Коментари - Зоополиция ще следи за уличните кучета, ще влиза в домовете на осиновители | Днес.dir.bg

Зоополиция ще следи за уличните кучета, ще влиза в домовете на осиновители

Създава се специализирано звено "Зоополиция" за по-строг и ефикасен контрол на домашните кучета. Това решение е взето днес на среща между премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, столичния кмет Йорданка Фандъкова и представители на неправителствените организации.

Обратно в новината

Коментари - Зоополиция ще следи за уличните кучета, ще влиза в домовете на осиновители | Днес.dir.bg

Коментари

"Зоополиция "не е екзекуционна рота, както си представят някои! Зоополицаите прибират и помагат на бездомните животни, предават ги в институции където се решава съдбата им и най-вече контролират поведението на безсъвестните хора в отношението им към животните. Останалото е селяния, простотия и безпросветност.... Можеш да извадиш човек от село и да го направиш Министър, но да извадиш селото от Министъра не можеш...

Много по-малко пари ще се похарчат за избиването на помиярите от колкото да се създават разни екоорганизации и зоополиция.

А бе, помиар! Защо не започнеш от себе си!? Защо мислиш, че имаш повече право на живот от едно куче? Утре ще тръгнеш и към циганите - ами и те са глутница убила за нищо много повече хора от кучетата... Ха де!!!

91 организации и под 10 ловци на кучета...

Напълно съм съгласна с 8780. И министърът е прав - откъде се издържат тези 91 екоорганизации? Няма място за бездомни кучета в един цивилизован град!

"Осиновител" е дума, която се отнася единствено за хора, станали родители не по биологичен път, а чрез осиновяване на детето си. Иначе се гази из душите на осиновени деца и родители-осиновители. Или ако има осиновители на кучета, то трябва аналогично да има хора, родили кучета. Е, ще продължавам да изразявам мнението си, докато бъде забелязано и по-важното, нещата да се променят. А това зависи от журналистите и филолозите, които се грижат за чистота на българския език. Ако в медиите не се тиражира подобни словосъчетания, вярвам, че хората също няма да ги употребяват масово.

УБИЙ КУЧЕ, СПАСИ ДЕТЕ!

най - после едно умно решение!!! зоополиция трябваше да се създаде преди години, както е във всички цивилизовани страни, но , не ми е ясно защо регистъра е към агенцията за безопасност на храните?е този единен регистър не работи още.... .а всички кучемразци да се огледат около себеси и да видят колко роднини и приятели гледат кучета или хранят бездомни, първо тях да убият после другите!!! аман от малоумници!

тази зооплолиция как ще се финансира? тези помияри в приютите с какви пари ще се хранят? пак ли от бедняшкия ни джоб ще излизат парите?

ОТ ГОЛЯЯЯМИ ГЛОБИ НА СОБСТВЕНИЦИ,КОИТО НЕ СПАЗВАТ НАРЕДБИТЕ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДОМАШНИ ЖИВОТНИ И СОБСТВЕНИЦИ КОИТО НЕ ИСКАТ ДА СИ КАСТРИРАТ КУЧЕТО.

Докато има кой да слуша кучезащитниците ще е така. Само физическото изтребване на уличните кучета и то в кратки срокове може да разреши проблема. Това е ясно на всеки който може и иска да мисли. И глоби от по 2 000 лева за всеки, който е имал, но си е "изгубил" кучето. Значи - разходките на псетата задължително на повод.

а гол тумбак - чифте пишофи. абе андрешковци, вие ходите голи, гладни, боси и болни, а ще строите приюти за кучета, ще саздавате кучешка полиця' която да пази песовете. защо не и'м построите и спецялни болници, рехабилитационни центрове и санаторюми? защо не назначите и кучешко правителство, което да се грижи за кучешкото благоденствие? вие сте абсурдна даржава, даржава на кривите огледала.

с ликвидирането на балгарската армия и свездането и до един стадион наемници се освободиха много казармени помещения почти вав всеки град. вместо да се харчат милиони за кучешки приюти могат да се исползуват пустеещите казарми, пустеещи т к зс сгради, заводи и фабрики, както и затворения кремиковски комбинат на комунистическата мегаломаня. единствено трябва да се осигурят телени кафези за всяко куче. кучетата да се дарзат в кафезите по 2 седмици и ако не се осиновят през това време да се евтанизират с инжекця. друга алтернатива няма. кучетата по улиците трябва да се сабират ежедневно за да не остане и едно единствено неприбрано. така се прави в цивилизованите дарзави. в нев йорк има спецялен телефон, на които се обаждат граждани забелязали безстопанствено животно. спецялни екипи отиват веднага на посоченя адрес и залавят животното с мрежа или с упоителен куршум при едри животни като мечки например. от з0 години живея в америка и никаде не сам видял и дори само едно безстопанствено животно. ако полицята забележи кучкар, които не води кучето си на повод глобата е 2 хиляди долара.

даржавниците са слуги на народа, тои и'м плаща за да се грижат за него, а не за собственото си благополучие. в случая с кучетата из хода е само един: тотална евтаназия на всички бездомни кучета. няма място за никакво умуване и салзи на кучкарите. никаде в цивилизованите даржави не се скитат глутници от безстопанствени кучета. нима цивилизованите народи са по малко хуманни от баи ганио?

кучешката полиця вероятно ще се формира от униформени кучета с офицерски чинове и заплати. вероятно боковите кучета ще бадат произведени в генерали и ще командуват глутниците от кучешката полиця. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ГОСПОДА И ДАМИ УПРАВЛЯВАЩИ. НИЕ СМЕ ВИ ИЗБРАЛИ ДА ИЗПЪЛНАВАТЕ ВОЛЯТА НИ. ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО (ПОНЕ В СОФИЯ) ИСКА КУЧЕТАТА ДА ИЗЧЕЗНАТ НЕЗАБАВНО ОТ УЛИЦИТЕ! НЕЗАБАВНО! ИНАЧЕ? ИНАЧЕ НИЕ САМИ ЩЕ СЕ СПРАВИМ С ПОМИЯРИТЕ, АМА ВИЕ ЩЕ СИ ТЪРСИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА ЛУНАТА. ЯСЕН ЛИ СЪМ? НЯМАТЕ ВРЕМЕ. ПИСНА НИ!

staato@

БРАВО!НАЙ ПОСЛЕ! ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ДОМАШНИТЕ. 1.ИЗЛЕЗЛО КУЧЕ ОТ ДВОРА-ГЛОБА 2.СТОПАНИН НЕ СИ ВОДИ КУЧЕТО НА ПОВОД-ГЛОБА 3.СТОПАНИН ДОПУСКА НАПАДЕНИЕ ВЪРХУ ЧОВЕК И КУЧЕ-ГЛОБА. 4.СТОПАНИН ИЗХВЪРЛИ КУЧЕТО СИ-ГОЛЯЯЯМА ГЛОБА. 5.КАСТРАЦИЯ,ЧИП,РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА В НАЦИОНАЛЕН РЕГИСТЪР. 6.КОЙТО НЕ ИСКА ДА КАСТРИРА КУЧЕТО СИ-ГОЛЯЯЯМ ГОДИШЕН ДАНЪК. 7.ПРОВЕРКА И РЕГЛАМЕНТ БРОЯ КУЧЕТА НА ВСИЧКИ СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ,СКЛАДОВЕ,ПАРКИНГИ,КЪДЕТО СЕ РАЗМНОЖАВАТ. 8.ЗАБРАНА ПРОДАЖБА В ЗООМАГАЗИНИТЕ НА ЖИВОТНИ. 9.ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ РАЗВЪДНИЦИ ЗА КУЧЕТА И ДА СЕ ПРЕЦЕНИ КОИ ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ. 10.ОРГАНИЗАЦИЙТЕ ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА ЗА КОЕТО СЕ АФИШИРАТ. 11.НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА КОНЕТЕ С КАРУЦИТЕ.ТОВА СА ВПРЕГНАТИ СКЕЛЕТИ.ЦИРКУЛИРАТ В ЦЯЛА СОФИЯ. 12.ОТ ПРОВИНЦИЯТА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ИЗСИПВАТ ОТ БУСОВЕ КУЧЕТА В СОФИЯ. САМО ТАКА ПРОБЛЕМА ЩЕ СЕ РЕГУЛИРА.ИНАЧЕ ЩЕ СИ ПИШЕМ ПО ФОРУМИТЕ И СЛЕД 20 ГОДИНИ ЗА ЕДНО И СЪЩО.

И 100% гаранция, че нищо от тва дето трябва да се направи няма да го впишат в закона. И аз обичам животни и гледам животни, но застрашат ли ми живота сори ама ги трепя и не са замислям. Който е по силен той оцелява.

юли

Отговорник Цветан Цветанов, а не, той е спортист. Тогава Бойко Борисов, а не, той е пожарникар или охранител..?, Тогава Мирослав Найденов, а не, той е ветеринар. Тогава Йорданка Фандъкова, а не, тя е учителка. Тогава Лиляна Павлова, а не, тя трябва да държи фронта на пътя. Тогава, кой, кой ....? Абе дай да уволниме Кирчо!

То беше писано, то беше приказвано, обмисляно и накрая планината родила мишка.

Бих искала да съм част от съзазената ЗООПОЛИЦИЯ, ЗАЩОТО ОБИЧАМ ЖИВОТНИТЕ! От Софийските улици съм осиновила 3 кучета и сега са в провинцията в селски дворове с къщички и се грижим за тях! Иска ми се създадената зоополиция да бъде като тази в Хюстън и да глобява и да съдят "гаднярите", които тормозят животинките и не ги гледат! Запомнете една мисъл на Джордж Бърнард Шоу.."Колко по -опознавам хората, толкова повече заобичвам животните"...

Ай стига бе!!За всичко ли ще създавате полиция?!Що не обявите създаването на ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА!!!???

sawo

Щото няма да има за какво да мрънкат такива като тебе които имат заучени 3 фрази и ги повтарят навсякъде по форумите :)

Бившия кмет на Москва - Лужков за една вечер е избил всички бездомни кучета. така се прави - бързо и ефективно

Аз си гледам псето, и не желая от моите данъци да плащам за зоополиция.

тея оргазнизации се изхранват от дарения, а екоравновесие с какви пари работи, май, че с нашите данъци

Навред кипи безсмислен труд! Абе Найденов, вместо да роиш безсмислени структури, що не се разбереш с Цвъки - да ти отдели някой и друг чантаджия от подчиненото му ведомство. Хем ще им уплътни времето, хем ще ни спестите малко пари!

Абе, Мирьо -- ама кой ти рече че ще Пилееш Парата Наша Данъкоплатска бре, ( ... моля ви, колеги/жки -- изберете думата ) ?!

За всички ,които не са учили микробиология и са защитници на бездомните кучета искам да кажа,че никой не е застраховен от заразяване с кучешка тения.От кучешките фекалии,се разнася из въздуха източника на зараза....последствията са поразени паренхимни органи-черен дроб,бял дроб,мозък.....Операция,инвалидизация и смърт-това са последиците...Това чака хората-деца, младежи, възрастни,дори без да хапят,кучетата са донори на паразитни заболявания,с... още фатални последици!!!!

Ако можеш да обясниш как кучетата се заразяват с кучешка тения. Къде е вината на човека в тази драма?

Найстина това е ужасно!!!Но за съжаление е факт.Аз лично обичам животните,въпреки,че доста често изпитвам страх когато поредното улично куче зяпне срещу мен и оголи огромните си зъби,в такъв момент,честно казано искам да ги избият всичките,след това отново ги съжелявам и порощавам.Незная,трябва да се измисли нещо с тия животни,защото детето ми е по важно от тях в крайна сметка и все пак никой няма право да отнема нечий живот.И т.н и т.н-кръговрат.Някой трябва да измисли нещо и то бързо и това са хората на който им плащат за това да мислят-ДЕПОТАТИТЕ!

Стига глупости бе, няма пари за пенсии и заплати, те само се чудят каква нова бюрокрация да отприщят! Кретени. Ами имаш Агенция по храните, да излязат и проверяват кучешките изпражнуния по улиците, дали са зараза или хранителна верига за други пасмини??!

а заразите от наркоманите,от жриците на лубовта,от буклуците ,които се хварлят от терасите ??????а неприбирането на боклуците от контеинерите ?? но маи сега кампанията е срещу кучетата.разбира сае че са много !!но това ,което става по улиците с тези садистични убииства ме плаши.излиза че народа ни е много жесток и кравояден.и това вече не е нормално. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

какви индивидуални къщички за помиярите ве? пенсионерите ровят по кофите за боклук, децата в социалните домове на 10 години тежат 10 килограма. Защо никой не защитава техните права?

Къде са родителите на тези изоставен деца и къде са децата на тези изоставени родители (пенсионери)? Ако можеш да поясниш.

Нека да се обединим всички и да спасим България от свирепите нападения на уличните кучета. Това не е напаст, това е терор върху всички нас, нашите деца, нашите възрастни родители. Терор, в който всеки ден има ранени, а вече не са малко и загиналите жертви. На улицата не трябва да има НИТО ЕДНО скитащо куче - нито кастрирано, нито обикновено. Няма значение, какво ще правят - дали приюти или евтаназия. Ненормално е, шизофренично е, грях е приютите за кучета да са по-луксозни от домовете за деца сираци.

1.Приютите за кучета не са луксозни.2.Тези кучета са на улицата ,защото уродите ги изхвърлят.3.Децата-сираци не са сираци ,а си имат родители ,които също трябва да си носят отговорността за децата си,а не да ги изхвърлят като кучетата и държавата да им строи лукс домове.

1. ЛЪЖЕШ - луксозни са, след като ни струват милиони 2. ЛЪЖЕШ - 95 процента от уличните кучета никога не са били домашни, а са родени на улицата от диви улични родители (чети статистика) 3. ЛЪЖЕШ - едно изоставено дете също е сираче и ние трябва да се грижим за него, като за наше дете, всеки случай много по-добре отколкото за един агресивен и хапещ уличен помияр. Айде, чиба!

Подкрепям те приятелю. От утре започвам да действам с отрова.

ASD

ДА ТИ СЕ ВРЪЩА КОЛКОТО МОЖЕ ПО БЪРЗО .

Ще падне голямо усвояване на средства за и против кучетата.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се занимава......?!

Тия,така наречени защитници на кучетата, за какви ни мислят?! Няма как да е щастливо уличното куче-дъжд,сняг,глад...Да ги прибират някъде и да си ги гледат, щом толкова много ги обичат. Аз не мразя кучетата, но и не ги обричам на мъчения,както правят хората,които ги изхвърлят на улицата. Ако този министър изчисти улиците от бездомни кучета, винаги ще го подкрепям!

Докато има и един човек в тая държава, който да има финансова полза от това да има кучета по улиците проблема няма да се реши. Тия дето протестират ако им обещаят пари за всяко убито куче веднага ще напишат "Смърт за кучетата" на тениските си. Тъй че само така г-н Найденов. Аз съм човек и не искам да умра на улицата изяден от животни.

Ха ха ха, още една "хубава" класация, в която да сме първи, първи в корупция, първи по престъпност, първи с жертви от катастрофи, първи с простотията си!!!

Горките животни, принудени да живеят в свят обитаван от най-жестокото и безмозъчно животно - човекът. За съжаление и ние, пишещите тук принадлежим към този отвратителен животински вид. Наричаме кучетата "бездомни помияри". Бездомни са защото ние хората сме им отнели жизненото пространство и са помияри защото заради нас се налага да се хранят с каквото намерят. Освен това, в какво точно обвиняваме бездомните кучета? Че нападат хората които са техни естествени врагове? Или за това, че убиват каквото могат за да се нахранят? Пълно е с бездомни хора, някои от които нападат себеподобните си също както бездомните кучета. Тях да ги избиваме ли? А ние хората колко невинни животни избиваме за да се храним с тях или да си навличаме кожите им? С какво сме по-добри от кучетата? А болестите които разнасят хората по света? Не се поставяйте по-високо от което и да е животно, бъдете по-цивилизовани. Или ви се струва много цивилизовано да избиваш всичко което ти пречи защото иска да живее?

животозащитник-глупак

Отиди в джунглата и освободи жизненото си пространство на хора, които искат да живеят нормално - не както в джунгла. Натовари си поне един бус с кучета и си ги гледай там. Омръзна ни от фалшива любов към животните.

Абе човек, ти не знаеш ли, че породите кучета са създадени от човека?!? Нищо естествено няма в тези кучета!!! В града те не са в естествената си среда. Те нямат естествена среда! Да, има безмозъчни животни, и познай какво си мисля за тебе.

Най сетне една умна приказка в този форум.

За неразбралите: Biography Miroslav Naydenov was born on 14 December 1968 in the town of Vratsa. He graduated in Veterinary Medicine from the Higher Institute of Zootechnics. From 2006 to 2009 he was director of the municipal company "Ekoravnovesie" of Sofia Municipality. Това го пише навсякъде. Извод? Кучето работата си мени, но нрава - не. Малко пари окраде, сега иска още. :)

+1

Като е прав този министър! Прав е, как да кажем друго. Поне 75% от българите го подкрепят. Затова давай смело.

И чак сега ли се сети да действа " правия министър"....какъв го дръвчи до сега - и като шеф на Екоравновесие и като министър.

А 8 години ГЕРБ на власт в София ?? Пак ли бяха Прави или ...Седнали, или...скоро ще съвсем ще Легнат ?!

Само така Найденов. Не им обръщай внимание на тези псевдо природозащитници....

Г-н Найденов престанете да сравнявате приютите на кучетата с детските домове,защото и там се дават пари но, някой ги краде здраво.Престанете да настройвате хората срещу животните ,като се правите на много загрижен за децата.Едното няма нищо общо с другото.Защо не направите проверки в тези домове и не видите къде отиват парите там,а се възползвате от животните,че хората да помислят,че едва ли не ,ако ги няма кучетата и за децата ще има всичко.Направете така както е в нормалните държави - помислено е и за тези нещастни деца и за нещастни по улицата животни.Чудя се какъв ветеринарен доктор сте.Като доктор,независимо на хора или животни трябва да се отнасяте с любов към тях.

Абе има ли мъже в този град! Ако всеки утрепе по един уличен пес и ще си изчистим улиците от кучешката напаст.

Страх ме е от агресивни животни..но по-ме е страх от агресивни хора!

Бъркаш понятията. Нямам агресия, а инстинкт за самосъхранение. Не искам и мен, като професора, да ме изядат кучешките глутници.

АБЕ ХОРА ВИЕ УТРЕ ЩЕ ПОЧНЕТЕ ДА СТРЕЛЯТЕ И ПО УЛИЦАТА СРЕЩУ НЯКОЙ КОЙТО ПРОСТО ВИ Е НАСТЪПИЛ. ОТКЪДЕ ТОЛКОВА АГРЕСИЯ И ОМРАЗА! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! ПОСЛЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА ГОЛЕМИ ТРАГЕДИИ!ВСЕЛЕНАТА СИ ВРЪЩА!НЕГАТИВНАТА ЕНЕРГИЯ СЕ ВРЪЩА СЪС СТРАШНА СИЛА, НО НЕ СИ ДАВАТЕ СМЕТКА! БЪЛГАРИЯ Е ЗЕМЯ ПРОПИТА СЪС ЗЛОБА И КРЪВ!

Побеснелите, агресивни кучешки глутници трябва ежедневно да се стрелят, тровят с храна с примесен антифриз или карфици, да се бият с лопати, дървета и железа докато популацията им намалее и не застрашават живота и здравето на хората. Ако 91-те кучешки организации си приберат по 100 - 150 кучета в приюти и се грижат за тях, проблема ще се реши. Но тогава далаверата им ще спре. Затова е целият протест.

Ако за всичките години бяха правили ,това за което са усвоявали парите,то ситуацията нямаше да е такава тежка и тъжна.Ако тоя народ не му се размърда в т.нар. им глави нещо ,то няма да има никакъв резултат.Дори и с пушки и автомати да излязат,да избият кръвожадно всички кучета,след половин година положението ще е същото.Хората трябва да разберат,че трябва или да си кастрират кучетата или да си ги връзват,да си ги държан в дворовете и по къщите,за да не се заплождат и после да се изхвърлят кашони с малки кученца.Хората са виновни за всичко.А убийците на хората от с.Бисер кой ще ги евтаназира???Техния живот не е ли толкова ценен като този на професора от Малинова долина?

Напълно подкрепям тези промени. Крайно време е да станем европейска държава. Никъде не съм виждала глутници кучета в европейските градове..... Но всъщност ние сме минали покрай Европа...

как е възможно министър да направи такова изказване?!? с боико се надпреварват кои по-голяма простотия да каже.

Страшен лицемер е "министъра"! 3 години шеф на Екоравновесие с по 1 милион бюджет на година. И сега кой е виновен, че той нищо не направи и парите изчезнаха? Другите, разбира се. Като му е толкова здрава гърбината, защо не публикува отчета за всеки лев, похарчен в Екоравновесие? Точно този човек с неговите кражби, бездействие и лъжи е ЛИЧНО ОТГОВОРЕН за смъртта на професора. Ако той си беше вършил работата тези кучета отдавна трябваше да кастрирани/по приюти/евтанизирани.

Горките животни не са виновни! Виновни са простаците които ги изоставят или ги разплождат безогледно. Лесно е да се каже ДА СЕ ТРЕПЯТ, но поглеждали ли сте някога в очите на едно такова същество? Трудно се залавят и изоставящите домашните си любимци, но ако заловените бъдат наказани с огромни глоби и затвор, може би останалите ще се стреснат. А ако и така противното на всички ни "доносничество" влезе в действие, със сигурност ще ограничим проблема. Жалко за много от невинните животни, но се налага касапите да си свършат работата. А добре ще е и да се въведат по-сериозни данъци за отглеждането на домашни любимци.

А горките зайчета, котета и други животинки, избивани зверски от глутниците бездомни помияри виновни ли са, че безсрамните измекяри, представящи се за "природозащитници" не могат да си изкарват по честен път прехраната ??? Ти поглеждал ли си такова животинче в очите ? Или те не са важни, щото от тях не падат пари ???

Само не ме нападай без да ме познаваш. Всички животни са "горките" защото живеят в свят обитаван от най-жестокото и безмозъчно животно - човекът. За съжаление и ние с теб принадлежим към този отвратителен животински вид. Аз самият имам в дома си котарак който съм отгледал от малък и двамата с него сме врагове на кучетата, но това не значи че трябва да ги обвиняваме и наричаме "бездомни помияри". Бездомни са защото ние хората сме им отнели жизненото пространство и са помияри защото заради нас се налага да се хранят с каквото намерят. Освен това, в какво точно обвиняваме бездомните кучета? Че нападат хората които са техни естествени врагове? Или за това, че убиват каквото могат за да се нахранят? Пълно е с бездомни хора, някои от които нападат себеподобните си също както бездомните кучета. Тях да ги избиваме ли? Или ние хората сме нещо повече от другите животни? За какви пари ми дрънкаш?

Коментари - Зоополиция ще следи за уличните кучета, ще влиза в домовете на осиновители | Днес.dir.bg

Зоополиция ще следи за уличните кучета, ще влиза в домовете на осиновители

Създава се специализирано звено "Зоополиция" за по-строг и ефикасен контрол на домашните кучета. Това решение е взето днес на среща между премиера Бойко Борисов, министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, столичния кмет Йорданка Фандъкова и представители на неправителствените организации.

Обратно в новината

Коментари - Зоополиция ще следи за уличните кучета, ще влиза в домовете на осиновители | Днес.dir.bg

Коментари

"Зоополиция "не е екзекуционна рота, както си представят някои! Зоополицаите прибират и помагат на бездомните животни, предават ги в институции където се решава съдбата им и най-вече контролират поведението на безсъвестните хора в отношението им към животните. Останалото е селяния, простотия и безпросветност.... Можеш да извадиш човек от село и да го направиш Министър, но да извадиш селото от Министъра не можеш...

Много по-малко пари ще се похарчат за избиването на помиярите от колкото да се създават разни екоорганизации и зоополиция.

А бе, помиар! Защо не започнеш от себе си!? Защо мислиш, че имаш повече право на живот от едно куче? Утре ще тръгнеш и към циганите - ами и те са глутница убила за нищо много повече хора от кучетата... Ха де!!!

91 организации и под 10 ловци на кучета...

Напълно съм съгласна с 8780. И министърът е прав - откъде се издържат тези 91 екоорганизации? Няма място за бездомни кучета в един цивилизован град!

"Осиновител" е дума, която се отнася единствено за хора, станали родители не по биологичен път, а чрез осиновяване на детето си. Иначе се гази из душите на осиновени деца и родители-осиновители. Или ако има осиновители на кучета, то трябва аналогично да има хора, родили кучета. Е, ще продължавам да изразявам мнението си, докато бъде забелязано и по-важното, нещата да се променят. А това зависи от журналистите и филолозите, които се грижат за чистота на българския език. Ако в медиите не се тиражира подобни словосъчетания, вярвам, че хората също няма да ги употребяват масово.

УБИЙ КУЧЕ, СПАСИ ДЕТЕ!

най - после едно умно решение!!! зоополиция трябваше да се създаде преди години, както е във всички цивилизовани страни, но , не ми е ясно защо регистъра е към агенцията за безопасност на храните?е този единен регистър не работи още.... .а всички кучемразци да се огледат около себеси и да видят колко роднини и приятели гледат кучета или хранят бездомни, първо тях да убият после другите!!! аман от малоумници!

тази зооплолиция как ще се финансира? тези помияри в приютите с какви пари ще се хранят? пак ли от бедняшкия ни джоб ще излизат парите?

ОТ ГОЛЯЯЯМИ ГЛОБИ НА СОБСТВЕНИЦИ,КОИТО НЕ СПАЗВАТ НАРЕДБИТЕ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДОМАШНИ ЖИВОТНИ И СОБСТВЕНИЦИ КОИТО НЕ ИСКАТ ДА СИ КАСТРИРАТ КУЧЕТО.

Докато има кой да слуша кучезащитниците ще е така. Само физическото изтребване на уличните кучета и то в кратки срокове може да разреши проблема. Това е ясно на всеки който може и иска да мисли. И глоби от по 2 000 лева за всеки, който е имал, но си е "изгубил" кучето. Значи - разходките на псетата задължително на повод.

а гол тумбак - чифте пишофи. абе андрешковци, вие ходите голи, гладни, боси и болни, а ще строите приюти за кучета, ще саздавате кучешка полиця' която да пази песовете. защо не и'м построите и спецялни болници, рехабилитационни центрове и санаторюми? защо не назначите и кучешко правителство, което да се грижи за кучешкото благоденствие? вие сте абсурдна даржава, даржава на кривите огледала.

с ликвидирането на балгарската армия и свездането и до един стадион наемници се освободиха много казармени помещения почти вав всеки град. вместо да се харчат милиони за кучешки приюти могат да се исползуват пустеещите казарми, пустеещи т к зс сгради, заводи и фабрики, както и затворения кремиковски комбинат на комунистическата мегаломаня. единствено трябва да се осигурят телени кафези за всяко куче. кучетата да се дарзат в кафезите по 2 седмици и ако не се осиновят през това време да се евтанизират с инжекця. друга алтернатива няма. кучетата по улиците трябва да се сабират ежедневно за да не остане и едно единствено неприбрано. така се прави в цивилизованите дарзави. в нев йорк има спецялен телефон, на които се обаждат граждани забелязали безстопанствено животно. спецялни екипи отиват веднага на посоченя адрес и залавят животното с мрежа или с упоителен куршум при едри животни като мечки например. от з0 години живея в америка и никаде не сам видял и дори само едно безстопанствено животно. ако полицята забележи кучкар, които не води кучето си на повод глобата е 2 хиляди долара.

даржавниците са слуги на народа, тои и'м плаща за да се грижат за него, а не за собственото си благополучие. в случая с кучетата из хода е само един: тотална евтаназия на всички бездомни кучета. няма място за никакво умуване и салзи на кучкарите. никаде в цивилизованите даржави не се скитат глутници от безстопанствени кучета. нима цивилизованите народи са по малко хуманни от баи ганио?

кучешката полиця вероятно ще се формира от униформени кучета с офицерски чинове и заплати. вероятно боковите кучета ще бадат произведени в генерали и ще командуват глутниците от кучешката полиця. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ГОСПОДА И ДАМИ УПРАВЛЯВАЩИ. НИЕ СМЕ ВИ ИЗБРАЛИ ДА ИЗПЪЛНАВАТЕ ВОЛЯТА НИ. ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО (ПОНЕ В СОФИЯ) ИСКА КУЧЕТАТА ДА ИЗЧЕЗНАТ НЕЗАБАВНО ОТ УЛИЦИТЕ! НЕЗАБАВНО! ИНАЧЕ? ИНАЧЕ НИЕ САМИ ЩЕ СЕ СПРАВИМ С ПОМИЯРИТЕ, АМА ВИЕ ЩЕ СИ ТЪРСИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА ЛУНАТА. ЯСЕН ЛИ СЪМ? НЯМАТЕ ВРЕМЕ. ПИСНА НИ!

staato@

БРАВО!НАЙ ПОСЛЕ! ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ДОМАШНИТЕ. 1.ИЗЛЕЗЛО КУЧЕ ОТ ДВОРА-ГЛОБА 2.СТОПАНИН НЕ СИ ВОДИ КУЧЕТО НА ПОВОД-ГЛОБА 3.СТОПАНИН ДОПУСКА НАПАДЕНИЕ ВЪРХУ ЧОВЕК И КУЧЕ-ГЛОБА. 4.СТОПАНИН ИЗХВЪРЛИ КУЧЕТО СИ-ГОЛЯЯЯМА ГЛОБА. 5.КАСТРАЦИЯ,ЧИП,РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ДОМАШНИТЕ КУЧЕТА В НАЦИОНАЛЕН РЕГИСТЪР. 6.КОЙТО НЕ ИСКА ДА КАСТРИРА КУЧЕТО СИ-ГОЛЯЯЯМ ГОДИШЕН ДАНЪК. 7.ПРОВЕРКА И РЕГЛАМЕНТ БРОЯ КУЧЕТА НА ВСИЧКИ СТРОИТЕЛНИ ОБЕКТИ,СКЛАДОВЕ,ПАРКИНГИ,КЪДЕТО СЕ РАЗМНОЖАВАТ. 8.ЗАБРАНА ПРОДАЖБА В ЗООМАГАЗИНИТЕ НА ЖИВОТНИ. 9.ПРОВЕРКА НА ВСИЧКИ РАЗВЪДНИЦИ ЗА КУЧЕТА И ДА СЕ ПРЕЦЕНИ КОИ ДА БЪДАТ ЗАТВОРЕНИ. 10.ОРГАНИЗАЦИЙТЕ ЗА ЗАЩИТА НА ЖИВОТНИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТОВА ЗА КОЕТО СЕ АФИШИРАТ. 11.НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРА КОНЕТЕ С КАРУЦИТЕ.ТОВА СА ВПРЕГНАТИ СКЕЛЕТИ.ЦИРКУЛИРАТ В ЦЯЛА СОФИЯ. 12.ОТ ПРОВИНЦИЯТА ДА ПРЕСТАНАТ ДА ИЗСИПВАТ ОТ БУСОВЕ КУЧЕТА В СОФИЯ. САМО ТАКА ПРОБЛЕМА ЩЕ СЕ РЕГУЛИРА.ИНАЧЕ ЩЕ СИ ПИШЕМ ПО ФОРУМИТЕ И СЛЕД 20 ГОДИНИ ЗА ЕДНО И СЪЩО.

И 100% гаранция, че нищо от тва дето трябва да се направи няма да го впишат в закона. И аз обичам животни и гледам животни, но застрашат ли ми живота сори ама ги трепя и не са замислям. Който е по силен той оцелява.

юли

Отговорник Цветан Цветанов, а не, той е спортист. Тогава Бойко Борисов, а не, той е пожарникар или охранител..?, Тогава Мирослав Найденов, а не, той е ветеринар. Тогава Йорданка Фандъкова, а не, тя е учителка. Тогава Лиляна Павлова, а не, тя трябва да държи фронта на пътя. Тогава, кой, кой ....? Абе дай да уволниме Кирчо!

То беше писано, то беше приказвано, обмисляно и накрая планината родила мишка.

Бих искала да съм част от съзазената ЗООПОЛИЦИЯ, ЗАЩОТО ОБИЧАМ ЖИВОТНИТЕ! От Софийските улици съм осиновила 3 кучета и сега са в провинцията в селски дворове с къщички и се грижим за тях! Иска ми се създадената зоополиция да бъде като тази в Хюстън и да глобява и да съдят "гаднярите", които тормозят животинките и не ги гледат! Запомнете една мисъл на Джордж Бърнард Шоу.."Колко по -опознавам хората, толкова повече заобичвам животните"...

Ай стига бе!!За всичко ли ще създавате полиция?!Що не обявите създаването на ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА!!!???

sawo

Щото няма да има за какво да мрънкат такива като тебе които имат заучени 3 фрази и ги повтарят навсякъде по форумите :)

Бившия кмет на Москва - Лужков за една вечер е избил всички бездомни кучета. така се прави - бързо и ефективно

Аз си гледам псето, и не желая от моите данъци да плащам за зоополиция.

тея оргазнизации се изхранват от дарения, а екоравновесие с какви пари работи, май, че с нашите данъци

Навред кипи безсмислен труд! Абе Найденов, вместо да роиш безсмислени структури, що не се разбереш с Цвъки - да ти отдели някой и друг чантаджия от подчиненото му ведомство. Хем ще им уплътни времето, хем ще ни спестите малко пари!

Абе, Мирьо -- ама кой ти рече че ще Пилееш Парата Наша Данъкоплатска бре, ( ... моля ви, колеги/жки -- изберете думата ) ?!

За всички ,които не са учили микробиология и са защитници на бездомните кучета искам да кажа,че никой не е застраховен от заразяване с кучешка тения.От кучешките фекалии,се разнася из въздуха източника на зараза....последствията са поразени паренхимни органи-черен дроб,бял дроб,мозък.....Операция,инвалидизация и смърт-това са последиците...Това чака хората-деца, младежи, възрастни,дори без да хапят,кучетата са донори на паразитни заболявания,с... още фатални последици!!!!

Ако можеш да обясниш как кучетата се заразяват с кучешка тения. Къде е вината на човека в тази драма?

Найстина това е ужасно!!!Но за съжаление е факт.Аз лично обичам животните,въпреки,че доста често изпитвам страх когато поредното улично куче зяпне срещу мен и оголи огромните си зъби,в такъв момент,честно казано искам да ги избият всичките,след това отново ги съжелявам и порощавам.Незная,трябва да се измисли нещо с тия животни,защото детето ми е по важно от тях в крайна сметка и все пак никой няма право да отнема нечий живот.И т.н и т.н-кръговрат.Някой трябва да измисли нещо и то бързо и това са хората на който им плащат за това да мислят-ДЕПОТАТИТЕ!

Стига глупости бе, няма пари за пенсии и заплати, те само се чудят каква нова бюрокрация да отприщят! Кретени. Ами имаш Агенция по храните, да излязат и проверяват кучешките изпражнуния по улиците, дали са зараза или хранителна верига за други пасмини??!

а заразите от наркоманите,от жриците на лубовта,от буклуците ,които се хварлят от терасите ??????а неприбирането на боклуците от контеинерите ?? но маи сега кампанията е срещу кучетата.разбира сае че са много !!но това ,което става по улиците с тези садистични убииства ме плаши.излиза че народа ни е много жесток и кравояден.и това вече не е нормално. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

какви индивидуални къщички за помиярите ве? пенсионерите ровят по кофите за боклук, децата в социалните домове на 10 години тежат 10 килограма. Защо никой не защитава техните права?

Къде са родителите на тези изоставен деца и къде са децата на тези изоставени родители (пенсионери)? Ако можеш да поясниш.

Нека да се обединим всички и да спасим България от свирепите нападения на уличните кучета. Това не е напаст, това е терор върху всички нас, нашите деца, нашите възрастни родители. Терор, в който всеки ден има ранени, а вече не са малко и загиналите жертви. На улицата не трябва да има НИТО ЕДНО скитащо куче - нито кастрирано, нито обикновено. Няма значение, какво ще правят - дали приюти или евтаназия. Ненормално е, шизофренично е, грях е приютите за кучета да са по-луксозни от домовете за деца сираци.

1.Приютите за кучета не са луксозни.2.Тези кучета са на улицата ,защото уродите ги изхвърлят.3.Децата-сираци не са сираци ,а си имат родители ,които също трябва да си носят отговорността за децата си,а не да ги изхвърлят като кучетата и държавата да им строи лукс домове.

1. ЛЪЖЕШ - луксозни са, след като ни струват милиони 2. ЛЪЖЕШ - 95 процента от уличните кучета никога не са били домашни, а са родени на улицата от диви улични родители (чети статистика) 3. ЛЪЖЕШ - едно изоставено дете също е сираче и ние трябва да се грижим за него, като за наше дете, всеки случай много по-добре отколкото за един агресивен и хапещ уличен помияр. Айде, чиба!

Подкрепям те приятелю. От утре започвам да действам с отрова.

ASD

ДА ТИ СЕ ВРЪЩА КОЛКОТО МОЖЕ ПО БЪРЗО .

Ще падне голямо усвояване на средства за и против кучетата.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов се занимава......?!

Тия,така наречени защитници на кучетата, за какви ни мислят?! Няма как да е щастливо уличното куче-дъжд,сняг,глад...Да ги прибират някъде и да си ги гледат, щом толкова много ги обичат. Аз не мразя кучетата, но и не ги обричам на мъчения,както правят хората,които ги изхвърлят на улицата. Ако този министър изчисти улиците от бездомни кучета, винаги ще го подкрепям!

Докато има и един човек в тая държава, който да има финансова полза от това да има кучета по улиците проблема няма да се реши. Тия дето протестират ако им обещаят пари за всяко убито куче веднага ще напишат "Смърт за кучетата" на тениските си. Тъй че само така г-н Найденов. Аз съм човек и не искам да умра на улицата изяден от животни.

Ха ха ха, още една "хубава" класация, в която да сме първи, първи в корупция, първи по престъпност, първи с жертви от катастрофи, първи с простотията си!!!

Горките животни, принудени да живеят в свят обитаван от най-жестокото и безмозъчно животно - човекът. За съжаление и ние, пишещите тук принадлежим към този отвратителен животински вид. Наричаме кучетата "бездомни помияри". Бездомни са защото ние хората сме им отнели жизненото пространство и са помияри защото заради нас се налага да се хранят с каквото намерят. Освен това, в какво точно обвиняваме бездомните кучета? Че нападат хората които са техни естествени врагове? Или за това, че убиват каквото могат за да се нахранят? Пълно е с бездомни хора, някои от които нападат себеподобните си също както бездомните кучета. Тях да ги избиваме ли? А ние хората колко невинни животни избиваме за да се храним с тях или да си навличаме кожите им? С какво сме по-добри от кучетата? А болестите които разнасят хората по света? Не се поставяйте по-високо от което и да е животно, бъдете по-цивилизовани. Или ви се струва много цивилизовано да избиваш всичко което ти пречи защото иска да живее?

животозащитник-глупак

Отиди в джунглата и освободи жизненото си пространство на хора, които искат да живеят нормално - не както в джунгла. Натовари си поне един бус с кучета и си ги гледай там. Омръзна ни от фалшива любов към животните.

Абе човек, ти не знаеш ли, че породите кучета са създадени от човека?!? Нищо естествено няма в тези кучета!!! В града те не са в естествената си среда. Те нямат естествена среда! Да, има безмозъчни животни, и познай какво си мисля за тебе.

Най сетне една умна приказка в този форум.

За неразбралите: Biography Miroslav Naydenov was born on 14 December 1968 in the town of Vratsa. He graduated in Veterinary Medicine from the Higher Institute of Zootechnics. From 2006 to 2009 he was director of the municipal company "Ekoravnovesie" of Sofia Municipality. Това го пише навсякъде. Извод? Кучето работата си мени, но нрава - не. Малко пари окраде, сега иска още. :)

+1

Като е прав този министър! Прав е, как да кажем друго. Поне 75% от българите го подкрепят. Затова давай смело.

И чак сега ли се сети да действа " правия министър"....какъв го дръвчи до сега - и като шеф на Екоравновесие и като министър.

А 8 години ГЕРБ на власт в София ?? Пак ли бяха Прави или ...Седнали, или...скоро ще съвсем ще Легнат ?!

Само така Найденов. Не им обръщай внимание на тези псевдо природозащитници....

Г-н Найденов престанете да сравнявате приютите на кучетата с детските домове,защото и там се дават пари но, някой ги краде здраво.Престанете да настройвате хората срещу животните ,като се правите на много загрижен за децата.Едното няма нищо общо с другото.Защо не направите проверки в тези домове и не видите къде отиват парите там,а се възползвате от животните,че хората да помислят,че едва ли не ,ако ги няма кучетата и за децата ще има всичко.Направете така както е в нормалните държави - помислено е и за тези нещастни деца и за нещастни по улицата животни.Чудя се какъв ветеринарен доктор сте.Като доктор,независимо на хора или животни трябва да се отнасяте с любов към тях.

Абе има ли мъже в този град! Ако всеки утрепе по един уличен пес и ще си изчистим улиците от кучешката напаст.

Страх ме е от агресивни животни..но по-ме е страх от агресивни хора!

Бъркаш понятията. Нямам агресия, а инстинкт за самосъхранение. Не искам и мен, като професора, да ме изядат кучешките глутници.

АБЕ ХОРА ВИЕ УТРЕ ЩЕ ПОЧНЕТЕ ДА СТРЕЛЯТЕ И ПО УЛИЦАТА СРЕЩУ НЯКОЙ КОЙТО ПРОСТО ВИ Е НАСТЪПИЛ. ОТКЪДЕ ТОЛКОВА АГРЕСИЯ И ОМРАЗА! ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! ПОСЛЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА ГОЛЕМИ ТРАГЕДИИ!ВСЕЛЕНАТА СИ ВРЪЩА!НЕГАТИВНАТА ЕНЕРГИЯ СЕ ВРЪЩА СЪС СТРАШНА СИЛА, НО НЕ СИ ДАВАТЕ СМЕТКА! БЪЛГАРИЯ Е ЗЕМЯ ПРОПИТА СЪС ЗЛОБА И КРЪВ!

Побеснелите, агресивни кучешки глутници трябва ежедневно да се стрелят, тровят с храна с примесен антифриз или карфици, да се бият с лопати, дървета и железа докато популацията им намалее и не застрашават живота и здравето на хората. Ако 91-те кучешки организации си приберат по 100 - 150 кучета в приюти и се грижат за тях, проблема ще се реши. Но тогава далаверата им ще спре. Затова е целият протест.

Ако за всичките години бяха правили ,това за което са усвоявали парите,то ситуацията нямаше да е такава тежка и тъжна.Ако тоя народ не му се размърда в т.нар. им глави нещо ,то няма да има никакъв резултат.Дори и с пушки и автомати да излязат,да избият кръвожадно всички кучета,след половин година положението ще е същото.Хората трябва да разберат,че трябва или да си кастрират кучетата или да си ги връзват,да си ги държан в дворовете и по къщите,за да не се заплождат и после да се изхвърлят кашони с малки кученца.Хората са виновни за всичко.А убийците на хората от с.Бисер кой ще ги евтаназира???Техния живот не е ли толкова ценен като този на професора от Малинова долина?

Напълно подкрепям тези промени. Крайно време е да станем европейска държава. Никъде не съм виждала глутници кучета в европейските градове..... Но всъщност ние сме минали покрай Европа...

как е възможно министър да направи такова изказване?!? с боико се надпреварват кои по-голяма простотия да каже.

Страшен лицемер е "министъра"! 3 години шеф на Екоравновесие с по 1 милион бюджет на година. И сега кой е виновен, че той нищо не направи и парите изчезнаха? Другите, разбира се. Като му е толкова здрава гърбината, защо не публикува отчета за всеки лев, похарчен в Екоравновесие? Точно този човек с неговите кражби, бездействие и лъжи е ЛИЧНО ОТГОВОРЕН за смъртта на професора. Ако той си беше вършил работата тези кучета отдавна трябваше да кастрирани/по приюти/евтанизирани.

Горките животни не са виновни! Виновни са простаците които ги изоставят или ги разплождат безогледно. Лесно е да се каже ДА СЕ ТРЕПЯТ, но поглеждали ли сте някога в очите на едно такова същество? Трудно се залавят и изоставящите домашните си любимци, но ако заловените бъдат наказани с огромни глоби и затвор, може би останалите ще се стреснат. А ако и така противното на всички ни "доносничество" влезе в действие, със сигурност ще ограничим проблема. Жалко за много от невинните животни, но се налага касапите да си свършат работата. А добре ще е и да се въведат по-сериозни данъци за отглеждането на домашни любимци.

А горките зайчета, котета и други животинки, избивани зверски от глутниците бездомни помияри виновни ли са, че безсрамните измекяри, представящи се за "природозащитници" не могат да си изкарват по честен път прехраната ??? Ти поглеждал ли си такова животинче в очите ? Или те не са важни, щото от тях не падат пари ???

Само не ме нападай без да ме познаваш. Всички животни са "горките" защото живеят в свят обитаван от най-жестокото и безмозъчно животно - човекът. За съжаление и ние с теб принадлежим към този отвратителен животински вид. Аз самият имам в дома си котарак който съм отгледал от малък и двамата с него сме врагове на кучетата, но това не значи че трябва да ги обвиняваме и наричаме "бездомни помияри". Бездомни са защото ние хората сме им отнели жизненото пространство и са помияри защото заради нас се налага да се хранят с каквото намерят. Освен това, в какво точно обвиняваме бездомните кучета? Че нападат хората които са техни естествени врагове? Или за това, че убиват каквото могат за да се нахранят? Пълно е с бездомни хора, някои от които нападат себеподобните си също както бездомните кучета. Тях да ги избиваме ли? Или ние хората сме нещо повече от другите животни? За какви пари ми дрънкаш?