Съкратено дело за шофьора-убиец от Катуница, можело Ангел да оживее

Пловдивският окръжен съд реши делото срещу 55-годишния Симеон Йосифов, причинил смъртта на 19-годишния Ангел в Катуница, да се гледа по съкратеното производство. Ако бъде постановена осъдителна присъда, съдът е задължен да намали наказанието с една трета.

Обратно в новината

Коментари - Съкратено дело за шофьора-убиец от Катуница, можело Ангел да оживее | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя ако ще го осъждат да му дадат години ма като в америка! Да го осъдят на 235г. примерно! Или Линч!

на какво отгоре бърза процедура? бързата процедура би трябвало да е улеснение за съдебната система при трудно доказване на вина и то главно, за да служи за да накара съучастниците да свидетелстват срещу основнят извършител. в случаи когато съдебната система няма затруднения да докаже вината на престъпника, кои и защо предлага съкратена процедура???

1chovek

Изключително сбъркана е съдебната ни система. Да, трябва да има съкратени процедури, но само когато имаме налице не-предумишлено престъпление. А това тук е не само предумишлено, но е и извършено с изключителна наглост и арогантност и с много висок обществен риск. На такива не трябва да се позволяват съкратени процедури, а да получават максимални присъди.

Ако ромът-престъпник не получи доживотна присъда народът отново ще се вдигне!!! Протестите няма да спрат,защото случаят няма скоро да бъде забравен!

МАНГАЛИ НАГЛИ....ПОВРЪЩА МИ СЕ КАТО ГИ ВИДЯ

В Добрич днес беше одобрена наредба да им бъдат узаконените къщи. Много българи са с по 45 години с къщи на държавни места за тях няма закон. Мръсни и долни мангали

Беше отнет един човешки живот брутално и нарочно. Ако виновникът не получи доживотен затвор, цяла България трябва да се погрижи това да СТАНЕ. От това зависи съдбата ни и тази на децата ни.

с това споразумение най-много 2-3 години УСЛОВНО да ми дадат на мангала.

Добре де, първо казваше мангала, че мислил, че убива куче, сега споразумение. Значи си признава, че е убивал момчето. Нещо се обърквам, дали е от журналята не знам

Ще дочака ли и съдебната система своя Бойко Борисов? С тая продажна пасмина, май не...

Кой ги прие тия лайняни закони бе ??? Извършил умушлено убийство изрода мръсен - съдят го по съкратената процедура и накрая лежи 5 години ??? Като няма закони трябва сами да се оправяме ! ТОЯ ТРЯБВА ДА УВИСНЕ НА ПЪРВОТО ДЪРВО НА ВХОДА НА КАТУНИЦА, ЗА ДА ЗНАЯТ ВСИЧКИ БОКЛУЦИ КАТО НЕГО КВО ГИ ЧАКА !

Явно трябва всички да излезем на улицата, за да осъдят истинския престъпник и то с реална и максимална присъда!!!!!!

Всички знаем , че зад волана е бил йорго внук на Кирил Рашков. Всечки знаем , че Йосифов е имал задължения към хора на рашкови и са го принудили да признае вината.йорго трябва да е сега в съда и да лежи доживот за убийство.

Сега ще се види ясно за милионен път ,че правосъдие НЯМА Тумба човекоподобни цигани умишлено убива човек , вместо тоя зад волана да бъде осъден на обесване , а останалата пасмина цигани на доживотен затвор , където да измрат в близките две години чукайки камъни по магистрали и тунели те ще ви се подиграват Присъдата ще е до 8 год затвор ,от тях една трета ще се намали , времето в ареста също , ще се лежи 2 за 3 или същият ще излезне максимум след около 2,5 години За поръчителите , оня дърт смахнат мангал , дето се прави на цар пък въобще не се говори Ако този и останалата група знаеха ,че ще ги обесят , всичко щяха да си кажат, ама в България закони няма , дори с този мораториум на смъртното наказание стана много по зле Тук никой не отчете ,че сме в преход и с напълно ненужно човекоподобно население от примати-цигани ,които разбират единствено от безпощадно смъртно наказание

На тоя дъртар явно му е платено от цар Киро да се прави, че той е убиеца. Най-вероятно да му е бил задължен. Защо не се разпитат свидетелите, защото те са видели шофьора.

Анджак де!

Не ми го побира умът! На крак! На крак и да ги принудим да създадат закони, които отговарят на здравия разум! На маймуни ли ще ни правят! Докога?

То закони има, ами тези които ги прилагат са за е*не

Хората от Катуница казват, че зад волана е бил млад мъж, тези ще ми правят цирк с този дъртак. Циганска държава!

Ако държавата допусне подобна гавра гавра ще се наложи отново да излеземе на улицата.Що за правосъдие,що за справедливост.Това ще е поредния знак че може спокойно и безнаказано да убиват децата ни.Няма да мине господа!

А бе аз още мисля, че този не е убиецът. Нали бащата не го разпозна?

Алкохолици са хората от правораздавателната система,крадци лапачи,не ми излизайте с клишето ,че не всички са еднакви. Еднакви са щом са толерирали престъпници като много от тях да са още там. Това ново ли беше със разследването по нова как обръщат ракиики през работно време. ИДИОТИ ,ах защо ли още Ви търпим?.....

Нека отгатнем присъдата - 2 години условно с 3 годинишен изпитателен срок..... защото обвиняемия е прегазил жертвата без да иска, по невнимание..... без да го е видял как е влязъл под гумите........ ...........защото това се случва навсякъде и хора се газят по всяко време.......... и няма места в затворите, както прокурора казва....... ............И ако беше Ангел Марин, щеше да я намали на половина, защото така се превъзпитавали осъдените..........

6+

Съкратен, защото това му е била целта ли?Такива хора не трябва да имат право на съкратен процес.Трябва да се знае кой може и кой не може да има такъв процес. Умишлените убийства не.

Лошото е, че не го съдят за умишлено убийство, а за пътно-транспортно произшествие. Няма да има истинска справедливост.

Така става като имаме абсолютно неработеща правосъдна система, мръсния мангал да гние 15 години най-малко при строг режим

Що за наглост. Ако и този убиец си отиде с условна присъда, то пред целия свят ще потвърдим, че в България НЯМА ПРАВОСЪДИЕ. После чакайте да дойдат чужди инвеститори- единственото хубаво нещо за тях било, че няма опасност от терористични нападения, но аз мисля че действителността у нас е достатъчна да изплаши и откаже да работи всеки ЕДИН сериозен бизнесмен.

Когато закона позволява тази възможност то е ясно че ще бъде използвана от адвокатите. В случая няма никакво значение какъв е пдсъдимия важното е да бъде променен закона така че да отговаря на реалноста за справедливи наказания

Законът го позволява, но също така позволява на съда да отхвърли искането за съкратен процес.

Ситуацията вече клони към гавра с обществото!

мангала има пари и да го оправдаят!!!

Поредното безумие! Умишлено убива някой, а накрая ще си тръгне с условна. Ама така е, нали затворите ни били пълни...

Вие луди ли сте ? Какъв съкратен процес ? Какво намаление с 1/3 под минимума ? Съ-Убийци! На крак народе! До крак!

Е, как да се изненада човек на това "решение" на съда, след като зам.гл. прок. ясно даде да се разбере, че места в затворите за моторизирани убийци няма!

нима това е справедливото решение? О,много са прави холанците,че не ни искат в Шенген!

Доста трудно може да се приеме подобна новина.Обвинен за умишлено убийство ще бъде съден по бързата процедура.Тази практика развързва ръцете на всеки който е решил да върши безобразия.Най-малкото развързва ръцете на адвокатите да искат бърз процес и споразумение при тежки престъпления с/у личността.Създаването на съдебен прецедент в този му вид е безотговорно само по себе си и е отказ не от правосъдие, а от справедливост.Принципа за адекватност на наказанието се подменя тотално и за мижаво престъпление понякога присъдата е по- висока отколкото за умишлено такова.Така някой задигнал стар телевизор,някоя консерва и 200 лева може да отнесе по -високо наказание от някой отнел човешки живот, поради престъпна небрежност,или шофиране в нетрезво състояние.Това,че в БГ правосъдие и справедливост тотално се разминават е факт от доста години,но трябва да си зададем въпроса на кого е нужно това статукво.След това трябва да си зададем и въпроса дали трябва да продължава така и за бъдеще време и ако отговора е "НЕ" да намерим начин да променим порочната система.

Правосъдната система е основна част от организираната престъпност. Абсурдно , но факт. Докато не изметем малоумните , корумпирани и алкохолизирани лумпени , ще се наложи да използваме Стария завет - око за око. Или АК-47.

Да позная ли?.......хахахахах условна присъда е все едно без присъда. Той го е убил умишлено,а тия ИДИОТИ ще го съдят по бързата процедура...На маймуни ни правят