Коментари - Хора и кучета на протест ”Играта свърши” срещу Найденов | Днес.dir.bg

Хора и кучета на протест ”Играта свърши” срещу Найденов

Десетки представители на природозащитни организации, софиянци и домашни любимци се събраха по обед пред Министерски съвет, за да протестират срещу последните нормативни промени за бездомните кучета.

Обратно в новината

Коментари - Хора и кучета на протест ”Играта свърши” срещу Найденов | Днес.dir.bg

Коментари

Всяка седмица тези хора влизат в клетките на "гладните и агресивни" кучета в прюта в Сеславци, има страница във фб и може да се уверите. Само, че в 99% от случаите от Екоравновесие се залавят първите кучета които им се изпречат, в клетките стоят животни с размерите на дакел на табелите на които пише "агрсивен". А истинските нападащи кучета си остават на улицата. Те не залавят глутници, а едични и вече социализирани животни.

Като сте всички толкова "благородни и обичащи" ,защо не се коментират ТРИМАТА ОТРОВЕНИ В ТРОЯН,от които умря едно дете и един възрастен - от отровата на такива "високоблагородни" ВСИЧКОМРАЗЦИ! Същото се отнася и за т.нар- "Четвърта власт" - пишат,за да угодят на корумпираната власт и да задоволят кръвожадната лумпенска маса!!!

ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ ДА УНИЩОЖАТ БЕЗДОМНИТЕ ПОМИАРИ,ТА АКО ЩЕТЕ И ВСИЧКИ КУЧЕТА РАЗХОЖДАЩИ СЕ ПО ГРАДИНКИТЕ , ПО ПЪТЯ И ЗАМЪЛСЯВАЙКИ ВСИЧКО НАОКОЛО! КОИТО ИСКА ДА ГИ ПАЗИ ДА ГИ ПРИБИРА В КЪЩИ И ДА ГИ ПАЗИ!НО НА ВЪН ДА НЕ СЕ ВИЖДАТ. ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ ИЛИ "ЗАСТРАШАВАЩИТЕ" ЖИВОТА НА ХОРАТА ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТ?ЧИИ ЖИВОТ Е ПО-ВАЖЕН НА ХОРАТА ИЛИ НА ПОМИАРИТЕ?

ПРЕМАХНЕТЕ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА! ДЕЦАТА СА ПО ВАЖНИ! ЗАЩИТНИЦИТЕ НА КУЧЕТАТА ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ В КЪЩИ! БЕЗОПСНОСТТА НА ХОРАТА ОТ ТАЗИ СГАН Е ПО ВАЖНА!

Кого обичаш повече? Човек или куче? Своето дете или чуждото куче? Своето куче или чуждото дете? . Хоора и кучета бяс като бяс...

Града не е за отглеждане на животни (нито за деца, но това е друг въпрос ), нито в апартамента нито извън него. За някои това може да е нормално, но за циганите също е нормално- кон на терасата. Така, че тези "норми" нещо не са "в час", защото това не е среда НОРМАЛНА за ЖИВОТ, а за РАБОТА. Тези ПСЕвдо защитници на кучетата незнаят какво защищават-СЕБЕ СИ или животните. Ако защищават животните - то трябва да се следи за недържането на животни в апартаментите за отглеждане-забрана /изключая използването им за водачи за слепи/. По селата тротоарите са по-чисти от акута и нахапани хора няма. В София е забранено движението на коне !!! А защо на кучета НЕ ?!?!

Крайно време е да се разбере в тази държава човекът ли е ценност или кучето.Тук визирам не само уличните песове,но и домашните.Често наглите им собственици ги пускат на десетки метри да тичат,а те дори не ги наблюдават ,ами се разхождат напред,все едно че не им пука какво се случва на улицата!И ако помолиш да си върже песа /говоря за злобните породи/,започват да те псуват и обиждат.Такива домашни любимци оплождат помиярите и се раждат мелези-огромни,злобни и агресивни!Да се сложи най-после ред -кучето на каишка,а човекът свободно да върви по пътя!

на тези измислени и откачени "кучезащитници" им трябва прилагане на методите на известния учен Макаренко, пък тогава кучетата им да им ближат раните...

Ние не сме дорасли за гледаме и възпитаваме собствените си деца, камо ли кучета. Първо нека се научим да бъдем хора, а тогава да се загрижим за животинките. Не видях някой да наддаде възмутен рев за дечицата, които умират по домовете. Но за милите кученца се изписаха 360 поста. Това е лицемерие и егоизъм!

Шапка ти свалям!!!

Я да разкарате тези природозащитници. И аз обичам природата но помиярите не са по-важни от хората. Да се евтанизират. Моите кучета си ги гледам храня и обезпаразитявам, но у дома.Като ги искат да си ги приберат по домовете.

България е единствената държава, в която кучетата са по-важни от хората! Стига с тази демагогия! Тези, които протестират, да приберат по 2-3 кучета в домовете си и да ги отглеждат, но така, както казва Закона!!! Само в България нито един Закон не се прилага правилно - винаги се намират "вратички" за измъкване!!! Докога господа "природозащитници" и "любители" на кучета? Няма ли да разберете най-после, че Човека е по-важен от кучето или го знаете, но не ви изнася?

Има толкова псевдо -организации ,защото има голяма финансова изгода.Фодациите внасят алкохол и цигари без акциз идалаварета е в милиони левове.Нека прокоратурата се самосезира ,за да види с какаво се занимават тези природно-защитни организации и нямат ли външен внос на акцизни стоки. Може би няма да го направят ,защото ще засегнат финансовите интереси на много богати хора.

За мен тези така наречени природозащитници всъщност защитават възможността да получават пари, за да отглеждат бездомни кучета на улицата, но не съм видяла досега в Лондон, Париж, Виена, Берлин или Рим бездомно куче, отглеждано по този начин. И е крайно неморално да натоварват своите съграждани с присъствието на бездомни кучета по улиците, това е стресова ситуация в цивилизованите страни.

Предпочитам всички бездомни кучета да бъдат избити, до едно, отколкото да бада нахапан ОЩЕ ЕДИН ПЪТ. Изобщо не ми дреме за правата на някакви кучета и техните защитници. Заклевам се в живота на детето ми, че ако някое домашно куче го изплаши /недай си Боже да го ухапе / ще пръсна черепа на собственика на кучето. Защото съм виждал много случаи, когато домашно псе се затича към малко дете и то се разреве от уплаха. Собственика казва : " не се плаши, кучето само си играе". Е в такъв случай аз ще си поиграя с черепа на собственика.

Писна ми от тези защитници на кучетата. Я да им се върне детето в къщи нахапано, или пък с опасност за живота му, като си помисля - косата ми се изправя. Точно те си превръщат домашните любимци в скитащи и бездомни, като им омръзнат и ги пускат тайно на улицата.

предлагам всички които имаме домашни кучета да си ги регистритат,платят данък и да им поставят чипове/както някои сме направили вече/и да се знае кое куче е на улицата вече.същото да се отнася и за осиновители "природозащитници" и тем подобни каквито се наричат-които взимат доста пари за тази дейност.да се приберат кучетата от улиците в приюти -да се лекуват и дават за осиновяване-но поименно.другите да се приспят.така е навсякъде по света ,камо ние се мотаем.защо никой незащити ковека който почина от раните си?това ние не сме общество,а .....колко още хора трябва да пострадат за да се реши този въпрос.вече няма семетво което да не е ухапано от бездомните кучета.

Любопитен съм дали всички "природозащитници" са РЕГИСТРИЛАЛИ своите домашни любимци, дали са им поставили опознователен чип, дали са платили данъка си и дали почистват след кучетата си. И най-важното : какво обещетение ще платят на пострадалите или на самествата на загиналите от ухапвания?

Недейте да приканвате към смъртта на всички кучета. Както при хората и при кучетата има добри и лоши. Решението е в бързо изграждане на повече приюти, където да се приберат всички кучета от улиците, не да се убият всички. Парите за изхранването им така и така са осигурени и се отпускат и ако не ги окрадат някои както до сега ще могат да се изхранят съществуващите бездомни кучета, да се контролират, кастрират, да не се размножават и така... още полека лека броят им ще намалява. Ако някой с домашно куче го изхвърли на улицата - голяма глоба! Ако има поколение, което е родено от домашно куче и не е желано - да се носи в приютите. Но да се евтаназират само най-жестоките и агресивни кучета! Не всички! Това е ужасно жестоко! Не бива децата ни да са свидетели как се избиват животни, това един ден ще ги направи безчувствени и жестоки хора, които с лекота ще решават проблемите си с насилие и даже смърт към по-слабите от тях! Мислете за децата си! Не ги правете убийци в съзнанието им от сега!

ти ли ще ги храниш? с твои пари? от моите данъци нама да взимаш за помиярите? ок! щом няма да харчиш моите пари за помиярите, не ми пречи да си ги гледаш! но не ! искаш да точиш моите пари!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ето за това става въпрос

Аз не съм съгласна пари от моите данъци,които си текат в държавната хазна всеки месец,да се дават за олигофрени,които да избиват бездомните животни.Има достатъчно европейски фондове,които отпускат средства,във връзка с хуманното отношение към животните,така,че скъпа Маги,не се притеснявай за твоите пари - те ще отиват в джоба на разни велики хуманни лекари,които ще ти изписват рецепти със скъпарски и ненужни лекарства,ще отиват в джоба на ромското малцинство,което се плоди в геометрична прогресия,ще отиват в джоба на ЕОН,за зелена,червена и всякакъв цвят енергия..да изброявам ли още??

ПОЛЕКА-ЛЕКА ЛИ? А АКО УТРЕ РАЗКЪСАТ ОЩЕ НЯКОЕ ДЕТЕ ТВОИТЕ ПОМИЯРИ? А НАХАПАНИТЕ И СТРЕСИРАНИТЕ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ? А РАЗНЕСЕНИТЕ ЗАРАЗИ? НИКАКВО "ПОЛЕКА-ЛЕКА"! ВИЕ СТЕ НЕ ПРОСТО СБЪРКАНЯЦИ, ВИЕ СТЕ БЕЗОТГОВОРНИ ПРЕСТЪПНИЦИ.

Теб да те кастрира някой, че да видиш, изрод такъв. Или гледаш куче като хората, или не - стига с тези кастрации, че те са си висша степен на мъчение и наказание за всяко едно живо същество. Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб.

не искам да изядат детето ми. и не искам да ми пречат, да го осигуря. без значение, дали имат ГОЛЯМАТА далавера или просто мразят хората.

Подкрепям Вашето мнение!

"Зоополиция", "Екоравновесните" и "Четири лапи" да се издържат от глоби! и да бъдат глобявани и съдени ако има жертви!

"Играта ще свърши" с пържоли за лъвовете в Зоопарка!

ГЛЕДАЙТЕ ДЕЦА, НЕ КУЧЕТА!

тези псевдолюбители да вземат всички тези бездомни и бесни кучета в домове построени специално за "любимците" си и там да им се радват и отглеждат, там никой няма да ги закача, а пък и ние ще се движим свободно по улиците и парковете, излизат на протест баламурниците, а печалбарите са зад кадър, на каква цена кучето е над човека у нас и как е по света е много интересно да се знае от всеки, и тъкмо са на улицата веднага да прибират всички псета и да почистят след тях...даже и да дезинфекцират за своя сметка, а не за наша.

Браво! Един здравомислещ човек!

как не ги е срам тези изроди да протестират в защита на кучетата убиъци на хора тече ви крув от руцете!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ежедневниците в България имат странен,извратен афинитет към новини,свързани с инциденти,в който участват бездомни кучета.Тогава перото им става безмилостно жестоко и така,те съзнателно или не,те подстрекават тълпата към избиването на невинни животни.Хора с ограничено мислене,за които единствения приоритет са първосигналните реакции - ядене,пиене,материални придобивки,се събуждат от обществената си самота и в такъв момент стават активни и искащи - например да се унищожат по най-безчовечен начин бездомни същества,които ние сме натирили на улицата.Би трябвало вместо разни измислени,сухи и безполезни учебни дисциплини,в рамките на средното образование да се въведе дисциплината"ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ХОРАТА И ЖИВОТНИТЕ",защото от към този аспект,ние българите сме направо на отчайващо ниско ниво.

кажи нещо за професора- измислица на журналистите ли беше, или смъртта му беше малко преувеличена? п.с: та ти сера на идеалите

маги, маги жалко че си толкова тъпа!!! вместо да мислиш за професора лека му пръст! по-добре си мисли за размера на краставиците. пожелавам ти от цяло сърце поне една - та да се успокоиш малко!

За смъртта на човека,Бог да го прости, е виновна държавата,която не успява да сложи ред с проблема.Не са виновни хилядите бездомни животинки,които са напъдени на улицата от такива елементарни и ограничени същества като теб.И още нещо,моите идеали ти не можеш да ги о..ш,защото за да ги стигнеш,трябва да се качиш малко по-нависоко от собственото си продължение на гърба....

С две ръце "за" ! Да се въведе задължително като предмет, задължителен за всеки един природозащитник, който не знае и не разбира, че хуманно отношение не може да има към убийците на деца и възрастни хора. Защото вие сте убийците, не кучетата - животните просто са потърпевши от "грижите" на фондациите, живеещи и печелещи милиони на техен гръб.

ЗооПолиция= ЗооМутри. Който не е наясно, накакви мутри са платили за да протестират тези хора пред Народното събрание. Мутри които са убили и ограбили много хора и имат и собствени телевизии и вестници. Имаше една такава фирма- АСТА, за следен е на целия свят в интернет. Тая зоополиция ще е нещо подобно. Ако нашите депутати нямат акъл- може просто - хората взели животни от приют да ги водят и да ги показват в приюта веднъж годишно. Но псетата които обикалят улиците и нападат хора трябва да ги евтаназират- убиват. Защо затворите на България са пълни с престъпници и няма място в тях ??? Ами защото вместо да убиват сериийните убийци, нашите депутати ги пращат в затворите.

Всички кучета, без или с кайшка вързани по лозята на виладжиите да се считат за безпризорни! От вои и лай, човек не може дори на село или край градската си градина да си почине от шума и лая! А вероятността да го разкъсат е 100%.

Приберете ги тези улични кучета, където си искате, но пак ще харчите пари за тях от нашите данъци! Така, че по- добре да ги няма! А тази "Зоополиция" да следи дали домашните кучета ги водят на каишки, с намордници и дали стопаните им събират изпражненията, които остават след тях, че навсякъде е минирано - и в парковете , и по улиците

тази зооплолиция как ще се финансира? тези помияри в приютите с какви пари ще се хранят? пак ли от бедняшкия ни джоб ще излизат парите?

Търся да осиновя природозащитник или природозащитничка. Кастрирам обезпаразитявам и ги пускам пред блока да се оправят.

ЯСНООО! ЩЕ ТРЯБВА САМИ ДА СЕ ОПРАВИМ С ПОМИЯРИТЕ... ЩОМ НАШИТЕ ИЗБРАННИЦИ СЕ ВОДЯТ ПО АКЪЛА НА ШЕПА МАЛОУМНИЦИ... НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГИ ПОЧНАЛИ.. В СОФИЯ СЕ ПАДА ПО ЕДИН ПОМИЯР НА 70 МЪЖЕ... СКОРО НЯМА ДА ГИ ИМА.

Ликвидиране на всички безстопанствени кучета и интерниране на техните псевдозащитници на село, там да живеят природосъобразно заедно с кучетата ако искат.... София е столица и град, не е село... ние които нямаме домашни животни имаме също права... и претенции..

Няма ли кой да пусне няколко ваксинирани,очипени и кастрирани крокодили по градинките ,за да се спасим от кучета и кучкари и всякакви соросчета?

Не само Найденов да си ходи. Да си ходи цялото правителство, заедно с Фандъкова.

На тея трябва да им пуснат глутница от 50-ина агресивни улични кучета....

Luna0102

Теб те интересуват уличните псета, всеки се интересува от родата си- точно като теб.

Ами хубаво ако са много, защото мафията беше събрала тук-там по 30 ученика за шистовия газ. Този път са се потрудили. Това са много пари от Европа ей, да знаете!

ЗАКОНЬТ ТРЯБВА СПЕШНО ДА СЕ ПРОМЕНИ И ДА ЗАБРАНИ НАЛИЧИЕ НА СКИТАЩИ КУЧЕТА.ТОВА Е РЕГЛАМЕНТИРАНО ВЬВ ВСЕКА НОРМАЛНА ДЬРЖАВА.ИСКАНИЯТА НА "КУЧКАРИТЕ" НАДМИНАВА ВСИЧКО НОРМАЛНО.НАНОВО ПРОТЕСТИРАТ ЗА ДА ПОЛЗВАТ НАШИТЕ ДАНЬЦИ.НЯМА ЛИ НАКРАЯ ДА СЕ ЛИКВИДИРА ТОЗИ РЕКЕТ И ТОРМОЗ ВЬРХУ ВСИЧКИ НАС.НЕНОРМАЛНО Е НЯКОИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ПАРИЧНО ХОРА И ПОДВЕДЕНИ ХОРА С НЕНОРМАЛНА ПСИХИКА ДА ПРОДЬЛЖАВАТ ДА ТОРМОЗЯТ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА СОФИЯ И СТРАНАТА ОТГЛЕЖДАЙКИ КУЧЕТА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА.КОЙТО ИСКА ДА ГЛЕДА КУЧЕ ДА ГО ПРАВИ В ДОМА СИ-ПЛАЩАЙКИ ДАНЬК И СПАЗВАЙКИ НОРМИ ПРИ ИЗВЕЖДАНЕ. НЕ МОЖЕ ДА НИ МАЛТРЕТИРАТ С КАПРИЗИТЕ СИ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДЬРЖАВАТА С ИЗРИЧЕН ЗАКОН ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРИСЬСТВИЕ НА КУЧЕТАТА ПО УЛИЦИТЕ.ЗАЩИТНИЦИТЕ ИМ ДА ПРИБЕРАТ КУЧЕТА В ПРИЮТИ ЗАПЛАТЕНИ И ПОДЬРЖАНИ ОТ САМИТЕ "КУЧЕЗАЩИТНИЦИ" -ОСТАНАЛИТЕ КУЧЕТА УМЬРТВЕНИ.ТОВА ДЬРЖАВА ЛИ Е ИЛИ КУЧЕШКИ БЬРДАК.НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРЕТЕНЦИИ ДА СЕ НАЛАГА НАД ВСИЧКИ НАС И ДА НИ ТОРМОЗИ С ПРИЩЯВКИ.КУЧЕТАТА ИЛИ ГЛЕДАНИ ДОМАШНО-ИЛИ УНИЩОЖЕНИ. И КРАЙ НА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ДАНЬЦИТЕ НИ ЗА КАПРИЗИТЕ НА КУЧКАРИ.

Властта у нас с удоволствие се кичи с цветисти изрази като, регионално развитие, енергийна ефективност, клъстери, съвети, високи технологии, програми 2020 и т.н, но с отвращение си затваря очите и ушите, когато стане дума за такива проблеми, като бездомни кучета, бездомни и гладуващи хора, умиращи в приютите недохранени и болни деца, липса на животоспасяващи лекарства, детска неграмотност и проституция. За какво ни е такава власт която, освен, че не ни служи, направо ни мрази.

Значи имало кучешка мафия, както прочетох..Правилно. Откъде в България толкова протестиращи? Повече са от антишистоваците. Ами щом дават пари от Европа за кучетата, защо да не ги крадем, както по Сапард за селското стопанствво?

Болшинството от желаещите да се избият кучета сте бедни и жалки индивиди нямащи възможност да гледате животни,най вероятно и не си дояждате.И понеже от вас са по слаби само животните си го изкарвате на тях.

ВЬВ ВСЕКО ОБЩЕСТВО ИМА ПРОЦЕНТ ХОРА С НАРУШЕНА ПСИХИКА И ФИКС - ИДЕИ КАКТО ТАЗИ ЗА ПОКРОВИТЕЛСТВУВАНЕ НА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА. ОСТАНАЛИТЕ ГРАЖДАНИ НИТО СА БОЛНИ,НИТО СА НЕНОРМАЛНИ-ТОВА СА ЕПИТЕТИ ОТНАСЯЩИ СЕ ЗА ГРУПИЧКАТА ПРОТЕСТИРАЩИ "КУЧКАРИ".ТА НА ВЬПРОСА: ПОЗНАВАМ АРХИТЕКТКА КОЯТО ОТГЛЕЖДА 48(четиридесет и осем) КОТКИ В АПАРТАМЕНТА СИ.ЗА НОРМАЛНА ЛИ Я ПРИЕМАТЕ- ТА ТАКИВА СА ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС.А НОРМАЛНО ЛИ Е ОСТАНАЛИТЕ СЬСЕДИ ДА ТЬРПЯТ МИРИЗМИТЕ И БЬЛХИТЕ ?.ЗА СЬЖАЛЕНИЕ ЧОВЕШКАТА ПСИХИКА Е СИЛНО ЧУВСТВИТЕЛНА И С ГОДИНИТЕ СЕ ПОНЯКОГА ПОВРЕЖДА ОТ ПРЕЖИВЯНИ ПРОБЛЕМИ ИЛИ ГЕНЕТИЧНО. НЯМА НАЧИНИ И МЕТОДИ ЗА ВЬЗСТАНОВЯВАНЕТО И - ОСВЕН МЕДИКАМЕНТОЗНО ЛЕЧЕНИЕ ИЛИ ДА ПРОЯВЯВАТ СИМПТОМИ БЕЗ ДА ГИ ОСЬЗНАВАТ И ЛЕКУВАТ..ПОРАДИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИЧИНИ У НАС НЯМА РАБОТЕЩИ БОЛНИЦИ И ДИСПАНСЕРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ТЕЗИ БОЛЕСТИ.НЕ БИВА ДА СЕ СЬРДИМ НА ПСИХИЧЕСКИ БОЛНИТЕ.ТЕ ЧЕСТО НЕ СЬЗНАВАТ ДЕЙСТВИЯТА СИ ПРЕСЛЕДВАЙКИ ЕДНА НАТРАПЧИВА ИДЕЯ КАКТО ЛЮБОВ КЬМ КУЧЕТА.ТОВА ЗАПЬЛВА СЬЩЕСТВУВАНЕТО ИМ,ЖИВОТА ИМ.НО НЕ БИВА И ДА ГИ ОСТАВИМ ДА ТОРМОЗЯТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НОРМАЛНИ ХОРА.

Точно тези лумпени са основните виновници за наличието на бездомни животни - те ги хранят и развъждат по улиците, пречат за залавянето им и ги освобождават от приютите. Първо трябва тях да приберат и улиците ще се изчистят от бездомни животни .... и лумпени.

Тези на уводния портрет с кучешките маски са от "Кучешката мафия, нали"?

Имате право, че прилича на нящо аушвишкоподобно . ... Ама нима Това не Ни кара да Сме по-стегнати ?! (и с Времето ... пък и с Яснотата )

Прав си, защото и мен ме изтриха, понеже защитих Желю че не е само той с фес, а и Доган и Първанов! Значи не са защитници само на Бойко-пазят и архитекта от Пернишко.

Ами прави да спират в 17 ч. Тогава хората се прибират от работа, чете се повече и влизат в действие платените червени спамери!

Повечето софийски кучкари са най-прости селендури, които си мислят, че като си вземат куче ще го дават по-аристократично, обаче като разберат, че покрай кучето има и задължения, го натирват. Затова градът се напълни с помияри. Има и други още по-големи простаци, които водят грамадни, зли песища със себе си и се кефят, когато околните се плашат от тях. Тези са направо за убиване.

Прав си Павел!Аман от сноби, познавам такива.

Прав си Павел!Аман от сноби, познавам такива.

Да ги прибират всичките помяри от улицата това ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА ли е или ПОМЯРСКА ДЪРЖАВА???

Коментари - Хора и кучета на протест ”Играта свърши” срещу Найденов | Днес.dir.bg

Хора и кучета на протест ”Играта свърши” срещу Найденов

Десетки представители на природозащитни организации, софиянци и домашни любимци се събраха по обед пред Министерски съвет, за да протестират срещу последните нормативни промени за бездомните кучета.

Обратно в новината

Коментари - Хора и кучета на протест ”Играта свърши” срещу Найденов | Днес.dir.bg

Коментари

Всяка седмица тези хора влизат в клетките на "гладните и агресивни" кучета в прюта в Сеславци, има страница във фб и може да се уверите. Само, че в 99% от случаите от Екоравновесие се залавят първите кучета които им се изпречат, в клетките стоят животни с размерите на дакел на табелите на които пише "агрсивен". А истинските нападащи кучета си остават на улицата. Те не залавят глутници, а едични и вече социализирани животни.

Като сте всички толкова "благородни и обичащи" ,защо не се коментират ТРИМАТА ОТРОВЕНИ В ТРОЯН,от които умря едно дете и един възрастен - от отровата на такива "високоблагородни" ВСИЧКОМРАЗЦИ! Същото се отнася и за т.нар- "Четвърта власт" - пишат,за да угодят на корумпираната власт и да задоволят кръвожадната лумпенска маса!!!

ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ ДА УНИЩОЖАТ БЕЗДОМНИТЕ ПОМИАРИ,ТА АКО ЩЕТЕ И ВСИЧКИ КУЧЕТА РАЗХОЖДАЩИ СЕ ПО ГРАДИНКИТЕ , ПО ПЪТЯ И ЗАМЪЛСЯВАЙКИ ВСИЧКО НАОКОЛО! КОИТО ИСКА ДА ГИ ПАЗИ ДА ГИ ПРИБИРА В КЪЩИ И ДА ГИ ПАЗИ!НО НА ВЪН ДА НЕ СЕ ВИЖДАТ. ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ ИЛИ "ЗАСТРАШАВАЩИТЕ" ЖИВОТА НА ХОРАТА ЗАЩО ПРОТЕСТИРАТ?ЧИИ ЖИВОТ Е ПО-ВАЖЕН НА ХОРАТА ИЛИ НА ПОМИАРИТЕ?

ПРЕМАХНЕТЕ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА! ДЕЦАТА СА ПО ВАЖНИ! ЗАЩИТНИЦИТЕ НА КУЧЕТАТА ДА СИ ГИ ГЛЕДАТ В КЪЩИ! БЕЗОПСНОСТТА НА ХОРАТА ОТ ТАЗИ СГАН Е ПО ВАЖНА!

Кого обичаш повече? Човек или куче? Своето дете или чуждото куче? Своето куче или чуждото дете? . Хоора и кучета бяс като бяс...

Града не е за отглеждане на животни (нито за деца, но това е друг въпрос ), нито в апартамента нито извън него. За някои това може да е нормално, но за циганите също е нормално- кон на терасата. Така, че тези "норми" нещо не са "в час", защото това не е среда НОРМАЛНА за ЖИВОТ, а за РАБОТА. Тези ПСЕвдо защитници на кучетата незнаят какво защищават-СЕБЕ СИ или животните. Ако защищават животните - то трябва да се следи за недържането на животни в апартаментите за отглеждане-забрана /изключая използването им за водачи за слепи/. По селата тротоарите са по-чисти от акута и нахапани хора няма. В София е забранено движението на коне !!! А защо на кучета НЕ ?!?!

Крайно време е да се разбере в тази държава човекът ли е ценност или кучето.Тук визирам не само уличните песове,но и домашните.Често наглите им собственици ги пускат на десетки метри да тичат,а те дори не ги наблюдават ,ами се разхождат напред,все едно че не им пука какво се случва на улицата!И ако помолиш да си върже песа /говоря за злобните породи/,започват да те псуват и обиждат.Такива домашни любимци оплождат помиярите и се раждат мелези-огромни,злобни и агресивни!Да се сложи най-после ред -кучето на каишка,а човекът свободно да върви по пътя!

на тези измислени и откачени "кучезащитници" им трябва прилагане на методите на известния учен Макаренко, пък тогава кучетата им да им ближат раните...

Ние не сме дорасли за гледаме и възпитаваме собствените си деца, камо ли кучета. Първо нека се научим да бъдем хора, а тогава да се загрижим за животинките. Не видях някой да наддаде възмутен рев за дечицата, които умират по домовете. Но за милите кученца се изписаха 360 поста. Това е лицемерие и егоизъм!

Шапка ти свалям!!!

Я да разкарате тези природозащитници. И аз обичам природата но помиярите не са по-важни от хората. Да се евтанизират. Моите кучета си ги гледам храня и обезпаразитявам, но у дома.Като ги искат да си ги приберат по домовете.

България е единствената държава, в която кучетата са по-важни от хората! Стига с тази демагогия! Тези, които протестират, да приберат по 2-3 кучета в домовете си и да ги отглеждат, но така, както казва Закона!!! Само в България нито един Закон не се прилага правилно - винаги се намират "вратички" за измъкване!!! Докога господа "природозащитници" и "любители" на кучета? Няма ли да разберете най-после, че Човека е по-важен от кучето или го знаете, но не ви изнася?

Има толкова псевдо -организации ,защото има голяма финансова изгода.Фодациите внасят алкохол и цигари без акциз идалаварета е в милиони левове.Нека прокоратурата се самосезира ,за да види с какаво се занимават тези природно-защитни организации и нямат ли външен внос на акцизни стоки. Може би няма да го направят ,защото ще засегнат финансовите интереси на много богати хора.

За мен тези така наречени природозащитници всъщност защитават възможността да получават пари, за да отглеждат бездомни кучета на улицата, но не съм видяла досега в Лондон, Париж, Виена, Берлин или Рим бездомно куче, отглеждано по този начин. И е крайно неморално да натоварват своите съграждани с присъствието на бездомни кучета по улиците, това е стресова ситуация в цивилизованите страни.

Предпочитам всички бездомни кучета да бъдат избити, до едно, отколкото да бада нахапан ОЩЕ ЕДИН ПЪТ. Изобщо не ми дреме за правата на някакви кучета и техните защитници. Заклевам се в живота на детето ми, че ако някое домашно куче го изплаши /недай си Боже да го ухапе / ще пръсна черепа на собственика на кучето. Защото съм виждал много случаи, когато домашно псе се затича към малко дете и то се разреве от уплаха. Собственика казва : " не се плаши, кучето само си играе". Е в такъв случай аз ще си поиграя с черепа на собственика.

Писна ми от тези защитници на кучетата. Я да им се върне детето в къщи нахапано, или пък с опасност за живота му, като си помисля - косата ми се изправя. Точно те си превръщат домашните любимци в скитащи и бездомни, като им омръзнат и ги пускат тайно на улицата.

предлагам всички които имаме домашни кучета да си ги регистритат,платят данък и да им поставят чипове/както някои сме направили вече/и да се знае кое куче е на улицата вече.същото да се отнася и за осиновители "природозащитници" и тем подобни каквито се наричат-които взимат доста пари за тази дейност.да се приберат кучетата от улиците в приюти -да се лекуват и дават за осиновяване-но поименно.другите да се приспят.така е навсякъде по света ,камо ние се мотаем.защо никой незащити ковека който почина от раните си?това ние не сме общество,а .....колко още хора трябва да пострадат за да се реши този въпрос.вече няма семетво което да не е ухапано от бездомните кучета.

Любопитен съм дали всички "природозащитници" са РЕГИСТРИЛАЛИ своите домашни любимци, дали са им поставили опознователен чип, дали са платили данъка си и дали почистват след кучетата си. И най-важното : какво обещетение ще платят на пострадалите или на самествата на загиналите от ухапвания?

Недейте да приканвате към смъртта на всички кучета. Както при хората и при кучетата има добри и лоши. Решението е в бързо изграждане на повече приюти, където да се приберат всички кучета от улиците, не да се убият всички. Парите за изхранването им така и така са осигурени и се отпускат и ако не ги окрадат някои както до сега ще могат да се изхранят съществуващите бездомни кучета, да се контролират, кастрират, да не се размножават и така... още полека лека броят им ще намалява. Ако някой с домашно куче го изхвърли на улицата - голяма глоба! Ако има поколение, което е родено от домашно куче и не е желано - да се носи в приютите. Но да се евтаназират само най-жестоките и агресивни кучета! Не всички! Това е ужасно жестоко! Не бива децата ни да са свидетели как се избиват животни, това един ден ще ги направи безчувствени и жестоки хора, които с лекота ще решават проблемите си с насилие и даже смърт към по-слабите от тях! Мислете за децата си! Не ги правете убийци в съзнанието им от сега!

ти ли ще ги храниш? с твои пари? от моите данъци нама да взимаш за помиярите? ок! щом няма да харчиш моите пари за помиярите, не ми пречи да си ги гледаш! но не ! искаш да точиш моите пари!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ето за това става въпрос

Аз не съм съгласна пари от моите данъци,които си текат в държавната хазна всеки месец,да се дават за олигофрени,които да избиват бездомните животни.Има достатъчно европейски фондове,които отпускат средства,във връзка с хуманното отношение към животните,така,че скъпа Маги,не се притеснявай за твоите пари - те ще отиват в джоба на разни велики хуманни лекари,които ще ти изписват рецепти със скъпарски и ненужни лекарства,ще отиват в джоба на ромското малцинство,което се плоди в геометрична прогресия,ще отиват в джоба на ЕОН,за зелена,червена и всякакъв цвят енергия..да изброявам ли още??

ПОЛЕКА-ЛЕКА ЛИ? А АКО УТРЕ РАЗКЪСАТ ОЩЕ НЯКОЕ ДЕТЕ ТВОИТЕ ПОМИЯРИ? А НАХАПАНИТЕ И СТРЕСИРАНИТЕ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ? А РАЗНЕСЕНИТЕ ЗАРАЗИ? НИКАКВО "ПОЛЕКА-ЛЕКА"! ВИЕ СТЕ НЕ ПРОСТО СБЪРКАНЯЦИ, ВИЕ СТЕ БЕЗОТГОВОРНИ ПРЕСТЪПНИЦИ.

Теб да те кастрира някой, че да видиш, изрод такъв. Или гледаш куче като хората, или не - стига с тези кастрации, че те са си висша степен на мъчение и наказание за всяко едно живо същество. Не прави на другите това, което не искаш да правят на теб.

не искам да изядат детето ми. и не искам да ми пречат, да го осигуря. без значение, дали имат ГОЛЯМАТА далавера или просто мразят хората.

Подкрепям Вашето мнение!

"Зоополиция", "Екоравновесните" и "Четири лапи" да се издържат от глоби! и да бъдат глобявани и съдени ако има жертви!

"Играта ще свърши" с пържоли за лъвовете в Зоопарка!

ГЛЕДАЙТЕ ДЕЦА, НЕ КУЧЕТА!

тези псевдолюбители да вземат всички тези бездомни и бесни кучета в домове построени специално за "любимците" си и там да им се радват и отглеждат, там никой няма да ги закача, а пък и ние ще се движим свободно по улиците и парковете, излизат на протест баламурниците, а печалбарите са зад кадър, на каква цена кучето е над човека у нас и как е по света е много интересно да се знае от всеки, и тъкмо са на улицата веднага да прибират всички псета и да почистят след тях...даже и да дезинфекцират за своя сметка, а не за наша.

Браво! Един здравомислещ човек!

как не ги е срам тези изроди да протестират в защита на кучетата убиъци на хора тече ви крув от руцете!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ежедневниците в България имат странен,извратен афинитет към новини,свързани с инциденти,в който участват бездомни кучета.Тогава перото им става безмилостно жестоко и така,те съзнателно или не,те подстрекават тълпата към избиването на невинни животни.Хора с ограничено мислене,за които единствения приоритет са първосигналните реакции - ядене,пиене,материални придобивки,се събуждат от обществената си самота и в такъв момент стават активни и искащи - например да се унищожат по най-безчовечен начин бездомни същества,които ние сме натирили на улицата.Би трябвало вместо разни измислени,сухи и безполезни учебни дисциплини,в рамките на средното образование да се въведе дисциплината"ХУМАННО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ХОРАТА И ЖИВОТНИТЕ",защото от към този аспект,ние българите сме направо на отчайващо ниско ниво.

кажи нещо за професора- измислица на журналистите ли беше, или смъртта му беше малко преувеличена? п.с: та ти сера на идеалите

маги, маги жалко че си толкова тъпа!!! вместо да мислиш за професора лека му пръст! по-добре си мисли за размера на краставиците. пожелавам ти от цяло сърце поне една - та да се успокоиш малко!

За смъртта на човека,Бог да го прости, е виновна държавата,която не успява да сложи ред с проблема.Не са виновни хилядите бездомни животинки,които са напъдени на улицата от такива елементарни и ограничени същества като теб.И още нещо,моите идеали ти не можеш да ги о..ш,защото за да ги стигнеш,трябва да се качиш малко по-нависоко от собственото си продължение на гърба....

С две ръце "за" ! Да се въведе задължително като предмет, задължителен за всеки един природозащитник, който не знае и не разбира, че хуманно отношение не може да има към убийците на деца и възрастни хора. Защото вие сте убийците, не кучетата - животните просто са потърпевши от "грижите" на фондациите, живеещи и печелещи милиони на техен гръб.

ЗооПолиция= ЗооМутри. Който не е наясно, накакви мутри са платили за да протестират тези хора пред Народното събрание. Мутри които са убили и ограбили много хора и имат и собствени телевизии и вестници. Имаше една такава фирма- АСТА, за следен е на целия свят в интернет. Тая зоополиция ще е нещо подобно. Ако нашите депутати нямат акъл- може просто - хората взели животни от приют да ги водят и да ги показват в приюта веднъж годишно. Но псетата които обикалят улиците и нападат хора трябва да ги евтаназират- убиват. Защо затворите на България са пълни с престъпници и няма място в тях ??? Ами защото вместо да убиват сериийните убийци, нашите депутати ги пращат в затворите.

Всички кучета, без или с кайшка вързани по лозята на виладжиите да се считат за безпризорни! От вои и лай, човек не може дори на село или край градската си градина да си почине от шума и лая! А вероятността да го разкъсат е 100%.

Приберете ги тези улични кучета, където си искате, но пак ще харчите пари за тях от нашите данъци! Така, че по- добре да ги няма! А тази "Зоополиция" да следи дали домашните кучета ги водят на каишки, с намордници и дали стопаните им събират изпражненията, които остават след тях, че навсякъде е минирано - и в парковете , и по улиците

тази зооплолиция как ще се финансира? тези помияри в приютите с какви пари ще се хранят? пак ли от бедняшкия ни джоб ще излизат парите?

Търся да осиновя природозащитник или природозащитничка. Кастрирам обезпаразитявам и ги пускам пред блока да се оправят.

ЯСНООО! ЩЕ ТРЯБВА САМИ ДА СЕ ОПРАВИМ С ПОМИЯРИТЕ... ЩОМ НАШИТЕ ИЗБРАННИЦИ СЕ ВОДЯТ ПО АКЪЛА НА ШЕПА МАЛОУМНИЦИ... НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГИ ПОЧНАЛИ.. В СОФИЯ СЕ ПАДА ПО ЕДИН ПОМИЯР НА 70 МЪЖЕ... СКОРО НЯМА ДА ГИ ИМА.

Ликвидиране на всички безстопанствени кучета и интерниране на техните псевдозащитници на село, там да живеят природосъобразно заедно с кучетата ако искат.... София е столица и град, не е село... ние които нямаме домашни животни имаме също права... и претенции..

Няма ли кой да пусне няколко ваксинирани,очипени и кастрирани крокодили по градинките ,за да се спасим от кучета и кучкари и всякакви соросчета?

Не само Найденов да си ходи. Да си ходи цялото правителство, заедно с Фандъкова.

На тея трябва да им пуснат глутница от 50-ина агресивни улични кучета....

Luna0102

Теб те интересуват уличните псета, всеки се интересува от родата си- точно като теб.

Ами хубаво ако са много, защото мафията беше събрала тук-там по 30 ученика за шистовия газ. Този път са се потрудили. Това са много пари от Европа ей, да знаете!

ЗАКОНЬТ ТРЯБВА СПЕШНО ДА СЕ ПРОМЕНИ И ДА ЗАБРАНИ НАЛИЧИЕ НА СКИТАЩИ КУЧЕТА.ТОВА Е РЕГЛАМЕНТИРАНО ВЬВ ВСЕКА НОРМАЛНА ДЬРЖАВА.ИСКАНИЯТА НА "КУЧКАРИТЕ" НАДМИНАВА ВСИЧКО НОРМАЛНО.НАНОВО ПРОТЕСТИРАТ ЗА ДА ПОЛЗВАТ НАШИТЕ ДАНЬЦИ.НЯМА ЛИ НАКРАЯ ДА СЕ ЛИКВИДИРА ТОЗИ РЕКЕТ И ТОРМОЗ ВЬРХУ ВСИЧКИ НАС.НЕНОРМАЛНО Е НЯКОИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ПАРИЧНО ХОРА И ПОДВЕДЕНИ ХОРА С НЕНОРМАЛНА ПСИХИКА ДА ПРОДЬЛЖАВАТ ДА ТОРМОЗЯТ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА СОФИЯ И СТРАНАТА ОТГЛЕЖДАЙКИ КУЧЕТА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА.КОЙТО ИСКА ДА ГЛЕДА КУЧЕ ДА ГО ПРАВИ В ДОМА СИ-ПЛАЩАЙКИ ДАНЬК И СПАЗВАЙКИ НОРМИ ПРИ ИЗВЕЖДАНЕ. НЕ МОЖЕ ДА НИ МАЛТРЕТИРАТ С КАПРИЗИТЕ СИ.КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДЬРЖАВАТА С ИЗРИЧЕН ЗАКОН ДА СЕ ЗАБРАНИ ПРИСЬСТВИЕ НА КУЧЕТАТА ПО УЛИЦИТЕ.ЗАЩИТНИЦИТЕ ИМ ДА ПРИБЕРАТ КУЧЕТА В ПРИЮТИ ЗАПЛАТЕНИ И ПОДЬРЖАНИ ОТ САМИТЕ "КУЧЕЗАЩИТНИЦИ" -ОСТАНАЛИТЕ КУЧЕТА УМЬРТВЕНИ.ТОВА ДЬРЖАВА ЛИ Е ИЛИ КУЧЕШКИ БЬРДАК.НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИМА ПРЕТЕНЦИИ ДА СЕ НАЛАГА НАД ВСИЧКИ НАС И ДА НИ ТОРМОЗИ С ПРИЩЯВКИ.КУЧЕТАТА ИЛИ ГЛЕДАНИ ДОМАШНО-ИЛИ УНИЩОЖЕНИ. И КРАЙ НА ИЗПОЛЗВАНЕ НА ДАНЬЦИТЕ НИ ЗА КАПРИЗИТЕ НА КУЧКАРИ.

Властта у нас с удоволствие се кичи с цветисти изрази като, регионално развитие, енергийна ефективност, клъстери, съвети, високи технологии, програми 2020 и т.н, но с отвращение си затваря очите и ушите, когато стане дума за такива проблеми, като бездомни кучета, бездомни и гладуващи хора, умиращи в приютите недохранени и болни деца, липса на животоспасяващи лекарства, детска неграмотност и проституция. За какво ни е такава власт която, освен, че не ни служи, направо ни мрази.

Значи имало кучешка мафия, както прочетох..Правилно. Откъде в България толкова протестиращи? Повече са от антишистоваците. Ами щом дават пари от Европа за кучетата, защо да не ги крадем, както по Сапард за селското стопанствво?

Болшинството от желаещите да се избият кучета сте бедни и жалки индивиди нямащи възможност да гледате животни,най вероятно и не си дояждате.И понеже от вас са по слаби само животните си го изкарвате на тях.

ВЬВ ВСЕКО ОБЩЕСТВО ИМА ПРОЦЕНТ ХОРА С НАРУШЕНА ПСИХИКА И ФИКС - ИДЕИ КАКТО ТАЗИ ЗА ПОКРОВИТЕЛСТВУВАНЕ НА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА. ОСТАНАЛИТЕ ГРАЖДАНИ НИТО СА БОЛНИ,НИТО СА НЕНОРМАЛНИ-ТОВА СА ЕПИТЕТИ ОТНАСЯЩИ СЕ ЗА ГРУПИЧКАТА ПРОТЕСТИРАЩИ "КУЧКАРИ".ТА НА ВЬПРОСА: ПОЗНАВАМ АРХИТЕКТКА КОЯТО ОТГЛЕЖДА 48(четиридесет и осем) КОТКИ В АПАРТАМЕНТА СИ.ЗА НОРМАЛНА ЛИ Я ПРИЕМАТЕ- ТА ТАКИВА СА ПОВЕЧЕТО ОТ ВАС.А НОРМАЛНО ЛИ Е ОСТАНАЛИТЕ СЬСЕДИ ДА ТЬРПЯТ МИРИЗМИТЕ И БЬЛХИТЕ ?.ЗА СЬЖАЛЕНИЕ ЧОВЕШКАТА ПСИХИКА Е СИЛНО ЧУВСТВИТЕЛНА И С ГОДИНИТЕ СЕ ПОНЯКОГА ПОВРЕЖДА ОТ ПРЕЖИВЯНИ ПРОБЛЕМИ ИЛИ ГЕНЕТИЧНО. НЯМА НАЧИНИ И МЕТОДИ ЗА ВЬЗСТАНОВЯВАНЕТО И - ОСВЕН МЕДИКАМЕНТОЗНО ЛЕЧЕНИЕ ИЛИ ДА ПРОЯВЯВАТ СИМПТОМИ БЕЗ ДА ГИ ОСЬЗНАВАТ И ЛЕКУВАТ..ПОРАДИ ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИЧИНИ У НАС НЯМА РАБОТЕЩИ БОЛНИЦИ И ДИСПАНСЕРИ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ТЕЗИ БОЛЕСТИ.НЕ БИВА ДА СЕ СЬРДИМ НА ПСИХИЧЕСКИ БОЛНИТЕ.ТЕ ЧЕСТО НЕ СЬЗНАВАТ ДЕЙСТВИЯТА СИ ПРЕСЛЕДВАЙКИ ЕДНА НАТРАПЧИВА ИДЕЯ КАКТО ЛЮБОВ КЬМ КУЧЕТА.ТОВА ЗАПЬЛВА СЬЩЕСТВУВАНЕТО ИМ,ЖИВОТА ИМ.НО НЕ БИВА И ДА ГИ ОСТАВИМ ДА ТОРМОЗЯТ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НОРМАЛНИ ХОРА.

Точно тези лумпени са основните виновници за наличието на бездомни животни - те ги хранят и развъждат по улиците, пречат за залавянето им и ги освобождават от приютите. Първо трябва тях да приберат и улиците ще се изчистят от бездомни животни .... и лумпени.

Тези на уводния портрет с кучешките маски са от "Кучешката мафия, нали"?

Имате право, че прилича на нящо аушвишкоподобно . ... Ама нима Това не Ни кара да Сме по-стегнати ?! (и с Времето ... пък и с Яснотата )

Прав си, защото и мен ме изтриха, понеже защитих Желю че не е само той с фес, а и Доган и Първанов! Значи не са защитници само на Бойко-пазят и архитекта от Пернишко.

Ами прави да спират в 17 ч. Тогава хората се прибират от работа, чете се повече и влизат в действие платените червени спамери!

Повечето софийски кучкари са най-прости селендури, които си мислят, че като си вземат куче ще го дават по-аристократично, обаче като разберат, че покрай кучето има и задължения, го натирват. Затова градът се напълни с помияри. Има и други още по-големи простаци, които водят грамадни, зли песища със себе си и се кефят, когато околните се плашат от тях. Тези са направо за убиване.

Прав си Павел!Аман от сноби, познавам такива.

Прав си Павел!Аман от сноби, познавам такива.

Да ги прибират всичките помяри от улицата това ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА ли е или ПОМЯРСКА ДЪРЖАВА???