На Йосифов е повдигнато обвинение за престъпление, за което в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Според прокуратурата при управление на микробус "Форд Транзит" 55-годишният мъж е нарушил правилата за движение, като умишлено убил младежа.

Съдът конституира родителите на загиналия Ангел като частни обвинители, предаде "Фокус". Те ще искат парично обезщетение в размер на 700 000 лв.

Убитият Ангел е можело да не бъде прегазен вечерта на 23-и септември, е заключението на автотехническата експертиза, представена в съда, предаде Дарик радио.
„Ние можем да кажем категорично, че е имало тръгване на микробус, когато пред него е имало пострадал, но не можем да се ангажираме с мнение, че това е било умишлено", каза единият от експертите Станимир Карапетков.
Той обаче уточни, че шофьорът е имал възможност да предотврати прегазването. Йосифов е трябвало да спре и така не би се стигнало до фаталните травми - притискане на тялото, влачене по пътната настилка и последствията след това - черепно-мозъчна и гръдна травма. Смъртта на Ангел не е настъпила от първия тласък, когато той се е опитал да се задържи за предната част на автомобила, но не е успял и е попаднал под него.

Карапетков бе категоричен, че Симеон Йосифов е видял Ангел, а не както той е казал в свидетелските си показания, че е нямал видимост.

Съдебната зала беше препълнена, като сред присъстващите бе и цялата фамилия Рашкови – Кирил Рашков–старши и внукът му, които вече бяха осъдени за закана за убийство. Те бяха доведени в съдебна зала под конвой от пловдивския затвор. Показанията на Кирил Рашков, внуците му Кирил Рашков - младши, Георги и Кристиян Рашкови, дъщеря му Събка Рашкова, синът му Ангел ще бъдат прочетени от протоколите.

Първоначално бяха извикани за разпит 30 свидетели и вещи лица, но след като бе решено, че процесът ще се гледа по съкратеното производство, магистратите освободиха тези, които не са посочени в исканията на адвокатите. Остават само петима, които ще бъдат разпитани пред съда.

Убийството на 19-годишния Ангел стана причина за избухване на напрежение между жителите на село Катуница и „клана Рашкови”. И в момента пред сградата на пловдивския съд са се събрали хора от селото.

Вероятно делото ще приключи още днес.