Изминалият януари - третият най-топъл от 137 г. насам

Според отчета на NASA, изминалият януари е на трето място по средни глобални температури за последните 137 години.

Обратно в новината

Коментари - Изминалият януари - третият най-топъл от 137 г. насам | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През Февруари 270 човека са умрели от студ поради глобалното затопляне.

в България и в Сахара е било най-студено. Колко ли е била снежната покривка там, а?

да "съдим" Топлофикация, че каза за най-студен януари! Все пак "надежден" източник, а?

На картата се вижда, че само над България е дошъл руския студ , пардон сибирския:)))

Защо глобалното затопляне все ни заобикаля? За нас това беше една много гадна студена зима.

прекрасна истинска зима, точно както трябва да бъде зимата!

Хубава снежна зима, нито един ден без сняг, имаше и топли дни, да се отпуснем малко от студа. Вече започва постепенно затопляне, както му се полага през февруари.

За тук не е вярно, но поне са го споменали. Тук дни наред максималната температура не достигаше -10 градуса. Иначе основно ги е страх заради Венера, колкото и странно да звучи. Там температурите се оказали коренно различни от предвижданите - над 460 градуса, при очаквани 45 градуса на места - даже има филми как хората ходят на Венера. ;) Като парниковият ефект там е, че задържа топлината на планетата и я връща обратно и не се охлажда, а топлината от Слънцето си я нагрява. Частично такива промени може и да са естествени на Земята, но въпроса е, само естествени ли са?

Хранилката на голямата измислица наречена "глобално затопляне", постепенно започва да се изпразва! Наглостта им стига до там, че да нарекат най-студената зима от 50 години насам "гореща". Или само в България сме изключение!? Сигурен съм, че същата статия я препечатват и в други страни, само променят списъка с изключенията.

Пиленце, ако формулировката "средни глобални температури" нищо не ти говори, може би можеш да се ориентираш по картинка? Ммм? Виждаш ли там едно синьо петънце на общия оранжев фон? А така! Е те това е над България. Другото е останалия свят. Оранжевото = топло, синьото = студено. А? Нещо да дрънка в кратунката? Браво, добро момче!

как може да сте толкоеа глупави имам 450 лева ток

Не се оплаквай , това е признак на благосъстояние :)

снега и студа са от октомври-справка враца-каде е глобалното затопляне.тогава да спрем самолети и климатици

Глупости на търкалета... Откъде това самочувствие да предвиждате времето бе, наглеци? Когато природата реши, ще ни заличи с едно кихване. И не разбрахте ли, че вече ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ няма. Има КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ... ;-) нЯКОИ "УЧЕНИ"добре похапват на софрата на страха от природни бедствия... Милиарди се харчат напълно безсмислено...

Топлофикация София ще ви покаже какви са били температурите на земята. Майка ви ще разплаче..!Хайде Фандъкова?!

Картата не е точна. Тука си бяхме в тъмно лилавата зона. Омаловажили са аномалията над източна Европа, а са зачервили Сибир. Нали не е било минус 45 , а само минус 40, така, че едвали и там са брали минзухари. От цялата работа Дунав замръзна, Ниагарския водопад не, ако и следващия Януари излезе рекордно топъл, тука трябва да строим не Белене ами и на Козлодуй да пуснем старите реактори.

Е тези се оляха! Явно, който пише тези статистики гледа някъде другаде!

Жегааа! Ама Топлофикация ни гони за студа. Да живее международното затоплено положение! НАСА да си гледа космоса.

Конкретно у нас, а и в целия регион, толкова студена зима не е имало от много години. Дори в Сахара падна сняг, което се счита за природен феномен. Ако се има предвид лятото в Южното полукълбо, там чета че наистина има необичайно високи горещини.

Гледайте The Great Global Warming Swindle - документален филм от 2007 г. Ще Ви се изяснят много неща за така нареченото"глобално затопляне"

В превод:"Уйдурмата, голямото затопляне"

Също така swindle може и да се преведе като врътка.

Аха, вЕрвай си и продължавай да дишаш замърсения въздух.

От последния ледников период досега все е глобално затопляне.

Дори и да няма глобално затопляне има глобално замърсяване на въздуха, което пак е продукт на същите дейности, спрягани за виновни за глобалното затопляне.

слушаите дедо ви

А, бе ей! Вий нормални ли сте? Такъв студен януари скоро не е имало.

Глобално, пич, глобално. Иначе да, ние сме в центъра на голямото синьо петно...

В България януари беше един от най студените от повече от 70 години насам! В Европа и Русия също зимата до сега беше една от най студените! Как да повярваме в това глобално затопляне,като дори в Сахара,Саудитска Арабия,Ливан и някой други арабски и африкански държави валя сняг и то не един път,не беше някоя двудневна аномалия?!? А за това глобално замърсяване се говори дори в Библията,но там ни предупреждават,че това ще е най голямата лъжа спрямо хората с цел да ги затрупват с данъци и да ограничават свободата им...

Ot схемата отлично се вижда увреждания от над 2700 сателити, контролирани от масови убиици чрeз тъмни хологрмани оръжия

Тука Топлофикация диктува температурите хахах :P

... Илюминатски новини отново! Майка Ви да еба тъпа, продажна копелета!

Хапчетата смени, ния дават страничен ефект - халюцинации...

... тези "смешки" от началното училище ги научи?

Прочетете романа "Състояние на страх" на Майкъл Крайтън, има го и в Читанката. Въпреки че е роман, има безброй препратки към истински документи и за доста неща около "глобалното затопляне" ще ви се отворят очите...

... а след това да прочетат и 1984 на Оруел и повече няма какво да се каже по въпроса с подобни кретенски илюминатски "новини" и защо те се пускат на простолюдието!

Просто слушайте Нинова . Тя ще ви отвори очите и съзнанието и ще ви каже цялата истина .

Ей, много съм наивен, чак прост! Мислех си, че някой пишман-еколог или НПО-вец може да се включи в дискусията, да напише някой смислен аргумент, вместо тези очевадни, изсмукани от пръстите лъжи на НАСА, да ни убеди, че тоя проблем наистина съществува, а не е поредната машинка за правене пари, чрез експлоатацията на хорските страхове ...ама не! Появил се един - тръгна за Нинова да пише?! Какво общо има Нинова с глобалното затопляне?! А бе вие не си ли четете опорните точки?! В такива новини Путин трябва да намесите! Сега тоя коментар ще отиде бадева, няма да си вземете парите за него! Язък!

Променят ли се океанските течения ще видите кон боб яде ли.

По минусите ще позная промитите мозъци !

Не трябва ли по време на глобално затопляне, времето от време на време да се стопля? Поне за малко?

Изчакай да видиш лятото. Промените водят до големи анамалии.

Ало ДИР-е , откога станахте фенове и вярващи в писанията на едни от най-големите лъжци, мошеници и манипулатори в света - НАСА ??

Ми е било интересно, как ,когато се заговори за глобалното затопляне въпроса веднага се свързва със замърсяването на атмосферата, парниковия ефект , като за основен "виновник" се сочи въглеродния диоксид!Промишленост, автомобили, горене на твърди и течни горива и хиляди такива!Никога обаче какъвто и велик анализатор да тълкува тези въпроси не споменава основната причина за увеличения диоксид..Само преди 300 години (когато впрочен е изобретен термометъра) населението на Земята не е достигало дори един милиард! Сега гони 8 милиарда, че и повече! По тази тема да се говори е табу!А колко диоксид "изхвърля" един човек за месец, за година, трудно ще намерите данни!

Значииии.... на фона на невероятния стеу през целия месец януари като прочета такова нещо и ми се повръща от глупости и промиване на мозъка. Аз усетих гробално застудяване, не знам за вас, но из мръзнах цял месец и ми разказа играта сибирския студ в цялата страна - нещо нетипично. И как балканите са изключение от цялата планетарна картинка бе... айде бе... нещо не ми се верва... Глобално затопляне дрън дрън, изменение на климат - да, може да се каже, но не и затопляне - гнусна пропаганда.

Глобалното Затъпяване е само в главите на тъпаците! Резултатите на NASA са нагласени за да показват по-високи стойности. Колко пъти вече ги хващат НАСА да си нагласят данните. Местят си станциите по-близо до градовете, където е по-топло, или пък използват данните от корабите, вместо на измерените в морето, които са по-студени - какви ли не номера правят! На правителството на САЩ не трябва да се вярва за абсолютно нищо!

Въпреки, че у нас това бе може би най-студеният януари от мн. години, възможно е глобално да е бил най-топлият. Обаче да повярвам, че глобалното затопляне (ако го има) се дължи на човешката дейност, не мога. Четох доста мнения на учени, доказващи, че слънчевата активност и др. ВЪНШНИ фактори водят до това. А ние, хората, че замърсяваме земята и океаните е факт. Но замърсяваща промишлена дейност има само на отделни земни участъци и ми се струва абсурдно тя да влияе на климата като цяло.

Според картата температурите у нас са били с 4 градуса по-ниски, а градусите бяха повече - 5 до 6.

Към журнълистъ дету и писал тая статия, абе аланколу докога ще пишете множественото число с А накрая бе.....????? По всички правила на БГ езика /май се казваше Български/ не се пише 10 градуса а 10 градусИ... А мислете, че децата ни също четатат тия работи и си мислят, че сте грамотни и после повтарят неграмотността.... И ТЕ ТАКА ....

Смешен си , но важното е да имаш самочувствие.

Явно и Вие смешни ми и жалък оожаож или както и да се казвате не сте внимавал в часовете.... Но простено да Ви е!!! Всички знаем колко горди сте Вие безГрамотните :Д

Казва се: един градус, два градуса, много градуси, един кон, два коня, много коне, един лев, два лева, много левове и т.н. /забележка - макар че навсякъде пишат сметка в лева, правилното е сметка в левове, в същото време никой не казва сметка в долара, а в долари/

Нелепи писания на нелепи хорица, които никога през живота си не са чували за науката наречена термодинамика.Имало някакви малки области с по-ниски температури.И как се получиха тия области, ако около тях са само области с по-високи температури? Кое охлажда тия области?

И как според теб на Балканите беше студено - щъркелът ли донесе студа? Ще се сетиш...

Ами беше студено, защото поне от една област има движение на студени въздушни маси, което обаче статията отрича.

четете малко повече за наклона на земната ос!Преди 40 хиляди години е бил 24 градуса, сега е 23,4, а минимума е 22 градуса.След това прочетете за зимите и летата в Северното и Южното полукълбо и как зависят от ъгъла на слънчевите лъчи!Учи се в 6 клас! Накрая може да обясните защо в последните 50 години температурите на Антарктика дори падат и дебелината на леда се увеличава?Затова и част от плаващите ледници там тръгват да се откъсват от увеличеното тегло, а не че са се разтопили!

Е тва да изтеглиш късата клечка! Като не върви - не върви.

ако за насаджиите минус 30 до минус 50по целзии на 1/5 от земната повърхност,имам пред вид оная гадна държава, е признак на глобално затопляне, то те определено имат сериозни проблеми и то не само като учени. Всички знаем колко топъл беше януари у нас, Румъния и т.н., но щом насаджиите са казали, сигурно на нас само ни се е струвало, че сме видели яка, истински студена зима...

Проблеми с четенето ли имаш??? ЦИТАТ: Единственото изключение са две малки области в Тихия океан, западната част на Северна Америка и....Балканите. При това, заради необичайната и трайна циркулация, на едно сравнително малко петно на фона на глобалната картина, температурите са с два до около три градуса по-ниски от обичайните. Така е на Балканите, част от Италия и Адриатика. "Къде е Глобалното затопляне?". Този въпрос обикновено си задават някои при студен период през зимата. Отговорът е: Тук и навсякъде. Глобалното затопляне е глобално, именно защото засяга цялата планета.

с четенето нямам, имам проблеми с драсканици и простотии, които се представят за достоверни и научно потвърдени, както и с малограмотни посерковци, които си мислят, че като познават буквите и могат да сричат са стигнали най високото ниво на развитие и познание, което съществува във вселената.

Нинова ти каза , че си е обикновена зима , какво ревеш , че ти било студено . В Коми това са си летни температури . Свиквай .

що ли сития не верва на гладния? Тия нещо се ибават!

Класика: Чукча писатель, нет читатель... Хората ясно са ти казали, че при нас е изключение. За справка виж къде са сините петна.

"Единственото изключение са две малки области в Тихия океан, западната част на Северна Америка и....Балканите." Toва са областите , които ще оцелеят. Сега температурата скача с по 10 градуса, но в скоро време ще скача с интервал от 100 градуса при определени условия.

а бе ненор..малници,през януари температурите бяха все минус десет ! никога не е имало толкова дълго време толкова голям студ!

Дължеше се на Ла Ниня - лошото е, че никога досега не е достигало до нас, Прочети за Ла Ниня и Ел Ниньо в Уикипедия.

чел съм, приятелю, чел съм! и за гълфстрийм дори съм чел, но тази зима , до тук съм изгорил толкова, колкото предната до първи май!

Еми така е , бате Бойко хвърли оставка , и времето на Балканите си е...а мамата :) Останалата част от света са си ОК :)

Бе тия майтап ли си правят?!