Собственикът на изоставените коне взел 260 000 лв. за 5 г.

Близо 260 000 лв. субсидии е получил за последните 5 г. фермерът Петър Пищалов, собственик на изоставените коне в Осоговския балкан, от които над 70 умряха.

Обратно в новината

Коментари - Собственикът на изоставените коне взел 260 000 лв. за 5 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо има толкова неуредици и измами при тези обществени поръчки? Явно, че са направени така нормативните уредби, че има възможност за корупция. Кога ще спре този ужас и кога виновните ще си получат заслуженото?!

Тая скапана държава е крайно време да бъде закрита и думичката "българин" заличена, та поне да не берем позора.

Вижте, човекът не е виновен! Той просто използва една корумпирана система и нищо повече. А, я използва, защото му се позволява. Просто, корупцията е в основата на системата!

Стига с тия коне, защо не питате как Доган взе 1 млн лева като консултант на един язовир, това никой не се интересува. Всеки взел по един айфон с пари на заем и пише коментари и дава акъл как и кой виновен. Като знаете толкова, защо не вземете и вие да гледате коне.

Този човек трябва да отиде в затвора; в крайна сметка със своите действия е убил толко много беззащитни живи сещества.

ЕДИНСТВЕНОТО, КОЕТО НИ РАЗЛИЧАВА ОТ ЖИВОТНИТЕ СА: ЗАКОНИТЕ!!!ЗАКОНИТЕ!!!!!!!!!!ЗАКОНИТЕ!!!!!!!!!!!!

България е обречена страна и ... моите съболезнования, че не успяхте да се махнете, докато можехте!

Нима ,това е мисъл на човек"в България хора умират от глад вие за едни мизерни коне..." Не мога да повярвам,че това същество не се трогнало от жестоката смърт на тези толкова благородни животни? Наистина ,тук вече не са останали нормални хора.

Този ли е хитрец? Този е приближен на депутат крадец и хитрец,а той е бушон. Но няма да изгори,повече тел ще му намотат. В България нищо не е по правила,това ще я съсипе окончателно. по себе си съдя. Отказвам се вече от много неща произведени тук. Не стават за консумация,без пари да ми ги дават,всеки ден да ги рекламират знам ,че това са чисти боклуци. И с хората е така. Този е типичен пример за бок..к.

имаш Закон за защита на животните, по който му повдигай обвинение за жестоко отношение и умъртвяване на десетки кончета и го затваряй за 3г. Това ще отрезви всички в системата.

Как тъй, а тези дето папат в миситерството, без лЕб ли ще ги оставите?

Очевидно става дума за организиран грабеж. Прокуратурата дреме, или е съучастник.

Кой кого организирано е ограбил? П.Пищалов евро-субсидии? Или някой откраднал конете на "нещастния" Петьо? Така лаконично казано си малко неясен и може доста да се спекулира по изказването ти?

В България хора умират от глад и няма виновни Вие за едни мизерни коне голямо писане и мислене му хвърлихте. Няма да отидат зян тези коне - с тях ще се нахранят други животни в планината.

Нали се почва от някъде господине, първо от животните за който ни плащат да гледаме и като минава номера отиваме към хората, там парите са повече! И знаеш ли кое най ужасното в такива случай , малодушието и безотговорното отношение на народа което е добре дошло за крадливата администрация!!

понеже няма как да го осъзнаеш ще трябва да ти го кажа в прав текст: ти си едно много просто копеле и това е поредният пост с който доказваш този факт. Животните, най-вече домашните, за разлика от човека няма как да се погрижат сами за себе си. Човекът, венеца на природата, е дарен от Бога или Природата, не знам в какво вярва отпадък като теб, с разум и този разум му позволява да се погрижи за себе си. Съвсем друга тема е, че маса човекоподобни, отказват да се замислят къде от мързел, къде от криворазбарано его, къде от чиста глупост и накрая стигат до просешка тояга. Други тъпоумници, като тебе, серат "бисери" ежедневно, ежечасно, ежеминутно дори по интернет форуми. И се мислят за много велики, но са всъщност едни нещастници, които още не са го осъзнали, а може би и никога няма да го осъзнаят. Как може глупакът да осъзнае, че е глупак... ами че това си е мисия невъзможна.

МЛАД ТАРИКАТ ... КАТО МУ ВИДИШ ЛИЦЕТО ... ЗА ПЪРВИ ПЪТ ГО ВИДЯХ ... АКО ГО БЕШЕ ПУСНАЛ КОНЕТЕ НА СВОБОДА НЯМАШЕ ДА ИЗМРАТ ..

това са питомни коне... те нямат знания какво да правят през зимата за да намерят храна.тоя явно е разчитал че няма да има много сняг тая зима... и като цяло познал. само дето баба ви Марта си праи каквото знае..

Не е точно така. Осогово си е сериозна планина и там зимно време винаги има много сняг. Най-високият и връх Руен, под който са били намерени конете е висок 2251 м. Това е надморска височина почти колкото Витоша (Черни връх - 2290 м) и Стара Планина (в. Ботев - 2376 м). Така че набеденият бизнесмен, който живее в района го познава много добре и е бил съвсем наясно какви са атмосферните условия зимно време в Осоговската планина. От това, което излезе като информация по различните медии, най-вече по телевизията, е явно, че е разчитал да прибере едни субсидии, а животните, които е декларирал, за да получи парите, да се оправят на самотек и което оцелее, оцелее, което умре - айде сега голяма работа. Пълен нещастник! Не знам дали се сеща, че всичко на тоя свят един ден се връща. Това си е доказан природен закон.

Понеже се хванах на бас с един колега, че ще докажа пошлостта и манипулативността на бг журналистиката и ще наредя про боно пъзела с конете давам следната прогноза-1. Че в много скоро време бройката на 70 умрели коня ще се окаже измислица и 2. Че тезата на ПП, че конете са избягали ( изчезнали ) и са търсени, но не намерени ще се потвърди от фактите. Давам насока- оказва се, че заподозрения не е единствения отглеждащ коне в Осогово, но е бил единствения от всичките му съседи по бизнес, който си свалял конете от планината преди зимата, обаче някой му помогнал СЛУЧАЙНО конете да избягат от загражденията тая година. Станимире, нали както се разбрахме- 21 годишен Макаллан?

Адвокат ли си, Петър Пищалов ли си, братчед на Петьо или някакъв самозван интернет глупак... абе не ти ли омръзна да ръсиш тъпизми? Ако ти си проста Мара, хората които четат тука, поне някои от тях, не са. Не е важно кой си сваля конете от планината зимно време и кой не. Породата е каракачански коне, те оцеляват и зимно време по високото, ако им се осигури подслон (демек нещо като кошара) и храна. И обратното: даже и да ги свалиш в ниското, ако не им осигуриш храна пак ще измрат от глад като кравите на въпросния мизерник в село Буново. Така че време е да преосмислиш защитната стратегия на мизерника П. Пищалов и да напишеш нещо по-смислено... ако простия ти г.з може да измисли нещо друго де.

vasil

Загражденията са на други хора там.Тоя нито е имал заграждения там ,нито какъвто и да е регламент да е там. Разбрали са го ,че е той,защото от всички коне са останали напоследък само неговите. Ако каистина са търсени,там няколко десетки коня ,биха се намерили,защото: - местноста е в зоната на планинските ливади,над линията на гората; -минава маршрутут за вр.Руен,а покрай него са няколкото възможни места за водопой.

Безобразие! Финансовият и земеделският министри, заедно с този да върнат парите!

... искаш да кажеш, че са делили!..

конеубиец, хаир да не види.

Абе, такива мошеници у нас с лопата да ги ринеш! Всеки гледа да се докопа до еврофондовете и ей-така, без усилия, да лапа фондове и да не отчита нищо. Имаме стотици примери за това. А вижте пътната инфраструктура - там е огромното крадене. Ами горския фонд, ами здравеопазването, ами разни измислени проекти??? Този коняр е дребна шушумига на фона на тези, които преразпределят милионите от Европа, най-вече към личните ки сметки.

Уважаеми приятели на животните,вижте му грозната корумпирана мутра,уплашения овчи поглед,казали са му вече,че влиза във финала на ролята на бушон-изгаряне.От тия пари е взел една част,другото е при дебелогъзите в парламента.Иначе си е чист изрод бездушен.Животинките глас нямат,ама душа имат и всичко се плаща!

Айде сега да ги върне, и да хванат и този дето му е подписал! В тая държава не получаваш субсидия, ако не дадеш! На частният бизнес в България никой не може да държи сметка за нищо. За тях всичко, което правят е правилно и позволено и разрешено. Помислете, ако се грижеше за конете и някой му открадне или убие няколко, какви щяха да са действията и реакцията на бизнесмена Петър....

Познайте от три пъти на коя партия е симпатизант.........

БСП на коя друга ...

Току-що гледах репортаж по темата в БТВ репортерите: Няма такъв наглец като тоя мизерник, цитирам го: " Спокойно, тия коне са изкарали 3 месеца горе, ще изкарат още 3 часа". Долния цитат е по памет, не е дословен: "Тия коне са такива, че да оцеляват в такива условия. Няма нищо нередно да са на такова място в планината през зимата. Фактът, че са оцелели го доказва" На конете им се брояха ребрата. Доброволците, които са им качили храна ги бяха снимали с телефоните си. В друг обект на същия изрод в едно село, не помня името, май беше Буново: съседи разказваха, че кравите ходели без надзор из цялото землище и били оставени на произвола на съдбата - храната им е само паша. Трупове на умрели крави седяли и се разлагали, но Петър Пищалов изобщо нямал намерение да ги събере, селяните ги прибирали и заравяли за да не появят зарази. Някаква оядена, нагла лелка от БАБХ обясняваше, че те нямало как да знаят тези неща защото работели с документи. Никой не бил подавал оплакване или сигнал. Даваха омбудсмана на Кюстендил, който каза, че лично е подавал сигнал за това. Същата лелка обясняваше, че нямало как да вземат пострадалите коне от собственика, защото документално все още не било доказано, че той не се е грижил за тях. Като се докажело пак нямало да ги вземат, а щели с глоби и санкции да го накарат да се грижи както трябва за тях. Можело да го санкционират от 2000 до 5000 лв и да го осъдят на от 1 до 3 години затвор...евентуално. Чудя се кой е по-голям мизерник в нашата държава: недобросъвестният "бизнесмен" Петър Пищалов, злоупотребяващ с евро-субсидии и обричащ на гладна смърт уж отглежданите от него животни или дъравната агенция БАБХ, в която разни оядени чиновници като въпросната лелка не ги е еня за нищо и вместо да си вършат работата явно по цял ден се подпичкват по бюрата.

Този има вид на бушон, който няма представа как се взимат едни пари от субсидии и какво трябва да се прави с тях. Не прилича на човек, който е изхарчил 260 000 лв. Явно трябва да се поразрови по-дълбоко. И какво е това: само 5% глоба ако не си изпълнява задълженията!!! А останалите 95% за какво се дават? А за умишлено убийство по особено жесток начин какво се полага? За кучетата има закони, те важат ли и за конете? И зоо-полицията какво прави, а еко-защитниците на животни?

Няма ли да се организираме -максимална присъда за изрода, оставил животните да умрат, връщане на всички субсидии, разследване кой стои зад гърба му. Наказания и затвор за всички виновни. Каква държава сме !

ВЗЕЛ ПРИТЕ, ИЗЯЛ, ИЗПИЛ КОЛКОТО МОГЪЛ , ВЪРНАЛ КОИТО ПРЯБВА ПО ВЕРИГАТА И СЕГА НИТО ЛУК ЯЛ, НИТО ЛУК МРИСАЛ!

има нещо неясно в тая работа - бившата приятелка и групата й природозащитници са знаели с месеци къде са конете, но не казали на никого и не направили нищо, чакали да започнат да умират, за да се обадят на медиите, някой беше пуснал техни чатове във фейсбук

Откъде го знаеш това бе или си съчиняваш.И ти ли ходиш с обувки от конска кожа като изрода.

съмнително нещо, е че един идиот под различни никове пуска едни и същи фейк постове през определен период от време за да се опита да залъже четящите, че Петър Пищалов е честен бизнесмен, а не нагъл криминален тип, чиято дейност е довела освен всичко друго и до масов мор на животни - коне и крави.

Тоя от километър си личи че е мошеник! Под съдебна отговорост, ревизия на харченето напарите и конфискации както и да се е облажил. Конете му да идат в друг стопански двор, или район.

Гледам фотото и не вярвам нва ушите си. Пищелов,гнус ме от теб! Гнус и потрес,гадост и презрение,нещастник. Хора спасиха бедстващи щъркели. Ти,гнус,остави коне да измрат по концлагеристки начин!Гад.

Редовна практика на много отглеждащи коне е да ги пускат в планината за да се самоизхранват. Този явно не е имал пари за храна и ги е пуснал.

Къде са отишли 260 бона...когато тя не плаща за сгради, пасибща, сено. Единственно е трябвалошо да купи няколко тона овес и царевица а зимата. Тоя повече прилича на наркоман, отколкото да е ринал на животните.

Естествено, че е пръснал парите, а животните ги е пуснал.

Сега отпадъкът да върне парите с лихвите и 5 години в затвора!!!

Добър животновъд бил, добър християнин, много набожен, състрадателен... А защо повече от три месеца не се погрижи за конете? В коя религия се казва, че като оставиш живо същество да умре от студ и глад, си добър? Пълен нещастник!

Този мизерник трябва до го осъдят да върне всички субсидии и отделно на затвор за причиняване на страдания и смърт на гръбначни животни. Има си закон като слънце, просто прокуратурата и съдът трябва да си свършат работата.

Но пак през зимата, както той ги е изоставил! Ако оцелее до пролетта, да му дадат субсидиите!

На път сме към тази ситуация, пък после кажете че сме по добре от тях!! http://dnes.dir.bg/news/india-ubiystvo-iznasilvane-27011437?nt=4

... докато има субсидии - така ще е! Европа на селяндурите! То затова британците й казаха сбогом. Азия и Щатите са бъдещето, а Европа - ще ги храни с вкусни конски суджуци и добри вина!

Като ги знам журналядите у нас колко са неграмотни к как пишат без да имат представа за какво става въпрос, то написаното по долу от Адвокат Стоянов започва да ми се струва по-вероятно да е вярно.

Самият Пищалов т.е. селският хитрец, каза, че от преди Нова година е видял последно конете, а после разпитвал за тях, ама никой не му казвал къде са, А тези хора, които казаха че кравите му ходят по дворовете да търсят храна и ги намират мъртви - и те ли лъжат? Тази негова приятелка трябва да има големи възможности, че да организира толкова много хора за очернянето на "добрия животновъд".

Какви фермери са това! Измислена работа! Виждал съм стотици такива комбинатори! И какво е виновен д-р Гъгнев, че големите специалисти от фонд Земеделие раздават парите на европейските данъкоплатци на такива новоизлюпени пост-комунистически далавераджии! Един началник от ФЗ ми разказа веднъж как раздали пари за насаждане на орехова градина и как като направили проверка след три години намерили някакви стъркове, а в двора на "фермера" мерцедес!

До Петър Пищалов-ако ти трябва адвокат пиши. В началото те мислех за подлец, напъдил конете си , но май се оказва,че не си толкова черен колкото те изкараха. Понеже ми писна от медийния шум реших да направя свой прочит на нещата, защото както учихме едно време по криминалистиката- истината е в малките детайли. Та се обадих на колега от Кюстендил да ми 1.Прати портрета на заподозряния и 2. Да проучи тезата дали конете могат да изчезнат и да не могат да се намерят далго време. И интересни резултати се получиха. Оказа се, че психо портрет на ПП е бил за работен, коректен, обичащ всички животински видове и неговата ферма била отворена за всеки. Оказа се също, че отдавна се водила война срещу ПП от определени бизнес кръгове с прилагане на различни криминални техники- рязане на ел.пастири;гонене на животни; крадене, натравяне или застрелване на конете. Било често явление Пешо от Буново да обикаля Осоговския балкан и Македония за да си търси стоката, дори Гранична Полиция го засичали няколко пъти близо до браздата, мислейки го за имигрант. Обадих се и на личния вет.доктор да ми каже нещо за конете от снимките каракачански били и планината им бил естествен хабитат, включително и зимата. Водата и студа не били проблем , могли да изминат до 100 км на ден в търсене на храна и ако имало масов мор, можело да се дължи не само на глад и изтощение. Оказа се също, че бедстващите коне не са намерени случайно от случайни туристи както се пише и казва, а от защитници на животните (ЗЖ), водени от негова бивша приятелка, която публично и отдавна тиражирала отмъщение в социалните медии. Та когато има личностен мотив и пак като учихме трябва втори прочит на фактите. ЗЖ тиражирали и новината за 70 мъртви коня, за които нито се чува от БАБХ, нито се показва на светло от самите ЗЖ чрез снимков доказателства м-л. Теглейки чертата, май нещо замирисва на евтин PR и личен и целенасочен акт.

и тази версия. За един въпрос не намирам отговор - защо не е потърсил помощ за намиране на изчезналите животни? Защо е поел риска да загуби животните знаейки, че ще търпи санкции. Ако е знаел - достатъчни ли са качествата описани в психо-портрета му, за поемане на такава отговорност?

Когато се случи нещо, те обикалят наоколо и си предлагат услугите, още повече - този Пищалов има пари.

частен детектив, направо реши случая като Поаро за има-няма 2 дни. Нормален човек, който обича животните ще си наеме свестни хора-пастири да ги наглеждат, а не да му умират конете и кравите от глад. При това кравите са били долу в ниското, в населени места и ребрата им се брояли, според селяните от съответните села - даваха репортажи по телевизията. За мен най-вероятната версия е злоупотреба с евро-субсидии, а ти ми миришеш на Петър Пищалов или някой негов роднина.

Забравих да отбележа и още едно зрънце информация получено от Кн. ПП не бил единствения отглеждащ коне в Осогово, но бил единствения от неговите колеги, който свалял конете си преди зимата от планината.

vasil

Обратното.Той е единственият,който НЕ си е свалил конете през декември. Буново е в Конявска планина,а Бег бунар е в Осоговска -на 40 км.

Като ти гледам начина на писане и грешките, да не дава Господ да ми дотрябваш!

Абе ти не знам какъв адвокат си, но хипотезата ти има много малко попадения. Набеденият животновъд Пищалов самси каза пред камера, че не е виждал конете си 3 месеца. Три месеца да ги е тъсил и не могъл да ги намери? Аз съм виждала на живо диви коне от една друга порода в една друга страна - Кайманауа се наричат. И те живеят в планината на самотек, но не са кожа и кости. А тези на Пищалов са. Ребрата им се четат. Много е вероятно бившата на този, която според мен не е много добре с главата, да има пръст в тази трагедия. Тя сама каза по тв, че се е опитала да свали животните на по-ниско, но уж не успяла. Не искала да се вдига шум, ей такива глупости. Но каквото и да е, Пищалов никак не е невинен. Пари има, не е като да е сиромах. Толкова ли не е могъл да наеме няколко бабаита да се справят с конкуренцията, ако са му правили бели? Корупция и гадост отвсякъде. Пък не знам защо имам усещането, че и Миро Найденов е замесен. Като го гледах как се вихреше в едно интервю, за наказания на чиновници от БАБХ пледираше, май не му е чиста работата.

Нормално. Живеем в БГ. Изрод,като този,взел пари. Повечето,бачкаме за такива числа,с десетки години. Не мога да го дишам този. Добре,че не ми е пред очите.

то всичко, което се финансира от ДФЗ по ПРСР е такова -взимат се субсидиите и после айде чао, дават се едни парички на дребните служители от оторизацията и инспектората към ДФЗ, които идват на проверка и всичко е нормално. Просто този го хванаха, а колко има като него....трагично е просто, в цялото ДФЗ е пълно със селяни и турци, само парите се гледат и изгодите никой не му дреме да се развива държавата, милиарди са пропиляни ей така, а изоставането на земеделето в България е историческо и от това имат полза както българските нови мутри така и Великите сили....

хиляди случаи като този има. И в животновъдството, и в растениевъдството, и в овощарството. Фиктивни договори, фиктивни сделки, кражби, кражби и отново кражби. Жалко е, че истинските производители са около 5-10%. Всичко друго е тарикатска измет, която прибира незаслужено евросредства и се отчита на съответните места. Схеми колкото искаш. Жалки сме, жалки и сами се затриваме като нация. Такива хора като тоя пандиз и цял живот без работа и право на собствен бизнес

По 7 тояги на голо за всеки умрял кон, т.е. - общо 490! И преди това да се прекръсти, ако го питат как ще ги понесе!

Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава! Т.е. всички ние ...

тоя и на 2 600 000 няма да се назландиса , щом има абдали да ги дават, ей така бадева .

Слагам бас, че са му дали само около 10% от парите. Останалите 90% са разпределени от тези които са го одобрявали, а те нищо няма да върнат, тъй като техните подписи са от другата страна. Нещо подобно като далаверата КТБ.

по всички паркинги от разни джипове се хилят неграмотни слабообразовани муцуни които с помощта на корумпираната администрация окрадоха европейските пари и ни посрамиха завинаги

изрода-изял е храната,която им се полага-да му приседне дано...