Млад лекар стана охранител на кораб заради ниска заплата

28-годишен лекар от Пловдив остави медицината, за да стане охранител на кораб заради почти 9 пъти по-голямата заплата.

Обратно в новината

Коментари - Млад лекар стана охранител на кораб заради ниска заплата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Активный бандаж GenuTrain стабилизирует сустав, оказывает анальгетическое действие и способствует более быстрой реабилитации и восстановления подвижности колена. Ортез предназначен для активной поддержки коленного сустава, его действие проявляется во время движений. При этом создается компрессия и происходит массаж мягких тканей за счет материала анатомической вязки и интегрированной кольцевидной вставки Омега. Заказать со скидкой здесь: https://bit.ly/33NnBei

Преди няколко години единствен специализант по хирургия в голяма софийска боница стана една девойка, която си взе анатомията от 6-ия път. Просто никой друг не желаеше мястото и се наложи да я вземат, а тя реши да става хирург защото за нищо не я бива, дори за камерирка на кораб, защото там трябва английски.

Аз пък вчера бях на преглед с големия ми син на 4г. На частно. Прегледа струваше 30 левчета. Пред вратата беше ПЪЛНОООООО! Понеже не мога да намеря кадърен зъболекар, който работи със здравната каса, отивам на частно- запивам се с две седмици напред. Не искам да ровя да търся колко получава от Здравната каса едно ДжиПи на месец, като някои имат по 3000 пациенти. Жената ражда- избор на екип- 500лв., престой 140 лв. за два дни допълнително., щото пътеката на жената с два дни по- къса от тази на бебето; проверка на кръвна група 70 лв. За манипулации на кръста ходя при лекар- специалист физиотерапевт- 40 левчета на манипулация. Почти винаги има чакащи хора. Отивам на лечебен масаж при физиотерапевт- дори не и лекар- 20 лв. 30 мин. масаж САМО на гърба! Записване 10 дни напред. И всичко това в 80 хил. град- със затихващи функции- ще кажете софиянци! Хайде сектир с тия оплаквачески статии, ами тоя да си сяда на г"за и да чете. Ако не ПРАВ МУ ПЪТ!

Като не ти се плаща, оправяй зъбите на сина си САМ, израждай жена си САМ, прави изследвания на бебето си САМ... Хайде да не продължавам... и една чи*ия си направи САМ! Аман от бастуни!

Офф разбирачо, нищо не си вдянал. Не се оплаква, че е скъпо, а дава пример, че лекарите вадят пари, понеже статията едва ли не за жалене ги изкара. Тоя още не станал лекар и му се видяло малко 600 лева на стажантчето и забегнал, щото не му се учи. Свестен лекар без пациенти и прилични доходи няма.

Sm3hurk0

Има зъболекари -частна практика, които също работят със здравна каса!

Този човек никога не е бил, и никога няма да бъде лекар, което е доста добре. Не бих искал да попадна на човек като него.

смешник...ти за какво работиш?...за кинти.....като не стигат търсиш платена работа...та така...

На всички освен на този галош е ясно че за да станеш лекар се учи дълго и след това и още и още докато станеш добър и получиш признание. Тогава проблем с парите няма.

Един лекар започва да учи на 18 г. или 19 г. 6 г. обучение +3год. специализация прави , че той завършва пресничък на 28 -30 г. За да влезе в час му трябват поне още 5 г. Значи вече е на 35 г. За да създаде име - поне още 5 г. , асистент, доцент. Ей ги 40 години. Т.е. при най-добро стечение на нещата и луд ентусиазъм от негова страна той започва да печели след 40 г. Ако има късмет. Ако не се е овълчил или отчаял от системата. Ако не е увреден от системата. Ако...

А пък бкп и производните й договориха ненужни реактори и ги платиха, само за 1,2 млрд. български лева...

"...минималното заплащане за камериерка на круиз е 900 евро."!??!? Или нещо не сте разбрали или сте се объркали. Тия камериерки да не са с "консумация" за тези пари? Един нормален круиз по Дунав е 7 дена - за месец 4 круиза - 3600 заплата на камериерка?!?!? Един капитан взема толкова .Ако е 900 месечно за камериерка съм съгласен .

Според моите скромни познания по въпроца "круиз" значи "круизен кораб" и заплатата от 900Euro е месечна. Не е 3600 на месец. И да - да ви успокоя - няма камериерки с консумация там.

Круиз от английски "cruise" означава пътуване , екскурзия с кораб а не круизен кораб. Но какво да се очаква от хора , които през живота си едва ли са вижда ли кораб а "пишат статии" за тях:)))Благодаря за успокоението-бях се притеснил , че освен част от екипажа , ще ги обработват и туристите:)))

ЕХ НАРОДЕ....ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ ЛЕКАР ИЛИ НЕЩО ДРУГО....ЗАПЛАТИТЕ СА ПОВЕЧЕ ОТ НЕДОСТАТЪЧНИ ЗА МАСАТА....ТО СИ Е ЧИСТ ГЕНОЦИД....ВЗЕМАТ САМО ОПРЕДЕЛЕНИ "БОГОПОМАЗАНИ" БЪЛГАРИ, НО ДА СИ ЗНАЯТ - КАТАФАЛКАТА НЯМА ТЕГЛИЧ .....РАЗЛИКАТА Е САМО ТУК И СЕГА ГОСПОДА ИЗЕДНИЦИ, ВИЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗА КАКВО ДА СИ ПОХАРЧИТЕ ПАРИЧКИТЕ А НИЕ СЕ ЧУДИМ КАК ЩЕ СИ ПОСРЕЩНЕМ УТРЕШНИЯТ ДЕН....

вижте какво, във всяка професия има много добри, средни, и лоши работници, с лекарите е същото, един на 100 ще стане милионер с частна клиника, студентите медици наивно вярват, че абсолютно всеки ще е така, нали трябва и да си кадърен и търсен, известен.

Така е в днешна "европейска" България. Лично аз съм взимал 600 лева заплата през 2001 година....

2001 г. като "инженер" взимах 340 лв. с английски език в гръцка фирма за натурални сокове. "Инженерството" се изразяваше в поддръжка, следене и зареждане на пълначна машина с ампули, дето се раздуват в бутилки. Демек хамалин. Тогава гърците се отнасяха с българите като с роби. Сега не знам как са. Толкова много инженери имаше, че назначаваха инженери за оператори на машините. Тогава колапса на БДЖ и др.държ.предприятия беше в разгара си. Особено след чудната приватизация, която ни спретнаха. А за инженерите нямаше работа, кандидатствахме за едно място половината състуденти. 2 години след това, вече като търговец на машини в др.фирма взимах по 1000 лв. Сега нямало инженери! Ами ДГД тогава имаше, да сте ги пазили. Аз бях един от онези ентусиасти, за които днес се жалвате, че ни няма. С огромно желание, но изхвърлен от системата. И лекари няма да има, заварчици и стругари няма отдавна, фрезисти няма, нищо няма. Защото държавата е на произвола, защото държавата се управлява като частна фирма, без дългосрочен план за развитие. Просто казано: колония

А кой е разрешил на гърка да се държи с бг работниците като с роби през 2001? Кой ?

Те и в Русия вземат толкова.. явно не е от мястото, ами от хората...

Аз пък вчера бях на преглед с големия ми син на 4г. На частно. Прегледа струваше 30 левчета. Пред вратата беше ПЪЛНОООООО! Понеже не мога да намеря кадърен зъболекар, който работи със здравната каса, отивам на частно- запивам се с две седмици напред. Не искам да ровя да търся колко получава от Здравната каса едно ДжиПи на месец, като някои имат по 3000 пациенти. За манипулации на кръста ходя при лекар- специалист физиотерапевт- 40 левчета на манипулация. Почти винаги има чакащи хора. Отивам на лечебен масаж при физиотерапевт- дори не и лекар- 20 лв. 30 мин. масаж САМО на гърба! Записване 10 дни напред. И всичко това в 80 хил. град- със затихващи функции- ще кажете софиянци! Хайде сектир с тия оплаквачески статии, ами тоя да си сяда на г"за и да чете. Ако не ПРАВ МУ ПЪТ!

Никой насила не те е накарал. Голямото плащане тепърва предстои и се задава със страшна сила и никой не може да го спре!

Всеки има роднина работещ на Запад - разказвали са ви колко се чака за час при личния лекар , за специалист за ренгенова снимка и т .н. В България щрак - при личния лекар, при специалиста , лабораторията ... А колко неосигурени минават през "Пирогов" ЗДравето е пари !

Бугарчета загубени, докато сметате, че лекарската професия била призвание и значи требе да ви лекуват вас точно за без пари а за едната слава, пък да едат каквот намерат по кофите покрай болницата и да живеат у манипулационната щото неа пари за наем, лекари нема да видите!

Добре, че това момче е станало прислужник на кораб. Лекарската професия е призвание и в нея няма място за хора със слугинска психика,

От тези около 500 лева чисти, като дадеш 350 за квартира, 50 за транспорт и 100 за сметки, после призвание ли ще ядеш, умнико? Пред тези млади хора има няколко пътя - да се откажат от професията, да почнат да изнудват пациенти за пари или да почнат допълнителна работа, което е най-лошия вариант защото се преуморяват и често допускат фатални за пациентите грешки.

Съдейки по политиката на доходите в здрвеопазването,на България лекари и сестри не й трябват.

В България получаваш 400 лв заплата и трябва да плащаш 350 за парно, 100 за ток и вода, 15 телефон, 10 интернет , а за храна? Не само лекарите, а всички ще напуснат България! Трябва да се въведе единна минимална заплата за целия ЕС. Да не говорим че храната и лекарствата ни са по скъпи от ЕС.

Добро Утро! ВСяка току що навършила 18 години девойка може да започне работа без стаж и опит като сервитьорка в БГ за доста повече от 600 лева. Като добавим и бакшиша както и % от оборота нещата отиват в космоса..... Че кой е луд да работи като лекар в БГ като може да носи коктейли вместо това???????

Една уеб камерка в чатурбейта и ще остане под пари тази млада дама :D

Аха по дискотеки като "Оксижен". Е там вече тия дето изкарват повече са с консумация и прочее... Да не говорим за това какво се пласира... кредит-карти, тоалети - манекени и амфети...

А зашо не е станал лекар в чужбина и щеше да взима по 10000 лв на месец?отговора е защото не може.

казано. Не му се е работило като лекар или не може то е ясно, не знам защо ни занимават с него.

Щото със лекарската си заплата не е моел да си плаща обучението за специализациа! Не моеш ли да четеш ве!

Селски, защото един дипломиран студент не е лекар. ТРИ години специализация след това са нужни за получаване на лекарска специалност. Затова, аланкоолу, гръцки студенти специализират в България по тънката лайстна а после вече практикуват като лекари в Гърция.

минимум 3.....иначе 5,за пове4ето специалности...

Ще ги взема ама през месец. Германия 2 800 евро, Швеция 3 200 евро, но трябват и език и стаж.

мигар?....спешна помощ,на4инаещ -франция...минимум 3200 в евро......специалист в зависимост от профила...минимум 4700....отделно бонуси за допълнителни 4асове и про4ие.....

И какво толкова му е тежка работата на гарда? Дремат по цял ден . Но и това му било много - и срещу такива заплати

почуква я камериерка, я сервитьорка, извън работно време

отколкото некадърен лекар, който ще мОри пациентите си. Инак кадърните студенти масово учат чужди езици и цели курсове заминават в чужбина. Некадърните пият, стават таксиджии и гардове...

Сега да! Само че, когато аз завършвах и отидох в факултетната канцелария да кандидатствам за обявено обучение- тип специализация в Германия, секретарката ми се изсмя, обяснявайки ми поред кои синчета и дъщери на преподаватели вече са заели местата. Тогава около 1998-2000 г. не беше толкова просто да отидеш да учиш в чужбина.

сега няма никакви пречки, масово заминават лекари, медицински сестри. Вече отдавна няма достатъчно медицински сестри, добър лекар сега - значи или взима луди пари за преглед, или е над 70-8- годишен. Но по-здравословно за да отидеш на преглед в Австрия, отколкото тука да те мотат, докато не ти изцоцат всичките пари и да не ти направят всякакви скъпоструващи операции, които ще те вкарат в гроба.

Този лекар няма акъл... За тези пари - 600лв, че и за по-малко той получава екстрата да бъде бит постоянно от мургавите, че и други екстри има, пък той бяга, 'де му е акъла... Скоро няма да имаме лекари, отдавна се тръби това и като гледам наистина скоро ще бъде... То и Българи май няма да има...

Губим младите лекари. Иначе за работата по круизите може доста да се каже. Ако има контакт с туристите, трябва степен на любезност, която е непозната по нашите географски ширини. Там поведение като на тъмен балкански субект е забранено. Усмивка, любезност, отзивчивост и бързина на факир при обслужването на туристите. Това не е за всеки. Спомнете си онази ритната в главата от шведа наша "камериерка", която клечейки на земята му викала "Кво?!" Такава там сигурно ще я хвърлят зад борда.

Тъпани безумни, нормалния свят вече говори за БМД! За Безусловен Минимален Доход! За пари, които ще получаваш без значение дали работиш или не! За пари, които ще ти дадат възможност да се развиваш без притеснение дали ще умреш от глад или студ! Коментиращите тъпи пенсии се хванали за осигуровки в територията българия! Стига завист бе! Такава държава сте ни оставили, такъв ще го ядете!

Принципно си прав, но има и нещо друго. Оказа се, че младите нямат съпротивителни сили - предпочетоха емиграцията или скатаването на някаква службица. Нали именно младите наблюдаваха безучастно цялата престъпна приватизация, всички престъпления на прехода, мутризацията, заменките и т.н. и никой не излезе да протестира. Всеки се е скатал на службицата и какво става около него се коментира само на маса вечер след поредната ракия. За младите гражданско общество, морал, държавност и ред са размити понятия, и ако не му бръкнеш пряко в джоба - само гледа отстрани сеира. Тези, които останаха де!

Dobromir Dimitrow

Много сте прав!!! Затова всеки народ си заслужава правителството и съдбата, защото който се бори, той получава, не готованеца!!!

ами крушата не пада далеч от дарвото - ако родителите ти са били мишки, шансовете са и ти ще си такав/а

Защото чета, че се вълнувате. След 5 години осигуровки към холандска фирма имате право на минимална пенсия при навършване на възраст. Става дума за мизерните 700 евро :)

"Понякога работи до 70 часа седмично. Има 14 дни платен отпуск." Тава е лъжа! Навсякъде по Дунав, на пасажери се пътува по схема 6 към 2. Шест седмици работа, две почивка. Извън това има гарантирани 22 работни дни годишен отпуск.

За млади медици от Пловдив има специални изключения с пропагандна цел.

И в коя компания се работи по схема "6 към 2" на пасажерски кораб ако изключим плав състава(моряци и капитани)??? Аз имма 13 години по Дунав, Рейн , Майн и не съм попадал на такава.

Това трябва да се разпечата и да влезе в дневния ред на МС и всички институции ,които са виновни за изтичането на кадри.Щото се правят на ощипани и се чудят аджеба защо младите не искат в БГ.Всеки знае какъв къртовски труд се изисква ,за да влезеш и да изучиш медицината.Накрая младите доктори на най гнусната работа с 600 лв ,а старите всеки знае,че си ходят дори с по над 50-60 хиляди.Да са живи и здрави...поздрав от родител на млад доктор!

И най-вероятно няма да стане. Този вместо медицина има в сърцето си пари. Такъв не ви трябва, освен ако не ви е нужна евтаназия.

може би си прав за този лекар , но всички знят че условията в България не са от най-добрите за лекари та и за сестри

Не те ли е срам ве бохлюк! Лекарите да те лекуват без пари, че си мноо специален, а! Да тегли заеми да има да си плаща да се изучи, че да те лекува щото ти се полага ли бе! Я кажи тия дето имат "медицина в сърцето си" по колко пари заслужават според тебе ве нештасник!

Подкрепям напълно!!Даже си прекалено деликатен в изказа си!

Всеки току що завършил е гол и бос. Съвсем нормално е да се ошлайфа за 2-3-5 години работа, през което време работодателят да го обучи според актуалната за професията ситуация. Винаги съм се чудил, особено напоследък като някои работодател започне да ми се жалва "Ама няма читави кадри". Ами и откъде да има бе сульо маринкин, ти искаш някой обучен кадър да ти кацне наготово, да е напълно приспособим към твоя стил на работа, към твоите изисквания и накрая да му плащаш като на германска касиерка в Кауфланд. Когат аз завърших преди 15 години, имаше работа за 250-300 лв , на смени и на мин. осигуровки. Естествено наложи се да се преквалифицирам, иначе просто нямаше да оцелея. Сега търсели инженери - е мамицата ви , откъде

Не е погледнал в бъдещето този герой на соц пропагандата. Като лекар можеше да се пенсионира след много години, но като охрана на това корито не може.

Мдам и една пенсия щеше да взима ..ум да ти зайде

Пич замисли се първо път тогава пиши!

Може ли да пиша когато поискам, а не когато на вас ви скимне?

Напротив ще се пенсионира на база 5000 и ще вземе максимална пенсия

Не може. След 35 -40 години никой няма да го държи на круизен кораб. Не работят с пенсионери.

Наивно! Навсякъде, ама навсякъде в частния сектор сед като навършиш 45-50 години, лееекичко ти дават да разбереш, че ще те изгонят, ако ти сам не напуснеш! Това колкото и да се стараеш и работиш. Може да се пенсионираш на държавна работа, или да побачкаш в чужбина 5-10 години и оттам да се пенсионираш с непъмна пенсия (няколкостотин евро).

Вероятно е осигуряван в холандска фирма. Има право на минимална пенсия след 5 години работа. Става дума за около 700 евро пенсия.

Разваляте светлата вяра в червената пропаганда.

Така планово се унищожава един народ,като намериш предатели които да направят живота в страната непоносим.Тогава примамваш младите хора с морков а старите за двадесетина години сами ще се преселят в отвъдното и държавата е освободена от човешки ресурс-готова за колонизация.

Неуморима е в подменянето на истината пропагандата на българските комунисти. Ето в този случай се опитва да ни внуши , че управлението е виновно за нечие сребролюбие и некадърност.

След 10 години членство в ЕС, три мандата на десницата, усвоени десетки милиарди евра от еврофондове ние сме абсолютен опащкар, изоставаме , а не наваксваме изоставане, а човешкият живот не струва 300, а 200 лева месечно. Виновни са яловите крадци от десницата. Да.

Няма как да ни убедите с това което сте написали, че управлението е виновно за индивидуалната глупост или за индивидуалните сребролюбие и некадърност. Можем да поспорим и за това което сте написали,въпреки, че ще навлезем в друга тема. Базата от която сме започнали състезанието е Лукановата зима, а след това се случи Виденовата сполука и за това са виновни - "яловите крадци от десницата", нали?

пари няма бягайте............

Дипломата по медицина от България не важи никъде. Доктор щеше да бъде ако беше завършил в някоя бяла държава.

Тъп ДРАСКАЧ!

Дипломата от Медицинска Академия е достатъчна за работа в ЕС и Англия.Даже не е необходима специалност

Достатъчна, достатъчна колко да е достатъчна?! Истината боли, големите държави си държат на техните дипломи, какво да се прави!

Да си дойдем на думата. Всеки ден ми се налага да работя с млади "специалисти", "високообразовани" от наши и чужди университети, между другото и аз съм инженер завършил в скромен български университет преди 21 години. Та всеки ден се учудвам на "великите" им мисли и умозаключения. Стигнал съм до там, че като чуя за нов колега и настръхвам. Толкова са "боси" и недоучили , че няма на къде повече!!! В следствие на моя опит, само като чуя, как велики млади мозъци отиват да работят като охранители, моряци, берачи на плодове и т.н., ми става ясно, че това са същества, които едва са завършили и то с тройки по милост!!! Все пак ако университетите останат без студенти, няма да има финансиране и великите професори ще умрат гладни!!! Който обаче е учил и научил нещо и иска да работи това, което е учил, си намира работа и си стои тук в България!!!!

Наборе (няколко години по-малък съм от теб), не се излагай. Каква е тази злоба, бе, какви са тези три удивителни в края на всяко изречение? Малко по-полекичка я карай. И ти преди 20 години си бил същият гол и бос. Знанията на скамейката никога не са достатъчни. По-добре им помагай, а не се опитвай да ги изкараш възможно най боси си зелени, да не би да ти вземат хляба. Всяко поколение си мисли, че знае повече от предишното и от следващото и това е нормално.

бай бай България.................

Историята е малко странна. Познавам лекари, които вече са само по документ (диплома) такива, отдавна не лекуват. Докарват си пари, като си дават дипломата "под наем", там където се иска да има лекар - разни фирми по трудова медицина, ДКЦ-та, да покрият бройката за пред здравна каса, аптеки, и други подобни далавери. Само от това някой по-оправен си докарва най-малко 5 бона месечно, най-често безотчетни в кеш. Други лекари са наети във фармацевтични компании, продават медицинско оборудване, консумативи и пр. Та при този случая е странен. Пак казвам - медицинска диплома носи много пари на притежателя си, дори и без да практикува.

Аптека с лекар?

Наемният труд не по-маловажен от собствеността и финансите. Всеки има своите мечти и изисквания. За това трудът е мобилен и независим.

Ми да, за млад специалист е така. Личните лекари са добре, а от другите... кой как се уреди. Но се уреждат предимно в чужбина. Силно се съмнявам чиновниците в здравната каса да вземат такива дребни пари като 600лв. Но такава е системата.

Рухнало здравеопазване и замазване че функционира. Имитации на реформи ,имитации за всичко, имитации за заплати и високопарни думи.

не се учудвам, в българия има пренасищане с лекари на фона на измиращо население, няма как всички да станат богати бързо и лесно, както се надяват, отделно не всички са кадърни като лекари и като бизнесмени - да изберат правилно място за частен кабинет, да го рекламират.

Главата ти е пренаситена с бръмбари, шорошченце....

нямам нищо общо със сорос.

FuckTheEU

Хайде бе, не можал да изкласи заплатата му виновна! Трябва да си голям малоумник за да се откажеш точно накрая, защото аз не познавам бедни лекари! На няколко познати децата завършиха медицина и сега работят в англия и германия и всяко лято ходят на почивка на малдивите, а нашата лична лекарка наскоро смени старичкота си седемгодишно ауди с чисто новичко ауди! Тоя пишман млад специалист ще да е наистина голям тъпанар....

Аз пък завърших за учител, а сега съм овчар ...

Работиш по специалноста.

По това време трябва да си с овцете не по форумите.

Той пасе само на уаййййййфайййййй пасища беееееее-бееее-бееее!!!!

При 70 работни часа седмично най-красивата гледка, която вижда е леглото вечер ;-)

егаси сапунката.. разплаках се..

ДА ИМАШ БЪДЕЩЕ ТРЯБВА ИЛИ ДА СИ ПОЖАРНИКАР ИЛИ С КУПЕНА ДИПЛОМА И ДА ЧЛЕНУВАШ В ГРОБ.

Или да се родиш в семейство на бивш комунистически деец, което сега е собственик на някой от "масово приватизираните" заводи. Ае стига плюхте по тия дет най-малко крадат, на.укайте си го и започнете някаква почтена работа!

че то в герб са само такива.БОКО, ЦЕЦО,ЛИЛИТО ЦЕЦКА И Т.Н

Проблемът е малко по-комплексен. У нас се плащат малко данъци на глава от населението, тъй като нямаме икономика, базирана на производство, ефектвност и иновации. Голяма част от българите разчитат на социални помощи и пенсии, което не оставя много свободни пари за здравеопазване, просвета, отбрана и пр. Няма икономика, защото беше съсипана и окрадена от неуките комунисти. Получава се един затворен кръг - все по-малко хора в трудоспособна възраст плащат данъци, а се появяват все повече мангусти на социални помощи и пенсионери. За капак в България преуспяват най-наглите и безскрупулни екземпляри, използвайки партийна закрила. КАК СИ ПРЕДСТАВЯТЕ младите хора да се трудят и да създават печеливш бизнес тук, когато в един момент ще дойде някой нискочел мутропитек да им вземе бизнеса?? Децата ми учат по два езика и всеки ден им припомням това което престъпната политическа класа причини на родителите им, на бабите и дядовците им и планира да "издои" и тях. Няма как това да се случи в моето семейство! Харесвах Родината си, но ненавиждам държавата България и всички престъпници, които я съсипаха, децата им които я съсипват и внуците им, които се обучават в чужбина с крадени пари и планират да се върнат за да продължат делото на престъпната си рода Go love yourself

напълно съгласен с Гражданин. И още, от статията: "Със спестените пари дори си е купил жилище в Пловдив." !!?? там е разковничето.. Много като него продължават да инвестират припечеленото от чужбина в МУТРЕНСКАТА ни държава. На това се надяват управляващите и естествено на фондовете от ЕС.

Супер точен коментар, поздравления!

При Цоциализма, за който скимтите, млазд лекар започваше със 106 лева зарплата. Така че не рИвете с крокодилски сълзи

Млад лекар... или млад санитар?

Така е,драги.1963 г-тъщата 110 лв нач.заплата.1984 г-аз 170 лв.Лейтенантче 330 лв.бачкатори с 8-ми клас над 600 лв.

Тоя доктор нещо се е объркАл. Ако знае английски или немски достатъчно добре, може да бачка по професията си като нормален човек с двойно по-голяма заплата и да живее със семейството си в хубава къща, а не да се тъпче в някаква зачукана каюта за 2500€ и да чака бакшиши.

Ако мине бюрократичните и професионални и езикови изксвания, само тогава. Ак не ги мине, и санитар едва ли ше може да стане. Айде да не бехме го живели и видели с очите си, та да не знаехме.

Айде, видехме те колко знаеш и ти.

В България със заплата 700 лв нето първите 10 месеца работиш за храната си,за да си платиш сметките и да си платиш квартирата и ти остават 2 месеца да работиш за дрехи,почивка и ако остане нещо да си купиш!

Сега остана да ми кажете, че в Северна Корея вземат повеч1е та направо да напсувам и демокрацията, и капитализма ви и пазарната ви мутроикономика представена само от услуги и основана на еврограбителство и хвалби със замазване на следите.

Познавам и други като него, свестни млади лекари - пожелавам му на него и на всички тях да напуснат трайно мутренско-циганската кочина и да си намерят работата, която да ги удовлетворява професионално и финансово. 600 лв. за млад лекар и 800 за лекар с две специалности в болница - ето това е Булгаристан! Освен това рискуваш тъмнозелени изроди да те пребият, а държавата нехае. В същото време агенции и всякакви хранилки, пълни с чоплещи ноктите си по цял ден кукумявки и олигофрени с по няколко хилади лева заплата! Прост е българският народ, много прост!

Това доста контрастира с новината от оня ден "Мога там, искам тук". И какво ще правиш тук? Ще учиш шест години за да станеш лекар, но накрая си принуден да станеш укротител на туристи, щото престижната ти професия ТУК не ти осигурява доходи. Не искам ТУК, мога ТАМ и ме ценят. За разлика от ТУК.