Домашна ракия - в казани до 1000 литра цяла година

Парламентът разреши малките казани за варене на ракия да са с вместимост до 1000 литра, вместо досегашните до 500 литра. Ракия ще се вари през цялата година.

Обратно в новината

Коментари - Домашна ракия - в казани до 1000 литра цяла година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Два часа през нощта. Жена гони с тупалката комарите в стаята и крещи: - Божеее, изядоха ме тия гадини... Глас от небето: - Гледай я тая, с какви глупости ме занимава!? Аз какви глобални проблеми имам - ей го на Иванов, пиян на мотика, два часа лази от първия до шестия етаж, ами Петрова - колко часа вече я блъскат на задната седалка на москвича и крещи името Божие. А тя? Комарите я били изяли, то така се ядат 100 кила сланина...

От тон сливи излизат към 100 кила ракия 45 градуса. Който слага захар, изкарва и повече. Какви са тези 30 литра?

"Днес е голям ден за Националното сдружение "Българска домашна ракия", (каза) Стоил Атанасов, съпредседател на движението" Е ми честито и- наздраве :-)))

Някои се събират в клуб по моделизъм, други по алпинизъм, трети по пеене, четвърти по езда, а някои по алкохолизъм. Жалка работа.

Я па тия, казан от 1000 литра ще пусне бая повече от 30л. ракия. Другата кво да е правим, да я изливаме в канавката ли. Не са били тия гяволи на казан никога май май

Браво ! Найпосле парламентът да приеме едно правилно решение ! Варенето на ракия е ВЕКОВНА БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ ! КОЙТО ПРЕЧИ НА НАРОДА ДА СПАЗВА ТРАДИЦИИТЕ СИ НЕ Е НЯКАКЪВ БЪЛГАРИН, А Е ДОЛЕН ПРЕДАТЕЛ !

Така е, трябва да се разбере че с лошо не става. Колкото и литра да се варят, са капка в морето от продавания акцизен алкохол.

Което минава,минава.Което не минава отказваме се,направили сме грешка.Проверена и работещата вече години гербаджииска тактика на опипване и съответно действие....

"Не се гаси, туй що не гасне" Дали и герб ще проумеят какво е казал поета...

Добре бе, това ли е най-важния проблем на държавата ни, че се дъвче и променя през няколко месеца? И данъкоплатеца трябва да плаща заплати на тези, които се занимават с този меко казано неприложим широко и лобистки закон. Няма начин да се ограничи кой колко ще си вари в домашни условия. А и няма логика. Все едно някой да ми казва колко луканка ще си приготвя и колко буркана с туршия ще си затворя за зимата. Пълна глупост. Ясно е, че се обслужват интересите на един двама алкохолни боса, които явно искат да ударят дребните производители и да наложат монопол върху производството на спиртни напитки. И с това се занимава целия парламент по няколко пъти. Е, баси държавата... и хората дето го търпят това.

Тия нормални ли са 30 литра за година , аз за един месец едвам ми стигат 15 литра при положение че нямам помощници.

РАКИЯ НА КОРЕМ С КМЕТА

Монополистите прокараха предния закон като си купиха депутати, дадоха им 50% от парите и закона бе приет. Но явно "забравиха" да си доплатят останалите 50% и резултата е налице. Наздраве!

на СЕМЕЙСТВО годишно ДО 30 литра в казан от 1000 литра т е суровината съдържа 0,3 % ракия БОЗАДЖИЯТА каза че неговата БОЗА е по-алкохолна от "текста на такава боза"

Четете бе, другари! "...обща вместимост на съдовете до 1000 литра...", а 30-те литра на семейство са безакцизни или нещо такова.

На 100 кила казан, да извадиш средно 15 кила ракия, смятай с колко комшии трябва да правиш партия да напълниш 1000 л. казан :)

всъщност не са много - само 5. От това става много хубав въпрос за матура ;)

Ура! Най-после се реши основният въпрос в държавата. Всичко останало е вече лесно!

ТИЯ 240 МАЛОУМНИЦИ ДА ГИ ЗАСТАВЯТ ДА ПИЯТ ЕДИН МЕСЕЦ ДОМАШНЯРКА/КОМПОТИ,СЛАДКА И.Т.Н. СВЕЖИ ПЛОДОВЕ/И ТОГАВА ПАК ДА ГЛАСУВАТ ЗА ТОЯ ГЛУПАВ ЗАКОН

Какво общо имат тук малоумници като тебе, дето варят ракия от боклуци. Ние варим ракия от ВИНО!

Оправихме всички останали проблеми, та до домашната ракия опряхме... :)))

Проблемът с Мишо-Бирата си потъна. Сега народът трябва да бъде изведен от проблемите с милиардите заем, да не пита за тях, да се интересува за ракията ...

Да им ПИКАМ на парламента

У наше село додеха идни руснаци мъж и жена къмто 50 годишни и си купеха къщата на Стамо де са спомина преди две години тва добре ама до тех е казаня за рикия.Руснака каза че такив хубав живот не е и сънувал щот оди да помага га разтварват бидонити с матрияла и пие сиромаха на корем.

Що, вие фесовете не пиете ли ракия?! Не си оригинален!

как ще ги засечат тия 1000 л?!?

С термометър и компас !

До тук добре, но това е само на първо четене. Дано не се промени и на второ чете, защото това ще затвърди отрицателното мнение за господа управляващите и от друга страна господа управляващите ще видят занапред мнозинство в парламента на куково лято. Много червени точки им се събраха, дано се осъзнаят.

Още един всенароден проблем на България беше разрешен успешно от РБ! Това е чутовен успех, който за разлика от асфалта поне се пие и може да бъде усетен от българина, особено от този в селата. Очаквам до броени дни Moody's, Standard & Poor's и Fitch да вдигнат рейтинга на България до заветното ЯЯЯ+++ с положителна тенденция. Благодаря ви, другарю Кънев! Ще гласувам за вас! Наздраве!

Ще го направим, разбира се! ама ако може мистър Боко да вземе още едно заемче, че да подкрепи... ъ-ъ-ъ...платежния баланс. (намигвайки) Нали се разбрахме?

Ааааааа, дойде им акъла!Няма как да се посегне на ракията на българина!

Плодовете съдържат фруктоза. Захари демек. От захари се дебелее. От дебелст следват болести - диабети, раци, инфаркти и се мре! Извод - плодовете са отрова и не трябва да се ядат! Решение - пият на ракия! Практиката показва, че истинският алкохолик е кльощав! С финна фигура! Не ги е страх от студ и от жега! Можете да ги видите сутрин да се въргалят по улиците опикани!

Голямо елементаре си! От казаните за ракия, отидохме на алкохолиците, които се въргалят в канавките! Аз ти гарантирам, че тези, които виждаш да се въргалят в канавките, опикани, не са се напили с домашна ракия! По-скоро са купили от боклука на "Пещера", на "Карнобатската мека топлина" и прочие дървени спиртове...!

Всеки пие, квото мое! :) Вие като сложни и комплексни, как пък не вдявате, че моята пропаганда е против твърдия алкохол въобще!

Това за умирането хич не мога да го разбера. В гробищата има и пиещи , и непиещи. Има пушачи и непушачи... Дебели и слаби... (Докато са били живи де)

Прав си! Всички ще умрат! Едни на 35, а други на 95! Eдно мога да ти гарантирам - затлъстял алкохолик няма да умре на 95!!!

абе какво мрънка народа , сякаш има каквато и да е отчетност за литража. Във всяко село и паланка има нелегална казанка, където се вари с тонове

На българина му взеха 5млрд от КТБ, още 20 млрд заеми ...но за ракията ще стане проблем. Тук разбира и се интересува!

Дано така всички да са доволни.

Държава лесно се не управлява. Трябва акъл, здрава ръка и дупе да ти стиска.

Радостен ден за всички джибриджии!

малко на брой хора в тази държава знаят как се вари и прави истинска ракия. Повечето домашна ракия си е жива отрова.

хората си варят истински домашна ракия освен във въпросните ракиджийници в при наистина домашни условия - особено по селата и по вилите.И в това не виждам нищо лошо.Ееее - някой иска да събира акцизи, ДДС - та и т.н.... може , ама друг път.Подобно е положението и с домашните животинки, и с домашните плодове и зеленчуци - всичко това е трън в очите на финансовото министерство, трън в очите на търговските вериги, трън в очите на контрабандистите на упоменатите продукти ... и за това българското село е оставено на произвола на циганските набези - за да бъде ликвидирано .

У 21-и Век основният проблем на туземието е вАренето на ичкия ???

Ами пий си бутилираните боклуци.

Дира пак подвеждате. Това е предложение на Патриотичния фронт а не на Реформаторския блок. Риформаторският блок може да ползва само благинки и да не носи отговорност....това е...Тях не ги интересува народа.

Интересно през март от какво ще варят ракия? Явно реформаторите обичат ракия от минзухари.

Ми джибри кво ще вариш, след като си изпил виното бе глуп.. .

През март варя ракия от стари компоти и стар пчелен мед...

"стар пчелен мед"???

Да му имаш акъла на българския депутат. Но, не първия, а този дето му идва после.

ЗАТОВА има, второ четене !??

За жалост такъв е БЪЛГАРИНА.

РАКИЯ

Не всички обичат ракия.:-)))

Е да ..резбите хи !

Следва закона за отглеждане ма марихуана за собствено ползване до 3 кг. суха маса на семейство !

В законопроекта имало много положителни неща, но бил популистки??!! Популизма е говорене или действия , насочени към ШИРОКИТЕ народни маси! Защо нашите политици толкова много се боят от широките народни маси?!ащото твърде много са се ОТКЪСНАЛИ от битието им?! Може би з

Чалга и ракия! После оти сме прости и бедни! :) Чудя се, дали в Япония, Англия, Германия, Швейцария - така варят ракия по селата, докато бумти чалга?

Хаха... докато народът не спре да пие ракия... държавата няма да се оправи!

Ти не си зъл дух, а тъп дух!!!

"Зъл дЪх!"

в Германия е забранено всякакво варене алкохоли. и глобите почват от 5000 евро. Лично съм се интересувал... като българче :)

В изброените от теб не вярят ракия така по селата "докато бумти чалга"! Просто защото там не виреят подходящите култури като грозде , плодове и прочие! Виж, в Италия, Испания ,Гърция, да не говорим за Франция, варят та се късат!Е, не навсякъде се нарича ракия, но във Франция, например, всяка по-голяма ферма има собствени казани за дестилиране! Същото е и в Испания...

Ти пък, къде намери Гърция да дадеш за пример! Иначе от казаното ми стана ясно, защо първите държави са ПО-ПО-НАЙ-НАЙ, а вторите (дето си ги изброил) АУ-АУ-АЙ-АЙЙЙЙ!

Някои варим на метално и тежък рок, но ти си прекалено пр0ст за да можеш да осъзнаеш какво е ценно в живота за многообразиео от хора около теб.

О, напротив... виждам - докато се джибрите, някои ви наливат жените!

Кажи тогава кво са schnapps или eau de vie?

Домашна ракия - варена от джибри /грозде, сливи, кайсии, дюли, круши и др. плодове съдържащи фруктова захар /!!!! Купувана ракия - спирт, есенция, глицерин и подобрители /Е-та/ и на цена 4,20 лв. за 700 милилитра???? Какво да покрие "производителя" на тази ракия с тези 4,20 лв. - акциза ли, бутилката от стъкло, етикета ли, суровината, транспорта, труда???? Какво????

И 60лв да е, производителите никога няма да могат да направят толкова добра ракия като домашарката, въпреки че на теория по-големият казан вади по-добра ракия. Да не говорим, че с дестилационите колони в повечето случаи се прави водка, а не ракия. Истинската ракия се прави от мераклии.

МС (мой съсед) : Бай Доне, ти лани оди у Холандия. Аз: Ходих. МС: И си видел холандците отблизо. Аз: Е... МС: Ако ги видиш още еднаж, кажи им да си ебат макята. МСІІ: Он не е холандецо. МС: Холандецо е, беше нещо Вандер-Мандер. МСІІ: Шваба бе он, я го гледа по телевизията. .......... СМС: Еби им макята на сите, говориме за ракията. И там сакат да ни ударат. Ама тоа пат вече... ( Следват още пдувни) МС: За казаните говорим и за управниците ни. Холандецо и германецо са ги пратиле тука, що сакаш от них? Оти като печеме ракия, требе да им плащаме, така пише у вестнико. МС: Они не са идиоте, управниците, они нас сакат да прават идиоте. Ние сме си тука от началото на свето. Я помним дедата, он ми е говорил за прадедата, сите са си имале казане. А тие, дека ги избираме, че почнат да ни броат и джанките у дворо, ена по ена..... ....опитвам се да подредя простите, велики думи като слънце, земя, лозе, мотика, вино, джибри, сватба, кръщенка, приятели - всичкото това навързано с тайнството край казана и втасването на козунаците, почитта към предците и надеждата в оредяващите следовници. Д.Ц.

Управляват ни простаци с дипломи.В НС си играят на играта,, Днес има утре нема".Хората си варят домашна ракия и правят вино от незапомнени времена, а малоумниците в парламента в името на монопола съсипват поминъка и радоста на дребните производители и то във всички области и дейности.Добре ,че има избори от време на време ,за да се чуе думата на хората и отменят непопулярни решения взети от 240-те тунеядци..

Редно е всеки да може да си вари ракия за собствено потребление. Вероятно ще е по-хубава от купешката. Но ви препоръчвам, никога не купувайте ракия от случайни лица.

Долу Пещерняците!!!! Долу продажните политици!!!! Долу Ревизоро и компания!!!!

Обрат в НС: Домашна ракия - в казани до 1000 л. цяла година Тези явно ще стимулират битовият алкохолизъм.

Поредната малоумщина в българския парламет. Първо по "съвест" депутатите гласуват един закон. След 3 месеца пак по "съвест" го отменят гласувайки друг за същото и така вече 25 години. А ние всички им плащаме заплати за това симулиране на работа. Депутатите трябва със закон да се глобяват за такива закони, които месеци или година след приемането им се отменят. Това е рекламация за некачествена работа. Тия малуумни депутати по "съвест" вкупом да си подадат оставките и да позволят на тяхмо място да отидат хора с истинска съвест и сподобности. А не парламента ни да се пълни с лакеи и популисти като сегашните.

Каква е тая домашна ракия в Казан 1000литра? Това си е за търговия от всякъде и трябва да си плащат данък, ама не...

След добрата новина за терора над Баневи, последва още по добра ! Нещата в Българоя се оправят ! Вече съм оптимист !

Само остана да реши още някоя простотия -как и кога да си чукаме жените и серем...що за БГ простотия ?

Тикван Великолепни го направи по руската! Черпи безценен опит от Гнома-Слънце! Евтина пиячка и медийте на Прасчо нека дънят пропаганда до дупка!

И аз ако можех да си купувам като законотворците ни алкохол от магазина - 'ич няма да се занимавам да варя домошарка. Ама като не стигат кинтите?

Браво. така трябва да бъде, а не тези от митницата, митничари да ходят в къщите на хора по обаждане за 10 литра ракия и да ги глобят.