Петкова прекрати концесията на мина ”Оброчище”

Енергийният министър Теменужка Петкова съобщи по БНТ, че прекратява концесията на мина "Оброчище" до изпълнение на ангажиментите на концесионера.

Обратно в новината

Коментари - Петкова прекрати концесията на мина ”Оброчище” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пи.чко заспалава, сигала си сиети?

Като се разрови в Гугле-то човек , и разбира че концесионера е офшорка свързана с приятелчето на Румен Овчаров и Корнелия Нинова - Ковачки ! Какво повече има да се коментира тогава !? Ако не бяхме в ЕС цялата страна щяхме да сме роби на червените олигарси , и затова русофилистичната измет така рипа да се връщаме към Путистан !

"Той даде 14-дневен срок"

новинатае тюрлю гювечеот термини. В заглавието пише, че концесията се прекратява, по-долу че се спира, после е ползван текст аз спиране на разрешение за проучване ала бала с две думи. Очевидно туъка се касае за трудовоправен спор - неизплащане на трудови възнаграждения и нарушаване на правилата за безопасни условия на труд. Министърката обаче казва, че се спирала концесията щото имал задължения от 205000 лв към държавата т.е. майната им на работниците държавата си иска нейното си. Няма ред за спиране на концесионния договор на ттова основание. Абе пълно малоумие и поредно замазване на очите на хората

До кога ще криете имената на тези измам ници. Крайно време е хората да разберат на кого е разпродадена българия!

20 министерства, 20 министри, 80 зам.министри, 500 директора в министерствата, 1300 началник отдели в министерствата, 45000 чиновници в министерствата, 132 броя агенции по 2000 човека вътре общо 26000 души, 30 областни управители, 120 зам областни управители, 15 000 души в областните администрации, 240 общини с по 500 души вътре общо 12000 души и куп други държавни учреждения като СЕМ, КЕВЪР, лелееее ..всичко това на държавната ясла яде нашите пари..абе защо трябва да храним тези хрантутници и освен това са крадци мръсни изедници, тъпи хора неуки ...леле заболя ме главата....да ги изметем веднага

-А кога ще прекратят концесията в мини Бобов дол на г-н Слагачки?Тоя що пипна всичко разсипа.

Още 20 г. Борисов Премиер и може би България ще почне да се оправя... Но с тия лумпени, за съжаление, надали ще се случи. Още веднъж БСП-ДПС на власт и КРАЙ с България.

Бойко Борисов скоро ще отиде при дядо си.

Абе той Боко и задника ти ще даде на концесия за 20 години, а ти ще се радваш и ще се стараеш.

Трябва да се ревизират всички концесионни договори, в т.ч. и този на Дънди Прешъс за добив на злато, така че да се увеличат ползите за държавата,. Добива на злато и всички останали редки метали които се извличат далеч от България, като германий, стронции, литий и много други, са от стратегическо значение за всяка уважаваща се държава. Иначе сме като африканска колония от което само може да се срамуваме за управляващите които си имаме и не можем да ги наречем другояче освен родоотстъпници.

Привечер е. Бaвно, дебнешком сякаш, се спускат лилави сенки над града. Огромният слънчев кръг догаря в потоци злато и алена кръв. Като мъртва сива змия лежи шосето сред стихнали поля. И ето босоногите. Три, четири, шест. Впрегнати в мънички колички, натоварени с дърва и съчки, те опъваха мускулите на своите млади тела. Фуражка с отпрани козирка, черни кръпки на сивите панталони, а жилите им изпънати като корабни въжета. Пот струят челата. А градът е тъй далече. Малки роби, впрегнати в ярема на своята беднота, деца, в чиито очи гори тихата скръб на старци.

Феликс Едмундович Дзержински или Феликс Джержински (на полски: Feliks Dzierżyński; на руски: Феликс Эдмундович Дзержинский) е съветски комунист, революционер и държавник от полски произход. Той е основател и пръв председател на Всеруската извънредна комисия за борба с контрареволюцията и саботажа при правителството на Съветска Русия - болшевишката тайна полиция с първоначално име Всерусийска извънредна комисия (ВЧК), по-известна само като ЧК (Всероссийская чрезвычайная комиссия по борьбе с контрреволюцией и саботажем при СНК РСФСР), предшественичка на бъдещия Комитет за държавна сигурност на СССР (по-известен като КГБ).

d4

а кой е концесионера? сигурно пак от "наш,те"... когато един договор не се спазва, или се прекратява, или се плащат неустойки. ама в Бантустана и договорите са като всичко останало-африкански! колония сме и такава ще си останем. да пълним гушите на концесионерите, ерепетата и монополите.

Лошото е, че са такива условията за работа в България респективно такива са собствениците и т.н.

..... миньорите искат прекратяване на концесията, ама не режат ли клона на който седят ? Само ако мината работи, ще могат да си получат дължимите възнаграждения. Спирането на концесията има за цел да осигури вземанията на държавата, но откъде ли ще дойдат пари за работниците ?

А откъде ще дойдат парите за концесионерите... надали от Господ Бог

орбата е безмилостно жестока. Борбата както казват, е епична. Аз паднах. Друг ще ме смени и... толкоз. Какво тук значи някаква си личност?! Разстрел, и след разстрела червеи. Това е толкоз просто и логично. Но в бурята ще бъдем пак със тебе, народе мой, защото те обичахме! 14 ч. 23.07.1942 г.

БРАТЧЕТАТА НА ГАВРОШ Ти целия скован от злоба си, о шумен и разблуден град, и твойте електрични глобуси всуе тъй празнично блестят! Че всяка вечер теменужена ти виждаш бедните деца и обидата незаслужена по изнурените лица. Съдбата рано ги излъгала, живота сграбчил ги отвред и ето ги: стоят на ъгъла, с прихлупен до очи каскет. Какво им даваш от разкоша си ти - толкоз щедър към едни, а към бездомните Гаврошовци жесток от ранни младини? Пред твоите витрини блескави накуп застават често те и колко скръб в очите трескави, и колко мъка се чете! Но тръгват си те пак одрипани, с въздишки плахи на уста, а тез витрини са обсипани с безброй жадувани неща... Ти целия скован от злоба си, о шумен и разблуден град, и твойте електрични глобуси всуе тъй празнично блестят!

Скоро щъ съ видим в Белене си елитарите.

Аз го разбирам така - след като платят тия жълти стотинки към държавата и работниците БЕЗ да закачат комисионните ни ще продължат да крадът на воля...Когато се наруши договор то той законно се прекратява а не се правят лицемерни пиари колко ''много работим''...

ВРЕМЕННО,какво означава?Защо си мисля ,че след 14 дни ще гледаме същият театър!

Аз не знам в какъв Абсурдистан битуваме. Имали 205 К задължения към Фиска.... Преди дни,от НАП прозвъняха на жена ми,че има задължения 300 лв.и ще й запорират банковата сметка.Задълженията се оказаха 42 лв.,които тя,преведе на другия ден. Къде е логиката в случващото се!?

Kога ще прекрати концесията на златната мина.Bсички залежи са на народа и държaвата.

Само с война ще се оправят нещата така е когато мафиоти бандити оправляват държавата това е плод на яловата ви.демокрация

Оправляват.Бах та в неграмотния

Kато те гледам колко си грамотен, едно изречение не можеш да напишеш.

Ами крайно време беше. Доколкото разбрах от Нова ТВ сутринта, миньорите искат точно това. И за другото поздравления: За новия синдикат. Това показва че имаме някакви наченки на гражданско общество. Не може да са само КНСБ и Подкрепа. Така както навремето бяха ОФ и предшественика на КНСБ - Профсъюзите. А сигурно някои вече са забравили, но освен основната партия, комунистическата, БКП, имаше и още една "партия" - БЗНС (казионна). Тя нямаше нищо общо със земеделските партии, беше пионка или дъщерна структура на БКП. Трябва българите все повече да се организират във сдружения. Имаме това право, Конституцията ни го дава, само че ние блеем... като овце.

сега, миниорите ще останат гладни и без работа. според мен концесионера проста не искарва достатъчно пари, за да си покрива заплатите и плащанията и тази мина отива към фалит, просто защото е нерентабилна, и скоро работниците в оброчище ще трябва да си търсят нова работа. това може би е по-добре и за тях и за семеиствата им- по добре за здравето и живота им.

Само в България подобни неща могат да са губещи. Работодателят сега нов апартамент ли да си купи по-напред кола ли, или заплати да плаща?

БРЦК

Ми като не може - да фалира ,по-рано е по-добре за всички.

Ако няма кяр САМ ще поиска да развали концесията ама нещо не чувам такива неща..Поредния грабител с властваща закрила на природните богатства на България и труда на хората..

Не разбрах на какво казвате ''крайно време''?? на едно половинчато БЕЗ никакви финансови загуби на тоя дето трупа милиони на наш гръб ли??Та нали след месец когато пак са ги пуснали да крадът ще бъде същото????Концесията трябва да се прекрати а не да шикалкавят властващите за да не си загубят комисионните..

Търа - бърар два чадъра. Кога ще се прекратят концесиите на златните мини и кога ще преминат в ръцете на държавата, за да не бъдем колониална държава, както и тези за Мариците.