Няма да закриват столичното кино ”Влайкова”

Столичното кино "Влайкова" няма да бъде закрито, съобщава БНТ по повод информация на национален седмичник, развълнувала стотици в социалните мрежи.

Обратно в новината

Коментари - Няма да закриват столичното кино ”Влайкова” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко мацки съм пребарал на тъмно в това кино не е истина...Колко любовни трепети, изродили се в секс съм имал след това, също не е истина..Нейсе...

"...завещанието на неговата създателка - Мария Влайкова. Тя дарила парцела, вложила лични средства и дори теглила кредити, за да го има. Но поставила едно условие: никога да не се променя статута на мястото." В друга тема, за презастрояването в Младост, едни инвеститори нападаха хората с думите - а ти ако имаше парцел, нямаше ли да го застроиш и да изкараш пари, а, а... А дано този цитат им върне малко... не човешкото - за него трябва доста да се променят, за да имат шанс в този живот. Поне шансът да не се преродят в червеи да им върне, а да оставят и мъничко добро след себе си. Благодаря на модератора, че разбра тясната връзка между двете теми и не изтри това скромно мнение.

Дано пипалата на Крадлива Йорданка не се докоснат до киното!

От кога си мечтая да ходя на лов за дивеч с препаска и дървени стрели... Вие не мечтаете ли? Ако не мечтаете за подобно неща, защо искате да гледате филми на техника от 30-те години на миналия век и да седите на столове, от които не знаете кога ще паднете? Всяко нещо с веремето си са казали хората. Колкото пъти съм ходил на такива места, после съм се псувал, защото няма начин в тези салони да се събере нормално човек с височина 2.04м. Винаги излизам от там схванат и с болки с колената, врата и кръста. Като ви харесва, ходете на такива места, аз съм пас и въпроса, както трябва да ви е станало ясно дори не е в пуканките или техниката... По същата причина не ходя и на театър и опера. Ако ходя, седя в ложите, защото мога да си преместя стола където искам, но пък ложите са на толкова безумно място, особено в софийска опера, че една седмица ме боли врата после.

Ти нали осъзнаваш факта,че света не се върти около това, че имаш болки от схващания по цялото тяло?!!! Както и факта,че ,ако започнеш малко повече да се раздвижващ с пдходяща програма няма да има нужда да се оплакваш на целия свят къде точно и какво те ръчка, схваща ти се и те боли. В крайна сметка колкото и да ти е трудно за "преглъщане" ти не си единствен. :)))))

Очевидно си си самодостатъчен и нямаш нужда от повече култура. В края на краищата има и такива хора, но надали светът се върти около тях.

ох, дете, ти си жива развалина и определено се схващаш на места с култура - лежѝ пред телевизора на пода и дано ти помогне в схващането на нещата.

Да изчезнаха всички кина , а в квартала ,в който живея аз и моите родители бяха емблематични кината "Левски","Сердика","Изток.Някои са сринати до основи , а други са трансформирани в нещо коренно различно.Остана само "Влайковва" ,ама апетитите на различни видове "инвеститори " са огро-о-омни ипредполагам, че ще сринат и бастисат киното,както си му е реда и както стана с всички останали киносалони в София.Абе друго си е да хрупаш ГМО пуканки , и да се качваш краката на облегалките

Друго си е , да си дърт и изкукуригъл , с носталгично мислене !

Друго си е да си млад, тъп и чалгар. Може и да остарееш, но все ще си останеш прост.

Толкова млад ,а вече тъп и глупав, а като допълнителна екстра лумпенизиран

Браво на хората,който се грижат и подържат това кино.Кино Влайкова винаги ще съществува.Успех.

Хубаво е, че някой все още се сеща, че има нужда от някаква неширпотребна култура! На младини съм свирил на доста концерти там, а и съм посещавал много стойностни такива . Дано това продължава и в бъдеще! Само искам да обърна внимание, че трябва да се направи нещо с улицата там. Не е нормално на тясна двупосочна улица да има паркирали коли и от двете страни. Често минаването от там с кола се превръща в мъчение! Общината трябва да си свърши работата.

Господин Големанов, четете какво пишете! Кино Влайкова няма нищо общо с улица Иван Асен!

Не си софиянец,"Софиянец"! Киното се намира на ул.Иван Асен II,само дето от кино Влайков е станало Влайкова!Днешните писарушки просто пишат само за пари.

ей не се пишѝ с това име, след като не знаеш къде се намира най-старото кино в София - ул. "Иван Асен II", преди по нея движеше трамвай N3.

Станева не може да си обясни кога и как успяхме само за 20-ина години демократичен преход, да се простим със старите киносалони... - Ами моме, кой ти ходи на кино - има Zamunda :))))))))) Лично аз не съм ползвател точно на Zamunda...

То по тази логика и на концерт не трябва да ходиш ......... ама според теб дали е същото като усещане???

Абе друго си е да си седнеш в къщи на дивана с биричка в ръка и крачка на масата! Къде ще ходиш по някакви си кина, театри, концерти....Ми то затова има кЬмпЮтОр! Нъл тъй?!!!

В квартала само киното , хлебарницата и рибарския магазин не са си сменяли предназначението .

Това беше улица само с занаятчийски дюкянчета и магазини. Имаше една питиепродавница в която дядо ми ме пращаше да му купувам вино като дете.

Забравих тапицерите .

Закрийте всичко, бе глупаци, закрийте и държавата най-накрая! Такива безумци не сме имали, откакто е създадена България. Като върнаха кино "Цанко Церковски" на бившите собственици и какво направиха от него? Тоалетна. Това ще стане и с хубавото кино "Влакойва". Не си уважаме миналото, затова няма да имаме и бъдеще.

Поста на 15 ме подсети, че ще е хубаво да си заведа децата на истинско кино в салона на "Влайкова". Да видят къде сме гледали първите си филми без да ти мляска някой пуканки около теб.

Не бива дори да се предлага закриване на киносалона Влайков! Да се асфалтира ул.Цар Иван Асен бе подложено на граждански дебат... Фурната до киното също е на повече от 60-70 години...

Най-после една позитивна новина - поне едно културно средище ще оцелее и то във вида, в който е създадено! Браво! Обаче понеже София се напълни със селяндури, няма коментари под тази новина, тъй като живеещите в града нямат памет за местата за култура. Срам!

Улицата не е "Иван Асен", а "Цар Иван Асен II" поне се научете да различавате улиците преди да се правите на "разбирачи".