Коментари - Бивш консул: Да се готвим за вълна бягащи от Турция | Днес.dir.bg

Бивш консул: Да се готвим за вълна бягащи от Турция

Бившият консул на България в Одрин Георги Димов заяви, че трябва да се готвим за вълна от бягащи от Турция след скандала с Холандия.

Обратно в новината

Коментари - Бивш консул: Да се готвим за вълна бягащи от Турция | Днес.dir.bg

Коментари

каквİ бягаŞтİ бе,коъ може да сİ оставİ родİната,по добре затвор в собствена дирява отколкото свобода в Çужбİна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това писах и аз по-долу, а гражданска война може да има в слаба държава, в тоталитарната държава няма свобода, но има сигурност.

То и в сирия имаше диктатура и сигурност. Сега е в руини.

По-долу един писа, че не можело да сравняваме Турция с Русия, защото Русия имала 100 пъти по-голям потенциал от Турция. Рказрових се из нета и ето ги фактите: Турция, БВП на глава от населението 69 място, 9247 долара; Сумарен БВП 18 място 735 милиарда долара. Русия БВП на глава от населението 71 място 8838 долара; Сумарен БВП 12 място, 1267 милиарда долара. За какви 100 пъти говориш? Ако си мерят пустините може би да. Онези, които са си боядисали очите в червеное крайно време да ги измият: на един турчин се падатповече пари отколкото на един руснак, а Турция произвежда 60% от това коет прави Русия.

За сравнение, къде е България: БВП на глава от населението, 80 място, 7091 долара; сумарен БВП, 80 място, 50 милиарда долара. С Турция и Русия можем да се сравняваме само по първия показател, заради голямото им население и там сме за съжаление много по-зле и от двете. За пример на онези които хленчат, че сме малка държава ще дам Сингапур: остров само 719 кв. км с население 5млн.700хил. души, където дори питейната вода се внася. БВП на глава 53053 долара; сумарен БВП 297 милиарда!

Нито един емигрант няма да иска да остане в България.Благодарение на американските и европейски хайдуци страната ни е пълна трагедия. почти 78% импорт, фалит и ликвидация. Преди 20 г. Виденов отказа предложението на западните престъпници 75% от икономиката ни да се ликвидира. Костов подписа. Ла финитто !

Разрешението е безкрайно просто - Виденов е налице, върнете го и ще оправи положението. И ще живеете в мир, спокойствие, щастие и рози. Какво чакате, върнете светия гений.

Аман от турски мекерета като теб бе!! Купи си възелин, че скоро Ердоганя ще дойде да те уйдурдиса теб и цялата ти фамилия!!

ВАзелинът си си го сложил ти, отдавна. А фактите са факти и ако изобщо забеляза, аз казах "за съжаление", защото съм българин и ми е болно, че страната ни е в това състояние: грабена от комунисти, "антикомунисти" (бивши ченгета), ДПСари, НДСвисти, ГЕРБерасти и други подобни. И в нея е останало просташко, малограмотно мнозинствокато теб!

Чичо, за потенциал става дума. Има речници, чети. ПО-ТЕН-ЦИ-АЛ!

Най-разумно е миниране на границите. Всеки е добре дошъл през вратата- КПП тата. Останалите сами си помеат риска. И всички малоумни хейтъри плюещи колко са лоши българите да се замислят когато празнуват частните си партита и имат натрпници как искат да действат охранителите им?

За минирането съм съгласен. Ракети нямаме, но язовирите трябва да се държат пълни и стените им минирани.

АЗ ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА СЕ ОПИТВАМ ДА ВИ УБЕДЯ, че БЪЛГАРИЯ Е ЗАПЛАШЕНА ОТ ГИГАНТСКА БЕЖАНСКА КРИЗА! ЗАЩО: Тиранина Едроган ще предизвика рано или късно гражданска война! Тогава България ще бъде залята от маси от бежанци! България трябва да е подготвена, а не да се чудим в последния момент, какво да правим!

:)

стандарта е по-висок от този на средния Българин...

Вълни,вълни и най-накрая цунами. При това всеобщо безхаберие.

"И двата режима са притиснати в ъгъла" - за какви два режима говори тоя глупак? И каква вълна бягащи сънува и от кого ще бягат - хахаххаха! И този идиот е бил консул в Одрин?

Следващ декрет на Ердоган: да се махне лалето като символ на Турските Авиолинии.

И какво ще правят тук, ще работят като шивачки в гръцките цехове или строители по магистралите. Българските турци винаги са искали да живеят в Турция, даже по време на военния режим. А сега, когато са се устроили, имат работа и имоти там, ще се върнат, не го вярвам. Те си гледат бизнеса и с политика не се занимават. Говоря от името на близки, които живеят там.

Та нали имаме ограда, имаме и 20 000 толупа дето по цял ден метат плаца! Кой да пази държавата след като няма Гранични войски освен армията!

Красивият исторически момент - ЕС се разпада при председателството на разпадналата се Бг Гледай ти! И ако ЕС се разпадне, какво ли ще прави Бг

Направо се чудя какво ще правим! Дали да не целуна ръка на бащицата Путин да ми даде като на теб един хектар в Далечния изток?

лично ти -лизни му гъзеца, така ще е по-сигурно!!!заради такива дупедавци сме така възприети-като роби!!!ЗАСРАМИ СЕ!!!

Ако му лизнеш и камбанките може да ти даде и полуостров. Но трябва много да се постараеш с камбанарията. Руски боклук

Ама разбира се,сега всички ще се втурнат в България ,където тероризъм няма,най-много да ви оберат,изнасилят,прострелят,а ако всичко това ви се разамине-чревната морска фекална инфекция ви е вкърпа вързана

В момента в Турция има 3 млн. сирийски бежанци, те могат да отидат в Европа, могат и пеша да тръгнат

Около 900 джихадисти са избягали от иракския град Мосул и са пресекли границата със Турция, съобщи Би Би Си...

Германските проблеми не са проблемите на Европа. Германия отново вкара Европа и целия ЕС в задънена улица,без надежда и в колапс. Германия води Европа към опустошение, тази истина един ден ще лъсне , но ще бъде късно.

Tерористична измет и сган се шляе из Европа благодарение и на Германия. Какво се правят на ущипани?

Някой замисли ли се защо ЕС начело с Германия започноа да плюе по Турция? Не говоря въобще за нашенските платенигейтаци във форума, те са безмозъчни. Пудела Меркел лае по Турция, защото последната реши също да работи с Русия, а германците разчитаха да са най-привелигеровани в доставките, както е било досега. Значи хем налагаш санкции на чорбаджията, хем се сърдиш, че ще продава евтино и на друг. Значи неговите стоки ще са конкурентни. А нали не сте забравили, че Германия е окупирана държава, дори 70% от златния и резерв е на "временно съхранение"... още

ние сме европа и нато е с нас !!! ще се справим ! ето 27 години сме свободни от русuя и резултатите са на лице ! спокоино !!!

Пътят на България е ясен и простичък- тази държава е създадена с руско оръжие и не може да просъществува дълго без здрав съюз с Русия,даже великата пророчица Ванга го дава като завет,въпреки че не е нужно да си пророк за да видиш,че доходите ни биха били в пъти по-високи,ако не се бяхме дърлили безмислено и плевнелийски на една от великите сили, с която се съобразява цял свят и даже г-н Дянков,бившият ни финансов гуру ходи там да прави пачки и яде хайвер,а колкото до коментарите от Измир,че Ердоган не се кланял на този и онзи-ами да, вярно е ,не се кланя нито на този,нито на онзи - само на Путин

МОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ?!?!? Кой малоумник твърди, че вековната ни държава била създадена с руско оръжие??? Дедите ти се въртят в гроба, друже. То и родоотстъпието и продажността си имат някакви граници!

Ти Кейн ли си или Коля?

И кой луд ще избяга в България от Турция като държавата ни е васал на Османската империя ! И Ние ще ги връщаме веднага обратно без съд и присъда !

Ха сега ще видим как се прави лозе на баир. Тези които си мислят, че само турци ще дойдат в България се лъжат. От Европата пък ще бъдат върнати бежанци в България. Така България ще се окаже в клещите, които западните и съюзници отдавна държат и чакат да стегнат- хръц.

Не мога да разбера, толкова години турците са били нежелани в Европа и сега голям проблем като я изгонили? Голям праз ... една чалма/забратка по-малко. Диктаторът да си гледа работата, бил в нато ... че и ние сме, и какво от това?

Въпросът е, че предлагайки своята помощ за мигрантите, Турция си плетеше кошницата да заплашва цяла Европа и ние да я пуснем без повече условия от страх, че ще ни залеят бежанците и това сега е големия проблем. Ердоган се чувства като човека с пистолета в ръка и за това се държи толкова нагло, ние пък от друга страна сме на неговата мушка, но от друга страна не можем да го остаим да си разиграва коня... та в това е проблема.

турцuя си плете кошницата по добре от нас ... нали и те са в нато уж... как така ще си купуват руски пво ракети ... при това без санкции 100 милuaрда долара ще е обмена им на стоки с русuя ... ще строят турски поток ,и 4 блока на ядрена централа ... и за нас остават иммигрантите ... идете и се оплачете на арменскят поп !

its

Плете я, оти има икономика. Те 25г. строяха иконимика, а ние нашата я рушахме. Затова те сега могат да се репчат на когото си искат, а ние чакаме какво ще ни кажат "началниците".

Турците сами ще определим кой ще ни управлява, няма да станем западна колония като България! Ердоган го харесваме, защото държи на турците и не се кланя на този и онзи той е истински раководител! И доходите ни сега са два пъти по-високи от българските! Холандия не може да забранява така на турски министри да влизат в страната!

Вие вече Сте западна колония и винаги сте били зависими от запада, все пак сте средновековна и изостанала държава, която сама нищо не може да направи! Не знам какви са ви доходите, но Турция е една мизерна и изостанала държава с примитивно население. А Холандия очевидно може да забранява- вече го направи. Приматите не са желани никъде!

its

Приматът си ти, Орк. Всъщност орките и троловете не са примати.

Не си прав Бюрол. Всяка държава има право да забрани политическа агитация на чужда държава на собствената си територия. Я си представи как би реагирала Турция, ако Волен Сидеров дойде да прави агитации у вас? Изобщо не съм му фен, но ти давам това за пример. Холандия иска да предпази холандски граждани от пропагандиране на авторитарно управление.

След Садам, Кадафи и Ердоган има нужда от демократизиране.

за турска интелигенция,не за Анадолски турци. Не е изключено....но не е добре за нас.

Турската интелиганция се интегрира доста добре на Запад (за разлика от нискообразованите дълбокорелигиозни маси от Анадола, каквито са 95% от живещите в Западна Европа). Но струпването на големи маси хора от една доминантна култура, каквато е турската (между другото такава е и руската) не може да не създаде проблеми!

Това можеше да стане преди две години, след провала "Орешарски", но не и сега! Последните 2-3 години много неща се промениха. Границата вече се охранява добре! Изгради се ограда, организира се перманентна охрана от полицаи и военни. Е, има още поле за подобрение, но като цяло (благодарение на ГЕРБ!) границата е почти затворена!

АКО МУТРЬО ПАША И ИСТАНБУЛСКИЯ ДОМУЗ НЕ БЯХА СЕ ОТДАЛИ НА МЪЖКИ ЛАСКИ В ПРОСЛОВУТИЯ ХАМАМ И НА ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЕ И ПЕТРОЛ ЗА АЛ БАГДАДИ ЩЯХ ДА ТИ ПОВЯРВАМ :))

За кого бе тъпчо- затова ли почти всяка седмица има новини за бежанци които нелегално са влезли в България?

ТУРЦИТЕ НЕ ТРЯБВАТ ДА СЕ ПУСКАТ В ЕВРОПА .... 30 ГОДИНИ ДА ЖИВЕЕШ В ГЕРМАНИЯ И ДА НЕ НАУЧИШ НЕМСКИ ... ТВА САМО ЖЕНАТА НА КОЧ МОЖЕ ДА Е ТЪПА ТОЛКОВА :))

Ако тази "вълна от бягащи от Турция" е от наш'те български турци не виждам проблем, защото те са си наши хора! Проблемът ще е ако Ердо пусне насъбраните от цял свят ислямистки джагали, което така или иначе ще направи един ден, пък и нали затова ги е насъбрал с милиони. А че България е на мушката на Турция си е така и не е от вчера, само че някога имахме и надеждна армия и отбрана, а и братушките ни вардеха, но сега, след 28-годишното поредно за кой ли път предателство на нашите политици, Господ да ни е на помощ!

Западът е БЕСЕН на Тато Ердоги, дето ходи в Русия!!!

Разбира се, че трябва да се готвим, ердоган чакаше удобен момент да пусне орди и ето, моментът настъпи. Конфликта с недопуснати турци е чудесен претекст.

Тъкмо ще припечелим някой лев!

Нормално е да се вземат адекватни мерки включително засилване охраната на границата. Мигрантите от Ирак, Афганистан, Сирия не се интересуват от политическата обстановка и влошените отношения Турция - Холандия, а от възможностите за преминаване на границата ни. Така, че внимателно !

АЛООууу гласуващи!!! И какво като заселят турци, те не хапят. Когато българин те захапи тогава най-много боли. А и няма да е лошо. Ние си отиваме от този свят, на път сме, а и нали наблюдаваме, работещите и те са на път, очакват пенсия и си заминават при децата си в големите градове, на нашият етаж е така, идват от селата българомохамедани. Турци и българи бягат от този град , защото няма препитание за младите. По тази логика нашите и чужди деца трябва да ги прогонят от западни държави. Сирийците и те са хора. Ако навремето през 1923-християни, евреи,арменци,македонци не бяха приети от мюсюлманите дали щеше на нашите баби да им е хубаво, но са ги приели. Много е важно възпитанието. Никога не съм чула от баба ми да говори против турците, ама слагам си ръката на сърцето и в прав текст ви казвам истината и тя е НИКОГА НЕ СЪМ ЧУВАЛА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ МЮСЮЛМАНИТЕ, а е имало причини да го стори, като върна лентата назад. С всички тези изброени по-горе сме живели задружно, вината както казваше покойната ми мама. Грешка направи бай тошо със смяната на имената на турците. От кон на магаре, не става. А и мама е живяла всред турци. Хубаво е да се живее с тях, трудолюбива, а и ние също бяхме не по малко трудолюбиви. не е хубаво да се хвалим, но си е точно така. Дори понякога имаме земя и ходим да си видим краят страхотно посрещане и те като нас децата са им извън бг, както ние страдаме за децата си и те страдат също. Имаме една комшийка от Плевенските села срещу нас и тя щяла да ходят, станали на 80 гробищата гледат, какво като са турци, не мога да ви разбера ,що за хора сте. Не накарвам хората да мислят като мен, но съм искрена с вас. Не хапят, а и не лъжат, а и са много работливи, все пак съм работила в една стая с българка, туркиня и аз. Аз и туркинята бачкахме като луди, а българката с политика вестника и т.н.

Щом са по-добри , премести се в Турция

Че са работливи , работливи са, но.....май само за това положително качество се сещам. Нищо лично, но мястото им е в Азия, тук в Европа нямат работа.

Много си прост КГБ. Те са се родили в България и майките им, и бащите им и до девето коляно. А някой от тях може да ти е и роднина, ако се разровиш из родословното си дърво. Думата "потурчване" не е случайна. Фактът, че след Освобождението са предпочели да останат тук, говори че са били добри хора. Дядо ми Георги е бежанец от Източна Тракия, 1913 г. Той също никога не е мразел турците.

Явно Гошо е закъсал с парите за "пийнье"!? А аз да ви напиша нещо такова?

сравнение на Турция с Русия само показва безсилната злоба на остарелите разбирания на полу-осъществените световни господари от запад. Тъпо е да сравниш страна със сто пъти по-малък потенциал с Русия.

Факти: Турция, БВП на глава от населението 69 място, 9247 долара; Сумарен БВП 18 място 735 милиарда долара. Русия БВП на глава от населението 71 място 8838 долара; Сумарен БВП 12 място, 1267 милиарда долара. За какви 100 пъти говориш? Ако си мерят пустините може би да. Май ставаш само за партиен секретар - говориш каквото са ти написали в Наръчника на агитатора.

За Ердоган всички,които са образовани в Турция са терористи!!! Всички,които не подкрепят неговата идеология и болния му мозък са терористи и той е готов да ги изтреби,нищо,че са част от народа му!!!! Този е пълен психар!!!! Ще съсипе държавата си,като ще всее хаос сред населението и не е за чудо и до гражданска война да се стигне!! Ще съсипе икономиката на Турция,накрая и самата държава и всичко това заради болните си амбиции да възцари османската империя и създаде Ислямски халифат в Европа!!!! Пълен ненормалник е тоя! Той стои за бежанския поток,зад Ислямска държава.финансира я,обучава терористи,дори зове всички ислямски държави за обединение,буквално звучи,като антихрист... Скара се с Израел,опитва се да свали Асад,спонсорира и други терористични организации,скара се и с Русия,после се сдобри но не се знае до кога,не вярвам Путин да му е повярвал много много,а просто го използва за своите политически игри... С Гърция в последно време е на нож и говори за териториални претенции,споменава в това число и всички държави от балканския полуостров! Опитва се да се меша във вътрешната политика на съседните си страни,извива ръцете и на Европа с бежанския поток,наглее и дори плаши държави от западна Европа със санкции,че дори и с война,като им намеква,че имало в техните държави стотици хиляди турци,които са повече от войниците им,все едно те са негови войни,а не са отишли в Европа за да работят и да се махнат от Турция... Този си е повярвал,че той е всесилен и може да раздава шамарите,но не вярвам да изкара много дълго време на този пост! Който се е заял с Запада,той не е прокопсал!!!

Hе е вярно , точно обратното зад него е голяма част от младата турска интелигенция ,която не е политизирана и не е свързана с шарлатанина гюлен . Kакво означава Aнтихрист , Aнтихрист си ти ,ислямската религия признава и уважава всички други религии и най вече християнската религия .

Затова ислямистите от Ислямска държава колят и бесят наред християни и мюсюлмани само да разберат,че не почитат въздесъщия Сатана-Аллах!!!

Когато парите от туристи внезапно секнат и ЕС спре да му изплаща суми за бежанците, тогава ще се разбере зад кого ще застанат младите и що за бъдеще предлага Ердоган на народа си

Исляма не уважава никой! Прочети си коранчето и ще видиш. Впрочем, ако знаеш истината за него, ще се отвратиш.

Никак на са отиващи си империи, напротив възраждат се, най- вече Русия. А либерал - фашисти е несъвместимо понятие. Фашизъм значи укрепване и просперитет на националната държава, на държавотворящия народ(етнос). А либерализъм - разюздана педерастия.

Да, но т.нар. "либерализъм" използва откровено фашистки методи: 1) Владее медиите и бълва дезинформация и пропаганда 2) Манипулира политиката, така че да утвърди властта си (справка - зиборите в Германия, където всичко е сведено до избор между Меркел и Шулц). 3) Елиминира политическата опозоция - всички, които не са съгласни с тяхната политика, са "популисти" 4) Намира външен враг (Русия) и плаши народа. 5) Използва съдебната система за затвърждаване на властта си. Е... по какво се различава от фашизма и комунизма?

Г-ДА УПРАВНИЦИ , ВНИМАВАЙТЕ РЕЙСОВЕТЕ С ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ОТ ТУРЦИЯ ДА НЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ ОТНОВО ТРАЙНО В БГ . ТОГАВА ЩЕ СТАВА ИНТЕРЕСНО

Русия била притисната в ъгъла, видите ли. Нима, след като си напазарува краварския президент и най-приближените му??

Русофилските олигофренчета като теб скоро ще разберете кой е кравар и кой ще седне на на бика на...рогата и не само!

Русия е фашистка държава!

Слава Украина,укропитек!

Да това е вярно много образовани млади хора бягат вече в западна Европа. Това е факт.

Те не бягат, те отиват да живеят в страна от ЕС. Стига с тази социалистическа терминология.

Ами,защо не живеят тука ? Ние също сме страна от ЕС.

За чисто български работи трябва да имат право да гласуват само тези,които имат единствено и само българско гражданство!

Най-големият проблем на Турция е кюрдският. Всичко друго е пренебрежимо, в сравнение с отделянето на 1/3 от територията. Затова му е на Ердоган засилване на властта. Може би така трябва, как се пази голяма държава, да не си на негово място ! Също се сприятели с руснаците. Тях пък арменците ги уговориха да не подкрепят кюрдите. Все пак страданията на арменците от 1913 г. не са точно от турците, а именно от кюрдите. Арменците имат силна диаспора - и в Русия, и в САЩ. И бази дават на руснаците, православни са, дружески народи.

Страданията на арменците са от турците. Колко кюрди е имало сред изпълнителите не е важно. Турската власт дава разпореждане да се избиват наред.

Tози посланник или не познава турското общество или е част от платената западна антитурска пропаганда . Aз живея повече от 25 години в Pепублика Tурция и съм в нуклеуса на турското общество ,спокойно мога да твърдя че Tурция е много ,много по силна от преди в икономическо, политическо и в регионално отношение. Bълната е точно обратното от Eвропа към Tурция ,защото турските гастарбайтери се страхуват от ксенофобската вълна ,която се надига в някои европейски страни. Fранция и някои скандинавски страни са против антитурската политика на германия ,холандия и дания. Bчера холандското правителство наруши подписаните от нея спогоби или договори, касаещи свободното движение на дипломатически лица , организирането на митинги ,свободната изява на мисли и други демократични прояви . Xоландското правителство с проявите си ,не се различава с това на национал-социалите на третият райх. Eрдоган няма никога да клекне пред двулична Eвропа ,защото зад него стои като твърда скала мнозиHството от туPското общество.

ПО СИЕНЕН АМЕРИКА ДАВАТ САМО КОЗАРЧЕТА И ЕБАЧИ НА КОЗИ КАТО ПУСНАТ МАТЕРИАЛ ЗА ТУРЦИЯ .... СИГУРНО ЦИЕНЕН ЛЪЖАТ ??:)))

Bиж българите са умни хора ,но ти не си в тази класация .

Как разбра, че холандското правителство е нарушило международни спогодби на холандска територия, след като живееш в Турция. Къде видя нарушението?

Bъпроса ти е полицейски . Oтвори си гугъла и виж какво означава дипломатически паспорт .

Ако наистина живееш от толкова дълго в Турция, заслужаваш похвала за владеенето на български. Само една дребна забележка: по-добре е да се каже ядро вместо нуклеус.

Eвала за препоръката ти, прав си за нуклеуса , трябваше да пиша ядро , но това е професионална грешка ,защото термина нуклеус го ползвам доста.

Не му намирай махана. 90 процента от тук пишещите са на светлинни години от неговия български. А като им кажеш нуклеус, предположението им не мтига по-далеч от АЕЦ или Хирошима :)

Искренно бих се радвал да си прав, защото сте ни съседи и нашето спокойствие зависи и от вашето. Но икономически Турция зазлява, показва го спада в БВП. Освен това се посяга на интелигенцията, която сама по себе си, движи стандарта на живот. Началните години в управлението на Ердоган са били възходящи за икономиката, сега нещата са различни. Вървите къ тотална диктатура, което не е добре за вас, респективно за нас. Никоя държава с диктатура, няма силна икономика. Виж, какво става във Венецуела. Това е държавата с най-големи залежи на нефт в света, а хората са на ръба на мизерията. Не мисли за Путин, там днес е едно, утре друго. За две години, от първи приятели станахте заклети врагове, после пак първи приятели.

Говорят, че в България имало цигани, турци, мигранти... Аз не съм виждал! Кача се сутрин в Поршето, стигна до офиса - нито циганин, нито мигрант по пътя! Отивам аз на СПА-то в Двореца във Велинград - е има руснаци, гърци, но цигани и араби няма! На морето на ол-инклузива в Албена също - нито цигани, нито араби, само българи, германци, руснаци... И къде ги видяхте тези цигани, турци, апаби? Аз в България ли живея или някъде на Марс?

То бива нахалство, ама чак толкова! Къде е другарката Нинова да Ви национализира бизнеса?

Първо се погрижете за бягащите от България,а чак тогава се намесвайте в конфликт между Турция и Холандия.

Хората търсят нови пътища за развитие, не бягат. Хубаво е, че младите имат възможност да видят нормалния свят и да имат собствено виждане, а не да повтарят наизустени идеологеми.

Роза,или както там ти е спамското име,гледала ли си интервюта с хората,които отиват на гурбет,защо го правят ? Определят го,като принуда от глад и търсене на работа,а не като "търсене на нови пътища".

Нямам впечатление и двата режима да са притиснати в ъгъла. Интересно въз осново на какво б.консул стига до такова заключение.

Така или иначе, в Кърджалийско турският от доста време е основен език, така че е добра база да се направи Република Нова Турция!

Гола вода си,бездарен провокаторе.

Двата режима не са притиснати в ъгъла. Европа е притисната в ъгъла. Жалко, че нямаме посланици с достатъчно акъл да схванат какво става. За вълна бягащи от Турция просто няма как да се подготвим. Не и без армия. Все пак, надявам се, че Ердоган ескалира напрежението за вътрешна консумация. Антизападните настроения са много силни в Турция, особено след преврата и така всеки обиден на Холандия ще се почувства задължен да подкрепи референдума.

За какво да се обиждат? Вие самите как реагирахте на присъствието на турския посланик на предизборен митинг. Определено се прилага двоен стандарт. Вероятно е настъпило време да отпадне двойното гражданство.

А само като си помисля, че преди 30 г. анадолците се бояха от България и глсът им не се чуваше !!

Да се забрани гласуването в чужбина. Само живеещите в страната граждани, със средно образование, да имат право на глас.Не може мързеливи и недоучени да определят бъдещето на страната.( Ако това не помогне- да се забранят политическите партии, които внасят разединение сред българските граждани, да се спрат партийните субсидии и се пренасочат средствата за наука и образование.

Вендор-машината първо да прави съкратена матура по БЕЛ и чак след това да те допуска до използване на изборната бюлетина?

И това го казва човек, който е развивал темата: "Азът и тизът га се киризът"

Забраната за гласуване в чужбина е справедлива, правилна и логична. Кой и как ще управлява в България имат право да решат само тези, които ще бъдат управлявани - т.е.живеещите в България български граждани. Живеещите извън страната нито имат реална представа за процесите и последствията от едно или друго управленско намерение или решение, но и не опзнават съответните кандидати. Това ще важи още повече, ако се приеме мажоритарната система.

Логично и справедлвио е да нямат право да гласуват в две държави

Ало, още малко и шмайзер ще поискаш! По-скоро да се промени конституцията и да стане задължително гласуването за срок от 10 години, дано до тогава да се научим на отговорна гражданска позиция.

ОДРИН ПАДНА ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ ! ....

Коментари - Бивш консул: Да се готвим за вълна бягащи от Турция | Днес.dir.bg

Бивш консул: Да се готвим за вълна бягащи от Турция

Бившият консул на България в Одрин Георги Димов заяви, че трябва да се готвим за вълна от бягащи от Турция след скандала с Холандия.

Обратно в новината

Коментари - Бивш консул: Да се готвим за вълна бягащи от Турция | Днес.dir.bg

Коментари

каквİ бягаŞтİ бе,коъ може да сİ оставİ родİната,по добре затвор в собствена дирява отколкото свобода в Çужбİна. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това писах и аз по-долу, а гражданска война може да има в слаба държава, в тоталитарната държава няма свобода, но има сигурност.

То и в сирия имаше диктатура и сигурност. Сега е в руини.

По-долу един писа, че не можело да сравняваме Турция с Русия, защото Русия имала 100 пъти по-голям потенциал от Турция. Рказрових се из нета и ето ги фактите: Турция, БВП на глава от населението 69 място, 9247 долара; Сумарен БВП 18 място 735 милиарда долара. Русия БВП на глава от населението 71 място 8838 долара; Сумарен БВП 12 място, 1267 милиарда долара. За какви 100 пъти говориш? Ако си мерят пустините може би да. Онези, които са си боядисали очите в червеное крайно време да ги измият: на един турчин се падатповече пари отколкото на един руснак, а Турция произвежда 60% от това коет прави Русия.

За сравнение, къде е България: БВП на глава от населението, 80 място, 7091 долара; сумарен БВП, 80 място, 50 милиарда долара. С Турция и Русия можем да се сравняваме само по първия показател, заради голямото им население и там сме за съжаление много по-зле и от двете. За пример на онези които хленчат, че сме малка държава ще дам Сингапур: остров само 719 кв. км с население 5млн.700хил. души, където дори питейната вода се внася. БВП на глава 53053 долара; сумарен БВП 297 милиарда!

Нито един емигрант няма да иска да остане в България.Благодарение на американските и европейски хайдуци страната ни е пълна трагедия. почти 78% импорт, фалит и ликвидация. Преди 20 г. Виденов отказа предложението на западните престъпници 75% от икономиката ни да се ликвидира. Костов подписа. Ла финитто !

Разрешението е безкрайно просто - Виденов е налице, върнете го и ще оправи положението. И ще живеете в мир, спокойствие, щастие и рози. Какво чакате, върнете светия гений.

Аман от турски мекерета като теб бе!! Купи си възелин, че скоро Ердоганя ще дойде да те уйдурдиса теб и цялата ти фамилия!!

ВАзелинът си си го сложил ти, отдавна. А фактите са факти и ако изобщо забеляза, аз казах "за съжаление", защото съм българин и ми е болно, че страната ни е в това състояние: грабена от комунисти, "антикомунисти" (бивши ченгета), ДПСари, НДСвисти, ГЕРБерасти и други подобни. И в нея е останало просташко, малограмотно мнозинствокато теб!

Чичо, за потенциал става дума. Има речници, чети. ПО-ТЕН-ЦИ-АЛ!

Най-разумно е миниране на границите. Всеки е добре дошъл през вратата- КПП тата. Останалите сами си помеат риска. И всички малоумни хейтъри плюещи колко са лоши българите да се замислят когато празнуват частните си партита и имат натрпници как искат да действат охранителите им?

За минирането съм съгласен. Ракети нямаме, но язовирите трябва да се държат пълни и стените им минирани.

АЗ ОТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА СЕ ОПИТВАМ ДА ВИ УБЕДЯ, че БЪЛГАРИЯ Е ЗАПЛАШЕНА ОТ ГИГАНТСКА БЕЖАНСКА КРИЗА! ЗАЩО: Тиранина Едроган ще предизвика рано или късно гражданска война! Тогава България ще бъде залята от маси от бежанци! България трябва да е подготвена, а не да се чудим в последния момент, какво да правим!

:)

стандарта е по-висок от този на средния Българин...

Вълни,вълни и най-накрая цунами. При това всеобщо безхаберие.

"И двата режима са притиснати в ъгъла" - за какви два режима говори тоя глупак? И каква вълна бягащи сънува и от кого ще бягат - хахаххаха! И този идиот е бил консул в Одрин?

Следващ декрет на Ердоган: да се махне лалето като символ на Турските Авиолинии.

И какво ще правят тук, ще работят като шивачки в гръцките цехове или строители по магистралите. Българските турци винаги са искали да живеят в Турция, даже по време на военния режим. А сега, когато са се устроили, имат работа и имоти там, ще се върнат, не го вярвам. Те си гледат бизнеса и с политика не се занимават. Говоря от името на близки, които живеят там.

Та нали имаме ограда, имаме и 20 000 толупа дето по цял ден метат плаца! Кой да пази държавата след като няма Гранични войски освен армията!

Красивият исторически момент - ЕС се разпада при председателството на разпадналата се Бг Гледай ти! И ако ЕС се разпадне, какво ли ще прави Бг

Направо се чудя какво ще правим! Дали да не целуна ръка на бащицата Путин да ми даде като на теб един хектар в Далечния изток?

лично ти -лизни му гъзеца, така ще е по-сигурно!!!заради такива дупедавци сме така възприети-като роби!!!ЗАСРАМИ СЕ!!!

Ако му лизнеш и камбанките може да ти даде и полуостров. Но трябва много да се постараеш с камбанарията. Руски боклук

Ама разбира се,сега всички ще се втурнат в България ,където тероризъм няма,най-много да ви оберат,изнасилят,прострелят,а ако всичко това ви се разамине-чревната морска фекална инфекция ви е вкърпа вързана

В момента в Турция има 3 млн. сирийски бежанци, те могат да отидат в Европа, могат и пеша да тръгнат

Около 900 джихадисти са избягали от иракския град Мосул и са пресекли границата със Турция, съобщи Би Би Си...

Германските проблеми не са проблемите на Европа. Германия отново вкара Европа и целия ЕС в задънена улица,без надежда и в колапс. Германия води Европа към опустошение, тази истина един ден ще лъсне , но ще бъде късно.

Tерористична измет и сган се шляе из Европа благодарение и на Германия. Какво се правят на ущипани?

Някой замисли ли се защо ЕС начело с Германия започноа да плюе по Турция? Не говоря въобще за нашенските платенигейтаци във форума, те са безмозъчни. Пудела Меркел лае по Турция, защото последната реши също да работи с Русия, а германците разчитаха да са най-привелигеровани в доставките, както е било досега. Значи хем налагаш санкции на чорбаджията, хем се сърдиш, че ще продава евтино и на друг. Значи неговите стоки ще са конкурентни. А нали не сте забравили, че Германия е окупирана държава, дори 70% от златния и резерв е на "временно съхранение"... още

ние сме европа и нато е с нас !!! ще се справим ! ето 27 години сме свободни от русuя и резултатите са на лице ! спокоино !!!

Пътят на България е ясен и простичък- тази държава е създадена с руско оръжие и не може да просъществува дълго без здрав съюз с Русия,даже великата пророчица Ванга го дава като завет,въпреки че не е нужно да си пророк за да видиш,че доходите ни биха били в пъти по-високи,ако не се бяхме дърлили безмислено и плевнелийски на една от великите сили, с която се съобразява цял свят и даже г-н Дянков,бившият ни финансов гуру ходи там да прави пачки и яде хайвер,а колкото до коментарите от Измир,че Ердоган не се кланял на този и онзи-ами да, вярно е ,не се кланя нито на този,нито на онзи - само на Путин

МОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ?!?!? Кой малоумник твърди, че вековната ни държава била създадена с руско оръжие??? Дедите ти се въртят в гроба, друже. То и родоотстъпието и продажността си имат някакви граници!

Ти Кейн ли си или Коля?

И кой луд ще избяга в България от Турция като държавата ни е васал на Османската империя ! И Ние ще ги връщаме веднага обратно без съд и присъда !

Ха сега ще видим как се прави лозе на баир. Тези които си мислят, че само турци ще дойдат в България се лъжат. От Европата пък ще бъдат върнати бежанци в България. Така България ще се окаже в клещите, които западните и съюзници отдавна държат и чакат да стегнат- хръц.

Не мога да разбера, толкова години турците са били нежелани в Европа и сега голям проблем като я изгонили? Голям праз ... една чалма/забратка по-малко. Диктаторът да си гледа работата, бил в нато ... че и ние сме, и какво от това?

Въпросът е, че предлагайки своята помощ за мигрантите, Турция си плетеше кошницата да заплашва цяла Европа и ние да я пуснем без повече условия от страх, че ще ни залеят бежанците и това сега е големия проблем. Ердоган се чувства като човека с пистолета в ръка и за това се държи толкова нагло, ние пък от друга страна сме на неговата мушка, но от друга страна не можем да го остаим да си разиграва коня... та в това е проблема.

турцuя си плете кошницата по добре от нас ... нали и те са в нато уж... как така ще си купуват руски пво ракети ... при това без санкции 100 милuaрда долара ще е обмена им на стоки с русuя ... ще строят турски поток ,и 4 блока на ядрена централа ... и за нас остават иммигрантите ... идете и се оплачете на арменскят поп !

its

Плете я, оти има икономика. Те 25г. строяха иконимика, а ние нашата я рушахме. Затова те сега могат да се репчат на когото си искат, а ние чакаме какво ще ни кажат "началниците".

Турците сами ще определим кой ще ни управлява, няма да станем западна колония като България! Ердоган го харесваме, защото държи на турците и не се кланя на този и онзи той е истински раководител! И доходите ни сега са два пъти по-високи от българските! Холандия не може да забранява така на турски министри да влизат в страната!

Вие вече Сте западна колония и винаги сте били зависими от запада, все пак сте средновековна и изостанала държава, която сама нищо не може да направи! Не знам какви са ви доходите, но Турция е една мизерна и изостанала държава с примитивно население. А Холандия очевидно може да забранява- вече го направи. Приматите не са желани никъде!

its

Приматът си ти, Орк. Всъщност орките и троловете не са примати.

Не си прав Бюрол. Всяка държава има право да забрани политическа агитация на чужда държава на собствената си територия. Я си представи как би реагирала Турция, ако Волен Сидеров дойде да прави агитации у вас? Изобщо не съм му фен, но ти давам това за пример. Холандия иска да предпази холандски граждани от пропагандиране на авторитарно управление.

След Садам, Кадафи и Ердоган има нужда от демократизиране.

за турска интелигенция,не за Анадолски турци. Не е изключено....но не е добре за нас.

Турската интелиганция се интегрира доста добре на Запад (за разлика от нискообразованите дълбокорелигиозни маси от Анадола, каквито са 95% от живещите в Западна Европа). Но струпването на големи маси хора от една доминантна култура, каквато е турската (между другото такава е и руската) не може да не създаде проблеми!

Това можеше да стане преди две години, след провала "Орешарски", но не и сега! Последните 2-3 години много неща се промениха. Границата вече се охранява добре! Изгради се ограда, организира се перманентна охрана от полицаи и военни. Е, има още поле за подобрение, но като цяло (благодарение на ГЕРБ!) границата е почти затворена!

АКО МУТРЬО ПАША И ИСТАНБУЛСКИЯ ДОМУЗ НЕ БЯХА СЕ ОТДАЛИ НА МЪЖКИ ЛАСКИ В ПРОСЛОВУТИЯ ХАМАМ И НА ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЕ И ПЕТРОЛ ЗА АЛ БАГДАДИ ЩЯХ ДА ТИ ПОВЯРВАМ :))

За кого бе тъпчо- затова ли почти всяка седмица има новини за бежанци които нелегално са влезли в България?

ТУРЦИТЕ НЕ ТРЯБВАТ ДА СЕ ПУСКАТ В ЕВРОПА .... 30 ГОДИНИ ДА ЖИВЕЕШ В ГЕРМАНИЯ И ДА НЕ НАУЧИШ НЕМСКИ ... ТВА САМО ЖЕНАТА НА КОЧ МОЖЕ ДА Е ТЪПА ТОЛКОВА :))

Ако тази "вълна от бягащи от Турция" е от наш'те български турци не виждам проблем, защото те са си наши хора! Проблемът ще е ако Ердо пусне насъбраните от цял свят ислямистки джагали, което така или иначе ще направи един ден, пък и нали затова ги е насъбрал с милиони. А че България е на мушката на Турция си е така и не е от вчера, само че някога имахме и надеждна армия и отбрана, а и братушките ни вардеха, но сега, след 28-годишното поредно за кой ли път предателство на нашите политици, Господ да ни е на помощ!

Западът е БЕСЕН на Тато Ердоги, дето ходи в Русия!!!

Разбира се, че трябва да се готвим, ердоган чакаше удобен момент да пусне орди и ето, моментът настъпи. Конфликта с недопуснати турци е чудесен претекст.

Тъкмо ще припечелим някой лев!

Нормално е да се вземат адекватни мерки включително засилване охраната на границата. Мигрантите от Ирак, Афганистан, Сирия не се интересуват от политическата обстановка и влошените отношения Турция - Холандия, а от възможностите за преминаване на границата ни. Така, че внимателно !

АЛООууу гласуващи!!! И какво като заселят турци, те не хапят. Когато българин те захапи тогава най-много боли. А и няма да е лошо. Ние си отиваме от този свят, на път сме, а и нали наблюдаваме, работещите и те са на път, очакват пенсия и си заминават при децата си в големите градове, на нашият етаж е така, идват от селата българомохамедани. Турци и българи бягат от този град , защото няма препитание за младите. По тази логика нашите и чужди деца трябва да ги прогонят от западни държави. Сирийците и те са хора. Ако навремето през 1923-християни, евреи,арменци,македонци не бяха приети от мюсюлманите дали щеше на нашите баби да им е хубаво, но са ги приели. Много е важно възпитанието. Никога не съм чула от баба ми да говори против турците, ама слагам си ръката на сърцето и в прав текст ви казвам истината и тя е НИКОГА НЕ СЪМ ЧУВАЛА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ МЮСЮЛМАНИТЕ, а е имало причини да го стори, като върна лентата назад. С всички тези изброени по-горе сме живели задружно, вината както казваше покойната ми мама. Грешка направи бай тошо със смяната на имената на турците. От кон на магаре, не става. А и мама е живяла всред турци. Хубаво е да се живее с тях, трудолюбива, а и ние също бяхме не по малко трудолюбиви. не е хубаво да се хвалим, но си е точно така. Дори понякога имаме земя и ходим да си видим краят страхотно посрещане и те като нас децата са им извън бг, както ние страдаме за децата си и те страдат също. Имаме една комшийка от Плевенските села срещу нас и тя щяла да ходят, станали на 80 гробищата гледат, какво като са турци, не мога да ви разбера ,що за хора сте. Не накарвам хората да мислят като мен, но съм искрена с вас. Не хапят, а и не лъжат, а и са много работливи, все пак съм работила в една стая с българка, туркиня и аз. Аз и туркинята бачкахме като луди, а българката с политика вестника и т.н.

Щом са по-добри , премести се в Турция

Че са работливи , работливи са, но.....май само за това положително качество се сещам. Нищо лично, но мястото им е в Азия, тук в Европа нямат работа.

Много си прост КГБ. Те са се родили в България и майките им, и бащите им и до девето коляно. А някой от тях може да ти е и роднина, ако се разровиш из родословното си дърво. Думата "потурчване" не е случайна. Фактът, че след Освобождението са предпочели да останат тук, говори че са били добри хора. Дядо ми Георги е бежанец от Източна Тракия, 1913 г. Той също никога не е мразел турците.

Явно Гошо е закъсал с парите за "пийнье"!? А аз да ви напиша нещо такова?

сравнение на Турция с Русия само показва безсилната злоба на остарелите разбирания на полу-осъществените световни господари от запад. Тъпо е да сравниш страна със сто пъти по-малък потенциал с Русия.

Факти: Турция, БВП на глава от населението 69 място, 9247 долара; Сумарен БВП 18 място 735 милиарда долара. Русия БВП на глава от населението 71 място 8838 долара; Сумарен БВП 12 място, 1267 милиарда долара. За какви 100 пъти говориш? Ако си мерят пустините може би да. Май ставаш само за партиен секретар - говориш каквото са ти написали в Наръчника на агитатора.

За Ердоган всички,които са образовани в Турция са терористи!!! Всички,които не подкрепят неговата идеология и болния му мозък са терористи и той е готов да ги изтреби,нищо,че са част от народа му!!!! Този е пълен психар!!!! Ще съсипе държавата си,като ще всее хаос сред населението и не е за чудо и до гражданска война да се стигне!! Ще съсипе икономиката на Турция,накрая и самата държава и всичко това заради болните си амбиции да възцари османската империя и създаде Ислямски халифат в Европа!!!! Пълен ненормалник е тоя! Той стои за бежанския поток,зад Ислямска държава.финансира я,обучава терористи,дори зове всички ислямски държави за обединение,буквално звучи,като антихрист... Скара се с Израел,опитва се да свали Асад,спонсорира и други терористични организации,скара се и с Русия,после се сдобри но не се знае до кога,не вярвам Путин да му е повярвал много много,а просто го използва за своите политически игри... С Гърция в последно време е на нож и говори за териториални претенции,споменава в това число и всички държави от балканския полуостров! Опитва се да се меша във вътрешната политика на съседните си страни,извива ръцете и на Европа с бежанския поток,наглее и дори плаши държави от западна Европа със санкции,че дори и с война,като им намеква,че имало в техните държави стотици хиляди турци,които са повече от войниците им,все едно те са негови войни,а не са отишли в Европа за да работят и да се махнат от Турция... Този си е повярвал,че той е всесилен и може да раздава шамарите,но не вярвам да изкара много дълго време на този пост! Който се е заял с Запада,той не е прокопсал!!!

Hе е вярно , точно обратното зад него е голяма част от младата турска интелигенция ,която не е политизирана и не е свързана с шарлатанина гюлен . Kакво означава Aнтихрист , Aнтихрист си ти ,ислямската религия признава и уважава всички други религии и най вече християнската религия .

Затова ислямистите от Ислямска държава колят и бесят наред християни и мюсюлмани само да разберат,че не почитат въздесъщия Сатана-Аллах!!!

Когато парите от туристи внезапно секнат и ЕС спре да му изплаща суми за бежанците, тогава ще се разбере зад кого ще застанат младите и що за бъдеще предлага Ердоган на народа си

Исляма не уважава никой! Прочети си коранчето и ще видиш. Впрочем, ако знаеш истината за него, ще се отвратиш.

Никак на са отиващи си империи, напротив възраждат се, най- вече Русия. А либерал - фашисти е несъвместимо понятие. Фашизъм значи укрепване и просперитет на националната държава, на държавотворящия народ(етнос). А либерализъм - разюздана педерастия.

Да, но т.нар. "либерализъм" използва откровено фашистки методи: 1) Владее медиите и бълва дезинформация и пропаганда 2) Манипулира политиката, така че да утвърди властта си (справка - зиборите в Германия, където всичко е сведено до избор между Меркел и Шулц). 3) Елиминира политическата опозоция - всички, които не са съгласни с тяхната политика, са "популисти" 4) Намира външен враг (Русия) и плаши народа. 5) Използва съдебната система за затвърждаване на властта си. Е... по какво се различава от фашизма и комунизма?

Г-ДА УПРАВНИЦИ , ВНИМАВАЙТЕ РЕЙСОВЕТЕ С ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ ОТ ТУРЦИЯ ДА НЕ СЕ ЗАСЕЛЯТ ОТНОВО ТРАЙНО В БГ . ТОГАВА ЩЕ СТАВА ИНТЕРЕСНО

Русия била притисната в ъгъла, видите ли. Нима, след като си напазарува краварския президент и най-приближените му??

Русофилските олигофренчета като теб скоро ще разберете кой е кравар и кой ще седне на на бика на...рогата и не само!

Русия е фашистка държава!

Слава Украина,укропитек!

Да това е вярно много образовани млади хора бягат вече в западна Европа. Това е факт.

Те не бягат, те отиват да живеят в страна от ЕС. Стига с тази социалистическа терминология.

Ами,защо не живеят тука ? Ние също сме страна от ЕС.

За чисто български работи трябва да имат право да гласуват само тези,които имат единствено и само българско гражданство!

Най-големият проблем на Турция е кюрдският. Всичко друго е пренебрежимо, в сравнение с отделянето на 1/3 от територията. Затова му е на Ердоган засилване на властта. Може би така трябва, как се пази голяма държава, да не си на негово място ! Също се сприятели с руснаците. Тях пък арменците ги уговориха да не подкрепят кюрдите. Все пак страданията на арменците от 1913 г. не са точно от турците, а именно от кюрдите. Арменците имат силна диаспора - и в Русия, и в САЩ. И бази дават на руснаците, православни са, дружески народи.

Страданията на арменците са от турците. Колко кюрди е имало сред изпълнителите не е важно. Турската власт дава разпореждане да се избиват наред.

Tози посланник или не познава турското общество или е част от платената западна антитурска пропаганда . Aз живея повече от 25 години в Pепублика Tурция и съм в нуклеуса на турското общество ,спокойно мога да твърдя че Tурция е много ,много по силна от преди в икономическо, политическо и в регионално отношение. Bълната е точно обратното от Eвропа към Tурция ,защото турските гастарбайтери се страхуват от ксенофобската вълна ,която се надига в някои европейски страни. Fранция и някои скандинавски страни са против антитурската политика на германия ,холандия и дания. Bчера холандското правителство наруши подписаните от нея спогоби или договори, касаещи свободното движение на дипломатически лица , организирането на митинги ,свободната изява на мисли и други демократични прояви . Xоландското правителство с проявите си ,не се различава с това на национал-социалите на третият райх. Eрдоган няма никога да клекне пред двулична Eвропа ,защото зад него стои като твърда скала мнозиHството от туPското общество.

ПО СИЕНЕН АМЕРИКА ДАВАТ САМО КОЗАРЧЕТА И ЕБАЧИ НА КОЗИ КАТО ПУСНАТ МАТЕРИАЛ ЗА ТУРЦИЯ .... СИГУРНО ЦИЕНЕН ЛЪЖАТ ??:)))

Bиж българите са умни хора ,но ти не си в тази класация .

Как разбра, че холандското правителство е нарушило международни спогодби на холандска територия, след като живееш в Турция. Къде видя нарушението?

Bъпроса ти е полицейски . Oтвори си гугъла и виж какво означава дипломатически паспорт .

Ако наистина живееш от толкова дълго в Турция, заслужаваш похвала за владеенето на български. Само една дребна забележка: по-добре е да се каже ядро вместо нуклеус.

Eвала за препоръката ти, прав си за нуклеуса , трябваше да пиша ядро , но това е професионална грешка ,защото термина нуклеус го ползвам доста.

Не му намирай махана. 90 процента от тук пишещите са на светлинни години от неговия български. А като им кажеш нуклеус, предположението им не мтига по-далеч от АЕЦ или Хирошима :)

Искренно бих се радвал да си прав, защото сте ни съседи и нашето спокойствие зависи и от вашето. Но икономически Турция зазлява, показва го спада в БВП. Освен това се посяга на интелигенцията, която сама по себе си, движи стандарта на живот. Началните години в управлението на Ердоган са били възходящи за икономиката, сега нещата са различни. Вървите къ тотална диктатура, което не е добре за вас, респективно за нас. Никоя държава с диктатура, няма силна икономика. Виж, какво става във Венецуела. Това е държавата с най-големи залежи на нефт в света, а хората са на ръба на мизерията. Не мисли за Путин, там днес е едно, утре друго. За две години, от първи приятели станахте заклети врагове, после пак първи приятели.

Говорят, че в България имало цигани, турци, мигранти... Аз не съм виждал! Кача се сутрин в Поршето, стигна до офиса - нито циганин, нито мигрант по пътя! Отивам аз на СПА-то в Двореца във Велинград - е има руснаци, гърци, но цигани и араби няма! На морето на ол-инклузива в Албена също - нито цигани, нито араби, само българи, германци, руснаци... И къде ги видяхте тези цигани, турци, апаби? Аз в България ли живея или някъде на Марс?

То бива нахалство, ама чак толкова! Къде е другарката Нинова да Ви национализира бизнеса?

Първо се погрижете за бягащите от България,а чак тогава се намесвайте в конфликт между Турция и Холандия.

Хората търсят нови пътища за развитие, не бягат. Хубаво е, че младите имат възможност да видят нормалния свят и да имат собствено виждане, а не да повтарят наизустени идеологеми.

Роза,или както там ти е спамското име,гледала ли си интервюта с хората,които отиват на гурбет,защо го правят ? Определят го,като принуда от глад и търсене на работа,а не като "търсене на нови пътища".

Нямам впечатление и двата режима да са притиснати в ъгъла. Интересно въз осново на какво б.консул стига до такова заключение.

Така или иначе, в Кърджалийско турският от доста време е основен език, така че е добра база да се направи Република Нова Турция!

Гола вода си,бездарен провокаторе.

Двата режима не са притиснати в ъгъла. Европа е притисната в ъгъла. Жалко, че нямаме посланици с достатъчно акъл да схванат какво става. За вълна бягащи от Турция просто няма как да се подготвим. Не и без армия. Все пак, надявам се, че Ердоган ескалира напрежението за вътрешна консумация. Антизападните настроения са много силни в Турция, особено след преврата и така всеки обиден на Холандия ще се почувства задължен да подкрепи референдума.

За какво да се обиждат? Вие самите как реагирахте на присъствието на турския посланик на предизборен митинг. Определено се прилага двоен стандарт. Вероятно е настъпило време да отпадне двойното гражданство.

А само като си помисля, че преди 30 г. анадолците се бояха от България и глсът им не се чуваше !!

Да се забрани гласуването в чужбина. Само живеещите в страната граждани, със средно образование, да имат право на глас.Не може мързеливи и недоучени да определят бъдещето на страната.( Ако това не помогне- да се забранят политическите партии, които внасят разединение сред българските граждани, да се спрат партийните субсидии и се пренасочат средствата за наука и образование.

Вендор-машината първо да прави съкратена матура по БЕЛ и чак след това да те допуска до използване на изборната бюлетина?

И това го казва човек, който е развивал темата: "Азът и тизът га се киризът"

Забраната за гласуване в чужбина е справедлива, правилна и логична. Кой и как ще управлява в България имат право да решат само тези, които ще бъдат управлявани - т.е.живеещите в България български граждани. Живеещите извън страната нито имат реална представа за процесите и последствията от едно или друго управленско намерение или решение, но и не опзнават съответните кандидати. Това ще важи още повече, ако се приеме мажоритарната система.

Логично и справедлвио е да нямат право да гласуват в две държави

Ало, още малко и шмайзер ще поискаш! По-скоро да се промени конституцията и да стане задължително гласуването за срок от 10 години, дано до тогава да се научим на отговорна гражданска позиция.

ОДРИН ПАДНА ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ ! ....