Коментари - БОРКОР: 13 болници купили ненужни лекарства за 59 млн. лв. | Днес.dir.bg

БОРКОР: 13 болници купили ненужни лекарства за 59 млн. лв.

13 болници у нас са закупили ненужни лекарства на стойност близо 59 млн. лв. за периода януари 2013 г. - юни 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - БОРКОР: 13 болници купили ненужни лекарства за 59 млн. лв. | Днес.dir.bg

Коментари

Ха, и Бор-Чвораджиите ли взеха да се занимават с болници и илячи ....! Ама то , наистина, си е много по-безопасно, отколкото с митници, ченгета, политици и подобна измет.

а докторите как ще изкарат ако не купят лекарства? пазара работи не се оплаквайте!!!

Парламента да не се мотае (днес нямало да работят, защото нямали работа) ами да приема закон, върху всяка рецепта да пише: "здравеопазването е опасно за вашето здраве".

Лекарската професия е най трудната и най престижната. Затова най умните и отличниците от средното образование имат шансове да станат лекари .Шест годишно обучение и след това още 6 за да станете специалист, безбройни дежурства, така че няма друга професия по трудна от лекарската. За да станете добър специалист вече сте на възраст 35-40 години , от тук нататък тепърва започвате да устройвате живота си. Тази професия навсякъде по света е добре заплатена . Положението на Бг лекарите за съжаление е трагично , затова вина имат всичките правителства които са дошли на власт. Медицина се прави с много пари .

Да бе, да! Пътувах с влака Силистра - София преди години. Цяла вечер едни "студентчета" по медицина превъртаха ролкови пищови, хилиха се като ненормални и казаха, че на другия ден им предстои изпит по ДИАГНОСТИКА:D Като се сетя за случката, страх ме е да си помисля да отида на лекар! Малеееййй, а какви сестри подготвят в медицинските вузоове? Тройкаджийки, завършили компромисни СОУ-та! Така, че - правете си сметката, кой се ОПИТВА да ви лекува!

преди 20 години не беше така

Никаква здравна каса.Всички на си плащат в кеш!

И аз мисля, че така много бързо ще се отделят добрите лекари, от онези, които не стават за нищо.

Това е най-справедливият начин да бъде заплатена лекарската професия. В противен случай - даваш едни грешни пари за клан-клан, недодран, недолекъван... уморен... Така лесно могат да бъдат отсяти читавите от некадърните, а не на калпак, защото - така трябва!

Здравната каса е каца без дъно. Дават ти направление, но само прегледа е частично безплатен, всички изследвания плащаш от джоб , за което дори не ти издават касова бележка. Ако това е здравеопазване , значи аз съм космонавт. Плащаш колкото ти поискат. По лошото е че понякога си плащаш , всичко а вниманието и лечението е нулево. Затова и нацията ни е толкова болна. На Здравеопазването в основата си се издържа от Здравната каса, а постъпленията отиват в лекарските джобове. Надали някъде корупцията е по висока отколкото в здравеопазването. Така никога парите за здравеопазване няма да стигнат. Освен това заплащането е неадекватно. Някой получават всичко безплатно някой не, който е по близо и има близки получава лекарска помощ, другите не заслужават. Това е положението- пълна трагедия, за политиците правителствена болници със всички екстри, за народа само на книга имаме здравеопазване.

Бая търтеи хрантутим! И все още дишаме.

Преди да постъпя на лечение във една специализирана софийска болниза ми дадоха списък и рецепта какво трябва да си купя. Антибиотик, обезболяващи дори катетър. А в една друга болница пък ме пратиха да си купя батерия за да ми постявят холтер и кокво ли още не. Къде са ти са 59 ... пари?

Авторите продължават с манипулациите на обществото. Образованието и здравеопазването обслужва останалото население в БГ. Фамилиите на управниците не ползват тези услуги, за тях има правителствена болница, лечение и ограмотяване в чужбина. За тях е важен бюджета на МВР да е добър, това им гарантира статутквото на управници и това е видно от последния такъв.

бонуси за себе си и голяма част от персонала. Абсурд за 4.8 млн. лева От проектобюджета на Министерския съвет за издръжката на БОРКОР се разбира още, че през 2012 година звеното ще разполага с общо 4.8 милиона лева. От тях 3.2 милиона лева са за развиване на основна дейност. Когато става дума за "дейност", всички си представят някакви конкретни резултати, но дадените разяснения показват, че тези очаквания са все още прибързани.

От проектобюджета на БОРКОР обаче става ясно, че институцията дава подвеждаща статистика в своя официален отговор по ЗДОИ. Бюджетът на звеното за заплати на персонала е 579 000 лева, но при средна заплата от 621.08 лева, перото за заплати трябваше да бъде два пъти по-малко - 298 118 лева. Останалите пари най-вероятно са предвидени за раздаване под формата на бонуси, които са предварително ясни още в началото на годината. Те реално вдигат средната заплата над 1000 лева. Преди да бъде сменен от Бойко Борисов, Стоян Кушлев бе нашумял именно с раздаването на огромни бонуси за себе си и голяма част от персонала. Абсурд за 4.8 млн. лева От проектобюджета на Министерския съвет за издръжката на БОРКОР се разбира още, че през 2012 година звеното ще разполага с общо 4.8 милиона лева. От тях 3.2 милиона лева са за развиване на основна дейност. Когато става дума за "дейност", всички си представят някакви конкретни резултати, но дадените разяснения показват, че тези очаквания са все още прибързани.

Като са толкова отворени могат ли да ни отговорят защо,при всяка смяна на управляващите се сменят и шефовете в спортният тотализатор.Днес отново ги смениха понеже са мно-о-о-ого важни за икономиката и здравеопазването.Да не връткат и те часовника назад,като онези непълнолетните?

Какъв е тоя БОРКОР??? Какво беше това??? От утре - ще влезем може би и в стандартите на Миро Ирландската Мърша???

Безадресни дрънканици! Симулиране на работа!

всички некадарни лекари станаха амбулантни тарговзи на лекарства и водят по ресторанти и ехкусии докторите на болнизите да купуват лекарства имат заплати по 5-6 000 плус премии кола телефон хубав живот оборот оборот

А всички останали некадърници станаха форумни коментатори. Като ти гледам творението явно си голям гений. Че и плюсове ти сложили. Браво.

Прав е за съжаление, а и вотовете са б негова полза !

Това,че всички некадърници кичещи се с етикета 'лекар' - станаха алчни посредници-търговци подкупващи истинските си колеги е точно така.И мисля, че най-правилно е да им се отнеме титлата 'лекар' и да не се тупат в гърдите с нея,защото образованието ти не те прави такъв.

500 на мецец да платим пак на касапите ще им е малко. Aлчността е безпределна в касапите.

касапите са в парламента и правителствата, парче тъпо, другите само им подражават!

Нищо не казват за лекарската корупция. Как лекари искат пари от пациентите, за да си ги сложат в собствения джоб.

че къде другаде да ги слагат?! със заплата от 650-800 лв за повечето лекари, ще искат! пациентите са губещите - мутрите във властта си имат болници и пари!

59 милиона откраднати.

В ТР от от давна се прилага успешна електронна система за контрол на лекарствата, полезно ще е за Бг да се възползват от техния опит така ще се избегнат тези проблеми.

Това не е толкова важно - непредвидени и ненужни разходи винаги се получават... Много по-важно КЪДЕ са отишли "комисионните" от тези сделки, които са поне 10%, т.е. 5,9 млн.лв.?

Още един прекрасен пример, че назависимо законите, манталитета винаги побеждава! Не закони ни трябват а нов манталитет!!!

БОКУР: *Теста не съфпада с профила и е мнного ПО-голям, ОТ, на РБ- легендата, ген. БОЙКО ! Незъзможно?

Направиха болниците и лекарите търговци и те работят като търговци. Източват здравната каса, а болните така лекуват че да станат по болни и постоянно да ходят на лекар - нали им трябват болни че да увеличат печалбата си.

Всички тези данни потвърдават факта,че здравеопазването у нас се държи на прилично ниво на почти безплатния труд на лекарите.Обаче е важно да се знае,че безплатното здравеопазване води по 2 пътя-или ди липсващо такова или до прекомерно скъпо.Т.е. след 2-3 г.народът или ще мре поради липса на лекари или ще предлага космически суми за медицинска помощ,но няма да има на кого.И пак ще мре.

Една ВМА със 100000000 лева ощетила бюджета,в резултат на което ръководството и получава високи постове и т.н,сега ще има сеч преди предстоящата приватизация на медицинските заведения за други цели.

Военна б-ца е най-доброто лечебно заведение у нас-има ред,чистота,лекарите са компетентни,лечението и техниката са на европейско ниво.Коя друга може да се сравнява с нея-селската ли /окръжна/ или т.н.градски?Не случайно силните на деня се лекуват там.

Доктор Менгеле, може да им завиди на българските лекари в много отношения. Пари - колкото им трябват, отговорност- никаква, резултати- печални, недоверие- абсолютно. Омраза- безпределна.

Нали искаш безплатно.Това е безплатното.За 30 лв на месец това е.Като почнеш да плащаш по 300 евро тогава можеш да имаш плахи претенции.

С 379 лв пенсия...

За да мога да плащам 300 Евро на месец за здраве, трябва да получавам около 2700 Евро месечно брутна заплата, нали?

Браво все така ви искам. Продължавайте в същия дух. Сега остава да има желание от НС. Първо трябва да се затворят дупките..

Крадеца вика-дръжте крадеца.Болниците крадат,а БОРКОР колко милиона изхарчи,докато си сглобяваха бюра и не вършиха нищо година и повече???ОТВРАТИТЕЛНА ДЪРЖАВА

пак е на власт... И са лизнаха на килимчето... Напомниха му, че УЖ вършат работа.. Сега остава и РУМЕНчо БАНИЧКАТА да им върнат за шеф... Дялания камък - КАТАДЖИЙЧЕТО дет за всичко става...

Боркур - много интересно съкращение!

го разбирам така: 13 здравни заведения, 59 млна излишни харчове, 13 виновни (тези заведения си имат началници), по 6 млна средно на началник, по 6 години затвор без право на обжалване!И започва проверката на следващите 13 заведения...

в българия мразите лекарите, нали

като ни гледате като банкомати, а не като пациенти.

Обаче омразата,за разлика от любовта винаги е споделена,да знаеш.Та като отидеш при лекар с омраза,получаваш в отговор омраза,вместо здраве и живот.

А вие паразити от БОРКОР освен заплатите си и рушветите, чий х.й крепихте през цялото това време?

Ха! Ами има лесно решение: само преди ден на НЗОК бяха отпуснато допълнително 100 милиона лева "за болниците" - поне така беше формулирано! Следователно - на болниците, които са закупили ненужни лекарства за Х млн. лева, ще им се преведат пари с (-) Х млн. лева, изхарчени за ненужни илачи! А директорите - да ги възстановят от комисионите си, получени от фармаакулите!

Тези, който са одобрявали тези поръчки, да ги платят от джоба си! Нищо работа, нали са прибирали комисионни от излишните за болниците сделки!

така е само долните милиционери начело с цвръцко са най чесни

за лечение на българите Бялата мафия си върти далаверите а народа да мре

Коментари - БОРКОР: 13 болници купили ненужни лекарства за 59 млн. лв. | Днес.dir.bg

БОРКОР: 13 болници купили ненужни лекарства за 59 млн. лв.

13 болници у нас са закупили ненужни лекарства на стойност близо 59 млн. лв. за периода януари 2013 г. - юни 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - БОРКОР: 13 болници купили ненужни лекарства за 59 млн. лв. | Днес.dir.bg

Коментари

Ха, и Бор-Чвораджиите ли взеха да се занимават с болници и илячи ....! Ама то , наистина, си е много по-безопасно, отколкото с митници, ченгета, политици и подобна измет.

а докторите как ще изкарат ако не купят лекарства? пазара работи не се оплаквайте!!!

Парламента да не се мотае (днес нямало да работят, защото нямали работа) ами да приема закон, върху всяка рецепта да пише: "здравеопазването е опасно за вашето здраве".

Лекарската професия е най трудната и най престижната. Затова най умните и отличниците от средното образование имат шансове да станат лекари .Шест годишно обучение и след това още 6 за да станете специалист, безбройни дежурства, така че няма друга професия по трудна от лекарската. За да станете добър специалист вече сте на възраст 35-40 години , от тук нататък тепърва започвате да устройвате живота си. Тази професия навсякъде по света е добре заплатена . Положението на Бг лекарите за съжаление е трагично , затова вина имат всичките правителства които са дошли на власт. Медицина се прави с много пари .

Да бе, да! Пътувах с влака Силистра - София преди години. Цяла вечер едни "студентчета" по медицина превъртаха ролкови пищови, хилиха се като ненормални и казаха, че на другия ден им предстои изпит по ДИАГНОСТИКА:D Като се сетя за случката, страх ме е да си помисля да отида на лекар! Малеееййй, а какви сестри подготвят в медицинските вузоове? Тройкаджийки, завършили компромисни СОУ-та! Така, че - правете си сметката, кой се ОПИТВА да ви лекува!

преди 20 години не беше така

Никаква здравна каса.Всички на си плащат в кеш!

И аз мисля, че така много бързо ще се отделят добрите лекари, от онези, които не стават за нищо.

Това е най-справедливият начин да бъде заплатена лекарската професия. В противен случай - даваш едни грешни пари за клан-клан, недодран, недолекъван... уморен... Така лесно могат да бъдат отсяти читавите от некадърните, а не на калпак, защото - така трябва!

Здравната каса е каца без дъно. Дават ти направление, но само прегледа е частично безплатен, всички изследвания плащаш от джоб , за което дори не ти издават касова бележка. Ако това е здравеопазване , значи аз съм космонавт. Плащаш колкото ти поискат. По лошото е че понякога си плащаш , всичко а вниманието и лечението е нулево. Затова и нацията ни е толкова болна. На Здравеопазването в основата си се издържа от Здравната каса, а постъпленията отиват в лекарските джобове. Надали някъде корупцията е по висока отколкото в здравеопазването. Така никога парите за здравеопазване няма да стигнат. Освен това заплащането е неадекватно. Някой получават всичко безплатно някой не, който е по близо и има близки получава лекарска помощ, другите не заслужават. Това е положението- пълна трагедия, за политиците правителствена болници със всички екстри, за народа само на книга имаме здравеопазване.

Бая търтеи хрантутим! И все още дишаме.

Преди да постъпя на лечение във една специализирана софийска болниза ми дадоха списък и рецепта какво трябва да си купя. Антибиотик, обезболяващи дори катетър. А в една друга болница пък ме пратиха да си купя батерия за да ми постявят холтер и кокво ли още не. Къде са ти са 59 ... пари?

Авторите продължават с манипулациите на обществото. Образованието и здравеопазването обслужва останалото население в БГ. Фамилиите на управниците не ползват тези услуги, за тях има правителствена болница, лечение и ограмотяване в чужбина. За тях е важен бюджета на МВР да е добър, това им гарантира статутквото на управници и това е видно от последния такъв.

бонуси за себе си и голяма част от персонала. Абсурд за 4.8 млн. лева От проектобюджета на Министерския съвет за издръжката на БОРКОР се разбира още, че през 2012 година звеното ще разполага с общо 4.8 милиона лева. От тях 3.2 милиона лева са за развиване на основна дейност. Когато става дума за "дейност", всички си представят някакви конкретни резултати, но дадените разяснения показват, че тези очаквания са все още прибързани.

От проектобюджета на БОРКОР обаче става ясно, че институцията дава подвеждаща статистика в своя официален отговор по ЗДОИ. Бюджетът на звеното за заплати на персонала е 579 000 лева, но при средна заплата от 621.08 лева, перото за заплати трябваше да бъде два пъти по-малко - 298 118 лева. Останалите пари най-вероятно са предвидени за раздаване под формата на бонуси, които са предварително ясни още в началото на годината. Те реално вдигат средната заплата над 1000 лева. Преди да бъде сменен от Бойко Борисов, Стоян Кушлев бе нашумял именно с раздаването на огромни бонуси за себе си и голяма част от персонала. Абсурд за 4.8 млн. лева От проектобюджета на Министерския съвет за издръжката на БОРКОР се разбира още, че през 2012 година звеното ще разполага с общо 4.8 милиона лева. От тях 3.2 милиона лева са за развиване на основна дейност. Когато става дума за "дейност", всички си представят някакви конкретни резултати, но дадените разяснения показват, че тези очаквания са все още прибързани.

Като са толкова отворени могат ли да ни отговорят защо,при всяка смяна на управляващите се сменят и шефовете в спортният тотализатор.Днес отново ги смениха понеже са мно-о-о-ого важни за икономиката и здравеопазването.Да не връткат и те часовника назад,като онези непълнолетните?

Какъв е тоя БОРКОР??? Какво беше това??? От утре - ще влезем може би и в стандартите на Миро Ирландската Мърша???

Безадресни дрънканици! Симулиране на работа!

всички некадарни лекари станаха амбулантни тарговзи на лекарства и водят по ресторанти и ехкусии докторите на болнизите да купуват лекарства имат заплати по 5-6 000 плус премии кола телефон хубав живот оборот оборот

А всички останали некадърници станаха форумни коментатори. Като ти гледам творението явно си голям гений. Че и плюсове ти сложили. Браво.

Прав е за съжаление, а и вотовете са б негова полза !

Това,че всички некадърници кичещи се с етикета 'лекар' - станаха алчни посредници-търговци подкупващи истинските си колеги е точно така.И мисля, че най-правилно е да им се отнеме титлата 'лекар' и да не се тупат в гърдите с нея,защото образованието ти не те прави такъв.

500 на мецец да платим пак на касапите ще им е малко. Aлчността е безпределна в касапите.

касапите са в парламента и правителствата, парче тъпо, другите само им подражават!

Нищо не казват за лекарската корупция. Как лекари искат пари от пациентите, за да си ги сложат в собствения джоб.

че къде другаде да ги слагат?! със заплата от 650-800 лв за повечето лекари, ще искат! пациентите са губещите - мутрите във властта си имат болници и пари!

59 милиона откраднати.

В ТР от от давна се прилага успешна електронна система за контрол на лекарствата, полезно ще е за Бг да се възползват от техния опит така ще се избегнат тези проблеми.

Това не е толкова важно - непредвидени и ненужни разходи винаги се получават... Много по-важно КЪДЕ са отишли "комисионните" от тези сделки, които са поне 10%, т.е. 5,9 млн.лв.?

Още един прекрасен пример, че назависимо законите, манталитета винаги побеждава! Не закони ни трябват а нов манталитет!!!

БОКУР: *Теста не съфпада с профила и е мнного ПО-голям, ОТ, на РБ- легендата, ген. БОЙКО ! Незъзможно?

Направиха болниците и лекарите търговци и те работят като търговци. Източват здравната каса, а болните така лекуват че да станат по болни и постоянно да ходят на лекар - нали им трябват болни че да увеличат печалбата си.

Всички тези данни потвърдават факта,че здравеопазването у нас се държи на прилично ниво на почти безплатния труд на лекарите.Обаче е важно да се знае,че безплатното здравеопазване води по 2 пътя-или ди липсващо такова или до прекомерно скъпо.Т.е. след 2-3 г.народът или ще мре поради липса на лекари или ще предлага космически суми за медицинска помощ,но няма да има на кого.И пак ще мре.

Една ВМА със 100000000 лева ощетила бюджета,в резултат на което ръководството и получава високи постове и т.н,сега ще има сеч преди предстоящата приватизация на медицинските заведения за други цели.

Военна б-ца е най-доброто лечебно заведение у нас-има ред,чистота,лекарите са компетентни,лечението и техниката са на европейско ниво.Коя друга може да се сравнява с нея-селската ли /окръжна/ или т.н.градски?Не случайно силните на деня се лекуват там.

Доктор Менгеле, може да им завиди на българските лекари в много отношения. Пари - колкото им трябват, отговорност- никаква, резултати- печални, недоверие- абсолютно. Омраза- безпределна.

Нали искаш безплатно.Това е безплатното.За 30 лв на месец това е.Като почнеш да плащаш по 300 евро тогава можеш да имаш плахи претенции.

С 379 лв пенсия...

За да мога да плащам 300 Евро на месец за здраве, трябва да получавам около 2700 Евро месечно брутна заплата, нали?

Браво все така ви искам. Продължавайте в същия дух. Сега остава да има желание от НС. Първо трябва да се затворят дупките..

Крадеца вика-дръжте крадеца.Болниците крадат,а БОРКОР колко милиона изхарчи,докато си сглобяваха бюра и не вършиха нищо година и повече???ОТВРАТИТЕЛНА ДЪРЖАВА

пак е на власт... И са лизнаха на килимчето... Напомниха му, че УЖ вършат работа.. Сега остава и РУМЕНчо БАНИЧКАТА да им върнат за шеф... Дялания камък - КАТАДЖИЙЧЕТО дет за всичко става...

Боркур - много интересно съкращение!

го разбирам така: 13 здравни заведения, 59 млна излишни харчове, 13 виновни (тези заведения си имат началници), по 6 млна средно на началник, по 6 години затвор без право на обжалване!И започва проверката на следващите 13 заведения...

в българия мразите лекарите, нали

като ни гледате като банкомати, а не като пациенти.

Обаче омразата,за разлика от любовта винаги е споделена,да знаеш.Та като отидеш при лекар с омраза,получаваш в отговор омраза,вместо здраве и живот.

А вие паразити от БОРКОР освен заплатите си и рушветите, чий х.й крепихте през цялото това време?

Ха! Ами има лесно решение: само преди ден на НЗОК бяха отпуснато допълнително 100 милиона лева "за болниците" - поне така беше формулирано! Следователно - на болниците, които са закупили ненужни лекарства за Х млн. лева, ще им се преведат пари с (-) Х млн. лева, изхарчени за ненужни илачи! А директорите - да ги възстановят от комисионите си, получени от фармаакулите!

Тези, който са одобрявали тези поръчки, да ги платят от джоба си! Нищо работа, нали са прибирали комисионни от излишните за болниците сделки!

така е само долните милиционери начело с цвръцко са най чесни

за лечение на българите Бялата мафия си върти далаверите а народа да мре