Проблемът със затлъстяването нараства и сред бременните

Повечето от половината от българите не спортуват, а 1/4 от семействата закусват с тестени изделия. Прогресивен ръст на затлъстяване вече има и сред бременните.

Обратно в новината

Коментари - Проблемът със затлъстяването нараства и сред бременните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами ще тлъстеят я. Ядат боклуци и даже не се замислят, че всички рекламирани измишльотини просто не стават за ядене.Другото е обездвижването.Нали ги гледам - по цял ден с колата. С кола до магазина през две преки,с кола до тоалетната,с кола до кухнята,с кола до хладилника,с кола до съседния отдел за някаква преписка. Забравиха да ходят по земята. Аз всеки ден си ходя 7-8 км.Ям каквото ми харесва,пия колкото ми е приятно и имам оплаквания само от заплатата си. сърцето ми работи като швейцарски часовник и не слушам никой. хората забравиха да се движат ей това е проблема и боклуците с които ни хранят. Ако някой не е съгласен с мен - моля. Всеки си има право на мнение.

Някой диетолог може ли да ми каже какво да ям на закуска, което да не е тестено изделие, да не е префърцунено и да не треперя от глад в 10ч.?

престъпници, лъжци и мошенници, да си родят в майчин дом, че да им се помогне. след това да отидат на живеят на никола вапцаров в софия

дарлинг цялото ГМО е от майчин дом те насаждат омраза и вражда, като фабрикуват дебелани и дебели бебета.

И какво им пречат тестените?! Интересно, как човечеството е оцеляло без диетолози и статистики, покълнали семена и фибри?! Българите хапват хляб и баница, италианците - пица и макарони, в средна Европа - пелмени, гулашки и кифли, в Азия набиват ориз и пр. Друг въпрос е, че пшеницата на полето се третира, брашното в мелницата се третира, тестото за хляба е пълно с адюванти и подобрители. Неща, които са били непознати до този век. Днес хляб от чисто жито е лукс. А и хората са добивали храната си с труд, а не в офис и фитнес. Яздели са на кон, а не автомобил.

Стига сте шашкали населението с тези глупости! Не превеждайте статистиките от други държави! Малкото бременни, които се срещат по улиците в България, изобщо не са с прекомерно тегло. Човек има правото да яде, каквото иска. Организмът си казва, какво да му се яде. Сутрин някои предпочитат баничка, други - домат и сирене, трети - гореща шкембе-чорба. Важното е в търговската мрежа, храните да не съдържат вредни вещества и ГМО! Но това не е интересно за статистиките и медиците се стесняват да го коментират.

И така, за правилно хранене , трябват чисти продукти,добра организация на хранене и най-важното - пари. Ми с 500 лв заплата ...то е ясно, хляб

Какви 50% спортуващи ?! Тези някога ходили лиса по игрищата да видят колко и кои спортуват а ?!

Това означава,че в България има 3.6 млн спортисти. Много интересно!!!

Внимание, тестените изделия са много вредни!! Едно време българите са били слаби, защото са яли само мюсли на закуска. Американците и те ядат мюслита и подобни здравословни храни на закуска, затова са нация от стройни, красиви и умни хора, а средното им тегло едва ли има и 100 кила... Аз само тестени изделия и хляб ям, и ето, вече не се побирам в бебешките си дрешки...

Ха-ха-ха, баба ти ли е яла мюзли, а дали е знаела какво е? :-)) А тъпите американци се тъпчат с хамбургери и гмо, и са стройни със своите 100 кила....

Явно не долавяте иронията.

Гордей те се...ставаме като американците! Нали искаме да сме като тях :)

Ай сакън, верно ли!? Не спортуваме значи? А къде изчезнаха всички зелени площи наоколо? Ами защо затвориха де-що имаше действащ басеин? Спортните зали се превърнаха на бит-пазари. А колко документа трябва да събереш и колко задника да избършеш с пачка, за да отвориш в мазето фитнес клуб само трябват...

Който не иска да направи нещо, си намира оправдания. Ако искаш да спортуваш намираш начин. Никой не ти е виновен, че си мързел!

АМА ЗАЩО СЕ НЕ ГРЪМНЕТЕ!! НЕ ВИ Е ГРИЖА ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА, ТРЪШКАТЕ СЕ ,ЧЕ ЩЕ ИЗМРЪТ РОБИТЕ, ДЕТО ВИ ХРАНТУТЯ! а ИМА И ОЩЕ НЕЩО:ПРОВОДНИЦИ СТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА БОКЛУЦИТЕ В КУТИИ, ДЕТО УЖ БИЛИ ЗДРАВОСЛОВНИ ХРАНИ-ЯЖ ТЕ СИ ГИ ВИЕ!! ТО И ХИМЕОТЕРАПИЯТА УЖ ПОМАГАЛА-АМА Е ПЪЛНА ЛЪЖА И ИЗМАМА, НО ОТ НЕЯ СЕ ПЕЧЕЛЯТ МИЛИАРДИ! ОТ БОКЛУЦИТЕ В ШАРЕНИ ОПАКОВКИ-СЪЩО!

ама нали за това говорим какво купуваш

Каквото и да купуваш си е надрусано с вредни съставки, от това не можеш избяга. Дори и да си го произведеш, семената са вече на ГМО продукти, та всичко е оле мале. Който издържи!

Граматиката, мой човек, българският! Много си зле!!!!

Аз мисля, че жените с наднорменно тегло като абсолютна бройка са повече от мъжете! Като се вземе в предвид факта, че жените се раждат повече жени и ранната смъртност при мъжете, съотношението е обратното! Качете се в градския транспорт за да видите как само баби (голямата част дебели) се возят. Дядовци почти няма ...

да се чете: Като се вземе в предвид факта, че се раждат повече момичета, отколкото момчета ...

Айде пък ти! Това означава ли, че дебелите живеят по-дълго? Или че дебелите дядовци са си по ладите, а не в градския транспорт.

забелязвам ,че българките пушат дори по време на бременост ,което е престъпление Ядат всякакви боклуци, коли ,газирано

Съгласен съм и заради пушенето по време на бременността раждат недоносени или мъртви деца. Направо ми се повдига като видя бременна жена с цигара или такава, която пуши до количката на детето си. :(

Как ще обясниш броя на недоносени и мървородени при жени НЕпушачки? Пушенето по време на бременност вреди на плода в съвсем друга посока и рядко се свързва с ниското теглото.

Ами какво да ядат! При тази мизерия и тези боклуци по магазините, при този ненормален живот и стрес, отвсякъде си мачкан, унижаван и тъпкан! Мислиш ли, че и това не влияе на живота ти??!