Лекари се отказват от апаратите за белодробна вентилация, можело да влошават нещата

Около 40 до 50% от пациентите с остър респираторен дистрес синдром умират, докато са поставени на такова лечение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трябва да закупим още за 100 милиона лв.

:) Стига мъни фор нотинг- в превод потрошени пари за нищо. Термокамерите- също не вършат работа.

Не се напъвайте да разсъждавате по въпроси изискващи прочитането на доста учебници преди това. 1. Естествено че апаратната вентилация се прилага като има нужда т.е. пациента иначе ще умре от дихателна недостатъчност. 2. Няма практика да се обдишва продължително със 100% кислород освен за кратко или в много краен случай. Използва се минималната достатъчна концентрация. 3. За седацията важи същото правило. Имайте предвид че всеки ден се извършват милиони операции с обща анестезия и апаратна вентилация и това носи по-малък риск от шофирането.

Ей, не доказвайте тезата на онзи професор от парламента, не се приобщавайте към 80% дебили. Поддържайте отлична хигиена, дисциплина и здравна култура, а също така спазвайте всички препоръки - дистанция, малко излизания навън и не се събирайте на групи, избягвайте да се виждате с познати, както и да правите купони!

И моля, подавайте сигнали, ако забележите личности с "празни" глави, които се мислят за по-по-най!

Няма нищо чудно в това, че лекарите са "открили", че интубацията и кислородолечението влошават състоянието на пациентите. Отдавна го предполагах, защото в учебниците ни по едтествознание за четвърти клас в далечната 1974 г., пишеше, че ако човек се остави в кислородна среда за 24 часа, умира от пневмония, а какво остава, ако тя е вече на лице и като се има предвид високата температура, придружаващите заболявания, напреднала възраст и всички манипулации в процеса на интубиране, а и самата наркоза, няма начин да не се влоши и без това тежкото състояние на пациента, затова мисля, че до такова лечение трябва да се прибягва само в изключителни случаи, когато всички други възможности за лечение и оказване на помощ са изчерпани.

Както обикновено, информацията е поднесена погрешно. Дали писалите материала не са разбрали точно за какво става дума, или умишлено мятат мръсни бомбички. Ще обясня на кратко. На респиратор (или вентилатор) се поставят хората, които са с тежка хипоксия (недостиг на кислород). Вирусът засяга тежко алвеолите, където се извършва обмяната на кислород и въглероден двуокис, както и малките кръвоносни съдове в белия дроб. В резултат, не постъпва досатъчно кислород в кръвта и, съответно, тъканите страдат от кислородна недостатъчност. Ако не повишиш нивото на кислорода в тъканите, човекът скоро умира. До един момент това може да се постигне неинвазивно (без интубация), но от един предел нататък единственото, което остава е тръба, вентилатор и обръщане по корем. Налага се тежка седация (да бъдат "приспани"). Стигне ли се да апарат, шансът за оцеляване е ок 30%. Това е така, защото хората са в много тежко състояние. Без апарат, всички, които са стигнали до там, ще умрат. Някои пациенти имат допълнителни усложнения, което още повече намалява шанса им да оцелеят. Те обикновено не подлежат на вентилация. Нещата са доста сложни. Все още има много неясноти и несигурност. Едно е сигурно - това е много коварно и сериозно заболяване. Който се сблъсква с него постоянно, знае за какво става дума.

Струва ми се, че скоро ще трябва да започнат да водят и статистика на жертвите на... респираторите като разбира се, не забравят да ги извадят от статистиката на жертвите, починали от коронката:)))! И защо изведнъж спряхте да публикувате... "бомбастичните новини" със заразените и починалите от коронката в световен мащаб:)))??? А между другото... лекари в Германия също надигнаха глава срещу обявяването на всички починали под общ знаменател.... жертви на коронката без да имм ясна причина за смъртта им! Струва ми се, че лека, полека някои взеха да проглеждат, че всичко е по-скоро насаждане на паника(с някаква конкретна цел), отколкото... заплаха за човечеството, както някои се опитват да го представят!

Мартинчо,не коментирай моето момче неща от които си нямаш хабер.Този вирус предизвиква васкулит и следващите от това тромбози/емболии които пък предизвикват инфаркти,инсулти и емболии.И тромба може да се откъсне и да умреш 7 дни след като си оздравял и изписан.Не е така просто като със гаечния ключ както си мислиш.

Някой неща помагат други не, едно от доказаните лекарства не помагаше на моето дете друго беше добре, значи на всеки организъм действа различно, за асма говоря, трябва време и опит за читаво лекарство

Добре е а се дават специални ,,лули"пелни с ситна каменна сол, обвита в мрежеста материя.Каменната сол цейства добре на бронхите!

Ами поставянето на човек в по изправено положение например при асматици и др. с проблеми с лоша кашлица е доказано поне на тези които са се сблъскват с него, колкото до вентилацията не знам, но може би проблема с недостига на респиратори го налага или просто не помагат

Видях в една болница в щатите как са надигнали болните много нагоре. Като гръдния кош им е много изправен. Бяха без апарати. Определено белите дробове работят при изправен човек. Отдавна го написах, но никой не искаше да го прочете. Изправеният човек оцелява, защото диша с работещи бели дробове.

Глупостите които пишат журналистите на медицински теми стават все по-налудничави, но и все по-опасни тъй като създават недоверие в рутинни животоспасяващи процедури и лечения. Особено като се има предвид, че медицината на база на натрупаният опит в борбата с ковид препоръчва сравнително ранно апаратно подпомагане на дишането. Да не дава Господ да ни удари здраво тази епидемия нито ще има време нито желание някой да кандърдисва някого да го лекува и отказът от апаратна вентилация ще е равносилен на смъртна присъда. На чия съвест ще е тази смърт?

обаче е че куковците няма да досаждат с претенции да бъдат лекувани и ще може да се обърне повече внимание на хората дето не се връзват на журналистически глупости.

доста сте груби и нахални. дано не сте лекари, че тогава- жална ни майка. говорите като едни каки сийки с ниска култура и лошо домашно възпитание.

Буквално ги убивайте с упойките.

Добро утро как Сийке! За 80% смъртност се писа преди два месеца. Което обезмисля процедурата.

Защо ли не идеш да ти хвърлят боб за диагностика, да ти да ти леят куршум и да ти прочетат молива за терапия. Няма да е нито грубо, нито болезнено и рисковано. От къде ви намират такива.. ----- често да ти кажа, ефектът ще е същият. за такива като вас народът е измислил приказката- хем нас.рани, хем аслани.

Може да си го преведете на български език през Microsoft Edge (последна версия) или Google Chrome/Google Translate/: https://www.naturalnews.com/2020-04-06-5g-alter-hemoglobin-coronavirus-patients-oxygen-deprivation.html "Може ли експозицията на 5G да промени структурата и функцията на хемоглобина, като кара пациентите с коронавирус да умрат от недостиг на кислород? Понеделник, 06 април 2020 г. от: Майк Адамс" Според автора COVID-19 e белодробна болест, но не е пневмония и не трябва да се третира като едно цяло. По-скоро изглежда като някаква вирусна болест, която най-много наподобява болест на голяма надморска височина. Сякаш десетки хиляди мои колеги нюйоркчани са в самолет на 30 000 фута и налягането в кабината бавно се изпуска. Тези пациенти бавно започват да гладуват за кислород. Има приложено видео от доктор Cameron Kyle-Sidell: https://youtu.be/k9GYTc53r2o Но 5G лъчението променя порьозността на клетъчните мембрани, като позволява на някои молекули или йонни елементи да се движат по-лесно през тези членове, измествайки други молекули (или разтворими газове, като въглероден диоксид), които обикновено могат да направят този скок. Например, добре е документирано, че 5G радиация причинява "ионни канали с напрежение" (VGIC), по-специално с калциеви йони (VGCC), причинявайки клетъчна токсичност поради прекалено много калций, влизащ в клетъчните стени и отравяне на клетките. Изследването на това беше публикувано в Environmental Research - тук е връзката - и разкрива, че 5G експозицията не само променя клетъчната проницаемост (порьозност), но и освобождава пероксинитритите в тялото. Това са молекули, предизвикващи възпаление, които опустошават други здрави молекули, циркулиращи в кръвта.... Така вместо с кислород хемоглобина започва да се съединява с въглероден двуокис и това довежда пациентите да умират от недостиг на кислород. Заключение: Човечеството се самоубива с 5G

Ние в Карлуково имаме много по богата библиотека посветена на 5G , илюминатите, кемтрейлса, Билдербергови,Световното правителство и изкуствения корона вирус. Имаме и специалисти по тези материи най-вече в 8,9,и 10 стая 3-то и 4-то легло... Заповядайте, имаме още свободни легла,пардон места в Библиотеката.

До всички доктори-ентусиасти от Карлуково: Тази година на 11/02/2020 беше приет документ на Европейския Парламент: "Ефекти на 5G безжичната комуникация върху човешкото здраве" (автор Мирослава Костова КАРАБОЙЧЕВА). https://www.europarl.europa.eu/thinktank/en/document.html?reference=EPRSBRI(2020)646172 Става въпрос за научно обсъждане на "Препоръката на Съвета относно ограничаването на излагането на широката общественост на електромагнитните полета (0 Hz до 300 GHz), вече е на 20 години и следователно не приема специфичните технически характеристики на 5G под внимание." (Council Recommendation No 1999/519/EC) Документа е отговор на "Обжалването на 5G" подготвено през 2017 г. от учени и лекари, които призовават спешно ЕС да спре въвеждането на 5G поради сериозни потенциални последици за здравето от тази нова технология. 5G значително ще увеличи експозицията на радиочестотни електромагнитни полета (RF-EMF) отгоре на 2G, 3G, 4G, Wi-Fi и т.н. за вече съществуващи телекомуникации. Доказано е, че RF-EMF е вреден за хората и околната среда вкл предизвикване на рак съгласно прочване на Международната Здравна Организация.. http://www.5gappeal.eu/about/ Международната жалба "Спрете 5G на Земята и в Космоса" е отправена към ООН, СЗО, ЕС, Съвета на Европа и правителствата на всички нации: INTERNATIONAL APPEAL Stop 5G on Earth and in Space https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal Погледнете версията на жалбата на учени от 42 страни на Български Език, с цитирани линкове относно опасността за хората, както и за изчезващи животни и птици на Земята Всеки може да подкрепи жалбата и да се подпише (особено докторите от Карлуково!!!): https://www.5gspaceappeal.org/sign-individual в Швейцария наскоро обявиха мораториум на инсталирането на 5G до доказване неговата безвредност за хората, същото направи Словения, Холандия, Австралия, няма да се инсталира 5G в Брюксел... В Италия от януари 2019 се провеждат акции за Мораториум върху 5G и понастоящем 200 градове в Италия се обявиха за мораториум на 5G. Съветникът на Премиера Конте Gunter Pauli също се обяви за мораториум на 5G. https://oasisana.com/2020/04/09/ecco-la-lista-nessuno-come-litalia-oltre-200-comuni-sono-ufficialmente-stop-5g-e-76-sindaci-lhanno-vietato/ https://oasisana.com/2020/03/22/gunter-pauli-consigliere-del-premier-conte-correla-il-5g-al-covid-19-pretendiamo-verita-e-moratoria-subito/ Погледнете и историята и връзката на коронавируса с 5G в Китай и Ухан, подкрепени с научни факти от книгата на Ronald N. Kostoff THE LARGEST UNETHICAL MEDICAL EXPERIMENT IN HUMAN HISTORY (1086 страници, особено е интересна за докторите от Карлуково): https://oasisana.com/2020/02/24/il-coronavirus-e-partito-in-cina-da-wuhan-tra-giochi-militari-e-5g-fino-a-60-ghz-prima-parte-inchiesta-esclusiva-oasi-sana/ +++ Part 1 + 2 +3 +4 https://smartech.gatech.edu/bitstream/handle/1853/62452/LARGESTUNETHICALMEDICALEXPERIMENT_FINAL.pdf Appendix 5 page 648 Appendix 5 – Potential Impact of Wireless Radiation Exposure on the Opioid Crisis and Coronavirus Pandemic

goose

Аз пъ пуснах международна жалба до всичките тези, дето си ги изписал, че твоят живот на този свят е вреден и за доказателство приложих малоумните ти постове в дир-а :) 90% от хората по света (тоест всички нормални) се съгласиха с мен и в момента тече процедора по обмисляне начина за ограничаването ти, нещата клонят към самоубийство :)

“Как да управляваме света без да събудим подозрението на санитарите” - любимо четиво

Между другото - в лудницата лекарите не са много различни от пациентите си... и понякога са повече за връзване от пациентите си...

Вие в Карлуково се ограмотявайте от различни научни източници от света, по темите, които сте изброили, не само от телевизора! И тогава може и да спрете да се подигравате.

В главата имате две мозъчни клетки и те не си говорят. Слагайте си шапчици от алуминиево фолио и си ги пазете, нищо, че не ви служат.

ти дръж тръбите на вентилатора.

Единственият шанс за болните от ковид19 в България ...е Господ и БЦЖ ваксината която всеки у нас има . Всичко друго изговорено от цирк Щаб , от клоуните на разрухата ГЕРБ .... ..е Лъжа ,Замазване ...! Преди 3 дни излезе научна статия от световно известния Институт Джон Хопкинс . Техните интезивни изследвания Доказват ,че в страните със Задължителна БЦЖ ваксинация .... ... Смъртността е 580% ..по-МАЛКА от държавите без БЦЖ ваксинация.!!! Според тях БЦЖ стимулира мощно имунната система на човека и Основно стимулира дихателната система и белият дроб.!!! България от Соца досега е Шампион по БЦЖ ваксинации и използва най-старият и Силен щам при производството на БЦЖ . Фирмата производител все още е Държавна май. Същото важи и за почти цяла Източна Европа...остатък от отличното здравеопазване през Соца . В почти целият богат Запад ..90% ваксина БЦЖ ..не се прави...и това според Дж. Хопкинс институт е причина за Голямата смъртност на запад .

Искам да вярвам, че е така, и дано. Защо обаче, процентно на заболелите, смъртността у нас не е никак малка на фона на световните цифри?!

Останаха само пенсии, генерали и неопитни медици, това е!

goose

прекалено рано е за такива изводи. Дори и Хопкинс казват в оригинала, че може да съществува връзка между тези факти, но изисква задълбочено изследване. Иначе и на мен ми се иска да е вярно ...

Чул си нещо ама си далече от истината. БЦЖ ваксината е срещу бактерии. Ефекта не е върху вируса а върху Т-левкоцитите. А и каква е връзката със соца. Щото сме били масово болни от туберкулоза заради комунистите ли.

Инак речено и дофтурите не знаат как се лекува тая болест. Найс.

И като те затворят изолиран и сам не можеш да си помогнеш, ако знаеш някакви народни методи.

Отсега-нататък ще правят само чернодробна вентилация...

Тоест експерементират с болните хора? Това се казва "Убийци в бели престилки".

какво ще правим с вентилаторите дето ще правим. Точно започнахме да ги правим и йок не требват , егати каръците сме .

Ми щото ги няма затова

Ефектът на Дънинг-Крюгер е когнитивна склонност, при която неквалифицирани индивиди страдат от илюзорно превъзходство, изразяващо се в надценяване на собствените познавателни способности. Тази склонност се приписва на метакогнитивната неспособност на неквалифицирания да разпознава грешките си.

Добро чувство за самосъхранение.

Ама иначе многобройние холивудски медицински продукции ако няма поне едно интубиране и подобряване след него епизода не е завършен....

Или лекарите не знаят как да се работи с тях. Както много лекари не знаят, какво виждат, когато правят ехография В Китай и Русия помагат, а при другите вуна им пречи... така ни внушават, че няма смисъл да ни обдишват и да харчат пари за тях, най-добре да ги откраднат.

Преди всичко това са изключително груби интервенции в деликатната система на човешкия организъм. Груби, болезнени, рискови, сложни и скъпи- като самата съвременна медицина.

Защо ли не идеш да ти хвърлят боб за диагностика, да ти да ти леят куршум и да ти прочетат молива за терапия. Няма да е нито грубо, нито болезнено и рисковано. От къде ви намират такива.....

Опа, пак в рашката знаят всичко. Айде, путиноидите наскачаха.

Що, вас соросоидите яд ли ви е че комунистически Китай и Русия са по подгвотени? Нека да ви е яд и вашето време идва да висите по дърветата разпрани....

И защо не идеш да им покажеш смешнико. Наистина ли мислиш, че знаеш повече? Ето това е ефекта на Дънинг- Крюгер- не знаеш колко си прост.

Един професионален апарат за обдишване със следене на всички показатели е между 100 000 и 250 000, тези които масово се използват са просто едни механики на цена около 15-25 000. Ами направете си сами извода...

Проф. Генчев отдавнаа каза, че тежко болните трябва да се включват на апарат сърце бял дроб, като по този начин се подпомагат и дват аоргана без да е необходимо интобиране и държавите, които го пряват има най-ниска смъртност.

Той понеже професорът е е анестезиолог-реаниматор, та разбира от всичко. И колко ЕКМО има в България, според вседущата ти тиква?

Ако го сбъркат с компресор за гуми,може и да е опасно?????

че как стигне 2 атмусфери не моат го фанат. Излита веднагически и многу бръзо, право къде дедо Господ.

Пиенето на капки кислородна вода в чаша изворна вода по метода на проф. Немивайкин също снабдява дробовете и организма с кислород. Само дето трябва да се привиква постепенно. Добре е лекарите да проучат този вариант.

Ефектът ще е горе-долу колкото да гълташ въздух, вместо да го дишаш. Ако поне малко мислеше, нямаше да го напишеш. Иначе водолазите нямаше да използват кислорадни апарати, а щяха да жабурят кислородна вода.

Аз съм пил обогатена вода по този начин и чувствах дробовете и кръвта си обогатени с кислород. Това не може да замени дишането, но може да помогне за крайното състояние на организма. Отделно тази течност помага против различни заболявания, може да е полезна и сега.

С цялото ми уважение, но това какво чувстваш и какво става, са много различни неща. Има много вещества, които правят човека щастлив (вкл.и наркотиците), но не ги лекува. Тук говорим за действия в условие на абсолютна спешност, човека пред теб посинява и не може да диша. Ти му пускаш десетки литри кислород, защото УМИРА пред очите ти, ти говориш за атомарен кислород, отделен от кислородната вода.И то разредена. Кислородната вода е хубав антисептик, жените си избелват фризурите, ама за дишане не го използвай.

Ами ще започнат няколко дена по-рано. Няма да чакат хората да се задушават. Нали точно това пиша, пациентите може и да не стигнат то това състояние, ако са приемали такава обогатена с кислород вода. Освен това тя може и да намали заразата. Трябва да се провери. Поне аз бих опитал.

Бъркаш, трябва да се засмуква от другия край на храносмилателния тракта.

Не знам дали някой е слушал брифинга тази сутрин - професор Мутафчийски точно обясняваше практиката, която прилагат във ВМА, "Пирогов" и Александровска - възможно най-късно прибягване към респиратор. И да, у нас има излекувани пациенти от коронавирус, след като са били включени на респиратор точно по този начин. И още нещо каза професорът, че колкото по-кратко е времето на използване на респиратор, толкова е по-щадящо е за пациента. Освен това добави, че от Американската асоциация на лекарите са искали от нашите медици информация за практиките им, когато е станало известно, че имаме излекувани пациенти, които са били на респиратор. Не цитирам думите на професора абсолютно точно, предавам общия им смисъл. Но който иска, може да намери запис на брифинга от сутринта и да го чуе.

То ако ги слуша ия човек ще ''разбере'' как целия свят тях ''гледа и се учи'' Между другото само една тяхна колежка във вма дето се беше разхождала по конференция казаха че се е оправила ''след'' интубирането....

Няма късно и рано. Има си строги индикации по целия свят.

Сега да друсне 6 по Рихтер в София и ще забравят вируси и вентилатори и помощи за Левски. :))

Не знаех колко е ниско нивото на световната медицина. Молете се да не влизаме в болница с тоя гаден вирус. С тоя кислород в големи количества, колко бебета навремето ослепяха.

Знаех си, че в болниците правят нещо неправилно и морят хората.

Скоро и от тестовете ще се откажат.

"По-високи нива на смъртност от обикновените бяха регистрирани навсякъде в САЩ", коментира д-р Албърт Рицо, главен здравен инспектор в Американската белодробна асоциация. ---- Д-р. Рицо е несериозен авторитет, така ли? Верваме ви.

това беше за Abedinov

В този форум е пълно с много претенции и оправдания. За съжаление- на най-високата възможна за пациента цена.

Просто ги включват в последния момент на командно дишане, тъкмо поради липса на апарати и за хората е твърде късно за да им бъде помогнато към момента на включване! Статията прави горе долу следното внушение: лекари констатират, че операцията на карценом в терминален етап на развитие е смъртоносна, поражи което не трябва да се прави!!!, без изрично да уточнят, че подобни операции се правят успешно, в много от случаите, в начален момент на заболяването, в противен случай с операция или без, за пациента остава само летАлен изход!

Поредият капацитет многознайко се изходи отново по въпроса!

Нищо ново в тази новина. То е ясно, че ако някакво лекарство или апарат не се ползва правилно, може повече да навреди - това няма нужда медиите да ни го казват. А у нас специалисти на пръстите да ги броиш. Само дано не се окаже, че с тази новина се гони ефекта на приказката за киселото грозде - понеже няма достатъчно апарати, дайте да кажем, че са вредни.

Новото (от 2-3 месеца) е, че смъртността при обдишване на корона пациенти с ARDS е по-голяма от смъртността при обдишване на други пациенти с ARDS.

За да ни стане ясно за какво става дума, нека всички ,които не са гледали проф Хинков при Георги Любенов по БНТ да го видят отново. Там човекът казва ,че не е достатъчно само да имаш обдишващи апарати, трябва да има обучени сетри и лекари, които трябва да следят болния непрекъснато- 24 ч. С една дума трябват ни обучени кадри, не апарати само.

Лично аз доколкото слушах обясненията на лекарите тази терапия с респираторите била по-вредна , отколкото полезна за болния ,защото оставаш , ако оживееш половин човек.

Нашата медицина е супер. Гледах проф. Хинков, и да каза много смислени неща, но разгледайте здравните системи на останалите държави и ще разберете, че едно от най-важните неща е достъпността до тази система на всеки, което при нас още го има. Тук не се чака 6 месеца за среща със специалист. Нашите лекари и медицински сестри са достойни за уважение.

Гледах видео за този проблем в youtube. лекар ,го обясняваше , че трябва постепенно да се подава въздух на най-ниско ниво , защото алвеолите се пукат като балони ,защото са запушени заради корона инфекцията като тромби и се отделя въглероден диоксид и се получава сепсис и засяга другите органи и кара имунната система да е свръхнатоварена.При аутопсия е инфектиран и мозъка. Алвеолата (на латински: alveolus – малка кухина) е полусферично образувание в белия дроб, участващо в процеса дишане, чрез газообмена, който се осъществява с капилярите. При процеса вдишване, алвеолите издърпват кислорода от въздуха и го вкарват в неокислената кръв, а при издишване – изпомпват въглеродния диоксид от кръвта.

Прекрасно обяснение! Благодаря !

за мен това ми звучи, че просто си има начин за работа с тези апарати. То и не може мъжа да ръчка жената където свари и да станат бебета, нали?

Много неприятно политическо мерене на ония работи. И лекарите въвлякоха в това надпреварване - кой има повече власт над народа, който му я е дал. Ковид-19 явно е гадничък вирус, но най-голямата част от оцелелите са тези, които не са стигнали до болница. Бил съм болен от пневмония и не съм лежал в болница. Не можех да дишам лесно и се давех няколко нощи в собствен сос, но след като ми назначиха антибиотично лечение нещата много бързо се подобриха. Тогава я нарекоха вирусна пневмония (още не съм сигурен какво означава) - аз си бях доста здрав и млад преди да се сдобия с нея. Стоях си вкъщи. Само се налагаше 10 дни да ходя на инжекции. Аз съм много за съвременната медицина. Сигурен съм, че тя ме спаси. Сигурен съм, че ако се оставиш да се влошиш, само съвременната медицина може да ти даде шанс. Но нека и да знаем какво може и какво не може тя. Лекуването на грип е едно от нещата, които медицината никога не е можела. Ваксинацията не е лечение, а превенция. Не се страхувайте. Тялото е голяма работа.

Темата е много специфична дори за експерти и е некоректно да се обсъжда в социалните мрежи защото хората няма да разберат нищо от това. Дишането е сложен процес с десетки показатели при нормални и патологични случаи . Господ ни е спестил всичко това и ние Просто дишаме и се наслаждаваме на живота.

редовното оправдание- темата е за специалисти. само дето това не ни помага на практика.

Сетиха се малоумниц--е. Още отначало се виждаше, че това е като газовите камери за хората с белодробни проблеми. Явно, при този вирус, употребяването им само ускорява влошаване на състоянието!

Доста глупава статия - без да се ползват апарати смъртността е 100%, това прави ли ги лоши след като с тях е примерно 50%? Вече тотално изтрещяхте в опит да измислите шокиращо заглавие.

Простете невежеството ми - когато човек се оперира под пълна упойка, същата апаратура ли се прилага за да поддържа функциите на човека, докато е в упойка? Ако е така, това значи, че при операция под пълна упойка сме изложени на огромен риск.

Да. При пълна опойка се интубира пациента, защото не може да диша самостоятелно очевидно. И да, пълната опойка си има рискове. Затова често отказват да оперират стари хора.

Упойка,а не Опойка

Нещо по прилича на това как гроздето е кисело

Добро утро!

Не. При пълната упойка пациентът диша сам, но му се подава упойващ газ. Риск винаги има, разбира се.

Недей да пишеш глупости,при някои упойки диша сам,но при всички сериозни операции пациента е интубиран и на апарат.Дишаш сам при аборт и леки интервенции.

Браво!Така е.Много хора умират от упойката,а операцията е успешна. Добре се усетиха,че токсините в упойката допълнително улесняват и са мост за вируса. Анесезиолозите и другите специалисти в интензивно трябва да са обучени и да знаят какво правят като избират упойки след алергологични тестове.И при онкоболните изгарят органите от не обучени кадри за супер скъпата техника. Образованието е светлината за всички и дано проумеем,че е важно за прогреса и победата в такива битки.Учете докато сте живи за да оживеете.

упойки, изгаряния, токсини, машини... хуманна медицина в действие

Както се казва по-долу, целта на интубирането не е лечение на болестта, а само поддържане на дишането. Едва ли като се знае това, този процент от 80% изненадва някого!

Спорът е меко казано глупав или по-точно глупаво формулиран. Респираторът не е средство за лечение!!! Той дава още малко време, още малко шанс на пациента ако може да оздравее сам. До него се прибягва когато човек е толкова зле, че не може да диша сам и кислородното насищане е толкова ниско, че до няколко часа ще умре. Е, толкова ли е чудно, че повечето пациенти, особено по-възрастните "не успяват" да използват тази отсрочка и умират?!? Лошото при този вурусп е, че често се налага болният да е много дълго време на аспиратор. Ако една болница нормално има 5-6 аспиратора, то първите 6 пациента ще ги "заемат" за 4-5 или 10 дни. А другите? Точно това е борбата - да няма "вълна", а когато ти дойде шестия човек ти вече да си изписал първия. Иначе някой трябва да умре.

Тази статия ми намирисва за подготовка за най-лошото - италианският сценарий, в който ще трябва да се избира кой да се сложи на респиратор, и кой да умре. Затова най-добре да кажем, че респираторите не помагат, точно както казахме, че и маските не помагат (защото ги няма). Утре ще кажат, че и хлороквинът не помага, защото няма да има за всички.

Гледай си живота и мисли позитивно, щото най-страшно е да се панираш като заслепен заек на пътя и тогава все ще ти е тая по кой сценарии ще умреш!!! Има хиляди начини да се гътнеш и от "корона измишльотината" е най-малко вероятно!!! Примерно от стрес може да ти се отключат диабет, автоимунен хепатит , рак и т.н., а от тях се мре бавно и мъчително!!!!

Съвременните респиратори ,имат различни режими на вентилация , инванзивни и неинванзивни.Те са скъпи.А това че се внася евтина апаратура и не адаптивна към съврмените начини на лечения,това е друг въпрос.Важното е да се продава.Когато се купува , питайте реаниматорите и инженерите.Защото тази живото спасяваща апаратура трябва да се потдържа от инженери с издаден сертификат от фирмата производитител за всеки тип апарат.

ИНВАЗИВЕН, не ИНВАНЗИВЕН

Ми, не сте права ... проверете ... и защо винаги се хващате за правописни грешки. Това е форум, а не състезание по правопис!

Същото става и при нас - започнат ли да интубират болните, умират... Благодарим за такова лечение.

goose

За да стигнеш до интубацията дробовете ти вече не могат да поддържат 85% кислород в кръвта. От там нататък е все тая дали ще умреш от интубацията или от липса на кислород в мозъка.

А добро утро! Както се казваче някога, няма даоставим никой да умре без лекарска грижа.

Без тези машини смъртността на хората с отказал бял дроб е 100% ! Със машините за вентилация е 40% ... ...НО смъртността Зависи Пряко от това ....дали има Обучени лекари с години стаж ,които да работят с тях !!!! С тях Кислорода се вкарва под налягане в дроба ,за да отвори запушените с мускус/течност алвеоли . Най тънката част е степента на налягане на кислорода !! Трябва почти интуитивно освен по диагноза да се знае колко налягане на всеки отделен случай да се пусне... Малки разлики в налягането на кислорода ...раздуват белия дроб и...убиват също !! Долу някой писа важността на Стерилизацията на тези вентилатори след всеки пациент...лошата им хигиена също убива !! Със обучени специалисти машините Спасяват 60 и даже повече % от Тежките случаи . Без машини обаче те са 100%. В България специалистите по обдишване с тези машини се броят на пръсти ,машините са малко повече.