Коментари - Масово проверяват търговците на коли втора употреба | Днес.dir.bg

Масово проверяват търговците на коли втора употреба

Държавата погва търговците на коли втора употреба, съобщи снощи Нова тв. Масовите проверки по автокъщи и салони ще следят основно дали ни лъжат в километража.

Обратно в новината

Коментари - Масово проверяват търговците на коли втора употреба | Днес.dir.bg

Коментари

Интересуваме от автокъща търговеца като продава кола която след 30/40километра светне като коледна елха и колата неще да върви .трябва ли да си поеме ремонтите или нее негов проблема ...къде мога да прочета ако има някакви правила поне

Интересуваме от артокъща търговеца като продава кола която след 30/40километра светне като коледна елха и колата неще да върви .трябва ли да си поеме ремонтите или нее негов проблема ...къде мога да прочета ако има някакви правила поне

То ако само километрите им бяха проблеми на тея коли... Това, че колата е била тотал щета в чужбина, търкаляла се е по таван, масло пръска от чистачките и при първа смяна на масло двигателя почва да трещи. Някой ще го гледа ли това? Вярно, че всеки му се иска нова кола за без пари, което няма как да стане, ама тия трошки дето се продават са просто смешни.

МА ТЕ НЕ ПРОДАВАТ БГ. ТЪРГОВЦИТЕ. РЕАЛНО ДОГОВОРА ТИ Е С ЧОВЕК ИЗВЪН БГ. С ТОЗИ ДОГОВОР Я И РЕГИСТРИРАШ ПРЕД КАТ. А ЗА КАКВО ТИ ВЗИМА АВТОКЪЩАТА ПАРИТЕ, ТАКА И НЕ Е ЯСНО.

със закон бъде задължен всеки да купува само нова кола, проблемът ще се реши !

Шшшшт, тихо само да не разберат, че към числото на километража трябва да добавиш най- малко 100 000 километра!

Много добре знам, че голяма част от търговците на коли втора употреба са мошеници. Но борбата не е за защита на интересите на купувачите. Държавата яко е закъсала за пари и се чуди по какъв начин и от къде да прибере някой лев. Лично мен животът ме е научил на едно правило: Пет лева хвърлени в тоалетната са по-полезни от пет лева дадени в бюджета. Правилото важи за България, за други държави може и да не е така.

Някой да е купил от тези две места кола, с фактура от българска фирма или българско физическо лице? Всички са с договор от някой си италианец. Тези не плащат 1 ст данък, а въртят стотици хиляди на година. Чанч само това за тях!

С учудване прочетох много коментари в които внасянето в България на стари бараки с превъртяни по 100-200 хил. км. километражи се наричало "бизнес". И какво създава този "бизнес" освен замърсяване на въздуха, особено от така популярните немски марки с по 2.5 и 3.0 литрови дизели? А да - работа и разходи за сервизи и "майстори"!

Това могат, това купуват хората. Колите с двигатели 2.5 и по-големи нямат и един процент от движещите се в България.

малии тая държава с тоя рекетьор премиер като гледам накъде е тръгнала скоро ще затрият и малкото останал дребен бизнес и ще ме проверят че давам кабелна телевизия и интернет на комшиите и печеля от тях :))) а истината е че просто си делим сметките :)

държавата скоро ще затрие всеки бизнес който не е на Бойко и не му снася процент . тогава ще тръгнат да проверяват и комшиите дето си делят кабелната от булсаткома и ще ги обявят за печалбари и ще ги глобят да им излезе през гъзо далаверката ;)

Масово тръгва рекетьорски отряд по автокъщите. Вие нормални ли сте бе, няма автокъща, която да е изрядна в километрите на всички автомобили, които предлага. А тази глоба от 30 000 лева, искам да видя колко са глобени.

ще има глобени да ти кажа - ясно е че не са изрядни автокъщите и затова им пускат тези държавни рекетьори ...ае ти не разбра ли че най-големият рекетьор ни е премиер бе ???

От теорията към практиката. На теория сме бунтари на практика сме овце и само блеем по форумите вместо да спрем да купуваме дружно докато не изпофалират или не си вземат поука всички айдуци от автокъщи и представителства за нови коли. Да в БГ и нова да не си купиш. Само големи ядове с крадливите некадърници в гаранционните сервизи и коли които имат транспортни дефекти и са купени на по-ниска цена от официален представител в по-бяла държава и после ти ги пробутват с козметични шашми за чисто нови. Лично съм сърбал попарата на оторизирания мошенник Нисан - София. Та Нисан София къртят мивки с далаверите който въртят. Тойота Софи също. Сменят нови части от гаранционни на извънгаранционни, подменят нови гуми за по-нисък клас нови и те удрят в качеството, лъжат те че са ти сменили нещо, а дефакто не са, карат ти колата уж за тест по 300км без да знаят че си сложил скрит ГПС тракер и после наглеят, че не било така. Слагат ти неоригинални масла (Митвас) а искат да ги платиш за оригинални и ако не се развикаш яко си правят оглушки. Е на финала ти писва и става мазало. Изчакваш един 5-6 месечен срок да те забравят и започваш масов терор на шефските и служебните им коли кога с бутилка киселина, кога с хубав керамика, кога с ръждив нож им поцепваш гумие и ти олеква като им видиш как започва да ги дразни и боли след 3-тия път когато застрахователите започнат да им отказват ремонтите. А аз време имам и съм си ги набелязал по местоживеене. Сега аз не ходя при тях но хване ли ме яд за нещо грабвам бутилката с азотната или ножа и отивам да си успокоявам нервите. Е така по-брутално ако започнем всички потърпевши няма да има повече мизерии нито от тези в парламента нито в сервизи и преставителства.

аз пък се учудих че в германия ако си обикновен човек турист или екскурзиант и между другото искаш да си вземеш кола 2-ра ръка - цените ми се видяха същите като автокъщите в Бг. че даже и по-скъпи едни бараки една скъпотия в евро - а тука лъснати направени откъде и как ги вземат все ми е едно и дали са ги превъртяли километража с 20-30хил.км. все ми е тая ...търговците си знаят откъде ги намират на мен ми е важно да върви

ако е минала TUV, няма как да е барака. Въпросът е че тук взимат коли тотал щета от италия. поизпънат ги леко, после започват проблемите.

абе деде казвам ти че гледах коли в германия по автокъщите по-огрохани бяха от нашите автокъщите там ги държаха все някакви литовци, унгарци, сърби, ся би трябвало да са минали ТЮФ ама аз си направих извода че незнаеш ли къде кога и как и кола на далавера в германия неможеш си купи ей така помежду гостито на братчедката - затуй си купих от българска автокъща и съм сигурен че е по-хубава от и по-ефтина от тези които видях в германия

Покупката е договор между две страни ...така ,че държавата да не се меси - за да си купуваме коли за по 2000-2500 лв ,то е ясно ,че не са стояли в гараж ...

е как няма да се меси не видиш ли че в последните години държавата се стреми да смуче отвсякъде и да затрие малко по малко всеки бизнес който не плаща на големите глави

безсмислена работа ми се види, вече всеки си оглежда колата като купува че и на сервиз я води за диагностика :) че ги попревъртат километражите и това е ясно - ама мноо важно :)

Изобщо не е безмислена, това се нарича рекет, 90-те години се правеше, но тогава беше за да не ти строшат витрината на магазина, а сега е за каквото се сетиш.

къф километраж уе :))) то ясно че всичките са превъртени - язък дето вървят заплати от буджета само или фатката от търговците да съберем малко глоби туй онуй - деееби сбърканата държава после що имало много емигранти и сенчеста икономика

Тия проверяващи са голями дебили.Проверявали километража на колите на Андрешко.Схемата е наркотици-пари,а няма по-лесен начин с коли втора употреба.

Ще уплашат гаргите с тези проверки. В РБ има синдром , който е създаден преди 1989( в НРБ) и с който всички българи на 18 години са заразени. И той се казва 'автомобил' . Този синдром движи този сектора на коли втора употреба и няма да има лек за него поне още 2 поколения(около 50 години още). Всичките кочини на колела ще се паркират в България и ние ще се кефиме яко ...Да живее Т.Ж., който трасира светлото бъдеще за нашата държава.

ААааааАААААаааааАА мързи ма да работя - дремя в панелния соц.апартамент във форума и плюя комунизма който от 20 и повече години го няма в България и получавам центове :))) ...опс от Кредите ми звънят - изтекла ми е вноската за тока нета и компютъра - центовете припечелени от плюене по комунизма не стигат, кредитните мутри ми - взимат ми компютъра изтърсват ми джобовете - падат центове ...АААааааа помоощщщ !!! .....да ви таковам и демокрацията

Да не забравяме, че и бг купувача иска колата да е на мин километри и години... и ако може за без пари...а тези си ги купуват както в западна така и централна Европа и бившия СССР, Румъния. Най-бедната страна в ЕС иска най-наточените коли, ама на цени като за скрап.........

Масово,колко да е масово?То има ли нещо да е наред в тази Държава и нещо което с проверки ден до пладне да се оправя.Иска се ГЛОБИ СОЛЕНИ и НАКАЗАНИЯ и ИМЕНА на НЕИЗРЯДНИТЕ.Какво стана със сиренето ,с млякото,с майонезата,с месото,с колбасите,с хляба,със зеленчуците....всичко си е по старому.Нищо не се е променило.Отиваш в един хипермаркет въртиш се и няма нещо годно което да си закупиш.Но никой не знае кои са неизрядните производители и марките им.

Поредните популистки проверчици - интересен ще да е доклада след приключването им. За да "сверят" часовника господата проверяващи е достатъчно да отворят популярен немски сайт (примерно) за автомобили втора ръка и да сверят цените и показанията на километражите на еднакви модели коли.

Чудя се, превъртането на километрите, измама ли е, по смисъла на Наказателния кодекс? Или това са гражданско правни отношения??? Нека г-н Главния Прокурор да отговори!!!

Като прочетох заглавието, помислих, че ще проверяват декларираните имотни състояния при закупуване на скъп автомобил, а то, километража.

Към този с минуса. Какво не ти харесва? Нормално е да имаш баланс на приходи и разходи, и това да е отразено в данъчните декларации. Ако според тях не можеш да притежаваш някоя луксозна вещ, значи си престъпник и не трябва да се разхождаш сред нас.

В този бизнес е същата работа каквато и в Сл. бряг..Тотално беззаконие...Лъжат за всичко, пък и почти никакви данъци не плащат..То май навсякъде така..Ганьо лъже и маже като съдран, после държавата му била скапана

бе кола ли караш ? опелче на 100хиляди км. ся че било реално на 200хил. - каарай да върви сипи масло и бензин - продължавай !

Аз съм от стара коза яре...Знам къде да погледна с оп-ком-а, където един хитър търгаш не и чувал...И опелчето си казва, въртяно ли е, не е ли..

НАП намери златна мина за рушвети!!! Ясно е че нищо не е наред при търговците на коли но да сте чували някой от тях да е глобен???

манипулирането на километража е криминално престъпление, но и там "услугата" се предлага - преди 2 г. писаха в Ауто билд! Така, че споко, шанс да хванат някого няма, а инфо за пробега има само за колите след 2011г !

В Русия обсъждат коли втора употреба да се продават само след преминаване на специален технически преглед за състоянието. То си е крайност и Русия не е пример за подражание, но този бизнес е извън всякакъв контрол. Купувал съм един път кола от Горубляне и ще ми е за последно. От колата бях доволен, но всичко беше на ръба на закона и та и зад ръба.

Трябва,да бъде и у нас!

сегашните коли само за 2 минути им се сменя километража с китайски джаджи за 50лв, като Fiat KM tool и тем подобни. Който вярва на километража е наивник.

Повечето километражи са електронни и се връщат софтуерно с някаква програма ,нищо не може да се докаже ,защото се изтриват старите данни ,но като говорим за коли втора и трета ръка не виждам какви претенции може да има ,много ясно ,че всяка употребявана стока се подготвя за продажба за да има търговски вид ,дрехите се перат ,офис техниката се рециклира ,жилищата се боядисват и ремонтират.....,който иска гаранции си купува ново .

Навремето така магерехме и механичните броячи-още е по лесно! Нищо не е от сега! Отиаме с момчетата да гледаме нов внос... По едно време едно от тех се сеща да пита: Абе що сички коли са на по 130 000км?! Отговора е многозначен-Тека ги искате!!!

Механичните даже по трудно се връщаха ,откачаха жилото и го превъртаха с бормашина ,отнемаше повече време ,сега се закачат на компа и за една минута е готов.

Миналата година си търсих кола 4 месеца. Взимаш номера на купето отиваш в лицензирания сервиз и проверяваш кога е обслужвана последно на колко километра. В цяла европа си имат единна система и история на ремонтите. А хората на запад са културни и си обслужват колите в лицензираните сервизи. Разликата в километражите беше от 60 000 до 170 000км. За 10 лв. идва човек и наглася километража на колкото му кажеш.

Има, ама не за всички . Преди 2-3 години опитах да проверя данните за едно "мицубиши" - тц, само ако е купувано в България можело да се провери. За "Мерцедес" няма проблеми, имат данни от цяла Европа, дали не беше и от цял свят ( официалния сервиз за двете марки за България е един и същ )

автоджамбази и трафиканти, погледнете само стандарта и стила на живота им, защото такъв човек отрови моя живот напълно безнаказано

ТАКА НАРЧЕНАТА "КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ " Е ФИЛИАЛ НА СИК :)))

Няма никаква измама в километрите, просто колите в Европа минават по 20-50000km на година, а в България се внасят само коли на класическите 134-142000km. П.П. Моята кола си я внесох лично, купих я от германец - собственик. Колата ми беше на 3 години - 148000km и имаше незначителни следи от употреба. Вярно, че е доста по-скъпо сам да си докараш кола, но поне виждаш реалното й състояние. Не разбирам хората, които си купуват коли от автокъщи - джамбазите им вземат джанти, гуми, радио и каквото още може. Лъжат с километрите и техническото състояние, дори с годината на производство! Колите масово са с удари - боядисани с валяк, закрепени с рапидки и свински опашки ...

Избори наближават, защо спряхте да цакате на ГРОБ? Бацето е бесен...

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Масовите проверки са за сплашване на честните и безчестните бизнесмени, все пак някои от тях може все още да не са платили рекета, който дължат на партията - мащеха на всички ни.

А сега де? Това атака срещу малкия бизнес ли е, или защита на потребителите?

Да.

НИКОГА не може да има "атака" срещу който и да е бизнес, ако той е изряден. Имам частен бизнес от 2001 г. и оттогава се изредиха няколко правителства от различен политически спектър. Никой не е успял да ми пречи, защото държа всичко да бъде изрядно, светло и законно. Всеки, който се оплаква от тормоз от страна на Държавата, значи има МНОООГО трески за дялане (нередности в работата и/или документацията). Случаят с автокъщите е аналогичен - ако някой се счита тормозен, значи послъгва клиентите с инфото за возилата и състоянието им.

Абсолютно! И ако държавата си свърши работата и спре нелегалният бизнес - например автосервизите, нещата ще са по - добре и за клиентите, и за законните обекти, малки или големи.

А за търговците на ДРЕХИ СЕКЪН ХЕНД, проверка ще има ли? През 20 метра има такъв ПАРЦАЛЕН МАГАЗИН, дажи май и долни гащи втора ръка продават

И? Лъжат те в километража на гащите ли?

Лъжат яко

След като има интернет, мобилни телефони по европата, свободно пътуване ЗАЩО не си купувате колите директно в Германия, Италия и т.н.Да, сетих се, защото повечето автомобилни къщи ги държат далавераджии от източния блок !

Аз също предпочитам да отида лично за кола от Германия/ повтарям ОТ ГЕРМАНИЯ/!!! Проблемът на "самосиндикалния" клиент е ,че не е сигурен дали като отиде ВЕДНАГА ще намери каквото му трябва.Защото иначе ... хотел-пари. Храна-пари. Време-пари. Транспорт за обикаляне на автокъщите-пак пари. Време-имаш ли го достатъчно? И накрая ПОЧТИ НЕ МОЖЕШ ДА ДОГОВОРИШ ТАКАВА ЦЕНА ,каквато си договарят автоджамбазите. И като сложиш и оправянето на документите/пак време и пари-особено ако И не си добре с езика./... И като се прибереш -ядове със жената/защото си купил кола на повече километри от тия в автокъщата -а тя не знае колко са "превъртените километри/ . Абе въобще само ядове. Аз отивам ,но разбирам от автомобили. Имам приятел там/квартира/ , работя и с интернета, и накрая -ползвам негова кола и знанията му по език. Е ,те за това ми се връзват нещата. Отгоре на всичко успях да науча жената да не мрънка ! :-))) Виждам какво купувам. Знам какво купувам . И съм доволен от качеството на покупката. Пожелавам Ви успех!!!!

На запад дори фирмата да фалира, задължението за заплата към служителите остава вечно върху физическото лице собственик на фирмата, и след това на наследниците. В Швейцария, ако докажат че си въртял километра и си мамил,след това купувача може да си вземе 5-6 коли, има солени глоби

То тогава всички ние ще караме поне по 5 коли,защото ако намериш непипан километраж то все едно си видял бяла лястовица!

Това шега ли е? В България всяка кола от автокъщите е средно на 150 хиляди километра, било то и на 20 години. Всичките са карани от 70-годишни баби до магазина. А реално обаче повечето коли са милионници, които са с прикрити повреди, зле поправени удари, бракувани и т.н.

не до магазина беее...ти пък..ходела 2 пъти годишно на зъболекар с нея...и то не всяка година щото била с много здрави зъби:)))

...Монахиня я е карала бате,само от манастиро до тех... На моряк беше от Германия,един път в годината е карана!!! Един собственик36ти набор /колата е Е60 М5 !!!/... И много други...

Гаражна, уникат, реален пробег, пълна документация, сервизна поддръжка, а има късметлии, които успяват да минат почти хиляда километра преди да се счупи фатално.

Пак само заглавия.За 26г.България се превърна в бунище,задръстена от стари автомобили,едни хора станаха големи"бизнесмени"сетили се проверки да инсценират.До сега къде бяхте.?

ЗА ТЕЗИ СТАРИ БАРИКЯ НЯМА ЧАС С ЧАСТ ДА СИ ОТГОВАРЯ НО ТОВА МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИМ В КРАЙНА СМЕТКА СТАРИ КОЛИ ПАНЕЛИ НА ПО 70 ГОДИНИ И ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ОТ ПО 400 И 160 ЛВ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.......

Заради тези малоумници , никой не вярва на колко км е една кола. В момента продавам джип, който съм купил от магазина преди 9 години и сега е на 145 000км...никой не вярва в това естествено....само се усмихват хората: да бе да:)

Аз ти вярвам, пич, защото "въртя" по 7-8 хиляди км на година и има две коли в гаража !

А аз имам само една на 4 години, на 20К. Ползвам я само до работата ми, до магазина и 3-4 пъти из страната на почивка. Е, никой не ми вярва, освен роднините и познатите, които ме виждат как я ползвам...

Вярвам ти, но не вярвам да я продадеш тука. (семейно комби, от магазина, 8 години, 75000 км, до работа основно, не се продава)

" Масовите проверки по автокъщи и салони ще следят основно дали ни лъжат в километража." ха ха ха

Преди години купих от приятел кола, но я беше оставил в ватокъща. Като отидохме да я вземем, бяха превъртяли километража с 40 000 назад без да го питат даже:) Говоря за "елитна" автокъща в София.

Все едно да знаеш дреха втора употреба, колко време е носена!

Ей като чета как искрено се възмущавате по-долу, като че ли това е "първата" българска стока с неверен етикет ??? Всичко останало, вкл. и храните ние е "наред" ??

ако някой още не знае да кажа че всички коли по къщите са на 400+ хил км и превъртат на принципа години х10 000 км

глупости! не е възможно да са "всички" защото 90% от колите които се произвеждат няма как да издържат повече от 200-250 хиляди.

Коментари - Масово проверяват търговците на коли втора употреба | Днес.dir.bg

Масово проверяват търговците на коли втора употреба

Държавата погва търговците на коли втора употреба, съобщи снощи Нова тв. Масовите проверки по автокъщи и салони ще следят основно дали ни лъжат в километража.

Обратно в новината

Коментари - Масово проверяват търговците на коли втора употреба | Днес.dir.bg

Коментари

Интересуваме от автокъща търговеца като продава кола която след 30/40километра светне като коледна елха и колата неще да върви .трябва ли да си поеме ремонтите или нее негов проблема ...къде мога да прочета ако има някакви правила поне

Интересуваме от артокъща търговеца като продава кола която след 30/40километра светне като коледна елха и колата неще да върви .трябва ли да си поеме ремонтите или нее негов проблема ...къде мога да прочета ако има някакви правила поне

То ако само километрите им бяха проблеми на тея коли... Това, че колата е била тотал щета в чужбина, търкаляла се е по таван, масло пръска от чистачките и при първа смяна на масло двигателя почва да трещи. Някой ще го гледа ли това? Вярно, че всеки му се иска нова кола за без пари, което няма как да стане, ама тия трошки дето се продават са просто смешни.

МА ТЕ НЕ ПРОДАВАТ БГ. ТЪРГОВЦИТЕ. РЕАЛНО ДОГОВОРА ТИ Е С ЧОВЕК ИЗВЪН БГ. С ТОЗИ ДОГОВОР Я И РЕГИСТРИРАШ ПРЕД КАТ. А ЗА КАКВО ТИ ВЗИМА АВТОКЪЩАТА ПАРИТЕ, ТАКА И НЕ Е ЯСНО.

със закон бъде задължен всеки да купува само нова кола, проблемът ще се реши !

Шшшшт, тихо само да не разберат, че към числото на километража трябва да добавиш най- малко 100 000 километра!

Много добре знам, че голяма част от търговците на коли втора употреба са мошеници. Но борбата не е за защита на интересите на купувачите. Държавата яко е закъсала за пари и се чуди по какъв начин и от къде да прибере някой лев. Лично мен животът ме е научил на едно правило: Пет лева хвърлени в тоалетната са по-полезни от пет лева дадени в бюджета. Правилото важи за България, за други държави може и да не е така.

Някой да е купил от тези две места кола, с фактура от българска фирма или българско физическо лице? Всички са с договор от някой си италианец. Тези не плащат 1 ст данък, а въртят стотици хиляди на година. Чанч само това за тях!

С учудване прочетох много коментари в които внасянето в България на стари бараки с превъртяни по 100-200 хил. км. километражи се наричало "бизнес". И какво създава този "бизнес" освен замърсяване на въздуха, особено от така популярните немски марки с по 2.5 и 3.0 литрови дизели? А да - работа и разходи за сервизи и "майстори"!

Това могат, това купуват хората. Колите с двигатели 2.5 и по-големи нямат и един процент от движещите се в България.

малии тая държава с тоя рекетьор премиер като гледам накъде е тръгнала скоро ще затрият и малкото останал дребен бизнес и ще ме проверят че давам кабелна телевизия и интернет на комшиите и печеля от тях :))) а истината е че просто си делим сметките :)

държавата скоро ще затрие всеки бизнес който не е на Бойко и не му снася процент . тогава ще тръгнат да проверяват и комшиите дето си делят кабелната от булсаткома и ще ги обявят за печалбари и ще ги глобят да им излезе през гъзо далаверката ;)

Масово тръгва рекетьорски отряд по автокъщите. Вие нормални ли сте бе, няма автокъща, която да е изрядна в километрите на всички автомобили, които предлага. А тази глоба от 30 000 лева, искам да видя колко са глобени.

ще има глобени да ти кажа - ясно е че не са изрядни автокъщите и затова им пускат тези държавни рекетьори ...ае ти не разбра ли че най-големият рекетьор ни е премиер бе ???

От теорията към практиката. На теория сме бунтари на практика сме овце и само блеем по форумите вместо да спрем да купуваме дружно докато не изпофалират или не си вземат поука всички айдуци от автокъщи и представителства за нови коли. Да в БГ и нова да не си купиш. Само големи ядове с крадливите некадърници в гаранционните сервизи и коли които имат транспортни дефекти и са купени на по-ниска цена от официален представител в по-бяла държава и после ти ги пробутват с козметични шашми за чисто нови. Лично съм сърбал попарата на оторизирания мошенник Нисан - София. Та Нисан София къртят мивки с далаверите който въртят. Тойота Софи също. Сменят нови части от гаранционни на извънгаранционни, подменят нови гуми за по-нисък клас нови и те удрят в качеството, лъжат те че са ти сменили нещо, а дефакто не са, карат ти колата уж за тест по 300км без да знаят че си сложил скрит ГПС тракер и после наглеят, че не било така. Слагат ти неоригинални масла (Митвас) а искат да ги платиш за оригинални и ако не се развикаш яко си правят оглушки. Е на финала ти писва и става мазало. Изчакваш един 5-6 месечен срок да те забравят и започваш масов терор на шефските и служебните им коли кога с бутилка киселина, кога с хубав керамика, кога с ръждив нож им поцепваш гумие и ти олеква като им видиш как започва да ги дразни и боли след 3-тия път когато застрахователите започнат да им отказват ремонтите. А аз време имам и съм си ги набелязал по местоживеене. Сега аз не ходя при тях но хване ли ме яд за нещо грабвам бутилката с азотната или ножа и отивам да си успокоявам нервите. Е така по-брутално ако започнем всички потърпевши няма да има повече мизерии нито от тези в парламента нито в сервизи и преставителства.

аз пък се учудих че в германия ако си обикновен човек турист или екскурзиант и между другото искаш да си вземеш кола 2-ра ръка - цените ми се видяха същите като автокъщите в Бг. че даже и по-скъпи едни бараки една скъпотия в евро - а тука лъснати направени откъде и как ги вземат все ми е едно и дали са ги превъртяли километража с 20-30хил.км. все ми е тая ...търговците си знаят откъде ги намират на мен ми е важно да върви

ако е минала TUV, няма как да е барака. Въпросът е че тук взимат коли тотал щета от италия. поизпънат ги леко, после започват проблемите.

абе деде казвам ти че гледах коли в германия по автокъщите по-огрохани бяха от нашите автокъщите там ги държаха все някакви литовци, унгарци, сърби, ся би трябвало да са минали ТЮФ ама аз си направих извода че незнаеш ли къде кога и как и кола на далавера в германия неможеш си купи ей така помежду гостито на братчедката - затуй си купих от българска автокъща и съм сигурен че е по-хубава от и по-ефтина от тези които видях в германия

Покупката е договор между две страни ...така ,че държавата да не се меси - за да си купуваме коли за по 2000-2500 лв ,то е ясно ,че не са стояли в гараж ...

е как няма да се меси не видиш ли че в последните години държавата се стреми да смуче отвсякъде и да затрие малко по малко всеки бизнес който не плаща на големите глави

безсмислена работа ми се види, вече всеки си оглежда колата като купува че и на сервиз я води за диагностика :) че ги попревъртат километражите и това е ясно - ама мноо важно :)

Изобщо не е безмислена, това се нарича рекет, 90-те години се правеше, но тогава беше за да не ти строшат витрината на магазина, а сега е за каквото се сетиш.

къф километраж уе :))) то ясно че всичките са превъртени - язък дето вървят заплати от буджета само или фатката от търговците да съберем малко глоби туй онуй - деееби сбърканата държава после що имало много емигранти и сенчеста икономика

Тия проверяващи са голями дебили.Проверявали километража на колите на Андрешко.Схемата е наркотици-пари,а няма по-лесен начин с коли втора употреба.

Ще уплашат гаргите с тези проверки. В РБ има синдром , който е създаден преди 1989( в НРБ) и с който всички българи на 18 години са заразени. И той се казва 'автомобил' . Този синдром движи този сектора на коли втора употреба и няма да има лек за него поне още 2 поколения(около 50 години още). Всичките кочини на колела ще се паркират в България и ние ще се кефиме яко ...Да живее Т.Ж., който трасира светлото бъдеще за нашата държава.

ААааааАААААаааааАА мързи ма да работя - дремя в панелния соц.апартамент във форума и плюя комунизма който от 20 и повече години го няма в България и получавам центове :))) ...опс от Кредите ми звънят - изтекла ми е вноската за тока нета и компютъра - центовете припечелени от плюене по комунизма не стигат, кредитните мутри ми - взимат ми компютъра изтърсват ми джобовете - падат центове ...АААааааа помоощщщ !!! .....да ви таковам и демокрацията

Да не забравяме, че и бг купувача иска колата да е на мин километри и години... и ако може за без пари...а тези си ги купуват както в западна така и централна Европа и бившия СССР, Румъния. Най-бедната страна в ЕС иска най-наточените коли, ама на цени като за скрап.........

Масово,колко да е масово?То има ли нещо да е наред в тази Държава и нещо което с проверки ден до пладне да се оправя.Иска се ГЛОБИ СОЛЕНИ и НАКАЗАНИЯ и ИМЕНА на НЕИЗРЯДНИТЕ.Какво стана със сиренето ,с млякото,с майонезата,с месото,с колбасите,с хляба,със зеленчуците....всичко си е по старому.Нищо не се е променило.Отиваш в един хипермаркет въртиш се и няма нещо годно което да си закупиш.Но никой не знае кои са неизрядните производители и марките им.

Поредните популистки проверчици - интересен ще да е доклада след приключването им. За да "сверят" часовника господата проверяващи е достатъчно да отворят популярен немски сайт (примерно) за автомобили втора ръка и да сверят цените и показанията на километражите на еднакви модели коли.

Чудя се, превъртането на километрите, измама ли е, по смисъла на Наказателния кодекс? Или това са гражданско правни отношения??? Нека г-н Главния Прокурор да отговори!!!

Като прочетох заглавието, помислих, че ще проверяват декларираните имотни състояния при закупуване на скъп автомобил, а то, километража.

Към този с минуса. Какво не ти харесва? Нормално е да имаш баланс на приходи и разходи, и това да е отразено в данъчните декларации. Ако според тях не можеш да притежаваш някоя луксозна вещ, значи си престъпник и не трябва да се разхождаш сред нас.

В този бизнес е същата работа каквато и в Сл. бряг..Тотално беззаконие...Лъжат за всичко, пък и почти никакви данъци не плащат..То май навсякъде така..Ганьо лъже и маже като съдран, после държавата му била скапана

бе кола ли караш ? опелче на 100хиляди км. ся че било реално на 200хил. - каарай да върви сипи масло и бензин - продължавай !

Аз съм от стара коза яре...Знам къде да погледна с оп-ком-а, където един хитър търгаш не и чувал...И опелчето си казва, въртяно ли е, не е ли..

НАП намери златна мина за рушвети!!! Ясно е че нищо не е наред при търговците на коли но да сте чували някой от тях да е глобен???

манипулирането на километража е криминално престъпление, но и там "услугата" се предлага - преди 2 г. писаха в Ауто билд! Така, че споко, шанс да хванат някого няма, а инфо за пробега има само за колите след 2011г !

В Русия обсъждат коли втора употреба да се продават само след преминаване на специален технически преглед за състоянието. То си е крайност и Русия не е пример за подражание, но този бизнес е извън всякакъв контрол. Купувал съм един път кола от Горубляне и ще ми е за последно. От колата бях доволен, но всичко беше на ръба на закона и та и зад ръба.

Трябва,да бъде и у нас!

сегашните коли само за 2 минути им се сменя километража с китайски джаджи за 50лв, като Fiat KM tool и тем подобни. Който вярва на километража е наивник.

Повечето километражи са електронни и се връщат софтуерно с някаква програма ,нищо не може да се докаже ,защото се изтриват старите данни ,но като говорим за коли втора и трета ръка не виждам какви претенции може да има ,много ясно ,че всяка употребявана стока се подготвя за продажба за да има търговски вид ,дрехите се перат ,офис техниката се рециклира ,жилищата се боядисват и ремонтират.....,който иска гаранции си купува ново .

Навремето така магерехме и механичните броячи-още е по лесно! Нищо не е от сега! Отиаме с момчетата да гледаме нов внос... По едно време едно от тех се сеща да пита: Абе що сички коли са на по 130 000км?! Отговора е многозначен-Тека ги искате!!!

Механичните даже по трудно се връщаха ,откачаха жилото и го превъртаха с бормашина ,отнемаше повече време ,сега се закачат на компа и за една минута е готов.

Миналата година си търсих кола 4 месеца. Взимаш номера на купето отиваш в лицензирания сервиз и проверяваш кога е обслужвана последно на колко километра. В цяла европа си имат единна система и история на ремонтите. А хората на запад са културни и си обслужват колите в лицензираните сервизи. Разликата в километражите беше от 60 000 до 170 000км. За 10 лв. идва човек и наглася километража на колкото му кажеш.

Има, ама не за всички . Преди 2-3 години опитах да проверя данните за едно "мицубиши" - тц, само ако е купувано в България можело да се провери. За "Мерцедес" няма проблеми, имат данни от цяла Европа, дали не беше и от цял свят ( официалния сервиз за двете марки за България е един и същ )

автоджамбази и трафиканти, погледнете само стандарта и стила на живота им, защото такъв човек отрови моя живот напълно безнаказано

ТАКА НАРЧЕНАТА "КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ " Е ФИЛИАЛ НА СИК :)))

Няма никаква измама в километрите, просто колите в Европа минават по 20-50000km на година, а в България се внасят само коли на класическите 134-142000km. П.П. Моята кола си я внесох лично, купих я от германец - собственик. Колата ми беше на 3 години - 148000km и имаше незначителни следи от употреба. Вярно, че е доста по-скъпо сам да си докараш кола, но поне виждаш реалното й състояние. Не разбирам хората, които си купуват коли от автокъщи - джамбазите им вземат джанти, гуми, радио и каквото още може. Лъжат с километрите и техническото състояние, дори с годината на производство! Колите масово са с удари - боядисани с валяк, закрепени с рапидки и свински опашки ...

Избори наближават, защо спряхте да цакате на ГРОБ? Бацето е бесен...

Най-големият терорист (не ни трябват вносни) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Масовите проверки са за сплашване на честните и безчестните бизнесмени, все пак някои от тях може все още да не са платили рекета, който дължат на партията - мащеха на всички ни.

А сега де? Това атака срещу малкия бизнес ли е, или защита на потребителите?

Да.

НИКОГА не може да има "атака" срещу който и да е бизнес, ако той е изряден. Имам частен бизнес от 2001 г. и оттогава се изредиха няколко правителства от различен политически спектър. Никой не е успял да ми пречи, защото държа всичко да бъде изрядно, светло и законно. Всеки, който се оплаква от тормоз от страна на Държавата, значи има МНОООГО трески за дялане (нередности в работата и/или документацията). Случаят с автокъщите е аналогичен - ако някой се счита тормозен, значи послъгва клиентите с инфото за возилата и състоянието им.

Абсолютно! И ако държавата си свърши работата и спре нелегалният бизнес - например автосервизите, нещата ще са по - добре и за клиентите, и за законните обекти, малки или големи.

А за търговците на ДРЕХИ СЕКЪН ХЕНД, проверка ще има ли? През 20 метра има такъв ПАРЦАЛЕН МАГАЗИН, дажи май и долни гащи втора ръка продават

И? Лъжат те в километража на гащите ли?

Лъжат яко

След като има интернет, мобилни телефони по европата, свободно пътуване ЗАЩО не си купувате колите директно в Германия, Италия и т.н.Да, сетих се, защото повечето автомобилни къщи ги държат далавераджии от източния блок !

Аз също предпочитам да отида лично за кола от Германия/ повтарям ОТ ГЕРМАНИЯ/!!! Проблемът на "самосиндикалния" клиент е ,че не е сигурен дали като отиде ВЕДНАГА ще намери каквото му трябва.Защото иначе ... хотел-пари. Храна-пари. Време-пари. Транспорт за обикаляне на автокъщите-пак пари. Време-имаш ли го достатъчно? И накрая ПОЧТИ НЕ МОЖЕШ ДА ДОГОВОРИШ ТАКАВА ЦЕНА ,каквато си договарят автоджамбазите. И като сложиш и оправянето на документите/пак време и пари-особено ако И не си добре с езика./... И като се прибереш -ядове със жената/защото си купил кола на повече километри от тия в автокъщата -а тя не знае колко са "превъртените километри/ . Абе въобще само ядове. Аз отивам ,но разбирам от автомобили. Имам приятел там/квартира/ , работя и с интернета, и накрая -ползвам негова кола и знанията му по език. Е ,те за това ми се връзват нещата. Отгоре на всичко успях да науча жената да не мрънка ! :-))) Виждам какво купувам. Знам какво купувам . И съм доволен от качеството на покупката. Пожелавам Ви успех!!!!

На запад дори фирмата да фалира, задължението за заплата към служителите остава вечно върху физическото лице собственик на фирмата, и след това на наследниците. В Швейцария, ако докажат че си въртял километра и си мамил,след това купувача може да си вземе 5-6 коли, има солени глоби

То тогава всички ние ще караме поне по 5 коли,защото ако намериш непипан километраж то все едно си видял бяла лястовица!

Това шега ли е? В България всяка кола от автокъщите е средно на 150 хиляди километра, било то и на 20 години. Всичките са карани от 70-годишни баби до магазина. А реално обаче повечето коли са милионници, които са с прикрити повреди, зле поправени удари, бракувани и т.н.

не до магазина беее...ти пък..ходела 2 пъти годишно на зъболекар с нея...и то не всяка година щото била с много здрави зъби:)))

...Монахиня я е карала бате,само от манастиро до тех... На моряк беше от Германия,един път в годината е карана!!! Един собственик36ти набор /колата е Е60 М5 !!!/... И много други...

Гаражна, уникат, реален пробег, пълна документация, сервизна поддръжка, а има късметлии, които успяват да минат почти хиляда километра преди да се счупи фатално.

Пак само заглавия.За 26г.България се превърна в бунище,задръстена от стари автомобили,едни хора станаха големи"бизнесмени"сетили се проверки да инсценират.До сега къде бяхте.?

ЗА ТЕЗИ СТАРИ БАРИКЯ НЯМА ЧАС С ЧАСТ ДА СИ ОТГОВАРЯ НО ТОВА МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИМ В КРАЙНА СМЕТКА СТАРИ КОЛИ ПАНЕЛИ НА ПО 70 ГОДИНИ И ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ОТ ПО 400 И 160 ЛВ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.......

Заради тези малоумници , никой не вярва на колко км е една кола. В момента продавам джип, който съм купил от магазина преди 9 години и сега е на 145 000км...никой не вярва в това естествено....само се усмихват хората: да бе да:)

Аз ти вярвам, пич, защото "въртя" по 7-8 хиляди км на година и има две коли в гаража !

А аз имам само една на 4 години, на 20К. Ползвам я само до работата ми, до магазина и 3-4 пъти из страната на почивка. Е, никой не ми вярва, освен роднините и познатите, които ме виждат как я ползвам...

Вярвам ти, но не вярвам да я продадеш тука. (семейно комби, от магазина, 8 години, 75000 км, до работа основно, не се продава)

" Масовите проверки по автокъщи и салони ще следят основно дали ни лъжат в километража." ха ха ха

Преди години купих от приятел кола, но я беше оставил в ватокъща. Като отидохме да я вземем, бяха превъртяли километража с 40 000 назад без да го питат даже:) Говоря за "елитна" автокъща в София.

Все едно да знаеш дреха втора употреба, колко време е носена!

Ей като чета как искрено се възмущавате по-долу, като че ли това е "първата" българска стока с неверен етикет ??? Всичко останало, вкл. и храните ние е "наред" ??

ако някой още не знае да кажа че всички коли по къщите са на 400+ хил км и превъртат на принципа години х10 000 км

глупости! не е възможно да са "всички" защото 90% от колите които се произвеждат няма как да издържат повече от 200-250 хиляди.