Западът и Турция призоваха Русия да удря само по ИДИЛ

Турция и партньорите й в ръководената от САЩ коалиция за борба срещу "Ислямска държава" днес призоваха Русия да прекрати нападенията срещу сирийската опозиция.

Обратно в новината

Коментари - Западът и Турция призоваха Русия да удря само по ИДИЛ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

стана ясно вече.Перефразирано това звучи като защо Путин не обяви война на САщ -ама не може так грубо?

Западът и Турция призоваха Русия да удря само по ИДИЛ. Русия ще бие там където им каже официално признатия президент на Сирия. Нещо да не е ясно. Да не почнат и по вас малоумници. Стойте си в харемите и си живейте мирно и тихо. Че има една българска поговорка.

като избягат професионалните терористи от Сирия къде ще отидат?

В най-подходящата територия, и за сега е България. Тук всичко се движи по инерция и обстановката е благоприятна за мафия.

и освен краставици друго немаме, само удоволствие от роско и ББ могат да получат,а то не е достатъчно!

Кой определя кой е тиранин?Асад - тиранин ,а Ердоган ?!?Кой бомбардира собствения си народ ?Кой навлиза и бомбардира Сирия - Турция ,отрочето на САЩ!

Турчилята да заминават за Москва и да се молят косовския сценарий да не се приложи и от кюрдите. Така както са 40 милиона кюрди в целия близък изток, могат да станат още по-големи приятели на фащ.

Що за плач?!? Може би, щото ще ви спре творческата далавера? Или може би ви хвана страх от "белоклюнестите"? А, може би се стресирате от факта, че един след друг ще започнат да искат помощ за спасение от вашингтонската и западноевропейската демокрация?

Наемниците и терористите в контролираните от Турция северни части, в които тя имитираше борба срещу Ислямска Държава, главно се саморазправяше с биещите се срещу тях кюрди започнаха да се разплащат и да получават заплати само в турски лири. Изглежда че в зоната, която Турция се опитва да постави под свой контрол в Северна Сирия наемниците там ще използват и нейната собствена валута. Целта на този ход е да се наложи икономичски натиск над режимът в Дамаск до неговото окончателно сваляне и въвеждането на нова сирийска валута. Така, например, в Алепо т.нар. Ислямски съд вече получи месечните си заплати в турска валута:

Разбира се , че ще призовават ,защото ,ако унищожат и разгромят така наречената умерена опозиция ,откъде ИД ще си набира кадри и "демократично" доставено оръжие

Понеже Русия е извикана от официалната власт в Сирия, те отиват там да и помогнат. Ако "умерените" терористи са опозицията, която стреля о властта, е нормално да бъде ударена. Внимавайте с подобно умерени опозиционери, защото в един конфликт с циганите, те ще са умерените...

FuckTheEU

Асад бил тиранин и диктатор? Всички вече знаем как се правят цветни революции по поръчка. Асад и да е убил няколко човека, то последвалата геажданска война финансирана от запада отне живота на стотици хиляди и прокуди от домовете им милиони! Западът да не реве много, защото на някого ще му писне от лицемерието и лъжите и ще натисне червеното копче.

А болниците оставете на нас!

ПРИЗОВАВАМЕ ДА НЕ СЕ СТРЕЛЯ ПО КОЛОНИТЕ С ЦИСТЕРНИ С НЕФТ,КОЙТО ПРЕЗ ТУРЦИЯ И ИЗРАЕЛ СЕ ПРОДАВА ОТ ГУТ ГАЙС ПО МНОГО ДОБРА ЦЕНА.СЪЩО ДА НЕ ГЪРМЯТ ПО КАМИОНИ И КОЛИ С ТРАФИКАНТИ НА АРТЕФАКТИ,ЗЛАТО И ДР. ЦЕННОСТИ,КОИТО МНОГО ДОБРЕ ВЪРВЯТ НА АУКЦИОНИТЕ В АНГЛИЯ. ТУРЦИЯ ОДОБРЯВА СТРЕЛБАТА ПО КЮРДИ,КАМИЛИ И КЬОРФИШЕЦИ.ПЪРВО АЛЪШ-ВЕРИША,А ПОСЛЕ ПОЛИТИКАТА.

западът и турция да си наблягат парцалките и да не се завират там където не е здравословно за тях!

Значи- руснаците ИД, турците кюрдите, американците де що има болница и те така.

Шило

Комшиите да не се правят на ударени с мокър парцал. Уж тръгнаха срещу ИД, а стовариха бомбите върху кюрдите. Айде, сус, комшулар!

ало дира ако искате да ви дам димни сигнали по индянски *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

гого

Плевнята да призове американците да удрят само терористи , но не и болници ! хайде плевня , ти си

На тоя чалмар му е ясно, че руснаците ще ударят Турция двойно - хем в Турция започнаха да се спасяват подгонените джихадисти, хем кюрдите ще се поокопитят.

Въъх далаверата се разваля -колоните с краден нефт ще вземат да намалеят,заквичаха хиените от Турция,Исраел и сащ.ох,че сладко е краденото,ефтиноо,шекер.шекер.Май се напълниха болниците с ранени джидахисти,които без пари се лекуват в туркиа???Скоро ще има парад с пленени чалми в Дамаск и те всичко ще си кажат:и кой им дава пари и кой прави далавера с тях.идва часът на истината.

А Турция и САЩ досега какво правеха? За няколко години ИД на вместо да загине се удвоява?Турция удря кюрдите,които единствено отстояват територията си,а с ИД върти изгодна търговия.Нашите интереси съвпадат единствено с решенията на Москва.Дай боже все така.

с тези технологии сега е все едно да сгадаш женка на обществено място Турцитевикат----абе напери и го в ануса бее Американците---ааа в устата в устата Вижте Моника колко беше щастлива Евреите---скъсай и матката бе ,какво се туткаш Се акъли от страни и от безопасно

А не вярвахте, че Осама бен Ладен и неговата Ал-Кайда са 100% американски марионетки...

и сродните ѝ организации почти половин век. Има няколко тренировъчни лагера, където ЦРУ обучаваше и въоръжаваше муджахидините. Един от най-важните е този в Пакистан. Той се използва и до днес, когато се обучават т.нар. бунтовници, които после се вкарват в Сирия. За периода 1982-1992 от ЦРУ са обучени над 35 000 джихадисти от 43 различни ислямски държави, които да се включат в Ал Кайда и други организации под нейното крило. Основоположника на тази политика е Роналд Рейгън. Съединените щати не само обучаваха, въоръжаваха и спонсорираха ислямски екстремисти. САЩ влагаше милиони в програми за обучаване на ученици в Афганистан. Но там те бяха запознавани с книги, съдържащи радикални и ислямистки послания и изпълнени с гневна пропаганда, с която промиваха мозъците на афганистанските деца. През 1979 г. Осама бин Ладен беше вербуван от ЦРУ и след това неговите муджхадини от Ал Кайда получиха солидна подготовка в Пакистан (предимно), за да бъдат пуснати срещу съветите. 2001 г. беше историческа за съдбата на Новия Близък Изток, чиито архитекти се опитват да бъдат САЩ, Саудитска Арабия, няколко други разузнавания от петролните монархии, Израел и Турция (Турция се опитва да играе роля, но е със силно ограничен капацитет). Корените на Ислямска Държава произлизат от Ал Кайда, която е плод на американското разузнаване, в съдружничество с британското МИ6, израелските МОСАД, пакистанското и саудитското разузнавания. Бойците на ИДИЛ бяха използвани при т.нар. Арабска пролет, което беше мащабен проект, контролиран от същите тези разузнавателни агенции. Джихадистите бяха използвани в Либия, а след това прехвърлени в Сирия.

По време на войната в Ирак армията на САЩ унищожи около 100 хиляди ( сто хиляди) бойци на ал-кайда...ама в сводките на первий това го няма :))

онищожи!

Какво значи "умерени"?! Колят без да разпространяват видео или просто растрелват жертвите си?! Демагогията няма край!

умерена опозиция. Ето ви един пример: Да речем Българите възстават против Бойко. ГЕРБ скачат да бранят вожда си. ДПС обявяват независима турска република. Рубладжиите го играят наемници на чужда сила - россия. Българите ще са това което наричаме умерена опозиция Същото е в Сирия - хранениците на режима, бранят Башар. Сирриците не го искат (поне 90%). А ИДИЛ си прави халифат. Наемниците се бият за който им плати - саудите да речем

bmaleev@abv.bg

Башар го обичат поне 90% от народа му а тези който се бият срещу Сирия са чуждестрани наемници пратени от ЦРУ!

Грешка баце, точно тези, дето ще искат да се отцепят ще се водят "умерена опозиция" и ще ги въоръжават срещу законното правителство. Като не им мине номера, ще се избръснат и ще избягат в чужбина, точно както бежанците. А тия, мирните, ще ги таковат от всички страни....

мисля, че дойде момента да се каже истината! Истинскит терористи в Сирия са американците! И това, което се случваше последните 4 години от началото на конфликта, беше крадеца да вика дръжте крадеца.

Сега сума ти кибици като Израел, Франция,Турция дават акъли на Путин кого да "удря" и кого не. Ами като искат да" удрят" да ходят там като чичо Сам и да си ги мерят.

Изтока пък призовава Турция да спре унищожаването на кюрдите, които също се борят срещу ИД!

Сега се видя, че САЩ изобщо не са се борили срещу ИД, а са я пазили и направлявали за свои цели. Нали са голяма мощ, а Русия е слаб, даже не и регионален играч, както казва Обама. Защо слабата Русия дава резултат?! Защото САЩ не искат резултат! Искат да командват целия свят и да консумират богатствата му.

Как да го разбираме това? Че има часни и държавни терористи ли?

Вече не чета коментари под такива теми. Повечето мнения са платени или писани с пяна на устата. Не знам кое е по лошото. Малкото трезвомислещи избягват да пишат, защото влизат във водовъртежа на глупостта и задръстеността.

На мен никой не ми плаща, просто си карам нощното дежурство и кат няма кво да правя пиша каквото мисля. А за последното го мога. Вярвай ми.

По добре си намери друго занимание, но нещо свързано с четене, а не с писане.

Стига сте му давали наклон на уя ве, стига ве, Путин си знае работата. Като толкова сте умни, защо не тръгнете вие да си бършете насрания заник, ами чакате православен Путин да ви го бърше. Аман от разбирачи. Тоз пък от снимката точно мяса на палячо. Също мистър Бийн, като наш Роско.

След като простата кагебишка пръчка успя да се скара с целият свят няма да има турецки паток, а саудите ще свалят петрола до 10 долара за барел...поне ще караме еФтин бензин :)

другия път.Цената трябва да се вдигне- няма връзка между борсовите цени на петрола и цените на горива у нас -цитат роско и ББ.

Треска ги тресе и не знаят какво говорят. По тази логика излиза, че който е в опозиция, може да вади автомата и да свитка управляващите. Хайде стига глупости! Достатъчно ги надробиха! Да оставят хората, които могат да свършат това, което те неможаха.

Правилно е,че Русия трябва да се удря основно ИДИЛ и Ал Кайда,ама и турците да удрят тях,а не кюрдите,коренното население по тези места,колкото и да им се иска да ги асимилират като турци!

Стига снимали тая манафска гнус!

трябва да напомним на баш "демократите", че опозицията най-обикновено стои в парламентите, ако изобщо има опозиции в държавите, които "демократизират" света с помощта на парите от "черното злото"' на най-нечовешкте режими на този свят. на този "съвременен" свят, който скоро ще гори от пъкления огън, който сам си запали под стола, за да се направи на "хуманен", а е лицемерен, подъл и зъл. ще горите в пъкъла, а Птиците ще се нахранят от месата ви, точно така, както е написано!

Аз пак повтарям, че незаконните ви действие съвсем скоро ще се обърнат срещу вас самите, "запада" и "турция", защото какво казвга диктатурата в турция не го мисли целия турски народ. нито каквото казва "запада" е подкрепено от народите на запада и това, което сталинко-калинките са ни намислили за подобряване на генофонда се нарича геноцид. ще бъдете Съдени! продатели за 30 сребърника! и ще бъдете Осъдени. Това също го има написано, неверници и антихристи!

Че какво мисли турския народ,да се трепят кюрди ли или да се подпомага ИД!

Какво им пука на руснаците, какво удрят!? Удрят и се кефят.

помолили да не ги удрят много по тъпите тимбърици

разправят че тролчетата от проамериканската протестна мрежа заработват по 50 зелени гущера на час кибичене пред РС то. И тия квичат кат на умрело тука.

Това какво общо има с темата за руските нападения по цивилни и опозиция и защо отклоняваш като руски трол,когато не му отърва!

Значи да удрят само по ИДИЛ. Ан-Нусра,Ал-Ислам и Ал-Кайда да не ги закачат. Изобщо не ги споменават. Как ви изглежда това?!

Москва,трябва да се съобразява единствено само с решенията на сирийският генералитет!!!Това е територия на независима Сирия!!!Другите да се въздържат от"ПРЕПОРЪКИ"!!!

Одисей се мота по средното море..

са чуди как да се оправя с толкоз пришалци..

Я ми припомнете - турците кого бомбардираха като се включиха във войната миналата седмица? Ислямска държава ли ? Нееее. Бомбардираха кюрдите, дето се бият срещу ислямска държава. Ей на това му викат - ГЬОН СУРАТ. И си мислят, че никой не е забелязал.

били тези руснаци?! Всички вкупом реват срещу техните въздушни удари, а те продължават да ги нанасят. Защо ли е този колективен вой?! Ами сигурно е за това, че с тези удари тези неразбрани руснаци им отнемат възможността те самите да нанасят удари уж по ИД, а на истина да удрят по позиците на всички които им пречат и не са им угодни, нещо например като позиции на войските на Асад, на кюрди и на тези които сега дойдоха от Иран! Бре, бре че неразбрани хора са тия руснаци бре!!! Как така объркват сметките на толкова държави и хич не им пука кой какво иска, а отгоре на това и не слушат какво им се казва и кого да ударят, аме сави с тези свой въздушно космически войски си разузнават всичко сами и си удрят тези, които са им пречка?! Е, по-полека с реването бре хора, поуспокойте се малко! Руснаците нали ви казаха че ще участват само с въздушни удари?! Ще поразчистят терена от Свободната сирийска армия и другите банди що са против правителството, ще изчистят и бойците на ИД и ще им дадат възможност да се насладят на обещаваните им райски благини и ще се оттеглят, а по суша нещата ще ги оправят самите сирийци заедно с иранците и иракчаните. Та за това спокойно. Не бързайте, ами си пригответе търговските и други договори и всичко ще си дойде на мястото!

На Ахмед му се дръпна...феса. Когато прочистиха с обстрелване от Турция на 80 км дълбочина Сирия от армията на Асад и кюрдите щракаше с пръсти на мааанета и пиеше шербет с рахат локум. Затова Алепо го изклаха басмачите. Сега ще внимава с бойните полети на руски самолети по сирийскотурската граница...за да не стане сакатлък.

Защо Турция нападна кюрдите а не ИД?Защо иска да владее една голяма част от северна Сирия!Защо напада Асад който отказа на Катар и Турция нефтопровод за Средиземно море?Това беше повода за войната в Сирия!Остава на "Сюлейман Великолепния" да се "силно безпокои"!Всеки който е против държавността в Сирия трябва да скложи оръжие или ще умре! Насочваните от Турция Катар и С. Арабия "бежанци" за Европа целят обезлюдяване на Сирия и окупиране от Турция!Край на турския рекет спрямо Европа!Баба Меркел е в историята на глупоста надиграна от сюлейманите!

Какво е корупция на международно ниво? Всичко, което се случва в Сирия е корупция а международно ниво. Рашаните пукат, по противниците на Асад и всички започнаха да кудкудякат. А когато Ал Кайда и ИД избиваха хора да не би да беше хубаво? Сега е време за сеч и няма оправдание за онези, които проспаха времето да унищожат ИД и Ал Кайда. А ако някой си е правил тънки сметки, рашаните ги омазаха напълно. Сега е време за сеч, който иска да се включва сега му е времето. Интересно ми е дали наистина руснаците този път са разпознали ИД и всъщност кои наистина са ИД?

сичко що не е легитимно в суверенна Сирия под бомбите. Що чинат терористи обучавани от САЩ и Турция в Сирия???

Как ще докажеш , че терористите са обучавани в Турция и САЩ? Ако не посочиш годно доказателство с минус и руски сайт не ти минава аргумента.

БРЦК

Е как - Джон Маккейн сам си каза. И се вайкаше и хленчеше ако може Руснаците да не ги бомбандират ,че им излизали много скъпо.

Американците сами признаха, че са отделили 500 млн долара за обучение на 4000 "бунтовници", каквито са всъщност абсолютно всички терористи от ИДИЛ или проамериканския Ислямски фронт. Даже наскоро стана скандал, като пред Сената бе прочетен доклад, който всъщност показва, че този проект е тотално неуспешен и само 60-тина са обучените досега, като още при влизането им в Сирия са били избити и са останали само 5-6 на служба.