Почина филмовата легенда Любиша Самарджич

Балканите се прощават филмовата легенда Любиша Самарджич, починал снощи след дълга и тежка болест на 81 години.

Обратно в новината

Коментари - Почина филмовата легенда Любиша Самарджич | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

светла му памет!

Поклон пред светлата му памет!

Балканите се прощават филмовата легенда Любиша Самарджич!!! Мануел, точен си!!!

вие сте прости и аз съм прост, затова ме харесвате ???

Бритиш- туристка е платила 35 лева на четирима да й напълнят чушката! Прочетох го горе вдесно и си мисла: РБ- хумора , е по- добар, от српския!

пускаха по телевизията върховно-естетическия дует "Рибу дай ..."с наглия депутат, комуто депутатската заплата не стигала дори за кучетата ???

Боривое Шурдилович - шедьовър само човек живял в зрелия социализъм може да го оцени.Благодаря ти Любиша.

Poredniat velikan ni napusna. Shte se sreshtnem sus Samardzhitch v edin po-dobur sviat. Za nas i Liubisha edna pesen - Tony Malinov, Sofia, link - 0888 94 25 63 Tony Malinov, koreniak ot Sofia i pessen ot Bialoto Koptche, https://link/search/video;ylt=AwrBT0NuQBZVZoATytXNyoA;_ylu=X3oDMTEyNWNiaW4yBGNvbG8DYmYxBHBvcwMxBHZ0aWQDQjI5NDRfMQRzZWMDc2M-?p=bielo+dugme+gnidi+music&fr=fp-yie9&turl=http%3A%2F%link%2Fth%3Fid%3DOVP.1e1f045ed6ee413d74f7031bf705841a%26pid%3D15.1%26w%3D136%26h%3D77%26c%3D7&rurl=https%3A%2F%2Flink

Спомняте ли си как пееше на една Нова година като гост у нас "Дай рибу, дай рибу дай-дай...." Абсолютен образ! Беше нещо спедно между нашия велик Георги Парцалев и преквалифицирал се бивш сръбски баскетболист! Уникален, забележим, кротък, майтапчия, талант, добряк, всичко....! Да не говорим за него, че си е отишъл. Такива хора тепърва ще идват при нас да ни напомнят, че за краткото време на земята трябва да не губим време в ежби и омрази. Покланям ти се със смирение и благодарност, друже! Хвала!

Уникален актьор, такива няма вече, няма и да има...Почивай в мир Любиша!

bg_knight

Невероятен,истински,неподправен...от онези актьори и хора,които оставят следа в сърцето...аз лично никога няма да забравя един новогодишен скеч с него,в който той,пресичайки границата хваща такси до София..Таксиметровия шофьор(Николай Урумов) го пита:"По Руски ли да мина?"...а Любиша в типичния си стил"Нечем ни по руски,ни по американски ..мини по Бугарски"... Поклон,Любиша...ще ми липсваш..

Ники

След Бата Живойнович си отиде още един страхотен югославски(да за мен е югославски!) актьор. И до момента произнасям ЛЕЛЕ точно, като Любиша. Поклон!!

Мир на душата му. Беше велик актьор.

Много талантлив и лъчезарен, с удоволствие гледах неговите филми. Навремето, вкъщи, само как чакахме да почне "Полицаят от Петльово бърдо", колко сме се смяли. Ще остане завинаги в сърцата ни!

Mир на душата му! Bсички го обичахме!!!

Велик. (Хейтъри, млъкнете...)

Бог да го прости!Ще го помним с обич!

Да почива в мир! Беше непоправим оптимист и винаги усмихнат и позитивно настроен! Ще го запомня като добър човек и артист! Дай рибу, рибу, рибу....!

Да почива в мир!Сърбите са по-достойни хора от нас, и помежду си, и към страната си, и са по-свободни, като дух и отношение към живота, затова този човек беше добър, лъчезарен и смирен,защото е роден в страна, в която нямаше комунизъм, Поклон!

Плоицаят от Петльово бърдо! Боже, как съм се смяла! Невероятен комик беше. Повечето, които коментират тука, не са гледали и един филм с него, не го знаят кой е, знаят само, че е сърбин. За това пишат глупости и се правят на голЕми патрЕоти.

Да не е ПолЮцията ма, каквато е нашенската? Гащниците, потпрени с ръка в джоба, до трупа! Или 10 толупчета водят цигане, крало кокоЖка!

Колко съм се смял на филмите с него. Онази сцена с кръвното направо ме попиля от смях. Голям артист! Вечна му памет! Поклон!

Едно нещо искам да спомена защото липсва.... Детето на Един от малкото останали качествени актьори които останаха верни на качественото балканско кино а не на Холувудските помии Любиша умира от рецедив на левкимия отключена от стреса от бомбардираовките на САЩ и НАТО. Занм че не евреотлантическо да се споменава ама това е истината

Да, помня предаването, когато беше в София и разказваше за това. тръпки ме побиха докато го слушах! Но то хората са казали то всичко се връща. Е сега любимците на САЩ и ЕС им го връщат я с мачете, я с бомба.

тука соросоидите са наскачали и плюят ли, плюят.

bg_knight

Е дори и да е така...защо политизираме новината? В резултат на политиката на Милошевич си отиде и неговото дете..и децата на хиляди други хора от бивша Югославия...

Жалко за Любиша - голям човек и артист с голямо сърце! Бог да го прости и нека, Южният вятър, отнесе душата му в царството на праведните, където, той принадлежи!

Артист истински. Поклон друже!

Пао ми притисак. Поклон, слънчев човек беше.

дълбок поклон ,светла му памет .

Светла му памет и царство му небесно! Стотици пъти съм гледал филмите му и съм се смял от сърце.

Светла му памет и Бог да прости. Караше ме да се смея от сърце.

Легенди, легенди... Безбройни легенди. По 200 легенди на час.

Разведряваше сивото соц. ежедневие.Лека му пръст.

Лека му пръст. Харесвах филмите му.

ЛЕГЕНДА Е, ЛЕГЕНДА Е- ЩЕ СЕ ПОМНИ ПОНЕ ЕДИН ВЕК, А ПО- ДОЛУ ПИСАЛИТЕ ЗЛОБАРИ НЯМА ДА ОСТАВЯТ И СЛЕДА ДАЖЕ ОТ СМРАДЛИВАТА СИ ЖЛЪЧКА. ЛЕГЕДА Е!!!!!!!

Светла му памет!!! Наистина е легенда, тези които плюят ,,по долу,, явно не знаят че беше един от най обичаните Югославски артисти в България,участваше и в увеселителни предавания в България с много позитивно излъчване...

Нека изтрием от вниманието си простащината като тази на Брад Вар, нека станем по- благородни! Светла му памет и царство му небесно! Велик артист, комедиант и голям човек! Да почива в мир! Виж, не е мястото под тази тъжна новина да се обсъждат проблемите които поствяш. Най-малко по две причини: 1) Самарджич е от хората които променяха скучния соц живот с неподравена естественост и оригинален хумор и е всичко друго но не и чалгаджия, 2) човекът се е борил с тежко заболяване, заслужава поне тук малко уважение. Така че моля - да замълчим скромно и да продължим живота си замисляйки се, дали някой след нас ще каже и една добра дума за живота ни. Мира на праха на Любиша Самарджич.

Беше добър и забавен актьор. Със сигурност не е легенда.

Легенда за теб е Обама и маймуната му на токчета???

Веселяк. Това какво общо има?

Светла му памет и царство му небесно! Велик артист, комедиант и голям човек! Да почива в мир!

Що да не е легенда? То само в българския футбол има няколстотин набедени легенди. А може и да са повече.

Легенда? Къде точно е тая легенда? И певци песни за него пеят. Ами само в България измислихте хиляди и хиляди легенди. То няма толкова хора да ги възпяват. Език мой, враг мой. Боже!

Легендата е, че и ти имаш мозък!

Разбирам. Какво друго би могъл да измисли глупав простак?!

Бог да го прости!

Поклон пред паметта му! Беше голям актьор. Балканското кино наистина загуби с него!

Вероятно Любиша Самарджич наистина е най-големият актьор от нашия регион. Поклон

Българските журналисти употребяват думата легенда за щяло и не щяло. Детинщина.

А твоето е идиотщина!

Ти си примитивен и глупав селяндур. Става дума за напълно неадекватната и прекалена употреба на този термин.

БОГ да го прости.ВЕЛИК!

Със смъртта на този актьор нещо си отива и от мен. За по-възрастните да напомня. Преди него си отидоха още Павле Войисич, Миодраг Чкальа, Драгомир Боjaнич, големият Льуба Тадич от Урошевац, който сега се нарича Феризай ( на български Феризово, какъв ужас!), Раде Маркович, а миналата година и Велимир Бата... Помните ли Льубиша във филма "Саша"? Беше още момченце. А в "Чаровно лято" ? Жалко, много жалко! Той си беше като наш. Нек ти jе земльа лака, Льубиша!

и Бата Живойнович

Наближава поредната годишнина откакто такива "велики мужкарци и наши сръбски братя" се пробваха да ни го турнат край Сливница и Драгоман! Ебем ги! Но...мъртвия не ни е враг, Бог да го прости, велик клоун беше... то не беше "дай рибу" по всека Нова Година с Коста Цонев, не беше чудо....

Удрете минуси, вашата мама продажна! Но помнете, сърбите НЕ СА наши приятели, доказано е с кривки и транспортири.....

И кои са "наши приятели" - гърците? Турците? Румънците? И ако не са ни приятели - какво, да плюем по всичко създадено от тях? Между държавите няма приятелства, има интереси. Приятели има между отделните хора.

Да , прав си, не са ни приятели. Лошото е, че хем са ни братя, хем са ни врагове. Дано да е приключила ерата на воините и омразите ни

Изкуството е изкуство, то няма граници и общо с политиката!

Бай Пешо

питай момчетата край Сливница и Гургулят... Видинския полк и когото щеш още Егати изкуството...

ти не разбра ли, че баща ти е искал само да му е кеф, а не да сътвори такова тъпо говедо?

Велик артист.

Велик артист и страхотен човек, приятел на България! ! Вечна му памет! Няма ли свестна телевизия да пусне "Горещ вятър"!

Този актьор е легенда. Първото ми впечатление от него беше във филма "Д-р" по най-известната комедия на Бранислав Нушич, играна и у нас, последваха филми и сериали с негово участие. Беше фантастичен, създаваше настроение, гледайки го, човек забравяше ежедневните си проблеми. Мисля, че загуби сина си и това го сломи. А киното изгуби още едни талант. Нека е жива паметта за него, а той да почива в мир!

Светла му памет ! Ако трябва да бъде описан само с една дума, то тя е Велик.

Бог да го прости! Самарджич наистина беше чудесен актьор!. Все пак не трябва ли журналистите да се откажат от изтърканата и безсмислена дума "легенда". Всички известни личности се определят като "легенди", че дори и словоблудстващия досадник Юлиян Вучков! А глупавите думи постоянно се тиражират. Някой "класен" футболист бил получил "растяжение" а не разтягане. Друг някой имал "мащабно" постижение. Едромащабно или дребномащабно?

Дълго ще помним усмивката му . Топла, лъчезарна , озаряваща .... Лек път към звездите , Любиша . С много болка и тъга ....

мъж който не пърди в леглото, не се оригва на масата, не харесва ориенталски чалга простотии ала самарджич, брегович и др.п. е гей, толераст, соросоид, мека китка и не знам си още какво ??? Възхищавам се на Раде Маркович и прекрасната му любов с Великата Невена Коканова, но да натрапват като върхове разни кръчмарски изпълнили е прекалено.

ти си мека китка , даже и да пърдиш в леглото и си оставаш тъпанар , даже и да се оригваш на масата ! Лека му пръст на починалият .

голям тъпанар!

ти е тоя посерко?

Изливай си душевната помия другаде нещастнико! Никой не ти иска мнението кой трябва да бъде харесван и кой не.

Виж, не е мястото под тази тъжна новина да се обсъждат проблемите които поствяш. Най-малко по две причини: 1) Самарджич е от хората които променяха скучния соц живот с неподравена естественост и оригинален хумор и е всичко друго но не и чалгаджия, 2) човекът се е борил с тежко заболяване, заслужава поне тук малко уважение. Така че моля - да замълчим скромно и да продължим живота си замисляйки се, дали някой след нас ще каже и една добра дума за живота ни. Мира на праха на Любиша Самарджич.

Да си Балканец е в пъти по-класно от това да си зомбиран и уродлив евродебил ;)))) По - зле от последното е само да си нпо-отпадък .....

На балканския НЕпримитив, само един цитат от великия Ярослав Хашек: "Ето един пример, какви говеда се раждат под слънцето!"

човек, както и откъдето и да го погледнеш. Виждал съм го лично в едно магазинче за авточасти на мястото на сградата на ГРАВЕ. Дори обикновеността му беше необикновена! Мир на праха му!