Близките на починалата родилка: Искаме истината

Бащата и съпругът на починалата родилка в столичната болница „Д-р Щерев“ не вярват на обясненията на лекарите за причината за смъртта й и настояват за истината.

Обратно в новината

Коментари - Близките на починалата родилка: Искаме истината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината е ,че Преслава никога не е боледувала и никога не е искала да ражда секцио.Изследванията и бяха перфектни и всички в нормални граници.Лекарката ,която и водеше бременностаи я наблюдаваше и бе казала,че пъпната връв на детенцето е увита около вратлето и окло крачето. Дори в след обеда на деня предди операцията Преслава беше на консултация и лекарката и бе казала същото и че в последния момент връвта може да се развие.....но за съжаление нема доказателства отехографските изследвания,че има увита пъпна връв...какво ще кажете-ако на една майка,която раждапървото си дете и кажат ,че е сувита пъпна връв ,тя какво ще предпочете? .....Лекарката я е убедила да роди секцио като я е ИЗлъгала за пъпната връв.??? Сега тя пее друга песен.

Така е съгласна съм,но все пак имала е изследвания там не е ли преглеждана ако е имало нещо нередно би трябвало да отменят секциото.Нали са прибрали парите от там нататък не ги е грижа.Аз пък като раждах преди 19 г.първото си дете за жалост почина 3 дни след раждането може би защото е трябвало да съм секцио,ама къде ти по онова време,и на мен така ми казаха,съжаляваме стават такива неща и готово.Това е България да не забравяме все пак....

Много съжалявам за детенцето Ви, Виви. :( Бих искала да уточня, че всяка операция крие риск, дори да е най-леката операция, и дори да е абсолютно здрав пациентът. Някои неща са наистина непредвидими.

Жената е имала заболяване на кръвта,но явно никой не го е разбрал,според мен не е трябвало да е секцио.Не може всичко да е било ок и в един момент айде...прави са роднините,че искат истината,но както винаги всичко ще се скрие,лекар виновен и осъден няма.Жалко за бебенцето ще расте без майчица.

Когато секциото е по желание на родилката, а не по медицински показания, е редно отговорността да е изцяло на родилката.

Разглезени кифли, продължавайте да раждате със секцио, за да не ви се разширят тутитата. Получавате си заслуженото. :)))

В България няма наказан лекар за лекарска грешка. При лекарите най силно важи поговорката - гарван на гарвана око не вади.

трябвало е да и дадат поне аспирин за разреждане на кръвта, но то е нож с 2 остриета, може да причини кръвозагуба. кои да предположи, че толкова млада жена е толкова болна. болна е била от нещо на кръвта.

Помня тоя Щерев като "политик" от НДСВ и тогава ми направи впечатление на алчен, безскрупулен, нечистоплътен и груб човек... Явно е "спечелил" от работата си като "политик", щом си е направил и частна клиника. Сега е редно да плати на семейството на починалата родилка няколко милиона...Така е там, където ни го даваха за пример, колко е хубаво...

Много сте ми интересни мъжете, дето коментирате! Като почнете да раждате, елате ми се обадете! Отношението към бременните жени е по-зле от добитък! Обиждани, унижавани, подлагани на тормоз, плашени до смърт.... Нищо не знаете! Бихте ли ми обяснили, защо ги събличат чисто голи??? ЩО??? А унизителното отношение на лекарите, използващи изрази като айде ставай плондер, ко се прайш, що ми ревеш, глей ква си дебела..... Да не си бременна в Бг!

Нещо немога та разбера. Защо сме интересни мъжете когато докторите са груби и меркантилни простаци?

Така е, фръцли, като раждате със секцио от глезотия и за да не се разтегнете, ще мрете.

Нещастник!!!

Уважаеми, Психично болен Писателю, напомням Ви,че трябва да пиете всекидневно жълтите хапчета по 1 таблетка,а не от зелените по две!Ваш Отговорник по психодиспансер!!!

Да се провери апарата в клинична лаборатория. Да се види с какво друго освен с Хепарин - лекарство на 55 години се разполага. Да се провери колко точно отчита уреда и кога за последно са си платили калибрация. Тенк ю

за акъла! Спирам да ям ляп! Га четох на времето преди повече от 55 години Вазова, Йовкова, Пелинко и др. таквиз вехти творци се сещам, че героите им въртят-сучат ама и ляп ручат.

абе хора,защо си мислите,че това секцио е толкова безобидно?? та това си е операция. това стана като мода вече да си планираш дата на раждане на детето и да си плащаш по нови и модерни клиники,защото видиш ли някоя си там раждала и аиде юруш на маслините и ние да сме пош. а после - изненадаааа.пак не получили това,за което плащали. еми вие сами си се навирате между шамарите,пък после видиш ли, кои ми сра в гащите

Търсенето на истината трябва да започне от това имало ли е нужда от секцио или не - ако е имало, значи не всичко е било толкова безпроблемно, ако не...

Клиента, пациента определят музиката. Ако искам мога да си поръчам да родя и през устата.

Глупости на търкалета . Това не е чалга дискотека . В болницата определя доктора . Така е в добрите болници и при добрите лекари .

ми излезе казват някои, но ти смяташ , че е по-благоприлично да се каже: през устата ми излезе.

Престанете да спекулирате с теглото на бременните жени. Аз 9 месеца слушах за себе си, че ям обилно, че пълнея неконтролируемо, че съм лоша майка, защото пълнея и не мисля за детето си. Да, факт, че кантара в 9 месец показваше 25 килограма нагоре в теглото ми от момента преди да забременея. Но родих, стоях 4 дни в болницата и това беше достатъчно не само 25 килограма в повече да изчезнат, ами дори при изписването тежах с 2 килограма по-малко, отколкото преди да забременея. Много от жените задържат вода и това е патология, а не обект на подигравки от страна на "компетентни" лекари. Същите, които ми предричаха много дребно бебе, направо не знаели, как ще е нормално това дете. А то се роди почти 4 килограма. Цели 9 месеца бях наричана лигла, дебелана, капризна, не мислеща за здравето си и за детето си. Повечето гинеколози нямат представа с какво се занимават, при положение, че дори с модерната техника, с която разполагат наричат 4-килограмово бебе дребно бебе. Не ги интересуват родилките, дори да си плащат. Просто са безкрайно некомпетентни, групи, недоучили. Съжалявам, но това е истината. Втори път в България не бих родила НИКОГА! Първия път извадих късмет и оцеляхме с бебето ми. Благодарна съм на санитарката, която ми държеше ръката, докато имах силни болки и гинекологът ми и акушерката не желаеха да се отзоват дори на натиснатата от мен аларма. Благодарна съм и на повечето от останалите акушерки в отделението, които бяха мили , добри и наистина си разбираха от работата. Мога смело да кажа, че оцелях, не благодарение на докторите, а ВЪПРЕКИ ТЯХ!

Описаното от Вас е абсолютно невъзможно от физиологична гледна точка. Освен ако не сте родили бебе с тегло 15-18кг., написаното е от сферата на фантастиката. Съвсем правилно са Ви съветвали де не се храните неконтролеруемо. Същото биха Ви посъветвали във всяка развита държава. Първобитното мислене, че бременните трябва да се тъпчат за двама, отдавна е отречено от медицинита.

Ако кажа че не вярвам на БГ съдебна експертиза,какво ше кажете останалите.Имам предвид,ако заинтересован си плати, заключенията на експертизата да е според неговия интерес, а не според истината.В конкретния случай,ако болницата е виновна,може ли това да се скрие от експертизата.Има ли такива случаи

През тази година бях на 7 и помня, че дядо ми почина след операция на спукана язва. Детското ми съзнание помни отчетливо разговорите на възрастните: "Докторът каза, че виждал, как гръдният кош развива емболия. Ако било в ръка или крак, щял да резне, и да извади съсирека." Такива неща се питам: 1. Преди 40 години не са ли слагали хепарин? 2. Явно диагностиката на емболията е видна, и може да се направи веднага.

То и за белия дроб има описана операция/от Тренделенбург/,ама заради бързото развитие на усложнението на практика тя не се прави.

Каквото и да напишем, както и да се оправдава щЕрев, ВИНОВЕН е до доказване на противното. Ако беше всичко, толкова кристално чисто около смъртта на младата жена, то аутопсията щяха да я направят ВЕДНАГА, "на секундата".

Всеки е невинен до доказване на противното.Независимо как му е името.

Aз казвам, че е виновен, докато не се докаже друго. Знам за три "щереви" издънки от които се измъкна сух. Настоящият случай вече може да се счита за рецидив.

През последните години зачестиха неприятните случай. Това показва ,че медицината ни не върви добре. При хуманната вземаха да мрат повече хора а и не достигат и изчезнаха много хубави и добри лекарства а се заместват от скъпи аналози. В лекарската работа няма 100 процента и винаги си на ръба. Този дето не го е работил той не знае. Но и вземе ли нещо да се прави за пари също не върви добре така е в медицината!! При ветеринарната пък се ширнаха заразните болести и това скоро ще се почувства . Но кой го е еня за хората . Здравеопазването не е частна работа а грижа на цялото общество, тъй като нямаме държава тъй наречените управляващи изпълняват поръчките на Ротшилдовата мафия до 2030г да не съществува държава България. И къде ще удариш в здравеопазването и храните това е то европейска работа. Да сте живи и здрави всички Шилдовци и Фелеровци и цялата ни управленска сволач .

ВСЯКА ОПЕРАЦИЯ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НОСИ РИСК.НАЙ-ЧЕСО ТОЙ Е ОТ ТРОМБОЗА НА СЪДОВЕ В БЕЛИЯ ДРОБ .КОЛКОТО ЗАПУШВАНЕТО Е ПО-ГОЛЯМО ТОЛКОВА ШАНСЪТ ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ Е ПО-МАЛЪК.ИСКРЕНИ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА СЕМЕЙСТВОТО

Може би в случая става въпрос за емболия

Нали се слага хепарин?

е като го знаят, че е така защо не вземат мерки, всеки кардиолог може да ти цитира пълния спекртър от противосъсирваща синтетика. В случая става дума за хора които са отишли точно за това при тях - да си закупят сигурност, нали са търговци лекарите - прибират ти парите и ти продават услуга! Ми те значи и за търговци не стават щом и услугата съвзана със здравето не могат да ти продадът!!!

И аз родих секцио , но преди демокрацията. Веднага почнаха да ми бият хепарин против образуване на тромби.Кръвта образува тромби и при движение те се откъсват и могат да запушат - и сърцето, и дробовоте и т.н. и следва смърт. В този случай ЛЕКАРИТЕ СА ВИНОВНИ , А НЕ ВИДА РАЖДАНЕ!Лекарите не са взели следоперативни мерки за превенция на риска от образуване на тромби, което може да се случи при всяка коремна операция, дори от апандисит.

Откъде знаете,че не са взели такива мерки?За съжаление те не гарантират 100 на сто,че няма да се получи усложнение.

А кое ГАРАНТИРАТ ?! Парите на са ги взели ГАРАНТИРАНО! Какво са ГАРАНТИРАЛИ в замяна, в търговията е така - а лекарите са вид търговци да не забравяме все пак, защото очевидно за лекари не стават!

колко прост народ има по тая земя, аз например съм раждала секцио , не защото съм искала да съм тясна или какви ли не други глупости, а защото други заболявания не позволяват да родя нормално...не зная дали родилката сама е пожелала да я оперират, но не съм съгласна да се генерализират всички случаи, Бог да прости жената, добре че бебчето е добре...

Вие сте имали показания за секцио . Но тук става въпрос , че масово се прави секцио и то само заради парите . Родилката искала !! Тя може да иска , но докторите решават . Да не говорим , че както за бебето , така и за майката едно нормално раждане е за предпочитане .

Явно сте доктор колкото и аз. Всеки гинеколог ще Ви каже, че при раждането със секцио стреса за бебето е несравнимо по-малък. Точно това е причината операцията да е предпочитаната при рисковите бременности. Бенефитите за бебето са несравнимо по-големи, а разликите с новородените, родени по нормален начин се виждат от пръв поглед.

Бог да прости тази хубава и млада жена! Бебето ще бъде отгледано като принцеска, но без майчина милувка. Съболезнования на семейството.

Това са приказки на лекарите,,Птрвото снахата го роси със секцио поради неправилно заставане но второто го роди по нормален начин,Когато секциото се използва при замяна на нещо толкова логично и природно дадено на жената последствията са много повече,,,13

за качеството на медицинските услуги в частните лечебни заведения. Ние не знаем води ли се и каква статистика. Ами дано ни кажат..шило в торба не стои.

Ужасна загуба- и за семейството, и за детето! Но се съмнявам, че истината ще се разбере, така не е само тук- навсякъде по света. Загуба на време, нерви, пари, а жената си замина. Наслаждавай те се на детето, част от съпругата Ви винаги ще живее в него, дори да успеете да осъдите лекарите и болницата, това ще отнеме ценно време, което можете да си прекарате с него- знам го от личния опит, накрая виновен НЯМА.

Защо виновни ВЕЧНО НЯМА, нали си в контролорана среда, не си на къра или в гората или в пустинята, нали са учили кой по 15 кой 20 години и накрая все с Господ се оправдават и все починалия си е виновен сам, и все не е аспект свързан със здравеопазването..?!

СТАТИСТИКАТА ЗА ПОДОБНИ СЛУЧАИ Е ПОТРЕСАВАЩО. ЛЕКАРИ-ТЪРГОВЦИ, ТОВА Е ДНЕС БЪЛГАРСКАТА МЕДИЦИНА. ХИПОКРАТ? КЪДЕ Е КЛЕТВАТА? БОГ ДА ПРОСТИ ЖЕНАТА, А НА ВИНОВНИКА БОГ ДА МУ ДАДЕ НАКАЗАНИЕТО! ЖЕНАТА НЕ Е ОБГРИЖВАНА СЛЕД РАЖДАНЕТО, ТОВА Е....

Какво означава , сами настояват ? Кой е водещ ? Кажете , че става въпрос за пари .

И защо е искала да роди секцио???за да остане тясна от долу ли???

Глупости не знам дали си чувал , че жени с наднормено тегло ( защото родилката е била с , такова) са по-принцип по-широки вагинално , което обуславя и по-лесно нормално раждане , но тя е пожелала категорично раждане със секцио тъй , че си написал някаква абсолютна глупост .

Как пък разбра какво е теглото й?

хора, разберете младите родилки-първескини сами настояват за секцио. От страх ли, що ли?Като има кой да им уйдисва, след раждане да им слугува, но виждате,че не е безопасно.То принцесите раждат нормално, но ние сме повече от принцеси. Пази Боже сляпо да прогледне.А лекарите си пълнят джобовете от секцио и не отказват никому.

някакво ниво на здравеопазване на което някои хора в други страни се учудваха. Да видим какво ще ни се предложи за напред.Ще преценим по резултатите.

Язък за женичката,това е истината!

Искам да добавя ,че вече има и много мъже които се преглеждат за рак на гърдата-абсолютната чума за жените се пренася и на мъжете. ГМО храните -това са абс. вредители

Емболията не прощава. Когато се появи - вече е твърде късно. Моя позната така почина - в болница, буквално за няколко минути. Просто неспасяемо и без никакви предварителни симптоми.

Някой горе е написал - при всяка операция, даже и от апандисит, се слага хепарин, който препятства образуването на съсиреци и емболията. Ако не са сложили, защо? Противопоказно при секцио? Не са имали? Сложили са, но не е подействал?

кръводарители за млад човек. Тоя проблем също чака решение.

Какво ли не се прави , за да се вземат повече пари. Бог да прости жената . Дано прости и на докторите .

Секциото е операция и като всяка друга със своите рискове. При всяка една опрецаия, дори най-дребната могат да се получат усложнения, които да причинят смърт. При секцио родилката винаги е с единия крак в гроба. Така че секцио трябва да се прилага само по медицински показания. А не по желание и прищевки или заради финансови облаги. Това е редно да го проумеят най-вече бъдещите родилките.

А при нормално раждане не е с единия крак в гроба. Айде стига глупости.

БЕЛОДРОБНА ЕМБОЛИЯ - получава се от малък съсирек в кръвта и пациента си отива за минути. НЯМА СПАСЕНИЕ!!! Секциото си е доста опасна операция и трябва да се прилага в КРАЕН СЛУЧАЙ!!! БОГ да прости...

В тази клиника има ли неопатолог. Откъде ще вземат експертиза-бог знае къде ще отнесат жената

Неопатолог??? Патолога е един и за възрастни и за деца! Има лекари неонатолози, които се грижат за болестите на новоредините! В случая бебето си е живо и здраво! Жалко за жената!!!

да де исках да сложа "патолог" нарочно,но забравих. В крайна сметка откъде ще дойде експертизата. За бебето и аз се радвам

Случаят е съдебен и заключението ще го дадат съдебните лекари.

След всяка операция с разрези и кръвоизливи , вероятността за отделяне на тромб/съсирек съществува. За съжаление вече много майки сами избират и настояват за секцио, което си е вид операция .

Жалко за жената. Вечен покой за нея. Дано дъщеричката да има щастлив живот дори и без майка си. НЕ ПЛЮЙТЕ върху паметта на жената или на лекарите които са се борили за живота и. От този вид белодробна тромбемболия, никой не е застрахован, и смърта е гарантирана до минути. ТОВА Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ ЖИВОТА Е КРЕХЪК, И НИЕ СМЕ ПРАШИНКИ В КОСМОСА.....

Някъде прочетох, че родилката е била 109 килограма, в цветущо здраве. Нама как да е 109 килограма и да е в цветущо здраве. Хора, наднорменото тегло убива. Разберете го най-после!

Айде пък и аз да те попитам ако е 109 кила, валидно ли е консултирането от страна на лекарите, че е "малка, а бебето е голямо". Кой я посъветва да роди по този начин, а не по нормалния? Кой я консултира и как? Щото от вчера Щерев и щеревци се цепят по шевовете с приказки, че тя, видите ли, така сама си избрала.

Не допускаш ли, че е възможно наистина сама да е искала секциото? Друг е въпросът, че при нейните килограми и клинична картина по време на бременността лекарите е трябвало задължително да й откажат желанието.

сигурно като бременна...има вода ,тегло на бебето...никой не ги мери след като родят.

че е била 109 кг. Гледах интервюто с опечаленото семейство. Съпругът й каза, че иска извинение за тези приказки от доктора. Всичко е било нормално при жената по време на бременността. просто техни приятели са им препоръчали тази болница. Няма нищо лошо. Първо дете, всеки се притеснява и иска най-доброто. Семейството е нормално (показаха бащата и съпруга на жената) и все още не могат да повярват, че си е отишла. Чакат да излезе резултата от съдебна медицина и тогава ще му мислят ... никой не обвиняваха.

Минусите ви няма да променят физиологията. Сто и девет килограма са си наднормено тегло дори и за родилка. Заравяйте си главата в пясъка, но това си е национален проблем!

Има неща и събития, дами и господа, които ние не можем да контролираме: почти същят случай имахме преди време с една колежка, само че тя си замина в 5тия месец както си беше седнала в офиса на стола: ( имала тромб) и по някаква причина той решил да се откъсне и в мозъка: кого да обвиниш за това? на 28 беше, в разцвета на силите си Някой ще каже: Божа работа....еми и негова не е, Той има Вселени да поддържа, а ние си мислим че сме единствени и неповторими...ми не сме. И такива случаи го доказват едва ли не ежедневно

Моите съболезнования първо............. Но просто трябва да свикнем с мисълта че не винаги всичко зависи от лекарите.... Те не са Господ за съжаление!?

Всеки е слушал страховити разкази от баби, майки, лели, братовчедки и т.н. колко трудно са раждали, как са се мъчили, колко е боляло и така. Не казвам, че не е вярно или преувеличено, а че човек се плаши. Затова може би повечето жени избират секцио. Открай време у нас отношението към родилките е по - лошо и от това към добитък. И щом това отношение плодължава и до ден днешен, значи има нещо сбъркано. Съболезнования към семейството.

(пре)Прочетете книгата на Арчибалд Кронин - "Пътят на Д-р Шенън". Може би, 10 до 15 % от лекарите са такива - ЛЕКАРИ, останалите са търгаши, на нивото на ромите от битака, нама знания, няма умения, няма чуства, няма и желание да се научи. Лъже, маже и манипулира. От кой тип е д-Р щЕрев, да реши всеки сам за себе си. И ако реши, да отива в клиниката му за лечение, раждане или каквото и да е. Който е имал вземане-даване с него, знае що за "лекар" е!!!

Не са виновни лекарите тука .Секциото е операция и тромбоемболията е усложнение от нея.Риск-като при всяка друга операция.Ако беше родила нормално,това нямаше да се случи.

При всяка операция, даже и при рутинна такава, риск има. Абсолютно задължително е (подчертавам) след операция да се слага инжекция за разреждане на кръвта по установена диаграма.

Та те (лекарите) не бяха виновни и в Горна Оряховица. Акушерката пребила наскоро новородено, също е невинна. Лошото при щ-рев е че и този път високите му покровители ще го 'оттървът!!! Каквото и да стори тоя е все невинен!!!

Фраксипарин само е липсвало да и боднат според форумните анестезиолози

и хипаринът не помага когато трябва да се случи неизбежното! представям си как се чувстват близките! Моите съболезнования !

Само да те попитам знаеш ли защо Кронин е станал писател а не е останал да работи като лекар След като е бил такъв продължение на 10г

участва активно в унищожаването на държавата ни за лична изгода (частна), а вие се колебаете да го определите като безчувствен търгаш, газещ през трупове за лични облаги...

someone

раждането е много опасно нещо, ако ще и в америка да е, затова колкото се може повече роднини и от двете страни трябва да следят какво става. препоръчвам ако може дори в родилната зала да има поне един роднина свидетел какво точно се върши. като има свидетел е малко по-вероятно да си свършат работата съвестно.

Най-добре комисия да бъде свиквана и в присъствие на нотариус.

В този случай съпругът е присъствал на раждането - операцията "секцио" - любимата на новомодните родилки, които се боят от "големите болки" и желаят да си запазят прелестите непокътнати! Понякога - с цената на собствения живот и куп рискове за бебето, но за това не се мисли! Голяма простотия е това "секцио по желание", но как да обясниш на разлигавените чалга-бг-мами, че раждането, както и бременността и кърменето на собственото дете са нормални състояния за всяка здрава жена и не трябва да се правят от тях някакви спектакли, циркове, трагедии и прочие!

викаите на тия помяри дето останаха в българия -НАВЕДЕНИТЕ- !!! еи сега на един наведен убиха жена му и....нищо !!! тва ако беха циганите маикоооо

е,че съдът и прокуратурата работят само за този,който плаща мнооооого,лично съм ощетен по тази причина.Жалко за младата жена,бог да я прости.Но не трябва да се излива толкова помия по лекарите,няма лекар,който умишлено да убива хора,но има непредвидени по време или след операция неочаквани промени,които не могат да се овладеят от лекарите,всичко е много индивидуално.Не съдете,нямате това право