Заточиха осъдените от ”Пуси райът” в колонии в Мордовия и Урал

Надежда Толоконникова и Мария Альохина от група "Пуси райът", осъдени за хулиганство, са изпратени да излежат двегодишните си присъди в наказателна колония, съобщи за ИТАР-ТАСС адвокатът им Марк Фейгин, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Заточиха осъдените от ”Пуси райът” в колонии в Мордовия и Урал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да се готвят Гари Каспаров, Немцов и Явлински и още мръсни интелигенти!

Скачате срещу чалгата в България , а защитавате тези пачаври . Странно ! Между другото , къде да ги държат тези , в центъра на Москва ли ? Все едно да скочите , че някоя затворничка е ''заточена'' от София в сливенския затвор . Голям праз , че вместо затвор са нарекли даден изправителен център колония .

Ама не пишете за тях "девици", че ставате смешни! Отворете им снимките - чисто порно! Това в църквата им е най-безобидното!

Я се информирайте за кънтри групата Дикси Чикс, които в Лондон в Роял Алберт Хол казаха, че "се срамуват, че са от Тексас от където е и другаря Буш". И какво се случи след това, как ги баннаха от всички радио и ТВ станции и как от номер 1 банда изчезнаха в небитието... Тогава ми разказвайте. Не бяха поругали абсолютно нищо, а единствено защото изразиха мнение за войната в Ирак!

Абе защо оня, трафиканта от Добрич \"Дилъра\" и аверчетата му не се изгавриха с портретите на Цв Цв, на Цц. Цачева и на Б.Б? Сигурно защото последните са толкова назад в класацията, че изобщо няма портрети с техните лица и дупета?! :)

За четящите английски, откъс от германския наказателен кодекс - за същото престъпление се дава същия срок: Criminal Code of the Federal Republic of Germany (Strafgesetzbuch, StGB) Section 166 Insulting of Faiths, Religious Societies and Organizations Dedicated to a Philosophy of Life (1) Whoever publicly or through dissemination of writings (Section 11 subsection (3)) insults the content of others' religious faith or faith related to a philosophy of life in a manner that is capable of disturbing the public peace, shall be punished with imprisonment for not more than three years or a fine. (2) Whoever publicly or through dissemination of writings (Section 11 subsection (3)) insults a church, other religious society, or organization dedicated to a philosophy of life located in Germany, or their institutions or customs in a manner that is capable of disturbing the public peace, shall be similarly punished. Section 167 Disturbing the Practice of Religion (1) Whoever: 1. intentionally and in... още a gross manner disturbs a religious service or an act of a religious service of a church or other religious society located in Germany; or 2. commits insulting mischief at a place dedicated to the religious services of such a religious society, shall be punished with imprisonment for not more than three years or a fine. (2) Corresponding celebrations of an organization dedicated to a philosophy of life located in Germany shall be the equivalent of religious services.

Смешен плач! И то за какво, в "мразената" Русия три хлапачки са осъдени за гавра с църквата, ако не са медиите да раздухват едва ли щеше нещо да се пише за тях. Но важното е да се политизира, не било заради църквата а заради текста?! Пука му на Путин какво са пяли. Ако това е лицето на опозицията, по-жалка антиреклама не би се намерила. Но като няма новини и хулиганството е новина.

Съвсем отскоро даваха шведски филм за бивш Гулаг. Няма спомен от бараците дори.

Надявам се един ден да излезе наяве чий проект са тези. Също така от къде са парите за скъпи адвокати и платената подкрепа на "прогресивната световна общественост"

Милиони хора по света свързват руската държaва и руските символи с масови избивания, изнасилнания, лагери, репресии, от времето на Иван Грозни, през Ленин Сталин и Брeжнев и сега до последния им кагебеец Путин. Държaва която никога не е имала демокрация, и може би никога няма да има.

само в една тоталитарна държава каквато е Русия може още да има изправителни колонии-на времето хитлеристите така наричаха и техните лагери,явно победителите са взаимствали опита им

Колония не е 'заточение', и нещо повече - колония не е точно строг затвор... Приличат на казарми, а не на затвор, в който те извеждат в двора за по 1-2 часа на ден. Това е по-лекият режим, не се връзвайте на глупавия превод и хейтърите.

То и мангустите, които се изгавриха с портретите на великите Българи, са такива 'хубави' хора, нали, "Муш!"? А? Сподели.. какво мислиш... а също и дали, ако го бяха направили във ваш'та синагога, щеше да си толкова отворен..

Сега ще им пръснат задниците там

защо - да не сме задължени да мислим като тях ?

500 километра за размерите на Русия не е никакво заточение. Просташкото поведение не може да се кредитира, то не е проява на свободния дух,а липса на елементарно възпитание. В случая говорим за долнопробна помиарска користна цел. Дали Мадона или Хилари Клинтън да не опитат от това в техните църкви и да кажат, че са свободни модерни жени?

Гума, ти си печен, я кажи на форумците що им пука толкоз много, ние нали вече сме към ЕС, а не към СССР?

Пука им щото плащат скъпи горива и парно.

Защото и тук вървим по подобен начин към Боковизация? А след това ще забравиш за каквито и да е въпроси, само ще отговаряш :)

гумичката живее още в епохата на комунизма и СССР,мисленето му е като на стар пенсиониран шестак така,че няма нищо ново.....но биологията ще си каже думата и един хубав ден тези нафталини няма да тъпчат земята повече

Яко да им е пуси!

Господа, преведете си на български името на групата. Не го пишете - редакторите едва ли ще допуснат тук цинизми. В църквите няма редактори, но сигурно на руските богомолци групата не е била представена на руски. Името й (в църква, школо и т.н.) - "такъв" метеж си е хулигания, та е за съдебно метене...

"Муш! ( нерегистриран ) 22.10.2012 11:49 Момичетата казаха нещо много съдържателно, докато четяха присъдите им и мотивите на "съда" в размер на десетки страници - но много малко хора го разбраха. А именно, че те са единствените истински свободни хора в претъпканата зала." По тази логика над 95% от хората в БГ са абсолютно свободни. Защото са прости и простотията е на власт. Да живее простата свобода!

Истински свободни са само невменяемите. И то там, където е прието, че щом са луди, не могат да носят отговорност за действията си.

Да можеше някой да заточи в Сибир и тримата пикливи циганина от транспортната гимназия в Добрич, които на 17г. не говорят добре български и не познават историческите лица на България! Ама, не! Това е комунистическа милиционерщина!

де тоя късмет дееееееее

Един по-долу ревеше, че били изпращали девиците в "наказателна колония". Става въпрос за "трудова колония". Цялата "жестокост" на наказанието е, че са осъдени да работят. Един вид - ТВУ. Не може само еба...е по галериите. Не може само цинизъм и порнография в храмове, свети за цял един народ. И малко бачкане трябва към това. А тия, които им плащат за простотиите, ще им възстановят маникюрите след това.

а ти си още по-смешен. Що не отпатуваш за москва, да целунеш д - то на путин и тогава плямпай простотии. Всички ганьовци, като че ли сте паднали от марс и просто не разбирате за какво точно става въпрос. Или ви е много гот в булгаристан при схемата: путин-медведев; медведев-путин, и пак путин-медведев и пак, и пак, и пак....

В последните години всеки започна да си показва магариите,защото било демократично,свободни били...ама понякога наистина прекаляват...Е,другия път да помислят какво и защо изобщо го правят,смисълът беше ниакъв...

Става опасно ако всякакви пусите почнал да се гаргарят с държавата! И нашият Мишо Шамара трябваше да отнесе една яка глоба- може да се бъзика с която си иска партия или политик, но не и с националния флаг! Но все забравям, че тук няма държава.......

Евала на братушките! Всякакви изроди и отрепки взеха да се пишат демократи и защитници на свободата. Сега като им отпорят пуситата по колониите, ще забравят какво е райът.

rado_7_6@

Dude, Женските всеки месец имат цикъл. Освен като не са Бременни (около 9 месеца). Малко респект към Майките ни? Аз ако бех съдия щеше яко метене да премитат точно на местото дето са 'пънкарствали', ма две години каторга? Отпорени пусита?!? Сериозно, все повече се убеждавам, че 90% от българите са генетично увредени уроди-садисти. Като каунтър можете да ми посочите тема в която се възмущавате от условната на кънкьора, мотането на случая с размазаните на бул българия или освобождаването на юнака, който на петнайсе години само вече гордо е избил бъбрек.

Някой по-долу беше писал, че американците били тъпи, защото нямали култура - мисля живопис и литература. Ами да руснаците имат поне художествена литература световно известна, но това е всичко от преди Великата октомврийска. Така е и с живописта, тяхна и прилапана главно от Германия, Автрия идр.Верно върнаха нещо, не не всичко. Но си помислете кой има повече нобелови лауреати за научни постижения? И защо както по-горе каза един децата ни главно ходят там да учат?

ходят за пари главно , а не за нобелови награди.

Да бе! Че те и на Обама дадоха нобелова награда, а той се чудеше защо... Просто искам да кажа, че това не е показател

Определено не си запознат с руската и съветска литература, щом си написал подобни глупости.

Приятел, от написаното от теб не личи, че не познаваш нито руската, нито съветската култура. Руснаците, освен велики писатели, имат и велики композитори, художници (много повече и от немците, и от австрийците), драматурзи (само да спомена, че съвременният театър е основан от Станиславски), философи, учени и т.н., и преди, и след революцията.

Колкото до американските Нобелови лауреати, за всички що-годе разбиращи хора е ясно, на какво се крепи американската наука - на купени с напечатани пари чуждестранни мозъци и на техните деца. Нобелови лауреати американци има, но те обират каймака, а черната работа я вършат именно имигрантите. Който е бил в САЩ знае, колко прости и игнорентни са коренните (живеещи там от няколко поколения) американци.

За четящите английски, германския наказателен кодекс: Criminal Code of the Federal Republic of Germany (Strafgesetzbuch, StGB) Section 166 Insulting of Faiths, Religious Societies and Organizations Dedicated to a Philosophy of Life (1) Whoever publicly or through dissemination of writings (Section 11 subsection (3)) insults the content of others' religious faith or faith related to a philosophy of life in a manner that is capable of disturbing the public peace, shall be punished with imprisonment for not more than three years or a fine. (2) Whoever publicly or through dissemination of writings (Section 11 subsection (3)) insults a church, other religious society, or organization dedicated to a philosophy of life located in Germany, or their institutions or customs in a manner that is capable of disturbing the public peace, shall be similarly punished. Section 167 Disturbing the Practice of Religion (1) Whoever: 1. intentionally and in a gross manner disturbs a religious service or an act of a religious service of a church or other religious society located in Germany; or 2. commits insulting mischief at a place dedicated to the religious services of such a religious society, shall be punished with imprisonment for not more than three years or a fine. (2) Corresponding celebrations of an organization dedicated to a philosophy of life located in Germany shall be the equivalent of religious services.

Стига сте писали глупости! Сарко, Анджи и Обамата поздравиха Путин с изборната победа, а вие си мечтаете за някаква опозиция! Не сте в час!

Бунтуващите се пу*ки получиха точно това, което търсеха!

това заслугават.не моге да кощунстваш в царква.в друга даргава наказанието щеше да е много по строго,а някаде и гестоко.атези кифли дето са правили публично .екс в музеъ-само пандела.или искате като в балгария да е разграден двор?.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Съжалявам, но не искам да те обиждам. Да ми сравнява Германия с Русия!! А ти ми кажи защо нашите деца бягат да учат главно в САЩ и Германия - хиляди на година, а в Русия - само по 50-тина и то не знам за какъв период.Не се излагай да сравняваш Германия с Русия - ще ти се смеят.

Какво общо има написаното от теб с моя въпрос? Гицкеееее, взимай се в ръце и се образовай, и повече книжки чети, а не само сУлженицин

само така се запазва даржавата,а не като у нас разграден дом и всеки си прави каквото си иска,щом не зачитат черквата така им се пада.това да не им е балгаря

Да, само така РУСНАЦИТЕ са успявали да запазят държавата си - подобно на Сев. Корея... Тотално цялата им история е такава. Нямат си един владетел, който да не ги е унижавал, тормозил, бесил, давил, горил... И настоящето им не е по-различно.

Всички държави са били така в миналото. Немците и до ден днешен щяха да са така, ако не ги бяха сгазили втората световна. Пък и французите, ако не ги бяха сгазили немците през 1870-та. Всички държави в Европа без Англия (пък и там Шотландия изиграва голяма роля) са се демократизирали отвън, поради поражения във войни. Русия през последните векове не е търпяла подобно поражение, и затова процесите на демократизация там вървят по-бавно, но затова пък самобитно и по свой собствен път, и без да скланят глава на никого и да губят статуса си на велика сила. Всичко това го казвам с уговорката, че демокрация не означава правото да оскверняваш църкви и т.н., това във всяка демокрация се наказва, в Германия наказанието за това е също до 2 години, прочети немски наказателен кодекс, има го на английски в нета.

ДО ПЕТОЛЪЧКАТА-ЩЕ ТИ НАПИША ЕДИН МОЙ ЦИТАТ:ВСИЧКИ КОМУНЕТА ОТ ДВЕТЕ ЗЕМНИ ПОЛУ- КЪЛБЕТА ДА ОТИДАТ В БАЙКУНУР И ОТ ТАМ НА ПЛАНЕТАТА САТУРН. НА ДОБЪР ЧАС.

Браво, Стефано! Ти си гений, за Нобел си направо!

От Съветския съюз, пак пристигна "Беларус" Трааактор, трааактор - на к'го ша го дадееем... От съветския колхоз пратиха и магданоз - шуууума, шуууума кой ша я яде.....

Браво! Всички руски рапъри в затвора! Да вземем пример от братушките- всички чалгаджийки в панделата. Можем да им ги пратим в Сибир за превъзпитание.

Както се казва не е грях да си малоумна и бездарна айде пуйка да го наречем. Но да ангажираш с простотиите си обществото и то не къде да е ....Говорим за просташки опит да те забележат и да си в устата на хората, пресата, да си в играта дето му викат. А там вече какво крещиш/пееш е въпрос на конкретика. Съдейки по качеството на изкуството на тези тъй наречени певици, (дето правят секс по музеите, врат си замразени пилета в пуситата, то няма съсмнение, че в затвора ще срещнат други творци, от които ще могат да черпят опит и идеи за бъдещите си "творчески изяви". Както го е казал поета-"влезе в затвора, попадна на хора и стана човек

Това че си бездарен не трябва да е причина да те опандизят... Но това, че се габаркаш с "Бащицата", е сериозно провинение. Тъпите руснаци само от това разбират и затова и толкова много от тях подкрепят присъдата. Това е съдбата им - винаги са били и ще си останат примитивни, привикнали на унижения и тормоз азиатци. Нямат ли си някой "Путин", не се могат да се чувстват уютно.

Тези примитивни азиатци са дали в културно отношение в пъти повече, отколкото "цивилизованите" американци. Руснаците си остават най-четящата нация на света, а американците повечето не знаят на кой континент се намират, стига им акъла само да отидат да си пуснат бюлетината за Обама и Ромни, без да разбират, че и двамата са купени от едни и същи хора. За нас българите не говоря. С нашата потна чалгия и балканска простотия се нареждаме сред "най-цивилизованите" в света. Смешник...

100 % съм съгласен.8 дни преди простотията в църквата са си получили регистрация на търговската марка "пуси райът".а защо за изцепката в супера с кокошката и за груповия секс в музея не са ги санкционирали е друг въпрос.Сега всеки си плете неговата кошница.Един ги номинира за Нобелова награда за мир,друг ги праща в колония,трети им предлага турне в САЩ за 35 милиона $,четвърти си спомня за Сталин.Шарен свят....

Няма да цитирам и "Чичотомовата колиба". Но ще ти кажа, че сега със сигурност е станало по-зле или е същото, защото вълкът козината си мени, но нравът не.

Така ли било, Гицке? Я ми кажи тогава, в Германия има ли още газови камери, крематориуми и пещи за евреи и политически противници, мерки за прочистване на висшата раса и т.н.? Защото по твоята логика така излиза.

ако беше в германя немаше да разбереш кога са те глобили някоя голяма сума пари плюс затвор,и там не си поплюват затова имат ред.маи много филми си гледал.....

Всъщност какво има да те убеждавам... Щом си чела сУлженицин, всичко е ясно :)

Това със заточването си го могат от комунистическо време. Няма друга такава (уж велика) държава, която е избила и заточила толкова огромен брой СОБСТВЕНИ граждани. А в България фенове на Путин - много.... Затова и състоянието ни е такова - полуумрели.

Еми за съжаление не го могат това със електрическите столове, та затова прибягват до колонии :)

Тези .урви не ме интересуват, но не е зле да закарат и няколко вагона с презервативи, че колониите ще пламнат. После Гари Каспаров ще каже, че нарочно са закарали .урвите там, за да унищожат политическите си врагове.

Ей, ХМ. Ти за какво лежа в американски, искаш да кажеш в Щатски затвор, че ги знаеш тези работи. А аз искам да кажа, че руснаците рушаха църквите си, правеха обори от тях, а сега са станали много чувствителни.Не знам как е в САЩ-затворите, но съм чела Сулжиницин и знам какво е в наказателните такива.

Гицкеее, ти си чела за 30-те години, маминото. Сега е 2012-та. (добре е все пак, че не цитираш Мъртвите сибирски полета от 19-ти век)

И аз не съм бил в американски затвор, но съм чувал за Гуантанамо, Баграм, Абу Гариб и десетки тайни затвори на ЦРУ по целия свят, в които без съд и присъда държат затворени и подлагат на ужасни мъчения хора, отвличани по света и нелегално доставяни в тези затвори.

Колкото до т.нар. "колонии" в Русия, прочети поста ми по-долу и ще ти стане по-ясно.

Комерсиалността на гърба религията води до там. По време на средновековието е водела директно към кладите.

Точно и аз тва търся сега ....каде е тая република Мордова :D

Не е никаква Мордова, а "Мордовия". Местното население, което е малко под половината, е от угро-фински произход. Столицата е Саранск.

А ти нещо за Сталин ли съжали или за неговия приемник Путин!

"република Мордова" Това пък къде е?!?

Резултатът беше предизвестен.Че имат някъква вина осъдените спор няма.Но правораздавателната система в Русия по нищо не е напреднала от времето,описано в творбата на Ал.Солженицин.

И коя е творбата на Солженицин, че не разбрах? Щото той има над 15. Такива като теб - чул-недочул, прочел-недопрочел, които си мислят, че знаят всичко, са най-опасни.

Архипелаг ГУЛАГ,нарочно не го написах.За да се сетят тези,които знаят какво пише там,,кой порти на кума и кой облизва паницата""-цитат.Не чул и не разбрал,а прочел.През ,,онези години",когато чуваше жиц за Партията и докато го слушаш се озърташ да не би някой да разбере каква информация получаваш.Comprende amigo?

Заточена в Молдова? Какаво общо има Молдова с Русия? Освен следата СССР

delly

Благодарим Ви за коментара, в новината става дума за Република Мордовия, а не за Молдова, първоначално в нашата новина пишеше Мордова, но по-късно го коригирахме.

Така им се пада!

До всички квичащи русофоби: я ми кажете, драги, да сте чували за Брадли Манинг? Момчето (на 22-3 години), което е заплашено от смъртна присъда или в най-добрия случай доживотен затвор, за това, че разкри военни престъпления на американската армия в Ирак и Афганистан? Ами за Джулиан Асандж, който също разкри мърсотиите и безобразията на Вашингтон и престъпния американски елит, когото също го грози смъртна присъда в САЩ и се укрива в едно посолство в момента? Подчертавам, става въпрос за РАЗКРИВАНЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, а не за оскверняване на катедрали и публични оргии...

Бързо си изпий хапчетата и си лягай. Дано сънуващ Джугашвили и Путин!

хапчетата са за вас ,американските подлоги

Приятел мой, заблудена русофобска кратуно, какво от написаното от мен не разбра? Ако четеш на английски (макар че се съмнявам), набери в гугъл Free bradley manning и се самоограмоти малко, че е срамота. Колкото до Асандж, дори и реднеците като теб вече отдавна знаят за какво става въпрос :)

Типично в стила на нашата "журналистика". Заточили ги били. Значи, по тая логика, ако софиянец го изпратят в бургаски затвор- и това е заточение? Живял съм в Русия и имам представа от тези колонии с общ режим, слушал съм за тях. Това са всъщност малки градчета, където осъдените работят и живеят. Режимът е много по-мек от затвор - осъдените имат право да ходят където си искат, включително да излизат от градчето, и да се срещат с който си искат, при условие обаче, че до вечерната проверка се върнат. В такива колонии изпращат за по-леки престъпления. За по-тежки изпращат в класически затвор ("тюрьма").

Е, сега вече на спокойствие може да творят, ама да вземат да им построят една катедралка, за да могат да репетират в нея.

Жалко, че Солженицин почина. Щеше да продължи поредицата за ГУЛАГ /Государственое управление лагерей в Мордова и Урал/