Коментари - Депутати предлагат затвор за шофьори без книжка | Днес.dir.bg

Депутати предлагат затвор за шофьори без книжка

Шофьорите, които карат без книжка, да влизат в затвора при второ нарушение, предлагат депутати в законопроект, който предстои да бъде разгледан в парламента.

Обратно в новината

Коментари - Депутати предлагат затвор за шофьори без книжка | Днес.dir.bg

Коментари

шофьор съм, но ми е много интересно, защо за притежаването на 5 патрона без пистолет или пушка има членове в НПК и затвор, а за карането без правоспособност и употребил алкохол да има административни наказания? още колко жертви убити и осакатени трябва да се дадат та да се разбере, че това си е чиста проба опит за убийство !

Идиотщина. Защо затвор, защо репресии срещу гражданите? Спокойно биха могли да предвидят конфискуване на колата му. Но от нея не могат да вземат рушвет, трябва да работят за рециклирането и. И какво неуважение към неприкосновенността на гражданите от страна на техните избранници.

Малко им е затвора на тия , които карат без правоспособност и затриват на пътя невинни хора !

Аз пък предлагам затвор за всички тлъсти дупетати от последните 26 години ! Те са много по-опасни за нас от шофьорите без книжка !

Пак извънредни решения...Поучете се от чуждото законодателство,пак сме първи сред равни/уж/.Ясно е че въпроса е деликатен,но едно е ако никога не се е имал книжка едо е ако му е отнета за точки да речем...Ще напълните затворите със страшни престъпници,няма що браво...Що не ги разстрелвате направо че се превишили безумните ограничения на скоростта и са загубили точки от там и книжка?

Коментара ти е доста необмислен! По селата масово карат без книжки, а пък циганите половина си купуват книжки или не им пука въобще! Има един лаф: да си виждал циганин в учебна кола??? Познавам циганин, който казва, че има написани актове за няколко хиляди лева понеже го ловят, че няма книжка, ама му е през "шлифера" понеже няма нищо на негово име и няма какво да му вземат. Трябва ЗАТВОР! Ловят те без книжка и веднага в затвора!

Защо пък да е необходим затвор? Може би да ги разстрелват на място? Не мога да схвана мисълта ти за трябването на затвора.

Ал

Защо от втория път, бре джанъм? Тия дупетати са тотално неадекватни! 1. НеНосенето на книжката далеч не е равностойно на това да нямаш книжка. Има ОООООгромна разлика. 2. Шофирането без изкарана книжка трябва да се третира като опит за непредумишлено убийство. То си е и така.

Шофирането зависи от уменията на шофьора, не от документа който носи. Липсата на книжка с нищо не застрашава участниците в движението, поради което е чиста глупост твърдението, че има опит за убийство.

Ако не успея да убия някои от първият път,имам шанс за втори опит.

Макр че, ако не е причинил телесна повреда другиму, може да му се разма срок от една година. Това ине с 45 дни в тухларната, или метене на улиците. Но във всички случаи да се арестува колата и да й се свалят номерата за една година. Това ще охлади ентусиазма на подобни джигити.

Не могат да докажат,че карам.Щом нямам книжка,значи няма как по закон да съм водач.Гледната точка е различна.Не аз се движа с колата по пътя,а пътя се движи под бавареца ми :)

Не при повторно, при първо. Да речем, при първо - 2 седмици в ареста. При второ - 2 години в затвора и забрана да шофира МПС до живот.

Абе лайнар, тебе сигурно те возят или си беден да си купиш кола,а?

Защо обиждаш човека? Познаваш ли го? Истински лайнар е този, който обижда някого без причина и без да го познава. А вие от DIR- а, защо пускате подобни простащини? Изтрийте глупостите на "аз''.

PekoHcTpykTop

Мухъл, заради олигофрени подобни на тебе умират хора по пътищата.

Откога го чакаме...ама реализация-надали...

Поредната полицеска простотия! Такива безумни и несъразмерни мерки единствено стимулират корупцията. Управлението на нивото на безопасност по пътищата трябва да се повери на професионалисти, а не на милиционери. Като се замисля, изобщо мястото на контрола не е в МВР. Това не означава, че не трябва да и има санкции вкл. и затвор за престъпници, но правете разлика между нарушение и престъпление.

В по белите държави това се окачествява като "Нападение със смъртоносно оръжие" Все едно да имаш незаконно оръжие.

PekoHcTpykTop

Имено. Крайно време е българския мангал да разбере, че отвъд определена граница, колата е оръжие и ти си излязъл да убиваш с него.

има и трета причина-да кара с купена книжка.това означава да не знае правилника и тогава шофиорът и този,дето му я е продал да отиват в затвора за 10 години.

Загубих ходилото на левият крак.Карам кола с автоматични скорости. За съжаление като инвалид не мога с обикновено медицинско да си подновя книжката .Инвалидите сме длъжни да се явяваме пред една фашистка медицинска комисия наречена ТОЛЕК в Транспортна болница.Там ни гледат под лупа.За малки проблеми със зрението съм заплашен да бъда лишен от шофьорска книжка.Това означава ,да се блокирам в къщи .Никой не се интересува,че все още работя и внасям данъци .Как е възможно да работя по 8 часа на компютър ,да съм шофьор от 30 години и да ме лишат от книжка.Остава ми да седна в къщи и да чакам на мизерна пенсия, или да карам без книжка и да отида в затвора. Самозбравили се глупаци -това е парламентът.

Е защо те лишават от книжка, като само не си добре със зрението? Какво лошо има в това слепи да карат коли?

Жалко ,че има такива индивиди.Ясно съм ти написал ,че работя карам кола без произшествия 30 годи,ни.Проблема ми е в лек далтонизъм,само в някои много тънки нюанси,иначе различавам всички цветове .-Злобар

Тук не иде реч за такива като теб. Що се правиш сега на интересен ? Ако наистина имаш някакви проблеми, които те правят рисков шофьор, тогава наистина е по-добре да не караш. Иначе не виждам за какво онази фашистка комисия ще те гледа под лупа. А и твоята професия може да се практикува и от в къщи, ако си наистина толкова добър с компютрите- работа ще имаш винаги !!!

Е ,за това говоря,за неразбирането.Как да работя от къщи .Не казвам ,че съм факир на компютрите .Работя като проектант, имам малка проектантска фирма за строително проектиране.Работата е в екип .А се налага да ходя и по строежи.Разбира се не се катеря по скелета ,има по млади .Ама да ме въдворят в къщи е неприемливо.

Наистина, тия ви тормозят. Некадърни и още по-лошо злобни чиновници.

Главният проблем е, че затвора не изпълнява функциите си на корекционен механизъм. За някои може и да успее, но не и за болшинството или т.н. рецидивисти. Единственият начин са големи глоби и яко бачкане.

На някого ако му сгазят детето и почине, а трябва той да избира виновния в затвора или голямо обезщетение съм сигурен, че над 95 процента ще искат виновния да остане доживот в затвора, дори и да не му платят никакво обезщетение. Просто съдебната власт раздава цинично малки или формални присъди, което доведе до липсата на страх от наказание. Отмениха смъртната присъда, май няма и доживотна присъда, а на някой като му убият детето никой не може да му плати с пари това. Единствено удовлетворение от справедлива присъда може малко да намали болката за роднините на пострадалите.

Чак пък затвор, малко е пресилено. Ако е направил белята със или без книжка, наказание трябва да има. Но без книжка и затвор, не знам. Затвора е за много тежки провинения. Може би голяма глоба, предупреждение и после ако продължи още по-голяма глоба. Не знам, затвор е малко прекалено.

Ако КАТ застанат сутрин на кръстовището на ул "Георги Кочев" и улицата, която го свързва с "Бала баир", могат да си преизпълнят плана за хванати не само шофьори без книжка, но и непълнолетни, каращи автомобили. Малките циганчета по цял ден се возят (когато не правят деца). Нали на 10 са вече майки, а някои може и бащи да се... Традиции...

Срам ме е, че тая опикана гнида от снимката диша въздуха ни напразно. Циганите ни избиват и ни подяждат.

Защо ВТОРИЯ път ? А ПЪРВИЯТ път не е престъпление и не е опасно ли ? Тази сутрин шефът на КАТ съобщи, че само ЗАЛОВЕНИТЕ, шофиращи без правоспособност, СЕДМИЧНО са повече от 600 ?!? А останалите НЕЗАЛОВЕНИ колко ли са ? И кои са тези, които шофират без книжка? Да, това са малолетни, или неграмотни дебили и мангали !!! ПРЕДЛАГАМ: КОНФИСКАЦИЯ НА АВТОМОБИЛА И ДА ЧУКА КАМЪНИ ПОНЕ ЗА 1 ГОД, ВЕДНАГА И ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА ! Нека видим , дали няма да има ефект!

не е успял да отнесе пенсионер на пешеходна пътека... Дава му се втора възможност да освободи държавата от некой друг лев от пенсия..

КНИЖКИ??? Щот сега е модно КАТАДЖИЯТА да попълва протокола на натреслия се във вас водач с КНИЖКА. Дет се подписва с палец под написаното от катаджията вместо него. АМА Е С КНИЖКА!!! Само дет е сменил каруцата с кола. Ама си кара пак с ДИЙ...

15 години за убииство на трима души от рецидивист. Срам и позор и държавна гавра с жертвите и близките им.

При това с 93 акта за нарушения, ако иде реч за мангала, убил трит е деца в Луковит

Този посмъртно няма да плати актовете. Значи говорим за абсолютна безнаказаност. Предлагам на такива да се конфискува возилото, глоба в огромен размер и затвор или мерки каквито са прилагали тези, чийто име ползваш.

Хора не се видиотявайте! Имаме прекрасни закони, само трябва някой да контролира спазването им! Със сурови наказания се връщаме в средновековието! Хайредин пак ще кара без книжка, ако ще и бесило да го чака!!! Трябва борба с неграмотноста а не с хората!

Заради такива,като теб сме на този хал!

Някои същества не подлежат на ограмотяване.

Ти да не си от БХК, че само те обичат на черното да казват бяло?

Що не вземеш да си го набиеш в STOP-а ?

Това е добра идея, дано да мине. Всеки, който управлява МПС без нужния документ или категория трябва да бъде съден за опит за убийство.

Интересно мие защо модератора не ми пусна коментара искам да попитам следното нее ли краино време дасе забрани на курсист да се мести в друг автоцентър накратко защо защото инструктора му го видял колко е чел и като иде другаде земе е какво инструктора ли му е крив че оня го мързяло не се ли поражда по този начин конфликт на интереси че човека си скасал задника а тоя го мързяло

Когато имаш книжка, е все едно че имаш право да носиш законно притежавано оръжие, и естествено че не би трябвало да злоупотребяваш с това.

Идеално и да важи за всички.

Идеално и да важи за всички.

Редно е отдавна трябва да се приеме както и това курсист да се не мести в друг автоцентър защо защото поражда конфрикт на интереси и като някои иде другаде какво става тоя крив е що че тои го мързяло да чете кои муе крив никои пресен пример комшията скасаха го че не иска да чете кои е кривия тои или инструктора

Май не си ме изучавал....

Да караш без книжка е все едно да стреляш по улиците с незаконно оръжие.

Тоя мръсния циганин Хуйриет избяга и няма да лежи. Загинаха трима млади хубави българи.

Чудесна идея! Но, защо не помислят и за политици и депутати, при нарушение от тяхна страна например приет с тяхно гласуване лош или лобистки закон, да понасят публично наказание бой с пръчки по голия г..з на площада!

Затвор или конфискация на колата. Да не могат 16 годишните да минават метър.

И двете - и затвор, и конфискация на автомобила.

че то няма да остане място в затворите за убийци. Аз лично си мисля за бързи присъди от рода на 30-60 дни в ареста и/или обществено полезен (ама наистина положен)труд. И то по някаква съкратена и бърза процедура без право на обжалване. Дали на разните женчовци с оскубаните вежди няма да им се дръпне фаш....ията като изкарат някой месец в ареста с крадците и немитите братовчеди?

На тия депутати само приказките им големи, делата - нулеви. Самите те нарушават законите, както си искат, родата им и тя наглее и просперира на наш гръб безнаказано.

Всичко хубаво обикновено се предлага в Народното събрание и после някъде се размива из дебатите и гласуванията и накрая излизат само ялови "продукти". Тер и за референдума уж бяха тръгнали много сериозно, но накрая така направиха, че да се чуди човек изобщо има ли смисъл да гласува на този референдум, а за техните натресени кандидати пък да не говорим- хвани единия, удари другия. Цялата ни "политическа класа" е такава, трябва чистка и то с революция!!!!!!!!!!!!!!

Трябва да влизат в затвора такива без книжки. Щом са му е взели, значи държавата го е лишила от правото да управлява автомобил.

Доста тъпо, взели ти книжката за някакво нарушение, ако след това не шофираш, какъв затвор?!?

"....При разследването се оказа, че Сюлейманов никога не е имал свидетелство за управление на МПС, а шофира от 18 години. Наложени са му и 12 присъди от общ характер, повечето от които за нарушения на Закона за движение по пътищата..." Как може 18 години да караш без книжка и след 18 години да те усетят ? Тоя пич 18 години за нищо ли не е спиран от КАТ ? Автомобила който шофира личен ли е и ако е личен как минава Год. Технически преглед без да представи книжка ? Как си е плащал Гражданска отговорност ? Ако колата е била на чуждо име и всичко е плащано от друго лице то онова другото лице е също за един голям с*кс в панделата ! Тука ми мирише на гнило , но като се замислим в Булгаристан всичко е прогнило от мнооого отдавна. Само ние си го отричаме за да ни става поне малко по леко на душата

А какво да правим тези дето имат книжки ( взети напълно законно без подкуп ), и карат като пилоти от Формула с петнадесетгодишни бракми ?

Аланкоолу, как така,при второ нарушуние?! Още първото хващане без права или отнети права , в целият останал свят, е Криминално престъпление. Затова са десетките убити по пътищата за месец и стотици осакатени. Каране с над 50 км/ч над допустимата скорост и без права е криминално престъпление. Под този лимит са тежките нарушения на Закона по пътищата, водещи,до затвор или солени глоби и забрани за каране в определен срок. Той, затова се казва Закон....а не препоръки към шофьорите и тяхната съвест.

Аз предлагам и конфискация на таралясника. Директно за скрап.

Някой да е виждал циганин в учебна кола?

То е ясно, че не си инструктор. И българският ти език не е добър. Май си недоучил тинейджър. Има цигани в учебните коли. Срещат проблеми с теоретичния изпит. Не са те обаче тези, които правят проблемите.

Не ми се вярва, че по 600 души на седмица залавяли без книжка. Това е някакъв абсурд. Налагат ни умишлен стрес. Това прави над близо 30 000 годишно. За 26 години близо милион. Това е абсурд...

а може би пропускаш че някой от тия 600 лица са хващани по няколко пъти без книжка

Аз лично нямам желание такива без книжка да влизат в затвора и да бъдат угоявани за моя сметка. По-скоро бих желал да се наложат определени глоби, които тези хора да заплащат. Контрола ще е като в САЩ - арест, докато не си платиш, заедно с престоя ти. (храна, ТЕЦ и други екстри в килията). Ако не можеш да платиш в определен срок, обществено-полезен труд и пак ще се изплатиш.

Замисли се , не знам дали няма да ти се промени желанието ако недай се боже един от тия тъпанари осакати или убие твой близък .В затвора колкото по-рано толкова по добре и възможно най дълго , че да му изчезне мрака да се качва на кола без книжка!

Съгласен съм дотолкова, доколкото говорим за човек без курсове. Не съм съгласен обаче с това, че книжката управлява даден автомобил. И човек с книжка може да те убие на пътя без проблем.

И ако не си плати? Кой го "угоява"? Ти, с твоите данъци.

При подходящ контрол от държавата, винаги ще се намери начин да си плати. При желание, държавата може да направи всичко.

Само че това да важи и за децата на депутатите, съдиите, прокурорите и т.н. иначе ми е все едно.

БРАВО! ПОДКРЕПЯМ!

Защо само затвор? Трябва още цев, УСМ, и джепане.

Не е ли време да се забрани регистрацията на десните коли!?Те са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ!!!

Най-после ,разгеле!!Също така да забранят каруците като превозно средство по републиканската пътна мрежа.Единствената страна в Европа с такъв транспорт е България.

КУХИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ КРАТУНИ НАЙ-ПОСЛЕ СЕ СЕТИХА- АМИ ГЪЗОЛИЗАЧИТЕ АМЕРИКАНСКИ НЕ ЗНАЕХА ЛИ ДОСЕГА ,ЧЕ В ЛЮБИМАТА ИМ АМЕРИКА Е ТАКА,ЧЕ И ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ СЕ ВЛИЗА В ЗАТВОРА-САМО ЧЕ НИЕ И ЗАТВОРИ НЯМАМЕ

За такива без книжка не трябва да има прошка , при първо нарушение година затвор при второ да се увеличава поетапно !А какво ще ги правим тия дето са си взели книжките с рушвети?Камери ли не слагаха какво не правиха и все още си продължава бизнеса. От всякъде сме жив зян , чак не ми се мисли какви са на пътя и постоянно се кара на тръни

В селата и малките градове на България масово се кара без книжка- имам предвид деца- 15-16 годишни, които нямат книжка но правят гонки с коли и мотори. Трябва да има затвор за тези, които са неправоспособни шофьори и шофират, както и да се отнема колата на собственика, предоставил МПС на неправоспособен шофьор. Така както в чужбина действат законите, така и в Българяи трябва да има строги наказания, които да парират явлението да караш МПС без да си првоспособен шофьор .

Я па тия! К'во им преча, че си карам изпърцунената ладичка на 2 дамаджани домашнярка. Верно неам ни пасапорт, ни книжка. Ама не ми пука. Баджанака ни ми извади. Верно му дадох 2 хилки (чаветата ги изпросиха пред ЦУМ). Ама они от съвето не щат да дават. Щото не можело. Хем съм у затворо, щото сгазих 7 баби, хем книжка да дават. Не ставало така. Само с 2 бона. Требело повече.

Коментари - Депутати предлагат затвор за шофьори без книжка | Днес.dir.bg

Депутати предлагат затвор за шофьори без книжка

Шофьорите, които карат без книжка, да влизат в затвора при второ нарушение, предлагат депутати в законопроект, който предстои да бъде разгледан в парламента.

Обратно в новината

Коментари - Депутати предлагат затвор за шофьори без книжка | Днес.dir.bg

Коментари

шофьор съм, но ми е много интересно, защо за притежаването на 5 патрона без пистолет или пушка има членове в НПК и затвор, а за карането без правоспособност и употребил алкохол да има административни наказания? още колко жертви убити и осакатени трябва да се дадат та да се разбере, че това си е чиста проба опит за убийство !

Идиотщина. Защо затвор, защо репресии срещу гражданите? Спокойно биха могли да предвидят конфискуване на колата му. Но от нея не могат да вземат рушвет, трябва да работят за рециклирането и. И какво неуважение към неприкосновенността на гражданите от страна на техните избранници.

Малко им е затвора на тия , които карат без правоспособност и затриват на пътя невинни хора !

Аз пък предлагам затвор за всички тлъсти дупетати от последните 26 години ! Те са много по-опасни за нас от шофьорите без книжка !

Пак извънредни решения...Поучете се от чуждото законодателство,пак сме първи сред равни/уж/.Ясно е че въпроса е деликатен,но едно е ако никога не се е имал книжка едо е ако му е отнета за точки да речем...Ще напълните затворите със страшни престъпници,няма що браво...Що не ги разстрелвате направо че се превишили безумните ограничения на скоростта и са загубили точки от там и книжка?

Коментара ти е доста необмислен! По селата масово карат без книжки, а пък циганите половина си купуват книжки или не им пука въобще! Има един лаф: да си виждал циганин в учебна кола??? Познавам циганин, който казва, че има написани актове за няколко хиляди лева понеже го ловят, че няма книжка, ама му е през "шлифера" понеже няма нищо на негово име и няма какво да му вземат. Трябва ЗАТВОР! Ловят те без книжка и веднага в затвора!

Защо пък да е необходим затвор? Може би да ги разстрелват на място? Не мога да схвана мисълта ти за трябването на затвора.

Ал

Защо от втория път, бре джанъм? Тия дупетати са тотално неадекватни! 1. НеНосенето на книжката далеч не е равностойно на това да нямаш книжка. Има ОООООгромна разлика. 2. Шофирането без изкарана книжка трябва да се третира като опит за непредумишлено убийство. То си е и така.

Шофирането зависи от уменията на шофьора, не от документа който носи. Липсата на книжка с нищо не застрашава участниците в движението, поради което е чиста глупост твърдението, че има опит за убийство.

Ако не успея да убия някои от първият път,имам шанс за втори опит.

Макр че, ако не е причинил телесна повреда другиму, може да му се разма срок от една година. Това ине с 45 дни в тухларната, или метене на улиците. Но във всички случаи да се арестува колата и да й се свалят номерата за една година. Това ще охлади ентусиазма на подобни джигити.

Не могат да докажат,че карам.Щом нямам книжка,значи няма как по закон да съм водач.Гледната точка е различна.Не аз се движа с колата по пътя,а пътя се движи под бавареца ми :)

Не при повторно, при първо. Да речем, при първо - 2 седмици в ареста. При второ - 2 години в затвора и забрана да шофира МПС до живот.

Абе лайнар, тебе сигурно те возят или си беден да си купиш кола,а?

Защо обиждаш човека? Познаваш ли го? Истински лайнар е този, който обижда някого без причина и без да го познава. А вие от DIR- а, защо пускате подобни простащини? Изтрийте глупостите на "аз''.

PekoHcTpykTop

Мухъл, заради олигофрени подобни на тебе умират хора по пътищата.

Откога го чакаме...ама реализация-надали...

Поредната полицеска простотия! Такива безумни и несъразмерни мерки единствено стимулират корупцията. Управлението на нивото на безопасност по пътищата трябва да се повери на професионалисти, а не на милиционери. Като се замисля, изобщо мястото на контрола не е в МВР. Това не означава, че не трябва да и има санкции вкл. и затвор за престъпници, но правете разлика между нарушение и престъпление.

В по белите държави това се окачествява като "Нападение със смъртоносно оръжие" Все едно да имаш незаконно оръжие.

PekoHcTpykTop

Имено. Крайно време е българския мангал да разбере, че отвъд определена граница, колата е оръжие и ти си излязъл да убиваш с него.

има и трета причина-да кара с купена книжка.това означава да не знае правилника и тогава шофиорът и този,дето му я е продал да отиват в затвора за 10 години.

Загубих ходилото на левият крак.Карам кола с автоматични скорости. За съжаление като инвалид не мога с обикновено медицинско да си подновя книжката .Инвалидите сме длъжни да се явяваме пред една фашистка медицинска комисия наречена ТОЛЕК в Транспортна болница.Там ни гледат под лупа.За малки проблеми със зрението съм заплашен да бъда лишен от шофьорска книжка.Това означава ,да се блокирам в къщи .Никой не се интересува,че все още работя и внасям данъци .Как е възможно да работя по 8 часа на компютър ,да съм шофьор от 30 години и да ме лишат от книжка.Остава ми да седна в къщи и да чакам на мизерна пенсия, или да карам без книжка и да отида в затвора. Самозбравили се глупаци -това е парламентът.

Е защо те лишават от книжка, като само не си добре със зрението? Какво лошо има в това слепи да карат коли?

Жалко ,че има такива индивиди.Ясно съм ти написал ,че работя карам кола без произшествия 30 годи,ни.Проблема ми е в лек далтонизъм,само в някои много тънки нюанси,иначе различавам всички цветове .-Злобар

Тук не иде реч за такива като теб. Що се правиш сега на интересен ? Ако наистина имаш някакви проблеми, които те правят рисков шофьор, тогава наистина е по-добре да не караш. Иначе не виждам за какво онази фашистка комисия ще те гледа под лупа. А и твоята професия може да се практикува и от в къщи, ако си наистина толкова добър с компютрите- работа ще имаш винаги !!!

Е ,за това говоря,за неразбирането.Как да работя от къщи .Не казвам ,че съм факир на компютрите .Работя като проектант, имам малка проектантска фирма за строително проектиране.Работата е в екип .А се налага да ходя и по строежи.Разбира се не се катеря по скелета ,има по млади .Ама да ме въдворят в къщи е неприемливо.

Наистина, тия ви тормозят. Некадърни и още по-лошо злобни чиновници.

Главният проблем е, че затвора не изпълнява функциите си на корекционен механизъм. За някои може и да успее, но не и за болшинството или т.н. рецидивисти. Единственият начин са големи глоби и яко бачкане.

На някого ако му сгазят детето и почине, а трябва той да избира виновния в затвора или голямо обезщетение съм сигурен, че над 95 процента ще искат виновния да остане доживот в затвора, дори и да не му платят никакво обезщетение. Просто съдебната власт раздава цинично малки или формални присъди, което доведе до липсата на страх от наказание. Отмениха смъртната присъда, май няма и доживотна присъда, а на някой като му убият детето никой не може да му плати с пари това. Единствено удовлетворение от справедлива присъда може малко да намали болката за роднините на пострадалите.

Чак пък затвор, малко е пресилено. Ако е направил белята със или без книжка, наказание трябва да има. Но без книжка и затвор, не знам. Затвора е за много тежки провинения. Може би голяма глоба, предупреждение и после ако продължи още по-голяма глоба. Не знам, затвор е малко прекалено.

Ако КАТ застанат сутрин на кръстовището на ул "Георги Кочев" и улицата, която го свързва с "Бала баир", могат да си преизпълнят плана за хванати не само шофьори без книжка, но и непълнолетни, каращи автомобили. Малките циганчета по цял ден се возят (когато не правят деца). Нали на 10 са вече майки, а някои може и бащи да се... Традиции...

Срам ме е, че тая опикана гнида от снимката диша въздуха ни напразно. Циганите ни избиват и ни подяждат.

Защо ВТОРИЯ път ? А ПЪРВИЯТ път не е престъпление и не е опасно ли ? Тази сутрин шефът на КАТ съобщи, че само ЗАЛОВЕНИТЕ, шофиращи без правоспособност, СЕДМИЧНО са повече от 600 ?!? А останалите НЕЗАЛОВЕНИ колко ли са ? И кои са тези, които шофират без книжка? Да, това са малолетни, или неграмотни дебили и мангали !!! ПРЕДЛАГАМ: КОНФИСКАЦИЯ НА АВТОМОБИЛА И ДА ЧУКА КАМЪНИ ПОНЕ ЗА 1 ГОД, ВЕДНАГА И ПО БЪРЗАТА ПРОЦЕДУРА ! Нека видим , дали няма да има ефект!

не е успял да отнесе пенсионер на пешеходна пътека... Дава му се втора възможност да освободи държавата от некой друг лев от пенсия..

КНИЖКИ??? Щот сега е модно КАТАДЖИЯТА да попълва протокола на натреслия се във вас водач с КНИЖКА. Дет се подписва с палец под написаното от катаджията вместо него. АМА Е С КНИЖКА!!! Само дет е сменил каруцата с кола. Ама си кара пак с ДИЙ...

15 години за убииство на трима души от рецидивист. Срам и позор и държавна гавра с жертвите и близките им.

При това с 93 акта за нарушения, ако иде реч за мангала, убил трит е деца в Луковит

Този посмъртно няма да плати актовете. Значи говорим за абсолютна безнаказаност. Предлагам на такива да се конфискува возилото, глоба в огромен размер и затвор или мерки каквито са прилагали тези, чийто име ползваш.

Хора не се видиотявайте! Имаме прекрасни закони, само трябва някой да контролира спазването им! Със сурови наказания се връщаме в средновековието! Хайредин пак ще кара без книжка, ако ще и бесило да го чака!!! Трябва борба с неграмотноста а не с хората!

Заради такива,като теб сме на този хал!

Някои същества не подлежат на ограмотяване.

Ти да не си от БХК, че само те обичат на черното да казват бяло?

Що не вземеш да си го набиеш в STOP-а ?

Това е добра идея, дано да мине. Всеки, който управлява МПС без нужния документ или категория трябва да бъде съден за опит за убийство.

Интересно мие защо модератора не ми пусна коментара искам да попитам следното нее ли краино време дасе забрани на курсист да се мести в друг автоцентър накратко защо защото инструктора му го видял колко е чел и като иде другаде земе е какво инструктора ли му е крив че оня го мързяло не се ли поражда по този начин конфликт на интереси че човека си скасал задника а тоя го мързяло

Когато имаш книжка, е все едно че имаш право да носиш законно притежавано оръжие, и естествено че не би трябвало да злоупотребяваш с това.

Идеално и да важи за всички.

Идеално и да важи за всички.

Редно е отдавна трябва да се приеме както и това курсист да се не мести в друг автоцентър защо защото поражда конфрикт на интереси и като някои иде другаде какво става тоя крив е що че тои го мързяло да чете кои муе крив никои пресен пример комшията скасаха го че не иска да чете кои е кривия тои или инструктора

Май не си ме изучавал....

Да караш без книжка е все едно да стреляш по улиците с незаконно оръжие.

Тоя мръсния циганин Хуйриет избяга и няма да лежи. Загинаха трима млади хубави българи.

Чудесна идея! Но, защо не помислят и за политици и депутати, при нарушение от тяхна страна например приет с тяхно гласуване лош или лобистки закон, да понасят публично наказание бой с пръчки по голия г..з на площада!

Затвор или конфискация на колата. Да не могат 16 годишните да минават метър.

И двете - и затвор, и конфискация на автомобила.

че то няма да остане място в затворите за убийци. Аз лично си мисля за бързи присъди от рода на 30-60 дни в ареста и/или обществено полезен (ама наистина положен)труд. И то по някаква съкратена и бърза процедура без право на обжалване. Дали на разните женчовци с оскубаните вежди няма да им се дръпне фаш....ията като изкарат някой месец в ареста с крадците и немитите братовчеди?

На тия депутати само приказките им големи, делата - нулеви. Самите те нарушават законите, както си искат, родата им и тя наглее и просперира на наш гръб безнаказано.

Всичко хубаво обикновено се предлага в Народното събрание и после някъде се размива из дебатите и гласуванията и накрая излизат само ялови "продукти". Тер и за референдума уж бяха тръгнали много сериозно, но накрая така направиха, че да се чуди човек изобщо има ли смисъл да гласува на този референдум, а за техните натресени кандидати пък да не говорим- хвани единия, удари другия. Цялата ни "политическа класа" е такава, трябва чистка и то с революция!!!!!!!!!!!!!!

Трябва да влизат в затвора такива без книжки. Щом са му е взели, значи държавата го е лишила от правото да управлява автомобил.

Доста тъпо, взели ти книжката за някакво нарушение, ако след това не шофираш, какъв затвор?!?

"....При разследването се оказа, че Сюлейманов никога не е имал свидетелство за управление на МПС, а шофира от 18 години. Наложени са му и 12 присъди от общ характер, повечето от които за нарушения на Закона за движение по пътищата..." Как може 18 години да караш без книжка и след 18 години да те усетят ? Тоя пич 18 години за нищо ли не е спиран от КАТ ? Автомобила който шофира личен ли е и ако е личен как минава Год. Технически преглед без да представи книжка ? Как си е плащал Гражданска отговорност ? Ако колата е била на чуждо име и всичко е плащано от друго лице то онова другото лице е също за един голям с*кс в панделата ! Тука ми мирише на гнило , но като се замислим в Булгаристан всичко е прогнило от мнооого отдавна. Само ние си го отричаме за да ни става поне малко по леко на душата

А какво да правим тези дето имат книжки ( взети напълно законно без подкуп ), и карат като пилоти от Формула с петнадесетгодишни бракми ?

Аланкоолу, как така,при второ нарушуние?! Още първото хващане без права или отнети права , в целият останал свят, е Криминално престъпление. Затова са десетките убити по пътищата за месец и стотици осакатени. Каране с над 50 км/ч над допустимата скорост и без права е криминално престъпление. Под този лимит са тежките нарушения на Закона по пътищата, водещи,до затвор или солени глоби и забрани за каране в определен срок. Той, затова се казва Закон....а не препоръки към шофьорите и тяхната съвест.

Аз предлагам и конфискация на таралясника. Директно за скрап.

Някой да е виждал циганин в учебна кола?

То е ясно, че не си инструктор. И българският ти език не е добър. Май си недоучил тинейджър. Има цигани в учебните коли. Срещат проблеми с теоретичния изпит. Не са те обаче тези, които правят проблемите.

Не ми се вярва, че по 600 души на седмица залавяли без книжка. Това е някакъв абсурд. Налагат ни умишлен стрес. Това прави над близо 30 000 годишно. За 26 години близо милион. Това е абсурд...

а може би пропускаш че някой от тия 600 лица са хващани по няколко пъти без книжка

Аз лично нямам желание такива без книжка да влизат в затвора и да бъдат угоявани за моя сметка. По-скоро бих желал да се наложат определени глоби, които тези хора да заплащат. Контрола ще е като в САЩ - арест, докато не си платиш, заедно с престоя ти. (храна, ТЕЦ и други екстри в килията). Ако не можеш да платиш в определен срок, обществено-полезен труд и пак ще се изплатиш.

Замисли се , не знам дали няма да ти се промени желанието ако недай се боже един от тия тъпанари осакати или убие твой близък .В затвора колкото по-рано толкова по добре и възможно най дълго , че да му изчезне мрака да се качва на кола без книжка!

Съгласен съм дотолкова, доколкото говорим за човек без курсове. Не съм съгласен обаче с това, че книжката управлява даден автомобил. И човек с книжка може да те убие на пътя без проблем.

И ако не си плати? Кой го "угоява"? Ти, с твоите данъци.

При подходящ контрол от държавата, винаги ще се намери начин да си плати. При желание, държавата може да направи всичко.

Само че това да важи и за децата на депутатите, съдиите, прокурорите и т.н. иначе ми е все едно.

БРАВО! ПОДКРЕПЯМ!

Защо само затвор? Трябва още цев, УСМ, и джепане.

Не е ли време да се забрани регистрацията на десните коли!?Те са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ОПАСНИ!!!

Най-после ,разгеле!!Също така да забранят каруците като превозно средство по републиканската пътна мрежа.Единствената страна в Европа с такъв транспорт е България.

КУХИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ КРАТУНИ НАЙ-ПОСЛЕ СЕ СЕТИХА- АМИ ГЪЗОЛИЗАЧИТЕ АМЕРИКАНСКИ НЕ ЗНАЕХА ЛИ ДОСЕГА ,ЧЕ В ЛЮБИМАТА ИМ АМЕРИКА Е ТАКА,ЧЕ И ЗА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ СЕ ВЛИЗА В ЗАТВОРА-САМО ЧЕ НИЕ И ЗАТВОРИ НЯМАМЕ

За такива без книжка не трябва да има прошка , при първо нарушение година затвор при второ да се увеличава поетапно !А какво ще ги правим тия дето са си взели книжките с рушвети?Камери ли не слагаха какво не правиха и все още си продължава бизнеса. От всякъде сме жив зян , чак не ми се мисли какви са на пътя и постоянно се кара на тръни

В селата и малките градове на България масово се кара без книжка- имам предвид деца- 15-16 годишни, които нямат книжка но правят гонки с коли и мотори. Трябва да има затвор за тези, които са неправоспособни шофьори и шофират, както и да се отнема колата на собственика, предоставил МПС на неправоспособен шофьор. Така както в чужбина действат законите, така и в Българяи трябва да има строги наказания, които да парират явлението да караш МПС без да си првоспособен шофьор .

Я па тия! К'во им преча, че си карам изпърцунената ладичка на 2 дамаджани домашнярка. Верно неам ни пасапорт, ни книжка. Ама не ми пука. Баджанака ни ми извади. Верно му дадох 2 хилки (чаветата ги изпросиха пред ЦУМ). Ама они от съвето не щат да дават. Щото не можело. Хем съм у затворо, щото сгазих 7 баби, хем книжка да дават. Не ставало така. Само с 2 бона. Требело повече.