Иракските сили отстъпиха правителствения комплекс в Мосул

Оттеглиха се иракските сили, които днес успяха да стигнат до централните части на западен Мосул и да нахлуят в правителствения комплекс.

Обратно в новината

Коментари - Иракските сили отстъпиха правителствения комплекс в Мосул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ САЩ НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА УНИЩОЖАТ ТВОРЕНИЕТО СИ"ИДИЛ"!!!

ТОВА СА ВРЕМЕННИ НЕУСПЕХИ ПОРАДИ ГРИЖАТА КОЯТО ПРОЯВЯВАТ МНОГОНАЦИОНАЛНИТЕ СИЛИ ЗА БЕЗОПАСНОСТТА НА ЦИВИЛНИТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ САТРАПА САДАТ И ВАТЕНКИТЕ.

Бах, пак Ислями Джотата изклатиха лудите говеда!

А, ко става бе? Нали превземаха без спир, без никакви жертви, населението ги срещаше с цветя? Ко стана сега? Що драпат обратно? И колко ще танцуват така? Една напред, две назад и встрани!

Явно пУтЯН е пратил руско пушечно месо да помага на ИДИЛ!!

Простотията която бълвате не помага-да знаете! По-точно да разберат тези дето ти плащат!!! Само създавате ненавист към злобата ,която струи от вас!!!!!!!!!!

Дразни, за да предизвика трафик, дано поне ѝ плащат, че да си направи пластична операция, мизерница.

Зор . . . . а къде са братята соросоиди . . . . ами ония дето ревяха, че "в Алепо имало много жертви между цивилните" . . . . Снощи някои агенции такива разрушения показаха. . . . . . ама нашите демократи мълчат като мушнати гайди. А защо ли Началник щабовете на Русия, САЩ и Турция се срещат? Ами видя се, че кюрдите и Асад се разбраха и сдадоха територия на Асад и сирийците заеха буферната зона. Турция за да "тръгне" пак трябва да иска разрешение от "глупака" Путин. Видя се, че Русия може да се оправи в Сирия и без "втори фронт", ама и САЩ искат да вземат баницата . . . . . Търговия майна, търговия . . всеки си гледа интереса. Накрая САЩ и Русия ще се разберат, само ние дето се правим на по-големи католици от Папата ще духаме супата . . . ако ни съществува държавата . . . . ей това е вследствие заръките дето ни даваха "децата на Сорос" . . . Та ЕС на няколко скорости, обаче отбрана, финанси и т.н в общия кюп . . . . Сиреч ще сме дойни крави, а ще ни ядем с "огризки" . . Направо се чудя защо тука от няколко месеца Виасат хистори, сутрин рано и вечер късно, пускат филм за 2-та световна война "Цената на Империята" - сега са на лагерите Аушвиц . . унтерменшен не е човек

Нета е пълен с филмчета на унищожени колони и стотици хамъри на иракско-хамериканската коалиция овъглени и попиляни от ИД.

И с какво са унощожени тези колони ? С авиация ли ? Замисли се малко. Тая руска пропаганда ви е изпилила мозъците. Раздвате се, че ИДИЛ били изтрепали хора. Е ясно де, нали началника ви в Кремъл ги снабдява.

да пуснат една руска бригада да видите вие тогава кон боб яде ли... тва да не са рейнджърите недъгави...

Не, руснака не обича топла водка.Така както се бие за родината си никъде другаде няма да мине. Ограниченото военно присъствие в Сирия е максимума, което може да понесе руското общество. Досега жертвите са над тридесет, повече не им трябват. Руските семейства са масово с по 1-2 деца...

В Алепо ама за 12 месе + 2 седмици с тотално разрушение на града. В Мосул ако отидеш почти няма разрушена сграда.

Айде да не дрънкаме глупости .... Завчера американски самолети сринаха сграда, която се оказа пълна със заложници ...

Dimi

Те американските бомби и шрапнели не разрушават... те са интелигентни и избират само идилци... ако срешнат цивилен го заобикалят... ДАДА хайде стига с глупостите и пропагандата... това, че западните медии мълчат и прикриват ставащото в Мосул за разлика от Алепо не означава, че във века на информационните технологии човек не може да намери информация... в Мосул положението не е по-различно от Алепо. Води се война...

еми тва да не са братушките- при тях лабаво няма, ако беше в техния обхват друга щеше да е новината... виж, американците са друга бира...

Мосул е цял почти без разрушения. Само тотални кретени унищожават всичко наред с бомбардировки 12-13 месеца. ВИдяхме ги в Алепо дори с биещи се помежду си групи не можаха да се справят цяла година.

Ти нормален ли си?!? В 21 век сме!Можем да видим дали има или няма разрушения! Или викаш там ги пуцат с пейнтбол пушки?!?

американците са почнали от 1991-а....

Правилно. Дори в момента се строи в Мосул, не само , че няма разрушения. В момента сетроя НЕбостръргач ДАЖЕ

Айде да не дрънкаме глупости .... Завчера американски самолети сринаха сграда, която се оказа пълна със заложници .

Абе имам колега дето семейството му е от Масул. Има много повече цивилни жертви. Сградите не са цели, сградите са като цели. Но тъй като се запазва конструкцията цивилните са между бомбата на идил и снарядите на ирако-саудистко-американската коалиция и умират еднакво успешно като в Алепо. Цивилните дето не са се изтеглили като жив щит на ИДИЛ към Рака са жертвите. Не че изтеглилите се към Рака ки чака друго. Ердоган предпочита града прочистен за да го напълни с туркомани. Изобщо да се вярва на пресата за това какво става е наивно. При това българската е една от най-обективните.

абе дада (даря) говори се в нета, че си трета съпруга на популярен бармалеи!?!

Пак руснаците трябва да чистят авгиевите обори...

Не е сигурно дали стават и обори да чистят. Руснаците са повече по рушенето, не по чистенето.

Важно е да има патаклама, за да могат кибиците тук да коментират!

Нали се бяха оттеглили в Рака, Сирия.

ами нека опитат още няколко пъти и да ни се обадят на нас :) ние в чечня и в сирuя се справихме !

Нали вече си подал вече команда за оттегляне от Мосул инак знаем как се справяте с убийства наред.

Всички, които са се хванали на хорото с англо-саксонците, ВИНАГИ са губели войните ...

Тотални глупости. СССР се хвана с тях и Германия загуби. Германия загуби и без СССР през първата световна. Май те все печелят.

Англосаксонците винага печелят войните и техните държавни формации са най развитите икономики със най високият жизнен стандарт във света!

Джихадистите често прибягват до такава тактика. По време на "артилерийската и авиационна подготовка" се изтеглят от обекта, и когато там влязат правителствените сили контраатакуват с коли-бомби и бойци-самоубийци(шахиди)... Много пъти контраатаките са успешни.

егати армиите, дето допускат по една таратайка натъпкана с взрив, или по един чалмалия с динамит в гащите да им се доближи до позициите и да се взриви! нямат ли РПГ-та тия хора? ами че те ако идилистанците натъпчат един танк с взрив, той ще прегази цялата евро-атлантическа войска и ще стигне до Белия дом!

Да, пропускат ги масово. Много трудно успяват да ги спрат.Това важи и за иракската и сирийските армии. Успеят ли, обаче да спрат колите-бомби, обикновено атаката на джихадистите се проваля. Да, има случаи на танкове и БМП-та, пълни с взрив. Много по-трудно се спират от обикновените джихад-мобили.

С предпазливата и бавна атака накрая цивилните ще дадат повече жертви отколкото с бомбардировките в Алепо. Май американската тактика е гола вода.

и накрая дойде горския и ги изгони всичките!

нали идил тичаха към ракка бе,кво стана па сега

Путлер е кат Боко - през 5 минути се мени мнението.

Объркали са посоката!Сега като си видят грешката може и да се юрнат наобратно!