Отровни медузи от Червено море стигнаха Средиземноморието

Турски учени предупреждават, че отровни медузи от Червено море са мигрирали до Средиземноморието, съобщи телевизия Си Ен Ен - Тюрк, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Отровни медузи от Червено море стигнаха Средиземноморието | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

нашите учени няма ли да се похвалят и те с нещо.... примерно нов вид кръгозомбили или поне някой нов покемон да са открили.... турските уени по добре да открият начин как да си набавят овчари че избегаа овцете... няма да има кво да плющят после...

А ние си имаме сухоземни мекотели "politician" от тях няма спасение :)

Турски учени, не ми ги хвали.

Добре че Австралия е далечко. Там има една малка и прозрачна медузка, около 2 x 2 см, наречена Ируканджи. Ако ви докосне, губите контрол над дихателните си мускули и за да дишате трябва или уста в уста някой да ви дава въздух, или в болницата на командно дишане. Това е малкият проблем. По големият е невероятно силната болка, която даже и инжекциите с морфин не я гасят. Конвулсии, агонии поне 48 часа, през което време поразените имали силното усещане, че ги чака неминуема смърт. Не, не се умира от тази медуза, стига навреме да ви закарат в болницата и да ви осигурят дишането. Но както казва една преживяла го австралийка - не знаела, че човек може да издържи на такава болка без да се превърне в зеленчук. Тук помага ако веднага след ужилването мястото се полее с оцет. Но има и една друга медуза box jelly fish, там и оцетът не помага и от нея вече се умира.

Бях гледал преди години по телевизията, за тази медузка. Показваха обучение на спасителите как действат в такива случаи. "Пострадалият" го увиха целия в нещо като чаршаф и после, както ти казваш, го заляха с оцет. Ама океан си е там, всякакви гадове живеят и се борят за оцеляване :) Иначе тези медузи от Червено море със сигурност не са безобидни. По плажовете в Испания си има табели обясняващи, че понякога дори и при тихо време може да има забрана за влизане в морето, имено заради медузите.

LeGrandTulup

Не знаех за Испания. Иначе в Австралия тези медузи са сезонни и обитават определени зони. Когато се появят, по плажовете слагат табели с нарисувана медуза и надпис STINGERS! Тоест ЖИЛЕЩИ!

Сега в Средиземно море, скоро и в Черно море ги очакваме край Царево.

Според мен лайната, които се изливат в морето покрай нашите "курорти", ще дойдат в повече на тези медузи.

Ердоган не можа да изгони туристите, ама тия медузи ...

А га прокопахте Суецкия канал не ривахте!

Повече отровни медузи - по-малко мигранти!!! Дойде време медузите да ни спасяват от Еврогейския сЮС и терористите!!!

В случая мекотелите са еврогейските медузести дебили, взимащи решения от името на ЕС.

Нематоцистите ги изшкурете с пясък, той е пред вас!

loyola

Най-добре е при започването на сърбежите, мястото да се препикае..

АНТАЛИЯ Е МНОГО БЛИЗКО ДО МЕРСИН-ЗА СВЕДЕНИЕ НА ЖЕЛАЕЩИТЕ ЗА ПОЧИВКА ТАМ , А И КУША ДАСЪ НЕ Е ДАЛЕЧ !!! НЕ БИХ ОТИШЪЛ НА ПОЧИВКА ТАМ !!!

СПРЕТЕ ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА МОРЕТО! ПРЕКРАТЕТЕ БЕЗУМНИЯ ДОБИВ НА РИБА - ЕСТЕСТВЕНИТЕ НАХОДИЩА СА ПОЧТИ ИЗЧЕЗНАЛИ! Нека остане Природа и след нас! Бъдещите поколения също имат право на Добър Живот! Какво направихте ВИЕ за Бъдещето? Засадихте ли поне едно Дърво в живота си?

бежанците пробват и така.

Имигрантска ми ти работа...