Коментари - Борисов моли в НС за 180 гласа за промените в Конституцията | Днес.dir.bg

Борисов моли в НС за 180 гласа за промените в Конституцията

Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията, заяви премиерът Бойко Борисов след среща с партиите в парламента, където днес предстои гласуване.

Обратно в новината

Коментари - Борисов моли в НС за 180 гласа за промените в Конституцията | Днес.dir.bg

Коментари

Предатели, вече сме протекторат без територия и без конституция!Няма държава.Убиха ни без война!

Тиква и конституция. По телевизията питаха една циганка-Ползвате ли контрацептиви? Ааа ,ползваме, ползваме .През лятото ги консервираме и през зимата си ги ядем. Та така и Боко с конституцията.Абсолютно безсмислено упражнение с неясна цел и предизвестен резултат.

Е то бива цензура ама вие се оливате вече. Разбирам, че Кой трябва да си избие инвестицията ама вие прекалявате

Някой направи ли си труда да обясни какво точно ще промени в некадърната ни и корумпирана отвсякъде съдебна система тази "фризура" на ВСС! ВСС назначава съдиите, доколкото зная! След като ще бъде съставен така, че основните квоти са доминирани от НС (а то доминирано от ГЕРБ), значи съдийските колегии (съдийска и прокурорска) ще бъдат на практика управлявани от ГЕРБ! Това ли е всъщност целта на упражнението? И това как ще промени продажниците-съдии и прокурори в Бургас, например?

След като вината за съдебната система и реформа, основателно рефлектира върху народните представители, вероятно са решили да вземат нещата в свой ръце. Нали отнякъде и по някакъв начин все пак трябва да се започне, то е ясно че няма да ставаме отново тоталитарна държава с иземване на автономията им.

и изобщо, защо тиквата проста и неграмотна се вмешава в работите на законодателната власт. или не е чул, че от монтескьо или 3 века, правовата държава защитава разделението на властите

Като не работи добре дадена система как да я защитаваш. Борисов с всиките си недостатъци има волята за някаква реформа, всички други са с ръце в джобовете и вдигнати рамена че от тях нищо не зависи.

смяна на членовете на ВСС. Законите сами не работят...нужна е воля на хора,които да ги прилагат. Разправиите са за това кои ще са хората които ще прилагат законите и няма ли да репресират неудобните. Нас това малко ни засяга...ние не бъркаме в меда ,а искаме бързо правораздаване...ама за това май не става дума.

Искате ли нещо сакрално? - Да с повече кетчуп- отговорил Борисов!

А бе хора, не разбирате ли, че първата вълна се посреща от Италия, Гърция и Турция. Ние посрещаме втората вълна. Кой е заинтересован от квотния принцип. За да достигнат до Унгария, бежанците са преминали през Гърция, Македония и Сърбия! Нерде Ямбол, нерде Стамбол!

Две неща не разбирам:1. Как така, като направиш една съдебна колегия зависима от кой да е орган, дори НС, тя ще стане работеща?; 2. Щом съдебната система е толкова елементарна, че чак ББ и разжалван адвокат разбират в детайли регулаторните и механизми, защо досега не се е намерил някой, който да я вкара в правия път?

По същия начин, по който и КЕВР, или КЗК, или която и да е комисия е независима. Единствено кралската корона се предава по наследство, и кралете са раждат като такива!

Виж ти какви думи и изрази знае този нашият Тиквеник....(,,политик,, сам той се зове). Да, друго свърши не свърши, , но поне за 2 мандата малко се ,,пообразова,, за наша сметка.....

Конституцията(осн. закон на д-вата) е порочно направена така че да небъде променяна, а всички закони в дръжавата са съгласувани и подчинени на нея, не може да има закон който да й противоречи, затова сме на този хал защото неможе да има истинска промяна. Прави чест на Борисов че се нагърби и с тези промени, все някой трябваше да го направи след 20г.

така е, павеле, затова ФД, ликвидатора на ТКЗС и активите, гласувал против същата тази конституция, сега е предложен за констутиционен съдия, което да бъде следващия връх в педерастката му кариера

За разлика от предишните ти мнения това няма да го давам на админите за изтриване защото е основателно. Ти все пак не обиждай, разбирам че си недоволен.

чудех се за това словоблудство и нищо правене, агейн, но се сетих, че бях забравил как тиквата проста и неграмотна е най-великият спец по всичко, в т.ч. конституционно право. затова и караше КС да тълкува промените, което е извън компетенциите на съда

То и в това да си мутра няма нищо сакрално, ама 1.2 милиона народ гласува за тях!

Ма защо си играе на промени на Конституцията? По- добре по примера на "добрия" цар (БорисIII) да я суспендира и да приключи въпроса.

Може би това ще е единствения работещ вариант, въпреки че за сега промените се приемат Депутати ни са позор за нацията с пълна си липса на отговорност към промяна на конституцията и свикване на Велико НС.

ТОЗИ,да моли - ПРОТИВОПОКАЗНО му е ???

...ето какво пишат другите................"И понеже сте МАФИЯ, безпардонна, нагла, отвратителна, безобразна, мръснишка, алчна, идва времето на АК-47! АФЕРА нееднократно предупреждава, че има праг на търпимостта на фалшивото ви лицемерие, зад което се крие ЗЛОВЕЩАТА ВИ СИМБИОЗА. И че идва времето, в което на някой няма да му издържат нервите и ще му дойде сърце на място. И като няма проснати с белезници корумпирани прокурори, съдии и топ ченгета, които вместо да разследват и съдят КОРУМПИРАНАТА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ и слугуват, по очи на паважа ще има трупове. Гледайте да не ви сгащят всите, когато сте на оперативка!...............

Докато 25 години САЩ и слугите им в Източна Европа -НПО ,Политици... ни Промиваха Мозъците чрез Милиарди вложени от САЩ в Медии , Подкупи,Изнудване .... ...Страните ни Бяха Ограбвани , Обезлюдявани,Населението ни трагично Намаляваше ,Обедняхме безпределно,Икономическата Имиграция има Старшни размери, Обществата ни се Обезсилиха-изгубихме чувството за Оцеляване !! Промиваха ни колко сме били зле с Русия за Партньори , и колко ще сме добре със САЩ+ЕС !? Резултатът -Измамиха ни ,Ограбиха ни,Губим се бързо !

Явно са успели ,щом пишеш тези простотии.:)

Празния хладилник победи популизма от телевизора. Само за 2012г. 36хил. семейства са принудени да напуснат домовете си, поради неспособност да погасяват ипотеките си. 120 хил. българи са останали на улицата през 2012г. Фискалния резерв при 8,8 млрд. заварени от ГЕРБ през 2009г., днес той е около 3,7 млрд. поголмно стопен и опоскан обяснение няма. Безработицата счупи всякакви рекорди през управлението на ГЕРБ по официални данни 420 хил. безработни българи, 30% младежка безработица. За периода 2005г.-2009г. безработицата беше свалена с 31%, на практика излиза, че ГЕРБ са увеличили безработицата с почти 100%, а показателите за безработицата е като тази във фалиралите държави. Защо българите избраха един провален кмет, който дори и когато стана премиер не успя най-накрая да се справи с кучетата в София, камо ли с народа! А да, забравих! Той се улиса с асфалта, а някои негови изказвания ни показаха, че кучетата са по-важни от човеците.

Когато пишеш нещо и искаш да е достоверно ползвай информацията от БНБ а не изсмукано от пръстите ти.Ето я истинската :Размерът на фискалния резерв към 31.03.2015 г. е 11,1 млрд. лв., в т. ч. 10,1 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 1 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други.

Не може да се каже че не си прав, човека забрави че скоро се теглиха 16 милиарда, та се понапълниха разни дупки.

За произхода на прякора и още нещо...: Днес този, който има волята да отърве българите от червената МАФИЯ е тъкмо Бойко Борисов. Защото има ОПИТ. "Тиква" - тайният прякор датира от мутрагенските години, когато ВИС-2 и СИК бяха в апогея си. Бойко тогава, като човек, който обича да е със силните на деня, правеше непрекъснати совалки между двете групировки, но отвсякъде беше гонен или както се казва и двете групировки се караха за него, но като в оня виц - всяка вика "Вземи го ти". Защото некадърниците никой не ги иска, дори и мутрите. Та именно от това време, любимото занимание на Големия Маргин беше да прегърне Бойко през главата, а с другата ръка да го чука по нея, говорейки "Бойко, Тикво празна, пак ли се насра". Та те тоя същия Бойко си го избрахте за премиер преди време. Ама то в царството на тиквите, редно е Тиква да е цар все пак. Между другото, Големият Маргин е кръстник на дъщерята на ББ, а ББ е кум на Маджо.

Мутрата ако направи социологическо проучване вероятно ще се окаже, че не по-вече от 15 процента одобрятат настоящия парламента. Каква конституция ще променяте бе продажници?! Народа не ви иска, те конституцията ще променят!

Бас държа, че у Мутрьо думата "сакрално" предизвиква асоциации на свински пръжки!

Наскоро четох едно проучване - кои са феновете на герб и боко тиквата и трябва да ви кажа ,че отговаря на 100 процента истина . А ето го и него - ЗА ГЕРБ И БОЙКО ГЛАСУВАТ ПРЕДИМНО НЕРЕАЛИЗИРАЛИ СЕ МИЛИЦИОНЕРИ ОТ ДС И БКП , БИВШИ ДС КАДРИ- ДЪЩЕРИТЕ , СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ ИМ - ВСЕ НА ХРАНИЛКА В БИВШЕТО БКП - АМА СЛУГИНАЖА И УТАЙКАТА В БКП , ЧАСТ ОТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА ГИЛДИЯ , ЧИНОВНИЦИ , ЗАСТАРЯВАЩИ НЕЗАДОВОЛЕНИ ЖЕНКИ , СЪНУВАЩИ РОЗОВИ СЪНИЩА С БОКО ТИКВАТА , ПРОПУСНАЛИ ВЪЗМОЖНОСТТА ПРЕЗ 90- ТЕ ГОДИНИ ДА СТАНАТ МУТРЕСИ , ЧАЛГАДЖИЙКИТЕ , СИЛИКОНКИТЕ И НЕКАДЪРНИТЕ КАЛИНКИ , НАЗНАЧЕНИ ОТ БОЙКО НА СЛАДКИ СЛУЖБИЦИ . Ето това е електората на герб - простолюдие и чалга

И когато се събудих разбрах че съм спал във ваната.

Да, не можем да се радваме на промени в Конституцията когато е резултат от сделки и под заплахи от две "пуделчета" в парламента. И вече, едва ли на голяма част от нещастният и беден народ му пука изобщо за Конституцията, тя няма да го нахрани!

Кой викаше,марабара аскер, кой искаше да се взима заем от МВФ, кой заповяда да се стреля срещу Чакъра и България беше осъдена, заради кого България е на държавен арбитраж за Белене за над 1 млрд лева, кой даде лицензии за ВЕИ и фотоволтаични централи над допустимата квота,кой имаше над 300 фалшиви подписа като кмет, кой пращаше студентите да гледат овце и да копаят картофи, кой имаше частичка от офшорна фирма щото бил див каратист,кой викаше ,дисис наш химн, кой обясняваше ,че щял да изпълнява какво му кажела Меркел, кой протежира Фидосиева, кой викаше ,ало Ваньо, кой обясняваше ,аз съм прост и вие сте прости, кой обяви пенсионерите за лош матриял който бил изял парите,кой обясняваше ,че плащал пенсии, кой искаше оставка за правителството,кой вдигна чената на тока и беше прогонен с ценатана тока, кой обясняваше че пидлите били интелигентни, кой риташе топка с митничарчетата, кой летя със самолетчета щото трябвало да тренират, кой изгони митничарите от фабриката на Мишо Бирата, кой произнасяше присъди от екрана на телевизора, кой излезе от тефтерчетата,кой подслушваше,при кой се случиха над 100 убийства не разкрити повечето, кой, кой има още много кой . Сега да видим кой иска да управлява съдбините на българите и кой обяснява какви варианти имало и защо. А може и без него,България може и без него ,със сигурност.

БОКО,ТИКВАТА !!!

Не разбирам в детайли какво ще променят, но знам със сигурност, че щом народният предател и престъпник Тиквун Боко- тъпото натиска да се приме, то е в ущърб на хората и е продиктувано от чужди интереси, които работят за ликвидирането на България!Следователно псъдебната реформа ще има за цел да защитатава престъпниците от народа и да ги държи над закона още по-ефективно!

Божееее, божееее, слез и си прибери вересиите...Боки Мутрев Тиквата-Винету в целия си ослепителен блясък и интелект..В типичния си стил - нагла простащина, безочливо-безогледен слугинаж, сервилно подмазвачество, пълна умствена недостатъчност, до степен на малоумие и/или идиотизъм...какво друго може да се каже - думите са слаби...! И вие сте избрали това напълно неадекватно НЕЩО в получовешки образ да управлява държавата ви...Евалла на българските избиратели, машаллах, аферим...Зер гут...Конграчулейшънс, пичове, дерзайте - дъното е близо. Аз слагам началото на предизборната кампания на Мунчо Селския Идиот за следващ министър председател на Република България (от ГЕРБ, или РБ, без значение).Мисля, че шансовете му са доста добри, но конкуренцията е сериозна, Боки няма да се даде лесно...

Отвратителни са тези пазарлъци. Все едно продават кило картофи! Или ти приеми мойте промени, пък аз ще подкрепя после твоя закон. Не важно дали и какво трябва и е добро за България. Важното е дда "Имаме сделка, дами и господа!"Не изпълнителна и законодателна власти, а телевизонно шоу. Щото вариантите са три - или промените са нефелни, или депутатите са тъпи и не могат да ги разберат, или последен и най-вероятен вариант - смесица от първите два.

Божееее, божееее, слез и си прибери вересиите...Боки Мутрев Тиквата-Винету в целия си ослепителен блясък и интелект..В типичния си стил - нагла простащина, безочливо-безогледен слугинаж, сервилно подмазвачество, пълна умствена недостатъчност, до степен на малоумие и/или идиотизъм...какво друго може да се каже - думите са слаби...! И вие сте избрали това напълно неадекватно НЕЩО в получовешки образ да управлява държавата ви...Евалла на българските избиратели, машаллах, аферим...Зер гут...Конграчулейшънс, пичове, дерзайте - дъното е близо. Аз слагам началото на предизборната кампания на Мунчо Селския Идиот за следващ министър председател на Република България (от ГЕРБ, или РБ, без значение).Мисля, че шансовете му са доста добри, но конкуренцията е сериозна, Боки няма да се даде лесно...

Тези промени са с обявена цел подобяване на законността. Как фактически ще повлияят ще се види. Но законността е по-малкият проблем. Тъй като първоизточникът на законите са нар. представители, то и първоизточникът на проблема е тяхната безотговорност пред избирателите. Депутатите могат и създават закони, които избирателите схващат като несправедливи. Законно се извършват безумия. Контролът над представителите осигурява справедливи закони, а съдебната система следи за тяхното спазване. Не можем да поправим нещата само със съвършена съдебна система, без да озаптим узурпиралите правата на суверена депутати.

"не живея тука". Позабравил си българския брат'чед! Човек винаги живее "тука" където се намира в момента, но за постоянно може и да е "тама"- в някое пловдивско гето!

не живея тука. Май всички ще се изнесем. Но се интересувам живо от ситуацията - винаги казвам "у нас". Като видя изказване на ББ и тогава сигурно 90 на сто писачите оплюват - нека се изживяват като коректори, ама да не забравят като критикуват да кажат - кой им харесва, кое управление е било по-добро. Не всичко започва от ББ и не всичко което се е случило преди него може да оправи на мига. Аз и други, които посещеваме България и София винаги намираме подобрение поне във външния вид.Защото си спомняме какво е било преди година-две и сега.Разира се че винаги ще има някакъв прогрес - животът се развива.

Ето герберуга притеснен от изборите! Споко бе! Споко! Разбрахме че според Вас българите са прости и тъпи! Разбрахме че трябва да обичаме арабите и се радвама на имама който препоръча да ни оплодят! Къде ще става оплождането на границата ли да ги чакаме или в София на Военна рампа или пред джамията в София поне да са с мити крака?

Съдебната реформа се подценява, защото обикновения гражданин го интересува хляба! И основателно темата му е чужда, защото връзката на хляба с добре работещата съдебна система е далечна и трудно доловима! Относно квотите, коментиращите също основателно желаят да сме между бунтарите. Тази позиция е по-интересна, по-мачовска. Но не е печеливша. Натискът, на който могат да бъдат подложени Бълтария от една страна, и Унгария, Словакия, Чехия или Полша, от друга, е различен. Това засега е трудно да се долови, поради изключително съвестните действия на турските власти! Но нищо не е даденост, всичко се променя, всичко тече. Между най уязвимата страна от четворката, Унгария, и Турция и Гърция, от друга, има още две държави, които служат като прегради! Ако България се противопостави днес на квотите, ще име ли основание утре да помоли за помощ след евентуална хуманитарна криза, причинена от бежанците, ако Ердоган се събуди в лошо настроение! Преди година някой очаквал ли е, че гръцките власти ще стоварват бежанците на македонската граница!

Извинете ни нас тъпите и поростите! Извинети ни че не искаме араби тук! Защо не се оправи охраната на границата? Защо не се изпратят на границата едни 3000 войника който да се дават дежурста разделени на 3 по 1000 войника. ЗАЩО? Много сме тъпи! Това което си написал означава ли, че България не може да охрнява ЕФЕКТИВНО своите граници?

Какво се очаква от тези 3000 войника на границата, ако бежанците бъдат стоварени на нея. Това са трима войника на километър, или от войник до войник 300 метра.

Това, което си написал ми прилича на.... Идват избори... моля разберете ме... ние от сегашния парламен гласувахме за квотите за бежанците... ние нямаме национална позиция и национална отговорност... ама моляви гласувайте за нас... И вижте сега това с квотите го забравете, спрете да говорите за арабите, вижте колко е интерсно съдебна реформа, конституция... ЗА КАКВО НИ Е ТАЗ КОНСТИТУЦИЯ? НОВОДОШЛИТЕ ЩЕ Я СПАЗВАТ ЛИ? Щото в центъра на София нещо таз конституция не работи и на женския пазар не работи и на Симеон не работи бре бре.... А ИДВАТ ИЗБОРИИИИИИ

Колега, разбирам, че не споделяш мнението ми, в което няма нищо лошо, не претендирам за монопол върху истината Но все пак аргументи, ако обичаш! А че избори идват и ще идват, и ще трябва да се гласува, е безспорно!

При един твой пост по-надолу разбрах колко разбираш от съдебна реформа! Т.е. - нищо, но важно е какво казва вожда ти радан! Ще подменял едни хора с негови и всичко ще е ОК! А до сега можеше да промени 100 пъти за една година НК, НПК, ЗСВ, ТЗ, ЗОП и др. закони, касаещи правораздаването, но не го прави, щото не го интересува! И целта му е парламента да назначава повечето членове на ВСС, но не се и замисляш, че тези членове избират ръкводители на органите, атестират, повишават и наказватмагистрати, т.е. от тях зависи кариерното им развитие. Т.е. ще зависи от избраните от парламента да ръководят "независимата" от тях съдебна власт!

Колега, прав си за това, че не съм юрист, но пък и не съм симпатизант на партията на Радан! Аз говоря по принцип за реформа в която и да е сфера! Подобряването на качеството на работа в дадена дейност не изключва и подмяна на кадрите! Относно необходимостта от промяна на текстове в дадени закони, цитирани от теб, никой не е заявил, че те няма да се променят. Отделните закони са надстройката над сградата.

И тази власт да заграбят пак няма да направят нищо.Те са прости хора , новобогаташи, които много бързо губят това което са спечелели. Скоро ще им гледаме падението.

Доколкото знам в САЩ съдиите се избират на няколко години както сенаторите. Ако не си гледат работата на следващите избори се провалят. А са ги хванали в "крачка" а са им повдигнали обвинение. Няма "независими" - законите са за всички и там се спазват. Защо ние винаги трябва да измисляме "топлата вода".

Защото според някои депутати, избрани от едни техни фенове, САЩ са ФАЩ.:)))))

Как така ще ги молиш? Има много по - възпитани методи за убеждаване.:)

Как Ви звучи това мутра от СИК прави съдебна реформа. Или котарацити, каратиста и пашата бяха осъдени на 20 години затвор. Този човек от снимката крепи със зъби и нокти модела #КОЙ ,част от който е и самият той. Държавота е мафиотизирана и хората много трудно ще си я върнат.

Ех Борисов, Борисов, пак си обещавал НЯКЪДЕ, НЕЩО, на НЯКОЙ ... и сега ... ГЛАСУВАЙТЕ ... важно било за ПРЕД БРЮКСЕЛ ... Борисов а за пред БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД кое е важно знаеш ли ... БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД брюкселско зеле не яде - това ясно ли ти е ...

20г. липса на реформа в правосъдната система - 20г. липса на правосъдие. Всяка промяна е добре дошла, дори все още да се търси оптималния вариант. Съдии и прокурори да не се оплакват за квотите, видя се че сами нямат воля за промяна на системата и имат изгода от статуквото.

Проблема на България е: 1.Мизерията от която избягаха 3 000 000 българи - млади и талантливи. 2. Мизерията,в която избуяват неграмотни и грозни цигани от 250 000 на 1200000. И в крайна сметка паразита ще убие гостоприемника. 3. Нашествието на орки в Европа - за първи път мизерията да ни е от полза. А ти ББ плямпаш само глупости ама вече никой не ти вярва.

ЗАЩОТО: 1. Назначи ММ за омбудсман срещу която хората протестираха 1 година в твоя защита 2. Бламира собствения си народ за референдума

Мутробоко и Конституция, пък взел и брадатия нещастник Протестър. Боже, Боже!!!

Чешите си езиците тя Мара умира, вие се карате за премяната и! Какво ще каже г-н Борисов по важните за българите теми, като голямото нашествие в Европа и за 20 ядрени бомби, насочени неясно къде? Към Банкя, София, Варна, Пловдив, Бургас, Атина, Букурещ?!

Тези бомби са подарък от Свободният свят за азиатската империя на злото,а 2-3 томахоука лично са курдисани от бат Бойко за техните мекерета от бърлогите на позитано и врабча! Сидераста го чака пейтриът в задника,ако ще и гардероб да си сложи на простата кратуна!

Много ми е интересно, как (с какви очи) един ВЕЛИК ,,политик,, като Борисов, може да отиде да МОЛИ за подкрепа от тези ,,болни прасета,, (това са негови думи) - депутатите....? Ако го подкрепят все пак, за някава си измислена ,,историческа,, реформа, то тогава ще излезне, че той е прав. Т.е. те са истински ,,прасета,,....

Не съм съгласен с теб. конституцията е порочно направена така че да небъде променяна, а всички закони в дръжавата са съгласувани и подчинени на нея, не може да има закон който да й противоречи, затова сме на този хал защото неможе да има истинска промяна. Няма да наричам депутатите "прасета", само ще отбележа че докато прасетата правят това което е в природата им, депутатите го правят нарочно. Прави чест на Борисов че се нагърби с промените.

Какво ни будалкаш с мизерните промени, никой вече не вярва че са необходими. Това е поредно замазване на положението и отвичане на вниманието от проблем номер 1 за цяла Европа - бежанците! Кажи бе, молителю, защо предаде България с тези квоти? Защо не застана на страната на бунтарите в ЕС? Мислиш ли че това е поредно ПР събитие за вдигане на падналият ти рейтинг? Криеш се като плъх в каналите на властта, а друг да плаща за масрафите ти.

d4

докато съществуват т.н. "квоти", нищо няма да се промени. стани ти, за да седна аз! и след като са го ударили на "молба" управляващите ни идиоти, значи нищо не е като хората!

Коментари - Борисов моли в НС за 180 гласа за промените в Конституцията | Днес.dir.bg

Борисов моли в НС за 180 гласа за промените в Конституцията

Надявам се да съберем 180 гласа за промените в Конституцията, заяви премиерът Бойко Борисов след среща с партиите в парламента, където днес предстои гласуване.

Обратно в новината

Коментари - Борисов моли в НС за 180 гласа за промените в Конституцията | Днес.dir.bg

Коментари

Предатели, вече сме протекторат без територия и без конституция!Няма държава.Убиха ни без война!

Тиква и конституция. По телевизията питаха една циганка-Ползвате ли контрацептиви? Ааа ,ползваме, ползваме .През лятото ги консервираме и през зимата си ги ядем. Та така и Боко с конституцията.Абсолютно безсмислено упражнение с неясна цел и предизвестен резултат.

Е то бива цензура ама вие се оливате вече. Разбирам, че Кой трябва да си избие инвестицията ама вие прекалявате

Някой направи ли си труда да обясни какво точно ще промени в некадърната ни и корумпирана отвсякъде съдебна система тази "фризура" на ВСС! ВСС назначава съдиите, доколкото зная! След като ще бъде съставен така, че основните квоти са доминирани от НС (а то доминирано от ГЕРБ), значи съдийските колегии (съдийска и прокурорска) ще бъдат на практика управлявани от ГЕРБ! Това ли е всъщност целта на упражнението? И това как ще промени продажниците-съдии и прокурори в Бургас, например?

След като вината за съдебната система и реформа, основателно рефлектира върху народните представители, вероятно са решили да вземат нещата в свой ръце. Нали отнякъде и по някакъв начин все пак трябва да се започне, то е ясно че няма да ставаме отново тоталитарна държава с иземване на автономията им.

и изобщо, защо тиквата проста и неграмотна се вмешава в работите на законодателната власт. или не е чул, че от монтескьо или 3 века, правовата държава защитава разделението на властите

Като не работи добре дадена система как да я защитаваш. Борисов с всиките си недостатъци има волята за някаква реформа, всички други са с ръце в джобовете и вдигнати рамена че от тях нищо не зависи.

смяна на членовете на ВСС. Законите сами не работят...нужна е воля на хора,които да ги прилагат. Разправиите са за това кои ще са хората които ще прилагат законите и няма ли да репресират неудобните. Нас това малко ни засяга...ние не бъркаме в меда ,а искаме бързо правораздаване...ама за това май не става дума.

Искате ли нещо сакрално? - Да с повече кетчуп- отговорил Борисов!

А бе хора, не разбирате ли, че първата вълна се посреща от Италия, Гърция и Турция. Ние посрещаме втората вълна. Кой е заинтересован от квотния принцип. За да достигнат до Унгария, бежанците са преминали през Гърция, Македония и Сърбия! Нерде Ямбол, нерде Стамбол!

Две неща не разбирам:1. Как така, като направиш една съдебна колегия зависима от кой да е орган, дори НС, тя ще стане работеща?; 2. Щом съдебната система е толкова елементарна, че чак ББ и разжалван адвокат разбират в детайли регулаторните и механизми, защо досега не се е намерил някой, който да я вкара в правия път?

По същия начин, по който и КЕВР, или КЗК, или която и да е комисия е независима. Единствено кралската корона се предава по наследство, и кралете са раждат като такива!

Виж ти какви думи и изрази знае този нашият Тиквеник....(,,политик,, сам той се зове). Да, друго свърши не свърши, , но поне за 2 мандата малко се ,,пообразова,, за наша сметка.....

Конституцията(осн. закон на д-вата) е порочно направена така че да небъде променяна, а всички закони в дръжавата са съгласувани и подчинени на нея, не може да има закон който да й противоречи, затова сме на този хал защото неможе да има истинска промяна. Прави чест на Борисов че се нагърби и с тези промени, все някой трябваше да го направи след 20г.

така е, павеле, затова ФД, ликвидатора на ТКЗС и активите, гласувал против същата тази конституция, сега е предложен за констутиционен съдия, което да бъде следващия връх в педерастката му кариера

За разлика от предишните ти мнения това няма да го давам на админите за изтриване защото е основателно. Ти все пак не обиждай, разбирам че си недоволен.

чудех се за това словоблудство и нищо правене, агейн, но се сетих, че бях забравил как тиквата проста и неграмотна е най-великият спец по всичко, в т.ч. конституционно право. затова и караше КС да тълкува промените, което е извън компетенциите на съда

То и в това да си мутра няма нищо сакрално, ама 1.2 милиона народ гласува за тях!

Ма защо си играе на промени на Конституцията? По- добре по примера на "добрия" цар (БорисIII) да я суспендира и да приключи въпроса.

Може би това ще е единствения работещ вариант, въпреки че за сега промените се приемат Депутати ни са позор за нацията с пълна си липса на отговорност към промяна на конституцията и свикване на Велико НС.

ТОЗИ,да моли - ПРОТИВОПОКАЗНО му е ???

...ето какво пишат другите................"И понеже сте МАФИЯ, безпардонна, нагла, отвратителна, безобразна, мръснишка, алчна, идва времето на АК-47! АФЕРА нееднократно предупреждава, че има праг на търпимостта на фалшивото ви лицемерие, зад което се крие ЗЛОВЕЩАТА ВИ СИМБИОЗА. И че идва времето, в което на някой няма да му издържат нервите и ще му дойде сърце на място. И като няма проснати с белезници корумпирани прокурори, съдии и топ ченгета, които вместо да разследват и съдят КОРУМПИРАНАТА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ и слугуват, по очи на паважа ще има трупове. Гледайте да не ви сгащят всите, когато сте на оперативка!...............

Докато 25 години САЩ и слугите им в Източна Европа -НПО ,Политици... ни Промиваха Мозъците чрез Милиарди вложени от САЩ в Медии , Подкупи,Изнудване .... ...Страните ни Бяха Ограбвани , Обезлюдявани,Населението ни трагично Намаляваше ,Обедняхме безпределно,Икономическата Имиграция има Старшни размери, Обществата ни се Обезсилиха-изгубихме чувството за Оцеляване !! Промиваха ни колко сме били зле с Русия за Партньори , и колко ще сме добре със САЩ+ЕС !? Резултатът -Измамиха ни ,Ограбиха ни,Губим се бързо !

Явно са успели ,щом пишеш тези простотии.:)

Празния хладилник победи популизма от телевизора. Само за 2012г. 36хил. семейства са принудени да напуснат домовете си, поради неспособност да погасяват ипотеките си. 120 хил. българи са останали на улицата през 2012г. Фискалния резерв при 8,8 млрд. заварени от ГЕРБ през 2009г., днес той е около 3,7 млрд. поголмно стопен и опоскан обяснение няма. Безработицата счупи всякакви рекорди през управлението на ГЕРБ по официални данни 420 хил. безработни българи, 30% младежка безработица. За периода 2005г.-2009г. безработицата беше свалена с 31%, на практика излиза, че ГЕРБ са увеличили безработицата с почти 100%, а показателите за безработицата е като тази във фалиралите държави. Защо българите избраха един провален кмет, който дори и когато стана премиер не успя най-накрая да се справи с кучетата в София, камо ли с народа! А да, забравих! Той се улиса с асфалта, а някои негови изказвания ни показаха, че кучетата са по-важни от човеците.

Когато пишеш нещо и искаш да е достоверно ползвай информацията от БНБ а не изсмукано от пръстите ти.Ето я истинската :Размерът на фискалния резерв към 31.03.2015 г. е 11,1 млрд. лв., в т. ч. 10,1 млрд. лв. депозити на фискалния резерв в БНБ и банки и 1 млрд. лв. вземания от фондовете на Европейския съюз за сертифицирани разходи, аванси и други.

Не може да се каже че не си прав, човека забрави че скоро се теглиха 16 милиарда, та се понапълниха разни дупки.

За произхода на прякора и още нещо...: Днес този, който има волята да отърве българите от червената МАФИЯ е тъкмо Бойко Борисов. Защото има ОПИТ. "Тиква" - тайният прякор датира от мутрагенските години, когато ВИС-2 и СИК бяха в апогея си. Бойко тогава, като човек, който обича да е със силните на деня, правеше непрекъснати совалки между двете групировки, но отвсякъде беше гонен или както се казва и двете групировки се караха за него, но като в оня виц - всяка вика "Вземи го ти". Защото некадърниците никой не ги иска, дори и мутрите. Та именно от това време, любимото занимание на Големия Маргин беше да прегърне Бойко през главата, а с другата ръка да го чука по нея, говорейки "Бойко, Тикво празна, пак ли се насра". Та те тоя същия Бойко си го избрахте за премиер преди време. Ама то в царството на тиквите, редно е Тиква да е цар все пак. Между другото, Големият Маргин е кръстник на дъщерята на ББ, а ББ е кум на Маджо.

Мутрата ако направи социологическо проучване вероятно ще се окаже, че не по-вече от 15 процента одобрятат настоящия парламента. Каква конституция ще променяте бе продажници?! Народа не ви иска, те конституцията ще променят!

Бас държа, че у Мутрьо думата "сакрално" предизвиква асоциации на свински пръжки!

Наскоро четох едно проучване - кои са феновете на герб и боко тиквата и трябва да ви кажа ,че отговаря на 100 процента истина . А ето го и него - ЗА ГЕРБ И БОЙКО ГЛАСУВАТ ПРЕДИМНО НЕРЕАЛИЗИРАЛИ СЕ МИЛИЦИОНЕРИ ОТ ДС И БКП , БИВШИ ДС КАДРИ- ДЪЩЕРИТЕ , СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ ИМ - ВСЕ НА ХРАНИЛКА В БИВШЕТО БКП - АМА СЛУГИНАЖА И УТАЙКАТА В БКП , ЧАСТ ОТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА ГИЛДИЯ , ЧИНОВНИЦИ , ЗАСТАРЯВАЩИ НЕЗАДОВОЛЕНИ ЖЕНКИ , СЪНУВАЩИ РОЗОВИ СЪНИЩА С БОКО ТИКВАТА , ПРОПУСНАЛИ ВЪЗМОЖНОСТТА ПРЕЗ 90- ТЕ ГОДИНИ ДА СТАНАТ МУТРЕСИ , ЧАЛГАДЖИЙКИТЕ , СИЛИКОНКИТЕ И НЕКАДЪРНИТЕ КАЛИНКИ , НАЗНАЧЕНИ ОТ БОЙКО НА СЛАДКИ СЛУЖБИЦИ . Ето това е електората на герб - простолюдие и чалга

И когато се събудих разбрах че съм спал във ваната.

Да, не можем да се радваме на промени в Конституцията когато е резултат от сделки и под заплахи от две "пуделчета" в парламента. И вече, едва ли на голяма част от нещастният и беден народ му пука изобщо за Конституцията, тя няма да го нахрани!

Кой викаше,марабара аскер, кой искаше да се взима заем от МВФ, кой заповяда да се стреля срещу Чакъра и България беше осъдена, заради кого България е на държавен арбитраж за Белене за над 1 млрд лева, кой даде лицензии за ВЕИ и фотоволтаични централи над допустимата квота,кой имаше над 300 фалшиви подписа като кмет, кой пращаше студентите да гледат овце и да копаят картофи, кой имаше частичка от офшорна фирма щото бил див каратист,кой викаше ,дисис наш химн, кой обясняваше ,че щял да изпълнява какво му кажела Меркел, кой протежира Фидосиева, кой викаше ,ало Ваньо, кой обясняваше ,аз съм прост и вие сте прости, кой обяви пенсионерите за лош матриял който бил изял парите,кой обясняваше ,че плащал пенсии, кой искаше оставка за правителството,кой вдигна чената на тока и беше прогонен с ценатана тока, кой обясняваше че пидлите били интелигентни, кой риташе топка с митничарчетата, кой летя със самолетчета щото трябвало да тренират, кой изгони митничарите от фабриката на Мишо Бирата, кой произнасяше присъди от екрана на телевизора, кой излезе от тефтерчетата,кой подслушваше,при кой се случиха над 100 убийства не разкрити повечето, кой, кой има още много кой . Сега да видим кой иска да управлява съдбините на българите и кой обяснява какви варианти имало и защо. А може и без него,България може и без него ,със сигурност.

БОКО,ТИКВАТА !!!

Не разбирам в детайли какво ще променят, но знам със сигурност, че щом народният предател и престъпник Тиквун Боко- тъпото натиска да се приме, то е в ущърб на хората и е продиктувано от чужди интереси, които работят за ликвидирането на България!Следователно псъдебната реформа ще има за цел да защитатава престъпниците от народа и да ги държи над закона още по-ефективно!

Божееее, божееее, слез и си прибери вересиите...Боки Мутрев Тиквата-Винету в целия си ослепителен блясък и интелект..В типичния си стил - нагла простащина, безочливо-безогледен слугинаж, сервилно подмазвачество, пълна умствена недостатъчност, до степен на малоумие и/или идиотизъм...какво друго може да се каже - думите са слаби...! И вие сте избрали това напълно неадекватно НЕЩО в получовешки образ да управлява държавата ви...Евалла на българските избиратели, машаллах, аферим...Зер гут...Конграчулейшънс, пичове, дерзайте - дъното е близо. Аз слагам началото на предизборната кампания на Мунчо Селския Идиот за следващ министър председател на Република България (от ГЕРБ, или РБ, без значение).Мисля, че шансовете му са доста добри, но конкуренцията е сериозна, Боки няма да се даде лесно...

Отвратителни са тези пазарлъци. Все едно продават кило картофи! Или ти приеми мойте промени, пък аз ще подкрепя после твоя закон. Не важно дали и какво трябва и е добро за България. Важното е дда "Имаме сделка, дами и господа!"Не изпълнителна и законодателна власти, а телевизонно шоу. Щото вариантите са три - или промените са нефелни, или депутатите са тъпи и не могат да ги разберат, или последен и най-вероятен вариант - смесица от първите два.

Божееее, божееее, слез и си прибери вересиите...Боки Мутрев Тиквата-Винету в целия си ослепителен блясък и интелект..В типичния си стил - нагла простащина, безочливо-безогледен слугинаж, сервилно подмазвачество, пълна умствена недостатъчност, до степен на малоумие и/или идиотизъм...какво друго може да се каже - думите са слаби...! И вие сте избрали това напълно неадекватно НЕЩО в получовешки образ да управлява държавата ви...Евалла на българските избиратели, машаллах, аферим...Зер гут...Конграчулейшънс, пичове, дерзайте - дъното е близо. Аз слагам началото на предизборната кампания на Мунчо Селския Идиот за следващ министър председател на Република България (от ГЕРБ, или РБ, без значение).Мисля, че шансовете му са доста добри, но конкуренцията е сериозна, Боки няма да се даде лесно...

Тези промени са с обявена цел подобяване на законността. Как фактически ще повлияят ще се види. Но законността е по-малкият проблем. Тъй като първоизточникът на законите са нар. представители, то и първоизточникът на проблема е тяхната безотговорност пред избирателите. Депутатите могат и създават закони, които избирателите схващат като несправедливи. Законно се извършват безумия. Контролът над представителите осигурява справедливи закони, а съдебната система следи за тяхното спазване. Не можем да поправим нещата само със съвършена съдебна система, без да озаптим узурпиралите правата на суверена депутати.

"не живея тука". Позабравил си българския брат'чед! Човек винаги живее "тука" където се намира в момента, но за постоянно може и да е "тама"- в някое пловдивско гето!

не живея тука. Май всички ще се изнесем. Но се интересувам живо от ситуацията - винаги казвам "у нас". Като видя изказване на ББ и тогава сигурно 90 на сто писачите оплюват - нека се изживяват като коректори, ама да не забравят като критикуват да кажат - кой им харесва, кое управление е било по-добро. Не всичко започва от ББ и не всичко което се е случило преди него може да оправи на мига. Аз и други, които посещеваме България и София винаги намираме подобрение поне във външния вид.Защото си спомняме какво е било преди година-две и сега.Разира се че винаги ще има някакъв прогрес - животът се развива.

Ето герберуга притеснен от изборите! Споко бе! Споко! Разбрахме че според Вас българите са прости и тъпи! Разбрахме че трябва да обичаме арабите и се радвама на имама който препоръча да ни оплодят! Къде ще става оплождането на границата ли да ги чакаме или в София на Военна рампа или пред джамията в София поне да са с мити крака?

Съдебната реформа се подценява, защото обикновения гражданин го интересува хляба! И основателно темата му е чужда, защото връзката на хляба с добре работещата съдебна система е далечна и трудно доловима! Относно квотите, коментиращите също основателно желаят да сме между бунтарите. Тази позиция е по-интересна, по-мачовска. Но не е печеливша. Натискът, на който могат да бъдат подложени Бълтария от една страна, и Унгария, Словакия, Чехия или Полша, от друга, е различен. Това засега е трудно да се долови, поради изключително съвестните действия на турските власти! Но нищо не е даденост, всичко се променя, всичко тече. Между най уязвимата страна от четворката, Унгария, и Турция и Гърция, от друга, има още две държави, които служат като прегради! Ако България се противопостави днес на квотите, ще име ли основание утре да помоли за помощ след евентуална хуманитарна криза, причинена от бежанците, ако Ердоган се събуди в лошо настроение! Преди година някой очаквал ли е, че гръцките власти ще стоварват бежанците на македонската граница!

Извинете ни нас тъпите и поростите! Извинети ни че не искаме араби тук! Защо не се оправи охраната на границата? Защо не се изпратят на границата едни 3000 войника който да се дават дежурста разделени на 3 по 1000 войника. ЗАЩО? Много сме тъпи! Това което си написал означава ли, че България не може да охрнява ЕФЕКТИВНО своите граници?

Какво се очаква от тези 3000 войника на границата, ако бежанците бъдат стоварени на нея. Това са трима войника на километър, или от войник до войник 300 метра.

Това, което си написал ми прилича на.... Идват избори... моля разберете ме... ние от сегашния парламен гласувахме за квотите за бежанците... ние нямаме национална позиция и национална отговорност... ама моляви гласувайте за нас... И вижте сега това с квотите го забравете, спрете да говорите за арабите, вижте колко е интерсно съдебна реформа, конституция... ЗА КАКВО НИ Е ТАЗ КОНСТИТУЦИЯ? НОВОДОШЛИТЕ ЩЕ Я СПАЗВАТ ЛИ? Щото в центъра на София нещо таз конституция не работи и на женския пазар не работи и на Симеон не работи бре бре.... А ИДВАТ ИЗБОРИИИИИИ

Колега, разбирам, че не споделяш мнението ми, в което няма нищо лошо, не претендирам за монопол върху истината Но все пак аргументи, ако обичаш! А че избори идват и ще идват, и ще трябва да се гласува, е безспорно!

При един твой пост по-надолу разбрах колко разбираш от съдебна реформа! Т.е. - нищо, но важно е какво казва вожда ти радан! Ще подменял едни хора с негови и всичко ще е ОК! А до сега можеше да промени 100 пъти за една година НК, НПК, ЗСВ, ТЗ, ЗОП и др. закони, касаещи правораздаването, но не го прави, щото не го интересува! И целта му е парламента да назначава повечето членове на ВСС, но не се и замисляш, че тези членове избират ръкводители на органите, атестират, повишават и наказватмагистрати, т.е. от тях зависи кариерното им развитие. Т.е. ще зависи от избраните от парламента да ръководят "независимата" от тях съдебна власт!

Колега, прав си за това, че не съм юрист, но пък и не съм симпатизант на партията на Радан! Аз говоря по принцип за реформа в която и да е сфера! Подобряването на качеството на работа в дадена дейност не изключва и подмяна на кадрите! Относно необходимостта от промяна на текстове в дадени закони, цитирани от теб, никой не е заявил, че те няма да се променят. Отделните закони са надстройката над сградата.

И тази власт да заграбят пак няма да направят нищо.Те са прости хора , новобогаташи, които много бързо губят това което са спечелели. Скоро ще им гледаме падението.

Доколкото знам в САЩ съдиите се избират на няколко години както сенаторите. Ако не си гледат работата на следващите избори се провалят. А са ги хванали в "крачка" а са им повдигнали обвинение. Няма "независими" - законите са за всички и там се спазват. Защо ние винаги трябва да измисляме "топлата вода".

Защото според някои депутати, избрани от едни техни фенове, САЩ са ФАЩ.:)))))

Как така ще ги молиш? Има много по - възпитани методи за убеждаване.:)

Как Ви звучи това мутра от СИК прави съдебна реформа. Или котарацити, каратиста и пашата бяха осъдени на 20 години затвор. Този човек от снимката крепи със зъби и нокти модела #КОЙ ,част от който е и самият той. Държавота е мафиотизирана и хората много трудно ще си я върнат.

Ех Борисов, Борисов, пак си обещавал НЯКЪДЕ, НЕЩО, на НЯКОЙ ... и сега ... ГЛАСУВАЙТЕ ... важно било за ПРЕД БРЮКСЕЛ ... Борисов а за пред БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД кое е важно знаеш ли ... БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД брюкселско зеле не яде - това ясно ли ти е ...

20г. липса на реформа в правосъдната система - 20г. липса на правосъдие. Всяка промяна е добре дошла, дори все още да се търси оптималния вариант. Съдии и прокурори да не се оплакват за квотите, видя се че сами нямат воля за промяна на системата и имат изгода от статуквото.

Проблема на България е: 1.Мизерията от която избягаха 3 000 000 българи - млади и талантливи. 2. Мизерията,в която избуяват неграмотни и грозни цигани от 250 000 на 1200000. И в крайна сметка паразита ще убие гостоприемника. 3. Нашествието на орки в Европа - за първи път мизерията да ни е от полза. А ти ББ плямпаш само глупости ама вече никой не ти вярва.

ЗАЩОТО: 1. Назначи ММ за омбудсман срещу която хората протестираха 1 година в твоя защита 2. Бламира собствения си народ за референдума

Мутробоко и Конституция, пък взел и брадатия нещастник Протестър. Боже, Боже!!!

Чешите си езиците тя Мара умира, вие се карате за премяната и! Какво ще каже г-н Борисов по важните за българите теми, като голямото нашествие в Европа и за 20 ядрени бомби, насочени неясно къде? Към Банкя, София, Варна, Пловдив, Бургас, Атина, Букурещ?!

Тези бомби са подарък от Свободният свят за азиатската империя на злото,а 2-3 томахоука лично са курдисани от бат Бойко за техните мекерета от бърлогите на позитано и врабча! Сидераста го чака пейтриът в задника,ако ще и гардероб да си сложи на простата кратуна!

Много ми е интересно, как (с какви очи) един ВЕЛИК ,,политик,, като Борисов, може да отиде да МОЛИ за подкрепа от тези ,,болни прасета,, (това са негови думи) - депутатите....? Ако го подкрепят все пак, за някава си измислена ,,историческа,, реформа, то тогава ще излезне, че той е прав. Т.е. те са истински ,,прасета,,....

Не съм съгласен с теб. конституцията е порочно направена така че да небъде променяна, а всички закони в дръжавата са съгласувани и подчинени на нея, не може да има закон който да й противоречи, затова сме на този хал защото неможе да има истинска промяна. Няма да наричам депутатите "прасета", само ще отбележа че докато прасетата правят това което е в природата им, депутатите го правят нарочно. Прави чест на Борисов че се нагърби с промените.

Какво ни будалкаш с мизерните промени, никой вече не вярва че са необходими. Това е поредно замазване на положението и отвичане на вниманието от проблем номер 1 за цяла Европа - бежанците! Кажи бе, молителю, защо предаде България с тези квоти? Защо не застана на страната на бунтарите в ЕС? Мислиш ли че това е поредно ПР събитие за вдигане на падналият ти рейтинг? Криеш се като плъх в каналите на властта, а друг да плаща за масрафите ти.

d4

докато съществуват т.н. "квоти", нищо няма да се промени. стани ти, за да седна аз! и след като са го ударили на "молба" управляващите ни идиоти, значи нищо не е като хората!