Коментари - КФН приключи работата си по изграждане на алтернативи на системата "Бонус-малус" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така презентирано е само малус. Бонуси май няма да има....

Каква информация разбрахте?

Е само 14 коментара за нещо което буквално и реално ще съсипе всички българи...хора защо траете...от догодина ммого от вас няма да могат да си платят ГО...и за най-малко и не забележимо днес нарушение от утре сте сочени с пръст и сложени в списък с опасни шофьори...защото някакви скапаняци искат да тънат в охолство и зад някакви абсолютно неверни примитивнонизмислени мотови, дето и дете може да разгадае, че е лъжа, ще ни дерат по няколко кожи ...само тук хората позволяват така да ги тероризират некви мутри и богаташи с власт

Който няма пари за гражданската или изобщо няма пари, или има много произшествия и го е страх заради това. А като удари някой скъп автомобил или сгази човек, тогава ще разбере цената на застраховката гражданска отг. или липсата на такава.

Писна ни от мафиите в БГ. Финансова, банкова, енергийна, имотна, фармацевтична, горива, туристическа и мн. други. Сега и застарахователната се активизира. Ами то правителството не сварва да им създава законите бре. Бъкгарино, зашо не си пред парламента с камъните в джоба?!?!?

Да не говоря че, полицайчетата потриват ръце като мухи. Всичко това налива пари в техния джоб и повишава корупцията. Не че, сега не е висока, но може и повече.

Stan Stan

Ха дано рисковите водачи получат по-високи застраховки. Ама дето кротките щели да получат по-ниски застраховки - откъде накъде ? Застрахователите ще си приберат разликата, кой ще ги задължи да я делят с клиентите ?

а защо ще я предлагат до края на лятото на 2019 г. ? Половин България кой на село , кой на планина , кой на море , кой в чужбина. Кой какво ще обсъжда в такива условия бе? 100% пак ще има малус за всички и бонус за почти никой

Единствено цели още да скубе хората. Едно време имаше ВИС СИК сега имаме Сикаджия Премиер. Няма да плащаме и това е, още малко остава да прелее чашата на търпението на Българина. Като прелее ще излезем и ще ви стришим главите, Вартоломеевата нощ ще ви се стори децка игра.

ей неграмотник , да не би премиера да е измислил тази система. Тя е утвърдена в много бели страни от много време. като не спазваш правилата и причиняваш ПТП нормално е да плащаш повече. И никой не те кара насила да плащаш Г.О, няма да караш кола. Иначе много лесно - плащаш 200 лв да се разхождаш с прогнилият си таралясник и като чукнеш някое скъпо МПС - бам , застрахователя ще плаща едни хиляди левове , щото бил ДЛЪЖЕН ! Много лесно така,нали ?

В коя държава внедрила Б/М се вземат предвид при изчисляването на премията по полицата пътни нарушения непредизвикали ПТП или някави марериални / нематериални щети?

За застрахователите бонус, за шофьорите (м)фалос...

застраховката е договор между частни лица! каква е работата на държавата да се меси??

Плащаме 2% данък върху всяка полица. Колкото по скъпа полица толкова повече данък

Плащам и 20%ДДС ,чорбаджи

Stan Stan

Намаление на катастрофите и пострадалите. Които са около 20,000. Вкл. инвалидизирани. Вкл. инвалидни пенсии десетилетия наред - това са стотици милиони.

Обобщено . Вдигаме цената с 200% и който няма нарушения (бонус) му правим 50% отстъпка . Който има нарушения му е вдигаме с още 50% ! Да ви е честито новото НАЧУКВАНЕ !!!!