1,5 млн. души може да останат без лекарства

От септември 1,5 млн. българи ще останат без лекарства за домашно лечение, ако бюджетът на НЗОК се актуализира с 225 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - 1,5 млн. души може да останат без лекарства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Зам.-министър: Могат да бъдат преразпределени пари" Да бе! Можете да оберете още някоя банка, както обрахте КТБ, и да преразпределите спестяванията на хората за запушване на дупки в "социалния" ви бюджет

От 7 /седем/ години спрях да вземам каквито и да е хапчета. Преди изкаряах по 3-4 грипа на година...Сега по 1 на 2 години и той минава за 1-2 дена... Спрях да ходя на GP, когато преди 7 години отидох /за някакви болки в корема/ и той ми нарочи изследвания и ми каза "преди това изпйй ....хапчета". Попитах го: "защо да ги пия, след като още не е ясно от какво съм болен?"....Скъсах му рецептата и излезох.... Аман от "здравна система"...Трябва да и казват вече "бизнес здравна система".

Путиноидите-болшевиките оставиха Българите без лекарства.

1,5 млн. българи, гласували за БСП остават без лекарства! Позитано 20 да не е аптека!

...то като ни отпускате лекарства уж с намаление ---ни правите на балъци---ТА ВИЕ ОТ ЗДРАВНВАТА КАСА ХЕМ НАМАЛИХТЕ НАПОЛОВИНА ПРОЦЕНТА НА ОТСТЪПКАТА , АМИ УВЕЛЕЧИХТЕ ПОЧТИ ДВОЙНО НЯКОЙ ЛЕКАРСТВА---ВСЕ С ЦЕЛ ДА СЕ ОБОГАТИТЕ ВИЕ--- почему?

Няма никаква криза, а закономерност след всяко наше управление. Прибрахме парите на сигурно място. Сега кочината ще я национализираме и вие прасенца ще плащате и ще мълчите - което грухти ще го колим. Като оправите нещата пак ще се върнем!

Е, а след някое време и вие като всички ще се преселите на два метра под земята... и да ви е честито награбеното, носете си го там...

Я направете една връзка! 1.Протест на лекарите/от София/. 2.Аферата с КТБ. Всичко това след връщането на Боко отАмерика:близка среща с Райчинови "подпалване" на КТБ/оказа се,че няма чували и че досиетата са там!?/. Може и да греша,но съм сигурен!

Абе...определено случайни неща няма. Всичко е поредица от закономерности...Има нещо гнило...

Трябва да се мисли за превантивни практики, а не да се отстраняват последствия. По тази статистика означава, че едначетвърт от българското население е хоспитализирано, което е ужасно много според мен...

Шест милиона българи от тях 1,5 милиона болни, това значи всеки четвърт, тоест във всяко семейство поне по един болен. Нали знаете какво правят ескимосите и индианците с болните и старите когато трябва да местят бивака?

А сега малко по-рязко изказване. На никой не му трябва болни. Така че вземете мерки да не се разболявате. Истината е че българина в повече от 50% сам си е виновен за това че е болен и то защото няма мяра във всичко. Толкова лаком човек да има всичко и да е опит от всичко.....ами така е.

стига вече, разбра се, че здравеопозването е каца без дъно. а колко се плащат на лекарите на ръка от пациентите, ай стига вече с тия лакомии.

Къде бяха като имаше протести? Протест означава и Защита дорогие друзя, а Контра Протест е просто нападение/атака/. За кого и срещу кого съдете сами. Късно е либе за китка, казал е народа от опита си.

ако изчакат края на мандата няма да се оплакват.....

Едва ли някой има нужда от малки частни капиталистически аптеки, в които се забъркват лекарства без никакъв контрол в мизерни "демократични" условия без да издават касови бележки , защото искат да забогатяват бързо и да спят на две спални и ядат като за последно преди да се пребият с новито си БМВ.

Нека остават - лекарствата и без това никаква работа не вършат - напротив вредят

Спомнете си кое правителство направи т.нар. здравна реформа и всичко ще ви стане ясно!!!

Същото, което направи и т.нар. пенсионна реформа.

Какво значи НЯМА. Има билково лечение, има установени практики като йога, фитнес, и други. Какво значи НЯМА - няма химии за лекарства ли. Няма природосъобразен начин на живот ли. Няма разум и въздържание. Няма чистота. няма какво. само пари, пари, пари. Все сте в липси - в Божията Вселена няма липси. Парите са измислица - защо не се обърнете към природосъобразен начин на живот и не си спестите разходи и липси. Какво знзчи няма - НЯМА НЕ ИСКАМ НЯМА НЕДЕЙ! ОТИВАЙ ДА ПРАВИШ УПРАЖНЕНИЯ, ДА ЖИВЕЕШ ПРИРОДОСЪОБРАЗНО - И НЕ ПИЙ ХАПЧЕТА И НЕ БЪДИ ЗАВИСИМ ОТ ХАПЧЕТА И ПАРИ!

Излекувай чернодробна цироза или рак - така, природосъобразно... Можеш ли?

ХАХА Роксанке мила, кой го казва! Като ти чета приказките, то май си на някакви сериозни лекарства за психически болести... Я си пий хапчетата, успокой се и бегай от интернета с тия врели-некипели.

Орешарски нищо не направи.

ТАНЯ АНДРЕЕВА - ПЪЛЕН ПРОВАЛ!

Какво да прави андреева,та тя е паднала от Марс,какво искаш от аг лекарката на Моничка и Станишев.

А пък туй финансовото ни министерче добре,че е на власт,че поне успя да надебелее, кат' постъпи беше тънко кат' тояга... Тъй си менеше и вратлето бат' Ваньо Костовия няколко пъти колчем ту беше, ту не беше на власт. Сладко нещо е властта!

И бонуси ще има ,за всички от НЗОК ,от сърце...

Крайно време е хората в тази държава да разберат, че здравето е лукс, който не всеки може да си позволи!

Спокойно,всичко е о'к.Другарката е на плаж,пардон на ''работен'' семинар.Така правят социалните другарки и другари.Зимата се претрепват от работа на Боровец,лятото-на морето.Случайни съвпадения.Социална политика е това.

1,5 млн. българи може да останат без лекарства. А здравната каса може за остане без здравни вноски.

Това е евтин популизъм от тяхна ръка. Що не си резнат премиите например?

Не се поддавайте на провокации. Никой няма да остане без лекарства, както никой от ПИБ не остана без пари. Вложителите на КТБ се поддадоха и останаха без достъп до влоговете си, май отива до септември. Очевидни са провокациите, не се поддавайте на лъжите, не вярвайте на политиците, не вярвайте на олигархията, не вярвайте на техните верни, платени слуги - СМИ.

Естествено никой няма да остане без лекарствя,след като си ги плати.

Не бюджетът трябва да се актуализира, а тези тлъсти, мазни дебелогъзи лайновози в костюми от " политическия елит", който е зле прикрит престъпен синдикат, престъпно сдружение с финансови цели !!! Актуализация означава пълна забрана за участие в политическия живот на страната , разследване на незаконните активи и забрана на съществуващите мафиотски обединенения , наречени политически партии и организации.

честито, другари!

плащаме на циганите,боко харам окраде касата,плащаме за банките,за курвите на министрите и депутатите, е тук само бои с камани по дивите фашаги .докато пукнат.

Да започнем от червените свине!!!

Я да чуя кои от МС и НС от последните 25 години не са такива?

Ако това е начина, да се редуцира ''мълчаливото мнозинство'', какво не нормално има?! #ДАНСwithme повече от една година дигат джангър, а ма БОЛШЕВИЦИТЕ си траят ли и мълчат ли, мълчат. Сега, като започне да няма и лекарства ... съвсем ще замлъкнат.

Е да, ама пък ще обновим автомобилният парк на НСО. Коя друга държава може да се похвали с подобно нещо, при подобна икономическа ситуация?

тъкмо някой по-лесно ще се прежали за да почне купона....

боклуци долни, не се подигравайте със здравето на хората!

Чудя се, кога ще се направи нещо против бруталната корупция от страна на лекарите. Вярно, не всички лекари са в тази група, но твърде много вече прекалиха отдавна. Това искам да знам.

нима пари за лекарства буссинесса с траурните агенции ще процуфтява .много пъти се изписват лекарства без да има нужда от тях за усвояване на будгета *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Траурните агенции ще процъфтяват, докато баламите като тебе свършат. Сега лошият мат'риял е бол, за това бизнесът на некрофилите "цъфти".

Боцко бре, къде изчезнаха 1,4 млрд. от Здравната каса?

да не са им нужни лекарства по принцип

Къде е акушерката на Моника ? Къде е каката на Илияна Йотова ? Има ли пилот в самолета?

От както има Здравна каса все рев за пари и заплахи, че това ще спре, онова ще спре. Понеже нещо е вървяло както трябва?! Тази излишна институция се източва непрекъснато, на много нива. Защо трябва да се актуализира бюджета? Медикаментите ли са поскъпнали, повече хора ли са получили качествена грижа ....?

Ееееееееее.сега кат стане и тая простотиика която и в Гватемала я няма .ко ше стане........ меко казано МНЗ на съд в Страсбург и ....готово. А после леле.мале...................

На кой ли му пука??? НИЕ си имаме ---ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА ....ХЕ-ХЕ...