Фидел Кастро се появи на публично място след година

Бившият президент на Куба Фидел Кастро се появи в понеделник на публично място за пръв път от повече от година и се срещна с делегация от Венецуела.

Обратно в новината

Коментари - Фидел Кастро се появи на публично място след година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кастро е свят човек!При управлението на Батиста,Куба е тънела в мизерия и детската проституция е взела връх.До скоро Куба изпитваше затруднения,защото нямаше подкрепата на СССР.Това вече се променя с възраждането на Русия."Вивала Фидел,вива либерта".

ама 'възраждането' на Русия също се отложи :))) На кубинците им омръзна да чакат.

Повечето от тези "два милиона" са избити не от САЩ, а от привържениците-тероисти на Саддам Хюсеин. Вярно е, че Обама е грешник, че преждевременно изтегли войските от Ирак - ама нали и вие точно това искахте!? Афганистан си е най-големия производител (и "износител") на дрога отпреди. Важна роля в този "бизнес" играе Абдул Рашид Достум. Основният път на "износа" се осъществява чрез Узбекската "престъпна групировка" (мафия) и минава през Питерския порт. В последните години на миналия век този път е "осигуряван" и "контролиран" (рекетиран) от служители на ФСБ, и от Путин... А след 11 септември 2001 Путин прави ген. Достум главатар на Северния алианс... Ислямска държава по последните изнесени факти очевидно се подпомага от Башар Асад, а кой и защо стои зад него - отдавна е известно!... Тази постановка ("Крадецт вика: Дръжте крадеца") е пропаганден прийом на комунистическата идеология още от пръкването й на този свят!

Ти прочете ли какви глупости са написал

buRgbuRg1

:) Червени ДС еничари и московски КГБ подлоги , отново и отново ще ви питам : Посочете една , само една страна в света , която да е просперирала с Русия , само глад и беднотия им е носила Русия ... ! :( Посочете едно , само едно добро дело на Русия спрямо България , ... от Х-ти век насам Русия носи на Българите само смърт , беднотия , изостаналост , мизерия и мръсотия , ... Вижте страните от бившето СС Сере , вижте Куба и КН Дере ! :( Вижте и самата Русия , РСФР , с огромна територия и ресурси , но по жизнен стандарт след Тринидад и Тобаго , след Барбадос , след Кипър и Малта , след Исландия , ... след всички в ЕС ! Четете "Освободителни мисии на Русия и СССР ... " :( :(

едно добро дело от 10 век насам -направи така, че да не носиш потури!Но не съм сигурен, че за теб това е добро!

отново и отново -прегледай си сърцето,имаш проблем. Как можеш Куба да я вържеш веднага с Русия ? Ясно е ,че си откачалка и стреляш в краката си . Кръвното измери си го-да лаеш и да те псуват -ужас. Куче на верижка си с много тежки симптоми на омраза и късогледство

Боклук, и тук ли се появи да тролиш?

удариха поредния голям шамар на Русия. Путлерчетата още ревът и не могат да повярват как Куба стана приятел на САЩ.... само КНДР им остана след като КИТАЙ се доказаха здрави капиталисти.

Куба е остров с територия колкот о България и население малко повече.Индекса за човешко развитие е по-голям от българския. Ако Куба се отвори към САЩ -ще ни изпреварят в пъти,нищо че сме се отворили за янките от години. Испания няма да гледа безучастно и тя ще налива -само нашите тъпи политици не разбраха че от предателства сме на опашката

Срещу Фидел има стотици опити за убийство.Бомбен атентат през 1976-73 ма убити.Организиран от американските тайни служби. Извършител Луис Посада Карилес-в момента живее необезпокояван в Лангли,а не в Куба.

Фидел Кастро, Раул Кастро, Че Гевара, Камило Сиенфуегос са от богати семейства и са образовани. Фидел не е и помислял да прави социалистическа революция в Куба. Но след като сваля диктатора Батиста отива в САЩ но там му отказват подкрепа. След това се ориентира към СССР. Имаше двама кубинци в нашия град, за Фидел говориха, че е много умен и е направил много за Куба. Но те имаха работилница и печелеха много (и работеха много). Не смятаха да се връщат в Куба. След като се преместих загубих връзка с тях. Последния път като минах край мястото на работилницата им видях, че има голям магазин. В България се полагат много грижи от всички правителства за дребния и среден бизнес, като обикновено се ликвидира и се правят магазини за вносни стоки, които се правят от отпадъчни продукти.

buRgbuRg1

:) Geril, Кажи ти къде се премести , в Куба , в СС Сере , или в КН Дере ? :)

богати семейства - за вас, комунягите, не беше ли огромен недостатък. Колко кадърни български младежи имаха огромен проблем с комунистическата власт (особено през 50-те и 60-те години) точно защото произхождаха от богати и образовани семейства!? На много от тях не бе разрешено да завършат висше образование по същата причина (произход), не им се даваше и добра работа въпреки кадърността им. Или за вас, щом е убивал и крал под знамето на комунистическата утопия, е велик - или заради богатия си произход, или заради бедния си селски или работнически произход... Сбъркана работа!

Нали уж първо казвате, че ги избиха, защото били от богати семейства, сега пък, че не им давали да учат... Уточнете се в пропагандата с небивалиците какво точно да говорите!...

buRgbuRg1

:) Да сте видели или чули някой да е прокопсал с комуняги на власт и с Русия ? .... Няма и да чуете ! :) Вижте глада и мизерията в бившите съвеЦки республики , вижте Куба и КН Дерето ! :( А и рашките , по -гладни са и от циганите , на тълпи бягат от мамаша си Раша ! :) Червени московски еничари , КГБ ДС урковци крадливи и макаци дрисливи , посочете една , само една страна която да е прокопсала с Русия ! :( :)

Китай,виетнам ,куба абе унищожавате ги понеже стават по добре от вас в чужбина.Меркел съди англия за пиянството което са донесли на европа.А руснаците се осъзнаха водят друг живот по фитнес салоните.Абе трябва с твойта болест като гледам по кело сурова леблебия на ден да взимаш.Да скачаш поне час топчетата да ти раздвижат кръвта да стигне до мозъка.

buRgbuRg1

:( Место , страна , БВП на глава от населението в хил. $ ! 53 место - Barbados 18,805 ------------------------------------------------------------------------------------------------ 55 Russia 17,709 .... "великата" Раша , по -бедна и гладна от Тринидад и Тобаго , Барбадос , от Кипър и Малта , от Исландия ..... от всички страни в ЕС ! :) 67 Bulgaria 15,312 ..... начело с комуняги и с "братската помощ" на СС Сере ! :( 71 Venezuela 13,616 ... с нефт , но гладни , щото и те с комуняги на власт ! :( 86 Serbia 10,405 ... и те с Русия ! :( 93 China 9,162 - "великата" Чайна , с "братската помощ" на СС Сере ! 106 Ukraine 7,295 Също с братската помощ на Русия и в ОНД ! :) Вижте кой къде е по БВП на глава от населението и мислете ! Вижте тия от ОНДе , вижте Куба и КН Дере , последните мрат от глад ! :( :)

Наскоро в сайта на ДВ имаше снимки от китайската провинция.Деца работещи като кули,не 19-15 век.Петнадесети век-Средновековие!Престанете да лъжете така безсрамно хората!Комунизъм означава несвобода,бедност и безпереспективност.А ако толкова ти харесва върви там да живееш!

А кубинците чакат да дойде петък за да получат чековете с презрените американски долари от избягалите им роднини в Америка.Това храни в момента Куба!Ако не знаеш не пиши,а ако знаеш-не лъжи.Ама то циганин да не краде и комунист да не лъже няма.

Цветница е; Великден идва; Пролет настъпва .. А на първа страница Ким,Путин и Кастро ! Това ли е животът днес?Трябва ние да си го направим по-добър-без горните и без такива като тях!

КАК САЩ СЕ ОТНАСЯХА С ЛАТИНОАМЕРИКАНЦИТЕ, ЗАЩО ФИДЕЛ Е СВЕТЕЦ И КАКВО ВИ ЧАКА ВАС ???? ..... ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГВАТЕМАЛА ЗАВЕДЕ СЪДЕБЕН ИСК ЗА 1 МИЛИАРД ДОЛАРА СРЕЩУ Johns Hopkins School of Medicine, located in Baltimore, Maryland - ТОВА Е ЕДНО ОТ НАЙ-ОИЗВЕСТНИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ В АМЕРИКА И СВЕТА :)))) ЗАЩО ? ПРЕЗ 2010 ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ ПРИЗНА ЧЕ ПО НЕГОВА ПОРЪЧКА ПРЕЗ 1946-1949 УЧЕНИ ОТ ДЖОН ХОПКИНС СА ЗАРАЗЯВАЛИ НАРОЧНО С ГОРОНЕЯ И ИФИЛИС ВТЕМАЛЦИ В ГВАТЕМАЛА И СА ГЛЕДАЛИ КАК СЕ РАЗВИВА БОЛЕСТТА :)))

Тъпако, руснаците вършеха такива неща в собствената си страна.

щот не са имали такъв екземпляр като теб благодарение на тошо.Сега ако те добарат.................

i si eres tonto,no te haremos caso. GILIPOLLAS

Фидел Кастро, Раул Кастро, Че Гевара, Камило Сиенфуегос са от богати семейства и са образовани. Фидел не е и помислял да прави социалистическа революция в Куба. Но след като сваля диктатора Батиста отива в САЩ но там му отказват подкрепа. След това се ориентира към СССР. Имаше двама кубинци в нашия град, за Фидел говориха, че е много умен и е направил много за Куба. Но те имаха работилница и печелеха много (и работеха много). Не смятаха да се връщат в Куба. След като се преместих загубих връзка с тях. Последния път като минах край мястото на работилницата им видях, че има голям магазин. В България се полагат много грижи от всички правителства за дребния и среден бизнес, като обикновено се ликвидира и се правят магазини за вносни стоки, които се правят от отпадъчни продукти.

buRgbuRg1

:) Къде се премести , в Куба , в СС Сере , или в КН Дере ? :)

Не зная колко е умен,но се твърди че по време на Карибската криза е настоявал пред Хрушчов да ударят Америка с атомни бомби!При размяна на удари първо Куба се изпепелява,ако това е да си умен .... ?! Дори лековатия и не особено интелегентен Хрушчов се стряска от такова предложение.Кастро е стопроцентов авантюрист,всякакъв е можел да стане.Просто нещата в страната му са дали терен да бъде "комунист". Спомням си интервю с него от онези години(след метежа)Ясно и отчетливо произнася думите "Аз не съм марксист,аз не съм комунист"! Какъв е всъщност?

buRgbuRg1

:) Кастро е мафиот терорист ! Като всички комуняги впрочем ! :(

в писмо до баща си, че се опиянява да убива и да гледа смърт. Поискал е в кабинета му да пробият прозорче към стрелбището, където извършвали разстрелите за да се "кефи". Независимо, че често са разстрелвали възрастни хора, жени, деца... Едно чудовище с човешки образ! Но "оброзован" и "от богато семейство"... Пфу!

Не може ли да е човек, който иска кубинските деца да не са сексиграчки на американски богаташи? Факт неуспорим, че първата държава която посещава е САЩ и търси помощ за развитие на икономиката на Куба- отговорът е не! Куба е трябвало да остане развлекателен център на американците!

КОМЕНДАНТЕ ФИДЕЛ УДАВИ ЯНИЧАРИТЕ В ЗАЛИВА НА ПРАСЕТАТА А НИЕ ЩЕ ГИ ДАВИМ В ИСКЪРО:))

От Искъро като изплува и подводницата "Курск" страшно ще стане, само да внимават да не я докопат циганите от гара Искър,че отиде за старо железо.

Слава на Фидел и кубинския народ, че удържаха и продължават да удържат на империята на хаоса!!!

CHE SI ! YANKI NO !

Като дете Че Гевара са го наричали "прасето".Много са показателни детските прякори,децата имат инстинкти за хората.

Дънкан Маклауд да гледа и да се учи :))

"Patria o Muerte, Venceremos!"

Si son poco - venceremos si son mucho - corremos! Ако са малко - ще победим, ако са много - ще бягаме! Това е веруйото на кубинските "революционери-комунисти"

i si eres tonto,no te haremos caso. GILIPOLLAS

Cuba Si! Yankee No!

Comprende?

Фидел, да е жив и здрав, що американски президенти погреба, докато американците го чакат да умре...Поне още един ще си замине преди него...Вива Фидел, Вива Че! Да живее Революцията!

въпреки ниските заплати, в Куба образованието и здравеопазването са безплатни; децата са възпитани и учат; семействата им са здрави и сплотени; изключителни професионалисти, чудесни хора. Българите не може да се сравняваме с тях, техните ръководители не продадоха свободата на страната; антиамериканци, хора с ценности, на които може да се има доверие, за разлика от съвременните българи!

Познавам 3-ма кубинци. Както казваш умни са и образовани. И тримата са ИЗБЯГАЛИ от Куба в месеца след като са завършили университета в Хавана. Понастоящем живеят във Флорида. Позната история нали?

И аз познавам двама, които не са останали в Куба и не са пожелали да останат в САЩ: Йорданка Христова, любовница на Фидел Кастро, познавам я лично; Рейди Мачадо Бризуела, перкусионистът в Шоуто на Слави. Двамата са дошли в България, защо ли?

Пурите са емблема на Куба.Познавайки тези режими, специалистите по тютюните сигурно са със статут "герои"; научаваме че и те бягали. Спортистите-тоже.Всичко което може бяга."Остров на свободата"!Остров е да,остров затвор.

и още как! Когато СССР се разпадна и спря да ги издържа, дойде ред на Чавес и Венецуела, а когато и този кораб отплува- вече нямаше накъде.

'антиамериканци, хора с ценности'? Да си негативен и да плюеш не е никаква ценност.

Няма нищо безплатно на тоя свят, глупако!

този е един от гадните диктатори на 20 век , малък руски слуга

държавата му е пълна с роби, ако отворят границата никои няма да остане, те са гладни, голи и боси

Не е деистващ политик,нищо не е изобретил,книга дори не е написал.Защо е на първа страница?Помпаме им самочувствито на такива с вниманието си,после са чудим защо за богоизбрани се мислят.

Вземи се ограмоти.Ако беше лош хората да са го измели.Фидел е адвокат .Преди години беше идвал на гости в бг .Беше избягал от охраната на живков.Цял ден не могат да го намерят си спомням.А той без охрана се разходил из софия.Намериха го на спортната площадка в хаджи димитър бившия международен гараж играе фудбол с децата.Спомням си че като дойдоха да го вземат децата не го пускаха и охраната чака да свърши с децата и тогава се качи в колата.Невероятен човек.Да е жив и здрав дълги години.

стига див популизъм , този си е престъпник отвсякъде и ако не бяха калашниците отдавна да е на бесилото

ако успее да дръпне една 4 часова реч и да напълни душиците на дебилните си почитатели..

да ти дръпне една на задна за да ти стане кеф

buRgbuRg1

:) Кастрата мафиот и той смени червената риза със синя , и той СДС вече го дава вече , .... кубинските комуноМафиоти до 1989 год лапаха по 9 млрд $ годишно от СоцЛагера , секнаха мъните , секна и комунизма на Кастратите мафиоти ! :)

благодарение на демокрацията от която целия соц цъфна и върза не би могъл да ги осигурява тия $

самия Холивуд бълва филми от които става ясно че оялите се от сухия режим,мафиоти се внедряват в политиката.Те и техните синове поемат контрола над Америка,затова и нейната политика в днешни дни е мафиотска.Просто синовете на мафиотите действат в глобален мащаб

клега, ти да не си изкарал школата в симеоново?

фидел е личност достоина за уважение. харизматичен и до днес, верен на идеалите си.дано да стигне 100 години.

"Идеали"?! Преди няколко години имаше филм на българска журналистка-една от пурите които пуши струвала 14 долара,средна работна заплата в страната-12 долара.Да живеят идеалистите и техните епигони.

Може да пуши пури каквито си иска те са държавни доставени от държавни предприятия и цената за теб е 15 долара а за тях е нула.Аз също съм пратил волен в парламента да се бори с световния ред.Това не е лесна работа.Затова съм разрешил да пуши скъпи пури и да си п---ва млади булки за да е свеж за борбата да спи в скъпи хотели и да си изкарва почивката добре. Ясно!!!!!!!!!!!!!!

Бог да го прости!

Барбарако да се е споминал,щото едва ли Бог би го простил с всичките тия мрътви хорица дето му лежат на съвеста...ако я има изобщо

Л.Путина в интервю,заяви ,че Путин отдавна не е м/у живите,а тоя дето се показва е несполучлив двойник,което дори прозира пред близкото му обкръжение!Но какъвто и да е и той няма да има друг избор и ще трябва да завърти задните си части към Щатите!

разбираш въртенето но не всички са като теб та да си въртят задника

Мисля ,че Фидел Кастро след тежкото си боледуване отдавна не е между живите !!! Това двойник ли е ? Че той на колко години е ?

Ел Команданте е като Ленин! Имаше лозунг - "Ленин жил, Ленин живет (с 2 точки на "е"), Ленин будет жит!" Така ще е и с Ел Команданте!!! ;-)

Е па какво токова? Съседът ми е на 90г., а бай Фидел е едва на 89! Животът е пред него! :-)))))

Имам две комшийки, едната на 101 всеки месец ходи от Попа до пл. Славейков до 2ДКЦ с трамвай, другата на 102 всеки ден слиза да си хвърли боклука от 5-е етаж до контейнера, без асансьор. Дъртия, дръж се и аз те гоня, ама има по-напред и от нас ;-)))

Сега лозунга в Куба е :Куба -си,Путин-НО!Да живее благотворната дружба м/у Куба и могъщите САЩ!Куба се възражда!

Всички руски съюзници минават на страната на САЩ,след като се увериха и изстрадаха болшевишката наглост на Кремъл и античовешкият маниер и политика на КГБиста Путин!Руснаците също желаят сближаването със САЩ,но не им позволяват ,те са заложници,както бяха и Кубинците!

"Това е първата публична поява на Кастро след съгласието на Куба през декември да нормализира отношенията си с отколешния му враг САЩ." Ама сте ми едни хитри "журналисти". :) Написали сте го все едно Куба е наложила ембарго на САЩ, а не обратното. И все едно не е била винаги съгласна на нормални отношения. :)

Една жива легенда и доказан демократ оттеглил се от властта доброволно на върха на славата. Единственият друг голям държавник направил това е неговият приятел канадският премиер Пиер Трюдо. Човек до дълбоки старини не предал младежките си идеали. Куба е единствената карибска държава където без особенни рискове можеш да се движиш сам и невъоръжен. Като лекар по образование създал система на здравеопазване на която много богати страни могат да завиждат, а щатите просто са извън класацията. Неговият най голям грях пред светилото на демокрацията е създеаването на мощна съвременна фармацефтична индустрия оставаща без конкуренция в цяла Южна Америка. Като българи можем да се гордеем , че въпреки всичко и досега той е наш голям приятел.

buRgbuRg1

:) Затова половината Куба избяга в САЩ , щото много ви хубав комунизма , .... с лодки , салове , врати , автогуми , дъски , с плуване , кубинците предпочитаха САЩ , рискуваха да се издавят , предпочитаха да ги изядат акулите , но не и да останат в Кастровата комунистическа Куба ! :)

Какво да се прави Холивуд е наистина ненадминат. Една безаспорно добра фабрика за мечти. Катастровата обаче на мечтите с реалността е страшна.

скачах за да не съм червен,но от последвалата близка среща с така наречената демокрация получих хронично отвращение от нея.........блазе им на издавилите се кубинци недостигнали до бреговете на Голямата Лъжа>

Това е най- хубава новина.

Комунегите създадоха ореол за този разбойник, кликата му и кубинците. Само, който не е имал работа с кубинци не знае какви боклуци са

Голям играч излезе тоя, дълги години лъга руснаците да му пънат гушата, сега бозае от Венецуела, а всъщнос е човек на американците, защото ако не беше, отдавна щяха да му бръкнат в г_за като на Кадафи.

Да живее Фидел Кастро-пръв приятел на САЩ. Путеноиди вече нямат работа там...даже и във Варадеро.

и на САЩ.....да се мазнят на стогодишен старец....ама пусто шубе за тия руски бази...........няма мърдане.Фидел стар,стар ама ще им го натупорчи

И на тебе, та да си щастлив.

Не в колата, а в количката. В инвалидната количка.

отново наближава времето,когато през уикенда ще брулим сливите на карамелките

Изключителна личност, преди всичко патриот, истински мъжкар, силен политик и държавник! Жив и здрав да е и да служи за пример!

тои и хитлер даже беше патриот

Ще се появи и в Белия дом! 34 години командуваше Щатите на ниво заместник шеф на ЦРУ.

тоя червен вампир не е ли пукнал още?!

Ще те надживее !

Само като спомен за последната ти щастлива кубинска любов.

Браво на Кастро! той доказа на фашизоидите от Запада как се бори за независимостта на собствения си народ за разлика на нашите боклуци бивши комсомолци и неотказали се членове на БКП които ни предадоха на Барак и капиталистите от гадната западна Европа.