Прегазеният на Околовръстното младеж стана донор

25-годишният младеж, който бе блъснат от джип на столичния Околовръстен път в неделя, е изпаднал в мозъчна смърт и роднините му са дали съгласие да стане донор.

Обратно в новината

Коментари - Прегазеният на Околовръстното младеж стана донор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кайен при спирачка с 90 км/х спира почти на място. тоя мръсен фес е карал с над 120-140 ! съд по бързата процедура и затвор ! Трябва да се спре произволието на чужденци в БЪлгария, които си мислят, че всичко свършва безнаказано !

ако това порше се набримчи на МАХ, от ударените хора едва ли ще станат донори. Все пак отговорност трябва да се търси на състезателя.

Гадния турчин е изпреварвал на зиг-заг, имаше свидетел, който още в неделя писа по форумите, че е карал зад турчина и е видял всичко. Трябва да му потърсят сметка веднага, защото утре ще го пуснат под гаранция със съдии на ДПС и иди го търси после в Турция. А такива нагли турски копелета тук си карат 5-6 години, взимат диплома за доктор с рушвети, и после се връщат в Турция да правят пари.

Бог да го прости, загиналия! И все пак, бих обърнал внимание на това, че пострадалият е станал труп, а не донор. Не бива да се унижава донорството, което се прави от живи хора. Благородна постъпка на родителите му.

loyola

Защо ли ми идва наум, че и убиеца трябва да стане донор и то наживо, без упойка. Направо ми изниква сцената с Рудгер Хауер в "Бягство от Ел. Ей."

Поклон за цялото семейство. Поклон за момчето спасило приятел, поклон за родителите решили да дарят органите на сина си.

Вечна памет на момчето и поклон за родителите които са го възпитали ,а сега те са проявили голяма човечност , за да спасят с жеста си толкова живота.Силно съм възмутена от това ,че убиеца още сега се опитват да го оневенят ,като се подчертава ,че пробата за алкохол е отрицателна.Само това ли има значение?

Поклон и вечна му памет на момчето,спасило толкова животи!Дано този с Поршето да гние в затвора!

ЗАЩО ГОСПОД ПРИБИРА ТОЛКОВА РАНО СВЕСТНИТЕ ХОРА?НЕ ЗНАМ.НО НИКАК НЕ Е СПРАВЕДЛИВО!!!!!!ПОКЛОН!

Поклон пред паметта на това достойно българско дете! Поклон и пред семейството му! Господ прибира при себе си свестните и добрите! Че кой иска около себе си лоши хора?!!!

Дълбок поклон пред семейството ... младежът се отзовал да помогне, спасил от смърт приятел, родителите му спасили още 4-ма ... но един прекрасен млад човек ... вече го няма: ( Тъжно, защото ако стандартът ни на живот - не бе толкова нисък ... това нямаше да се случи. Просто, пострадалата - би се обадила на пътна помощ и би изчакала встрани ... ама как да го направи, като тази услуга е половин заплата. А, относно подробностите: имало ли е обозначение за авария или не, в коя лента се е случило, къде точно се е намирал младежът, с каква скорост е карал турският младеж, нарушил ли е правилата, имал ли е избор за реакция ... все още не е ясно, и е глупаво да пишем първосигнални коментари!!!

Мога да ти отговоря дали са спазени правилата за обезопасяване. Минах от там преди катастрофата, триъгълник беше поставен според правилника (това е изискването във ЗДВП). Мислех даже да спра и да попитам дали имат нужда от помощ, но нямаше как да направя толкова рискова маневра (от крайна лява в крайна дясна лента). Истината е, че преди камерата която се намира до Шел се кара с 80-90, но после става лудница, всеки бие педала до пода и колкото може да му вдигне кошника. Там няма как да не видиш, че има аварирал автомобил, защото отсечката е права. Единствения вариант е да караш като малоумен и да изпреварваш автомобилите на зиг-заг, както споменах там карат като малоумни, та сама си направи пеценка за скорост и време за реакция. Никой не си взима порше да го кара с 80-90!

Аман от малоумници разъждаващи каква жилетка трябволо да има къде можело да ти се развали колата а никой не си задава въпроса защо резняка е карал в крайно дясна като на рали и нищо не се казва сега ще го съдят ли или якой съдия ще заформи добра сумичка

Аз само ти пожелавам да не попадаш в подобна ситуация. Естествено, че има закони и те трябва да се спазват от ВСИЧКИ НА ПЪТЯ.... И не ми се правете на мого чисти и морални, защото 90% от вас дето ревете тука карате точно по същия начин....

Жалко за поредния нелепо изгубен млад живот.... Преди обаче да скачате по форумите подрете малко фактите, не бъдете първосигнални. Първо: къде изобщо прочетохте и видяхте, че става въпрос за АВАРИЙНА лента.... да правилно ... няма такова нещо.... става въпрос за ДЯСНАТА ЛЕНТА ЗА ДВИЖЕНИЕ. Втори факт: Колата не е обезопасена. Аварайните светлини са само един момент.... в закона ясно пише как се процедира и е очевидно, че доста от вас трябва да си го припомнят. Трето: подходено е абсолютно небрежно и самоубийствено.... и да попадъл съм точно в същата ситуация за мой късмет без фатални последици за никого..... само дето авариралата кола беше веднага обявена за виновна и отнесе жестока глоба.... да говорим за извън България както се досетихте... И е хубаво да се научат повечето хора, че в подобна ситуация се вика ПЪТНА ПОМОЩ .... за да не се стига до така безсмислена смърт на млад и перспективен човек....

То хубаво. Но нали знаеш сляп не трабва да шофира. Като не виждаш не се качвай да караш, особнео пък Порше -щото те винаги са мощни машини. Освен това си забравил да предложиш феса за герой, щото реално заради него сега 4 дущи ще намерят нов живот. Българчето, което е само донор и изпълнител на гениланата турска мисъл иначе нямаше само да се сети.

Ще си го подържат малко в ареста, докато поотмине врявата. Па после ще си го пуснат да си ходи вкащи. Господ да прости всички станали жертва на "войната" по пътищата.

Много приятели имам турци. Те самите казват колко турците от Пуйка са нагли парчета. Като са в Булгаристан се държат абсолютно нагло и без капка уважение. Местните турци по ДПС линия също се самозабравиха. В МВнР е пълно с такива фесове, евреи и комуняшки руски подлоги пияндурници. Кой да води външна политика основана първо и главно на любов и уважение към България? Тъй че убиецът турчин няма дори да осъзнае винатас си. За него и преждеизброиените българите сме нищо, а България територтия на всичко позволеното.

Почивай в мир!:-( Поклон пред силата на близките...

Бог да го прости това момче, толкова млад, прекалено рано си го прибрал, Боже!! Момчето е герой, спасил е приятеля си вместо себе си, дал е своя живот на място неговия! Защо ли все тези хора си отиват, най-чистите, най-младите, най-добрите, най-човечните?! Пореден нашественик избива младежта на България, чета и се опитвам да си го представя, но не разбирам как може да не видиш, пък и да не спреш. И то да пометеш със такава бясна скорост. Истината е че нашествениците се чувстват безнаказани и недосегаеми, във статията дори и не се споменава какви мерки ще бъдат предприети по отношение на турчолята, въобще ще се предприема ли нещо?!?!?!?! Съд, присъда и съответното наказание за рязания, затрил това младо и добро момче!!!!! Ако българите бяха народ, щяха да излязат на улицата и да настояват за ефективна присъда!!! Никакъв ужас и никаква трагедия не може да я накара тая ПАСМИНА да се осъзнае!!!! До кога, до кога, ДО КОГА?!

Не е карал с 80 км ,защото спирачният му път щеше да бъде 30 м.а видимоста е няколко стотин метра.Значи или е неадекватен и направо е убил момчето или е карал с над 150 км. и не е могъл да спре.

aaaaaaaaaaaaaaaaaaa

деа и глупаците и простаците само по тая страна, деа. Боже, що си я прокълнал тази държава, Боже?????

Че кой те кара сам да се кълнеш? Ти сам само лошото виждаш и повтаряш. Виж ако си турче , цигане, маке или... разбираемо да се забелчзваш само лошите и труднио неща без да се замисляш защо. И малко самодисциплина!!!

тва е лаинаристан! първо те премачкват-после те разфасоват ! и накрая ромите ти чупят надгробната плоча !

Солидарен с Х на100%. За последните 3 години три пъти чупят паметници на мой покойници. Полицията не смята това за сериозно престъпление, както директора на гробищата, така и кмета на София. Няма уважение към покойниците, та какво остава към живите. Страна на абсурдите, псевдодържава с менте политици и държавници. Територия на безчинствата и мафията. Пародия на европейска държава.

Тоя коментар трябваше да е в жълто.....много верен....

Бог да го прости, момчета! Браво на родителите, че са се съгласили за донорство. А за турския студент, си трябва присъда, то тия гастербайти аман от тях. Като са в България и нашия живот не струва нищо, нали? Трябва да бъде съден, но щом е бил с такъв джип явно ще е паралия и ще го измъкнат. Надали ще съжалява за отнетия живот, все пак ние християните сме неверници "гяури" и ще получи 70 девици в рая за това си добро "дело"!

Жалко за младото момче. Този с Поршето може и с 200 да е карал, в този участък, нарушителите са безброй, а полицаите освен да си бъркат в носовете и да взимат рушвети за нищо друго не стават.

ПОКЛОН пред момчето и родителите му,дано това им даде утеха!

Според италианско проучване спирачният път на Porsche Cayenne Turbo е 39,1 метра при 100-0 км/ч. Вероятно тестовете са проведени при сухо време и на асфалт т.е. условия сходни с тези на въпросната отсечка в деня на трагедията. Видимостта със сигурност е над 200 метра, което води до извода за изключително неадекватна реакция и арогантно поведение - предвид, че единствената нормална реакция при изникване на препядствие без възможност да го заобиколиш е да спреш или в най-лошият случай да забавиш възможно най-много скоростта с цел ограничаване на щетите при удар. П.С. Понеже линка ще бъде скрит, може да откриете проучването в първият резултат в гугъл с ключови думи "спирачен път порше" - в статията има линк към таблицата със спирачният път (100-0 км/ч в метри) на 300 от най-разпространените марки и модели автомобили.

И каквп ще се случи с турчина убил момчето. Дали ще бъде наказан като полицая ибик дете в пограничното село или ще се прикрие всичко за да не си развалим отношенията с турция господа продажни политици и магистрати?

Мир на праха на момчето. Но ако беше в Германия за спиране в аварийна лента и ремонтиране на автомобила щеше да отнесе огромна глоба. И не само в Германия глобите за такова нарушение са солени. А че се кара по южната дъга с много високи скорости това си е факт. Но от КАТ не се и опитват да правят превенция. Крият си колите и камерите по шубраците на някое ограничение 50 за да пълнят бюджета.

На околовръстното няма аварийна лента!!! Това не е магистрала...има локално и три ленти за движение. Авариралите е трябвало да поставят светлоотразителен триъгълник поне на 25 метра след тях,а че турчина е карал на слалом,което го правят много тъпунгери с по- мощни коли си е отделен въпрос.

Независимо къде е закъсал автомобила трябва да сложиш триъгълника и да се махнеш от мястото. Изчакваш пътна помощ. Но ние все сме майстори.в никакъв случай не защитавам турчина и неадекватното му поведение. Като е с транзитни номера се мислят за безсмъртни. Предполагам че и на камерата е бил с превишена скорост

Предлагам и убиецът да го направят донор...

От мръсната амуджа донор не става....да го жигосат по челото кучето

Турчинът да си продаде бъбреците и парите да дари на семейството.

Южната дъга нс околовръстният път е зона на диктатурата на простака. Там вдеки кара като на състезание. Превантивен контрол от КАТ няма. Скоро там ще се казва зона на смъртта.

В Нормалните държави такива неща са рядкост, защото там затворът и глобата са СОЛЕНИ! И този разпасъл се турчин сега колко години ще лежи? Май нито една?

Като почнат да ги съдят по 10-20 години затвор и по половин милион глоба тогава ще почнат да карат като в Европа.С 50 километра и ако трябва да пръднат задължително да питат полицая дали може.Иначе ще си карат по старому просто ще убиват по някой за забавление и удоволствие.Кой ще ме убеди че със 100 -120 км в аварийната лента е правил нещо друго освен за кеф да смачка някой и после да се фука пред момите в Турция къф е мъжага и как куките са го пуснали щото е големия мъж?Айде сега знаеме си селянията балканска задръстена и гнусна.

Никъде не пише аварийна лента . Пише , че момичето е аварирало , а момчетата са спрели колата си в същата лента , която може да е всяка от лентите в тази посока . Ако Кайенът се е движил с 80 км/ч , то това не е превишена скорост за участъка .

Мир на поаха му, родителите му да имат сили, сърцата ни са с тях.

Защо ли си мисля че тоя скъсения ще бъде осъден толкова беше осъден и Стависки.

Да се чете. Толкова КОЛКОТО беше....

Моето мнение, е че предлагам да се разпусне КАТ, а може би и полицията като цяло. Те са единствено преброители на трупове ! А сега сериозно. Искам да кажа, че от доста години БЪЛГАРСКАТА ПОЛИЦИЯ СИСТЕМНО НЕ ИЗПЪЛНЯВА СВОИТЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ! Няма никакво превантивно присъствие и действие на този орган. Българските пътища и градове са оставени на произвола на по-нахалните, по-наглите, на бандитите или лудите с по-големи коли. Към това да добавим и непрекъснатото намаляване на наказанията за ПТП от "законодателя" - ГЕРБ и РЕФОРМАТОРИТЕ (щото така било по-демократично въпреки, че в ЕС не е така!). Да добавим и купуването на книжки и всеобащата неадекватност и чувство за самосъхранение на шофьори, пешеходци и колоездачи. Да добавим и лисата на всякаква етика и чувство, че пречиш на околните... Резултатът е - българите дават повече жертви в ПТП отколкото американската армия при военни операции за един и същи период.

Да допълня - каквото ни е здравната система, каквато ни е образователната система, каквато ни е законодателната система, каквато ни е правосъдната система - такава е и полицията - ВСИЧКО Е МАКСИМАЛНО ЕВТИНО И ДОЛНОПРОБНО - за да могат господарите да източват от всякъде.

Смятам,че е необходимо ,пред Министерство на здравеопазването или на друго подходящо място ,да бъде поставена плоча или друг обект,на който да се изписват имената на донорите и техните роднини-спасили по няколко живота!

Европа=уважение между шофьорите=цивилизовано шофиране= смъртност намалена 10 пъти за 20год. Но тази Европа загива,задушена от всевъзможна паплач..Заливат я цунамита от цигания, бурки,евразийщина..

Жалко за момчето! Един достоен гражданин по малко за България!

Светла памет на Мариан! Сигурно е вече в РАЯ, избутал Явор за да не пострада, дарил органите си за други за да живеят.Парадокс...Пациента с цирозата дано да е добре след трансплантцията. Казват , че случайни неща няма. Някой убива, някой умира ,за да се даде шанс на друг да живее. Едва ли някога ние хората ще разберем странностите на съдбата!

Тъжно но истина, тежки думи беше твърде млад!!Трябваше да живеее...

а какво става с турския студент- ако българин го направи в Турция с турски граждани ,дупе да му е яко,

каквото стана и с гърка,който блъсна момичето в Пловдив-нищо-и пак студент по медицина...тя поне оцеля..това момче не е имало късмет..

Това е поредната трагедия, при която е загинал толкова млад и очевидно изключителен младеж. Тъжно и ужасно жалко е да умират така нелепо младите ни хора. В същото време искам да благодаря на родителите на това добро момче за невероятното дар, който са сторили, дарявайки органите на скъпото им момче!!!

около драгалевци, бояна и симеоново ако караш с по малко от 150 км. си БАЛЪК що народ се изтрепа - а боко си полива магнолиите

на убиеца присъда за убийство

с 80км. в авариината лента....и се е опитал да прескочи караваната - серсемшофьор пък и лекар ще става - ся да прави сюнети и ибрици в килията

в този участък за съжаление няма аварийна лента :(

Мир на душата му.

Браво! Респект! Вероятно е много трудно да постигнеш такова ниво на екстремална простотия като твоето.

"Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента. (2) Разпоредбите на ал. 1 не се прилагат и водачът на моторно превозно средство може да използва за движение най-удобната за него пътна лента в следните случаи: 1. (отм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) 2. (изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) в населените места, на пътно платно с две и повече пътни ленти за движение в една посока, обозначени с пътна маркировка или пътен знак, по които е разрешено движението на пътни превозни средства със скорост не по-голяма от 80 km/h;"

"Околовръсното" отговаря на Чл. 15. 2.2

Сам спасява 1, а родителите му още 4 човека. Голям поклон! Това е.