МС стартира процедурата за концесия за Летище ”София”

Министерски съвет взе решение за стартиране на процедурата за концесия на Летище „София“. Срокът на концесията ще е 35 години. Нетно ефектът ще е 1.2 млрд. лв.

Обратно в новината

Коментари - МС стартира процедурата за концесия за Летище ”София” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Eй че сте ми сладури, а на мен няма ли да го харижете, ще дам повече за 35г. ВЕРВАЙТЕ МИ!

Явно всичко е до получаванет на комисионни и временно запушване на дупката БДЖ.Разпродават под тезгяфа и последните късчета от България.Управляват страната като за последно със заеми и подаяния от еврофондовете.След това първи ще се устроят в някое китно местенце на света и ще си живуркат.никой не иска да рискува и да прави реформи от управляващите.Паричките вместо във сребърния фонд както е по закон, ще се просмучат от БДЖ и краха ще продължава, а не се търси начин да се получи икономически ефективе транспорт.Това черничко момченце, което сложиха за министър на транспорта явно нищо друго не можа да измисли, независимо че може да е от малциствените групи.

600 000 000 Евро -35 г. ? ? ?

Ч-е-с-т-и-т-о на печелившите. Щури комисионни ще падат, ей! Че малко бяха поизгладнели нашите хора! Как не им е дошло на акъл на предишните да продадат летищео И по-бързо, че ако паднем, следващите ще искат те да лапнат муфтата. А ние се старахме..., ние, ние, ние сме свикнали да получаваме, не да даваме.

Защо тази сделка ми прилича на продажбата на Аляска от Русия на САЩ. Тогава руснаците в Думата са се радвали, че са продали на Америка "куфар с лед".

1.2 млрд за 35 години? Че то на година си е нищо!

Хах, пак ли бе, да не стане както при Гад Зееви , продадоха всички самолети и с куфарчетата с парите избягаха с последния самолет и отгоре на всичко и ни осъдиха да им платим 10 млн $ май беше. Какъв е проблема държавата да ги го управлява. Във франция 40% от промишлеността, включително ЖП транспорта и Авио са държавна собственост. Кой иска пак да краде ? А ББ ???

Хорааа, учете се от циганите !!! В тая пробита циганска държава трябва да се оцелява по цигански.

Виждам доста заблудени и възмутени хора, че летище се дава на концесия. Хора...това е последното летище, което се дава на концесия, другите от години са дадени. Всички са дадени на един монополист - ТИМ (Химпорт). Те ще си определят цените на които Българите ще пътуват от тук насетне. Това летище също ще бъде дадено на тях, нямайте и капка съмнение.

То е пределно ясно на кой!Националната сигурност е в ръцете на тия говеда!Има някакво КПП формално,което нищо не открива! Но защо трябва да дават и летище София на монополисти или евентуално подставени лица ?От това ще има загуби и никаква печалба,а дори и да има нищо минимално,но едва ли!Корупция!

Нека някой отново да попита защо народния съд е избил "цвета на нацията" А като се замислите, тогавашния цвят е стигнал много по-големи висини от сегашния.

Ами,това било вид лустрация!Да дойдат "нашите" се казва! Ама чак толкова добре,не сме били,с изключение на ограничен елит,ако изобщо може да се нарече така!

Никой не проведе разследване за това как Кремиковци напр. беше ликвидирано. Никой няма да проведе разследване за това как БДЖ е източвано и омаломощавано в продължение на десетилетия. Вместо да спрат тези процеси..........

Раздават се последните парчета от тортата

Защото са прости!Много,много прости!А този специално,дето го върнаха,от тъпо,по тъпо!

Корупция на 100%!

Срамота!Да дадеш летището,част от националната сигурност на концесия за 35 години за дребни пари и то на мутри!Един печеливш обект,да го изтърбушиш на безценица!Резил!

Народен съд за вас, предатели! Скоро ще дойде момента на разплата! Няма да успеете да избягате от съдбата си на разстреляни кучета!!!

Дайте шибаните политици на концесия като роби за да изработят това което откраднаха от бъдещите поколения.

Ввкараха мангала в ръководството на държавата и мангала си прави едно КРАДЕ

ТОВА СЕ НАРИЧА КОЛОНИЗАЦИЯ

Направо завиждам на следващото поколение. След като се даде всичко печелившо на концесия наследниците ни ще живеят само от концесионни такси. Няма нужда да работят.

Ха-ха: 1во костоФ еба мамата на балкан и я разпродаде за нищо и ся всички летим по скъпо 2ро туквун ще удари концесийка и ще стане още по скъпо. Кой малоумник раздва печелив бизнес да изхранва друг? Този който ще папа повече

От къде на къде 35 години концесия?! Най-много 10!

Ще има едно голямо авансово концесионно заплащане - около 600 млн. лева, в началото на концесията, каза Московски. Вземат от бъдещето и го консумират сега.Оставка на криминалния Борисов

Почти 500 г. бяхме на концесия - цялата държава! Сега на парчета отиваме на концесия за по 35 г., след това още 35 г. и така ... докато станат нови 500 г. , но ако има какво ... т.е. ако има все още България.

този милиард и нещо за 35 години брюкселското летище го изкарва за ЕДИН месец; как да си родолюбец - не зная; стига концесии, държавата да го вземе и да печели директно от него; концесиите ни разоряват - всички нас

Остава неясно какви са "комисионните" за премиера Борисов и министър Московски?

Летището както ЕРП тата както Гълъбово 1 и 3 са кокошки които снасят златни яйца!Тук става въпрос за милиони от комисионни. които искат да лапнат ония комунистически издънки дето се отказваха от майка и баща щом партията го поиска. Щом има желаещ за концисионер значи обекта е печаливш и на е за продан! И още веднъж_- става въпрос за солидни комиционни!

Не трябва да се дава на концесия - трябва да е държавно и каквото каже местния Путлер (в случая - Тиквун), това да става.

Долу президента! Тая смешна кукла да се маха завинаги! Защо медиите, барабар с президента-клоун лъжат народа непрекъснато? Това е долна манипулация! В кодекса се прие в ЕС да няма ограничение в броя на секцийте за гласуване! Сутринта програма Хоризонт лъжеше подло как са ограничени избирателните права на българи в Холандия, Испания, Германия, Кипър и пр. Долни инсинуации! А тези, които врякат по скайпа са платени цигани и турци! Няма да отстъпим за секцийте в Турция!!!

Обичайно е да се концесионират обекти,за които се изисква сериозен ресурс и технологии.Но да харижеш една златна кокошка това си е чиста проба простотия и мошеничество.Социалистическа революция,ето къде е спасението.Частен сектор само в търговия,услуги и лека промишленост.Другото го видяхте.Само Рамадан и компания плюс платените американски протестърчета няма да вдянат.

До сега съвсем ясно си личеше, че летището ни е под държавен мениджмънт. Изглеждаше залюхано, пусто, билетчето за паркинг го издаваше чичка с омачкана фанелка от едно гишенце на ъгъла на редичката с разните му рентакарс. Вместо да е с автомати. Често хората се чудеха как да платят, докато не стигнат бариерата. Интернет се ловеше само тук-там. Ако искаш да хапнеш, ще е на исоки цени за боклуци. Държавата не може да прави бизнес. Може го частникът. Решението на ГЕРБ е правилно, ако има и инвестиционен план. Притежаваш си актива, но си и печелиш от него - това е правилен бизнес. Друг е въпорсът, че няма изнесени разчети, които да ни убедят в целесъобразността на предложения период, сума и инвестиционен план. И все пак е по-добре да вземеш милиарди, отколкото да дадеш такива, както БСП прави. Убеден съм!

Написано е : "По думите му, нетният ефект за държавата от целия пакет на тази концесия се очаква да бъде около 1,2 милиарда лева за целия период." Какъв си такъв патриот, че започна от сандвичите на летището и стигна до облеклото на касиера на билети !! Жалко за теб и роднините ти, тук ще е всичко свръх скъпо за теб и всички, като теб - много скоро максимум до 10 години !

Всичко което си изброил се експлоатира от частни фирми наглецо

Държават може да прави бизнес, ако бъде оставена в ръцете на кадърни и можещи - справка Бургас. Друг е въпроса, че най-горе само се краде. 35 млн. лв. годишно са нищо за летище София. Само концесията на безмитните магазини ще носи минимум 2 пъти повече, ако естествено се управлява правилно, а не се слагат "наши" хора на топли местенца. Въпреки отвратителния мениджмънт до сега, летището все пак е на печалба. Проектирано е скоро, със сравнително модерна техника. Да се отдаде на концесия, която е ясно от сега, че ще бъде спечелена от дружество на ТИМ, които държат летищата във Варна и Бургас е национално предателство. Слава богу, че за такива престъпления няма давност. Един ден и Бойко и ТИМ ще си платят. Просто се надявам да е скоро.

Докато тук седим и се чудим за комисионите от продажбите на национално-държавни богатства, то хунтата в парламента е вече напред с по няколко милиона.

Ха ха, четете ли добре1.2 милиарда за 35 години, като половината ще бъдат авансово платени, и ГЕРБ веднага ще им намери дупка.А други правителства след тях до 35 год, да му мислят.Значи имало още какво да се приватизира, давайте ГЕРБ има и още !!!

От една страна пищите, че има дупки. От друга не сте доволни, че се запълват дупките. Майната ви, уроде грозни!

Ти от най грозните гербери ли си тъпак, и от техните уроди ли си ?Сляп ли си че не виждаш какво става, тъпак с тъпак, гърците са пред очите ти, или ти си в Австралия в някоя дупка ?

Дупката вече е намерена - БДЖ

ЧАКАЙТЕ ДОСТОЙНИ ПЕНСИИ И СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ!!!АКО ГЕРБ ПРОДЪЛЖИ ДА НИ УПРАВЛЯВА,ЩЕ КРАДЕ ОТ И БЕЗ ТОВА ПРАЗНИТЕ НИ ДЖОБОВЕ,ЧРЕЗ ПОВИШАВАНЕ НА ДАНЪЦИ, ТАКСИ И БЕЗКРАЙНИ ЛИХВИ ПО КРЕДИТИТЕ,КОИТО НЕ СПИРАТ ДА ВЗИМАТ!!!ПРОДАЖНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ Е ДА СЕ ОТДАВА НА КОНЦЕСИЯ ПЕЧЕЛИВШИ ПРЕДПРИЯТИЯ!!!КОЛКОТО ПО-СКОРО СЛЕЗНАТ ОТ ВЛАС ГЕРБ И"РЕФОРМАТОРИТЕ",ТОЛКОВА ПО-МАЛКО ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА ВРЪЩАМЕ НА БАНКИТЕ ЩЕ ИМАМЕ!!!ДА СПАСИМ РОДИНАТА И ДА СЪХРАНИМ ДЪРЖАВНОСТТА!!!

Спокойно, спокойно!!! Летището ще бъде взето на концесия от летищен комплекс Шереметьево и А/К Аерофлот. При това положение не може да има и грам съмнение за кражба, ощетяване на държавата, загърбване на национални интереси. Даже ще се помолим на т.нар братушки да го вземат за 45г ,а не за 35 и ще им платим разбира се за този жест!!

През 2013г, два дена преди да си подаде оставката Боко подари земята около летището на ТИМ. Сега преди следващата оставка дарява и цялото летище!

Тия ,в МС явно не знаят кои са стратегическите сектори на България, с които само тя може да стопанисва и управлява..!?!?!?Това е ГРУБО погазване на Националната сигурност на РБ....!?

ИЛИ НЕЩО НЕ ДОПРОЧЕТОХ ?! НЕЩО КАТО ГАД ЗЕЕВИ ?!

На кого? Кому е нужно да се дава летището? Г-н Москов иска това да направи още от предишното управление на ГЕРБ. На кого е обещано още от 2010 г? Ще се даде ли и въздушното пространство на концесия/ което не трябва да става/? Този път да бъде публично и да се дава по всички медии! Да се знае името а не да стане като този който взе БГА"Балкан" май се казваше ЗЕЕВ груп

ЦРУхунтата бърза за някъде,а?Що не го дадете за 350 години на концесия и да пише в договора на кой точно от наследниците от ГРОБ да плащат.Крадци!

Какво сте се разплакали?Тя цялата държава е дадена на концесия, вие за едно летище оревахте Балканския Полуостров.До сега къде дремахте?

Няма да пиша нищо по въпроса,защото Дирът няма да го пусне. Но вие се сещате,какво имам да кажа.

Тоя какво е учил?

Московски???? Москва? Путин? И ББ го назначил за министър??? Ааааа и има още един путинист - министър Москов.

М-ски иска да ни просвети,че концесионера на летишето има хоби на работи на загуба.

Да си дадеш летището на концесия, не е лошо. Но да го дадеш за да покриеш загубите на БДЖ е 100% простотия. Хайде кажете г-н Министър каква е стратегията за развитие на БДЖ след като и покриете дълговете ? Имате ли такава или се действа на принципа - кърпим дупки всякакви днес, за утре ще видим !

За пореден път си продаваме бъдещето. Не се чудете че сме толкова бедни а живеем в най-богатата страна в Европа. В тази държава има всичко но най-ценното умът липсва. Защо сме дарени с толкова богата и красива държава и с толкова лош материал за политици.

Веднага намерете Гад Зееви той има опит с въздухоплаването в България.

Мафията Герб започна открито да си прави далаверите вече!Тези гадове от нищо не се респектират и искат да станат мулти-милионери за един ден!Предните мафиоти подариха Балкан за мизерни комисионни!Тези безродници сега ще ни подарят и летището,както златодобива,а за държавата,пари за семки!Това е другата най голяма престъпна сделка в най ново време,която ще ощети държавата ни по много фактори и за милиарди!Цялото безродно правителство на Герб е за затвора!То трябва да бъде прогонено с камъни и позорно заклеймено за поколенията!

ако някой ми каже колко е в момента средно дневният приход/доход/печалба на Летище София, то лесно можем да си направим извода изгодна ли ще е концесията за Държавата или ще е такава само за някои от управниците й!

Изгодна е, за този на снимката и още двама, трима продажни негодници!!!! Рано или късно ще ги стигне възмездието - обещавам им.

ЩЕ ОТДАВАТ ЛЕТИЩЕТО НА КОНЦЕСИЯ -ДОБРЕ!НО ЗАЩО ПОСТЪПЛЕНИЯТА ЩЕ ОТИДАТ ЗА ПОГАСАВАНЕ БОРЧОВЕТЕ НА БДЖ!! ТОВА Е МНОГО ГЛУПАВО!ЗАЩО ДО СЕГА НИКОЙ НЕ НАЗОВА ИСКИНСКИТЕ ПРИЧИНИ /ВРЕДИТЕЛИТЕ/ ДОКАРАЛИ БДЖ КАКТО И МНОГО ДРУГИ ДЪРЖАВНИ ФИРМИ ДО УМИШЛЕН ФАЛИТ!???ЗАЩО ТЕЗИ ИМЕНАТА НА ТЕЗИ КРАДЦИ РАЗБОЙНИЦИ ВЕЧНО ТРЯБВА ДА СЕ КРИЯТ ОТ ОБЩЕСТВОТО!?ЗАЩО НЕ СА ПО ЗАНДАНИТЕ?! ЗАЩОТО ВСИЧКАТА ТАЗИ ИЗМЕТ КОЯТО НИ МАЧКА ВЕЧЕ 26ГОДИНИ СЕ Е СРАСНАЛА ПОМЕЖДУ СИ НЕЗАВИСИМО ОТ ПАРТИЙНАТА СИ ПРИНАДЛЕЖНОСТ!ЗАТОВА ВМЕСТО ДА СЕ ИНВЕСТИРАТ В РАБОТЕЩИ ПРОЕКТИ ПАРИТЕ ОТ КОНЦЕСИЯТА ЩЕ ЗАМАЖАТ КРАЖБИТЕ В БДЖ !ПИТО, ПЛАТЕНО! ЕЙ ЗАТОВА МЕ Е НАЙ МНОГО ЯД ....А ПОСЛЕ НЯМАЛО ПАРИ !!! АПРОПО :НЕ СМЯТАМ,ЧЕ ЦЕНАТА НА КОНЦЕСИЯТА Е ИЗГОДНА ЗА ТАКЪВ ГОЛЯМ ПЕРИОД, АМА НЕЙСЕ ЗАПУШИЯ ИДВАТ ИЗБОРИ И ТРЕБЕ КЕШОВИЦА!!!!!

Не бе човек, .... не е за кражби. Искам да прекарам Бойко, та тези пари от летището, да си останат в транспорта, а не да ги вкарват в Сребърния фонд за пенсии.