Католиците празнуват Великден

На 27 март католиците честват Възкресение Христово. В столичната католическата катедрала „Св. Йосиф” беше отслужена литургия за Великден.

Обратно в новината

Коментари - Католиците празнуват Великден | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека всеки си отговори само на един въпрос ,ЗАЩО КАТОЛИЦИТЕ НЕ ПОЛУЧАВАТ НЕВЕЩЕСТВЕНИЯ ОГЪН ,БОЖИЯ ЗНАК ,а ние ще го получим на 01.05.2016г. ....,защо ..?

Я поясни какво е това ново чудо на природата, наречено "невеществен огън" и дали не идва от нечия запалка, скрита в попски джоб.

Ние сме православни Нашата вяра е истинска Католиците са христяни менте Господ ще ги накаже

Добър и гениален бизнес, но много дъщерни фирми ! Алилуя

Значи, Дир, млади хора сте:) Ами четете бе!!!! Ами, днес Великден е католически, протестантски, лютерански, арменски и т.н. Т урете заглавие- без Православието- по- добре е:) Считам, че тези неща са много важни за сплотяване на хората и не бива да се претупват....

И защо хората да не се сплотят около православните празници а около католическите ?

не само католиците, а християни от всички деноминации празнуват заедно великден. с изключение на византийските попове.

странна работа на един и същи се молят едните сега а другите след месец??? А тоя съвсем е изтрещал като разбрах какви ги е вършил!

папата и меркел продължават да се излагат и да закопават европейската цивилизация -еднакво изкукали старци без деца но поне да се скрият някъде и да подадат оставка!

Ха хаааа! Русофилите (странно защо смятащи се за най-истинските православни християни) от този форум, обърнаха дискусията на фанатична, даже зомбирана омраза към католиците - ислямстките екстремисти пасти да ядат. Дори на атеист като мен (страничен наблюдател) противопоставянето на Православие и Католицизъм, изглежда изключително грозно и бутафорно. Купища догми и предрасъдаци омешани в една огромна помия - буламач.

абе всяка година вазкръсва ,и никои не го вижда, стига вече с тази хилядолетна лужа.тихи ,мазни и нагли аидуци са всички.църква и политици са ръка за ръка,събират пари ,не плащат данъци,лужат народа и си живеят охолно.да им еба маиката и на едните и на другите

"убивани, изгаряни живи, прерязвани са им гърлата и са обезглавявани от варварски остриета на фона на страхливо мълчание" важи и за албигойците, например, а извършителите са католици

Когато искат, тогава да си празнуват Великден католиците. Но папата им е еретик и трябва да си го сменят. Сега е важно православните и католиците да се обединят за спасяване на християнската цивилизация.

Не мислех, че ще има такива гадни коментари за този празник на католиците.... И умът ми не побира какви ще бъдат на нашия...

Ще ви го припомня! За минуса !

Католицизмът не е християнство, а древно езическо поколонение към слънцето наречено митраизъм. Затова и папата носи митра - шапка символ на езическият бог Догон, приличаща на риба. По време на месата католиците всеки път разпъват на кръста Божия Син, което за окултните среди е разбираемо, но за християните е богохулство. Защото Божият Син се жертва веднъж и завинаги, и това е напълно достатъчно, след като Исус Христос беше единствен без недостатък и достоен да изкупи старите грехове на хората и да им посочи пътят за спасение.

Кой ще Ви разбере,не виждате ли , колко са прости и невежи,почитатели на Буда и всякви малоумия,вещарства, спиртистсти,баячки, протестанати е ереси. Нищо добро при тоя матриял. Жалко но факт, необразовани ,неуки ,оглупени ,слепци. А истината е пред тях ,очите ще им избоде , и не виждат. Какво да очакваш от народ, котй след като му дарили свобода, тръгнал при турския султан да го моли за цар. Клед като ги изгонил, тръгнали по европа си намерили католик. След това предал православието и бил винаги на страната и във военен съюз с католицизма,протестантите, и исляма срещу православната вяра. И сега така продължава. Правилно е казал Александър едно време,че това племе са предателите на православието.Вижте им коментарите.

какво снизхождение от Ваша страна, господа, да ни разкривате мъдростта си! Добре сте ни наобиждали, но каква Велика Истина ни преподадохте? И откъде се пръквате такива самоуверени - всичкознаещи, истина от последна инстанция?

Основният акцент в тазгодишния католически Великден е тържественото отбелязване в Дъблин на стогодишнината от Великденския бунт на ирландците през 1916 г. Бунтът е потушен от властите е само за една седмица. В духа на военното време, те разстрелват ръководителите на бунта, вместо да ги дискредитират по други начини (каквито последните месеци демонстрират българските власти спрямо лидерите на и без това малобройната опозиция). Това се оказва съдбоносна грешка и военното поражение на бунтовниците-сепаратисти се превръща в първа стъпка към достигането на политическата независимост на Ирландия. Не е изненада отсъствието на информация в българските медии за честването на 100-годишнината от Великденския бунт в Ирландия. Не е изненада отсъствието на публично огласени поздравления от президента Плевнелиев и премиерът Борисов до ирландските им колеги. Това може да стане само в свободна страна, а не в полуколония.

Папата не спази Христовия Ритуал,защото Библията,John 13:1-17 се казва''Jesus Washes His Disciples' Feet''или ''Иисус изми ходилата на Последователите си'' Папата изми краката на анти-христа,на хора,които не са последователи на Иисус и с това показа на света,че дори не е истински Католик-християнин!

Да не забравяме, че папата е схизматик!

Като православни, нека поздравим нашите братя от западното изповедание с Възкресението Христово и да не ги съдим за това, че го празнуват на грешната дата. Така или иначе, неделният ден е денят на Възкресението. И да напомним за истинския смисъл на този ден, а не за софрите, бонбонките и т.н.

Може да се направи така, че да празнуваме с католиците на една дата. Една година по нашите изчисления , следващата по техните и т.н. Това може да започне още от 2017година, когато датите съвпадат.

Абе, да им е честито, но след това което направи папата, мен би ме било срам да се нарека католик, т.е. да призная, че той е моят духовен водач... Как може бе? Да лижеш краката на ония, които се опитват да те поробят?

Вижте проф. Уолтър Файт по въпроса. По точно, връзката между католицзма и исляма. Ще разберете защо го прави ?

Мерси за информацията, ще погледна за какво става дума. Но пак си мисля, че това беше прекалено унизително!

Колко трябва да си прост, за да вярваш в Христос и да се вълнуваш от такива "празници" ?

Ако не почиташ Христос, ще ти се наложи скоро, по пет пъти на ден да се молиш на аллах, анадънму?

А не може ли просто никой да не ввярва в никакви богове и всеки да си гледа трезво на нещата? Или непременно трябва да сме с промити мозъци всичките и да вярваме как някакво си нещо там, за което даже знаем, че не съществува, ни правело по-добри?

А-а-а, не са толерантни, католиците, празнуват Великден и обиждат мюсюлманските си гости!

Честит празник на всички християни - католици и православни ! По волята Божия живея в Африка, и не съм сигурен дали след 14 дни по волята Божия ще имам ток и интернет! Затова Ви поздравявам от сега вратя-православни!

ХРИСТОС Е ЕДИН И НЕ Е РЕДНО ДА ИМА РАЗДЕЛЕНИЕ!ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ХРИСТИЯНИ ДА СЕ ОБЕДИНЯТ. КОГАТО СИЛАТА НА ЛЮБОВТА СТАНЕ ПО-ВАЖНА ЗА ХОРАТА ОТ ЛЮБОВТА КЪМ СИЛАТА ТОГАВА ХРИСТИЯНИТЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ,ЧЕ РАЗДЕЛЕНИЕТО Е НЕНУЖНО!

Христос и вярата в него са едно, религията и машината за пари, наречена Църква, е нещо съвсем друго. Всеки дърпа чергата към себе си и обединение не може да има. Та нали това би означавало едното религиозно течение да "клекне" пред другото? Не е важно кога празнуваш нещо си, важно е какво носиш в душата си.

Тия еретици се кланят на майка му на Христос и на баба му а не на Човешкия син ,който даде живота си за да ни избави и опрости греховете. Катедралите им са пълни с трупове на разни светии и на тях се кланят и молят. Във всяка катедрала има ислямски символи .По близки са с исляма , от колкото с православните.

Християните са Християни навсякъде по света!Христос е централна фигура в Католическото Християнство,както и родителите му Света Дева Мария и Свети Йосиф!

Тогава къде е СВЕТИЯ ДУХ ? Той каква фигура е, а. Както е да е, остани си такъв.Ум царува ,ум робува, ум патки пасе. Не си на ясно . Различията между православието и католицизма са фундаментални.ФУНДАМЕНТАЛНИ . Друг е въпроса кой, какви представи има.

Йоско-Рогоноско? Нали жена му е изневерила и е казала, че е забременяла от господ, за да не й набие шамарите? :)

Честит ви празник,братя ХРИСТИЯНИ!!!

Христос воскресе и на арменците! Те са ми по- близки!

Христос воскресе, братя християни!

Време е да се обединим и да празнуваме заедно, всички християни.

Еретици