Цистерната с опасния химикал - без сертификат, шофьорът - карал бързо

Държавните и общинските институции, фирмите и неправителствените организации, участвали в спасителната операция край Дебелец могат да предявят искове за направените разходи към турската фирма "Тед глобъл лоджистик", която е собственик на цистерната със стирен*, която се обърна миналата нощ край града.

Обратно в новината

Коментари - Цистерната с опасния химикал - без сертификат, шофьорът - карал бързо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

трябва да платят евакуацiaта, екопроблемите и вAобще 'масрафа'.

И сега какво? Няма да има виновни Българи митничари? Или пак ще има някой временно отстранен, както с месото? И после пак по старо му?

На митницата само проверяват номинала и бройката на банкнотите. Нещата, които си изброил се проверяват само ако нещо в номинала и бройката на банкнотите не е наред. На тази турска фирма, явно с банкнотите всичко е било точно.

Гюл пожела да отворим вратите за турския бизнес и вече ще минават без пачки. Първанов и Борисов ще направят всичко възможно, това броене на границата с Турция да остане в миналото.

След като е влязъл невидимо през границата, по новия закон митничари са искали да му направят проверка във вътрешността на страната и ОН се е обърнал, 'щото сигурно митничаря е изкочил от някой храсталак и е стреснал шофьора. Изобщо голема веселба е в нашата татковина, ихната майка. Иначе с нашите парички се е платило за цялата операция, а пък едни другари митничари са лапнали едни куфари с кеш.

Mалка е глобата! Oтровите остават във водата, земята и въздуха. Tурците да дават половин година на всички сега кисело мляко. Tака се е "правело" едно време-все пак малко терапия....

Днес 12 юли сутринта към седем часа в Велико Търново се усеща гадната миризма явно има някакво южно течение.По статистика във В. Търново е най-голям процент със ракови заболявания.Скриха истината за унищожаването на ракетите във воения завод който е в чертите на града.Хора бавно и сигурно унищожаваме планетата и най-лошото е ,че няма спиране.

Ама и телевизията си я бива: Голямо напъване падна вечерта дано излъчат невиждана сензация. Чак и ядрената централа споменаха, дано предаването им да изглежда по-страшно. И от това цялата им работа заприлича на "Стисни ме, Радке, зорлен да пръдна!"

защо е допусната на границата,да влезе без,необходимите документи! защо не се изисква да бхдат по-двама шофиора,когато има опасен товар---защо не се уведомява -даи,че преминава такхв товар,през страната и да се контролира движението му....защо,не заплащат поляма такса -за преминаването през страната! защо само-5000лв,глоба на фирмата...кож ражоди ще изплати-от направените---само бензина за евакуацията,не може да се плати! каква е отговорността на служителя,кожто е пуснал да премине границата,без необходимите означения и документи или по-приятелски....в чест на добросхседство....докога с тази немхрливост...защо го правим...хората страдат,от тази безотговорност....стига с тези подкупи...сложете ред в правилата....за нарушенията,трябва много да се плаща...а не само под масата,наша цистерна,би ли влязла в германия,без необходимите означения и документи....необходима е бхрза реакция от контролните органи...защо е пусната цистерната,през ноща,без надзор и втори водач.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да това си е чист ТЕРОРИЗЪМ- ние да забравиме 500 години , а се напълнихме с такива менте фирми-и кой ги пуска на границата-НЯКОЙ ЧИЧКО...

Как стана така, че единственният тир превозващ опасни товари през България без сертифкат катастрофира!Гаспод ли, Аллах ли прибира комисионните-кой,кой да ти каже? Гр.Дебелец има 5 000 жители-интересно ,че никой не знае колко са?Държавни мъже и медии говорят и пишат за 1000-2000.колко хиляди бяха дигнати и евакуирани още през ноща от ГЗ и колко не знаеха до 18 ч дали ще ги пуснат да се преберат по домовете си! А животните които тези хора имат-какво стана с тях? да не си на мястото им!

Sorosss

Ако си направите статистика ще установите, че 90 % от подобни инциденти са именно със заспали турски тираджии.

Това че наш'те медии все пак се престрашиха да оповестят,че комшийската отровна автобомба е минала БГ-границата без сертификат е добре. Обаче като са казали А ,дали ще кажат и Б(то има и други букви ,но да спрем на Б-то) ? А то е -имала ли е тази авто бомб..пардон автоцистерна ,необходимият реквизит от обозначителни знаци ,че превозва ОПАСЕН ТОВАР ? Т.е.разните му там черепчета с кръстосани кокали,предупредителни надписи и пр. ? Май,май е нямала, както е нямала и сертификат ! Дали пък не е пишело на нея че превозва зехтин ? Или мляко на прах ? И искаме да влезем в Шенген с тези спартаковчета и карфиоли на всички равнища -от редовия митничар/граничен полицай че до соф.босове !

Не подозираш колко перфектен ти е коментарът! БРАВО!! С тези еднопосочно гледащи служители по родните ККП-ета (по посока на далавери, валута и несравнима НЕКОМПЕТЕНТНОСТ на всички нива по всякакви проблеми на митническата проверка, обработка, обмитяване - това всъщност последното е овладяно до съвършенство, но само в частта ПРИХОДИ НЕ ЗА ДЪРЖАВАТА, А САМО ЗА МЕНЕ) нямаме право не само да настояваме скорошно приемане в Шенгенското пространство, но И да си ПОМИСЛЯМЕ изобщо за включване в него!!

МА КАКВИ 5000ЛВ. ,КАКВИ ПЕТ ЛЕВА !!!ЛЕЛЕ ТЕЗИ НАШИ УПРАВНИЦИ СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯХА !!!ЯВНО ДОСТА СА ЗАЕТИ ДА НИ УСЛОЖНЯВАТ ЖИВОТА С БЕЗСМИСЛЕНИ ЗАКОНИ ВЪВ ВРЕДА НА БЪЛГАРИНА ,И СТРЕМЕЖ КЪМ СВОЕ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ ,ЩОМ ЩЕ ПРОПУСНАТ ДА НАЛОЖАТ ПОДОБАВАЩИ САНКЦИЙ НА ТАКОВА НАИСТИНО ПРЕСТЪПНО ДЕЯНИЕ СПРЯМО СТРАНАТА НИ ОТ ТУРСКАТА ФИРМА СОБСТВЕННИК НА ОПАСНИЯТ ТОВАР!!! ОЩЕ ЕДИН СРАМ ЗА НАЦИЯТА НИ!!! АЗ ЛИЧНО БИХ ГО ОПРЕДЕЛИЛ ДАЖЕ КАТО ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ,ОТ ТУРСКА СТРАНА , ВЪВ ВРЪЗКА С НЕОТДАВНА СТАНАЛИТЕ СЪБИТИЯ У НАС И НЕЛЕПИТЕ АГИТАЦИЙ НА БГ МюФТИЯ,А ТЕ 5000ЛВ,БЕ КВИ ПЕТ ЛЕВА БЕ ЛЕЛЕЕЕ:)

ОТ КОЙ ГРАНИЧЕН ПУНКТ Е ВЛЕЗНАЛ В БЪЛГАРИЯ ТОЗИ ИЗРОД КОЙТО С БЕЗХАБЕРНОТО СИ ПОВЕДЕНИЕ МОЖЕ ДА УНИЩОЖИ ЦЯЛ ГРАД ??? КОЙ Е ПОДПИСАЛ ДОКУМЕНТИТЕ МУ КОИТО БЕЗ СЪМНЕНИЕ НЕ СА ИЗПРАВНИ И ДЕКЛАРИРАНОТО НЕ ОТГОВАРЯ НА СЪДЪРЖАНИЕТО?? За коя фирма е бил предназначен този опасен товар. Ако е българска то чий собственик е фирмата ???

Още на влизане е трябвало да бъде проверена тази цистерна за нужните документи-такова МПС се забелязва от километри, камо ли на границата!

Наскоро в Германия имаше подобен случай. По 5 години затвор за шофьора и собственика и 100 000 Евро глоба.

Правилно действат немците! Дори и в концентрационните лагери ги пращат (би било добре за сплашване-хаха, но този ЕС дано не навреди на реда в тази уредена държава :))

хмм, да-а за това в нормалните държви са измислили и застраховки, ама те като нямали сертификат за опасен товар, вероятно и застраховка нямат... и тук се питам наистина какво прави т. нар. гранична полиция и митница ? и си отговарям - прибират си момчетата колкото трябва по жобовете и това е...шенген ли???

КАКВО ЩЕ КАЖЕ ЗА ИНЦИДЕНТА МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВ ???????????? КАКВО Е ДЕКЛАРИРАЛ, ЧЕ ВОЗИ ТАЗИ РЯЗАНА БУРГИЯ НА МИТНИЦАТА ЩОМ ТОВАРА Е БЕЗ САРТИФИКАТ ЗА ОПАСЕН ТОВАР ????? МОЖЕ БИ МИНЕРАЛНА ВОДА ИЛИ МАЗУТ ??? Кака е минал безпрепятствено границата читака бе Ваньо Танов??? Или фирмата доставчик на този опасен товар е българска и е собственост на някой наш другар от ДС ??? ЩЕ ИМА ЛИ УВОЛНЕНИ МИТНИЧАРИ ИЛИ НИ ЛУК СТЕ ЯЛИ НИ ЛУК СТЕ МИРИСАЛИ БЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ?? Ами как охранявате границата бе цървули след като подобни цистерни могат да преминат през границата вкарвайки цели ракети или тонове с оръжие ??? За това ли ви хвалят от ЕС ??? НЕКАДЪРНИ И КОРУМПИРАНИ ТИПОВЕ !!!!!!

Човек, напълно си прав! Масова практика е пурските тирове да не почиват след определено време...а, за това как е минал границата вече трябваше да си е подал оставката най-високо поставеният граничен шеф....Ваньо Танов няма никакво отношение в случая, ако спират да проверяват всеки един тир какво вози, опашката ще е до Истанбул и т.н...

Та нали това им е работата!? Или който си плати минава,който не -на отбивката?

Трябва да ти кажа че в Тервания не им пука до къде е опашката. Проверяват малки бусове до големи тирове и не ги онтересува колко време ще ги бавят. Казвам го всимко това дащото с очите си съм го видял.

Ако ще опашката да стигне до Диарбекир,но тези тъпанари трябва да се научат ,че тук се влиза с редовни документи,сертификати и всичко останало.Случая е особен тъй като има международна конвенция за транспорт на токсични вещества и отпадъци.Такава има и за радиоактивните..Колата се движи по предварително уточнен маршрут който трябва да се знае още на влизане в страната през която се извършва транзита..Или не е декларирал товар отговарящ на действителния или някой е стиснал очи на митницата и колата е минала.Да оставим факта,че карат като луди и никой не ги закача.

Невероятно прав си!! Имам чувството обаче, че подценяваш комбинацията и взаимното проникване на НЕКАДЪРНОСТ и КОРУМПИРАНОСТ. Тази комбинация се допълва и от НЕМЪРЛИВОСТ при изпълнение на преките служебни задължения, БЕЗНАКАЗАНОСТ при констатиран пропуск, гаф, нарушение и/или злоупотреба със служебни задължения и положение (на всички нива, особено на най-високите), ОХРАНА на поверени, проверени и РЕГЛАМЕНТИРАНИ канали (за контрабанда и трансфер на каквото се сетиш или за каквото си помислиш), НЕКОМПЕТЕНТНОСТ на всички нива (особено на ниските - ако е на високите има шанс нещата да не се сгромолясват така драстично). Българинът има вродения, но вреден навик да коментират заповедите на началството, не сме като немците например. Така некомпетентна заповед се интерпретира най-често така: "то началството каза така, ама я че го направим онака".

Така ще е докато границата ни е като швейцарско сирене,всякакви мишки ще минават.Лошото е че вече минават цели паткани,котки и дори кучета през това сирене.

Писна ми вече от тия!! Да им взимат огромни такси на влизане в БЪЛГАРИЯ!!!

на боико не са му наредили от брюксел,или от фбр да следи за такива цистерни,ако беше нещо с кокаинче или хероинче да видите как щеха да го хванат,ако им се нареди за конкретната пратка де,и щеше да се бие в петлиовите гърди колко са велики,не че ония преди боико са били по читави ,те същите горбичи!

Нямал сертификат ! Как тогава е минал съответният КПП /митницата или какъвто и да е там контролен пункт на границата ? Явно по дежурството на някое Спартаче ! Ех,време е Веско Маринов да изпее някоя жизнерадостна "Моята митница ме пази"

РАСИСТИ! ТОВА НЕ Е ТУРСКА, ТОВА Е ПРИСЪСТВЕНА ФИРМА!!!

След консултация с Първанов вече фирмата е наша, домашна, европейска дори.

Браво на престъпното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ, което допуска през държавата ни да се пренасят опасни вещества без необходимите документи!

сега цеко ще се развурти и ще видиш какво ще става,а оня шефа на митниците защо спи,да си подава оставката!

Странно, че никой в новините не коментира - как е влязъл този камион на бг територия - през кой пункт, кой го е проверил или по-точно си е взел наградата за това да го пусне.Наистина ни превърнаха в разграден двор.Колкото до гражданска защита - и те чиновници, никаква организация.

И после се чудим що не ни искат в Шенген... :(

каква е тази глоба 5000лева=2500 евро ,смях ,така ще е цените ни са европеиски,изискванията също...Питаите компанията колко и е печалбата от този курс...100% много повече

Е това най - разградената държава.Всеки си вкарва и превозва каквото му скимне . Кара товар който трябва да е най - малкото с пилотиращи автомобили и сериозни такси като болид от формула и не спазва никакви норми ,защото тука може всичко.Но не са виновни турците ,кучето скача според тоягата.Шенген ли - с тези полицай - на куково лято !

не сам сагласен с теб с изклучение на радиоктивни матеряли на никои друг адр не е нужен конвои прочетете малко изискванията за адр и тогава коментираите вав форума

Как е минал през митница?

Държавните и обществени институции могат или ще съдят турската фирма? Какво ще предприеме Гюл по въпроса? Ще съдейства ли да се изплатят компенсации за щетите на Дебелец? Как да разберем за добрите намерения на Гюл и бизнесмените, които е домъкнал у нас, ако по този случай турският президент се прави на интересен?

и парите от акта или там каквото се пада, в град Дебелец ще се вложат или в ......на някоя свина дебелия гъз последното може да го редуцирате.

Няма страшно, Първанов е жив и здрав, и не е евакуиран.

Ми дай с почести да го изпратим а? Да го направим почетен гражданин, да му се извиним за причненото неудобство... много си тъп - по-добре не пиши, да не си ръсиш тъпнята, току виж случайно си поумнял

сте зле! Що не прочетете малко ЗАН, например, не е трудно. Може и да схванете...