Коментари - Борисова се чуди откъде да подхване здравеопазването | Днес.dir.bg

Борисова се чуди откъде да подхване здравеопазването

Всичко в системата на здравеопазването трябва да се промени. Да се чудиш от кое по-напред да започнеш.

Обратно в новината

Коментари - Борисова се чуди откъде да подхване здравеопазването | Днес.dir.bg

Коментари

Че Вие досега на Марс ли бяхте, колежке? Не знаехте как стоят нещата в здравеопазването!? И такъв човек ни е назначен за министър! Бог да пази България...

Това, че министърката се чуди е напредък. Борисова, за всяко нещо си задавай въпроса "защо?" и търси верни отговори! Защо младите специалисти напускат системата? Защо завършилите МУ предпочитат а-г и хирургия пред анестизиологията? Защо и как корупционните схеми в болниците пречат на лечебната част? Защо диспечерската част от извънболничната помощ и профилактиката се прехвърлиха от фелдшери и акушерки към джипитата? Защо в здр. система липсват звената за извънболнични ГРИЖИ за майки и деца? И т.н. Отговори няма та давам, защото се изнервям като мисля за това. Имай впредвид, че ниското заплащане е само едната страна на проблема!

Не го е! Ама и едва ли - в това блато не е бъркано никога. 400 болни, 13 лекари, счетоводители-и те толкова, 90 служебни GSMа, щатни юрист и театровед... Преди се говореше и за магаре на щат, но може и да е виц. Другото не е. Яд ме е, защото тази болница беше по времето на д-р Кисьов най-добрата и голямата на полуострова, а сега е счетоводно-административна къща с допълнителни функции в областта на здравеопазването. И така ще остане, защото там нито пари кой-знае колко минават ( психичноболните не са платежоспособни), нито някой се напъва за шеф на блатото.

Че тя още ли не го е подхванала??? Какво чака

Като не сеща откъде да подхване - да подскажа! ДЪРЖАВНА ПСИХИАТРИЧНА БОЛНИЦА Раднево! Там какъв соц-номенклатурен бардак с елементи на трудовоправни катастрофи е - ще занимава новините месец най-малко.

След като специалистите лекари намират по-добри условия навън от България,защо новозавършилите медицина млади момчета и момичета,не ги приемат на работа като млади лекари и с течение на времето да имат възможността да специализират в съответната специалност,а не както сега с диплома за завършено образование медицина да има нова цедка с изпит по специалност!Нека тези млади хора които искат да работят тази хуманна професия да бъдат приемани да работят в болниците до някой специалист с практика и така да учат занаята!Защо не го правят!

Те милите доктори кога ли са имали свестен министър!? Като в наказателна рота са. Читавите де!Тая да беще си останала на околовръстното...

Тея, немога да ги издържам вече. Вземи ме при тебе на работа, консултант...и ще ти кажа. Изкуфела Бабичко!

може драга Борисова да започнем от тебе.

не пипаааай , моме калино....

95% бедно население,95%бедни здравни работници.

Тая докато се чуди откъде да подхване здравеопазването народа може да измре. Да внимава да е първа, че народът да не я изпревари и да я подхване първи тази уродлива и за гледане психарка. Има вид, все едно че Бойко Борисов я е взел не от кръстопът, а директно си я е изписал от Карлуково.

Г-жо Борисова,знам откъде да го подхванете,подайте си оставката преди да правите каквото и да е било и.....се усмихвайте !!! Успех!

А на разклона като те питаха искаш ли даси министър на здравеопазването много ,много не му мисли.

нали ще работим до 70, какъв е проблема с това , че работят 60 годишни лекари?

Докато се чуди, хора не останаха. Няма здравеопазване, няма такова понятие. Защото на нея не и искат пари в болницата, ама иначе е нещо страшно...без 1000 лв. няма да те погледнат.

Г-ЖО БОРИСОВА, Още ли не си наясно и "се чудиш от кое по-напред да започнеш". АМИ ЗАПОЧНИ ОТ ТАМ, ЧЕ ВСЯКО ЛЕВЧЕ ВНЕСЕНО В БЮДЖЕТА НА ЗДРАВНАТА КАСА ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, А НЕ ЗА ЗАПЪЛВАНЕТО НА ДУПКИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ. Кражбата на парите ни които заделяме за здраве се превърна в хоби на министър Дянков. Този наглец вместо да превежда изискващите се вноски за здравеопазване на държавните служители е достигнал в наглостта си до там, че краде от резервите на НЗОК и с това си поведение обрича на смърт хиляди българи. ПОДОБНО ПОВЕДЕНИЕ СЕ ПРИЕМА КАТО УМИШЛЕНО СЪЗДАВАНЕ НА ПРЕДПОСТАВКИ ВОДЕЩИ ДО ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ. Ами Анче превърнахте България в концлагер. ТАКАВА СЪДБА ЛИ ЗАСЛУЖИ НАРОДА, КОЙТО СПАСИ ЕВРЕИТЕ СИ ОТ ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА. Не забелязваш ли, че в здравеопазването действа принципа : ИМАШ ПАРИ ЖИВЕЕШ , НАМАШ ПАРИ УМИРАШ. Защо е необходимо да привеждаме в банката на кака Цветелина здравни вноски, които напрактика не ползваме. ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ КОГАТО НЕ ПОЛУЧАВАМЕ. Крайно време е да одрежем Дянков и бюджета му от това перо, отказвайки да плащаме за нещо което не ни се предлага !!!!

ДА ЗАПОЧНЕ ОТТАМ,ОТКЪДЕ ЧЕТАЛА СИ ГРОЗЕН......................

Че досега не беше ли почнала? Всъщност да - досега само се усмихваше! Милото протеженце на Въздесъщия.

Да не се чуди ами да си ходи... И да вземе на някое кръстовище и ББ... Омръзна ми 20 години някой да се учи на наш гръб да управлява... Да идат да се научат и да чакат да ги изберем.... Аман от самозабравили се ...

"..най-големият проблем е, че няма достатъчно лекари и специалисти"...Това не е най-големият проблем. Ако беше това, щяхме просто да ги обучим. Най-големият проблем на реформата всъщност са няколко проблема-1)финансирането на реформата 2)ниските заплати въобще в страната, а не само на лекарите, 3)социалната цена на реформата, 4)изтичането на кадри и др. Тук трябва да се мисли за децентрализиране източниците на финансиране. А това пък е свързано въобще с темата за децентрализиране - регионите трябва да имат по-голяма автономност в привличането на инвеститори и пр.

НЯМА да стане...ПАРИИИИИ са нужни,много пари.С помиярски заплати НИЩО не става.

Да намери МНОГО пари за тройно увеличение на заплатите-поне като в Турция.

Все по лошо ще става защото държавата отдавна забрави за лекарите ..Лекарите не искат да работят масово стоят по болниците и нищо не правят.Тези малцина които искат да работят биват бързо бързо прогонени.Няма да има скоро никакво здравеопазване.

Една патка тръгнала по шосето. Вървяла по средата на пътя докато видяла,че отсреща идва камион. Спряла и се замислила-на кой край на пътя да се изтегли-левия,или десния? Докато мислила камионът минал и я згазил.

мого мразя грозни жени и ако са със самочувствие като тая ,работата е много зле.две думи като не можеш да "вържеш "като тая министерка,значи не ставаш.хората търсят положителни личности.не усмивки(от старите ленти)!!!

Тази още се чуди откъде да започне? Супер дано се начуди до края на мандата!

няма какво да се чуди толкова, нали всички - осигурени и неосигурени все при мене идват на тълпи, значи от определено считам, че няма нужда от министърка, то всичко е канализирано и труповете даже, да не обърка конците и да секне бизнесът ми от тоя министърка...

Чета ви кометарите, и ви се чудя на простотията. Хем ми е жал, хем си казвам така ви се пада, защото това което човек сам си направи и Господ неможе да му причини. Истината боли, не ви харесва какво казва така е, но е права. А истината я приемат и казват само най-силните. Живейте си, но помнете че следващото "падане" ще ви довърши, защото падането на нацията 1989г. и оцеляването и бе единствено на благата натрупани от вашите майки,бащи,баби и дядовци. След като опустошихте, разпродадохте и изядохте всичко, ще видим при следващото падане как ще оцелеете. Не народ а мърша сте, и ме боли точно толкова колкото го е боляло и човекът който е написал тази фраза...но си заслужавате скотският обречен живот.

тук мога само да мигам на парцали...

прочетете обясненията на зам. мин. горанов засто дарявата не осигурява контингентите си . сте ахнете ! застото нямала пари , застото ставали големи суми и пр. и пр. идиоцтини . излиза , че 2 милиона работести издарат всички и дарявата подкрепя това , даявата е зарязала пенсионери , деца и пр..

КОГАТО ХВАЩАШ ЧОВЕК ОТ УЛИЦАТА ЗА МИНИСТЪР И РЕФОРМАТА СТАВА УЛИЧНА

Направете труда на мед.работник достойно платен и условията на труд в болниците, нормални.Нека има по-малко болници ,но с европейски вид и обслужване ,а не коптори в които да те е страх да попаднеш..Все още българският лекар работи за едното благодаря ,в повечето случай, защото заплата от 640лв на днешно време си е точно това!

Радвам се, че лекари и пациенти мислим еднакво. И аз не ща да ме лекува лекар за жълти стотинки в болница от втората световна. Защо обаче лекуваш хора за 640 лв. ? Къде живееш, с какво се храниш, деца имаш ли, каква кола караш, къде почива миналото лято?

И 80те години медиците не се отличаваха с кой-знае какви заплати,но имаха СЪВЕСТ и си вършеха работата,днес пациента си дава и последната стотинка-взета на заем,и лекарите пак го третират като животно.

Като лекуваш бедни хора и пенсионери не очаквай чудеса.

Мисля, че е редно да напусна страната, която ме рекетира с здравни вноски без да ми дава здравни права. Какво друго освен ДЪРЖавен рекет да нарека това.

Един от шефовете на синдикатите скоро каза по телевизията: "Реформата означава ПОДОБРЕНИЕ на съществуващата ситуация а не рязане на финанси!". За подобрение и обновление са необходими пари!Когато човек гради къща, преди това къта парици (при социализма и по 20 години се събираха). Тази баба - министър първо профука парите (30% от намаления вече през 2009 г бюджет за здравеопазване, бяха харизани на младото момченце Дянков). Прати здравните работници в неплатена отпуска. На всичкото отгоре всички здравни работници (без лекари и мед. сестри) - мед. лаборанти, фелдшери, фармацевти, сан.инспектори, биолози, химици, физици, инженери, икономисти и т.н. ги обяви за каналджии и водопроводчици (технически персонал). Сега се чуди - откъде да започне?! Много просто. Отива при ББ и иска % от бюджета, съответен на %-те в Германия, Франция, Канада...ИЛИ СЕ МАХА (преди да е сътворила още по-чудовищна глупост). А не да се лигави на младока Дянков, както червените бабички се лигавят по Станишев! Ама и аз се чудя - преди години мед. сестрите ни обираха парите на арабите в Сирия, Либия, Мароко...Е сега не може ли да се намери една засукана лекарка, която да очарова ББ и да му "развърже кесията"?

Вярно, че не е просто,го може нещо да се направи-закрива малките болници, удря здраво рамо на спешната помощ и така се получават доста добри резултати.Например-по-високи заплати за лекарите, трудно източване на здравната каса, и бърз достъп до нуждяааещ се пациент.А не както до сега -за кървене на нос-4 дни по клинична пътека и да си в болница и да не си процедурата е една и съща туширане на носа и никой не го е еня за теб

трудно се прави реформа в общество където основна и работеща е максимата,не ми давай акъл,дай ми пари,затова сме и на това положение.

Колежката е права, че трябва всичко основно да се промени не само в здравеопазването, но и в цялата държава.Но докато се чуди, всичко ще фалира и герберите ще бъдат ометени от управлението.Трябва здрава ръка.

"Вместо да има 1700 анестезиолози, както е по норматив според населението в страната, в момента разполагаме с критичен брой 700" Същото важи и за хирурзите и за медицинските сестри. Ако тази министърка още се пита какво да направи за да привлече младите хора занчи е тотално куку. Парички, госпожа, кеш, мъни, денги ако щете. Младите лекари не са толкова тъпи, че да практикуват за едното благодаря. Големият проблем на българското здравеопзване е, че така и не се промени от бай Тошово време. Каси, пътеки ... пълни глупоти, народа си плаща и иска всичко да му е безплатно, ама ако може и хубаво, ама не може. Отидете да се посъветвате с Божидар Нанев, това е човек с визия и европейско мислене, които на Вас г-жо министър не са ви присъщи, ама хич!

реформата е много просто нещо- да се затворят малките болнички и да се направят заплатите на лекарите 10 000 лева за да не напуснат всички. При тази заплата, която е нормална за Европа няма да има корупция. Качеството на медицинските услуги се контролира лесно от МЗ и НЗОК, но трябва да е известно на средно статистическия българин че никои не може да му обещае безсмъртие. И в Германия и в Англия и в САЩ хората умират. Това е. Помислете върху казаното от мен ако ви е останал поне малко мозък от шльокавицата и цигарите.

Не знам какво точно си пил, ама ти се е отразило много зле. 10 000лв. заплата - за какво ? Понеже ни призоваваш да помислим, помисли и ти. Разтвори си пръстите на едната длан и започни да свиваш пръст за ГОЛЕМИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ за, които се сетиш. Да те подсетя - започни с ЛУКОИЛ - Нефтохим, и като свършиш напиши, колко пръста си свил. От ГОЛЕМИТЕ идват парите за здравната каса, а тях вече почти ги НЯМА.

Умират ама не и от 60% безхаберие на нашите скъпоструващи лекари.

10 000 лева могат да вземат единици. Те и сега си ги взимат. Когато търсене и предлгане намерят пресечна точка, все ще се намери как да стане плащането. Млад лекар не е нормално да почне с 10 000 лв, ве пак сме в България. Според мен е нормално маладите хора да имат осигурени поне по 1500 чисто след днъци и осигуровки. Вярно не е много, но ще учат ще напреднат в работата ще придобият опит и тогава вече може да предявят претенции за големите заплати. Тези които се нуждаят от пари могат да намерят допълнителна работа или да поемат дежурства ... ще си намерят начин, как да печелят, но нека поне по едни 1500 лв да се гарантират на първо време за да може някои от хората завършващи медицина да продъжат по специалността.

А вие хора наясно ли сте, че на повечето млади лекари,които специализират въобще не им се плаща заплата, а точно обратното-те си плащат за да работят поредната измишльотина наречена платена специализация!?!? Освен това през тези 4-5 години специализация не им се зачита трудов стаж, нямат отпуска, болнични, майчински,нито осигуровка срещу злополука, а на всичкото отгоре никой не ги обучава и са третирани като крепостни роби! Някой от вас това знае ли го???Такова нещо никаде по света го няма! Но балами, които да искат да останат и да специализират така вече НЯМА. От тук трябва да започне реформата за да има лекари в българия, да промени начина на специализиране като създаде нормални условия, а именно с заплата, осигуровки и трудов стаж, но нашата велика министърка не я е еня.

проблемът не е само в парите, а и във възможността за специализация и практикуване на медицина на ниво и без корупционни практики, което в бг е частично възможно само в университетски болници. в германия същото става с много повече труд, но без финансови проблеми.

Голяма веселба с тези предложения за заплати! Как си представяте подобни суми от 10 000 лв. заплата за лекарите! За кои лекари по-точно? Трудно се попада на специалист, който да заслужи подобна заплата. Като се заговори за това колко са онеправдани лекарите, колко са им ниски заплатите, сякаш само те в България работят, само техния труд е важен....! Всеки труд е важен и трябва да бъде оценян по достойнство. Не може в една бедна държава като България една прослойка да претендира за заплати в пъти по-високи от заплатите на другите специалисти, чийто труд и принос е не по-малко важен.

много си весела. В САЩ хирург като мене взема 1 5 000000 годишно ако можеш да преброиш нулите. А аз съм университетски преподавател и хирург, спасил и спасяващ живота на десетки и стотици специалисти като тебе. И заплатата ми е 850 лв на месец. Не ми говори глупости защото трябва да се знаят цените на професиите в обществото. Не ме интересуват вишистите с купените дипломи, те не заслужават въобще да работят

нормално е, след като хората в системата са възприели тактиката на "глуха"защита.

Още ли се чуди

борисова да се заеме с медицинския персонал. сестрите се дарJaт с пациентите като с трупове.никакво хуммано отношение. а може би е краино време да се изкартят няколко заба на сестрите които се дарjaт арогантно и просташки. за какво плащаме здравни вноски като обслужването е не на медицинска сестра а измекярка от магистралите.

Преди да пишете подобни полуграмотни глупости си помислете дали повечето пациенти имат нормално поведение в болничната среда!!!

Правилно ,госпожо! Съгласен сам с вас ! Много са некултерно и се държат ненормално- пищят от болка, повръщат ,припадат, напикават се , тече им кръв, някои даже умират !Ама много са невъзпитани ! И нарушават спокойствието на чудните , специални и знаещи медицински работници и санитари! Това болните са ужасни! Изтребвайте ги без жал, масово!

Не може да се оправи,най добре е да се закрие първо министерството и всички безхаберници си отидат.

Ами да и подскажеме от къде да започне- да отремонтира първо сградата на "Пирогов", че ме е гнус да влизам вътре, камо ли да ме преглеждат или лекуват. Поликлиниките в страната- същата работа, влизаш болен, излизаш още по-болен от бактериите налепили се по разкъртените и неизмазани стени. Да върне безплатното здравеопазване за хората и платено от държавата- от данъците ни за осигуровки. Да вдигне заплатите на докторите, мед сестрите и персонала в болниците и да даде възможност на можещите и знаещите в бранша срещу добро заплащане- в днешната икономическа обстановка един лекар би трябвало да получава поне 3500 лв месечна заплата, за да не му е погледа навън от страната!!

Не случайно България е на първо място в Европа по вътреболнични инфекции. След 10 години употреба, нивото на вътреболнични инфекции в сградата става неконтролируемо, особено при изполваните в българия строителни технологии. Старите болници и поликниники трябва да се закрият моментално с цялата гадост, гнус и мизерия в тях. Тези места са свърани с идеята за безплатно. Ама безплатно няма, ако касата не може да плаща на лекарите колкото искат и няма лекари, които да работят за колкото дава касата тогава ще доплащаме. Аз съм готов да доплащам за качествена услуга и го правя и в момента. За който иска сегашната мизерия - да се направят хосписи за цигани, клошари и побъркани и да ходят да си лекуват там. Аз съм европеец и искам да живея в европейска страна.

Дам добре ела аз да те излекувам от глупост----. Осигурен си значи само още 10 000 ще доплатиш за всички операции по теб.. Това че хората плащат осигуровки и получават нищо, 50% от лекарите пък лекуват колкото да им се запише името и получават мизерни пари , а в същото време тия техни пътеки и лекарства ги --ако струва 50лв те го плащат 150лв... И паричките си потъваат. Ама ти си плащай. То не е луд тоя дет яде баницата ...

първо си изяснява проблемите, и решава дали е в състояние да направи нещо за неговото решаване. При нас първо стават министри, а след това заявяват, че не знаят какво да правят.

Нещо което е толкова разрушено, като от бомбандировка след 2СВ може да бъде подхванато само от самото начало.

Коментари - Борисова се чуди откъде да подхване здравеопазването | Днес.dir.bg

Борисова се чуди откъде да подхване здравеопазването

Всичко в системата на здравеопазването трябва да се промени. Да се чудиш от кое по-напред да започнеш.

Обратно в новината

Коментари - Борисова се чуди откъде да подхване здравеопазването | Днес.dir.bg

Коментари

Че Вие досега на Марс ли бяхте, колежке? Не знаехте как стоят нещата в здравеопазването!? И такъв човек ни е назначен за министър! Бог да пази България...

Това, че министърката се чуди е напредък. Борисова, за всяко нещо си задавай въпроса "защо?" и търси верни отговори! Защо младите специалисти напускат системата? Защо завършилите МУ предпочитат а-г и хирургия пред анестизиологията? Защо и как корупционните схеми в болниците пречат на лечебната част? Защо диспечерската част от извънболничната помощ и профилактиката се прехвърлиха от фелдшери и акушерки към джипитата? Защо в здр. система липсват звената за извънболнични ГРИЖИ за майки и деца? И т.н. Отговори няма та давам, защото се изнервям като мисля за това. Имай впредвид, че ниското заплащане е само едната страна на проблема!

Не го е! Ама и едва ли - в това блато не е бъркано никога. 400 болни, 13 лекари, счетоводители-и те толкова, 90 служебни GSMа, щатни юрист и театровед... Преди се говореше и за магаре на щат, но може и да е виц. Другото не е. Яд ме е, защото тази болница беше по времето на д-р Кисьов най-добрата и голямата на полуострова, а сега е счетоводно-административна къща с допълнителни функции в областта на здравеопазването. И така ще остане, защото там нито пари кой-знае колко минават ( психичноболните не са платежоспособни), нито някой се напъва за шеф на блатото.

Че тя още ли не го е подхванала??? Какво чака

Като не сеща откъде да подхване - да подскажа! ДЪРЖАВНА ПСИХИАТРИЧНА БОЛНИЦА Раднево! Там какъв соц-номенклатурен бардак с елементи на трудовоправни катастрофи е - ще занимава новините месец най-малко.

След като специалистите лекари намират по-добри условия навън от България,защо новозавършилите медицина млади момчета и момичета,не ги приемат на работа като млади лекари и с течение на времето да имат възможността да специализират в съответната специалност,а не както сега с диплома за завършено образование медицина да има нова цедка с изпит по специалност!Нека тези млади хора които искат да работят тази хуманна професия да бъдат приемани да работят в болниците до някой специалист с практика и така да учат занаята!Защо не го правят!

Те милите доктори кога ли са имали свестен министър!? Като в наказателна рота са. Читавите де!Тая да беще си останала на околовръстното...

Тея, немога да ги издържам вече. Вземи ме при тебе на работа, консултант...и ще ти кажа. Изкуфела Бабичко!

може драга Борисова да започнем от тебе.

не пипаааай , моме калино....

95% бедно население,95%бедни здравни работници.

Тая докато се чуди откъде да подхване здравеопазването народа може да измре. Да внимава да е първа, че народът да не я изпревари и да я подхване първи тази уродлива и за гледане психарка. Има вид, все едно че Бойко Борисов я е взел не от кръстопът, а директно си я е изписал от Карлуково.

Г-жо Борисова,знам откъде да го подхванете,подайте си оставката преди да правите каквото и да е било и.....се усмихвайте !!! Успех!

А на разклона като те питаха искаш ли даси министър на здравеопазването много ,много не му мисли.

нали ще работим до 70, какъв е проблема с това , че работят 60 годишни лекари?

Докато се чуди, хора не останаха. Няма здравеопазване, няма такова понятие. Защото на нея не и искат пари в болницата, ама иначе е нещо страшно...без 1000 лв. няма да те погледнат.

Г-ЖО БОРИСОВА, Още ли не си наясно и "се чудиш от кое по-напред да започнеш". АМИ ЗАПОЧНИ ОТ ТАМ, ЧЕ ВСЯКО ЛЕВЧЕ ВНЕСЕНО В БЮДЖЕТА НА ЗДРАВНАТА КАСА ТРЯБВА ДА СЕ ПОЛЗВА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, А НЕ ЗА ЗАПЪЛВАНЕТО НА ДУПКИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ. Кражбата на парите ни които заделяме за здраве се превърна в хоби на министър Дянков. Този наглец вместо да превежда изискващите се вноски за здравеопазване на държавните служители е достигнал в наглостта си до там, че краде от резервите на НЗОК и с това си поведение обрича на смърт хиляди българи. ПОДОБНО ПОВЕДЕНИЕ СЕ ПРИЕМА КАТО УМИШЛЕНО СЪЗДАВАНЕ НА ПРЕДПОСТАВКИ ВОДЕЩИ ДО ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИД И ЕТНИЧЕСКО ПРОЧИСТВАНЕ. Ами Анче превърнахте България в концлагер. ТАКАВА СЪДБА ЛИ ЗАСЛУЖИ НАРОДА, КОЙТО СПАСИ ЕВРЕИТЕ СИ ОТ ЛАГЕРИТЕ НА СМЪРТТА. Не забелязваш ли, че в здравеопазването действа принципа : ИМАШ ПАРИ ЖИВЕЕШ , НАМАШ ПАРИ УМИРАШ. Защо е необходимо да привеждаме в банката на кака Цветелина здравни вноски, които напрактика не ползваме. ЗАЩО ТРЯБВА ДА ПЛАЩАМЕ КОГАТО НЕ ПОЛУЧАВАМЕ. Крайно време е да одрежем Дянков и бюджета му от това перо, отказвайки да плащаме за нещо което не ни се предлага !!!!

ДА ЗАПОЧНЕ ОТТАМ,ОТКЪДЕ ЧЕТАЛА СИ ГРОЗЕН......................

Че досега не беше ли почнала? Всъщност да - досега само се усмихваше! Милото протеженце на Въздесъщия.

Да не се чуди ами да си ходи... И да вземе на някое кръстовище и ББ... Омръзна ми 20 години някой да се учи на наш гръб да управлява... Да идат да се научат и да чакат да ги изберем.... Аман от самозабравили се ...

"..най-големият проблем е, че няма достатъчно лекари и специалисти"...Това не е най-големият проблем. Ако беше това, щяхме просто да ги обучим. Най-големият проблем на реформата всъщност са няколко проблема-1)финансирането на реформата 2)ниските заплати въобще в страната, а не само на лекарите, 3)социалната цена на реформата, 4)изтичането на кадри и др. Тук трябва да се мисли за децентрализиране източниците на финансиране. А това пък е свързано въобще с темата за децентрализиране - регионите трябва да имат по-голяма автономност в привличането на инвеститори и пр.

НЯМА да стане...ПАРИИИИИ са нужни,много пари.С помиярски заплати НИЩО не става.

Да намери МНОГО пари за тройно увеличение на заплатите-поне като в Турция.

Все по лошо ще става защото държавата отдавна забрави за лекарите ..Лекарите не искат да работят масово стоят по болниците и нищо не правят.Тези малцина които искат да работят биват бързо бързо прогонени.Няма да има скоро никакво здравеопазване.

Една патка тръгнала по шосето. Вървяла по средата на пътя докато видяла,че отсреща идва камион. Спряла и се замислила-на кой край на пътя да се изтегли-левия,или десния? Докато мислила камионът минал и я згазил.

мого мразя грозни жени и ако са със самочувствие като тая ,работата е много зле.две думи като не можеш да "вържеш "като тая министерка,значи не ставаш.хората търсят положителни личности.не усмивки(от старите ленти)!!!

Тази още се чуди откъде да започне? Супер дано се начуди до края на мандата!

няма какво да се чуди толкова, нали всички - осигурени и неосигурени все при мене идват на тълпи, значи от определено считам, че няма нужда от министърка, то всичко е канализирано и труповете даже, да не обърка конците и да секне бизнесът ми от тоя министърка...

Чета ви кометарите, и ви се чудя на простотията. Хем ми е жал, хем си казвам така ви се пада, защото това което човек сам си направи и Господ неможе да му причини. Истината боли, не ви харесва какво казва така е, но е права. А истината я приемат и казват само най-силните. Живейте си, но помнете че следващото "падане" ще ви довърши, защото падането на нацията 1989г. и оцеляването и бе единствено на благата натрупани от вашите майки,бащи,баби и дядовци. След като опустошихте, разпродадохте и изядохте всичко, ще видим при следващото падане как ще оцелеете. Не народ а мърша сте, и ме боли точно толкова колкото го е боляло и човекът който е написал тази фраза...но си заслужавате скотският обречен живот.

тук мога само да мигам на парцали...

прочетете обясненията на зам. мин. горанов засто дарявата не осигурява контингентите си . сте ахнете ! застото нямала пари , застото ставали големи суми и пр. и пр. идиоцтини . излиза , че 2 милиона работести издарат всички и дарявата подкрепя това , даявата е зарязала пенсионери , деца и пр..

КОГАТО ХВАЩАШ ЧОВЕК ОТ УЛИЦАТА ЗА МИНИСТЪР И РЕФОРМАТА СТАВА УЛИЧНА

Направете труда на мед.работник достойно платен и условията на труд в болниците, нормални.Нека има по-малко болници ,но с европейски вид и обслужване ,а не коптори в които да те е страх да попаднеш..Все още българският лекар работи за едното благодаря ,в повечето случай, защото заплата от 640лв на днешно време си е точно това!

Радвам се, че лекари и пациенти мислим еднакво. И аз не ща да ме лекува лекар за жълти стотинки в болница от втората световна. Защо обаче лекуваш хора за 640 лв. ? Къде живееш, с какво се храниш, деца имаш ли, каква кола караш, къде почива миналото лято?

И 80те години медиците не се отличаваха с кой-знае какви заплати,но имаха СЪВЕСТ и си вършеха работата,днес пациента си дава и последната стотинка-взета на заем,и лекарите пак го третират като животно.

Като лекуваш бедни хора и пенсионери не очаквай чудеса.

Мисля, че е редно да напусна страната, която ме рекетира с здравни вноски без да ми дава здравни права. Какво друго освен ДЪРЖавен рекет да нарека това.

Един от шефовете на синдикатите скоро каза по телевизията: "Реформата означава ПОДОБРЕНИЕ на съществуващата ситуация а не рязане на финанси!". За подобрение и обновление са необходими пари!Когато човек гради къща, преди това къта парици (при социализма и по 20 години се събираха). Тази баба - министър първо профука парите (30% от намаления вече през 2009 г бюджет за здравеопазване, бяха харизани на младото момченце Дянков). Прати здравните работници в неплатена отпуска. На всичкото отгоре всички здравни работници (без лекари и мед. сестри) - мед. лаборанти, фелдшери, фармацевти, сан.инспектори, биолози, химици, физици, инженери, икономисти и т.н. ги обяви за каналджии и водопроводчици (технически персонал). Сега се чуди - откъде да започне?! Много просто. Отива при ББ и иска % от бюджета, съответен на %-те в Германия, Франция, Канада...ИЛИ СЕ МАХА (преди да е сътворила още по-чудовищна глупост). А не да се лигави на младока Дянков, както червените бабички се лигавят по Станишев! Ама и аз се чудя - преди години мед. сестрите ни обираха парите на арабите в Сирия, Либия, Мароко...Е сега не може ли да се намери една засукана лекарка, която да очарова ББ и да му "развърже кесията"?

Вярно, че не е просто,го може нещо да се направи-закрива малките болници, удря здраво рамо на спешната помощ и така се получават доста добри резултати.Например-по-високи заплати за лекарите, трудно източване на здравната каса, и бърз достъп до нуждяааещ се пациент.А не както до сега -за кървене на нос-4 дни по клинична пътека и да си в болница и да не си процедурата е една и съща туширане на носа и никой не го е еня за теб

трудно се прави реформа в общество където основна и работеща е максимата,не ми давай акъл,дай ми пари,затова сме и на това положение.

Колежката е права, че трябва всичко основно да се промени не само в здравеопазването, но и в цялата държава.Но докато се чуди, всичко ще фалира и герберите ще бъдат ометени от управлението.Трябва здрава ръка.

"Вместо да има 1700 анестезиолози, както е по норматив според населението в страната, в момента разполагаме с критичен брой 700" Същото важи и за хирурзите и за медицинските сестри. Ако тази министърка още се пита какво да направи за да привлече младите хора занчи е тотално куку. Парички, госпожа, кеш, мъни, денги ако щете. Младите лекари не са толкова тъпи, че да практикуват за едното благодаря. Големият проблем на българското здравеопзване е, че така и не се промени от бай Тошово време. Каси, пътеки ... пълни глупоти, народа си плаща и иска всичко да му е безплатно, ама ако може и хубаво, ама не може. Отидете да се посъветвате с Божидар Нанев, това е човек с визия и европейско мислене, които на Вас г-жо министър не са ви присъщи, ама хич!

реформата е много просто нещо- да се затворят малките болнички и да се направят заплатите на лекарите 10 000 лева за да не напуснат всички. При тази заплата, която е нормална за Европа няма да има корупция. Качеството на медицинските услуги се контролира лесно от МЗ и НЗОК, но трябва да е известно на средно статистическия българин че никои не може да му обещае безсмъртие. И в Германия и в Англия и в САЩ хората умират. Това е. Помислете върху казаното от мен ако ви е останал поне малко мозък от шльокавицата и цигарите.

Не знам какво точно си пил, ама ти се е отразило много зле. 10 000лв. заплата - за какво ? Понеже ни призоваваш да помислим, помисли и ти. Разтвори си пръстите на едната длан и започни да свиваш пръст за ГОЛЕМИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ за, които се сетиш. Да те подсетя - започни с ЛУКОИЛ - Нефтохим, и като свършиш напиши, колко пръста си свил. От ГОЛЕМИТЕ идват парите за здравната каса, а тях вече почти ги НЯМА.

Умират ама не и от 60% безхаберие на нашите скъпоструващи лекари.

10 000 лева могат да вземат единици. Те и сега си ги взимат. Когато търсене и предлгане намерят пресечна точка, все ще се намери как да стане плащането. Млад лекар не е нормално да почне с 10 000 лв, ве пак сме в България. Според мен е нормално маладите хора да имат осигурени поне по 1500 чисто след днъци и осигуровки. Вярно не е много, но ще учат ще напреднат в работата ще придобият опит и тогава вече може да предявят претенции за големите заплати. Тези които се нуждаят от пари могат да намерят допълнителна работа или да поемат дежурства ... ще си намерят начин, как да печелят, но нека поне по едни 1500 лв да се гарантират на първо време за да може някои от хората завършващи медицина да продъжат по специалността.

А вие хора наясно ли сте, че на повечето млади лекари,които специализират въобще не им се плаща заплата, а точно обратното-те си плащат за да работят поредната измишльотина наречена платена специализация!?!? Освен това през тези 4-5 години специализация не им се зачита трудов стаж, нямат отпуска, болнични, майчински,нито осигуровка срещу злополука, а на всичкото отгоре никой не ги обучава и са третирани като крепостни роби! Някой от вас това знае ли го???Такова нещо никаде по света го няма! Но балами, които да искат да останат и да специализират така вече НЯМА. От тук трябва да започне реформата за да има лекари в българия, да промени начина на специализиране като създаде нормални условия, а именно с заплата, осигуровки и трудов стаж, но нашата велика министърка не я е еня.

проблемът не е само в парите, а и във възможността за специализация и практикуване на медицина на ниво и без корупционни практики, което в бг е частично възможно само в университетски болници. в германия същото става с много повече труд, но без финансови проблеми.

Голяма веселба с тези предложения за заплати! Как си представяте подобни суми от 10 000 лв. заплата за лекарите! За кои лекари по-точно? Трудно се попада на специалист, който да заслужи подобна заплата. Като се заговори за това колко са онеправдани лекарите, колко са им ниски заплатите, сякаш само те в България работят, само техния труд е важен....! Всеки труд е важен и трябва да бъде оценян по достойнство. Не може в една бедна държава като България една прослойка да претендира за заплати в пъти по-високи от заплатите на другите специалисти, чийто труд и принос е не по-малко важен.

много си весела. В САЩ хирург като мене взема 1 5 000000 годишно ако можеш да преброиш нулите. А аз съм университетски преподавател и хирург, спасил и спасяващ живота на десетки и стотици специалисти като тебе. И заплатата ми е 850 лв на месец. Не ми говори глупости защото трябва да се знаят цените на професиите в обществото. Не ме интересуват вишистите с купените дипломи, те не заслужават въобще да работят

нормално е, след като хората в системата са възприели тактиката на "глуха"защита.

Още ли се чуди

борисова да се заеме с медицинския персонал. сестрите се дарJaт с пациентите като с трупове.никакво хуммано отношение. а може би е краино време да се изкартят няколко заба на сестрите които се дарjaт арогантно и просташки. за какво плащаме здравни вноски като обслужването е не на медицинска сестра а измекярка от магистралите.

Преди да пишете подобни полуграмотни глупости си помислете дали повечето пациенти имат нормално поведение в болничната среда!!!

Правилно ,госпожо! Съгласен сам с вас ! Много са некултерно и се държат ненормално- пищят от болка, повръщат ,припадат, напикават се , тече им кръв, някои даже умират !Ама много са невъзпитани ! И нарушават спокойствието на чудните , специални и знаещи медицински работници и санитари! Това болните са ужасни! Изтребвайте ги без жал, масово!

Не може да се оправи,най добре е да се закрие първо министерството и всички безхаберници си отидат.

Ами да и подскажеме от къде да започне- да отремонтира първо сградата на "Пирогов", че ме е гнус да влизам вътре, камо ли да ме преглеждат или лекуват. Поликлиниките в страната- същата работа, влизаш болен, излизаш още по-болен от бактериите налепили се по разкъртените и неизмазани стени. Да върне безплатното здравеопазване за хората и платено от държавата- от данъците ни за осигуровки. Да вдигне заплатите на докторите, мед сестрите и персонала в болниците и да даде възможност на можещите и знаещите в бранша срещу добро заплащане- в днешната икономическа обстановка един лекар би трябвало да получава поне 3500 лв месечна заплата, за да не му е погледа навън от страната!!

Не случайно България е на първо място в Европа по вътреболнични инфекции. След 10 години употреба, нивото на вътреболнични инфекции в сградата става неконтролируемо, особено при изполваните в българия строителни технологии. Старите болници и поликниники трябва да се закрият моментално с цялата гадост, гнус и мизерия в тях. Тези места са свърани с идеята за безплатно. Ама безплатно няма, ако касата не може да плаща на лекарите колкото искат и няма лекари, които да работят за колкото дава касата тогава ще доплащаме. Аз съм готов да доплащам за качествена услуга и го правя и в момента. За който иска сегашната мизерия - да се направят хосписи за цигани, клошари и побъркани и да ходят да си лекуват там. Аз съм европеец и искам да живея в европейска страна.

Дам добре ела аз да те излекувам от глупост----. Осигурен си значи само още 10 000 ще доплатиш за всички операции по теб.. Това че хората плащат осигуровки и получават нищо, 50% от лекарите пък лекуват колкото да им се запише името и получават мизерни пари , а в същото време тия техни пътеки и лекарства ги --ако струва 50лв те го плащат 150лв... И паричките си потъваат. Ама ти си плащай. То не е луд тоя дет яде баницата ...

първо си изяснява проблемите, и решава дали е в състояние да направи нещо за неговото решаване. При нас първо стават министри, а след това заявяват, че не знаят какво да правят.

Нещо което е толкова разрушено, като от бомбандировка след 2СВ може да бъде подхванато само от самото начало.