Депутатите дълго спориха репресивен ли е законът ”Кунева”

Срещу анонимните сигнали, доказване на презумпцията за невиновност, необжалваемостта на актовете и големите правомощия на антикорупционното бюро.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите дълго спориха репресивен ли е законът ”Кунева” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на Мобуто витае над България.

Чета и си мисля: "анонимните сигнали работят в повечето държави и всичко е въпрос на професионализъм на самите инспектори - ако са добросъвестни", То това е проблемът - добросъвестността (Златанов тефтерчетата) "За обърнатата доказателствена тежест разясни, че става въпрос за извънредно законодателство" тт.е. нещо като "Всврусийската черезвичайна комисия" но леко побългарена

което затрива остатъците и помените е репресия. това знае всеки като минимум лудото кое е

Всяка година по един закон за борба с корупцията. През няколко месеца се пръква по някоя комисия или агенция, която ще Мори престъпниците. Специален съд за специални дела. Голям труд кипи. Вече дори не ни забавляват.

Сигурно ще имам много минуси. Но цялата крадлива пасмина е против, защото не може да си докаже доходите, естествено без платени данъци, защото всичко е взето на РЪКА, и ИМУЩЕСТВО - БОЛ, разделено между братя, сестри, немощни родители, любовници и др.

За тези които се опасяват от реваншизъм - нека законът има давност 10, че и повече години. Така поне може да се разчита, че когато политиците са на власт може да се страхува, че ще ги проверяват и след 10 години - когато не са.

Правителството на Станишев го съкрати, тъй че всичко е забравено.

Верно си куха лейка! Колко години след Станишев, а до ден днешен два пъти повече се краде!!!

имате ли представа колко е сложен проблема за антикорупционен закон в държава , където само децата още не са замесени в корупция ! най-корумпираните ще правят закон срещу корупцията, защото ес им отрязва фондовете и повечето българи се принудиха да слугуват в чужди държави !така е, защото не сме излезли да ги събереме с лопатите и ... на отпадъците !

Идеята ми харесва. В гражданското право не важи принципа - невинен до доказване на противност. А който е печелил пари законно, не виждам какъв му е проблема? И да го проверяват, той си е чист и няма от какво да се опасява.

Se taia

Явно никога не си минавал през данъчна проверка или резизия, че плещиш подобни глупости.

Кунева е корумпиран държавен служител който служи на чужда държава и който в интерес на тази държава допринесе за затварянето блоковетена АЕЦ "Козлодуй" и наруши суверенитета на България! В унисон със закона - ето ви законотворци сигнала, който не е лъжа а е 100% истина, ха сега действайте, прилагайте го на практика, а ние ще видим до къде ще стигнете и какво ще направите!!!

ще бъде ЕДИН -разправа с някого, на когото имам зъб!!!!!! Да не забравяме И типичната бг ЗАВИСТ! Изобщо-при наличието на анонимки възможностите за злоупотреба са БЕЗКРАЙНИ! Имаме си изчерпателен наказателен кодекс, както и съответните органи, от чиято компетентност са сигналите за корупция! Другото е много ОПАСНА МАХЛЕНЩИНА!

За съжаление НПК дава изумително добри шансове на всеки що-годе начетен престъпник да се отърве ненаказан, останалото го вършат компетентните органи, които "даряват" свобода и биват "дарявани" за свобода.

Ама ти не разбра ли, че след разследването заподозреният за корупция ОТИВА НА СЪД!!!!!!! И там ЕСТЕСТВЕНО ЩА ВАЖАТ НК И НПК!!!!!!!

От много защита на неприкосновеността на капиталите стигнахме до там да ни управляват именно лица със съмнителни капитали. Стига толкова права, време е за задължения!

А защо при такива съвършени закони и прекрасни компетентни органи, държавата е затънала в сива икономика, корупция и престъпност?

Нито законите са ти съвършени, нито органите са ти компетентни

Законите НЕ СЕ СПАЗВАТ, а органите НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА! Защо да смятаме, че сега нещата ще се променят????? ЕДИНСТВЕНО АНОНИМКИТЕ ще проработят!

Никъде по света няма антикорупзионен закон,който да не е репресивен за престъпниците!Без репресия законът няма смисъл,а тия които са против ,явно са много корумпирани и са повече от левите партии и идиоти от АТАКА!Репресиите и конфискациите трябва да бъдат въжможно най-суровите и без никакви договорки,каквито се правеха с келеша Сидеров!

За всички противници на анонимните сигнали - преди 2-3 години имаше анонимно видео, как полицай взема подкуп. Първата информация беше как полицията търси автора на видеото. Някой да е разбрал изобщо какво стана с корумпирания кретен? Не. Затова съм твърдо за анонимните сигнали. За анонимно (и още повече - за неанонимно) открадната кокошка по селата милицията дори не си мръдва пръста да разследва, освен ако няма убит мургав гласоподавател....

.....мафиотите започват да цвърчът ...значи закона е в правилна посока...за съжаление в Б-я няма друг изход, само ние останъхме с мониторинг.

Сега може ли такава снимка да се сложи за новина!!!! На която Кунева е раздърпана и с рошава коса!

Тази куку-мявка за пореден път ни се налага с простотийте си. Нагла и тъпа, навират ѝ в болното мозъче нещо във вреда на държавата и тя тропа с крак, докато не го прокара. Лошото е, че ѝ позволяват да си налага деструктивността. При т.нар. Цар тя отваряше и затваряше "глави" и ни натресе най-неизгодните условия за членство в ЕС. През това време Цярят кротко си крадеше. Сега е същото - оставиха я да се налудува, а през това време Боко и банда крадат ли, крадат. И въобще не им пука за корупцията, защото тук такава няма. Има само крадене в обилни размери - навсякъде и от всичко.

"Нонсенс" ........ Нямам думи. Коментар от всякакъв тип тук е излишен.

Тогава си пусни "Гей-парада" на запис и се успокой!

ряазтуряйте седянката, че да идват некои, които ще работят. стига лаф!

когато в Германия са направили метрото -нямало приходи .Хитлер събрал приближените си и иска отчет,защо няма приходи от метрото.Не си купуват билети,казали.И един ден на последната спирка слиза народа и ss овците стой,покажи си билета -няма такъв .И тогава посочили произволно 10 и бум,бум,бум.Приходите се увеличили.Аз предлагам така произволно,който пипне или е пипал -Бум ,за назидание.Няма да пипат,няма каналджии,няма убийства на незащитени старци.Ще настъпи благоденствие и спокойствие.

Хехе. То да беше за Сталин байката, разбирам. Ама това в Германия !? Колко трябва да не познаваш историята, за да твърдиш такова нещо ! Немец няма да си купува билет !? Смях !

Ами какво да ти кажа, и там заключват вратите , и там глобяват за нередности, и там хора живеят. Разликата е че тука няма желаните от управляващата клика да се направи същото, защото ако затегнат колана, ще бъдат свалени...

въпрос : и докъде я докара Хитлер?

Другаре, положението е лошо. Много блага отидоха не там където трябваше. Ние трябва да си върнем това, което ни принадлежи. Тия мутренски капитали са наши защото ние създадохме мутренската аристокрация. А те сега искат да ни отнемат държавата. Нема проблем - дават ни това, което си е наше ( кръв са проливали нашите деди за да вземем властта) пък ние след това ще я им дадем тази държава , че то само ядове с нея. Но първо парите ....

С удоволствие бих плащал и по - големи данъци, но като гледам как се пилее и краде държавната пара ... е па грехота е да даваш на мошеници и бандити пари изкарани с денонощен труд.

someone

според мен едни от наи-крадливите са в държавните унивесритети у нас - държавата им дава милиони левове в ръцете да правят каквото си искат и никои не следи парата къде отива, само окрадат толкова, че да нямат за заплати се разследва.

Николовв

По- лесно е да каже, къде не се краде и злоупотребява, което е НАВСЯКЪДЕ (дори със здравето на децата)!!!

Правото вече не е право! Как ли ще опишат историците след 300 години времената в които живеем!

Лошото е, че "строителите" на сегашна България избраха име "демокрация". И за векове напред компрометираха и тази хубава думичка.

Най- вероятно ще говорят за тъмните векове на разпад, в които човека е загубил своята ЧОВЕЧНОСТ.

Firi

Айде бе марди то вече тва имущество мина през десет посредника докат се намъдрите тюфлеци с тюфлеци.

Kлевета ли е това че 99,9 % от управляващтите са корумпирани ????

Егати наглеците. Сега ще си избодат очите при проекта назакона, а после ще си ближат един на друг задниците, когато крадат.

someone

спецялно анонимните сигнали са добра идея, но дори и тогава е лесно да се досетиш кои го е подал. в българия е пълно с ченгета на дс и партиини секретари, които още колят и бесят, и хората ги е страх да се оплакват не-анонимно.

Доносите рожба на диктатурата("комунизма"). Корупцията рожба на капитализма.

След като българите си траем и си мълчим, анонимките може и да са добра идея. Самият сигнал е само основа за проверка. Проверката си е съвсем не анонимна

"Според левицата корупцията може да бъде ограничена само ако обществото стане по-богато и справедливо, ..." ...което няма как да стане и след 800 години (не дни) с каквото и да е законодателство, щото баща ти и дедо ти откраднаха началният капитал, предприятията и земята. А вие държите енергетиката и телекомуникациите. Демек при липса на какъвто и да е равен старт и отсъствие на възможности, приказването за законодателство си го вЕрваш само ти, Другарю.

Абсолютно ! - стъпка Първа е НеслучайноПърва.

И къде левицата държи "енергетиката и телекомуникациите" ? Виваком, Мтел, Глобул - все са на чужденци. Енергетиката е или държавна, или американска (Марица Изток 3). Остава Ковачки, с една централа на доизживяване. Малко пресилено е да се каже, че "левицата" държи енергетиката и телекомуникациите. Те поне са българи, де да имаше повече български едър капитал. Ама няма, всичко е прилапано от западняците. Освен ако и те не са комунисти, от Панамския интернационал :D

И аз като Бойчо Огнянов- " господине, нямам честта да Ви зная, но вашите разсъждения са лишени от допир с действителността". От енергетиката червената номенклатура никога не си е ходила, не си отива и няма да си отиде - казва ти го човек, който е вътре в системата.

По-голяма глупост не съм чувал. Това, което бедните са произвели на село, как ще го докажат бе? Прасетата, овцете, козите, кокошките да не ги хранят с касови бележки и фактури. Това са хиляди левове спестени на година, но не могат да се докажат по никакъв начин. Ами ако си построил сам къщата и ти е излязла 30 000 лв., вместо 60 000 лв., как ще докажеш, че струва толкова без документи. Оценителят на съда ще каже, че струва в района 60 000 лв., ще ти търсят 30 000 лв., и ще те обвинят в корупция. Аман от балъци и немислещи хора. Този закон ще бъде използван само за саморазправа. Идват избори!!! бел. ред. нарочно го копирам втори път, за да го видят повече хора!

Бабите и дядовците по селата не отглеждат добитък за милиони и тях законът очевидно не ги касае. За големи производители си има документация, иначе те не могат да функционират. Белият бизнес лесно се доказва, не е нужно да защитаваме сивата икономика.

Когато строиш къща, купуваш материали и това може да се осчетоводи без проблем. Нали не очакваш собствените ти усилия по строежа да се приспадат като разход? Въобще мяна неосчетоводими легални доходи.

Да, бе брат! То пък бива ли да си толкова прав. Аз сам съм виждал Илия Павлов, Ковачки, Брендо, Поли Пантев как с мазоли и пот градят къщите и комплексите си, а Косьо от Самоков с голи ръце си вади картофите. Ами горкия Кюлев- ръцете му като на Попай от броене на пачки - добре че навреме го оттърваха от този тежък труд, иначе ми късаше сърцето. И един въпрос за средноинтелигентни хора: Кое е общото между всички гореспоменати парсони? Подсказвам: топли отношения или принадлежност към ДС - топло, много топло. Ето защо антикорупционният закон няма да мине. Искате да развалите рахатлъка на Богомил Манчев - де прът, де! После проверете колко от ДС са намерили топло гнездо в правосъдната система - тя пък трябва да бори корупцията. Да, тя, а не правителството, то няма инструменти за това- правосъдието е независимо!

"С анонимките връщаме времето на Вишински, обяви и Кирил Добрев" Ами ако в анонимния сигнал има доказателства и то достатъчно годни за процес!? Тогава какво правим, другарю краец и престъпник?!

Другарю 767, ти като си анонимен, имаш ли доказателства, че Кирил Добрев е крадец и престъпник?

Снимки и аудио/видео ли Искате от торбоОпита-му ?! - Нищо работа !(щото ;-)

Антикорупционният закон бил репресивен! Ами нали неговата същност е именно репресията към корумпираните, а не кандърмата!

Вярно ли е, че г-жа "Йес" има апартамент в Брюксел за 350 000 евро, която не е посочила в данъчната си декларация?

СамоТова да Е - Нищо работа...ама Се Оказва че : А. Де-факто - е Уволнена (от ЕС комисариата) заради Доказано Продаване/Търгуване с Информация ! Б. Нейната ВалутнаКъша - е ДиректноСвързана с Мутренски Неща ! В. Сумите които Би следвало да получи (бонус напускане, реликализация и пенсия) - СА под въпрос !

Никакво преговаряне ! ---> Двустъпковата, Хора !!!, от А до Я. Ние. Всички. Заедно.

Властта и сега си осъществява политически репресии, ама само властващите депутати върху опозиционните депутати. Видя се какъв ресурс хвърлиха срещу Сидеров - милиони за омаскаряване (то не бяха инфантилни като в предучилищна възраст "водещи" по "национални" медии, направили къщи за стотици хиляди от едното плюене , то не бяха "грантове" за тв, "протестъри", то не бяха офшорски парици за "поети" напъващи се под "формата на актьори" да демонстрират отклоненията си), а като не се справиха така - почнаха политическите директните политически репресии в НС и публични побоища по улиците със специално изпратени типове да "свършат работата" по най-унизителен за тях начин. Но само репресии за опозиционни депутати е крайно недостатъчно и трудоемко. Явно улеснения трябват - и то не за властта, а за "големите й началници" отвън, доколкото въпросния "закон" е поръчан от тях, както се видя като нахлуха н НС всичките им представители "дипломати", на които отново единствен Сидеров каза с будещо възхищение достойнство и историческата истина за пагубната им роля в историята на Родината ни, и очевидната истина за днешната им наглост да нареждат на избраните една уж "суверенна" (и вече унищожена от тях) държава - нашата. Може да бъде намерено в нета по заглавие: "Сидеров разбива чуждите посланици" (YouTube) и "Волен громи европосланиците: Вие сте корумпирани, не България!" (Канал 3)

Тоя Шмок (чернодрешкоШитчето) - Е ли Бил С 'Нощните вълци' ?

Ааааа, я виж ти - сега, като прочетох кои най-много крещят срещу този закон, ще взема да го харесам;)) Стига, разбира се, да не го скопят и него като съдебната реформа, между 1-во и 2-ро четене!

Е да, ама я Вижте Кое време Стана, Колега ! - Опитват се Пак да Ни моткат 'наште' . (Мигар Бихме им Пизволили ?!)

свят е така! Могат да ти направят данъчна ревизия по всяко време! Ако не си крал, защо трябва да се притесняваш?

Така е само в нормалния свят. Тук не се знае кой ще ти направи проверката и от кого е поръчана тя. Случайни работи при нас по не се случват, иначе би трябвало да е точно така...

Американска книжка. Вижте я началната нервна учителка с папките. Ужас. `Кой, кой, кой ще й каже? Няма по-страшно оръжие от нахъсан и нетърпелив ... лайк. Изпълни ударно поръчката - няма ги вече 5500 учителки и към 160 директорки. И какво "спести"? По две заплати, а дадоха 100 бона за наем да си правят сбирщина ли беше, събор ли, то направо си беше цирк с жонгльори и клакьори.

А по чие предложение ги няма тези учители, що не кажеш - кой го внесе това нещо в НС?! Провери много внимателно защо се получи това и не го преписвай на Кунева! Аз съм последният човек, който ще ѝ играе адвокат на тая, но това не е нейна "заслуга"!

Ако не моа да крада, оти да живеем!?

високо стилно говорят всички богати ,а преди властта бедни като църковни мишки.Кирил Добрев.От какво забогатя това момче.Какво е работил?Или от "аристократичното "си семейство ,да не е орал или копал ,а другите подобни с хотели,яхти,хеликоптери,самолети,замъци по Швейцария,Амирика и навсякъде.как така от прости шофьорчета и спортистчета ,свинари станаха "бизнесмени".то се знае ,че цялата държава отиде в джобовете на сегашния"елит"от свинари,говедари,цървули",защото извинявайте,но и третото поколение на бившите функционери,да не споменавам имена-какви са?Цървули.Мисля ,че всичките неизброими "аристократи"оръжейници"и сие са незаконно забогатели.Върнете заграбеното на народа,изпихте му кръвта.

е прогресивна и нерепресивна шъ съ опраим... не сега.

Петър Стоянов- има незаконно придобито магаре (кръстил го Костов) Росен Плевнелиев- Сам си построи къща, което е в конфликт на интереси ( изяде хляба на комшията, като не му плати той да я свърши) ББ - има частен стадион и сади тикви на него ЦЦ - си направи операция на учите като се финансира от 6-те си незаконни апартамента ДП - няма лицез за ползването на търговска марка Лафка

Последното да се чете 1П

Пъра под санкциите на този закон ще попадне Кунева ,за далаверата със спиране на реакторите и връзката на този акт с банката в която работи в последствие ,заинтересована от закриване на атомната ни енергетика.

Зашо на тия всичките не им вярвам? Щели да борят корупцията хахаха... Жалкото е, че допускат, че някой им се вързва...

Жалки дупетатчета. Когато трябва да се вземат решения за вдигане на данъци, глоби, такси и пр., решенията се взимат с пълни мнозинства, в рамките на 5 минути. Когато обаче трябва да ги настъпят по мазолите - спорове, скандали, разправии, обиди и т.н., противна история.

Репресивен бил.. Не бивало така - на икономическите престъпници да им се подхожда репресивно... Трябва вместо ченгета да има психолози - да ги избиват на съвест и да си плащат данъците по вътрешно убеждение.. Големи смешници са управляващите, но опозицията е направо позор.

Кунева, хем "лейка", хем "кухая", хем "красная". Всичко съвпада.

Просто е и тия и тия крадат.

Очакваме гнусните путински SS отряди

е какво ги плащат анонимните сигнали и тази презумпция за невинност. ако си невинен не ти отнемат нищо, но практика е трудно да докажеш как с депутатска заплата от 2000 лв. караш кола за 200 000 лв, живееш в къща 500 000 лв. и децата ти учат в Англия където таксата е 150-200 000 лв. за срока на обучение. наистина трудно ще докажеш от къде ги имаш тия пари. или ти нямаш ни що но майка ти на 70г която е била чистачка в селското училище сега има имоти за милиони...наистина трудно се доказва. но това е очаквано след като парламента е мястото където вирее корупцията няма как да се очаква че точно те ще гласуват срещу себе си. нали виждате нови магистрали дето бат' Бойко много се гордее с тях вече са за ремонт. участъка към Бъргас преди Стара Загора и Чирпан вече е за тотален ремонт. оная дебелата патка Павлова реве че трябвало пари за затова вдигали винетките. как тая същата овца начело в овчаря Бойко ще вземат комисионните и ще си затварят очите. още 1-2 години като им изтече гаранцията и пак ще искат увеличение на винетките. дано лекарства да си купуват с парите дето откраднаха

Репресивен ли е антикорупционният закон? Вижте това, което се е случвало по време на управлението на император Сула в древния Рим: "Проскрипция (лат. proscriptio от proscribere писмено обнародване, огласяване) в Древен Рим се нарича списък на лица, обявени извън закона. За предаването или убийството на някой от включените в списъка се дава награда, а за укриването му смъртно наказание. Имуществото на проскрибираните се конфискува, а потомците им се лишават от почетни права и състояние. Изобретени и въведени от Сула като средство за масов политически терор (82 - 81 г. пр. н. е.), проскрипциите са използвани от него и приближените му също и за сведения за личните сметки на проскрибираните и като начин за обогатяване. С проскрипции започва и властта на втория триумвират (Октавиан, Лепид и Антоний)" Да ви звучи познато?

Държавата няма кадрови потенциал да събере пикливите глоби, наложени от КАТ ...

Защото съдът ги отменя. Сега пак съд ще одобрява отнемането на имущество, така че корупциопнните пари няма да секнат. Просто ще се заделя определен % за съдията.

С чии гласове мина закона? С гласовете на ДПС! Поредният! КО-АЛИ-ЦИ-Я

Критиците: Антикорупционният закон е репресивен Ебаси идиотите, ами нали по своята същност всеки закон е репресивен. Антикорупционният закон трябва да не репресивен , ч бухалка срещу всеки идиот , помислил си , че е недосегаем.