Бившият главен секретар на МС на съд за бюлетините в Костинброд

Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу бившия главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков заради бюлетините в печатницата в Костинброд, открити ден преди изборите на 12 май.

Обратно в новината

Коментари - Бившият главен секретар на МС на съд за бюлетините в Костинброд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бившия главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков не е работил в правителството на Герб, той беше във временното правителство, работата на което беше организиране на предсрочни парламентарни избори, вкл. избор на печатница. Моля, променете написаното в тази статия.

от главен секретар ще стане гладна секретарка при сумиста ще опслужва вип персони с изтънчени вкусове

Глупости... - бареков трябва да бъде съден за медиен тероризъм, манипулиране на големи групи от обществото, нарушаване на законодателството с цел изкривяване на резултатите от изборите в полза на определени партии и лична облага.

Чакайте бре, Местан ага говореше за опит за преврат ? Или се оказа клевета, като тази на Дудука(вече осъден клеветник) ?

".....по изпълнението на задълженията на печатница "Мултипринт" за изработка и доставка на 8 343 000 броя бюлетини за гласуване." Не е ли прекалено галяма бройката поръчани бюлетини? По избирателните списъци право да гласуват имаха около 6 500 000?? Почти 2 000 000 повече бюлетини???

а боко и цоко кога?

Pesh0

днеска в 12 часа . Ще ги разстрелят публично , на жълтите павета .

БългАриец

Нека главите на кол, по традиционно е.

Бареков е този, който трябва да отиде на съд, не Желязков. :)

Собственикът на печатница "Мултипринт" Йордан Бончев си е от Герб и е съвсем невинен, нали? Вие сте много логични...

Хванаха се за един човек и го нарочиха за виновен.....ето това е БГ прокуратурата, безсилна, манипулативна, слугинска....

Сринаха им далаверката, и сега реват С колко процента трябваше да бие една политическа сила според Мира Радева? С 10%. Колко са годните бюлетини от общия брой? Те заедно с действителните трябваше да увековечат "победата"им.

Собственикът на печатница "Мултипринт" Йордан Бончев на два пъти изненадващо е сменял показанията си пред прокуратурата. Веднъж той е казал пред магистратите, че откритите в складовете му 350 000 бюлетини са бракувани, но след обаждане, което е било прихваното от службите, той е започнал да шикалкави, че става въпрос за допечатки. Веселин Маринов запознал Йордан Бончев със своя приятел и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Това станало непосредствено след парламентарните избори през 2009 г. Оттогава държавните поръчки към костинбродската печатница завалели като из ведро. Лъжливи Герберчета... И дори резултатите от изборите не признават.

Абсолютно сте прав. Кой бизнесмен ще се охарчи? Всеки се мъчи да намали брака, а не да си прави "фототапети", както се изцепи Р.Желязков. Е, тогава беше сигурен в победата на "здравите сили". А при толкова негодна продукция, тази печатница просто трябваше да фалира. Защото печата не само бюлетини.

И двамата се тъпи, та тъпиииии - допечатката е част от основния процес, всъщност става дума за надтираж, който се пуска, за да се осигури нормалното функциониране на следващите процеси - рязане, сгъване, лепене, пакетиране, стречоване, товарене. При всеки един от тях, докато се настроят машините, има брак. Затова винаги има осигурено допълнително количество отпечатан материал. Само че истината ви изнася да я казвате до половината. Е, затова сте тъпи.

Герб, но за всички и най-вече за Боко, Цоко и Плевноко.

и ги е получавал срещу ясни задължения, които не е изпълнил. Не го съжалявайте са да не се случи на следващите избори същото!

Познаваш човека ? Знаеш от първа ръка цялата история? НЕ ! според мен си от проклетите драскачи на бсп или си жертва на червена промивка на мозъка!

НЕ СКРИВАЙ НИКОЙ - КАЖИ ИСТИНАТА - ЗНАЕМ ЧЕ НЕ СИ ГО НАПРАВИЛ САМ - НАЙ ПОСЛЕ КАЖЕТЕ ЧОВЕКА КОЙТО ВИ НАРЕЖДАШЕ НА ВСИЧКИ, ИНАЧЕ ТЕБ ЩЕ ОЧЕРНЯТ

то е,.... всеобща тайна по чие нареждане....., всеки слечей не, но заръка на БСП,ДПС ,АТАКА

Да вървин да доказва че няма сестра.

Сестра не знам, но нищо чудно да е поредния кумец на Цветанов.

Може ли някой да каже, къде са били "безстопанствените" бюлетини, подготвени за изнасяне? Вярно ли е че са били на третия етаж на склада? Ако е така, може ли някой да каже, как се изнасят "тайно" палети от третия етаж? Въпрос и за Цацаров.

Даже и за чужбина имало подготвени. А автомобилите с двойното дъно чакали на паркинга.

Тези "чакащи" на паркинга автомобили що не ги видяхме, мамка му :)))) Който е работил в печатница, вероятно е умрял от смях след подобни малоумни твърдения. Може би някакви чартърни полети са предвидени за тези от чужбина. МАКУЛАТУРА - нищо друго, ама неграмотници и наивници мнооооого.

Не автомобили и самолети е имало и кораби и всички са чакали да литнат от Костинброд и да занесат бюлетини. Ето такава държава може да има при прост народ и такъв главен прокурор. Скри се като мишка и слухти да му хвърлят нещо срещу ГЕРБ. Всички потъваме, а станишевците и догановците ще избягат със заграбените пари и....

Опит за скалъпване на съдебен процес точно по комунистически. Не бил упражнил контрол, какъв контрол има поръчка за отпечатване на определен брой бюлетини, която е изпълнена платена и експедирана. Това е обществената поръчка е изпълнена, оттук нататък печатницата може да си печата колкото иска бюлетини и да ги продава като тапети, защото бюлетината НЕ е ЦЕННА КНИГА и НЕ е БЛАНКА ПОД ОСОБЕН ОТЧЕТ, добре че не сме в Съветския а в Европейския съюз и това обвинение ще падне в съда!.....бе тия в прокуратурата не знаят ли че сме в Европейският съюз?

Всичко това е така , но този човек дълго ще се оправдава , че не е камила

Да, печатницата може да печата колкото си иска бюлетини, въпросът е ЗАЩО ги е напечатала толкова много. Все пак този, т.нар "надпечат" струва пари и то немалко. Собственикът на печатницата - активист на ГЕРБ малоумен ли е, да произвежда продукция, която никой няма да му я плати. Или може би все пак някой е обещал щедро да осребри тези разходи? КОЙ, КОЙ, КОЙ поръча костинбродските бюлетини? С КОЙ, С КОЙ, С КОЙ е говорил по телефона този собственик, след влизането на прокурорите в печатницата и откриването на бюлетините, след което той променя първоначалните си показания за природата на бюлетините?

Pesh0

Какъв надпечат , влез в някоя печатница и виж колко процента брак има и как се работи . Тъпанарите за да излязат скалъпят обвинение са се заровили в боклуците , и са отделяли 1 по 1 бюлетини , които евентуално могат да се ползват. За това и не снимаха , какво са намерили в печатницата , а само приказки.

Нале сте силни-бе -Кхмери??Оставка

Не съм чувал за по-измислено обвинение с по-несъстоятелен мотов, това е като дайте да да накиснем нашето момче за да спасим партията, ама нека и да не му е много гадно на него ..... нищичко няма да направят, само циркове разиграват!!! пак!!!

БСП и ДПС да спечелят няколко депутата повече. Това, което ще се получи - за четвърти път ще влошат икономическото положение. Ето това е резултатът от тази "постановка". В интерес на истината най-голямото мошеничество по време на изборите беше на БСП. Тогава Президентът /Председател/ П. Младенов така направи избирателните райони през 1990 г., че на БСП им бяха необходими 13 000 гласа за един депутат, а на СДС 16 000. Всеки може да го провери.

По закон трябва да са отпечатани с 10 % повече бюлетини, отколкото са гласоподавателите. При 7 млн гласоподаватели това прави 700 000 бюлетини по ЗАКОН. Гласуващите са почти половината от гласоподавателите. Т. би трябвало да отстанат неизползвани 4 млн бюлетини. Някой може ли да ми обясни разликата между 4 млн неизползвани бюлетини и 4.35 млн бюлетини. Между другото - как ще пристигнат до чужбина бюлетините, открити на 11.05.2013 год.? Някой ще ги телепортира? На една избирателна секция е необходимо само една бюлетина за да има контролират вот. Ако помислите и вие ще откриете защо това обвинение е съшито с "бели конци".

ама сега този човек се оправдава, че не практикува вещарство и вуду магии

7 милиона гласоподаватели? Не знаех че и пеленачетата у нас имат право да гласуват. Мислех си, че правото да избираш се придобива след навършване на пълнолетие. За справка - населението на България е около 7 милиона, като около 20% от това население е непълнолетно. Колкото до бюлетините, да, печатат се с резерв, но този резерв се предава в ЦИК, а не остава в печатницата!!!

Късният час Ви пречи да мислите. Гласуват само тези, които са над 18 години, и това им право не е ограничено- под запрещение, лишени от свобода. И броят на избирателите веднага пада

Избори-веднога.БКП.15% ГЕРБ-25-30%.

Ухаааа... БКП - 15%, ГЕРБ 25-30% и БСП 35-40%, след което коалиция БСП-БКП! :)))))

Ако ме дадат 2-3 годинки този герберунгел на снимката може да се разприказва за ролята на цецо и Боко в този опит за измама с бюлетините. Май така избраха и чехльо.

хал-хаберлия.

Иска бързо нови избори , проведени под контрола на външни наблюдатели , като на футболно дерби със съдя от чужбина ,

Обидно е твоето предложение. Чак толкова да не се самобичуваме. Сериозни нарушения не са констатирани от много години. От друга страна пък, така можем да завъртим шайбата на наблюдателите, че свят ще им се завие. По тарикатлък сме 1 в Европата.

Що му отговаряш изобщо. Не го ли виждаш че не може дори ника да си напише правилно този герберунгел.

И ега някой иска да ни убеди, че ББ и СС не са от един отбор и ни прави на идиоти...И така 24 години Цирк България! Ами защо се спира само на бушона? Кой е поръчителя? Кой е платеца? То и без отговори е ясно! Само че пак битият е бит и онзи другият - оправен!

Мая. КОЙ даде служебно реми на БСП + ДПС. КОЙ и ЗАЩО.

за Между редовете ком иде реч :)

Тук пишат доста умни хора и смятам, че съвсем заслужено са публикувани в link....Все пак си измисляйте свестни никове, защото някои са такива, че не върви да им публикуваш мнението, въпреки че е готино...

Pesh0

Щяла да изчисти мъртвите души от избирателните списъци , като ще се преброим на евроизборите .... и ще караме по тези списъци. Ами нали проблема е че мъртвите души гласуват ? Как ще ги махнеш като на евроизборите те ще гласуват пак първи .

Pesh0

Ама като няма точка да се опрат , келешите , дума не обелват .

Pesh0

тъпото е че целия панаир на Мая и реваи като магарица е смешен , на никого не му трябват толкова фалшиви бюлетини . Отиваме 5 човека сутринта рано да гласуваме , пускаме празни пликове и си прибираме бюлетините . Попълваме ги и почваме да заменяме , пълна за празна , цял ден . Като ми дадат празна я попълвам . и пак я давам . Защо са ми чували с бюлетини ?

Защото в тази схема играят много хора и се искат много кебапчета. Много по-лесно е да се купи комисията и да се сменят колкото е необходимо бюлетини, за да се осигури изборен резултат. А че е възможно - спор няма! Всички сме хора, всички имаме слабости и нужди! А и срещу полицейската машина не се върви! На определени слаби места, не навсякъде, разбира се!

Pesh0

Като е купена комисията , защо са ти чували с бюлетини .Комисията разполага с всичките необходими и бюлетини .

ТОЗИ НЕ ЗАКАЧАЙТЕ, ЧЕ Е ЧОВЕК НА "БОКАТА"

Липсват ми dimitrova77 , ivanpeshev86 и iclender !!! Всички те компетентно биха се исказали за казуса с бюлетините !!! Който знае за какво става на въпрос ще ме разбере ! И един съвет към червените - съвсем приятелски ... Като ви хванат със свалени гащи както за пореден път ви хванаха - ги дигате и се покривате !!!

Ама много си гола-вода с иСказването, бе Чук

Пише както може. Чук, какво да го правиш?

Тихичко , кротичко !! Наистина станахте за смях и то сериозен !!! Надявам се поне да имате изгода (финансова) от блещенето в монитора и търсенето на бримки и правописни грешчици ! Пак казвам ! Човек колкото и да има нужда от пари трябва да запази мъничкото достойство - това мъничко човешко достойство !

Pesh0

прокуратурата макар и косвено признава , че изборите са манипулирани. Довело е до недоверие .... Ами нови избори да се върне доверието .

кой бе, Пешо е в дъното на това недоверие?

Pesh0

няма значени , едва ли сме на едно мнение . Аз мисля като излъган човек и искам нови избори . Ти сигурно защитаваш Бюлетината Мая , която твърди , че е имало измама и ти трябва да искаш избори .

Не знам какво ще стане, но дори да има виновен за нещо, това най-малко е Росен Желязков. Всъщност обаче лъсна нещо друго- докъде стигат машинациите по време на избори. Не са само кебапчетата за електората. А за тези, които се мъчат да втълпят, че над 300 000 бюлетини са брак, мога да кажа, че са абсолютни глупости. Отделиха брака от тези, които са годни. Няма бизнесмен, който да се набута ей така, без нищо. Все пак това са пари. Но пък, какво са няколко стотинхиляди в името на добруването на партията? А името на партията е... Вижте собственикът от коя е!

Само дето има разлика между БРАК и МАКУЛАТУРА. Ти си тъп, тъп, та вдлъбнат - МАКУЛАТУРАТА е законна част от печатния процес. И по никакъв начин не може да послужи за манипулация на изборите. Като си такъв гений, обясни КАК - ако някой е искал да фалшифицира изборите, е щял да направи шашма с ПРОТОКОЛИТЕ, тъпанар червен!

ами като сменят чувалите барабар с протоколите бе, гербав чукундур! те и протоколи са напечатали над 3000!

Много железни доводи! Как ли? Лесно! А чии депутати бяха с чувалите в ЦИК? А? Вдлъбнат си ти, че не виждаш по-далеч от носа си. Но това пък е характерна черта на заблудените овце, гласуващи за овчаря си от Банкя. И що трябва да съм червен, бе "съединител"? И от ДСБ ви казаха, че не ставате за нищо!

Росен Желязков трябва да го съдят и за далавера с Майкрософт България че замъкнаха около 4 милиона миналата година по най-грозен начин дисквалифицирайки всички участници освен най-високата цена на ЦАПК като парите останаха в ТИМ-аджийската банка (ЦАПК взе заем от там, та комисионната потъна през там!)

Тез обвинения дори и така написани са: 1. Изсмукани от пръстите 2. Опит да се прехвърли вината от болната на здравата глава 3. Съшити с бели конци Друго не знам, но е тъжно че прокуратурата се превърна в посмешище в последната година.

що ма? щото не можаха пак да врътнат номера като с президентчето Офшорков ли? аре бегай гербав тулуп!

Няма значение прав ли си или не! Всички медии на Пеевски повтарят как този човек е виновен, а НЕ Цацаров, Мая и Дудука. И пенсионерите, циганите, турците и мафиотските чеда вЕрват.

Все ми се струва, че не той трябва да бъде предаден на съд, ама...

за мен няма значение - няма сини -няма червени -няма оранжеви - всички са в кюпа! НО БОРИСОВ , ЦВЕТАНОВ И ЦАЧЕВА - ДА ОТГОВАРЯТ ПРЕД СЪДА ЗА ВСИЧКО КОЕТО ПРИЧИНИХА НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД! НА СЪД И В ЗАТВОРА!ОКРАДОХА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА СЛЕД КАТО ПОСЕГНАХА И НА ПЕНСИОННИЯ ФОНД И ОТ ЗДРАВНАТА КАСА БЛИЗО 2 МИЛИАРДА ЛЕВА - ЗАТВОРА!

май не си с всичкия си или някой ти плаща не виждаш ли какво става в страната сега

По времето на ГЕРЪБ: 4 млрд лева по-малко във фискалния резерв; 4 млрд лева повече външен дълг; 1.4 млрд лева "олекнала" здравна каса Краен резултат - 10 млрд без малко - по-бедна държава

По времето на ГЕРБ: 4 млрд лева повече във фискалния резерв; 4 млрд лева по-малко външен дълг; 1.4 млрд лева ,,натежала" здравна каса Крайна сметка във времето на св.криза,сравнително добре се справиха.

Я тука на светни как 5 милиона население заедно с пенсионерите и бебета изкарахме 10 милиарда, че ги и профукахме.

Ето един много осведомен нашенец. Щом занеш че са откраднали 2 милиарда, даже занеш и от къде, сигурно занеш къде точно са ги е сложили. Звънни на полицията, кажи им за кражбата те ще ги хванат.

zosha_@

интересното тук ще настане, ако осъдят ефективно желязков. тогава може да има завръзка..иначе бушони колкото искаш. справка - кокинов.

малко уточнение - в герб гори бушон, след бушон

Разсмя ме. За какво да го осъдят?? Няма престъпление. Бюлетините не са ценни книжа, надпечатът не е незаконен.

Срам и позор-червените гниди в партизанска акция.

"...в печатницата "Мултипринт" в Костинброд бяха открити 480 000 бюлетини извън вече доставения на правителството на 8 май в тираж от 8 343 000 бюлетини, в които влизат и резерв от 10%. Собственикът на печатницата е Йордан Бончев, който е общински съветник от ГЕРБ и близък до бившия вътрешен министър Цветан Цветанов." Нещо неясно?!

Точно искаш да кажеш! Ние по-малко интелигентните не те разбираме. Ако обичате, пояснете ни .

Някой може ли да даде дефиниция за думичката макулатура??? И да я обясни по-подробно на "пчеличката" Мая, свинчето Пеевски, и Цацата????? Защото аз знам какво означава тази думичка, но подозирам, че вьпросните особи не я знаят!!!! Или по-лошото.... Правят се че не я знаят, или не сьществува.... :-) :-) А тя обяснява ВСИЧКО..... :-) :-)

на тоа и на Мошето Рахел (Марин райков) требе да се уларят по 100 на голо публично!!!

в закона няма текст за надпечат на бюлетини , защото това не може да доведе до никакви зловредни маниполации на изборите и по тази причина не могат да бъдат повдигани никакви измислени и скалъпени обвинения срещу невинния човек , а до недоверието в изборите доведе глуповатата теза лансирана тенденциозно от манолова за да се предизвика измислен скандал в деня за размисъл , което е престъпление и именно манолова и цацаров трябва да бъдат съдени за опит за нездрави внушения и забранения за пропаганда ден за размисъл

"Настъпилите вредни последици са създаване на обществени нагласи, довели до недоверие от страна на значителна част от българските граждани към изборния процес и правилното и законосъобразно функциониране на органите на държавна власт в България, се казва още в официалното съобщение на прокуратурата." Ами защо тогава Конституционният съд отказа да касира изборите и да се проведат нови?!

Цацаратурата ще проточи делото година, две... и като всички забравим за него,невинен поради липса на доказателства!!! Някой спомня ли си за Вальо Топлото??? Осьдиха го в началото, сега си е на свобода и си харчи крадените пари. ( Колкото са му оставили-Р.Овч. )

Ами Ковачев, ами ... Няма смисъл!

ivo10

Това са хора на БСП. Как да бъдат осъдени? Хората на БСП винаги са невинни.

Да не би някой да е очаквал БСП да даде на Съд Манолова или онзи смешник? БСП и ДПС са готови на всичко за власт и влияние и моралните категории не значат нищо за тях, ако могат да ги разменят дори за 1 минута власт.

ivo10

И каква стана тя? БСП и ДПС спретнаха активно мероприятие в деня на размисъл в разрез с Конституцията и за това ще го отнесе човек, който няма вина за това. За да си измие сурата прокуратурата ще обвини невинен човек. Що за долна и продажна съдебна система имаме и що за главен прокурор е това?

Карлуково нали знаеш къде е?

Искаш да те закара до там ли..?

Освен глава на раменете е нужно и да се мисли с нея, при това да се полагат усилия, а не да се препрочитат стари вестници.

Както казва един виден не-български хидроинженер: Който определя порциите, той командва парада! Просто и логично.

Този говньо започна при Софиянски като чирак.После направи свирка на герб и се САМОЗАБРАВИ. Сега към панделата БЕЗКОМПРОМИСНО.

Някой и по специално г-н Цацаров откъде Бареков и Манолова знаеха точния брой годни бюлетини без да са влизали в халето.В продължение на един месец десет човека пресяваха годните от негодните за да стигнат същата бройка.От това следва че това е една предварително подготвена червена манипулация на изборите.

ivo10

Като се прави заговор планът и подробностите се уточняват предварително.

Къртици има навсякъде.Нищо чудно да са знаели предварително колко е поръчнаправени за манипулацияката за бюлетини и ако са повече не е трудно да събереш 2 и 2 и да кажеш че останалите са

ivo10

Собственикът на печатницата преди да влезе в ГЕРБ дълги години е бил в БСП и бизнеса му е развит със съдействите на БСП. Нищо чудно влизането му в ГЕРБ да е партийно поръчение от БСП.

Първото нещо , което доказваше верността на това, което казваш, е престараването на Маноловата и Барековото в усърдието да "разкрият" измамата с бюлетините. Направиха го по типично неграмотен балкански начин, което не остави никакво съмнение в мислещия зрител и слушател за какво всъщност става дума!