Разпитаха Пищалов: Друг е виновен за смъртта на конете!

Собственикът на изоставените коне в Осоговската планина - Петър Пищалов, е бил разпитан днес от разследващите полицаи в Областната дирекция на МВР в Кюстендил.

Обратно в новината

Коментари - Разпитаха Пищалов: Друг е виновен за смъртта на конете! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не си журналист само да задаваш въпроси. Имаш закон за защита на животните, според който за убийство и лошо отношение към животно затворът е до 3г. За убийство на един табун затваряй за 3г. вътре този нагъл тип.

Този нагъл идиот..Да оставиш толкова животинки на гладна смърт..Ти .неща..ник защо не каза на Някой че имаш изгубени коне

Дамян Илиев да си ходи

Пишкалов е резултат на неолибералната икономическа доктрина за бизнеса/пълна свобода,никаква отговорност и държава с ИЗВАДЕНИ ЗЪБИ/.....Подправена обилно със соса на еврофондовете,които са на принципа ,,,ДА ВЗЕМЕМ ПАРИТЕ ОТ БЕДНИТЕ В БОГАТИТЕ ДЪРЖАВИ И ГИ ДАДЕМ НА БОГАТИТЕ В БЕДНИТЕ ДЪРЖАВИ!!!,,...За реализацията на горепосоченото са НЕОБХОДИМИ/или се създават/ психологически изроди като Пишкалов...които ЯСНО заявяват---,,НЕ ВИ Е РАБОТАТА ДА МИ СЕ МЕСИТЕ!!!ЗА ВСИЧКО ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ,,,АКО ИСКАМ ,ЩЕ ГИ/ВИ/ ИЗБИЯ И ГЪК НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕТЕ!!!,,,...И Е ПРАВ!!!!А да видим какво ще стане.

От кога кон да бъде на свобода под открито небе се смята за жестокост към животното? Знам, че трябва да си оправдаете субсидиите от разните НПО-та, но срещу толкова пари, наемете си ПОНЕ ЕДИН, КОЙТО РАЗБИРА ОТ ЖИВОТНОВЪДСТВО!

Много си тАпо ве!

При липсата на аргумент и обидата става аргумент. Та нещо конкретно ЗА СВОБОДНО-ПАСЯЩИТЕ КОНЕ ще кажеш ли или ще караме на обиди.

Пишете глупости за тези субсидии. С много редки изключения на наистина нагли измами, субсидията е толкова малка, че не си струва да правиш каквото и да е в селското стопанство заради нея. Тя е "помощ" - точно помощ, и никога не е била нещо повече. Като безплатен обяд няма и в този случай - срещу тези пари имаш да изготвиш килограми документи и да се съобразиш с много изисквания. Нормално половината от субсидията се изразходва за това. И сега, всички хвърляте камъни по някой, който е посегнал да ползва по 200 лв на кон и не му се е получило?! Всеки писал тук, за 200 лв колко грижа за кон може да осигури, в планината? Или дори в обор? Това са средства за максимум един работен ден за един работник, гледащ въпросния кон.

Тоя може да е само от ГЕРБ - "ДРУГИТЕ СА ВИНОВНИ!"

Да бе. Глупости на търкалета. И коняр взе да се прави на хитрец. Да се арестува и осъди.

само той да е. всичко е бардак. от всеки човек и животновъд, и градинар. вземат чорбаджии комунисти парите, а след това хващат някой балък да му гледа 100 крави, а те милите слаби, подгърбени, нямат помещение, в балкана, а и там се сече гората, но няма как да кажа къде, защото не трябва, а и е юрист, прокурор, и не искам да си имам главоболие след това, ... навремето той е ограничен, ограничен, но разбира от животни, а сега и без жилище е, дотам ни докараха мързеливците, и грабителите на прехода, вместо да изгонят по времето на костов, ндсв, герб мързеливите, а те ги оставиха и след пенсия на работните си места, как да се оправи българия, без работа, всеки чака на готово, а вече и тези които умееха не са здрави, болни са, 30 години, ограбване, всички ни отне тази държава, и искат да им гласуваме, за кого, за тези мързеливите, няма как, или за грабителите и по времето на живков, от стая на стая , доносници, клюки оправяха, на 10 човека един доносник, как е, и същите са в герб, срам, срам и пак срам, но те такива нямат срам, само и само да работят след пенсия на държавно, а са над 60 дебелите прихххкарки, от тластини не могат да вървят, а и деца не можаха да си родят, добре, че пак нещо добро, като осиновиха ги, и сега на запад ги пратиха, и седнал Тодоров да ми говори, абе Тодоров, не зная дали си отпреди 1944, удрян, но поне да те светна, у.., добре че западняците не знаят, или знаят, но са възпитани и не им го казват в очите

ЗНАЕТЕ ли колко МНОГО са хората в БГ като този тюфлек. Сключват договор уж, че ще отлеждат овце и строят кошара. После вземат парите от ЕС а овце - няма. Други пък, че ще гледат крави; строят обор, вземат парите, но крави - няма. Други пък ще отглеждат орехи(?!). Садят дръвчета, вземат парите и на следващата година зайците и сърните са изяли фиданките! Или пък, че ще правят пасища,; изкореняват храстите, вземат парите и - до там! Хубаво е да се живее в България!

Вкарайте го това нещо в ареста и тогава го разпитвайте,а не да му гледаме тъпата физиономия по телевизиите.

леле мале ... конете били ЕДНОкопитни ?! баси колко акъл съм изпуснал

OmPoBeH

Колко акъл си изпуснал ? "Конят има дълги и тънки крака, приспособени за бързо бягане. Развит е само третият (средният) пръст, който е облечен с копито, а вторият и четвъртият са рудиментарни." Ако можеш да прочетеш това, значи можеш да прочетеш и цялата статия във Wiki. Освен, ако не си чукче читател.

Kопитните животни са еднокопитни и чифтокопитни. Някой е бягал от час по биология.:)

Мноооого акъл си изпуснал! МНОГО! ;-)

Душко, твоята стока е доста специфична. Момент, да те светна. Кон с тегло 500 кг - хранене минимум 2 пъти на ден. Да не казвам три. Малки кончета задължително и те. Специален комбиниран фураж с млечни протеини, аминокиселини, витамини и прочие. Задължително в менюто им трябва да съблюдаваш има ли слама ( груба храна ), концентриран фураж, зелен фураж и сочни храни. Ежедневно около теб трябва да пърхат ярмомелки и зърномелки. Кореноплодните и картофите в менюто задължително нарязани на малки парчета, някои дори сварени. Против колики при младите кончета. Прочете ли? А сега да те видим теб. От колко време, казваш, не си си поглеждал конете? А къде са, от кога не знаеш? По коя програма участва? Колко те субсидираха? Знаеш ли за какво е субсидията? Какво си чел за смърт от глад и измързване? Как спиш?

Аха, много разбираш. За свободнопасящи коне на хергелета говориш, или за гледани в обор? Тези са от първите. И точно за това са така много обсъжданите, а на практика жалки, субсидии.

то не бяха орехи, лешници, лавандула, кози, коне и прочие на евросубсидии, само за патките нищо няма

Това са коне! Не са бълхи или въшки. Как от есента ще се изгубят близо 100 коня и никой няма да ги види или да се поинтересува чии са тези животни. Този господинчо явно нещо шикалкави, дано не му се размине.

Тия коне на кой от двамата Ваиловци са - на Пуров или на Тодоров?

Убиец! Убиец! Убиец! няма ли закон за защита на животните? Тоя трябва да лежи в пандиза!

Конете не са доходоносна стока, не дават вълна, мляко, евентуално за месо. Въпроса ми е защо ЕС дава субсидии за не печелещи бизнеси? Мисля че умишлено фаворизират отрасли който не генерират БВП, асфалт, коне, с цел дълговато робство да нарасне. Те са му дали една субсидия от 70 хиляди да купи млади жребчета, те реално само ядът, трябва 3-5 години да ги храниш, после какво да им правиш, като няма пазар за тях. Свършила субсидията, човека от къде да намери 500 хиляди за храна в следващите години, не смее да ги откара в кланицата, има клауза в субсидията, остава му да ги пусне, евентуално може да станат нова порода диви планински коне. Проблема е системен и мисля че ЕС не с добри намерения към нас.

Да бе и затова трябва да ги остави да умират в мъки от глад и студ. Това е изключителна жестокост спрямо живо същество.... нямам думи....

и действай, вади парата, купи фураж и ги храни

Казуса е много сложен, на знам какво да ти отговора, много прилича с наркопласьора, зарибяват те и не можеш да се откажеш, или бързи кредити в който голяма част попадат под дългово робство, вината е частично твоя но по-голяма е на отсрещната страна, така е устроена системата. Примерно ти се хванеш с някой печен измамник, голям е шанса да те прелъже и вината е повече на този дето целенасочено заблуждава. В конкретния случай измамника е ЕС, какво трябва да направи човека, изразходвал субсидията, няма право да прекъсне договора, трябва да върне тези 70 хиляди който няма или да инвестира неколкократно повече и изпълни срока на договора. Реално го принуждават да ипотекира имущество. Не казвам че човека е случаен или светец, а това че си има работа с организирана ЕС престъпна група, която цели, не да се развиваме а да ни унищожи.

В случая става въпрос за запазване на редки породи.

Само Путин ще да е...

Това е демокрацията ! Свиквайте ! Ще ги търсите онея времена, когато спяхте спокойно !

"виновни в ситуацията са хора, които са намерили преди повече от един месец конете му и не са му дали сигнал." Аха, ясно! Кой ми сра в гащите? Така се грижиш за тях, че от месеци не знаеш къде ти е собствеността. И за жена си така ако се грижиш... "собственикът на животните се възмути, че някои са се възползвали и са си направили реклама със смъртта на животните." Каква реклама със измрели от глад и студ коне?!?! Ако нямаш какво да кажеш, по добре не я отваряй тази змийска уста. Изгубил ги - виновни другите, че не му казали. Казали му - възмутен от рекламата. ко аз съм виновен за всичко и съм препъни камъка на земеделието в България - убийте ме Не се крий между изрази "всичко в земеделието" пък белким ти се размине. Да, ти си един дребен кюстендилски кърлеж, и да - за убиване си!!!

Дори не им знае бройката. Не ви ли прилича на случая / разкрит от "Гоподари на ефира/ в гр. Белица, обл.Благоевград, със стадо овце, пак по европроект, където собственика /общински ръководител на ГЕРБ/ също не знаеше колко са на брой и къде пашуват.

Оправдание и дупе - всеки има, бе то човек убие и съда го пуска, та тоя ли ... само плямпане за зоополиция и правосъдие за жестокости към животните, тинтири минтири ... жалко за конете.

ВЗИМА СУБСИДИЯ ЗА 70 КОНЯ, А ИМА ДВА ПЪТИ ПО-МАЛКО.ЯВНО ДЕЛИ ПАРИТЕ С ОНЕЗИ ГНИДИ ОТ ФОНД ЗЕМЕДЕЛИЕ.

Чета само дрънканици на лъжлив изрод. Гнус!

"Според него виновни в ситуацията са хора, които са намерили преди повече от един месец конете му и не са му дали сигнал, а са ги свалили 2 км по-ниско в планината, където няма храна." - На 2 км разстояние или с две хиляди метра по-ниско? Ако са ги свалили на 2000 м по-ниско и продължават да са високо в планината, на колко метра височина са мили преди това? Може би на 4000?

Първо научи 2000 метра на колко километра се равняват и тогава пиши!

OmPoBeH

И аз не знам. На колко се равняват ?

Това че човека пише,че са свалени 2 километра по надолу,се разбира 2 километра като разстояние,а не като надморска височина.Това са съвсем различни места.Може два града да са на 200 километра разстояние,но надморската им височина да е една съща.Мисли и тогава пиши 4000 метра.Ако можеш да мислиш и ти,и тези,които ти слагат плюсове.

Всичко ми е повече от ясно, става въпрос за неяснотата при начина на изразяване. Прочети още веднъж първоначалния текст на статията и конкретно коментирания пасаж.

Гнусар нещастен, ти даже не знаеш колко точно са ти конете!!! Сам казваш "аз имам около 70 коня" Какво значи "около"?!! Безхаберник такъв! Хайде да не пиша повече, че ще е твърде нецензурно...

Разликата до 70 е на ...суджуци..

Прав е - друг е виновен и това е дУпетатът , който му осигурява евросубсидиите срещу поне 50% от тях. Пълно е с такива "животновъди" Само на 5 км от София в Челопеченсското поле пасе огромно стадо маркирани измършавели до неузнаваемост овце в ранна пролет. След това не може , защото се се засява и овцете се прибират в промишлено хале, където гладуват до побъркване, т.е хранят ги, колкото да са живи за препброяване. От тези овце никой никога не е видял нито вълна, нито мляко, съмнявам се даже . че имат и агнета.Местните шопи разбират от земеделие и животновъдство и непрекъснато се майтапят с това стадо.Просто дУпетат с власт урежда субсидиите и ги дели с местния шоп..

А сигнал подаде ли за въпросните овце към компетентния орган?

Има ли смисъл, след като при "Ало , Ваньо" компетентния орган си го премести от левия крачол в десния???? Просто това е действителността....блато...

Всички са по-праведни и от алах, вижда се. И разбират от коне, селско стопанство и какво ли не.

За убийство на гръбначно животно се полагат до 5 г. затвор! Колко е 70 по 5?

3,50 лв. Цената на едно качествено бренеке.

И без друго не са негови щом са незаконни! Да се дадат на организации за защита на животните, които ще се грижат за тях добре, плюс обществен контрол. Дано се намерят възможности за това. Иначе и на тях ще трябва да им се търси друга страна, както за лъвчетата.

кой гербер стои зад гърба му. Няма начин този изумруд олигофренски да не е човек на някой наш човек. Казвайте кои общински съветници, политиьи, местни дерибей-мутри и т.н. стоят зад него. Предполагам само, че има гербери зад себе си. Може да са и от друга партия. Все тая. ИМЕНАТА ДАЙТЕ. Не ми се чини схемата за източване да е негова разработка и еднолично изпълнение.

Банално е, но аз и вие плащаме заплатите на чиновниците, които са се договорили с този убиец да вземе конете. Нека научим техните имена! Корупция, алчност и безнаказаност- това отдавна убива в България : и коне, и хора и животни! Наказани няма и няма да има......Господ да въздаде! Само на него се уповаваме!

Гледам в една друга медия снимка на тоя герой, хванал убит от него вълк. Интересно- имал възможност да ходи на лов за вълци в снега, а да се качи да нагледа животните си нямал. P.S Бих те вързал зад един кон и те влачил като същи Хектор, нагъл боклук такъв! Това заради вълка- за конете отделно.

Наказанието на тоя дръвник да бъде - вързан за 3 месеца в снеговете,където е изоставил конете.Без храна и без вода.Жестокостта поражда гняв... И да върне всичките пари,които му е отпуснала държавата в троен размер.

Нинова или Бойко Борисов? Ако е Нинова, на нея за всичко ѝ е виновен Борисов!

виновни сте му вие тиквопоклонниците посраници дето за нищо не ставате и все го подвеждате.

Б*си смешните оправдания! 1 месец ги оставил на произвола на съдбата,обвинява други,че са ги свалили по надолу,където нямало храна,се едно по нагоре е щяло да има?!?!? По нагоре повече сняг,щели са да умрат по бързо,а този малоумник се е надявал да ги изядат вълците и следи да не останат,но уви,прекарал се е... Не успя да гепне парите от еврофондовете и сега се чуди,как да овърта за да отърве затвора. За такова деяние направо доживотна да му дават,та това са 70 умишлено убити животни... Тоз,както е убил толкова животни без да му пука заради едните пари,така заради пари ще убие и човек...

Пищалов се е разпищолил не от вчера, просто сега го хванаха. Трябва да си плати за всички далавери, с които се е занимавал до сега, просто си е намерил начин да печели пари от две-три страни, без да работи. Това не е човек.

Този е бушон, за него остават не повече от 10%. 2016 г е получил субсидии 250 000 лв от ДФЗ!

Баба Марта е виновна за смъртта на конете щото се разлюти на края на месеца:)

Този го вържете на четири коня и им дайте старт....в различни посоки!!

Аз добавям още един пети, за посредата.

"Ако аз съм виновен за всичко и съм препъни камъка на земеделието в България - убийте ме", каза Петър Пищалов. Същото с подобни думи каза и хванатия с подкуп катаджия и осъден за това. Щом той бил най-големият бандит - да го незнам си какво. Значи всеки боклук, се има за кокошкар и смята, че неговото престъпление е маловажно за правосъдието ни. Тоест може да бъде безнаказан престъпник и обществото му го дължи.

Сега да върне парите който е взел като субсидия в троен размер, а този който му е разписал субсидията и проверяващия в ПЕТОРЕН , защото и те са се облажили от субсидията!!!!!

Този наглец не трябва да се доближава до животни, и да върне всички пари, и да се проучи какви са му връзките - нсички по веригата да си понесат наказанието.

"Чрез сканиране на индивидуалната маркировка са установени собствениците на еднокопитните. " Ми те с по един крак така или иначе трудно щяха да оцелеят. Това са коне внос от Фукушима бе...

Ти пък си невеж като дъска. Конете се водят еднокопитни, защото крака им завършва в едно цяло копито. За разлика от тях при елените крака не завършва в едно копито и затова се водят чифтокопитни.

От Фукушима внасят риба, непременно да си купиш - зона на улов FAO 61.

Колко е нагъл само. Зарязал конете на произвола ,а сега друг му е виновен. Когато е взимал парите за тях всичко е било наред ,а сега този изрод се чуди как да се измъкне и да не връща пари. Боклук !

Сигурна съм, че тоя боклук родната прокуратура няма да го накажи, но господ няма да му прости! Нагло, примитивно, алчно същество! Кок може да спи спокойно след като е приел отговорност на се грижи за животните! Прибрал парите и до тук! Боклук! Аз имам 2 котки и когато се наложи да отсъствам ЕДИН ДЕН ги мисля и се безпокоя за тях! Дано получиш заслужено възмездие, долно мръсно човекоподобно!

Не вярвам на ушите си, такъв селски тарикат, как обръща информацията. Негови съседи казаха в новините, че не си гледа животните и те измират - овце, крави, сега и коне. Но имал много връзки и всички ги е страх да подават сигнали. Пълен нещастник! По държанието му личи, че лъже, нито веднъж не прояви чувство за вина и съчувствие към конете. А качването му в планината беше етюд от ролята му на "добрия стопанин"

Типичен Гербъджия. Другите са виновни ВИНАГИ