Кредитори са завели десетки хиляди дела срещу длъжници

Банки, лизингови дружества и мобилни оператори водят най-много дела срещу длъжници. Исковите молби вече се измерват в десетки хиляди, каза за БТА Юлия Миразчийска, завеждащ служба "Заповедно производство" в Софийския районен съд.

Обратно в новината

Коментари - Кредитори са завели десетки хиляди дела срещу длъжници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обикновено се завежда дело за 500 лв, което струва на обществото 15. Тия дела са стандартни и не са скъпи.

не е крака, ръце и задник, а това дето "седи" в главата му. Банката не е луксозна сграда с модно облечени мадами в нея а информационната й система и десетината експерти които разбират какво се случва на финансовият фронт. Съдът не е фасада и мраморни стълби с пъплещи мастити високоплатени бюрократи наоколо а институция за обработка на важна за обществото информация с цел съхраняване целостта на последното. Държавата е сложна система за обработка на събития и взимане на адекватни бързи решения ... Доста камънак натрупахме из София, а камъкът акъл няма ... Жизнено необходима и без алтернатива е информационна система съответстваща на сложността на системата държавни институции и тяхната способност да взимат навреме адекватни решения по всички възникнали в обществото проблеми и да действуват координирано. Два пъти по-необходими са млади и образовани хора които да могат да работят с това чудо, да не емигрират прогонени от старите "кадри" и да започнат да слагат ред в универсалния батак който сме забъркали и продължаваме да бъркаме.

Така.Има нещо много съществено, толкова ясно, че чак невидимо. В БГ е възприет морала на християнството.То и ислямът са еврейски идеологии.От книжници. Резултатът е- формализъм на възприятия,мислене,поведение

Кредиторите май нямат никакви шансове. Преди години дадох на приятел 5000 лева заем без лихва но срещу ЗаписНаЗаповед. Първите 2000 ги върна без проблем, после му се измениха приоритетите и макар че имаше печеливш бизнез връща оставащите 3000 лв в продължение на 6 години, последните 5 подбутван от съдия изпълнител. От многократните си контакти със съдия изпълнителя останах с впечатление че ако човека сам не пожелае този който е дал заема нищо няма да получи. Това е със Запис на Заповед, а какво остава за безбройните договорчета, често пъти основателно оспорвани.

Подбирайте си приятелите.

Позволяват си толкова много дела, защото законът е измислен да ги обслужва тях, а не гражданите. Само с едно заявление за заповед за изпълнение т. нар. "кредитори" могат да осъдят всеки човек без грам усилие, с едно листче хартия до съда. Последният ГПК е изключително показателен как се правят закони СРЕЩУ хората, в полза на корпорации, при това - чужди, щото всичко беше продадено на чужденци - електроразпределителните дружества, БТК, ВиК, банки и т.н. и т.н. Довлякоха се тук шепа чужди дирници, взеха за по един лев всичко наше, построено в бившата ни държава от нашите родители. Сегашните собственици на държавата ни ползват територията й и бившите наши активи за свои си, обесват ни на вратовете непосилни цени и после ни "съдят" за още - т.е. обесват ни още стотици левове задължения. Това е схемата, по която са измислили как да вземат и последната ни останала собственост на българите - жилищата им и частните земеделски земи, "върнати" навремето от "ликвидаторите" на с. с. кооперации именно с тази цел.

...Довлякоха се тук шепа чужди дирници, взеха за по един лев всичко наше, построено в бившата ни държава от нашите родители - електроразпределителни дружества, ВиК, БТК, банки и т.н... Сегашните собственици на държавата ни ползват територията й и бившите наши активи за свои си, обесват ни на вратовете непосилни цени и после ни "съдят" за още - т.е. обесват ни още стотици левове задължения. Това е схемата, по която са измислили как да вземат и последната останала собственост на българите, след като взеха националните ни средства за производство. Останаха само жилищата и частните земеделски земи, "върнати" навремето от "ликвидаторите" на селското ни стопанство именно с тази цел. Трябва им само територията ни: за пазар, за "логистика" (складове и пр.), за мръсните им производства, за евтина работна ръка, за евтино частно море и планини за алкохолен туризъм и военни бази, за казарма, за ГМО-та, ПРО-та, шистов газ, злато и каквото им трябва...

Незнам защо коментарите на повечето от пишещите тук, се отнасят към съда, а не към същината на проблема - АЛЧНОСТА и АРОГАНТНОСТА на моб. оператори (примери за това има безброй и няма смисъл да се споменават отново)! Ако някои институций в т. нар. "държава" България (не визирам българският съд!!!) си бяха на мястото, то тогава не би следвало изобщо да се стига до тук! Просто е крайно време въпросните институции (които се издържат именно от жертвите на тези кръвопийци), да ги озаптят и да прекратят тази гавра с доказано най-бедния народ в Европа! Отдавна за никого не е тайна, че в БГ се поддържат най-високите цени на моб. услуги, с далече не най-доброто качество!

Какво са ви виновни мобилните оператори? Като ви е скъпо, недейте да плямпате по телефона!

bobsyn@

1000 документа/ден по 5 минути това е работа за 11 човека. При 2 стр/ документ и архив 5г излизат 3000 кашона или стая 30 кв м. Ако се ползва електронен архив ще е нужен само един човек за поддръжка, един сървър и отделно архивиращи устройства.

Помисли още малко преди да си напишеш сметките. Предложи го това... Може пък и в цял свят да ползват услугите ти. ... Не мислиш ли, че ако трябва да е така както казваш до сега нямаше да са го направили по света ? Навсякъде делата и архивите са на хартия. Да, има ги и в електронен вариант, но това означава във всяка зала да се сложи компютър ... за съдията и на адвокатските банки монитори ... И прочие .. и прочие... Дано схвана идеята

Хартиен носител е абсолютно необходим. Оригиналът не може да е друг! Това е толкова ясно, просто и елементарно, че е нелепо дори да се коментира!!!

Да! Вярно! Но да не забравяме софтуера - държавна поръчка за ОРГОМНА сума пари, спечелена от калпава фирма, близка до власт имашите, която ще напише нещо, дето не става за нищо... Примери има мого .... Даже ми е трудно да се сетя за свестен софтуер платен от държавата. Те едно уеб приложение не могат да направят като хората, вие искате цял софтуер. Единственно пребпрояването мина относително глатко, но вижте класирането за детските градини, странизата ма МОН за резултатите от матури и изпити, бе всичко пада щом влязат малко повече потребители....

истината е,че никои не е хванал на сила някои,и като не си плащаш,отиваш на съд,пичове така е в целия свят...

а когато подадеш уведомление, че не искаш подновяване на договора и след това те уведомят, че в някакво квадратче с дребен шлифт в тридневен срок е трябвало да повториш уведомлението .и в крайна сметка ти подновяват договора.... така ли е в белия свят...

В белите страни хората си четат и дребния шрифт .. колкото и да не ти се вярва.

Казваш "никой не го карат". Само че го карат. Ако операторите си предлагаха услугите по-скромно и без увъртяни договори и примамки колко е евтино, нямаше сега да търсят как да си съберат парите. Това е видоизменена форма на рекет - вместо да дойде някой да ти каже "я си дай парите" - първо ти пробутва нещо ненужно на завишена цена и после пак идва за парите, но вече законно.

оказа се, че може, Близу бяха 'подписали' две годишен договор с мен така, на базата на 'консултант който се е свързал с вас'. Тези договори не ги пазят... дори когато ги има.

БАВНАТА съдебна процедура вече си дава отровните плодове. АЛЧНАТА мафия бере сладките плодове на реално създаващите блага. КРЕДИТОРИТЕ събират на вземания, но това са цървулите на босия. Краят, ужасния край е съвсем скоро. ПО-ДОБРЕ УМРЯЛ, ОТ КОЛКОТО ЖИВ ДА СИ В АДА.

Хора Няма по големи мародери от мобилните оператори!!! Крадът народа и надуват сметки както им дойде на ума. Ето я истината:- при 2 500 000 абонати,по 1 лев да смукнат от абонат ето ти 2.5 милиона лева Защо да не са спонсори на къде каквото падне и защо да не си гласуват президентски заплати. Никого не могат да осъдят!!! просто си има причина и следствие А и само те да са......

Не го карат ли? А консултантите, които постоянно зарибяват кое колко е подходящо ("има една нова промоция"). А обажданията по телефона да ти пробутват договори, които не искаш?

Познавам хора, на които децата ходят със скъсани дрешки, но те имат ай-фони за по 1500 лева. Съжалявам, разпростирайте се според чергата си или си носете последствията. Операторите са мошенници - спор няма, но е факт, че не те карат насила да подписваш.

Типична изява на селското комплексирано простолюдие , което в голямата си част стана граждани е точно това Трябва да се покажат , да видят всички колко скъп телефон имат и колко са актуални и вървежни Това че гащите са им съдрани и че в главата няма никой е без значение После рева е до Бога и дори се очаква да ги съжаляваш и да им съчустваш на простотията

От калпавите закони които "ковът"т.н.депутати вече 23г. това е резултатът.

да го д.......ат, хората нямат пари, ще си плащаме ако ни вдигнат заплатите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

луят вазрастните хора и ги приклесзтват да подпизат за 2 години договор

tt- като си от тях ги подкрепяш!!!!!

Така е,сулио и пулио с телефон,по комплексираните са с по 3-4,после сметката голя ама незнам си какво,GSM-a е за този който може да си го позволи и плати.Твърдо подкрелям операторите които си търсят правата и парите.Ползвам мобилни услуги на два оератора и съм доволен от услугите и качеството.

Интересно, ти като сулИО или като пулИО се изказваш?

По принцип си е прав човека , друг е въпросът ,че никой не го е научил , че след съгласна се пише " ьо " , а пък гласна "йо" Ама какво да се прави такова ни е образованието вече , пък и простолюдие си е имало винаги , смешното е ,че вече и много с висше са елементарно неграмотни

Маниите за величие могат да бъдат овладени, но трябва редовно да се посещава лекуващ лекар и да се пият хапчетата!

Съдът отказва да работи! Системата е нереформирана, некомпетентна и работи с тебешир и сметало! Сигурно още тракат като кълвачи на пищещи машини! Има вече хиляди начини за електронни архиви, а те ще ми пазят тонове хартия! Срам за българския съд!

Много филми гледаш.... Дано не ти се налага да те съдят по микрофишове и записи по дискове... Ще опищиш света тогава... Плюеме по съдебната система .... ама мислиме, че разбираме от право!?/всички сме юристи/ Да от кварталното право с шамари и инфото ККК /кака пенка каза/ РАЗБИРАМЕ!!!!

Ало, София! Чети внимателно! Говоря ти за архивиране! Съхранение на тонове документи, които могат да са в електронен вид!

ТАКА Е, СЪДА РАБОТИ МУДНО И ПЪРВОБИТНО. НО Я СИ ПОМИСЛЕТЕ, АКО ДЕЛАТА СА САМО ЕЛЕКТРОННИ И ГИ НЯМА НА ХАРТИЯ, ПРИ ЕВЕНТУАЛЕН СРИВ В СИСТЕМАТА, ВСИЧКО ЩЕ ОТИДЕ ПО ДЯВОЛИТЕ. НА ХАРТИЯ СИ Е НАЙ-СИГУРНИЯ НАЧИН ЗА СЪХРАНЕНИЕ, ПЪК И ДЪЛГО ИЗДЪРЖАТ, ДОКАТО ЕЛ.НОСИТЕЛИ ИМАТ ОГРАНИЧЕНА ГОДНОСТ НА СЪХРАНЕНИЕ.

Вземи се информирай малко. Много си зле!!!

наистина не си добре информиран......

Така е при примитивните общества.. Преди много столетия е имало размяна: робство за дълг. Нещо такове изглежда предстои и сега, освен ако не се елиминират робовладелците. Егати тъпата цивилизация!:((((((((

Не обжалвайте...ами ги съдете за предоставяне на личните Ви данни на трето лице...глобата за мобилен оператор е до 20 000 лева. Те се опитват да плашат хората и който е податлив си плаща старите сметки. Подайте незабавно оплакване в Комисията за защита на личните данни.

Това в случай, че си ПРОЧЕЛ ДРЕБНИЯ ШРИФТ НА ДОГОВОРА и случайно не си подписал, че си съгласен някога в бъдеше мобилния оператор да се обърне към такава фирма(3-то лице) и да ти предостави данните с цел събиране на задължения. Понеже е така което казваш от много време в договорите го има това под някаква клауза или дребен шрифт..

А че сключват договори ей така, без човекът даже да е присъствал (както е моят с Глобул), без да е съгласен и без личната му карта даже? ЗАЩО за това не се напише една статия?

Това се нарича "сключване на договор от разстояние" може и по телефона без дори да са те виждали. Тогава ролята на договор играе записът на разговора им с теб.

И като се оплачеш в Комисията за защита на потребителя този договор отпада, и от компанията започват да циврят "че станала техническа грешка". Оплаквания д0 дупка му е майката!

Е нали се правят магистрали и метро, а вие за някакви архиви и дела се тюхкате. Пък и ускорете "обжалванито" та белким почне ремонта. Безумието в БГ взима все по-големи размери.

Ше ми земат старите опинци хахахахаха

Най-скъпата съдебна система на света е наработещата. При нея коефициента на полезно действие е 0. И като разделим стойността на едно дело на 0 работата с цената отива към безкрайност. Вместо да съхраняват делата, да ги бяха решавали.... Влизат 100 дела днес, съдия ги гледа днес, излиза с решение днес и делото си заминава днес. След простотията "Затворите са пълни и затова даваме условни присъди" ще чуем ли "килерите ни са пълни и затова не завеждане дела"? Не знам защо но в ума ми изниква картина на авгиев обор. Яко лайна има да се ринат.

Чувствам се длъжен да отбележа колко си прост! Хем не разбираш за какво се пише в статията, хем коментираш и лееш простотията си напосоки. Първо, архив се прави на ПРИКЛЮЧИЛИ дела, второ, всичко разделено на 0 познай калко е...

Понеже се повдига темата за материалната база на съда, въпреки заглавието, от известно време си задавам един въпрос: защо не се решава този проблем на най-големия районен съд в страната? Каква е причината - не мисля, че е само финансова. Надявам се не е умишлено спъване работата на съда, въпреки, че всички хора, работещи там са поставени в абсурдни условия, а и не само те - всички посещаващи съда (граждани, адвокати и т. н.), също! Защо се намериха пари за строеж на нещо като Арена-Армеец (нищо лошо - прекрасно съоръжение, но това ли е най-важното), а няма пари за нова сграда на СРС. Да, нова сграда, защото това е единственото разумно решение, всички други са на парче и временни!

Другарю, засечен сте! Длъжен съм да Ви предупредя, всички ваши комуникационни канали ще бъдат следени и записвани до второ нареждане!

Къв другар съм ти аз, да не сме си бутали камиончетата, заедно?!

А тоя оператор- не знам защо си мисли, че бившите му абонати не се сещат, че всичките му неплатени сметки дойдоха заради скапания им софтуер и некадърността им...щото ние все пак имаме спомен как се бяха окакали...

който иска да го защитавам по делата да пише

Моля дайте телефон - link

Недоумявам каква е тая тотална неграмотност - " Цифрата според деловодителите достига дори 50 хиляди. " 50000 е число и се състои от 5 цифри - една петица и четири нули. Цифра е писменият знак - както буквите, а числото е както думите - обяснявам простичко...

Добре, че поне някой се сеща за това, медиите бълват страховита неграмотност!

Въпрос на елементарна грамотност е да се напише стЕлаж вместо стИлаж.

скоро ''Стотици хиляди дават на съд мобилен оператор''

"Къде е държавата?" питат хората и с право! Лъжата и измамата са метод на работа на големите дружества, били те мобилни оператори, банки или други. Малки букви в договорите, използване на законодателни пируети и несъвършенства и накрая мутри, заплахи и съд. Това го чака гражданина при посягане към техните "услуги". Същият този малък българин има за защитник само държавата, няма пари за адвокати, рушвети и контрамутри. И как мислите се чувства, когато и тя е на другата страна?

То ако имаше държава,първо щеше да очатка именно мошениците-мобилни оператори,банки и лизАЧески къщи.Как да стане като те ни клатурят и си имат и депутатчета и министърчета и всичко що е нужно.Бомби и калашници у всеки български гражданин е решението.

С голи ръце ще ги давим, че е по-страшно!

"Цифрата според деловодителите достига дори 50 хиляди." Г-н Брандийски, проверете и напишете колко грешки има в това изречение?

А къде е държавата,когато по престъпен начин се събират сметки за 2001 към Глобул от небезизвестната С.Г.С Груп?Питам аз къде е държавата да се намеси?Докога ще търпим?Няма ли закони , които да се спазват?

Въпросната фирма е започнала да тормози и хора на виваком... За над 5 години назад.

мила, ами не ползвай GSM и няма да имаш разправии с оператори. а има и една хубава поговорка: който го е страх от мечка, да не ходи в гората! интерпретирай както искаш...

Пич, не е въпроса в това дали да ползваш GSM, а в това че се изискват суми, съществуващи или не, за периоди, които са погасени по давност. Операторът няма право да дава личните данни на трети лица, за договор с изтекла давност и с повече от 3-5 години. Ако сметката е актуална към момента, може и да може да предявява претенции и пак зависи от ситуацията.

Май е по важно да коментирате,макар и без факти.Може би става дума за М-тел,а не Глобул,защото Глобул започнаха на 01.10.2001 г

SG Group не работи с М-тел, а с Виваком(БТК) и Глобул. Провери в сайта им. Така, че щом и звънят от тази фирма за събиране на дългове значи е или БТК или Глобул

Подкрепям Коко, до кога трябва да се чака преминаването към електронни носители и електронното управление на цялата администрация? С тези помещения, които имат в момента колко цифрова информация може да се пази не е истина. Но ако се мине към ел. носители няма да работят 18 човека, а например 8. "И к'во правиме? И как така?" се питат лелките там и не си дават хартията! Тъжна работа...

Да минават на електронни носители, стига с тия папируси в чували.

Не сте длъжен да знаете, затова ще Ви обясня, че до голяма степен и там където е възможно, в съда е въведена електронна система. Естеството на работата обаче е такова, че се образузват дела и в тях се съхраняват много документи, които са на хартиен носител. Така е по цял свят. А делата по закон, след като бъдат приключени и архивирани, се съхраняват минимум пет години, а накои и доста повече, след това се сканират най-важните документи или се предават на Държавен архив по съответните правила. Всички решения и актове по съществото на делата се публикуват на централния уебсайт, с достъп от страницата на ВСС. Освен това, на съда са небоходими съдебни зали, кабинети, помещения за граждани и адвокати, стаи за службите и т.н. Крайно време е да се реши този проблем, защото от това страдат всички.

Ми оператора кой ще го съди. Бойкот

ами оператора кои е , кагете де? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

оти не напишете за хората как биват денонощно преебавани от тия "оператори"?

поне да го бехте махнали целия коментар неграмотници, не само частта за вас гъзолизци

Е, кажете, кой е този оператор, за да го бойкотираме!

Тогава ще ревнете от хакери, че трият досиета и дела на мафиоти. То няма угодия на вас..

наскоро бях на стаж в СРС и наистина е така както се пише. Условията на работа са ужасяващи и за деловодителите и за съдиите, място няма за нищо, делата са по земята, това е нечовешко, имам чувството, че някой е заинтересован съдебната власт в България да не работи добре. А съдиите много се стараят да си приключат делата в срок, но обемът е огромен. според мен си трябва нова сграда и повече стажанти по право, които да помагат..

да трябва стаганти повецхе... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.