Приравняват ипотечни и потребителски кредити

В общ законопроект БСП и ДПС искат приравняване на ипотечните и потребителските кредити, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Приравняват ипотечни и потребителски кредити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е така, защото тези имоти обикновено се продават на "свои хора"! Роднини, приятели,и добри познати! Как да им вземат Истинската цена на имота, тогава?! Вещите лица изпратени от банковата институция прави оценка на имота- такава, каквато банката иска!!! За това всички ипотекирани имоти се продават на цена в пъти по-ниска от реалната! Банката взима своето, техният човек се сдобива с имот на нищожна цена, а длъжника...хем апартамента губи, хем плаща доживотно остатъка от ипотеката! Че и децата ме стават длъжници!!! И ТОВА АКО Е СПРАВЕДЛИВОСТ???!!!!! ПАЗИ БОЖЕ ОТ БАНКЕРИ И ЛИХВАРИ И ОТ СПРАВЕДЛИВИ ВЕЩИ ЛИЦА!!!!!!!

представяте ли си,теглил съм 30000 евро,бях оптимист....връщам,или обслужвам го,10 години треперя да не остана без работа,а така ми се ще да тегля една майна на началника,,,

и е нагло,да показващ на всички натоварени с непосилни лихви,в каква къща живееш,и какво лапаш...ми направи някое дарение за гладните деца мазнико

Александър Македонски бечезцеремонно бесел демагозите.Ако нещо трябва да се промени то е лихвения процент.Веднъж Хампарцумян обясни по тв,че в него бил калкулиран и риска от невъзвращаемите кредити?!!

Ако червените боклуци озаптят банките, ще гласувам за тях, макар и с отвращение. Все пак като се знае, как всички пърдят в едно гърне, това ми се струва малко вероятно. Пък и Дебелата свиня-лихвар го е казал - ще махнете наказателната лихва, пък ние ще ви изклатим с лихвения процент.

Точно така е. Банките работят на мутренски принцип. Делавера а не работа е точната дума за дейността им, да не говорим за комисионните които взимат. Очаквам всеки момент да почнат да вземат вход прекрачване на прага на банката.

БАНКЕР = ЛИХВАР..... ЛИХВАР НЕ БЕШЕ ЛИ ЛОША ДУМА?!?!?

Простата сметка показва, че в банковия сектор печалбата на банките е в пъти по-висока от който и да е друг немонополен сектор в който са заети същия брой хора. Т.Е. резерви за нови условия, малко по-добри за бизнеса има.

Не може да е 3/4 %,защото не сме в еврозоната и по този начин европейската банка не ни е гарант,сега това е България.Ако обаче влезе еврото като валута в България тогава вече ЕБ застава зад гърба ни,може да теглими от нея(България) почти безлихвени заеми и от там ще паднат лихвите и на нас ,потребителите-клиенти.

левон щял да вдига лихвите пак -ми те на неговата банка неса паднали като гледам ама скоро усещам как ще му избягат златните кокошки

Той и Валентин Моллов си живее добре :-)

За ипотечните кредити трябва оезпечението да е ипотекираното имущество и толкова. Всичко друго е мафия!

Така е в САЩ и много собственици просто оставят ключа на входната врата и се изнасят по живо по здраво па макар и бездомни. В Европа обаче нещата са уредени по друг начин и това не е наш патент. Наистина е много справедливо и така банката никога не поема особенриск , а само инкасира ползите.

Писна ми да им чета пожеланията на тези.. Уж много правят за народа, а вдигат от 5 на 10 години давността! Май не е уж, а е уй, да ме прощавате..

Тоя дали няма да се спомине случайно? Няма човек който да е ритнал канчето на престъпниците банкери и да не му се е случила случка!

Oooo,Румба,къде изпълзя от нафталина бе.Не бях те чувал и виждал,откато затвори"Родакар"във Варна,дето Жорж се гласеше да сглобява Ровъри.Къде спа толкова години,че не видя какви гивършат банки,банкери и законодатели.Може ли да ми цитираш имената на собствениците на големите банки у нас.можеш,ама нанай.Може да кажеш само подлоги на чужди мафиоти като Хампарцуна и колегите му.Гледай сега,ние сме горе-долу връстници с теб и помним как ДСК-спестовна каса даваше заем за жилище на младо семейство.Значи,жениш се,отпускат ти младоженчески заем от 5000(пет хиляди лева) за 10 години и врущаш 6000,а за жълище 15000 за 30 години и връщаш 18000(жилището е 86 квадрата).Значи Г-образна кухня,хол,детска,спаля,баня,тоалетна,мокро помещение,килер и две тераси.Така наречените Русенски апартаменти,а не двустаен разширен за правостоящи.Но това не е всичко.Ако в рамките на 4 години имаш второ дете държавата ти опрощава половината от младоженческия заем(2500 лева) и 5000 от жилищния.Сега всичко това отива за самолети на Баневи,Марешки и на облаги и богатства на такива като теб и съпартийците ти.А кажи така ли е или не.

Значи Румба,ти си професор.Как си станал такъв не ме интересува.Не ме интересува и интерпретацията на статията от журналистите,че в обща декларация сте искали незнам си какво.Хайтов е написал в "Мъжки времена",едно е да искаш,другое ......хайде да не го цитираме.Ти си интелигентен мъж и съм сигурен,че го знаеш,но и аз знам,че това което искате е демагогия.Вие ако го искате,още в понеделник го предложете на гласуване и във вторник,няма неискам,няма недей-банките спират да вземат наказателни лихви по ипотечни кредити за предсрочно погасяване.Да,ама никога,никога неможете да го направите,не защото неможете,а защото сте зависими от банките и банкерите и не искате.Не ми обяснявай на мен.Аз съм виждал със собствените си очи планината Фуджи,със снежната шапка,Белите нощи и северното сичние.Слъцето е пекло верткално над главата ми.Виждал съм на живо статуята на свободата в Ню Йорк,Нос Добра Надежда,Пролива Кабът,Веразано Бридж,Вулкана Стромболи,остров Сокотра и къде ли не.Е,кой е по-професор,баце.Може много да плямпате,ама сте си мишоци отвсякъде и нека Господ се погрижи за бедните ви грешни и грапави души.За моята съм напълно спокоен.

PRO4ETETE STARIA ZAWET-TAM PI6E NA KOI KAK DA SE DAWAT KREDITI

А смятате ли, че банкерчетата ще оставят длъжника да живее 10 години спокойно. Та те ще му съкратят живота за 1 година. Не взимайте кредити, това съсипва целия ви живот.

Само така ,да няма накаэателна лихва при предваротелно погасяване на всички кредити и ипотеки вэети досега преэ иэминалите години и нататък,и след 10 години да не се търкят пари от вэелия кредита,и ипотека,да им эъбранят да повишават лихви както си искат,и да не привишават лихвите от ЕСэащото ще эъпочним да вэемаме кредити от европа,3000000 българи има в по света,тогава пърцом,какво ще съчинява ,ще е късно,направете тая справедливос эа хората

А защо изобщо се допуска след продажба на обезпечението (т.е. на ипотекираното жилище) кредитополучателят да продължава да е длъжник? Когато банките са приели да дадат кредит срещу обезпечение, трябва да си правят сметката дали то е достатъчно. Иначе кой или кое гарантира, че банката няма да продаде жилището на безценица, щом тя ще продължи да си има длъжник за остатъка от сумата на кредита?

Ами защото като са притиснати да предприемат нещо хората подписват какъвто и да е договор. Това обаче важи за една част - те просто не са имали избор, само че аз знам за или познавам еднакво количество такива и други - вземали заем я за да "заживеят нормално", я за да си го делнат с някое корумпирано банкерче. Сега всичките тия са в беда - първите поне отчасти се справят, макар и много зор, но другите летят към стената с главоломна скорост.

И от мен имат два традиционно десни гласа ако това мине. Не ме интересува чие е правителството , а какво върши. За мен е важно държавата да ме товари възможно най-малко и минимални разрешителни режими. По време на тройната коалиция макар и заради НДСВ бяха прокарани много десни политики като плоския данък и намалената осигурителна тежест. Не ми пука дали на власт ще е Костов или Сидеров , а ме вълнува политиката която провеждат. Вчерашната стъпка с автомобилния данък също е стъпка във вярната посока. Такава е политиката в цивилизования свят към който уж вървим ама ако може за нас все да има някакво изключение от правилата ... Няма нормална държава , където за таралясници по на 15 и кусур години да има облекчения. Грешни стъпки за мен ще са забавянето на пенсионната реформа , отмяна забраната за тютюнопушене, допълнителното толериране на земеделските прозводители. Грешлка ще са и коледните добавки за най-ниските пенсии - или за всички или за никой. Работа на социалното министерство и бюджет е да се грижи за социално слабите и не трябва да се натоварва осигурителната система с тази социална функция.

А мен пък не ме интересува кое е ляво, кое е дясно, стига да може човек да живее нормално, да има работа и сносни доходи, а не в тотална мизерия. Тези понятия ляв, десен, отдавна се изчерпаха- говори се за правилна и неправилна политика. какво значение има дали е ляво или дясно, ако хората живеят добре?

ляво и дясно има за да живееш на тясно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

"Грешлка ще са и коледните добавки за най-ниските пенсии - или за всички или за никой." Ми да дадем добавки и социални помощи и на милионерите. "допълнителното толериране на земеделските прозводители." Какво се има предвид пред допълнително толериране, те така или иначе са изчезващ вид. И сега масово се продават само вносни стоки, на които пише, че са уж от България, ама реално са минали покрай България.

Ти виждал ли си среща на така наречените земеделски производители и по точно зърнопроизводители. С какви коли идват такива и в най богатата западна страна не можеш да видиш. Иначе само реват колко са зле !

Подкрепям напълно! Крачка в правилната посока, макар и недостатъчна! Сега чакам дежурни боклуци като Емил Хърсев и Хампарцумян да ни обяснят колко страшно ще стане, ако се приеме/нещо като с намаление цените на мобилните оператори, тока, газта и пр./ А някой от тези "специалисти" дали ще бъде добър да се изкаже, защо лошата Европейска комисия, след като намали цените на роуминга напр., прие директива за максимални комисионни при трансакции от 0,2% по дебитни, и от 0,3% по кредитни карти, и колко вземат банките у нас, като ползваш банкомат?

Особено арменецът- инженер, назначен от Костов за шеф на Булбанк, след като удобно беше шеф на Агенцията по приватизацията. И знаем какво стана с приватизацията у нас, по време на Костов и как беше извършена тя

Ако се преборят с банките за това ,аз лично им осигурявам за следващите избори 11 гласа.

Kalin

Лихвите у нас са най високите в цивилизована Европа и то в пъти.Така че тоя Хампа..... в вземе да се гръмне най сетне.Да си гледа простотиите на тия негови служители които доведоха до трагедията в Бургас!

Искам само да концентрирам вниманието си на давност , опрощение .Вие господа създавате нова вълна на престъпност . Може би ще е по удачно да ревизирате лихва и тя да няма промяна с времето си, индикация според инфлацията .А как ипотекирано жилище ще се продаде. Аз имах заем за кола , до неговото изплащане тя бе собственост на банката . А в България какво следва , ние гражданите влагаме , някои с нашите пари дава кредит а след това опрощение . Нещо методиката не е ннаред ,

Банките са повече ,от хората !

туй май значи ипотечните нагоре а не потребителски надоле.

Три пъти чета статията, изпълнена с голяма голяма гордост, че може да има една страница текст с нито едно действие, произхождащо от нея! Браво, другари, наистина ни бива!

Депутатите от правната комисия приеха неотдавна на първо четене нов член в Закона за задълженията и договорите. С него се въвежда 10-годишна абсолютна давност за задълженията на граждани. В момента давността за дългове е 5 г.

не си разбрал нещо....досега давността беше 5 г., но с всяко действие по изпълнение /напр. изпращат ти покана или писмо/, същата се прекъсваше и започва нова 5 годишна. И така - до правнуците ти. Сега 10-годишната има за цел кредиторите да проявяват активност при събиране на вземанията си и независимо от прекъсванията на давността след изтичане на 10 г. от падежа - дългът се погасява

Но се подновява, ако има заведено дело и т.н. Тогава вече спира давността от 5 г.

Само се чудя, такива компрометирани политици как имат лице да се показават пред хората... същите, дето фалираха България, същите, дето окрадаха на хората спестяванията, същите, които народът изгони с ритници от парламента. После си мисля - след като търпим такива, като този пак да са законотворци и след като има хора, които продължават да гласуват за тях, значи, че паметта ни е къса и си заслучаваме съдбата. И единственият изход за недоволните живи си остава Терминал 2.

Този на снимката се казва Гумен Речев и беше архитект на катастрофата 97-ма година

Крупието Данчо -ментата "завърши" богословие?!!?!?!?? Но от натрупания "опит" с банките ПРЕДЛАГА..........????!? Народа поголовно взима потребителски кредити за да ОЦЕЛЕЕ!!! А не да изплаща ИМОТИ!!!!

Ей БЕСПЕТУ ако не е ВОЛЕН , ЩЕ МИ УПРАВЛЯВАТЕ ОНАЗИ РАБОТА НАКЪДЕ ДА ПИКА

ОЧАКВА СЕ НОВА ,ПО-ГОЛМА ВЪЛНА НА САМОУБИЙСТВА ,НА МЛАДИ ХОРА в Бг ,...ЗАРАДИ НЕВЪЗМОЖЕН ,ЕЛЕМЕНТАРЕН ЖИВОТ!

най важното е да сме свободни , даже и бездомни:))) нали комсомолецо пребоядисан на розово?

БЪРКАШ МЕ ,С НЯКОЙ!

Бг-БАНКИТЕ ---РАЗБОЙНИЦИ НА ПРЕХОДА --24г. ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН:НИЕ СМЕ СЪС ВАС ,КОИТО СТЕ НА ВЛАСТ!

то хубав е капитализма, ама да няма банки и монополи, бедни и безработни......а само ....богаташи:)))

Точно това му е хубавото на капитализма, че има богати, иначе кой ще си дава зор да бачка, като знае, че никога няма да забогатее. Нали строихме комунизъм, к`во стана!?