Плевнелиев: Нивото на корупция остава неестествено високо

Президентът Росен Плевнелиев подкрепи антикорупционния закон и призова политическите сили да покажат, че борбата с корупцията е приоритет.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Нивото на корупция остава неестествено високо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какъвто нараодът-такива са и елитните му политици и бизнесмени,-те не са паднали от марс(корупцията и сврзаната с нея мафия),а са едни от нас-българите! така,че ако има корупция самото население си е виновно и затова никои не носи отговорност!

TOZI NE SE SRAMYBA DA GOBORI ZA KORYPCIQ!!!TQ IDBA OT BAS KOITO STE NAI-KORYMPIRANI!!!

Ами, то каквото си го направите :) В крайна сметка не е народа този, който създава условията за корупция.

Дето съ каа, вождове много - индианци малко!

Плевньо трябва да започне от себе си. По калпав президент от този никъде няма. Как ще изчакаме оше половин година, докато тази плевел се разкара.....

гордеем се с ппезидента плевнелиев, който е първият открит и честен бг президент. гражданското общество трябва да се обедини с искане за втори мандат и даване на повече правомощия на президента. р. овч. трябда да бъде съден незабавно за огромните щети, които нанесе на бг енергетиката. после станишев, орешарски и хрантутникът им пеевски.

Явно , не си си глътнал, още, хапчетата за днес! Глътни ги, и това това недоразумение ще престане да ти изглежда толкова розово.

Дано по-бързо да дойде краят на мандата на Плевнелиев.... Срамувам се от този Президент! Как веднъж не каза нещо нормално със свои думи? Непрекъснато чете с фалшива интонация написаното му!

на Мобуто витае над България.

Хубаво, че няма да се кандидаства и може да говори каквото му е на душата. Сега какво следва? За Цанков камък да вкарат в затвора Доган, за приватизацията да вкарат Костов и Софиянски, За КТБ май на Бойко, Станишев, Местан и Царя им се полагат килии. Хайде да видим някакво раздвижване.

симо

Аз пък си мислех , че УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ са решили проблема....Сега никакви ги няма---значи НЯМА ПРОБЛЕМ..А то май било да си наредят техните,,КОЙ,, ,много малки койчета - от тук та чак до брюксел/най - вече там.

симо

Корупцията,пардон--лобизмът е ЕСТВЕСТВЕНО състояние на ,,демокрацията,,.Иначе ПОСОЛСТВОТО ще се затруднява да упражнява ефективен контрол върху територията си.Докато се счита,че държавата е по-добре да се УПРАВЛЯВА КАТО ФИРМА/да се оправим за 800 дена/,докато държавната дейност се дава на АУТСОРСИНГ,докато се говори и работи за РАСТЕЖ И УСВОЯВАНЕ а не за РАЗВИТИЕ И ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЕЗНОСТ резултатите ще са такива..И президентът е най - добрият пример за това.

Обикновени крадци,ченчаджии,автоджамбази,сутеньори,измамници,педофили и останалата измет,откраднаха парите на хората,станаха бизнесмени и искат да останат в историята,като държавници!А народеца свикнал да го яхат, си трае,трае,трае...дии коньо!

Докато "електоратът", т.е. суверенът, може само да назначава, но не и да уволнява предсрочно, корупцията няма кой да я спре. Всички хрантутници се сдушават и започват да паразитират върху народния вот. Избиране без правата да се упражнява контрол върху "избраниците" е майката на всички пороци на т.н. ДЕМОКРАТИЧЕН МОДЕЛ.

да се намали корупцията докато НС не престане да бълва дребнави решения, които променят правилата на живота ни по няколко пъти на годината и се завъртат в затворен кръг - това се вратички които ту се отварят, ту се затварят за да мине някой законно през затворената врата на закона. КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ВРАТИЧКИ В ЗАКОНА - ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ТЪЛКОВАНИЯ И КОРУПЦИЯ. ЗАКОНИТЕ ТРЯБВА ДА СА ТОЧНИ И ЯСНИ И ДА СА МАЛКО НА БРОЙ ЗА ДА СЕ ЗНАЯТ И ИЗПЪЛНЯВАТ !!!!!! Освен това ЗАКОНИТЕ И ПРАВИЛНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ ОТ ВСЯКАКВИ ПРИВИЛЕГИИ И ИЗКЛЮЧЕНИЯ за да изпълняват точно основния закон в страната КОНСТИТУЦИЯТА НА РБ!!!!!!!

Защо ли когато Господинът се изкаже по някоя тема, ДИР-а се пука по шевовете от коментари ? Добре си вършат работата ПиАр-ите Му!!! Никой не остава равнодушен ! Нов Будител на нация, която сигурно и бързо се топи ...

с това са световно известни повечето "български" политици и олигарси в цял свят, не българите.

тоя добре,че ще си ходи!!!! МОЖЕ ЛИ ДА КАЖЕ КОКВО ЗНАЧИ - ЕСТЕСТВЕННО И НЕЕСТЕСТВЕННО ВИСОКА КОРУПЦИЯ ????? КОРУПЦИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДИ ИЗОРЕНЕНА , ГОСПОДИН .....как ти беше името ????

Плевнелиев то в двата мандата на ГЕРБ си е рай за корупцията! Ама понеже сме по-напред от РУМЪНИЯ кво ти пука! Важното е контрабандата да се бори! Без да закачаме самите контарбандисти!

една от основние причини великобритания да излезе от еврозоната е,че не иска да храни бедни икономики като българската,която пък не иска и няма намерение да се променя ,ето затова българската корупция е важна за нас българите,но глобалните пазари усещат и не прощават и отбягват гнилата част!

корупцията в българия не може да бъде преборена,тя е в основата на същствуването на българската държaвност,понеже ние не може да правим истинска икономика,а само еврофондове,обществени ин дърявни поръчки за (наши хора),земеделие,туризъм,строителствоучстие в дърявна и местна власт,политически партии(монополи,лобита картели)е единствената гаранция за просперитет за (наашите хора)! според мен българия е в упадък и банкрут,за сега се крепим от членството ни в еврозона та и нато,и това е спасителната сламка на наи бедната икономика на европа!

Много точно. Вижте и кои "бизнесмени" и "банкери" изкупуват останалото от "индустрията", на чието място бяха посадени молове препълнени със стоки, които преди България сама произвеждаше. Собственото производство бе унищожено, за да се купува чуждо, с пари взети от външни заеми, които се връщат с други заеми. И на тази врътка му викат "пазарна икономика". да си умреш от смях. За разните там "заменки" да не говорим....

ДИР, моля ви от все сърце, не го показвайте повече този идиот.

Подкрепям.Този политически плужек Росен Плевнелиев няма място по медиите.

не е плужек,само дето си е загубил черупката и сега пълзи оставяйоки слузеста следа след себе си

Проектите от "Големия шлем" са пропуснати ползи за България! Особено АЕЦ"Белене". Да провалиш изграждането на тоя проект,при положение,че унгарци,турци,румънци и кой ли още не ускорено изграждат ядрени мощности си е ЧИСТА ПРОБА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО!То стана възможно вследствие на изключителните усилия на американските послушковци ГЕРБ и Реформаторски блок. Ясно е,че българинът е доста кухичък,щом е поверил бъдещето си на тия формации. За глупост също се плаща!

Напротив, плевенлиев, напротив! При тази системна политика, водена от системните политици нивото на корупция остава естествено високо. Няма място за чудене, когато има закономерности. А тази част от мисъл обяснява много: "липсва усещане за справедливост". нещо като: "липсва усещане за некорупция". "липсва усещане за катарзис". Справедливостта или я има, или я няма.... (ейии.. аман от комсомолщини .. ей!)

В цяла Европа думата България е синоним на корупция и шуробаджанащина. Общоизвестен факт е, че от години държавате официално вече принадлежи на мафията. За щастие нещата са под относително разумен контрол от страна на ЦРУ и ДЕА.

Не му взимайте думите навътре в душата си , още малко ще го търпим и да си ходи този ИЗРОД , за 5 години нищо хубаво не направи за Държава и Народ ! Както Бойко си го нарече МАГАРЕ /суринайка / така и пет години беше магаре този изрод на Българското политическо поле , дано ШАТРАТА ПАДНЕ и го смачка във Варшава !Обикновено такива ИЗРОДИ завършват много лошо , Кадафи !

Обаче я си представи една президентска двойка - другарят Плевнелиев и другарката Кунева-Пръмова! Това може да накара дори българите над 60 години да си съберат багажа и да се изнесат от територията!

Абсолютно си е естествено нивото на корупцията за държава, чийто президент е нещо като Чехльо! Да не говорим, че ГЕРБерастката крадлива пасмина,начело с доктор генерал-лейтенант капитана от пожарната Борисов, с всички сили денонощно вършат далавера след далавера за да повишават това пусто корупционно ниво!

Нивото на корупция е "естествено" високо предвид състоянието,състава и целите на "елита" и състоянието на обществото,което "произведе" този "елит".В сравнение с повечето общества по света(а камо ли с развитите страни) ние като общество имаме много по-висока "корупциовъзприемчивост" и "корупциопроводимост".За тези две понятия искам авторски права.

проекти като ВЕИ, облепване на панелки с гланцова хартия. И защо не казва нищо за "американските марици". Що се отнася до спряната АЕЦ - Белене някой направил ли е изчисления ако вече работеше - КАКВИ ПРИХОДИ ЩЕШЕ ДА НОСИ.

"Всяка далавера в която не участвам е корупция!" е бил казал в много тесен кръг преди няколко години г-н Прецедента. Явно сега вече почти никой не го включва в далаверите, затова и нивото на корупция се е повишило значително.

Аман от такива шушумигиии

"Ако можехме да отсеем проекти като "Белене", "Цанков камък", КТБ, фалиралите банки през 1996 -1997-ма година, съсипаната приватизация и всички десетки милиарди, преминали през ръцете на държавата, къде щяхме да сме сега?" Това е риторичен въпрос, дето го задава в края на мандата си един така наречен президент. Един льольо, който проспа и осра пет години за страната!

Само със статистика не става Роско. Всички само данни цитирате...и нищо... едни смешни рецитатори сте!

А ти, Роско, какво направи срещу това? Някаква инициатива поне пое ли? Колкото и привидна да е?

Гадината стана украински човек на годината.

От личен опит ли е информацията ти Роско.Нали беше ,,виден "бизнесмен по времето на кмета на София генерала Винету Банкянски.

боркиня срещу корупцията. А кога беше при крадлив дедо министър такова нещо не и беше известно. При СтаниШеф кога я пратиха Еврокомисар, също не бе разбрала за корупцията. Сега трета година е вицепремиер и все я бори тази карупция, пък тя се увеличава. Ма важното е да я заклейми, нал тъй, и те другите нямали били политическа воля, иначе ако на нея оставеха...Ехеее...не корупция, чиновниците направо щяха да дават на гражданите само и само те да са доволни от обслужването.

Или досега не знаеше за корупцията? Ама викаш си, съа без проблем мога да се пиша борец срещу недъзите, ГРАБ няма да ме номират за нов мандат, аз пък ще ги наплюя.

За БГ нивото на корупция си е много даже естествено високо :)

Интересно какво значи "естествено ниво на корупцията" ! За пореден път се убеждавам, че тоя като говори не мисли грам !

Това недоразумение, с всяка своя поява, ръси глупост след глупост.Едната година на Орешарски му била виновна.А през 5 години на мандата му, и през двата мандата на мутрите на ГЕРБ, мед и масло течеше от чешмите! Даже и забрави, че първото правителство на мутрата също беше свалено с улични протести.И то истински, а не платени и организирани от мутрите, както беше при Орешарски!

Нивото на корупцията действително е много високо, защото корупцията е заела повсеместно държавното чиновничество. От най-ниско ниво, до най-високо, сиреч и до Тях - Боко Тиквата и Роско Тапета! Нека г-жа президентът обясни как натрупа такова завидно имущество и активи по честен път!

Грозен и гнусен рубладжия си ти. Омитай се от България.

само му идват в главата. Туй само агент на Путин може да пита.

Ама аз съм се омел отдавна и сега си папкам рубличките на Хонолулу! И организирам хибридна война!

Прав е Плевнелиев. Демокрация по Тиквенически наръчник с леко прегорена Цаца и дебело прасе.

смешковци -росенчо глупака кунева лисана и бъчварова повлекана си праздодумват а хората плачат от апаши-безнаказани от образование без мисъл и от тъпанарщини в върховното главокомандване в армията

Като спомена армия.., и си мисля ..Турците ... могат на бегом да стигнат до варна ако решат .. докато еу реагира нато али бали ... ще сме туркистан :) или както те ни наричат булгаристан. ...Дано почнат от София ...

Корупцията е болка на съвремието... hahahhaha политиката и политиците са болката на съвремието....

Не мога да разбера след като Еу решава коя държава с какво ще се занимава - къде е България ? Дават 40 милиона евро на поляците да произвеждат гъби на българите какво дават да произвеждат ? Пчели ли ? И това ако не е корупция! EU subsidies enable Poland to become leader in mushroom and apple exports In 10 years, since their entrance into the EU, Poland has received €40 billion in European farming subsidies. According to a recent study, three quarters of Polish farmers have a positive view towards the Union. Poland is the world's leading producer of button mushrooms. In Ozorow, 100 km from Warsaw, on ''Mushroom Paradise'' farm, 180 employees of which many are Ukrainian immigrants, work for about €500/month

40 милиарда Евро са усвоили тез габъри и ябълкари ние не можем дори да се приближим до тях иначе сме в ЕУ! В ЕУ ама с двоен аршин се мери.

Ако ще си раздаваме пари за петилетки и дейности, социализЪма беше доста по-добър за голямата част от населението в много отношения.

Не става въпрос за раздаване на пари! Става въпрос че с 40 милярда субсидии Поляците могат да продават гъби на 1000 км. около Полша на цена под себестойността на печурката в България произведена по нормален начин. Няма как българска печурка да бие цената на поляците защото са с 40 милярда напред. И ако нашите я изнасят на 1.10 лева ..килото за да покрият разходите поляците могат да си позволят на 0.48 стотинки килото и да си покрият разходите! А прави бизнес със печурки и ябълки в България като си твърд!

Колко високо , до прасците ли ти е? Всъщност ти имаш ли прасец ?

МУНЧО, КАТО СТАНА ПРЕЗИДЕНТ, БЯХА ФАЛШИФИЦИРАНИ ИЗБОРИТЕ! ТОВА НЕ Е ЛИ КОРУПЦИЯ, ЗАЩОТО ЗА МИЛИТЕ ТИ ОЧИ НЕ ТЕ НАПРАВИХА ПРИЗИВДЕНТ, А ОЩЕ ПО-ВЕЧЕ, ЧЕ И НА ДВЕ МАГАРЕТА СЕНО НЕ МОЖЕШ ДА РАЗДЕЛИШ, ТА КАМО ЛИ ДА СТАВАШ ЗА ПРЕЗИДЕНТ! С КАКВО ПРАВО ТИ - ЕДИН ОТ НАЙ-КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ ЩЕ ГОВОРИШ ЗА НИВОТО НА КОРУЦИЯТА? ИДИ И СЕ ЗАСТРЕЛЯЙ, ПЕРДЕ ЗАЩОТО ЗА НИЩО НЕ СТАВАШ ОСВЕН ЗА ПОДЛОГА!

Нивото на заплатите е също такова, но с обратен знак! Моля да опитате да живеете с една МРЗ от 420 лв., един, само един месец и ще разберете че на този фон, корупцията не е висока, дори е мноооооооого нисичка!