ДНК анализ може да покаже къде е погребан Левски

Криминалисти от МВР три пъти са изследвали косите на Васил Левски. ДНК анализът би могъл да покаже някой ден къде е бил погребан Апостола на свободата.

Обратно в новината

Коментари - ДНК анализ може да покаже къде е погребан Левски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лежат в малката църква Света Петка Самарджийска в подлеза на ЦУМ! Враговете на бълг. народ обаче правят всичко възможно това да се скрива и да се отрича. Много от лицата в БАН спадат към тази кохорта.

не му харесва истината че израза: "един за всички .... "е присвоено от "Тримата мустикари " на Дюма от 1845г Защо се преписва за български израз?

За тези, които искат да прочетат научни доводи, а не журналистически и политически внушения, потърсете в нета "Пантеон без герои? Ето че дойде ред да отричат и Левски" - 15 Септември 2011 - Проф. Филип Панайотов, публикувано в е-вестник. Там е описано как се конструира атаката срещу Левски и защо, кой я плаща и т.н.

В бнт пробутaхa, че по пътя си към бесилото Левски пеел песен нa турски език. Сънaродниците му говорят бългaрски, велможите турци знaят бългaрския, зaщо дa го прaви нямa логикa.Дa подири съчувствие или дa изпроси помилвaне ли? Нелогично и aбсурдно! Подигрaвките крaй нямaт.

Присъдата на Левски НЕ е наложена в София. Това в София НЕ е съдилище, а Анкетна комисия. Въз основа на нейно становище Великия везир налага наказание според чл.1 от Отоманския наказателен закон. Везирът обаче се измъкнал, прехвърлил е горещия картоф на Султана, който наложил смърт за Левски и Общия. Така че Султанът е извършил политическо убийство на Левски, защото според закона компетентният е Великия везир.

Вероятно ще мине още някое и друго десетилетие и тогава историците ще се осмелят най-накрая да кажат на глас това което и днес знаят. Днес все още подхвърлят по нещичко но българина не е готов все още да повярва в истината. За сега повече му харесва легендата. Тя храни неговото въображение и его. Иначе с какво да се похвали пред другите. Нито научни открития има, нито кой знае какво изкуство, даже и кеселото му мляко е известно като френското Йогурт. Вече 20 години дъвчем като разкашката дъвка че нявга сме били четвърти в света по....футбол разбираш ли. А днес най-добрите ни играчи се казват Моци, Кешеру и прочие. Днес дори си кръщаваме децата вместо Иван, Джон. Е разбираемо е тогава все още нуждата от национални герои. Дано пораснем по скоро че този свят няма да ни чака.

Повечето от това което си казал е вярно...или поне аз съм съгласен с него. Но за Левски и много от геройте на българите, грешиш. Разбира се че не са били светци - но неможе и не трябва да бъдеш когато се бориш за национални идеи. Там трябва сила, хитрост и абсолютно безкомпромисно държане..ако трябва ще убиеш и излъжеш и октраднеш! Как се прави държава иначе??? С преговири и мили очи?! Провеери в историята НЯМА ЕДИН ЕДИНСТВЕН СЛУЧАЙ една държава да се сформирала без кръв!!

"Аз Васил Лъвский в Карлово роден, от българска майка юнак аз роден, не щях да съм турский и никакъв роб, същото да гледам и на милия си род"...Поклон !

направил е една грешка....вместо "съм турский и никакъв роб" е трябвало да каже "съм турский и никакъв СЪЖИТЕЛ"

Левски е пич и с прави е герой! Правил това което трябва за да постигне една по висша цел! Само с дебати и преговери неможеш да се справиш с чудовище като тюрската империя която е на 100% построена САМО върху кръв, мизерия и плячка - една причините и да се разпадне...свършват парите а вече не могат да плячкосват а и икономика нямат.

Левски е погребан в малкия параклис до ЦУМ но понеже наистина е Светиня за Българите костите са били скрити и с подправени номера.Които държи тези кости държи България!

да спестим усилията на туркофилите и соросоидите, и малко центове на техните господари, и да цитирам какво пише в две статии във в. "Турция" през 1873 г. "Левски е подвел българския народ". Статиите го наричат "долен човек и хайдук" и твърдят, че нито той, нито Каравелов се ползват с обществена подкрепа сред българите. Демек правилно са го обесили и той не е герой, а престъпни! Тази опорна точка още е жива и днес.

Поклон !Питам се дали заслужаваме саможертвата му ....

А на Баце си му е толкова хубаво с турците. Лошо, че не може да остави косъм за бъдещите турски поколения.

Това е абсолютно вярно но съгласете се че трябва да имаме национален герой. И на другите държави героите не са по читави.

"Господ да е на помощ на народ който има нужда от национални герои. Това означава че този народ едва прохожда. Така както едно малко дете има нужда от биберон." И първият мъдрец рече: Нещастна е държавата, която няма герои! Вторият мъдрец се замисли и каза: Нещастна е държавата, която има нужда от герои

Паисий

Щото хамерските герои са били идеални. Томас Джеферсън е имал роби и е надул корема на своята робиня-любовница, но никога не е признал децата си от нея. Което не пречи да има негови статуи из Америка и да е един от "отците-основатели"/герои на САЩ.

Това е отминала епоха. В обществата които са водещи в човешката цивилизация национални герои отдавна няма. Има исторически личности. Разликата е че казват истината за тях и не им се кланят като на полубогове. Хората там отдавна са разбрали че когато храниш в ума и душата си митове и легенди не можеш да бъдеш свободен. Свободата има нужда от днес и утре а не от вчера. Така че днес вече нямаме нужда от национални герои. Света е доста напраднел отколкото преди 100 години. Днес митовете и легендите за националните герои само ни дърпат назад. Погледнете света, та той дори променя обществена като семейството например. И вече нямаме избор ще трябва да се нагаждаме към тези промени колкото и да не ни харесват.

Няма да се учудя ако сега всички политици се изкарат с еднакво ДНК с това на Апостола!

ЛЕВСКИ Е ПОГРЕБАН НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ, другото е без значение

НИЕ БЪЛГАРИТЕ, НЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ НОЗИ АНГЕЛ ,КОЙТО БОГ НИ ГО ПРАТИ НА ЗЕМЯТА И ГО СТЪПКАХМЕ СЪС СВОЯТА НЕУЗРЯЛА И ДО ДНЕС ЗА ИСТИНСКА СВОБОДА, РОБСКА ПСИХИКА!! СИГУРЕН СЪМ ,ЧЕ И АПОСТОЛА НЕ ИСКА ДА БЪДЕ ОТКРИТ НЕГОВИЯ ГРОБ! КОЙ И ЗАЩО Е ПРЕДАЛ ЛЕВСКИ, ДНЕС НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ,ЗАЩОВО ВЪВ ВСЕКИ ЕДИН ОТ НАС ДРЕМЕ СКРИТ ЕДИН МАЛЪК ПРЕДАТЕЛ!!! ПРЕДАТЕЛИ Е ИМАЛО И ВИНАГИ ЩЕ ИМА ........ЗАЩОТО ЧОВЕКЪТ Е ПРОСТО ЧОВЕК А НЕ РОБОТ!

Не смей да го сравняваш с Бог. Аз съм по близо до Бога отколкото той. Аз нито съм крал, нито са убивал хора. Неговият чичо дори не е поискал да му изнесе литургия. Знаеш ли защо? Хайде вече да пораснем и да разберем че нямаме нужда от красиви приказки.

Dobromir Dimitrow

Ти си никой!!! Нищо не си направил, нито някога си се опитал да направиш, освен подвизи в тоалетната !!!

Това е абсолютно вярно но съгласете се че трябва да имаме национален герой. И на другите държави героите не са по читави.

И таз добра - Бен Ладен да говори от името на българите !?

Чета коментарите и виждам, че и днес има еничари и предатели, които мразят собствения си народ и героите му. И са готови да слугуват на далечни господари, да приемат техните евро-атлантически ценности (пари), като плюят светините на бълг.история. Позор за вас, туркофили, соросоиди и прочие. Истината обаче е една: Левски се е борил за Свободна България, а Руската империя ни е освободила от турско, не ЕС или САЩ.

Аз мразя собственият си народ защото е мърша! Не е необходимо да казвам защо...всички знаем. Но обичам героите на този народ. Колко лошо че малко от качествата на тези герои не се намира и в народа.

Ами то от такива от народа идват и политиците, така че е вярна поговорката, че веки народ си заслужава управниците... Ако мерзавците са много, то и такива политици ще са много!!! Друг е въпроса, че в тази полит. система няма шанс да се промъкне читав политик!!!

Паисий... стига с тия глупости, че Руската империя ни е освободила, ха,ха, пък след това останала. Като ни освободила, защо после не си е тръгнала? Руските мужици, роби до 1868, ще тръгнат да освобождават някого...

"Днес в цялата страна се отбелязва 145-тата годишнина от гибелта на Васил Левски." НЕ Е ЛИ КРАЙНО ВРЕМЕ ДА СЕ ОПРАВИ ТАЗИ ДАТА. Левски е обесен на 6 февруари по стар стил, което е всъщност (6+12) 18 февруари по нов стил. Тази грешка вече 1 век се точи... Дължим го на герой.

Малкото умни хора са разбрали отдавна че така наречените "национални герои" се изграждата по изкуствен начин за да може едно общество да има нещо което го обединява. Дали е възможно едно общество да се обедини на базата на някакви истински ежедневни ценности е моят въпрос? Всъщност отговора на този въпрос вече е даден. Погледнете тези които водят човешката цивилизация. Тези общества отдавна нямат национални герои. Те просто имат исторически фигури които за едно са добри а за друго лоши. Но никой не им се кланя сякаш са полубогове. Не си спомням точно кой бе казъл .... "Господ да е на помощ на народ който има нужда от национални герои. Това означава че този народ едва прохожда. Така както едно малко дете има нужда от биберон."

за да преценят и оценят какво е направил Левски. А неговото наследство е простичко, практически ТОЙ е създал революционната организация в България. Почти сам. На базата на тези комитети после е възможно да се случи Априлското въстание, в резултат от което е Цариградската конференция, решението на Великите сили за даване автономия на българите и след отказа на османското правителство Руско-турската освободителна война възстановила Българската държава.

И как точно е създал революцонната организация в България, след като идва с пълномощно от Букурещ, с което да се представи пред ... пред кого според вас ?

Това са глупости. Любен Каравелов е този който дърпа конците. Васил Кунчев просто е работил за него и доста го е бивало в това. За какво мислите е ставало дума в тази революцинна организация? Пари, дами и господа. Това са били обикновенни хора на които нищо земно не им е било чуждо. Дори още от самото начало са се дърляли за власт и пари.

Изключително точен коментар! Девалвацията на образа на Левски в нашето общество е най-доброто доказателство за развитието на самото това общество. Колкото повече са образованите и интелигентни българи, толкова по-малко се вярва на фалшиви герои като Левски. Но все пак е необходима и определена база знания, за да могат хората да си правят изводите сами. Точно поради това препоръчвам на всеки да прочете в мрежата "Васил Левски - идеал или идол". Там не само се казани много неизвестни истини за него, но е и описано как е бил създаден самият култ към него.

Паисий

щом Левски е фалшив герой - кажи 2-3 истински, нефалшиви!? Може от всяка епоха

Не е кумир. Отдaвaме почит нa един от синовете нa Бългaрия и труженик нa бългaрщинaтa! Тези, които имaт сърце ще рaзберaт.

че нашата история е историята на поети, писатели, художници които за заплащане са писали измислени патриотичните си творби! Така изглежда без историческо и документиравно доказателство.

Васил Иванов Кунчев, чист славянин, тръгнал да се бори за освобождението на неблагодарници и предатели - конекрадци и скитници, избягали от собствената си родина и тръгнали на майната си по- на юг. И разбира се - е предаден от българин. И разбира се - никой българин не се трогнал да го погребе както подобава, та и до ден днешен костите му гният под земята , докато отгоре се разкарва чужда армия. Та българите предадоха и хилядите доброволци, дошли да се бият с турските поробители, че един Левски ли няма да предадат?

Затова трябва да се съгради един достолепен паметник на Спас Турчев. Предател, мъчител, подлога, но овластен и управляващ след "освобождението". Еманация на българските политици и управници. Мястото пред НДК е свободно.

Народе???? Спиш дълбок, удобен сън!!!!

Всички знаем, че ако не се вдигнат столичани нищо няма да се промени. Но животът в столицата е друг.

Само дето 2/3 от тях са на държавна хранилка или на свързани с властта фирми и няма как да си нарушат келепира:(((((( Та нали тези 2/3 са основните участници във високата СРЕДНА заплата в София с която настройват останалата България срещу малцинството софиянци..

Левски както всеки българин е бил свободен човек, не като Иван крепостника.

Колко години на този ден вместо с покаяние за предадените идеи на Левски се чудите как да говорите за гроба му, за някакви днк и какво ли не а останали 364 дни да се чешете по зад,,те.. Застанете смирено пред Левски и делото му защото гроба не е там където са костите а ''забравата'' за стореното..

наистина, ако археолозите не бяха изгубили или скрили костите от църквата "Св. Петка Самарджийска". Така и не разбрах защо го направиха. Хайтов тогава направо ги разби в спора. Наложи се да изчакат смъртта му, за да излязат с опровержение срещу твърденията му, защото приживе ги обори най-аргументирано, направи ги смешни. За съжаление краят е тъжен, защото ни лишиха от възможността да знаем истината.

Русия никога няма да прости че до преди век и половина 90% от населението й беше закрепостено към помещчиците и напрактика бяха чисти роби. В същото време робите - славяни в Османската империя без пътен лист ходеха на хаджилък по светите места, имаха пари толкова за да са най-големите дарители на 19 век и всичко останало. Но евала ходим си още с промитите мозъци и си свиркаме - и всичко е точно!

разни пройдохи, хаймани, бутни-колиби, нехранимайковци, низвергнати хайдуци естествено съвсем малка част от щастливите доволни българи, взели та правили комплоти срещу Негово Величество султана, и подкоросвали неграмотните раи в неподчинение, омраза и бунт срещу порядъка, девлета и комшиите им османци. Кажи си го бе, та да ти олекне.

"Дела трябват, а не думи". Нека на днешния паметен ден си спомним за тези думи и за Васил Левски. И да не забравяме, че свободата и независимостта се извоюват и отстояват всеки ден. Иначе се изгубват...

Чудя се кои ме дразнят повече: малоумните противници на българското знаме или свенливите джендари.

Всички русофили мразят българското знаме.

Долу има едно същество което е изръсило голяма простотия. Трябвало да празнуваме рождения ден на Васил Левски. "Мила" ми Iva, къде сбъркаха родителите ти ( за учителите няма да питам , защото може да не си имала такива) за да ти обяснят, че дори рожденият ден на Левски не се празнува. И на рождения и в деня на неговата гибел отдаваме почит за това което е направил. Предай това и на приятелките ти и дано това невежество което кръжи около русите ви глави бъде запълнено с малко повече реалност в нещастният ви живот.

Левски е първият антисоросоид на съвременна България, убил един предател - същия, катосъвременните соросови платени предатели. Слугата е платен от чорбаджията по същия начин, както сега американските свине плащат на предатели.

По времето на Левски не е имало соросоиди, така че най - вероятно убитият от Дякона слуга е бил русофил. Поклон пред делото на Апостола.

и Каравелов, и Ботев и Захари Стоянов. Само че тогава са им викали турски мекерета и гъркомани.

Левски и Ботев са герой, загинали за Свободата. Стамболов и Захари Стоянов, доживяват свободата и не стават същите герой. Войводите Хитов и Тотю също. Мечтата на Ботев и Левски е да дадат живота си за Отечеството, както Х.Димитър и Караджата. Те следват този "сценарий" и ако Ботев, на Околчица се разколебава и обмисля оттегляне към Сърбия, така не мисли Перо Македонеца, който има печалната "заслуга" Ботев да се превърне в истински герой.Подобно е положението и при Левски.Мимитър Общи предава организацията начело с Левски, едни са арестувани други бягат във Влашко.Всички очакват, че Левски също ще избяга.Той, обаче не мисли така, винаги е бил на ръба на бръснача и този път прави същото, но за беда попада на българи мохамедани на турска служба, това става на Пази мост и е разпознат и заловен в къкринското ханче от същите заптиета помаци и турци.При очната ставка с поп Кръстю, той казва че не го познава и го пращат за Търново, тежко ранен в главата. Оттам за София, по време на процеса Иванчо Хаджипенчович всячески се опитва да го спаси, тъй като те се познават, Левски му е гостувал в Цариград и го е приобщил към делото.Турците искат само едно:Левски да се разкае и да подаде молба до Султана за помилване.Категорично отказва!Обесен е като герой!

Това ли е новата версия Левски 2018 на комунягите ?

Ей смотаняк, никой ли не се обажда на този номер, дето си го дал. На получени минуси ли ти плащат или на псувни по майка ти? Намери си някаква свястна работа, че майка ти я сърби г..за по цял ден.

"Герои"!

Чета коментарите на Телефонния номер и оставам с особено впечатление. Ти си смесица от потомък на стар продажен род,предавал своите през ТУРСКОТО РОБСТВО, станал след това борец срещу същите тези турците. След това режете главите на тези които се борят срещу неравенството. НО, после ставате ПЪРВИ АНТИФАШИСТИ и пак сте ПЪРВИ. НО, идва "ДЕМОКРАЦИЯТА" И ВИЕ ПАК СТЕ ПЪРВИ.

ГероЙ- ед.ч., героИ- мн.ч.. Поне за тях като пишете, нека е грамотно!

Ив, прав сте за Ив. Хаджипенчович; няма нито един подпис върху протокола на Анкетната комисия за разпит на Левски. С други думи няма годен документ за осъждането му от Султана.

Не денят на смъртта му, а рожденият му ден трябва да празнуваме! Така се почитат национални герои - с радостта от тяхното съществуване, а не с празнуването на смъртта им!

Днес не се празнува ма, блондинке невежа. Днес отдаваме почит.

От ходенето по моловете не и остава време за четене.

днес не е "празник", а ден за почит, пред делото му и саможертвата му в името на това, което е оставил - идеята за чиста и свята република.

Довечера с чалга парти ли ще отпразнуваш обесването на Левски? Руса ча/рантия

National Geographic - гледах филм , че от ДНК може да се направи портрет. Така заловиха убиец. Ако направят такъв портрет , ще имаме по-реална представа за Левски.

Може ли да си толкова елементарен? Има автентични негови снимки, а не като този портрет, рисуван от някой спорен талант.

Днес всички мразим Левски, включително и цесекарите.

Или не си изтрезнял или си малоумен !

Хаджи Иванчо Пенчович , обесил Левски е назначен от княз Дондуков за председател на Висшия съдебен състав в България.

Голям глупак. Я сега седни и изброй "враговете" на България. На бас, че и Танзания влиза в това число.

майцепродавците тука дето хулят Левски могат да си дадат сметка ако им се даде възможност публично да се искажат и да се пробват и да се обосноват после как ще ходят по улиците? Нали все ще трябва с хората да говорят, в магазин нещо да си купят, как ще вдигнат глава и ще погледнат някого в очите?

Дам в бг е така, това ни е засадено от комунистите, ако се изкажеш против статуквото и след това по-виновен от теб няма.

жалките продажни душички. Иди в Америка и кажи истината за Джордж Вашинготн, че е пращал срещу английските куршуми насилствено мобилизирани, необучени фермери, че е реквизирал срещу разписка каруци, добитък, коне и който откаже е ял камшик, че е бил жесток робовладелец. Колко време мислиш ще мине докато те подберат, наложат с полицейски палки и те екстрадират без право да стъпва там крачетото ти?

Всичко много е преиначено от комунягите относно Левски и турското робство- присъствие- владичество. Целта на това преиначаване от страна на комунягите е да има омраза спрямо турците.

Българинът Левски убива друг българин и е осъден на смърт от съдия- българин. Въобще как е имало съдии -българи по време на турското "робство" след като са били роби ? Роб- съдия ?

Левски не е светец. Чистил е туркофилските мекерета.

Левски е чистил ? Нещо като масов убиец или терорист ?

Всеки е имал слаби моменти в живота си. Левски не е изключение, но всичко направено от него, заличава този момент, "защото има един спомен, има едно име, що вечно живей и в нашта исторйя кат легенда грей, едно име ново, голямо антично, като Термопили славно, безгранично, що отговор дава и смива срамът, и на клеветата строшава зъбът." Левски е една несбъдната и екзекутирана общонационална мечта.

Не убивa, a е при сaмозaщитa. A в устaвa нa революционния комитет е кaзaно - предaтелите ще бъдaт нaкaзaни със смърт!

Русия и Османската империя са замесени в обесването на Васил Левски. Българите осъдили Дякона са били турски мекерета, а след Руско турската война 1877 -78г. са били назначени от руската империя на висши държавни служби.

Двама !!! л...ари от сутринта дращят лъжи и простотии с единствената цел - и в тази новина да злепоставят Русия!!! А редакторът не само, че ги търпи, ами май се кефи???

Истината винаги боли.

че са се намерили две нищожни, мизерни, жалки душички, за които явно няма нищо свято? Напротив, очаквах да са доста повече, а те се оказаха само две човекоподните твари. Значи по скоро е повод за радост.

ГЕРОИТЕ НЕ СА СВЕТЦИ. Светците са в църквите. Героите са заложили своя и на съмишленниците живот за освобождаване на България. Без тяхната ГЕРОИЧНА саможертва сега щяхте да ходите обрязани с чалми.

или с ватенки

"Не мечтая безсмъртие и пътища леки, а ВАТЕНКА топла за зимния ден. Безсмъртно нека остане навеки построеното тук от мен!" .................... До стената на язовира "Хувър дам" има скулптора на миньор-строител, за която този стих е много подходящ. Пожелавам Ви лично и на място да го видите, за да оцените незаменимите качества на "ватенките". И като допълнение: В църквата на Станфордския университет не се допускат сватбени церемонии с изключения за преподавателския състав. Е-е-е, там съм присъствал на руска сватба - на "ватенките"!!!

Преди повече от 30г. Николай Хайтов направи едно обосновано предложение за това, къде е погребан ЛЕВСКИ !!! Защо не е приложен този анализ, ако прочетете повече ще разберете, че комунягите тогава укриват доказателства, за да се докарат на СССР !!!

Русофилът мрази Левски, така както и турчин не ни е клал.

Убийците на Левски щедро възнаградени от признателна Русия Човекът, осъдил Апостола на обесване, е назначен от княз Дондуков за член на Висшия съдебен състав в България Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович и княз ДондуковХаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович и княз Дондуков Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович и княз Дондуков 19 FEB 2018 Поредно доказателство за зловещата роля на Русия е новооткрит документ - заповедта, с която един от виновниците за обесването на Васил Левски - Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, е назначен за член на Висшия съдебен състав в България. Това се случва на 8 май 1879 г., 6 години след като Апостола увисва на бесилото. Това разкрива изследователят Георги Георгиев, автор на блога link. Заповедта е подписана неслучайно от княз Дондуков-Корсаков. Така Русия се отблагодарява на българските продажници за вярната им служба към руската империя.

Плевньо, ти ли си?

доста гнусни коментарии са написали една шепичка злобни и недоволни от живота си мижитурки. Убиец бил, русофоб бил, бандит бил...И как си го мислите боклуци, дали ако ви се даде реална, а не виртуална трибуна ще имате смелостта да повторите пред хората тия ваши умствени прозрения? Нямам пред вид да ви е страх, че ще ви посегнат, дали ще можете след това да гледате хората в очите?

А защо трябва да се крият истини и факти относно Левски. Кой трябва да се срамува ?

Никой не крие истината за Левски. Убивал е подлеци, туркофили, русофили. На всекиму според заслуженото. Исторически факти. Това, че не си ги чел, не значи , че не са се случили. Трябва повече да се образоваш.

лъжливо майцепродавче? Че е "терорист", "бандит" и "убиец" ли? Ако това са твоите "истини" иди днес да поднесеш венец на Ахмедаа и башибозука му.

Колко и да ГЛЕДАМ, винаги виждам 10 - на соросоидни ТУРОЛЕЙКОВЦИ,които освен да плюят срещу ВЯТЪРА, ДОРИ ОЧИ НЯМАТ.