Всеки пациент ще получи лечение, здравна карта до 3 месеца

Националната здравна карта ще бъде готова до три месеца, каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на блиц-контрол в парламента.

Обратно в новината

Коментари - Всеки пациент ще получи лечение, здравна карта до 3 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако едно иновативно лекарство се прилагало в 1/3 от страните на ЕС, България също щяла да го приложи....?!Предпазливи сме, демек, да не си изтровим народа...! А нали новото лекарство първо е било приложено в 1 (една) държава...после в 2....после в 3 и т.н.та до 10...! Тези абдали с какъв акъл са го прилагали, те не мислят ли за народа си....?!

Хей идиоти ли сте или глупаци,че гласувахте за палача си? Е нема такъв народ.

И за какво ми е тази здравна карта след като ще ме лекуват според разпорежданията на тоя същия дето толкова години е финансист ама се прави на ударен за нещата в здравеопазването...НЕ картата лекува господине а ефикасните и навременни лекарства и диагностицирането...Ама какво ви вълнува вас всеядните властници щом като пръднете идва линейка от правителствена да ви настанят там...

След като герберите окрадоха по времето на Дянков над два милиарда от здравната каса ,със съучастието на настоящия министър ,същите тези мръсници са се заинатили да дадат от нашите пари двадесет и пет милиона за здраве на нашите сънародници .Да хванеш да им счупиш главите на тези синковци.Мръсна измет се събра в тая шайка Герб.

Тоя министър с днешна дата беше превърнат от герберастите в мюре.Ще го отстрелят без да им мигне окото за да спасят задниците си след народното проклятие за спрените лекарства.

Ами нали тоя е правил бюджетите бая време и много добре е забъркан във всичките каши така че няма защо да е мюре на някой когато сам се е цанил и бая време гушка от държавата

Вчера, 13.12., "правителството гласува да се увеличи с 514 млн. лв. максималният размер на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от регионалното министерство. Обяснението е ЗНАЧИМИ ПЪТНИ ПРОЕКТИ, изпълнението на които ще стартира в началото на 2018 г." Приоритетът на приоритетите на Асфалт Паша е константа. За разузнаването, за МВнР, за съдебната власт и за др. м-ва на опашката подаянията са отделно...

За всички ще има лечение! Ат кръста нагоре - Аспирин, от кръста надолу - Аналгин. За какво са ви нови молекули?

Фармацевтичната комунистическа мафия в България е много силна и заедно с лекарската мафия и НЗОК убиват българския народ. Тъпанаря Кольо Парамов е поредния червен изрод, дето ще напълни джобове за сметка на здравето и живота на българския народ. НЕ ВИ ЛИ СТАНА ЯСНО, ЧЕ ГЕРБ СА МАФИОТИ-КОМУНИСТИ, СЪЩИТЕ КАТО БСП, ДПС, ОП, НДСВ, ВОЛЯ, ...?

На тъпите дебили още не им стана ясно, че ГРЪБ са комунисти в червата. Като комунистите от СДС, ДПС, НДСВ, АТАКА и така нататък!!!!

Докато лудите се налудуват, животът на болните гасне: "Пациенти с рядко заболяване остават без животоспасяваща терапия заради забраната здравната каса да плаща нови медикаменти. За това предупреди националният консултант по пулмология. Според професор Коста Костов с белодробна фиброза са диагностицирани около 100 души, а единствените медикаменти, които могат да удължат живота им, в момента не се плащат от Здравната каса. Тодор Тодоров е на 64 години. Тази пролет му поставят рядката диагноза белодробна фиброза. Tодор Тодоров: Това заболяване е нелечимо. Не мога да дишам! Все повече се влошавам! Няма лечение! Според лекарите развитието на болестта може да се забави с 2 нови медикамента. Те не се заплащат от здравната каса. Цената на единият е 4500 лева и стига за един месец. В момента Тодор го получава, като подарък от фирмата производител. Но се надява здравната каса да започне да го плаща. Тодор Тодоров: В края на краищата осигуровки сме плащали. Иска ни се да живеем и ние. Ако го има това лекарство. Просто животът ми си отива. Без адекватно лечение пациентите умират след 4-5 години, обясни националният консултант по пулмология. Животоспасяващите медикаменти нямат заместители и се прилагат в много европейски държави. У НАС СЕ ВОДЕЛИ ПРЕГОВОРИ ЗДРВНАТА КАСА ДА ЗАПОЧНЕ ДА ГИ ПЛАЩА ОТ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА. НЕОФИЦИАЛНО НАУЧИХМЕ, ЧЕ НАДЗОРНИЯТ СЪВЕТ НА КАСАТА ОТЛОЖИЛ РЕШЕНИЕТО.... ...От здравното министерство отказаха коментар. Неофициално се твърди, че се търсят възможности за осигуряване на нови медикаменти за пациентите с редки заболявания, които нямат алтернативно лечение. Една от възможностите е болните да се включат в така наречените "състрадателни програми" и лечението им да е за сметка на фармацевтичните компании. Според експерти,обаче, тази мярка се прилага само при разработване на нови лекарства, които са в процес на изпитване."

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Не ни занимавай с глупости, а кажи кога ще махнете Здравната Каша най-накрая? Още колко българи трябва да умрат? Кога ще спрете с тоя геноцид?

БОГАТИТЕ И ОБЩЕСТВОТО Действителността в САЩ И ЕС е най-доброто ДОКАЗАТЕЛСТВО за пълната несъстоятелност на либертарианските идеи, колко ПОЛЕЗНО е неравенството, защото то АМБИЦИРАЛО хората да работят повече и как богатите ТРЯБВА да станат по-богати, за да имат ПОЛЗА и останалите. Да, от увеличаването на богатството на богатите имат ПОЛЗА жените, децата и любовниците им, но в НИКАКЪВ случай обществото КАТО цяло. Обществото НЕ печели нищо от това, че ПОЧТИ целият ресурс (власт, капитал и реална информация) се концентрира в ръцете на НЯКОЛКО богаташи (лидери). И тази тенденция НЕ МОЖЕ да бъде приветствана, както ни СЪВЕТВАТ лидерите. Тя ТРЯБВА да бъде постоянно оспорвана и в крайна сметка, прекратена. Естествено, концентрирането на богатствата в ръцете на малцина НЯМА да спре ей - така, от само себе си. Този процес МОЖЕ да бъде спрян ЕДИНСТВЕНО чрез демокрация и свобода, и пълна прозрачност (Швейцария, Исландия), от и за ВСЕКИ гражданин, защото това е ЕДИНСТВЕНИЯТ контролен механизъм за обществото тук и сега, всеки ден. Какво е демокрация, какво е свобода, какво е пълна прозрачност за една държава. Никой представителен политик в САЩ и ЕС, НИКОГА няма да има СМЕЛОСТ публично да каже на останалите, кратко и ясно определение за тези три "малки" основни въпроса, валидни за ВСЕКИ човек: 1. Какво е демокрация; 2. Какво е свобода; 3. Какво е пълна прозрачност за една държава. А сега какво.

БОГАТИТЕ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СЕ ЛЕКУВАМЕ В ЛЬО РАЙХА .... А АКО ГЯУРИТЕ ИЗМРЕТЕ , ЩЕ СИ ВКАРАМЕ БЕЖАНЦИ ДА НИ БАЧКАТ

то не се знае кой на кого ще бачка, щото бежанците не са като нас да си кротуват, те ще накарат всички гяури да им работят

От ви не ева пу.т.ката ма.й.на? Тоя бял мазен комунистически кочан на снимката да ми яде хоя... Народа никой го не ебава за слива. Тия ги слушаме вече 30 години. Днес шяхме да се оправим, утре щяхме да се оправим, магьосницата Ванга казваше, че след 14 години ще се оправим, и че жена щала да ни оправи.. Мафията БКП=ВСДС-ОДС-БСП-ДСБ-БЗНС-ДПС-ГРЪБ-ПФ-РБ-АТАКА оправи собствените си банкови сметки...За вас им е през чепа. Вие сте само едни безправни скотове и бели роби на тандема Боко Банкянина и Делям Прасето

ЗАПЛАТА И ДАНЪЦИ ИЛИ РОБСТВО Всяко работещо физическо лице, трябва да плати данък и задължителни осигуровки, определени и наложени чрез сила от друг - общо 28% всеки месец. Всеки гражданин в България трябва да плати данък, определен и наложени чрез сила от друг - ДДС 20% . Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг - данък ДДС 20%. Всеки гражданин в България трябва да плати "данък", определен и наложени чрез сила от друг - акциз горива над 50% плюс данък ДДС 20%, общо данък горива е над 70%. Във всички стоки и услуги участва наложено взимане от друг, "данък" акциз горива - средно 10%. Общо данъците в България, наложени от тях върху един трета категория човек, извинете, труд в момента са много над 58%. Следват още данъци, наложени върху теб чрез сила от друг: недвижимо и движимо имущество, винетки, задължителни застраховки, още акцизи и т.н. Задължителни взимания, плащания, данъци в България за 201Х/2017/201Х г. са: Всяка частна компания - 15% Всяка държавна компания - 60% Всяко физическо лице, например: пенсионер или работещ, или дете, или безработен - 30% (20% ДДС плюс средно акциз горива 10%) Всяко работещо физическо лице - много над 61% "Свободата при демокрацията НЕ е гарантирана, когато хората ТЪРПЯТ частната собственост до такава степен да се разрасне, че да СТАНЕ по-силна от самата демократична държава. Това е залегнало и в ОСНОВАТА на фашизма - да управлява ЧАСТНАТА собственост на правителството чрез ЕДИН вожд, една ГРУПА ("шепа") или власт на някаква ЧАСТНА клика." Франклин Делано Рузвелт - ЕДИНСТВЕНИЯТ американски президент, избиран повече от два пъти.

алтернативните лечения на тези, които спряхте с безчовечния си мораториум бе, мършояд нещастен!?Защо мълчиш и дума не обелваш с истинска информация!?Дай за всяко спряно с мораториума лекарство, с какво точно друго, смятате да лекувате болните хора!?Не смееш дума да обелиш, нали!?Защото ще се окаже, че дори и да предлагате нещо, то ще е някаква безнадеждно остаряла "химия"!?Отдавна отречена от медицинската наука,че ефективно лекува заболяванията и техните особености!?Наличието на достатъчно хора в страната със задълбочени познания върху лекарствените системи използвани за лечение при болните хора, били те лекари или не, това ви плаши и мълчите като бити гъзове, какви уж, алтернативни лечения сте били осигурили!?

Само дето няма как да внесеш 15лв. осигуровка на месец а да искаш лекарство за 2500лв. Сметката не излиза. НОИ и не е мандра да крадете кашкавал. Комунягите винаги сте живели на гърба на обществото.

15 лв. е за безработни другите са по-високи, за твое сведение във Франция за безработни е 4 евро и няма потребителски такси

посерко, на голям кръволок ли се пишеш!?Като си толкова голям кръволок, върви в някоя кланица , пък пий кръвта на нещастните животинки там, докато ти се разпори задника!

Ако искаш скъпо лекарство, купи си го сам. Никой не те спира. Но комунягите сте свикнали на крадено.

роден на 2.07.1955 софия - 62 годишен след 2 години щастлив пенсионер.няма ли друг по - млад ......

"всеки пациент ще получи лечение" Казано така излиза че всеки човек имащ нужда от лекар , отива в болницата и получава лечение. Ами тези които нямат осигуровки , но са пациенти и те ли ще получат лечение?

в София е пълно с мангасари, ама враш!!!

Навсякъде по болниците е пълно с цигани.

Стига с тези комунисти бе, кафа, няма ли други хора, неопетнени,за министри, премиери, президенти, прокурори,...? Този червен тиквеник ли е най подходящ за министър на здравепогазването?

.....медикаментите ще бъдат осигурени от производителите. ..... Сиреч - ще експериментират?

Няма да има прекупвачи и комунистите ще гладуват

на американски фармацевтични корпорации. В цял свят изпитанията на лекарства правят срещу хиляди пари, а тук това ще е безплатно- ликвидират ни по всякакви начини - това е!

В храма на здравето влезнаха търговци, не мокжете да търгувате с човешкото здраве и живот другарче комунист Парамов

Ами и ти върви учи 6 години обща медицина, още 5 за специалност, похарчи един чувал пари и след това лекувай прости, алчни, крадливи и вечно недоволни комунисти без пари. Кой те спира?

Я! Това вече прилича на предизборна кампания.

е на 60 години, има трудов стаж 41 години, няма възраст за пенсиониране, но пък болен от Паркинсон, треперят му ръцете, а е счетоводител и сега нито може да пише, нито може да ползва компютър, всичко прави три пъти по-бавно отпреди, но в БГ не дават инвалидност на хората, които ДОКАЗАНО са болни от Паркинсон... Ееее, кажете ми, що за държава може да бъде това нещо, където ние имаме нещастие да си живеем?!

Да забраниш заплащането на новите лекарства не е здравеопазване, а точно обратното! Тези пари се събират от нашите осигуровки, нямаш право да забраняваш нищо! Оставка, мръсник!

Само дето няма как да внесеш 15лв. осигуровка на месец а да искаш лекарство за 2500лв. Сметката не излиза. НОИ и не е мандра да крадете кашкавал. Комунягите винаги сте живели на гърба на обществото.

40 години осигуровки, НО сега си получил само един сплескан?

Тогава защо се забраняват новите лекарства, а не скъпите? Въобще какъв е този критерий за забрана на определени лекарства за финансиране?!? Най-лесно е да забраниш най-напредничавите лекарства. несравнимо по-трудно е да спреш източването на касата от фирмите на Марешки и частните болници на приближените на Борисов. Там не се пипа, нали?