Найденов: Компенсации, само ако загубите заради Е.коли се докажат

Българските производители на краставици ще бъдат компенсирани на 100% за продукцията, която не са реализирали на пазара или която е унищожена в периода 26 май-30 юни заради заразата с Ешерихия коли в някои европейски държави.

Обратно в новината

Коментари - Найденов: Компенсации, само ако загубите заради Е.коли се докажат | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и кой точно зеленчук струва по 45 стотинки килограма?

Миро- мазното кбапче , тоз старопланински мушморок хептен е изтрещял....а Дон балон вече май е Дон Балък...и скоро ще го усети....

Абе къде ги видяха тия български продукти бре? Аз по магазините само чужди виждам?

Иначе Найденов се тупаше в гърдите, как по негово предложение ще има 50% обещетение вместо 30%, и как се договорил да е за всички, а не само за участващите в организации на производителите. И говореше за разни други неща, извън темата. Не пропуснах в края на срещата да поставя въпроса за АЕП и че ако не се плати незабавно, след като отново беше нарушено обещанието, то ще предприемем други мерки, защото за някои (особено за биологичните зеленчукопроизводители заради EHEC) това е много сериозен проблем. Найденов пак измърмори нещо, като помоли тази тема да обсъдим после, а не по време на предстоящата прес-конференция. Медиите влезнаха веднага след срещата и започна прес-конференцията на която Найденов се изхвали едно хубаво, без да спомене нито веднъж думата био или онова, за което дискутира с представителите на БАБ. После покани председателя на УС на оранжерийстите, койото да успокои потребителите. Само че той вместо това започна с хвалебствия за министъра и бла, бла... как постоянно били във връзка по време на преговорите в Люксембург (а нас дори не ни бяха поканили на срещата, камо ли да си говори Найденов по телефона).

Зеленчукопроизводителите са доволни, тъй като първоначално разчитали само на 30% обезщетение. Това е изключително постижение на българското правителство, заяви Пламен Сапунджиев, председател на Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция (БАПОП).

Няма такова нещо.Как така ще се гледа колко било средното производство за минали тодини.Няма такъв филм"Минали години".Да са си правили опис на краставиците.Една по една.Всяка колко е тежала.Описът трябва да е бил заверен в периода 26-31 Май от независима контролна организация.Иначе не се признава.

bobsyn@

А, доказването става лесно на хартия невъзможно в България. Ако даден човек продава краставици от няколко години просто се гледа колко е продал средно през предходните години. Този който е влязъл сега на пазара ще трябва да доказва по-сложно с договори за покупка, с договори за продажба, със складови помещения и т.н. Въпросът е, че в България рядко водят на отчет тези неща, защото не искат да плащат данъци и следователно няма как да докажат загубите...