Коментари - Екоминистърът отмени решението си за Пирин, ще има екооценка | Днес.dir.bg

Екоминистърът отмени решението си за Пирин, ще има екооценка

Екоминистърът отмени решението си за преценяване на необходимостта от извършване на екологична оценка на плана за Национален парк Пирин.

Обратно в новината

Коментари - Екоминистърът отмени решението си за Пирин, ще има екооценка | Днес.dir.bg

Коментари

има си хора, които да спират незаконната сеч, на които им се плаща. Ама той Герджика не успя да хариже Пирина и Родопите на Симеон, та сега може би ще му разреши да строи там.

гледай това комунистическо правителство. Някои да се съмнява да е друго?! Та гледай - ако беше редовно КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО - жална ни майка!!!

Това е Булгаристан.Дай на българина малко ама малко власт и му гледай сеира.Служебно правителство: Задължение: Да организира.Повтарям да организира провеждането на избори за парламент а не да осигури на свои хора лапачка.Не забавна оставка както на служебното правителство така и на този който го е назначил!Такива гафове нарои това правителство че няма аналог.ОСТАВКА!!!!!!!!

Всички които в момента са пред МС трябва не да искат "оценка" на плана за управление, а да отидат в горите и да спрат незаконната сеч, която е най големият враг на природата в България, ама не смеят. Не смеят, защото ще ги бият от билата на планините до най близкото населено място. Дървената мафия ще ги сбърка. А сега тук е хем лесно, хем весело.

А ти какво, ще чакаш наготово, разпоредительо на мухите?

Нова република сезира прокуратурата и те се сетиха да отменят АБЕ, АКО МИНЕ....

Екологичната оценка се прави от експерти на МОСВ - дирекция "Превантивна дейност", отдел "ОВОС И ЕО"

Без нито една стотинка платена на частни лица или фирми? Та значи седят си едни чиновници в едни офиси и си пишат ли пишат. Без да ползват услугите на частни лица или фирми. Много интересно, САМО ДЕТО НЕ Е ВЯРНО.

"Новият план за управление на парк Пирин няма нужда от еко-оценка както и нито един план за управление на парк в България досега не е имал. Еко-оценка се прави на конкретен обект, а не на план." Защо Радан Кънев и "Да, България" защитават монопола на Банско? Статията е в сайта "Гласове" - интересна е. ЧЕТЕТЕ хора, четете и мислете.

Лъсна истинското лице на служебното правителство. Не си гледа изборите, ами е тръгнало интересите на експлоататорите на природата да защитава. Ние, българите, ще станем "всички за един". Българи, не позволявайте да ви отмъкнат изпод носа природата, само и само един от Кой да се обогатява. Да му приседне дано!!!!

Тъй като не съм много наясно искам да попитам дали при изготвянето на еко оценката се ползват външни консултанти.

d4

егати и държавата! егати и правителството... тука има-тука нЕма. затова сме и на опашката.

Verno ee! Samo pulni bokluci ostanahte tam s mnogo malki izkliuchenia! Mezhduvprochem ti zashto ne oblizvash posranijat guz na drugaria borisoff,bre Bokluk? Kakvo chakash,mamichkata da ti eba i psihopata!

В "белите"страни,като Швейцария,Австрия,Италия,Франция....винаги има баланс.Има природа,има и туризъм,писти,влекове,хотели-всичко.Всичко съобразено,съответна инфраструктура,запазени природни ресурси и дадености.Пък и ти да видиш,печелят за страх. У нас,в Държавата на простаците,мутрите и олигарсите,това е една мечта.У нас,овцата се коли и дере.Еднократно.Не,както там,леко да се стриже,многократно и с переспектива.Важи не само за Пирин-същото е в Стара Планина,Рила и по късичката ивица Море.Съсипия,алчност,безхаберие и нагъл непукизъм.На принципа-след мен,потоп. Прости ли били гърците,че си опазват 12 хил.км.,плажове!?Или че внасят дървени въглища от БГ!?

и докога така. Тази министърка, която се пробва, ако мине, да си стяга чантата и там откъдето е дошла. Разпищолиха се от вратата. ВЪН.

Ето какво излиза в Гугъл за госпожата зам. министърlink Чий ли е интереса да се строи?????

Мариела Начева Длъжност: Зам. председател CFO, KRAM Complex Engineering JSC Tags:2009 - 2010

Мариела Начева Длъжност: Зам. председател CFO, KRAM Complex Engineering JSC Tags:2009 - 2010 link

А не забелязахте ли, че госпожата зам.министър е била финансов директор на Българска Фондация Биоразнообразие в далечната 2005?? Дали приятелчетата от БФБ не са я "стимулирали" да "посъветва" Министърката да си оттегли решенията??

Маменцето ви комунистическо....

НяКОЙ ще поеме ли отговорност или ще се скрие пак в груповата безотговорност?!?

Комунист и отговорност?те нищо не знаят,не са чували,те само са временни....

Служебното правителство и президентът веротно искаха така бързо да прокарат застрояването в Пиринно добре, че природозащитниците веднага реагираха и Радев се усети, че хората ще излезнат на протест промени намерението. Още БСП не са дошли официално на власт, но веднага действат да налапат големите пари. Безобразие. И пак гласувайте за комунягите. И вижте президента с кого се съобразява.

За упоменатите действия в статията има отговорни лица! Министър, ресорен заместник министър, директор на дирекция. Да видим кой кого подведе и кой ще понесе отговорността, макар че принципа е ясен и тримата "ВЪН"!

затова народа ги е кръстил със звучното ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ

Според мен трябва да се намери някакъв баланс.Не може разни НПО-та да рекетират всичко и всеки и всичко и всички да се съобразяват с тях под предлог екология.Но не може и всякакви фирмички и кебапчии да нацвъкат навсякъде с бетон и скара -бира планини и полянки и плажове.

НЕ може НПО да рекетират , ама може цялата държава да обслужва бизнеса на Цеко Минев- да му спасява банката и без пари да му харизва национален парк! В Стара планина малко ли незащитени територии има - ща не построят десет лифта там , ами в Назионалния парк са се прицелили!

Не искам да влизам в спор по темата просто изказах мнението си, и не взимам ничия страна.

А къде са НПО-тата при масовата сеч от ромите. Идете в Странджа и вижте за какво иде реч.

треее с твърда десница а не мека китка се управлява тоя матриал. Стига са ни управлявали еврофейове от вън!

Да се готви Мусала!Царят-лисица,не случайно се появи.Царският шут и комунистически слуга,не е станал случайно министър председател.Разчисти пътя на комунистите,а те ще се отблагодарят на лисицата.Този филм сме го гледали и ако не внимаваме това ни чака.Морският бряг-презастроен,Пампорово прилича на град/няма само тролей/Рилските езера-скара,бира.Лакомията ще унищожи красивата ни природа.Турист съм и обикалям планините.Виждал съм такава сеч,до голо,все едно стадион В.Левски ще се мести в гората.Виждал съм,чужденец как плаче като гледа тази картина и ни пита "Тук диваци ли живеят?".Ако на ГЕРБ се забелязва построеното/охулвано/,то след другарите остава непоправимата разруха.

Да, така е. От самолета се вижда, че никаква гора не е останала в Пирин. А уж бил национален парк. Нека Господ да съди тези, които изсекоха вековните гори в Рила и Пирин, които ни вземат въздуха и природата. Преди 27 пеехме "БКП, вземи си панелите, трабанта, но въздухът ни остави". Уви, и въздуха ни взеха...

А защо и как стана така, че вместо общината в Банско частна фирма е собственик на социалистическо съоръжение? Лошо ли щеше да бъде сега общината да си получава приходите от лифта? Същото се отнася и до Витоша. Защо богатата Столична община не построи лифтове и подходяща според закона инфраструктура? Определението публично-частно означава пладнешки грабеж от държавното или общинското в полза на частното!!!!!Всички го знаят и всички мълчат! Докога?

Сигурно и на Витоша не трябва да има модерна ски зона? Спорът трябва да е как да регулираме монопола на ски-концесионерите, а не дали трябва да правим още ски зони. ТРЯБВА ДА ПРАВИМ ОЩЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ПОВЕЧЕ СКИ ЗОНИ. Не може цялата икономика да се крепи на ИТ сектора - просто защото няма как на всички да им върви математиката. В никакъв случай не защитавам българските концесионери на ски зоните - най-малкото, защото само тук плащам за паркинг при положение, че си купувам карта за лифт. И само тук плащам значително по-скъпа бира на пистата, отколкото в кръчмите в населеното място. ОБАЧЕ ТОЗИ ТУРИЗЪМ ПРОСТО СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГО РАЗВИВАМЕ. Както сме длъжни да развиваме дървообработващата промишленост, която без сеч не става. Трябва да има пасища , за да пием истинско мляко, което също не става ако всичко е гора. Това, което не трябва да правим е като коне с капаци да мислим само за резервати и забрана на сеч, като в същото време решаваме, че да се греем на дърва е много екологично като всеки, който е чел знае, че там , където говорят за отопление на дърва става въпрос за сухи дърва и котли с ВИСОКО КПД. На същите места НИКОЙ не си позволя да гори дърва и да прави пелети от дървен материал, който става за мебели и за строителство. Та проблемите са съвсем различни от това, за което еколозите реват. Не съм вярвал, че ще доживея някакви младежи с мляко по устата да смятат, че това, че ходя на ски пречи на природата. Ами ходя зимата на ски, лятото правя преходи. Сигурно трябва да си дебелея вкъщи за да съм еко.

Трябва ти калций, следователно ти трябва мляко, следователно ти трябват пасища за кравите, следователно ти трябва да бъдат изсечени гори, за да се освободи място за пасища, следователно решението на МОСВ да подарим планините си на Цеко е правилно. Страшна логика.

Ако прочетеш по-внимателно какво съм написал може и да разбереш, че и аз не одобрявам монопола на ски-концесионерите у нас. Може и да разбереш, че явно ходя и в чужбина и мога да направя реална преценка какво точно ни куца, че да не печелим всички от това, а само определени хора. Първо се чете, после се пише.

Излязоха от гардироба.Не виждате ли,,цара,,пак се натрапва даже и сина си пробутва.Да вземат власта Бсп правят от невъзможното възможно.Сега е момента да ги накажем за ОГРАБВАНЕТО.Вразуми се народе,разбери кой те докара до тази беднотия.

Пфуууу, а точно имаше светлина в тунала!

eдно разумно решение в полза на бг туризма ще вземват и ще го отменят под натиск после. уелкъм то България

За тези, които унищожиха природата на Пирин - вън!

Това изисква само две неща: ОСТАВКА и РАЗСЛЕДВАНЕ, чии интереси (и защо) обслужва министъра.

Товя не трябва да се потули. Преследване до дупка и затвор за виновника!

Какво значи отмени? Защото хич й нямам вяра на тази времянка дето гледа да си напълни торбичката за няколко месеца власт. Внимавайте да не ни изпързалят!!! А тези дето сравняват Банско с австрийските и немските Алпи имат много здраве от Арменския поп. Структурата и височината на Алпите са съвсем различни и там няма изсичане. За огромната площ на Алпите да не говорим. Така че е съвсем естествено да имат повече писти. Все едно да сравняваш по дължина гръцкото с българското крайбрежие. Те по-рано и с това се оправдаваха когато бетонираха крайбрежието ни. Само дето сега народът ще ги изрине заедно с жълтите павета от София. Мимикрията вече свърши господа лапащи политици и управляващи!!!

Ако може престанете да лъжете, че в Алпите пистите са над гората. Вече доста хора сме ходили на ски там и е обидно да се четат такива глупости. В Алпите курортите почват от села с надморска височина 600-700м. и реално най-много писти има в ГОРАТА. ЗАЩОТО НЕ ДУХА ТОЛКОВА. Има и високото за да се кара и като се стопли, но в гората са повече.

Надъхани от простите си кебапчии и продажни социолози, другарите са решили, че ще спечелят изборите и точат ножове и вилици за предстоящата лапачка..Сега само леко загряват...Ако мине...Сигурно вече обмислят коя банка да катурнат...Тези приказки за валутния борд, дето се промъкват тук-там...Не са случайни...Грабежът се подготвя

По случайно съвпадение кътканата банка ПИБ спря да осребрява чекове в американски долари. Случайно. Хеххе. Моля ако някой се обиди и ми се сърди за пускане на слухове, да не се притеснява да ми пише. И да отиде с някой чак да пробва, преди това.

Само не знам, как смятат да се евакуират...Дано да са обмислили и това.Не ми се гледат тежки сцени и кървища...А ще бъдат неизбежни..Само другарите да посмеят и...Ще им е за последно

Нищо чудно и да спечелят. Вече 5 пъти са го правили.

Железата за ограждане на Парламента са в готовност.... ГЕРБ=бсп=дпс

Кога Грджиков и шайката около НДСВ ще имат отново шанс да бъркат в кацата с меда!??? Лошото е че министърката сега трябва да връща парите дето са и ги дали за това и решение а тя най-вероятно вече ги е разпределила по верижката! Много лошо Герджиков,много лошо! Корумпиран дядка!

И от къде на къде служебен министър ще взима такова решение? Те за сложени само временно, т.е. трябва да взима решения само при належаща нужда!

"Риболов в мътна вода" се нарича.

Много бъркаш ,служебният кабинет има абсолютно същите правомощия както и редовният ,няма само законодателна инциатива ,така ,че може да прави каквото сметне за добре в управлението.

е НАЙ-НАЛЕЖАЩАТА нужда на нашите политици и "бизнесмени".

d4

така ще е тя. ако мине номера в суматохата... но никой не се позовава на Конституцията! защото никой не я е чел! там да описани ясно ПРАВОМОЩИЯТА на служебното правителство. пишман "професора" лалугера Герджиков уж преподава конституционно право...

Хайде и тези се изплашиха от пишман-еколозите!!! Като са силни великите еколози, защо не отидоха в Поибрене, Северозападна и Централна България, където е огромната незаконна сеч от циганите? А не да лъжем и лягаме за 20-30 законно изрязани дървета в Банско. Кво става с Пампорово бе? Защо няма протести в Швйцария и Австрия на еколози бе с хиляди километри писти и асфалт до всеки обект в планината? Като е добра каузата им, защо не се финансират от България, а не от Швейцария и офшорки разни? Природата е кауза, за която трябва да се борят безплатно, а не да правим безмислени проекти за много пари. Нагледен пример Сребърна, много и скъпи проекти за опазване, а накрая се оказа че езерото е замърсено. И да не съм видял тъпи коментари. Искам отговори на въпросите! Писна ми от еколози без работа и заблудени овце.

Стига с тая Швейцария, виж каква е площта и височината на Алпите и я сравни с миниатюрния Пирин. Пирин може да се сравни с Олимп ама гърците си пазят планините.

Самоков, Гърмен и т.н. са от компетенцията на полицията и горските. Когато липсва държавата да осъшествява контрол, се получава и застрояване на дюни, презастрояване на крайбрежие и незаконно строителство, сеч и т.н. Еколози, които се борят има навсякъде (Добре, че има и такива хора!) В Швейцария преди години спряха строителството на цяла магистрала. Така, че не говори глупости. А без оценка за въздействие в/у околната среда в Австрия, ФРГ, Франция и т.н. не се поставя и една плочка. Можеш да отидеш със скапаната си лада някъде там, нека някой да види че от нея са капнали две капки масло и ще видиш какво ще ти се случи.

Вие и сега може да строите писти извън забранените територии, каквато е Национален парк - Пирин. Я погледни колко други подходящи върхове има - и в Рила, и в Пирин, и в Родопите, Витоша, Стара планина.Защо точно в сърцето на Национален парк - Пирин реши, че е позволено да се строи? За тебе не важат ли забрани? Ти знаеш ли, че в защитените територии на цитираните от тебе страни е забранено превишаването на авто трафика през тях, за да не се смущават горските обитатели?

Аз нали ви казах, да не ми говорите глупости! Отговорете на въпросите ми, а не простотиите, които непрекъснато ръсите. Какви площи в Алпите? И доколкото виждам парк Пирин ви е собственост май нещо? За другите паркове нямате претенции. Само да ви кажа, че не съм скиор, нито съм от Югозападна България, за да не ми говорите къде да си правя ски пистите! Чакам отговори-адекватни!!!

Ако не внимавате ,подобни ''дреболии'' ще ви уронват авторитета ви и ще петнят името ви! Не допускайте зад гърба си хора робуваши на лични интереси.

Ама пробват хората бе. Така и с борда. Браво на президентът.

Герджиков, такава наглост и толкова очеваден слугинаж към мафията никой служебен премиер досега не си е позволявал. Дори и да свършиш нещо добро оттук нататък ще си останеш в историята с това си решение за унищожаване на Пирин. Жалко че си живял толкова много - нищо не си научил. Старите хора трябваше да са натрупали не алчност, а мъдрост.

Трябва да се мисли за изработването на механизъм по който народа да контролира министрите и депутатите и да ги отзовава. За мандатност в управлението не цял живот да се връткат на софрата едби и същи. Депутата трябва да знае че след 4 години ще е обикновен гражданин

Тая престъпна еко-министърка трябва да бъде съдена пред специален еко-съд.

Щом президентът може да им влияе, това е добре.

Той назначи тази изгладняла шайка.Това не е добре

те си го признават - силният обществен интерес и недоволство. И разбира се идващите избори. И това, че с многобройните си уволнения/назначение правителството се показа като откровенно правителство на БСП - негативният ефект от тази далавера ще падне върху Корнелината партия. А на нея точно това не и трябва. Трябват и повече проценти, но пък и далаверата е сладка. Що да не се пробват? Може и да мине. Е, не мина. За сега.

Номера не мина този път! Пак ще пробват! Това че се прави преди празници е достатъчно показателно,че се обслужват интереси! Сега прокуратурата да разследва министърката за корупция!

Ама другарите наистина си мислят, че пак ще правят като ''едно време''...Много бързо се задавиха..Приседна им..Няма да има заменки и концесии, тавариши...Стига толкова...Ще има срещи с рокери..

да оTCечем всички дървета и да ги продадем на европа да правят къщи за беJAнците :))

НЕ СЕ СНИШВАВАЙТЕ, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ! ОСТАВКА И ЗАТВОР! ЦАЦАРАТУРАТА НЯМА ДА ВИ ПОГНЕ, НО НАРОДА ИДВА!

Служебните министри нямат правомощията и моралното основание да взимат никакви, ама никакви решения в държавата, камо ли такива скришни и ощетяващи държавата решения за тайни приватизации на цели територии в БГ. Герджиков и "еко" министърката извършват престъпления, защото народа не ги е избирал!!!!!!!!!!! Те трябва да са само статисти, осигуряващи реда в страната ди новите избори, а изведнъж решика че хората са ги избрали....

Много бъркаш ,служебният кабинет има абсолютно същите правомощия както и редовният ,няма само законодателна инциатива ,така ,че може да прави каквото сметне за добре в управлението.

Интересно на базата на кой закон еко министърка разрешава унищожаване на природата в защитена територия. Тя грубо погази всички закони и даде ход на престъпни ламтежи на банскалийската шайка, съсипала връх Тодорка. Тя трябва да бъде садена и пратена в затвора.

Абе , дайте цялата планина на Цеко барабар със селяните !

Селяни ще си намеря лесно.

Нищо, другите номера минават. Взехме полицията и областните управи, ще смачкаме соросоидите и ще вземем властта. После протестирайте колкото искате. Железата за ограждане на Парламента са в готовност.

отврат - мислете си хора какво ви чака!!!

Комунетата бързат да направят далаверките преди изборите, щото знаят, че след тях пак ще изпаднат в миманса.

Гаф, гаф, гаф Герджик. И за Радев, че го сложи този. Ако мине номера. Така ще мине и с Борда. По такива въпроси се правят референдуми а не през просото. Като кандидата Пеевски за ДАНС.

Какво е общественик - един такъв род хора, които с нищо не се занимават и само се ровят по делата на другите. Обикновено общественици са журналя, писатели, културтрегери, все хора, които си вадят хляба от нищото. Напоследък към тая паплач се присъединиха и хората от неправителствените организации, също като обществениците са хора дето не се знае с какво се занимават, но се знае, че си получават заплатаите в щатска валута.

от политиците, които от тъмно до тъмно с пот на челото работят за благото на своя народ. За разлика от многобройната сурия секретарки, помощници, шофьори, камериерки, сервитьорки, ибрикчии и всякакви проститутки (мъжки и женски) с които са се обградили. За разлика от многобройната полиция, която не може да опази старците по селата от ромските набези. За разлика от армията, която не само че не е способна да воюва, но не може да опази и границата. За разлика от стадата съдии, прокурори, следователи и адвокати, които все не могат да вкарат престъпниците в затвора. За разлика от учителите, които не могат да научат децата и докторите, коите лекуват некадърно.

Коментари - Екоминистърът отмени решението си за Пирин, ще има екооценка | Днес.dir.bg

Екоминистърът отмени решението си за Пирин, ще има екооценка

Екоминистърът отмени решението си за преценяване на необходимостта от извършване на екологична оценка на плана за Национален парк Пирин.

Обратно в новината

Коментари - Екоминистърът отмени решението си за Пирин, ще има екооценка | Днес.dir.bg

Коментари

има си хора, които да спират незаконната сеч, на които им се плаща. Ама той Герджика не успя да хариже Пирина и Родопите на Симеон, та сега може би ще му разреши да строи там.

гледай това комунистическо правителство. Някои да се съмнява да е друго?! Та гледай - ако беше редовно КОМУНИСТИЧЕСКО ПРАВИТЕЛСТВО - жална ни майка!!!

Това е Булгаристан.Дай на българина малко ама малко власт и му гледай сеира.Служебно правителство: Задължение: Да организира.Повтарям да организира провеждането на избори за парламент а не да осигури на свои хора лапачка.Не забавна оставка както на служебното правителство така и на този който го е назначил!Такива гафове нарои това правителство че няма аналог.ОСТАВКА!!!!!!!!

Всички които в момента са пред МС трябва не да искат "оценка" на плана за управление, а да отидат в горите и да спрат незаконната сеч, която е най големият враг на природата в България, ама не смеят. Не смеят, защото ще ги бият от билата на планините до най близкото населено място. Дървената мафия ще ги сбърка. А сега тук е хем лесно, хем весело.

А ти какво, ще чакаш наготово, разпоредительо на мухите?

Нова република сезира прокуратурата и те се сетиха да отменят АБЕ, АКО МИНЕ....

Екологичната оценка се прави от експерти на МОСВ - дирекция "Превантивна дейност", отдел "ОВОС И ЕО"

Без нито една стотинка платена на частни лица или фирми? Та значи седят си едни чиновници в едни офиси и си пишат ли пишат. Без да ползват услугите на частни лица или фирми. Много интересно, САМО ДЕТО НЕ Е ВЯРНО.

"Новият план за управление на парк Пирин няма нужда от еко-оценка както и нито един план за управление на парк в България досега не е имал. Еко-оценка се прави на конкретен обект, а не на план." Защо Радан Кънев и "Да, България" защитават монопола на Банско? Статията е в сайта "Гласове" - интересна е. ЧЕТЕТЕ хора, четете и мислете.

Лъсна истинското лице на служебното правителство. Не си гледа изборите, ами е тръгнало интересите на експлоататорите на природата да защитава. Ние, българите, ще станем "всички за един". Българи, не позволявайте да ви отмъкнат изпод носа природата, само и само един от Кой да се обогатява. Да му приседне дано!!!!

Тъй като не съм много наясно искам да попитам дали при изготвянето на еко оценката се ползват външни консултанти.

d4

егати и държавата! егати и правителството... тука има-тука нЕма. затова сме и на опашката.

Verno ee! Samo pulni bokluci ostanahte tam s mnogo malki izkliuchenia! Mezhduvprochem ti zashto ne oblizvash posranijat guz na drugaria borisoff,bre Bokluk? Kakvo chakash,mamichkata da ti eba i psihopata!

В "белите"страни,като Швейцария,Австрия,Италия,Франция....винаги има баланс.Има природа,има и туризъм,писти,влекове,хотели-всичко.Всичко съобразено,съответна инфраструктура,запазени природни ресурси и дадености.Пък и ти да видиш,печелят за страх. У нас,в Държавата на простаците,мутрите и олигарсите,това е една мечта.У нас,овцата се коли и дере.Еднократно.Не,както там,леко да се стриже,многократно и с переспектива.Важи не само за Пирин-същото е в Стара Планина,Рила и по късичката ивица Море.Съсипия,алчност,безхаберие и нагъл непукизъм.На принципа-след мен,потоп. Прости ли били гърците,че си опазват 12 хил.км.,плажове!?Или че внасят дървени въглища от БГ!?

и докога така. Тази министърка, която се пробва, ако мине, да си стяга чантата и там откъдето е дошла. Разпищолиха се от вратата. ВЪН.

Ето какво излиза в Гугъл за госпожата зам. министърlink Чий ли е интереса да се строи?????

Мариела Начева Длъжност: Зам. председател CFO, KRAM Complex Engineering JSC Tags:2009 - 2010

Мариела Начева Длъжност: Зам. председател CFO, KRAM Complex Engineering JSC Tags:2009 - 2010 link

А не забелязахте ли, че госпожата зам.министър е била финансов директор на Българска Фондация Биоразнообразие в далечната 2005?? Дали приятелчетата от БФБ не са я "стимулирали" да "посъветва" Министърката да си оттегли решенията??

Маменцето ви комунистическо....

НяКОЙ ще поеме ли отговорност или ще се скрие пак в груповата безотговорност?!?

Комунист и отговорност?те нищо не знаят,не са чували,те само са временни....

Служебното правителство и президентът веротно искаха така бързо да прокарат застрояването в Пиринно добре, че природозащитниците веднага реагираха и Радев се усети, че хората ще излезнат на протест промени намерението. Още БСП не са дошли официално на власт, но веднага действат да налапат големите пари. Безобразие. И пак гласувайте за комунягите. И вижте президента с кого се съобразява.

За упоменатите действия в статията има отговорни лица! Министър, ресорен заместник министър, директор на дирекция. Да видим кой кого подведе и кой ще понесе отговорността, макар че принципа е ясен и тримата "ВЪН"!

затова народа ги е кръстил със звучното ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ

Според мен трябва да се намери някакъв баланс.Не може разни НПО-та да рекетират всичко и всеки и всичко и всички да се съобразяват с тях под предлог екология.Но не може и всякакви фирмички и кебапчии да нацвъкат навсякъде с бетон и скара -бира планини и полянки и плажове.

НЕ може НПО да рекетират , ама може цялата държава да обслужва бизнеса на Цеко Минев- да му спасява банката и без пари да му харизва национален парк! В Стара планина малко ли незащитени територии има - ща не построят десет лифта там , ами в Назионалния парк са се прицелили!

Не искам да влизам в спор по темата просто изказах мнението си, и не взимам ничия страна.

А къде са НПО-тата при масовата сеч от ромите. Идете в Странджа и вижте за какво иде реч.

треее с твърда десница а не мека китка се управлява тоя матриал. Стига са ни управлявали еврофейове от вън!

Да се готви Мусала!Царят-лисица,не случайно се появи.Царският шут и комунистически слуга,не е станал случайно министър председател.Разчисти пътя на комунистите,а те ще се отблагодарят на лисицата.Този филм сме го гледали и ако не внимаваме това ни чака.Морският бряг-презастроен,Пампорово прилича на град/няма само тролей/Рилските езера-скара,бира.Лакомията ще унищожи красивата ни природа.Турист съм и обикалям планините.Виждал съм такава сеч,до голо,все едно стадион В.Левски ще се мести в гората.Виждал съм,чужденец как плаче като гледа тази картина и ни пита "Тук диваци ли живеят?".Ако на ГЕРБ се забелязва построеното/охулвано/,то след другарите остава непоправимата разруха.

Да, така е. От самолета се вижда, че никаква гора не е останала в Пирин. А уж бил национален парк. Нека Господ да съди тези, които изсекоха вековните гори в Рила и Пирин, които ни вземат въздуха и природата. Преди 27 пеехме "БКП, вземи си панелите, трабанта, но въздухът ни остави". Уви, и въздуха ни взеха...

А защо и как стана така, че вместо общината в Банско частна фирма е собственик на социалистическо съоръжение? Лошо ли щеше да бъде сега общината да си получава приходите от лифта? Същото се отнася и до Витоша. Защо богатата Столична община не построи лифтове и подходяща според закона инфраструктура? Определението публично-частно означава пладнешки грабеж от държавното или общинското в полза на частното!!!!!Всички го знаят и всички мълчат! Докога?

Сигурно и на Витоша не трябва да има модерна ски зона? Спорът трябва да е как да регулираме монопола на ски-концесионерите, а не дали трябва да правим още ски зони. ТРЯБВА ДА ПРАВИМ ОЩЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ПОВЕЧЕ СКИ ЗОНИ. Не може цялата икономика да се крепи на ИТ сектора - просто защото няма как на всички да им върви математиката. В никакъв случай не защитавам българските концесионери на ски зоните - най-малкото, защото само тук плащам за паркинг при положение, че си купувам карта за лифт. И само тук плащам значително по-скъпа бира на пистата, отколкото в кръчмите в населеното място. ОБАЧЕ ТОЗИ ТУРИЗЪМ ПРОСТО СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ГО РАЗВИВАМЕ. Както сме длъжни да развиваме дървообработващата промишленост, която без сеч не става. Трябва да има пасища , за да пием истинско мляко, което също не става ако всичко е гора. Това, което не трябва да правим е като коне с капаци да мислим само за резервати и забрана на сеч, като в същото време решаваме, че да се греем на дърва е много екологично като всеки, който е чел знае, че там , където говорят за отопление на дърва става въпрос за сухи дърва и котли с ВИСОКО КПД. На същите места НИКОЙ не си позволя да гори дърва и да прави пелети от дървен материал, който става за мебели и за строителство. Та проблемите са съвсем различни от това, за което еколозите реват. Не съм вярвал, че ще доживея някакви младежи с мляко по устата да смятат, че това, че ходя на ски пречи на природата. Ами ходя зимата на ски, лятото правя преходи. Сигурно трябва да си дебелея вкъщи за да съм еко.

Трябва ти калций, следователно ти трябва мляко, следователно ти трябват пасища за кравите, следователно ти трябва да бъдат изсечени гори, за да се освободи място за пасища, следователно решението на МОСВ да подарим планините си на Цеко е правилно. Страшна логика.

Ако прочетеш по-внимателно какво съм написал може и да разбереш, че и аз не одобрявам монопола на ски-концесионерите у нас. Може и да разбереш, че явно ходя и в чужбина и мога да направя реална преценка какво точно ни куца, че да не печелим всички от това, а само определени хора. Първо се чете, после се пише.

Излязоха от гардироба.Не виждате ли,,цара,,пак се натрапва даже и сина си пробутва.Да вземат власта Бсп правят от невъзможното възможно.Сега е момента да ги накажем за ОГРАБВАНЕТО.Вразуми се народе,разбери кой те докара до тази беднотия.

Пфуууу, а точно имаше светлина в тунала!

eдно разумно решение в полза на бг туризма ще вземват и ще го отменят под натиск после. уелкъм то България

За тези, които унищожиха природата на Пирин - вън!

Това изисква само две неща: ОСТАВКА и РАЗСЛЕДВАНЕ, чии интереси (и защо) обслужва министъра.

Товя не трябва да се потули. Преследване до дупка и затвор за виновника!

Какво значи отмени? Защото хич й нямам вяра на тази времянка дето гледа да си напълни торбичката за няколко месеца власт. Внимавайте да не ни изпързалят!!! А тези дето сравняват Банско с австрийските и немските Алпи имат много здраве от Арменския поп. Структурата и височината на Алпите са съвсем различни и там няма изсичане. За огромната площ на Алпите да не говорим. Така че е съвсем естествено да имат повече писти. Все едно да сравняваш по дължина гръцкото с българското крайбрежие. Те по-рано и с това се оправдаваха когато бетонираха крайбрежието ни. Само дето сега народът ще ги изрине заедно с жълтите павета от София. Мимикрията вече свърши господа лапащи политици и управляващи!!!

Ако може престанете да лъжете, че в Алпите пистите са над гората. Вече доста хора сме ходили на ски там и е обидно да се четат такива глупости. В Алпите курортите почват от села с надморска височина 600-700м. и реално най-много писти има в ГОРАТА. ЗАЩОТО НЕ ДУХА ТОЛКОВА. Има и високото за да се кара и като се стопли, но в гората са повече.

Надъхани от простите си кебапчии и продажни социолози, другарите са решили, че ще спечелят изборите и точат ножове и вилици за предстоящата лапачка..Сега само леко загряват...Ако мине...Сигурно вече обмислят коя банка да катурнат...Тези приказки за валутния борд, дето се промъкват тук-там...Не са случайни...Грабежът се подготвя

По случайно съвпадение кътканата банка ПИБ спря да осребрява чекове в американски долари. Случайно. Хеххе. Моля ако някой се обиди и ми се сърди за пускане на слухове, да не се притеснява да ми пише. И да отиде с някой чак да пробва, преди това.

Само не знам, как смятат да се евакуират...Дано да са обмислили и това.Не ми се гледат тежки сцени и кървища...А ще бъдат неизбежни..Само другарите да посмеят и...Ще им е за последно

Нищо чудно и да спечелят. Вече 5 пъти са го правили.

Железата за ограждане на Парламента са в готовност.... ГЕРБ=бсп=дпс

Кога Грджиков и шайката около НДСВ ще имат отново шанс да бъркат в кацата с меда!??? Лошото е че министърката сега трябва да връща парите дето са и ги дали за това и решение а тя най-вероятно вече ги е разпределила по верижката! Много лошо Герджиков,много лошо! Корумпиран дядка!

И от къде на къде служебен министър ще взима такова решение? Те за сложени само временно, т.е. трябва да взима решения само при належаща нужда!

"Риболов в мътна вода" се нарича.

Много бъркаш ,служебният кабинет има абсолютно същите правомощия както и редовният ,няма само законодателна инциатива ,така ,че може да прави каквото сметне за добре в управлението.

е НАЙ-НАЛЕЖАЩАТА нужда на нашите политици и "бизнесмени".

d4

така ще е тя. ако мине номера в суматохата... но никой не се позовава на Конституцията! защото никой не я е чел! там да описани ясно ПРАВОМОЩИЯТА на служебното правителство. пишман "професора" лалугера Герджиков уж преподава конституционно право...

Хайде и тези се изплашиха от пишман-еколозите!!! Като са силни великите еколози, защо не отидоха в Поибрене, Северозападна и Централна България, където е огромната незаконна сеч от циганите? А не да лъжем и лягаме за 20-30 законно изрязани дървета в Банско. Кво става с Пампорово бе? Защо няма протести в Швйцария и Австрия на еколози бе с хиляди километри писти и асфалт до всеки обект в планината? Като е добра каузата им, защо не се финансират от България, а не от Швейцария и офшорки разни? Природата е кауза, за която трябва да се борят безплатно, а не да правим безмислени проекти за много пари. Нагледен пример Сребърна, много и скъпи проекти за опазване, а накрая се оказа че езерото е замърсено. И да не съм видял тъпи коментари. Искам отговори на въпросите! Писна ми от еколози без работа и заблудени овце.

Стига с тая Швейцария, виж каква е площта и височината на Алпите и я сравни с миниатюрния Пирин. Пирин може да се сравни с Олимп ама гърците си пазят планините.

Самоков, Гърмен и т.н. са от компетенцията на полицията и горските. Когато липсва държавата да осъшествява контрол, се получава и застрояване на дюни, презастрояване на крайбрежие и незаконно строителство, сеч и т.н. Еколози, които се борят има навсякъде (Добре, че има и такива хора!) В Швейцария преди години спряха строителството на цяла магистрала. Така, че не говори глупости. А без оценка за въздействие в/у околната среда в Австрия, ФРГ, Франция и т.н. не се поставя и една плочка. Можеш да отидеш със скапаната си лада някъде там, нека някой да види че от нея са капнали две капки масло и ще видиш какво ще ти се случи.

Вие и сега може да строите писти извън забранените територии, каквато е Национален парк - Пирин. Я погледни колко други подходящи върхове има - и в Рила, и в Пирин, и в Родопите, Витоша, Стара планина.Защо точно в сърцето на Национален парк - Пирин реши, че е позволено да се строи? За тебе не важат ли забрани? Ти знаеш ли, че в защитените територии на цитираните от тебе страни е забранено превишаването на авто трафика през тях, за да не се смущават горските обитатели?

Аз нали ви казах, да не ми говорите глупости! Отговорете на въпросите ми, а не простотиите, които непрекъснато ръсите. Какви площи в Алпите? И доколкото виждам парк Пирин ви е собственост май нещо? За другите паркове нямате претенции. Само да ви кажа, че не съм скиор, нито съм от Югозападна България, за да не ми говорите къде да си правя ски пистите! Чакам отговори-адекватни!!!

Ако не внимавате ,подобни ''дреболии'' ще ви уронват авторитета ви и ще петнят името ви! Не допускайте зад гърба си хора робуваши на лични интереси.

Ама пробват хората бе. Така и с борда. Браво на президентът.

Герджиков, такава наглост и толкова очеваден слугинаж към мафията никой служебен премиер досега не си е позволявал. Дори и да свършиш нещо добро оттук нататък ще си останеш в историята с това си решение за унищожаване на Пирин. Жалко че си живял толкова много - нищо не си научил. Старите хора трябваше да са натрупали не алчност, а мъдрост.

Трябва да се мисли за изработването на механизъм по който народа да контролира министрите и депутатите и да ги отзовава. За мандатност в управлението не цял живот да се връткат на софрата едби и същи. Депутата трябва да знае че след 4 години ще е обикновен гражданин

Тая престъпна еко-министърка трябва да бъде съдена пред специален еко-съд.

Щом президентът може да им влияе, това е добре.

Той назначи тази изгладняла шайка.Това не е добре

те си го признават - силният обществен интерес и недоволство. И разбира се идващите избори. И това, че с многобройните си уволнения/назначение правителството се показа като откровенно правителство на БСП - негативният ефект от тази далавера ще падне върху Корнелината партия. А на нея точно това не и трябва. Трябват и повече проценти, но пък и далаверата е сладка. Що да не се пробват? Може и да мине. Е, не мина. За сега.

Номера не мина този път! Пак ще пробват! Това че се прави преди празници е достатъчно показателно,че се обслужват интереси! Сега прокуратурата да разследва министърката за корупция!

Ама другарите наистина си мислят, че пак ще правят като ''едно време''...Много бързо се задавиха..Приседна им..Няма да има заменки и концесии, тавариши...Стига толкова...Ще има срещи с рокери..

да оTCечем всички дървета и да ги продадем на европа да правят къщи за беJAнците :))

НЕ СЕ СНИШВАВАЙТЕ, ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ! ОСТАВКА И ЗАТВОР! ЦАЦАРАТУРАТА НЯМА ДА ВИ ПОГНЕ, НО НАРОДА ИДВА!

Служебните министри нямат правомощията и моралното основание да взимат никакви, ама никакви решения в държавата, камо ли такива скришни и ощетяващи държавата решения за тайни приватизации на цели територии в БГ. Герджиков и "еко" министърката извършват престъпления, защото народа не ги е избирал!!!!!!!!!!! Те трябва да са само статисти, осигуряващи реда в страната ди новите избори, а изведнъж решика че хората са ги избрали....

Много бъркаш ,служебният кабинет има абсолютно същите правомощия както и редовният ,няма само законодателна инциатива ,така ,че може да прави каквото сметне за добре в управлението.

Интересно на базата на кой закон еко министърка разрешава унищожаване на природата в защитена територия. Тя грубо погази всички закони и даде ход на престъпни ламтежи на банскалийската шайка, съсипала връх Тодорка. Тя трябва да бъде садена и пратена в затвора.

Абе , дайте цялата планина на Цеко барабар със селяните !

Селяни ще си намеря лесно.

Нищо, другите номера минават. Взехме полицията и областните управи, ще смачкаме соросоидите и ще вземем властта. После протестирайте колкото искате. Железата за ограждане на Парламента са в готовност.

отврат - мислете си хора какво ви чака!!!

Комунетата бързат да направят далаверките преди изборите, щото знаят, че след тях пак ще изпаднат в миманса.

Гаф, гаф, гаф Герджик. И за Радев, че го сложи този. Ако мине номера. Така ще мине и с Борда. По такива въпроси се правят референдуми а не през просото. Като кандидата Пеевски за ДАНС.

Какво е общественик - един такъв род хора, които с нищо не се занимават и само се ровят по делата на другите. Обикновено общественици са журналя, писатели, културтрегери, все хора, които си вадят хляба от нищото. Напоследък към тая паплач се присъединиха и хората от неправителствените организации, също като обществениците са хора дето не се знае с какво се занимават, но се знае, че си получават заплатаите в щатска валута.

от политиците, които от тъмно до тъмно с пот на челото работят за благото на своя народ. За разлика от многобройната сурия секретарки, помощници, шофьори, камериерки, сервитьорки, ибрикчии и всякакви проститутки (мъжки и женски) с които са се обградили. За разлика от многобройната полиция, която не може да опази старците по селата от ромските набези. За разлика от армията, която не само че не е способна да воюва, но не може да опази и границата. За разлика от стадата съдии, прокурори, следователи и адвокати, които все не могат да вкарат престъпниците в затвора. За разлика от учителите, които не могат да научат децата и докторите, коите лекуват некадърно.