Париж и Москва договориха обезщетение за ”Мистрал”-ите

След 8-месечни преговори Париж и Москва се договориха за сумата, която Франция трябва да плати на Русия като обезщетение за недоставените кораби "Мистрал".

Обратно в новината

Коментари - Париж и Москва договориха обезщетение за ”Мистрал”-ите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само бившите партийни секретари си позволяваха простотията с оценките, бре...

францетата клекнаха пред 3 МИЛИАРДЕН БРИКС, кой ще смее да рита срещу него бе ?!?!

БРИКС?!? ха ха ха ... что это?

Ета 3 милиарда бе дурак, палавината от человечество бе тъпак, панимаеш !

лъжеш като съдран ! Знаем, че на Луи еди кой си са му налели разтопено олово в задника. А гилотината е просто още един начин да се отнеме живот, който французите са изобретили.

Някой не се продават за пари, дори и за много, а не като нашите мурзилки за жълти копейки...

Санкции до дупка срещу агресора и тиранина в Кремъл!За да се научи да уважава международните закони и териториалната цялост на своите съседи!

кви санкции срещу 3 миларден БРИКС бе, ти луд ли си ?!!? Да не вземе БРИКС-а да те санкционира, че тогава главата ти ще се окаже завряна там дето слънце не огрява !!

Къф БРИКС ве, кфи 5 лева смешко??? Икономиката на въглеводородната империя е издухана от всякъде...Благодарение на великия кормчия Пу, импреията се срива главоломно...

Простсата мошонка па се изказа неподготвен!!! Алоооууу мошонка, ти па какви санкций можеш да наложиш на Русия ве клоун циркаджийск?.ха..ха Ей мноо си прост и ограничен, ти от 2007 година живееш под санкций щот ти заповядват господарите евроатланти кво да правиш и кога да го правиш или от ЕВТИНИТЕ антракспържолки съвсем си изкуфял.!.ха..ха

Роба като теб ,завижда най- много на свободния човек!Но тези понятия свобода и демокрация са непонятни за чугунения ти болшевишки мозък!Ти гледай как звучи химна на Руслямския райх през 20 минути на плажа в Сочи и се радвай ...

На парада в Калининград, рушкия кораб изплю ракета , като....на мокър пясък, а на парада в Севастопол пред очите на Вовката друга ракета заседна...

пари нема - действай гаранция франция -амврика плаща

няма луди да продават оръжие на фашистка роССия....

Че те и не са искали да купуват. Те ГО ПРОИЗВЕЖДАТ. Идеята беше да се завърти някаква търговийка с Европа, ама Американците осраха положението.

Нямат късмет блядистанци и това си е...в техните кораби няма даже топла вода и след седмици на дълго плаване въшлясват

И Вие чалгаристанците нямате късмет, топлите си водиц с шибаните бойлери а РУСНАЦИТЕ имат централна топла вода и централно парно -който струват дребни стотинки по сравнени с цените в чалгаристан.!.};-)))) Аре бегай у гората за дръвца, че зимата иде.!.};-)))

проста да онемейш пред неимеющиханалоговвмире пастижения на руский гений. Тепла вада и парна! Тц тц тц..

Anachronos

В колко от селата си имат централно парно не разбах? А и с бойлера е по евтино. И като се скапе само твоят бойлер ще е а не цял град да остане без вода зимата за 3 седмици, както се случи тая зима. Преимуществото да си независим е равно на свобода. А ти мислиш по робския начин. Турското в теб още говори.

Каква топла вода в землянката ве смешник руски ???

Френските тъпанари, на класация"топ идиот",са на върха, не дават на друг,даже да припари, до челото,гдето галският петел пърха!

Френците наистина били петли, само , че диви!!!

И дали някой някога ще си поръча техника от франция?????????Дали????Слугинска държава тип ПУДЕЛ.

Що бе, я гледай колко изгодно излиза да ти откажат поръчката :) Русия с парите три-четири ще си направи, и за почерпка ще останат, жестоко й подринаха отбраната :)))

включително и самолетоносач- около 1 метър дълъг..

Поръчват и още как - Индия, Египет, Катар, ОАЕ, Малайзия...

МОлодци а у нас в Белене ограбили нагло боплее милиард евро ,украли реактор и парогенератори за более дв абилиона долара/цени уестингхаусе/ и хотят еще Билион /1000 000 000 евро/ неустойка За БЪлгария и Българите ничего напротив унищожили все что имели на АЕЦ Белене в том числе за более полтара билиона евра/вс е до кота 13.20

Не са го окрали!Ние им ги подарихме..

Защото сами се отказахме, щатските нали са по-изгодни, особено ако не ги правиш изобщо, най на сметка излизат!

Първо понаучи малко руски, а после се опитвай да пишеш.

руснаците получават по малко отколкото би следвало, но не са загуба. французите остават с два неизползваеми кораба, от които в най-добрия случай да вземат половината от себестойността им. франция губи много повече безспорно.

И Франция инвестира в политиката на Путин :)

Колко ще спечелят...а колко са загубили от путиновата политика? Математиката не е много на почит сред ура-кричалките.

Парите са си на рашките (0.9млд капаро)- редно е да им ги върнат. А корабите все едно щяха сами да ги потрошат с хеликоптерите си("опитни образци"!), като отчетем десетината тежки аварии на руската авиация със смъртни случаи от началото на лятото.

Забелязвам голяма загриженост за руската армия. Да, ние без съмнение нямаме подобни проблеми. Със забележката, че несъществуващите ни проблеми по причина на несъществуваща армия.

Думичката живот има само единствено число. Само глупаците още не са го разбрали...

Вместо "много човешки животи" е по-правилно да се каже "животът на много хора".

Да живее Франция!

Малоумник,те измислиха "хуманната"смърт,гилотината!

Какви и чии животи ще спаси Франция , като при тази ситуация стимулират пряко и косвено собствено производство от руска страна?Много тъпо , не продаваш сега , с което заявяваш и липса на продажби за в бъдеще ?!

'Стимулирали' са еднствено производството на макети и обещания. Обикновено за след 2020та..

Ай ся от сто кладенеца вода ЩЕ домъкнеш, и всичко е ок и французите са на печалба и ти спечели чепаратия .!. Аве с две думи всички сречедиха от цялата работа само ти дет бройш чуждите пари};-)))))

Абеее мужик гладен ,скрий се в землянката!За кви пари говориш,като рублите стават само за тоалетна хартия...А и с тоз фюрер Путлер , скоро ще фалирате напълно и окончателно!

lu4ka

Абе, Моше, ако не беше руснакът, отдавна щеше да си имит калъп спун. Краката трябва да им целуваш.

Ти за'тва си бършеш дрипника с лопушови листа .!.};-))) Ееех мошонка мирингясала, колкото и да се пънеш се тая миризлива и потна мошонка ЩЕ си останеш.!.};-)))

Струва ми се, че губят и двете страни. Получава се, че руснаците са инвестирали срещу много малка лихва. Части от корпусите на корабите бяха направена в Петербург. Най-вероятно корабите имат конструктивни особености свързани с монтаж на руски оръжейни системи и не се знае дали французите ще могат да монтират свои без сериозно преработване на корпуса. Това затруднява евентуалната продажба на трети страни или използването им от френския флот.

ама те вече ги продадоха.

По правилно е да се каже - "предадоха" нали за вторични суровини говорим :)

Те и ябълките продадоха на безценица - вместо хора ще ги ядата прасета и крави.

някой май чете само комсомолская правда.... като този горе дето така го доядяло че сменил ип-то си 20 пъти и ми набил минус завалията... а на себе си +... смешник :)))

Колко ще ни одръскат за Белене? Французите не ги мисля. Пари си имат. А ние как ще платим неустойките? Реве ми се ..... пак ще плащаме всички за нещо което не получихме заради собствената си глупост - сега ВЕИ - високи сметки. Ако бяхме построили АЕЦ Белене сега щеше да излезе на пазара (обещават свободен пазар от догодина) и да видим кой ще купи скъпият ток? Вижте собствениците на ВЕИ - първи противници на АЕЦ, а енергията от АЕЦ в цял свят е най-евтината.

Колкото ние за южен паток!

Eйги де били протестърчетата. Бърже на митинг бе маскари. По 50 кинта аванта щели да дават. Стига сте писали тук простотии. Рашъните ще си вземат парите ама Вас соросите ще ви отлюспят кат сте таквиз нередовни И по тубичка възелин безплатно за всеки протестър - подарък от ръководството на ГЕРБ

Колкото си получиха парите за Аляска.Евреин пари не дава,френски или американски няма значение.

получиха се един куфар пари. нали за това е великата фраза от тогава "Отървахме се от ледения куфар".... продажници на родина. А сега продадоха и на китайците част от бащината си земя.

На кого ще ги продадат? Голям инат стана. Който има пари, ще си намери стока.

те и поляците уж нямаха на кого да си продадат ябълките, па ква стана тя? оказаха се на далавера от руското ембарго... а чебурашките си гризат коланите на шинелите.

и на кого ги продадоха?

Ми освен полските ябълко производители да компенсират френските фермери за ефтиното мляко и блокирания руски пазар...

Дали 0.9 млрд, взели 1.2 млрд. ... голЕм килипир... това са по-малко от 5% годишно данък за тези 6 години дето са им строяли гимиите. направо са ги прецакали. за това първо стоката, после парите... а не като тъпите рашки.

Не зная как точно си учил аритметиката, ама учителят ти търпиголЕЕЕЕма критика. Опитай да сметнеш отново. Потърси помощ и от приятел. И, ако случайно изкараш горница някъде около 30 - 33%, може пък и да е вярно... И един съвет - не се изказвай неподготвен. Ставаш за смях.

Мила моя сладкасервитьорке. Не те знам какви халваджииски сметки смЕташ ма 0.9 млрд с 5% ГОДИШНА лихва след 6 години прави 1.2 млрд и то БЕЗ НАТРУПВАНЕ. С НАТРУПВАНЕ Е ТАКА за 6 години: 0.91.051.051.051.051.051.05= Ха сега си го задай на елката и го сметни пишман икономистке.

нищо чудно че всички комунистически правителства фалират държавите си щом смятат като тебе :) Трябва да те вземат за управител на гръцка банка.

По случай новината днес рубличката станала 60 за долар.

а да не говорим спрямо еврото, че това пусто евро все пада пада пада... па вчера беше 65 рублотапета, а днеска 67. Пустите валути... хич не се съобразяват с обезпечените със злато и петрол рублотапети.

Мануел

Бърже извикайте Пъстър свят тя най добре ги смята тез работи Пророкуваше че рублата ще стигне 1: 1000 спрямо долара още по новата година Не я видя нещо. Да не е на митинг зарад възелинчето

Я пак!!! Помниш ли като "падна" предния път рублата за колко рубли смотаняка Путлер си върна собствеността на маса руски предприятия от западните "умни" инвеститори? Не чете ли, че такъв "удар" на световната борса нокой не е правил откакто е създадена, а? Между 18 и 22 млрд долара!!!!

Това е много глупава опорна точка.Кои са тези предприятия?И каква стойност може да са имали щом са купени с обезценени рубли?Издишаш като очорната си точка!

Чети бе, чети!!! Колко процента от газопреработващите предприятия вече са руска собственост-95-97%!!! А за "удара на Путин" писаха западните икономисти!!

ама нас тва какво ни грее>.....

На фона на проваленият турецки паток и силата на сибир, тая новина идва някак да успокои рассийските душици в дир. Русия остава с кр в гза, а икономическата ситуация там само ще се влошава от тук насетне.

ти отдавна седиш с к.....в г..... Сигурно затова квичиш като пуйка пред заколение "га га"

"Оланд спря предаването на тези военни кораби на Русия заради политиката й спрямо Украйна." Солено ще им излезе на франсетата любовта им към Яйцето и Десен сектор. Доста солено.

Много 'солено' - милиардни сделки с Индия, Египет, Катар, ОАЕ, Малайзия, вероятно скоро и с Кувейт. А вие си дрънкайте вашата песен ..

Путин спечели: - дискредитация на Франция като делови партньор на оръжейния пазар,т.е нови ниши за руския ВПК -пълното връщане на една немалка сума - няколко милиона евро разлика отгоре, като компенсация - засилване на антиамериканските настроения във Франция сред обикновените хора - плановете на корабите,които Русия придоби по договор - възможност да построи същите кораби с по-малко пари на собствените си корабостроителници Путин загуби - година и половина,необходима за изграждането на тези кораби в руски корабостроителници,за да пазят никарагуанския канал

Да да, и Франция продаде самолети на Индия и Саудитска Арабия. Руския ВПК е блокиран.

Абдула, ако нашите управници са поне малко умни, ще правим съвместни учения с американците на следният принцип. Сега в България, следващият път на американска земя. И веднаж попаднал там-духай веднага. После всичко е лесно. Америка е това. Там няма способен човек, който да се чувства обиден или подценен.

Да ,това е разликата между Русия и САЩ.

РАЗБИТАМ, ЧЕ РАБОТАТА ВИ Е ДА ОСИГУРЯВАТЕ ПРОПАГАНДНАТА ВОЙНА НА ТРОЛОВЕТЕ В БГ, АМА ЗА ЦЕНАТА НА ТОКА ДНЕС НЯМАТЕ ЗАВАЛИИТЕ НИЩО! ТОВА НИ ИНТЕРЕСУВА ХОРАТА, ТИЯ КОРАБИ ВЪОБЩЕ НЕ НИ ВЪЛНУВЕАТ...АЙДЕ ДА ИДА ДРУГАДЕ ДА ПРОЧЕТА ИСТИНСКИ НОВИНИ!

Русия ще получи само това, което вече е платила (0.9 млрд ЕВРО) плюс 30% лихва (1.7 млрд ЕВРО). отделно могат да ги отшлайфат и за неустойки. Що се отнася до Мистралите, разходите по изграждането за които остават за сметка на френските моми, могат да се опитат да ги шитнат на Абрамович. Той обича да се вози у големи яхти.

Не е 1.7, а 1.17 млрд.

Dimi

Да не забравяме, че руснаците имат и бонус - пълната документация на тези корита...

Другари Мурзилки. Всъщност Франция ще върне само капарото което е получила от Русия (1.2 млрд според Рогозин). Дори по малко 1.16. А като се има предвид че ватенките претендираха за обезщетение от 3 млрд...това си е ритник в задника. Естествено в.Комерсант ще представи всичко по изопачен начин , т.е. ще излъже.

" Ученото си е учено , и в ..... "

много си прав,че Франция ще върне капарото.Другата сума ще я върнат всички от ЕС барабар иние.Така че не се кефи много а затягай колана.

Франсетата връщат парите и отделно ще си имат два мистрала в повече. Ще има оферти от типа: "Купувате 3 Рафала и получавате един Мистрал бесплатно"

Тцъ. Няма да имат - "Към нея ще бъдат добавени рисковете и разходите за демонтиране и разтоварване от корабите на руското оборудване, инсталирано по време на строежа". Това включва и киловите части на корабите, които са руско производство. Очевидно франсетата ще ги разглобяват. Останалото отива на скрап.

Няма такива нещо. Руснаците си свалят само комуникационното оборудване. Никакви килове няма да се свалят. Корабите нямат много руско оборудване, то е щяло да бъде сложено в Русия.

Не вярвам киловете да може да се разглобят. Вероятно ще трябва да се режат.

Това е успех за Русия и провал за САЩ. Франция беше колатералната жертва.

Москва. Руската компания Газпром експорт и турската Боташ са се разбрали за отстъпката за руския газ, който ще бъде доставян по Турски поток, но засега не са подписали никакви документи, предаде Интерфакс, позовавайки се на руския министър на енергетиката Александър Новак. По моя информация между Газпром и Боташ е постигнато споразумение за намалението, заявил е Новак пред журналисти. Той е добавил, че размерът на отстъпката е 10,25%.

че Турция е надупила Русия мене не ми е по добре, но от това, че БГ се одупи на всички ми кофти.

верно ли бе ? как е свързоно с мистралите това?

ХАХА, НОМЕРЪТ Е, ЧЕ СЛЕД ТУРЦИЯ НЯМА ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОТОКА.... ИДЕЯТА БЕШЕ ДА ПРОДАВАТ НА ЕС, АМА ЕС НЕ ИМ ИСКА РЕКЕТЬОРСКИЯ ГАЗ...

Така е Турция иска само газ за себе си, нея ТП не я интересува.

Нещо не си прочел статията гледам! База за базиране Владивосток каде е Крим каде е Владивосток.... ПОРЕДНИЯ ВОЕНЕН ЕКСПЕРТ...

Киев. Частни кредитори имат готовност да проведат преговори с правителството на Украйа за отписването на част от държавния дълг, съобщава Reuters, позовавайки се на собствен източник. Група финансови институции начело с американския фонд Franklin Templeton предложи да се откаже от пет процента от сумата по кредита. За да стане това реалност обаче Киев трябва да изпълни няколко условия, на които към момента не се дава гласност.

Добре де, кво общо има това с Мистралите? Или просто да изкараш дневната норма за добри постинги за незалежната?

се е раздвижила, еми браво на франсетата, всяко оръжие не достигнало до Мордор е победа, пари бол, долари, евро, запада си ги печата, колко си иска и може да прати на монголците, оръжието обаче е опасно в ръцете на имбецили и не трябва да се снабдяват с ново и модерно въоръжение. Те мурзилките, ако бяха кадър, щяха те да си ги правят, а не да им ги произвежда гнилия запад. И запомнете уважаеми смукачи на джуджешки пи.ле.ца, че дните на орките са преброени.

Руснаците предполагам са доволни. Възстановяват им всички направени разходи. Въпросните мистрали загубиха стратегическия си смисъл след връщането на Крим и ползата от тях за Русия щеше да е минимална. Сега франчулята им предстои да се мъчат да ги продават. А може и на скрап да станат...

Не, ще ги подараят на Украйна.

Тя и турската тръба загуби стратегическия си смисъл май ха ха ха ...Също като в комунизма всичките неуспехи и провали на гениалния вожд ,се представят като големи победи ,ама на тези кьорфишеци вярват само баламите...