Хванат с рушвет чиновник ще губи целия си стаж за пенсия

Хванат с рушвет чиновник да губи целия си осигурителен стаж, без който не може да взема пенсия. Това предложение, което да влезе в специален закон срещу корупцията, лансира вчера шефът на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев.

Обратно в новината

Коментари - Хванат с рушвет чиновник ще губи целия си стаж за пенсия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щели пак да гласуват за най-корумпираното и крадливо правителство на България (след Костовото, де) - как веднага си пролича кой е с лабилна психика, промит мозък, и веднага налапва кукичката на герб даже и с фалшива стръв. Може ли да сте толкова наивни, че да повярвате, или сте си откровено глупави?

Да, пуснал популистко лафче, после ще чакаме един шоколад да увие в станиол един мармот и всичко да се забрави...

Няма по болни мозъци от гербаджийските.Другари гербаджий Вие не живете през 60-те години на миналия век.В момента в Европа и цивилизования свят има стандарти и такива велики глупости немогат да се случат,като тази на незачитане на реално изработен и осигуен стаж.Има поне 20 други начина да се реагира спямо корумпираните престъпници,просто малко трябва да се опитате да си набръчкате гладките мозъци.

Това е едно толкова глупаво от всякъде предложение че се чудя как някои му се връзват.То е противоправно и неприложимо.Защото проблема не е в липсата на закони а в тяхното прилагане. Корупцията е тотална но за съжалриние тя е най-голяма по върховете.И може ли да ми посочите точно кои ще са честните хора които ще следят за прилагането.По начало народното събрание стана едно напълно безполезно място за партиини храненици които се занимават с преливане от пусто в празно.Мое твърдо убеждение е че в България оправяне няма.Ако някой смята друго нека го каже.

Да се прибави към закона, на хванатите с подкуп да им се забранява завинаги да заемат и държавни или общински длъжности.

След като прочетох коментариите останах изумен от простотиите написани в някои от тях. ПОДОБНИ ЗАКОНОВИ РЕШЕНИЯ ИМА В ПОЧТИ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ - ТАМ НИКОЙ НЕ РИСКУВА ПЕНСИЯТА СИ ЗА ДА ПОЛУЧИ ПОДКУП.Та всеки да пише каквото си иска,но това е действително решение,стига да се прилага стриктно.

В Топ 10 на най-корумпираните политици - Красимир Велчев. Фалирала държава, управлявана от корумпирани политици, без гражданско общество, завлядяна от мафията.

Глупав човек и силен вятър,нищо не може да го спре!!! Глупав човек, бърз влак и силен вятър - нямат спиране ! За глупостта съществуват ли граници, а за ума - бариери. Безплодните умове са най-плодовити на думи.

Можело значи да се бори корупция, но се сетили в края на мандата. Звучи предизборно популистки, защото тов следваше да е сред първите гласувани от ГЕРБ неща. Не е нужно да се открива кой знае какво, а просто такива успешни и строги практики да се приложат и у нас. Защо, защо, чак сега това?!?! Дано поне го приемат.

Този подход го приложете вие,управниците!Дайте личен пример на народа,който все мамите и изнудвате!

А за доказан политик-престъпник какво следва???

Тия глупости ги предлагай, когато и заплатите на полицая и служителя са като в Германия

ЗАЩО САМО ЗА ЧИНОВНИЦИТЕ, А СЛУЖИТЕЛИТЕ?

Пълни глупости.Няма закон,с който да вземете трудовия стаж на някого,но ще ви подскажа,че можете да го уволните и да го осъдите да плати.

Летните температури явно се отразяват зле на много хора. Този господин чувал ли е за ред международни правни актове по въпроса - регламенти на ЕС, нормативи на МОТ, и т.н.??

ЧЛ.1-Рушвет до 200 е да се смята за устна благодарност

А до 1000 - за безвъзмездна благотворителност!

тук е пълно с драскачи който в работно време ощетяват държавата

с какво я ощетяват?

браво ,това ми хареса

Невероятен глупак...Невероятен. Поредната тъпотия - като здравната министърка, която се канеше да непозволява получаване на лични документи, спирането на границаит.н. заради неплатени здравни вноски. А това бе чудовищно нарушение на права, направо Сталин да й завиди. Сталин ще завиди и на горния често говорящ глупак - пак чудовищно нарушение на права, никой няма право да ти посегне на трудовия стаж, а за корупцията си има НК. Отделен закон е ненужен, нека се изпълнява НК. Както и никой няма право да те унижава с минимални, съвсем минимални пенсии. Възрастни, които и най-нафуканите форумци - надявам се - ще станат, сега не го разбират. Нали им се внушава чрез медии, чрез реклама, че старите хора са излишни. Каква радост ще настъпи сред редиците на младите - стар човек, бивш чиновник без пенсия...А това всъщност е зъл цинизъм и наглост.

сър

Пламенчо не ме подценявай.Пенсионер съм.

Егаси закона.Няма да остане чиновник не наказан.

Това е такава здрава партенка, и както се вижда от половината мнения, си изпълнява целта доста успешно. 1. Ако герберастите НАИСТИНА имаха намерение да направят такъв закон, досега за 3 години щяха да са го приели, че и няколко поправки да са му теглили, и постоянна комисия към НС за контрол да има. 2. Сега ще се раздува половин година и разтяга по медии и форуми, до изборите, ще набере нужния заблуден и наивно повярвал на шегата електорат, и след това ще бъде случайно забравен и захвърлен. 3. Точно пък Красьо Велчев да го предложи?! Самият факт не ви ли изглежда силно съмнителен. Не че намеквам нещо, то се знае публично, и не е тайна.

4. България не е Германия. Разликите са безброй, и историческите факти винаги са го доказвали досега. 5. Ако се приеме, ще се прилага само спрямо "враговете" на партията, за разчистване на партийната конкуренция. За "наши хора" няма да важи - гарантирано от герб.

тия неграмотни и необразовани нещастници от ГЕРБ наистина си нямат никаква правна култура. Такъв закон противоречи на много членово от Конституцията. Милиционерски тъпи мозъци. Толкова са тъпи, че вогат да предложат отдрязване на дясната ръка.

А какво да стане със сегашните власт имащи, които на свой хора намират вратички и раздават пари по списък(по няколко хиляди),по няколко пъти в година, да не говорим че веднага без конкурс ги назначават на работа

Няма как да стане това уважаеми.Няма защото ако хванатия е политик и стои близо до полата на своята политическа началничка ,за какъв стаж тогава ще говорим?Вчера като общински администратор ,днес като съветник ,а утре и в парламента ,навсякъде този млад човек докоснал се един път до "лесните"пари под масата ,няма как да се откаже.Какво значи тук някакъв си трудов стаж за пенсия,на момъкът днес му се живее ,утре законите ща останат в историята ,но не и мафията ,олигархията и политическите гноми винаги ще са над тях ,над държавата ,над обществото./Пример екс.Кмета на виден столичен район и днес общински съветник,а утре?/

как им идват тия идеи само не знам, или журналистите търсат от кво да направят само сензация и с кво да пълнят на хората главите. Аз предлагам който прави подобни тъпи предложения като тоя - да му се взема пропуска за народното събрание

Ако това стане, ще гласувам за тях!

Хайде сега не си търси оправдание - нали знаеш че после пак ще съжаляваш!

това добре.Ами какво правим с прегрешенията на властимащите? Хайде да и за себе си да помислят от тази гледна точка,а не само да сътворяват закони с вратички за облагодетелстване.

нищо, което може да се изяде или изпие за 20 мин. не е подкуп. :)

Тия тотално са полудели !

че кои няма да се сагласи ?супер закон хем морален хем либерален и разбира се има едно но в страни като германя хората взимат от 2500- 5000еур заплата и спазват тези закони савсем стриктно и слуят на дарявата както трябва и да баде.ако искате само за сравнение тук дарявен служител взима ч00-ш00еур.затова пак ще го повторим от зелени тикви семки не сабираме,не си мислете че булгарите сме толкова тап народ......... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като ти гледам правописа по добре не се изказвай, ТЪПАКО.

Такова предложение трябва да се адмирира, но като кажат А да стигнат до края. Предлагам в същия дух ако хванат партия, която получава пари по нелегален начи да бъде заличавана. Корупцията в България е там. Големите далавери се прикриват с политически чадър, защото акулите си плащат на партиите, особено когато са на власт.

трябва да си наистина много тъп за да си представиш, че това може да стане на практика, ама много тъп....

да започнат от себе си - цялата най-висше стояща пасмина

Аз пък искам да започнат от масовите лапачи. Не ЦвЦв ти развява стоп палката и се прави на интересен за 20 лева. Не ББ е мазния чиновник, на който трябва да бутнеш някоя друга десетачка та белким си свърши работата... Да оправят милионите случаи, в които собствените ни съграждани ни крадат, пък после ще гоним тези подкупи, които са по-трудни за доказване.

хахаха голема смешка каза тоя, те митничарите ако чакаха на едната пенсия, живи да ги оплачеш. съмнявам се, че щата щеше да е попълнен дори и на половина. принципа при тях е - ако не си избачкам кинтите за пенсия за първата година, по-добре хич да не се хващам. нема лабаво при тях. с полицитя е същата работа - трупат точките за пенсия като частна охрана в извънработно време. отделно ядат и пият цял живот без да плащат по барове, ресторанти и капанчета от типа "старши, заведението черпи". БДЖ, КАТ, НАП, ХЕИ, навсякъде и на всякакво ниво - за пенсия никой не работи и не чака на нея, всеки се осигурява кой както може, а те могат, вревайте ми

знаеш ли че от зелени тикви като теб семки не сабираме..... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ти нещо май, а?

ТОВА СА ИДИОТЩИНИ КАКТО ВСИЧКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА ГРОБ. А ВСИЧКИ ФОРУМЦИ СТЕ ТЪПАЦИ! И ДА НЕ ЗАБРАВИТЕ ДА СИ СВЕТНЕТЕ ФАРОВЕТЕ.

"А ВСИЧКИ ФОРУМЦИ СТЕ ТЪПАЦИ!"...

АКО ТОВА СТАНЕ ,ЩЕ СЕ ВЪРНА В БГ ЗА ВИНАГИ. ТОВА Е НАИ УМНОТО НЕЩО КОЕТО ГЕРБ МОЖЕ ДА НАПРАВИ. БРАВО !!! ЩЕ БЪДЕ ПРЕКРАСНО ДА НЕ ТЕ ИЗНУДВАТ!

:) Да не съжеляваш после?! Едно е да гледаш отстрани и да чуваш избирателни думи. Друго е да си в кюпа ... Како се казва, а дано, ама надали :) - имам предвид закона и пролжението му, не твоето мнение и желание! :)

Напълно подкрепям предложението за такъв закон!Щом си държавен служител - служиш на държавата и ползваш съответните облаги, ако са ти малко и не ти харесват - иди при някой частник, пък да видим там как ще можеш да крадеш и кой ще те подкупва...Проверено и действа в Германия, значи и тук ще сработи, ама някой трябва да тръгне против интереса си и да прокара закона!По-скоро въпросът е - защо досега не са приети такива закони и ме учудва, че повечето коментари са против приемането им!?!...Странна БГ психика...

"Проверено и действа в Германия, значи и тук ще сработи..." Наивник :) Има една малка, но много съществена разлика между нашата и тяхната държава. Оставям те сам/-а да се сетиш коя е тя. Успех!

То и Самсон ти го е казал. Чакам заплата от 3000 евро.

Бабо, когато трудът ти произвежда и носи приходи за 5000 евро ще имаш три хиляди заплата.

То хубаво ама пак ще се превърне в "българска работа"

да започнат от себе си - цялата най-висше стояща пасмина

Дреме му на Бойко, че ще го хванат с рушвет нали зад него е Цветелина.

не е ли под него? :))

В Русия за да се противодейства на корупцията сред техните катаджии , са записали в техният закон за МВР че катаджията като спре водача за проверка не може да възпрепятства заснемането на проверката на видео от водача В ютюб има много клипове Най краткият е как полицаят спира кола и като види че водача започва да снима , го пуска да върви , като казва че не го е спирал Камерата е голямо оръжие срещу корупцията Така че ако катаджиите ви искат пари , просто вадете камера или телефон и снимайте на видео ситуацията Няма забрана да се снимат други хора на об'юествено място , включително и държавни служители / полицаи /

Няма го вече Мишо Бирата/колко удобно за ББ/и се развилняхте,а? Сега като се започне с едни подхвърлени пакетчета дупето да им е яко на тези които не са носили мед при правилния кошер. НИЕ ВСИЧКИ БИХМЕ ПОДКРЕПИЛИ ВАС ОТ ГЕРБ,АКО ББ МИНЕ ЕДИН ОБЩЕСТВЕН ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА!

Не знам за Германия, но в Австрия е такъв закона. Според всякакви полит. и икономически проучвания, Австрия, наред с Финландия, са на последните две места в ЕС по показател корупция. Само, че там наистина се прилага. Докато България и Румъния са на първите две. Което води до съмнението, че дори и да се приеме такъв закон у нас, свикналите с корупцията чиновници няма да го прилагат в цялата му сила, след определено подобаващо стимуилиране.

А за този. който предлага подкуп защо нищо не се пише? За мен това е основния проблем

Със сигурност даващите също са виновни, но май отдавна сме минали момента когато е имало смисъл да ги наказваме. Понеже взимащите са твърде много. Как да не дадеш десетачка на униформения дето те е спрял - ако не го направиш ще ти измисли нарушение за 100. И като отидеш да ти заверят някакъв документ и лелката си пуши на бюрото и те гледа лошо понеже си й прекъснал обедната почивка (в десет сутринта) ако не бутнеш някой лев ще те мотаят с дни за процедура, която отнема 15 минути.

Още по голямо всяване на страх ако не си с тях..Някой дали се заблуждава че "корупцията"на средни нива е най- голяма и че тя не става с протекцията на висшите нива??Закон за "изгаряне на бушони" при евентуален неуспех на рекета..

Като си казал А, кажи и Б. На празноглавеца депутат да се отнема мандата и да му се ударят по сто тояги на голо!

Ха!!! Че то при тия тарифи на подкупите, тия дето взимат подкупи нямат нужда от пенсия!!!

Ако герберите го направят това и видя осъдени чиновници, ще гласувам дълги години за Герб. Нямате представа каква вреда нанася чиновническия рекет на цялата ни икономика и общество.

Браво ГЕРБ ,ако приемат такъв закон ще гласувам тоя път за тях !

Не е необходимо само да бъде приет такъв закон. Трябва някой да го прилага и то безкомпромисно.

И всичко това по идея на Краси Велчев - ЧЕСТНИЯ

този малоумник от герб си прави шоу с народа. дарявата е обхваната като октопот от коромпирани другари от президента пм министри а пак за депотатите един багер и всички лентя на боклука. те не заслуяват дори и минимална пенся. тези всички дригари дори и без пенся те си уредиха живота на гарба на народа. в тяхните банкови сметки има милярди милиони вав всякакви валути и не са си платиле данаците,а не обикновення чиновник. а да не говорим за тяхните имоти по света. те копуват наи хубавите и скапи имоти по света,а в балгаря подпалват декларации с апартаментчета и схлупени кашурки. смешни политици смешни ъправляваши смешни дипотати.хахахахаp

Тебе от кой зоопарк са те изтървали !