Проф. Пимпирев: До 100 г. климатът ни става като в Африка

В близките 50-100 години климатът в България ще се доближи до африканския, което ще се отрази на селското стопанство.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Пимпирев: До 100 г. климатът ни става като в Африка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Република Турция миналата година проведе своята първа антарктическа експедиция, а нашата беше 25-а. Така че доста сме по-напреднали в полярните изследвания от нашите съседи, въпреки техните големи финансови възможности, допълни проф. Пимпирев." Да, ако не споменаваме картата на адмирал Пири Рейз, сме по напред! Но, лошото е че Те са ни отзад!

Значи няма да имаме нужда от руска газ.

да ама не. щото газът ще си трябва и за коли, и за химическа промишленост и тн...

Ще каже ли уважаемият професор какво точно разбира под "климатът ни става като в Африка"? Това все пак е голям континент с разнообразни клматични пояси...

"Проф. Пимпирев: До 100 г. климатът ни става като в Африка" До 30-40 години населението ни става като в Африка...

Пимпир ти нали си в Антарктида, стой си там на хладно.

През лятото е актуално да се говори за затопляне на планетата,а през зимата за нов ледников период.

Абе и аз се чудя,защо става все по топло между кълките на жената.

Кой плати на този да говори тези глупости?! На Ванга ли се прави?

А ти и дори още век да доживееш все така алчен кух "еколог"(=екорекетьор )ще си останеш!!!

още отсега тренираме да живеем в пустиня ..

Оди в ЮАР, да видиш ква "пустиня" е, свят ще ти се завие!

А знаете ли драги журналисти дали климатът в Африка е един? :)

Ми не е един, затова ще имаме няколко климата, всеки да може да си избира такъв, какъвто най-добре му пасва! Когато у нас е зима, в Южна африка е лято, и се пекат на плажа, например!

Егати кефа, няма да имаме нужда от парно, край на руските газови шантажи! Ще настъпи щастлив живот като на пигмеите в Ботсвана!

Колега Пимпи, защо не изследвате как ЧЕЗ /уж Чех, за прикритие а де факто САЩ/ затвориха екологичния на газ ТЕЦ Варна, пък оставиха замърсяващите ТЕЦ Марица 1 и 3 ? Нали търсите причините за замърсяването?Вашите изследвания имат само една цел: да шетате на държавни разноски за ползу джобу. Дано при следващата експедиция Дед Мороз ви покрие въф Совхоз.

ТЕЦ Варна не беше ли на украински въглища? нещо се бъркаш.

Беше, преди да премине на газ.

Бил се уредил за професор, бил се подреждал по политическа линия. Може подрежда се. Подредете се и вие. А за глупостите, които приказва, е не му се връзвайте де! Толкова може човека.

След по-малко от век България я очаква африканско присъствие поне за 5 века.

След 100 години, никой от разбралите тази новина няма да е жив, за да дири сметка на професора - "що лъжи?"

Последният път онази кака с квадратната челюст от Перник какви промени на климата изследва или само ветровете мери?

Пимпирев не е написал учебник, нито има докторанти (задължително условие за професура). Стана професор по милост, че е близък до всички правителства от 1992-ра насам и редовно води ключови политици от властимащите + 2-ма президенти на базата на Ливингстън. На всеки му е драго да види Ушуая, ледници и пингвина Гошо на аванта. Нито една сериозна българска научна публикация не е излязла в международно научно списание за Антарктдида в последните 25 г. У нас има издадени 3-4 популярни книжки, които се радват на медиен интерес до Калотина. Антарктида отдавна се разпачертосва между силните, а щом и турски учени стъпват на Ливингстън...до там бяхме. Не, че направихме нещо досега за науката, освен параклис. :(

А бе тоя Пимпирев не се ли усеща че не сме през '90 на миналия век. Всеки може да види, че базата се намира на географската ширина на Осло. Ми то Мурманск е по-далече. Ква Антарктика кви пет лева базата е преди полявната окръжност. А да ходят на екскурзия в Сибир или Сиктивкар там да изследват популацията на коматите.

Не нужно да се прорукува, разходете се по улиците и ще видите как от ден на ден все повече хората почерняват, а в тези дни всеки втори е станал кафяв.

Най-вече малките деца, от десет едно е седяло на сянка.

пълни гушата си и си живурка живота с пари уж за изследване на Антарктида. Уредил бил живота на цярото си семейство.

Ами значи не ни трябва газ, а климатици.

Слушай този глупак,и се климатизизирай.

На мен ми се струва Божа работа! Все едно преди 50-100 години някой е могъл да предскаже какъв ще е климата днес?!

трудно е, защото трябва да предсказваш и технологичното развитие, също и демографското, а двете заедно имат общо с медицинските и други социални услуги ..

Технологиите стават все по-екологични, а и това с демографския бум ми се струва, че няма да продължи дълго - няма страна, която след като е минала на отрицателен прираст да си е възвърнала положителния прираст. А вече повсеместно темповете на нарастване се забавят! Всеки осъзнава, че е по-лесно да гледаш 1-2 деца отколкото 5-6.

А,бе то е ясно ,че ще става Африка тука,затова ни правите на маймуни от по рано.

пимпирев, мижитурка си ти, мишок продажен!

Проф. Пимпирев не споменава дали като северна или южна Африка.

като западна африка

Лошо, да беше като в югоизточна поне. :(

Ко прайми ся.Амчи тогиз Тецо ши фалира ве.

А банани ще виреят ли????

Пимпирев какви са тия учени от Турция бе? Преди няколко години пак бяхте докарали някакъв турски "учен" ама такъв дето проповядва корана! Скоро джамия и минарета ще имали на българската станция? Какво щяло да стане или не след 50 -100 години хехе какво ни пука! България до 10 години я е има я е няма! Поне ще отглеждаме маслини и ще правим зехтин!

Мале... топлофикация ше трябва насила да продава студена вода.

Няма да е насила, глупако.

AbuTalib

Добре, така е но защо? Този отговор може да се открие в моята книга "Акапунктурата"-2014 г., където споделям, че отиваме към субтропичен климатн поради смяната на полюсите на всеки 25920 земни години. И че земната ос ще бъде на 72 градуса от сегашното си местоположение.

Не благодаря, предпочитам да чета "Уринотерапия - 2010"

акапунктурата нещо свързано с акането ли е ?

както ла.но мухите..

Африкански не знам ама ОРИЕНТАЛСКИ е сигурно ..

Браво на професора и на всички, свързани с тази експедиция и проучвания! Това е надеждата да вървим напред!

точно професора го видяхме във филма на БНТ как дойдоха хората, които инспектират базите на Антарктида да видят върху какво "работят" ексурзиантите начело с Пипончев и ги посъветваха да преразгледат научната си програма, защото рискуват да им отнемат достъпа... и на следващата година подкара 3-4 млади момчета да правят реални изследвания... Ядене, пиенье и некоя сгодна женица...

преди 2-3 години беше докарал тоя същия хитрец. Явно оня си беше платил да търси алах дали го има на Южния полюс. Бил преподавател в Турция по коран!

Глобално затопляне има. Спорът е основно дали се дължи на човешката дейност или не. Тези, които продават петрол, газ, въглища застъпват тезата, че не се дължи на човешката дейност. Тези, които купуват горните застъпват тезата, че се дължи. Ние като граждани на страна, която няма такива ресурси е естествено да защитаваме тезата, че трябва да се развиват ВЕИ, за сметка на петрол и газ. Човек , когато не е сигурен заема страната, която е по-печеливша за него. Разбира се, това се отнася за хора, които са в нормално психическо състояние и си подреждат правилно приоритети в живота.

След 50-100 години в България освен цигани ще имате и негри от Африка!!!

На два пъти суровия сибирски студ спасява руснаците при Хитлер и Наполеон...Сега вече няма да има сурова зима и нищо няма да ни спре да превземем Москва..ха.ха.ха

Сине, пак си пропуснал да си пиеш хаповете.

Е па супер, че си лежиме под дърветата на сенкя и бананите сами че падат върху назе:) А професорчето (или тоя , дека му плаща да плещи) каза ли каков че е климата у самата Африка ?

Само да питам. Като коя Африка? Само Етиопия има три района с тотално различен климат, какво остава за целия континент? Банани и ананаси ще има ли или ще наблегнем на пясък, камънак, термитници и пресъхнали реки?

Ако е имал предвид горещо място, то поне 6 месеца в годината най-горещото място не е в Африка, а в района на Близкия изток - Кувейт, Багдад и др.

След 100 години ще ядем филии с мас и суджуци от африкански слонове

До 100 г. такава държава няма да има.

има много малко челце, за да каква умни неща

А пишките на мъжете ще станат ли африкански? Блазе им на правнучките.

и рязани, в допълнение.

в такъв случай, блазе им на правнуците!

Няма да сме живи да го проверим, професоре. Може и в лед да сме. Една ядрена война и....накрая лед.

Професорееееее..... а, ако след 100 години не се случи нищо подобно и никой не си спомня за теб, тогава какво правим? Или просто се опитваш да придадеш значимост на собствената си личност? Или да осигуриш средства за някоя, интересна тебе програма? Или очакваш да те нарекат българския Нострадамус?..... Никой не знае какво ще се случи след 100 години, вкл. ти! Колкото повече учи човек, толкова по-добре разбира колко малко всъщност знае. А, онези, които мислят, че знаят всичко, всъщност нищо не знаят...

Има една хубава книга А.Никонов за климата на земята, доколкото има писмени документи. Сега такива прогнози са смешни. Но, требе да има ляб за сите професори...

То и прехода от социализъма към комунизъма щеше да се случи за по-малко от 20 петилетки, ама нейсе!

Значи ще бъде възможно жираф (пардон - такова животно нема), т.е. балканско магаре да се влюби в африканска антилопа.

СУПЕР, няма да има парно, топлофикации и тем подобни монополисти, с едни джапанки и гащи цяла година, климата субтропичен дамек по четири реколти на година, плаж пред блока без да плащаш на дебеловратите чадъри и шезлонги, гърчолято и турчолята измрели от жеги и целия туристически поток у нас ... яко, а?!?!?!

а, накъде без климатици?

Наще -фикации са толкова печени, че ще продадат хладилник на ескимосите и печки за отопление на африканците.