Куба отдаде последна почит на Фидел Кастро (снимки)

Стотици хиляди кубинци участваха в тържествена церемония, отдаваща почит на Фидел Кастро. Присъстваха предимно леви лидери на страни от Латинска Америка.

Обратно в новината

Коментари - Куба отдаде последна почит на Фидел Кастро (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То почти като братята от САЩ !!! Толкова ни обичат, че без визи или зелени карти за нас почти любовта ще се изпари !!! И не говоря за 1980 г., а за около 1975-76 г. Тогава за последно съм учил география и населението на двете държави беше почти равно.

ПИПО

Скъпи соросоидски тролове, когато вашият кумир Сорос пукне и когато на своето погребение събере стотици хиляди, елате и ми се обадете. Замина си един истински патриот и идеологист.

Имаш пред вид психопат и развратник, водил нацията си към устойчива бедност? Това ли разбираш под идеологист?

По мое скромно мнение, Хавана заслужава монумент на Фидел Кастро много по-голям от този на Хосе Марти, защото Фидел е в пъти по-мащабна и световна историческа фигура.

Паната на Площада на революцията в Хавана не са на Че Гевара и Фидел Кастро, а - на Че Гевара и Камило Сиенфуегос ( революционен вожд, загинал през 1959 г.).

Чисти фашисти.

Мръсен комунист.

в храма с "християнско" име Невски и ще видите същите големи тълпи

ТАМ КЪДЕТО ИМА СИЛНА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ ИМА БЕДНА И СЛАБА ДЪРЖАВА.ТОВА СЕ ОТНАСЯ КАКТО ЗА КУБА ТАКА И ЗА БЪЛГАРИЯ.

До падането на СССР Куба беше най-благоденстващата латиноамериканска държава от региона. Погледни само какъв хаос, разруха и престъпност цари в "капиталистическите" Хондурас, Салвадор, Ямайка, Белиз... Просто проблемът не е толкова в социализма, колкото в изолацията и санкциите. В момента има само 3-4 икономики в света, които могат да оцелеят в такава изолация - и всичките са на големи държави, като и при всичките става дума за "оцеляване", а не за развитие. Както се случва с Русия сега...

Последно сбогом Ел Коменданте! Революцията продължава. Стремежът за социална справедливост и човешко щастие е непобедим. Делата на Фидел са вечни.

И какви са делата?

Трудно изпран и едноклетъчен по природа мозък може да разбере.

И в Маями кубинците са го отпразнували с всенародни тържества.

В Маями е събран най-големият кубински отпадък от бандити, мафиоти и проститутки. Хак да им е.

В Маями е събран 2 МИЛИОНА кубински отпадък от бандити, мафиоти и проститутки. Хак да им е. Ех защо Маями не беше по близо до България, мечти, мечти...

За Фидел ми е през оная работа чааааак оттатък! Някой да има телефона на шоколадената девойка от снимката?

Думи на Фидел Кастро:1.Капитализма е отвратителен.Той носи само войни,лицемерие и съперничество.2.При капитализма няма никакви морални и етнически ценности:всичко се продава.Невъзможно при такива условия да се възпитава народ:хората се превръщат в егоисти,а по някога -даже в бандити.3.Капитализма може да мисли ,че той се труди ,обаче неговият "труд'се заключава в присвояването на резултата от труда на други хора.Олицетворява съвестта на човечеството.

ИСТИНСКИ ХРИСТИЯН КОМУНИСТ ..... ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ !

Ехее, още много има да се учат от севернокорейските другари, иначе едно богаташко копеле с много пари си прави революций. Батиста го оставя жив просто защото е от много ама много богато семейство...Психопат който присвоява цяла държава и избива хиляди хора!!!

-Корнелия,защо не си изпратила Радев на погребението?Не пренебрегвай моите нареждания,защото ще ви наказвам и двамата!

В историята има една галерия от образи. Не всички са положителни, не всички са отрицателни. Фидел Кастро влезе в тази галерия. Аз няма да вляза.

За всички плюещи по Ел Команданте - всички сме твърде малки за да се опитваме да даваме оценка, която историята неминуемо ще даде на Ф. Кастро. Никой от нас не може да оспори мястото му в световната история !!!!!

Абсолютно! Както и на Хитлер, Сусамата бил гладен, Джак изкормвача, оня, руския канибал, Чкатило ли беше, с 28 жертви, ако не се лъжа., ония от Париж, Брюксел и Ница, да не изброявам...

Да,зомбирните русофили не могат да оспорят зловещата му роля в световната история,както и факта че десетки хиляди кубинци избягаха в САЩ и на други места.Също така не могат да обяснят защо толкова много хора бягаха от Източна в Западна Германия(а не в обратната посока) въпреки че голяма част от тях бяха застреляни на берлинската стена,което продължаваше чак до разрушаването й през 1990 г.

И като си прав ми обясни като как така през 80-те години бяхме по 8 милиона, и след избягалите сигурно милиони (според русофобите ) кубинци сега те са 11 милиона, а ние 6-7 млн !?!?!? Кастро е легенда в цяла Латинска Америка !!!! ФАКТ !!!!

Престъпната клика в Куба отдава последна почит на един престъпник. Дали ще се казва Че Гевара или Фидел Кастро няма значение. Точно като престъпната клика в СССР е отдавала почит на престъпника Сталин. Нищо ново под слънцето. Престъпната клика в Сев. Корея оплакваше по същия начин вождовете от династията Ким. Които са си пар-екселанс престъпници. Основно срещу собствения си народ. И тези паралели не са случайни. А някой твърдяха че култа към личнпостта бил ликвидиран през 1956.

Ако си прав, защо Ципрас е там? Или той тези работи не ги разбира? Защо папата се срещна с Кастро? И той ли смята, че е престъпник? Я се замисли, на кой да вярваме, на изброените по-горе, или на тебе?

нека не забравяме колко сложно нещо е политиката. един от най-големите антикомунисти - Чърчил се е срещал със Сталин. Почти всички лидери на Европа са се срещали с Хитлер преди ВСВ. Че и ихтибар са му правили. Ципрас е едно пост-комунистическо образувание, което се опитва да с еправи на оригинално. Заиграва се с Русия, дърви с ена САЩ. Ето това го обединява с комундетата в Куба. И какъв светповен лидер е Ципрас? Лайньо. Нещо като президента на Венециела - Мадуро. И други подоибни мадурковци

Направи една справка колко гърци са отишли да живеят в Куба и колко в САЩ.Що се отнася до папата,неговият предшественик се срещна в затвора с Мехмед Али Агджа и му прости.Изучавай по-внимателно историята и обществените отоншения,но не единствено от учебниците,написани от комунисти и рубладжии.

Твърде често повтаряш "престъпник" и "престъпен". Много злоба си натрупал/а. Най-чистосърдечно ти казвам - трудно се живее така.

Друго обаче е лошо - трябва да признаем ефекта от комунистическата пропаганда,щом като минусите на твоите оценки преобладават.Имам чувството че ако им изкомандват,зомбираните русофили вкупом ще запеят: "Червено е небе-е-ето,червено е море-е-то..."

Off-topic, за който не съжалявам. Пишещия по никовете "1" и "истината" освен да плюе и да използува тази дума в постовете си на друго явно не е способен. Нещастно създание, не си от ранга на Фидел Кастро, че да му търсиш кусури. Виж колко народ се е събрал да го изпрати, виж им лицата. Тези хора не са там насила. Кога на твоето погребение ще се съберат толкова? Я се замисли и престани да тровиш форума.

БОГ ДА ПРОСТИ ВЕЛИКИЯТ РЕВОЛЮЦИОНЕР РОМАНТИК. ФЪШКИИТЕ НАПРАВИХА НАД 600 БЕЗУСПЕШНИ АТЕНТАТА СРЕЩУ НЕГО. НАД 30 Г. КУБИНСКИ РАЗУЗНАВАЧ БЕШЕ ЗАМ.ДИРЕКТОР НА ЦРУ

Защо Кастро държеше насила кубинците на острова и не ги пускаше да пътуват свободно по света(както беше в целия комунистически лагер)? Също и ние ходехме на първомайските,деветосептемрийските и т.н. манифестации "искрено,спонтанно и с огромен ентусиазъм",както пишеха вестниците по онова време.И без никой да ни е карал разбира се.Лесно им е на комунистическите пропагандатори да лъжат и да промиват мозъците на такива като тебе,които не са опитали прелестите на "най-хуманния и справедлив строй",където парите трябваше да отпаднат и всеки да взима от магазините каквото и колкото си поиска.

На погребението на Сталин имаше повече хора, това не го прави по-малък престъпник! Лидер който държи народа си в страх от репресии и глад, та бил той и "велик революционер" е престъпник!

Ех... това кубинче на първата снимка. :)

кубинкааа...

10+.. за пилна програма...

Да не вземеш да се изпразниш докато я съзерцаваш,че ще те усети жена ти! Ако искаш да се запознаеш с командоската,по-добре да я потърсиш в САЩ,отколкото в Куба.Докато гледа,вероятно си мечтае: "Ех,кога ли ще мога да избягам при чичо ми във Флорида,където ще мога да се возя на яхта,да си купя айфон и лаптоп и свободно да сърфирам в Интернет!"

Мадуро си разклади мъд.урите на погребението на Кастро, ама не и Путин, хахаха

Шефът се обръща към офицерите: -Другарят Путин обеща че който успее да отвлече и да му доведе тази мацка,веднага ще бъде произведен в генерал и ще получи златен часовник за награда.

Sibirski

Има много сериозен документален филм на Оливър Стоун за Фидел, Команданте / Comandante от 2003. Има го и с българските субтитри. Пепоръчвам горещо да го видите. El pueblo unido jamas sera vencido!

Пак ли за тоя, претоплена манджа да вдига доходите на троловете, че няма за какво да се драска напоследък.

След някоя и друга година кубинците ще плюят на Кастро, вервай ми.

Не ти вервам!

Ако тръгнат по нашия път - със сигурност.

Комунисти, знайте, че Путин плюе на комунизма, той е руски империалист.

Ел Команданте! Велик човек! Велик революционер, и велик лидер! Колос на световната история, изправил се сам срещу Империята на злото- Говедарника..И оцелял след 600 опита за атентати срещу него, организирани от ЦРУ!

велик велик, ама ги държеше хорицата на ръба на оцеляването. Атентатите срещу него са защото хамериканците загубиха много кинти в КУба, не за друго.

Каква красива кубинка на снимката! Превъзхожда всички напудрени женоря в категория Лайф- "Звезди"!

Това прави ли Кастро по-малък сатрап?

да!!!

каквото и колкото да викаш, никога няма да събереш толкова хора на площада, колкото Фидел / дори и на прах/. Викай си - за Холивуд ставаш - можеш и без гащи да тръгнеш, за да те забележат ЕВЕНТУАЛНО.

Сев. корейците събраха повече , даже и ревяха, щот ако не реват - в лагер ако имат късмет, иначе куршум в тила.

Късмет там е да получиш куршум в тила. Иначе в лагер е страшно.

и ти също не си народа - сори. И слава богу, че не си - амин.

Къде са нашите политици (защото дъжавници нямаме). Традиционно добрите отношения с Куба при Кастро, голямото българско лоби там са политически капитал, който не бива да бъде пропиляван. Чисто човешки дължим последна почит на големият приятел на България.

loyola

българите пак се карат за кокала, по-конкретно, кой да води бащина дружина...

А бугарите ???? Ко праят бугарите???