Коментари - Условни присъди за лекари за смъртта на 2-годишния Дани | Днес.dir.bg

Условни присъди за лекари за смъртта на 2-годишния Дани

Варненският апелативен съд потвърди условните присъди на трима лекари от МБАЛ "Св. Анна" и УМБАЛ "Св. Марина" за смъртта на 2-годишния Данаил Донев преди 6 г.

Обратно в новината

Коментари - Условни присъди за лекари за смъртта на 2-годишния Дани | Днес.dir.bg

Коментари

loyola

Хм на второто четене, само единия се е откупил... Ама нищо де, само условна присъда са получили, а парите ще ги платят пациентите...

За всички които са компетентни по въпроса - Вие сами ли се лекувате в къщи или като се случи нещо с ваши близки изпадате в нервна криза. За футболистите казвате те толкова си могат- за съдиите -за строителите -те толкова си могат. Пращате децата си на частни уроци защото учителите толкова си могат- Е какво очаквате от докторите - питайте ги при какви условия работят- по колко пациенти имат - Пък после ги съдете

Пълни мръсници са тези лекари, повечето са ТАКИВА некадърници, а и нямат никаква съвест. Наскоро умориха баба ми, лека и пръст, казах им че според мен има инсулт, те и поставиха Халоперидол и тя изпадна в кома, накрая се оказа, че имала верно инсулт и че са я уморили с Халоперидола който бил забранен в САЩ от 20 години за хора над 65 годишна възраст заради многото смъртни случай, ПРЕСТЪПНИЦИ, не сме се опитвали да ги съдим , не може да се преборим с тях, мръсни гадове. тук -там има някой свестен и е цял късмет да попаднеш на такъв.

Каквито "лекарите", такова и "правосъдието".

Сега може би би било редно родителите да убият единя от лекарите и да им дадат по 8 месеца с изпитателен срок 3 години. Пълна пародия!

Българските лекари по призвание членуват и в гилдията на гробарите.

В България няма да видите лекар осъден ефективно дори и за убийство поради невнимание или некомпетентност. Присъда, с която може да обзаведе дори всеки начинаещ кранист. Причината е, че има "негласно" споразумение, "неписана политика", лекари да не се вкарват в затвора за подобни престъпления. Причината е, че лекарите в България стават все по-некомпетентни и все по-малко. А затова причината е, че всичко свястно, кадърно и учено си събира багажа и се изнася в посока навсякъде, но не и тук. Заплащането при нас е абсурдно, възможностите за специализация - никакви, а технологиите и методите са на ръба на 20-ти век. Ако на това отгоре, ако малкото останали лекари започнат и да ги съдят затова, че са "отбавили" някой, болниците и поликлиниките ни ще останат само по охрана. Проблемът е, че това решение само отлага проблема и рано или късно тия некадърници ще утрепят някой, който не е от "раята" и този някой или роднините му ще ги избият като кучета и ще ги закачат на фейсбука си. Е, тогава, вече положението ще е излязло от контрол окончателно.

Не дай Боже, такова нещо да се случи на семейство! Но при такива случаи със смърт или малтретиране на дете, бебе, какво прави бащата, как се побира в кожата си като няма правосъдие или делата се проточват с години? Или при тях заговаря инстинкта за сомосъхранение?

Знам един случай, в който родители на жертва прокълнаха злосторника. За няколко години такива неща му се случиха на него и семейството......Та нищо не остава безнаказано........

"Няма приемственост между лекарите..." Е това е ключовото, уви

След зачестилите смъртни случай деформаторите няма ли да се махнат от земното кълбо с техните експерименти особено д-р менгеле който разби здравната система и здравето на хората .Като в последния случай на починал след закъсняла линейка на Плиска.От Сточна гара Менгеле с включени сирени по прав участък по бул.Ленин Тошо за това го е направил се стига за 10 мин не за един час.Объркване на номера не може да има на улица на между две пресечки при огромното количество хора събрали се на мястото.Менгеле научи се да боравиш с смартфон и там има и карти има и как да стигнеш до мястото казано на прост език.Или закривай бързата бавна помощ и я връщай по районни болници както е полицията те знаят улици и познават хората както беше по протия Живков или се омитай с твойте цветни картони.

бул. Ленин е бил много отдавна, още живееш с миналото и се мислиш за умен. Изчезвай комундел..

Булевард ЛЕНИН като ви изгони с камъни народа.

И ще има парк на свободата която ни отнеха демокрадците

Кви присъди, бе? Тези толкова си могат!?! А ако нещо все пак могат - си го префъргат от крачол в крачол!?

"Тези толкова си могат"... Защо, кой се справя различно? Автомонтьори, администрация, сервитьори, продавачи, строители..? Лекарите пак са добре - на мен ми се е случвало да си карам колата в сервиз и да ме питат къде й е водната помпа. Лекар не ме е питал къде ми е апендикса..

Защо условни? Става въпрос за дете!

Така е! Друго си е за 82 годишен старец, нали??!

и какво като е дете??????

Ако им отнемаха правото да практикуват след подобни случаи, предизвикани преди всичко от немърливост и недоглеждане, нещата може би щяха да стоят по друг начин ...

Малката душица, нищо няма да го върне детенцето, но с тези присъди никой няма да се и трогне от лекарското съсловие. Искам предварително да кажа, че има много лекари, които са достойни за професията си, но уви, на фона на всички лекари, те са малцинство. Повечето са действително немарливи, действително незаинтересовани и претупват всичко ... Да си лекар не е професия, това е отговорност, огромна отговорност, защото в ръцете ти са съдби на живи същества (говоря не само за хората, говоря за всяко живо същество), на същества, които мислят, мечтаят искат да имат бъдеще ... Не всеки може да бъде лекар и не всеки трябва да става лекар ... След 6 години, условни присъди, все едно са .... та дори за обир на банка се влиза в затвора, а за човешки живот ..... .... нямам думи.

Ето Ви го образованието на Медицинския Университет -София --това ви чака Медицински дипломи се взимат лесно от сульо и пульо--ректорът --произвежда медицински кадри -че нямало Сато тия лекари са много в страната Лъжа е -че се търсели в чужбина ---В чужбина успяват единици--другите работят на длъжност мед сестра или санитар на заплата от около 2 000 ---и лъжат тука че работят като лекари --Но 2000 евра за тия неграмотници дето бълва Медицински Унивелситет София са си пари

Нещо не си в час. В зап. Европа е пълно с всякаки чуждестранни доктори, български, румънски, руски, пакистански, занзибарски. Просто за тия пари вече никой не иска да е доктор. Ама западна Европа все още може да плаща за чуждастранни доктори. Бедна ми е фантазията какво ще става с българските болници до 5-10 години. Тия сегашните доктори ще ти се виждат суперпрофесионалисти.

Много съм в час --щото семейството ми ев бранша---първо има отличници българи--но от по друго поколение -единици-- и не ми говори за всякаквитам--дето след 10 изпита отново ги допускат да работят само в кабинет ---иди да видиш какво неграмотна пасмина е в МУ$София

Може условна присъда, ако детето беше условно живо, а то не е. € години мотаене, това е българската правораздавателна система!

"В края на същата година Варненският апелативен съд върна делото на прокуратурата, след като установи множество допуснати процесуални нарушения." ето това поставя под съмнение извършените процесоални следственни действия (пропуски, вероятно обструктивни) и съответно обективността на присъдата!

Изнудвани са за пари тези или някои от лекарите, тези минали по правилната процедура, правилните връзки от хора, подпомогнали вечно гладните прокурори, те са пострадали по малко или оневинени. Предполагам поне половината от обвинените изобщо нямат никаква вина.

Най-лошото е, че доколкото си спомням тази "аномалия" която е имало момченцето го имат и много други момченца, не е нещо необичайно или трудно откриваемо, и ако си бяха свършили съвестно работата докторите то щеше да е живо.

Се едно ги е оневинил!!! Условната присъда е прах в очите на пострадалите!!!! Това не е присъда! Затова и трябва да се забрани! Но уви,масово престъпниците в България ги осъждат условно и ги пускат на свобода си си вършат нови престъпления! Така се оказва,че някой престъпници не влизат в затвора въпреки,че имат по над 50 условни присъди!

Супер, нямам думи - за смърт на дете 8 месеца условно и 1000 лева глоба!!! Излиза, че децата са след животните - "Чл. 325 "а" и "б" от НК гласят: човек, който е убил или тежко и трайно е увредил гръбначно животно, например котка, куче, крава и други, може да лежи в затвора до три години и да бъде глобен от 1000 до 5000 лв." Ами да вземем да ги пишем в акта за раждане "гръбначни животни", може и да им се даде по-голям шанс!!!

Спрете да правите тъпи сравнения и да настройвате хората срещу животните. Това, че този съд е дал подобна присъда, не значи че това има нещо общо със закона. Няма и осъден за убийство на животно след мъчение (защото животните обикновено така ги убиват), въпреки многото шум който се вдига. Децата нямат нищо общо със животните, абсолютно нищо общо, както и хората, а тъпите сравнения не водят до никъде. Правосъдната ни система просто не работи и това е, което трябва да променим, но то няма да се промени само или с глупави изказвания, то ще се промени, когато се научим да бъдем народ и да се борим за правата си, адекватно и обосновано, а това не става пред компютъра.

Къде точно видяхте "настройване срещу животните" ? Коментирам естеството на правораздавателната ни система и основният закон, по който раздава правосъдие! Хайде да не ми слагате думи в "устата", в случая букви под пръстите!!! А въпросният "Иво" изобщо не го коментирам, думите му сами говорят за това какъв човек е!!!

След подобно сравнение, на твоят акт за раждане би трябвало да пише " безгръбначно " ..

Тази аномалия не се ли открива по време на бременност чрез ехограф? А иначе, нищо ново, грешки, немарливост, пренебрежение, рутина, трагичен край и леки наказания.

Ами точно тази не се открива с ехограф-нито преди,нито след раждането.Като се усложни,дава симптоматика на ''остър хирургичен корем'',оперира се и човекът оздравява.

Всички са за затвора, особено ме притеснява турският елемент.

Шибания съд е дал нова възмож ност на лекарите- убийци да ликвидират още по едно дете. Българския съд е най корумпираната институция и никой не прави нищо да я промени, въпреки, че всички, освен престъпниците са постоянно ощетявани и унизявани.

АД

Коментари - Условни присъди за лекари за смъртта на 2-годишния Дани | Днес.dir.bg

Условни присъди за лекари за смъртта на 2-годишния Дани

Варненският апелативен съд потвърди условните присъди на трима лекари от МБАЛ "Св. Анна" и УМБАЛ "Св. Марина" за смъртта на 2-годишния Данаил Донев преди 6 г.

Обратно в новината

Коментари - Условни присъди за лекари за смъртта на 2-годишния Дани | Днес.dir.bg

Коментари

loyola

Хм на второто четене, само единия се е откупил... Ама нищо де, само условна присъда са получили, а парите ще ги платят пациентите...

За всички които са компетентни по въпроса - Вие сами ли се лекувате в къщи или като се случи нещо с ваши близки изпадате в нервна криза. За футболистите казвате те толкова си могат- за съдиите -за строителите -те толкова си могат. Пращате децата си на частни уроци защото учителите толкова си могат- Е какво очаквате от докторите - питайте ги при какви условия работят- по колко пациенти имат - Пък после ги съдете

Пълни мръсници са тези лекари, повечето са ТАКИВА некадърници, а и нямат никаква съвест. Наскоро умориха баба ми, лека и пръст, казах им че според мен има инсулт, те и поставиха Халоперидол и тя изпадна в кома, накрая се оказа, че имала верно инсулт и че са я уморили с Халоперидола който бил забранен в САЩ от 20 години за хора над 65 годишна възраст заради многото смъртни случай, ПРЕСТЪПНИЦИ, не сме се опитвали да ги съдим , не може да се преборим с тях, мръсни гадове. тук -там има някой свестен и е цял късмет да попаднеш на такъв.

Каквито "лекарите", такова и "правосъдието".

Сега може би би било редно родителите да убият единя от лекарите и да им дадат по 8 месеца с изпитателен срок 3 години. Пълна пародия!

Българските лекари по призвание членуват и в гилдията на гробарите.

В България няма да видите лекар осъден ефективно дори и за убийство поради невнимание или некомпетентност. Присъда, с която може да обзаведе дори всеки начинаещ кранист. Причината е, че има "негласно" споразумение, "неписана политика", лекари да не се вкарват в затвора за подобни престъпления. Причината е, че лекарите в България стават все по-некомпетентни и все по-малко. А затова причината е, че всичко свястно, кадърно и учено си събира багажа и се изнася в посока навсякъде, но не и тук. Заплащането при нас е абсурдно, възможностите за специализация - никакви, а технологиите и методите са на ръба на 20-ти век. Ако на това отгоре, ако малкото останали лекари започнат и да ги съдят затова, че са "отбавили" някой, болниците и поликлиниките ни ще останат само по охрана. Проблемът е, че това решение само отлага проблема и рано или късно тия некадърници ще утрепят някой, който не е от "раята" и този някой или роднините му ще ги избият като кучета и ще ги закачат на фейсбука си. Е, тогава, вече положението ще е излязло от контрол окончателно.

Не дай Боже, такова нещо да се случи на семейство! Но при такива случаи със смърт или малтретиране на дете, бебе, какво прави бащата, как се побира в кожата си като няма правосъдие или делата се проточват с години? Или при тях заговаря инстинкта за сомосъхранение?

Знам един случай, в който родители на жертва прокълнаха злосторника. За няколко години такива неща му се случиха на него и семейството......Та нищо не остава безнаказано........

"Няма приемственост между лекарите..." Е това е ключовото, уви

След зачестилите смъртни случай деформаторите няма ли да се махнат от земното кълбо с техните експерименти особено д-р менгеле който разби здравната система и здравето на хората .Като в последния случай на починал след закъсняла линейка на Плиска.От Сточна гара Менгеле с включени сирени по прав участък по бул.Ленин Тошо за това го е направил се стига за 10 мин не за един час.Объркване на номера не може да има на улица на между две пресечки при огромното количество хора събрали се на мястото.Менгеле научи се да боравиш с смартфон и там има и карти има и как да стигнеш до мястото казано на прост език.Или закривай бързата бавна помощ и я връщай по районни болници както е полицията те знаят улици и познават хората както беше по протия Живков или се омитай с твойте цветни картони.

бул. Ленин е бил много отдавна, още живееш с миналото и се мислиш за умен. Изчезвай комундел..

Булевард ЛЕНИН като ви изгони с камъни народа.

И ще има парк на свободата която ни отнеха демокрадците

Кви присъди, бе? Тези толкова си могат!?! А ако нещо все пак могат - си го префъргат от крачол в крачол!?

"Тези толкова си могат"... Защо, кой се справя различно? Автомонтьори, администрация, сервитьори, продавачи, строители..? Лекарите пак са добре - на мен ми се е случвало да си карам колата в сервиз и да ме питат къде й е водната помпа. Лекар не ме е питал къде ми е апендикса..

Защо условни? Става въпрос за дете!

Така е! Друго си е за 82 годишен старец, нали??!

и какво като е дете??????

Ако им отнемаха правото да практикуват след подобни случаи, предизвикани преди всичко от немърливост и недоглеждане, нещата може би щяха да стоят по друг начин ...

Малката душица, нищо няма да го върне детенцето, но с тези присъди никой няма да се и трогне от лекарското съсловие. Искам предварително да кажа, че има много лекари, които са достойни за професията си, но уви, на фона на всички лекари, те са малцинство. Повечето са действително немарливи, действително незаинтересовани и претупват всичко ... Да си лекар не е професия, това е отговорност, огромна отговорност, защото в ръцете ти са съдби на живи същества (говоря не само за хората, говоря за всяко живо същество), на същества, които мислят, мечтаят искат да имат бъдеще ... Не всеки може да бъде лекар и не всеки трябва да става лекар ... След 6 години, условни присъди, все едно са .... та дори за обир на банка се влиза в затвора, а за човешки живот ..... .... нямам думи.

Ето Ви го образованието на Медицинския Университет -София --това ви чака Медицински дипломи се взимат лесно от сульо и пульо--ректорът --произвежда медицински кадри -че нямало Сато тия лекари са много в страната Лъжа е -че се търсели в чужбина ---В чужбина успяват единици--другите работят на длъжност мед сестра или санитар на заплата от около 2 000 ---и лъжат тука че работят като лекари --Но 2000 евра за тия неграмотници дето бълва Медицински Унивелситет София са си пари

Нещо не си в час. В зап. Европа е пълно с всякаки чуждестранни доктори, български, румънски, руски, пакистански, занзибарски. Просто за тия пари вече никой не иска да е доктор. Ама западна Европа все още може да плаща за чуждастранни доктори. Бедна ми е фантазията какво ще става с българските болници до 5-10 години. Тия сегашните доктори ще ти се виждат суперпрофесионалисти.

Много съм в час --щото семейството ми ев бранша---първо има отличници българи--но от по друго поколение -единици-- и не ми говори за всякаквитам--дето след 10 изпита отново ги допускат да работят само в кабинет ---иди да видиш какво неграмотна пасмина е в МУ$София

Може условна присъда, ако детето беше условно живо, а то не е. € години мотаене, това е българската правораздавателна система!

"В края на същата година Варненският апелативен съд върна делото на прокуратурата, след като установи множество допуснати процесуални нарушения." ето това поставя под съмнение извършените процесоални следственни действия (пропуски, вероятно обструктивни) и съответно обективността на присъдата!

Изнудвани са за пари тези или някои от лекарите, тези минали по правилната процедура, правилните връзки от хора, подпомогнали вечно гладните прокурори, те са пострадали по малко или оневинени. Предполагам поне половината от обвинените изобщо нямат никаква вина.

Най-лошото е, че доколкото си спомням тази "аномалия" която е имало момченцето го имат и много други момченца, не е нещо необичайно или трудно откриваемо, и ако си бяха свършили съвестно работата докторите то щеше да е живо.

Се едно ги е оневинил!!! Условната присъда е прах в очите на пострадалите!!!! Това не е присъда! Затова и трябва да се забрани! Но уви,масово престъпниците в България ги осъждат условно и ги пускат на свобода си си вършат нови престъпления! Така се оказва,че някой престъпници не влизат в затвора въпреки,че имат по над 50 условни присъди!

Супер, нямам думи - за смърт на дете 8 месеца условно и 1000 лева глоба!!! Излиза, че децата са след животните - "Чл. 325 "а" и "б" от НК гласят: човек, който е убил или тежко и трайно е увредил гръбначно животно, например котка, куче, крава и други, може да лежи в затвора до три години и да бъде глобен от 1000 до 5000 лв." Ами да вземем да ги пишем в акта за раждане "гръбначни животни", може и да им се даде по-голям шанс!!!

Спрете да правите тъпи сравнения и да настройвате хората срещу животните. Това, че този съд е дал подобна присъда, не значи че това има нещо общо със закона. Няма и осъден за убийство на животно след мъчение (защото животните обикновено така ги убиват), въпреки многото шум който се вдига. Децата нямат нищо общо със животните, абсолютно нищо общо, както и хората, а тъпите сравнения не водят до никъде. Правосъдната ни система просто не работи и това е, което трябва да променим, но то няма да се промени само или с глупави изказвания, то ще се промени, когато се научим да бъдем народ и да се борим за правата си, адекватно и обосновано, а това не става пред компютъра.

Къде точно видяхте "настройване срещу животните" ? Коментирам естеството на правораздавателната ни система и основният закон, по който раздава правосъдие! Хайде да не ми слагате думи в "устата", в случая букви под пръстите!!! А въпросният "Иво" изобщо не го коментирам, думите му сами говорят за това какъв човек е!!!

След подобно сравнение, на твоят акт за раждане би трябвало да пише " безгръбначно " ..

Тази аномалия не се ли открива по време на бременност чрез ехограф? А иначе, нищо ново, грешки, немарливост, пренебрежение, рутина, трагичен край и леки наказания.

Ами точно тази не се открива с ехограф-нито преди,нито след раждането.Като се усложни,дава симптоматика на ''остър хирургичен корем'',оперира се и човекът оздравява.

Всички са за затвора, особено ме притеснява турският елемент.

Шибания съд е дал нова възмож ност на лекарите- убийци да ликвидират още по едно дете. Българския съд е най корумпираната институция и никой не прави нищо да я промени, въпреки, че всички, освен престъпниците са постоянно ощетявани и унизявани.

АД