Седем ранени при тежка катастрофа край Якоруда

Седем души са ранени при тежка катастрофа край село Черна Места, община Якоруда, област Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Седем ранени при тежка катастрофа край Якоруда | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Коментара насажда етническа омраза.

Странно ...уточнението че в едната кола са македонски граждани а в другата(опела) са пазрджиклии изповядващи исляма насажда етническа омраза ???? Или това че половината платно е 5-10 сантиметра по-високо защото ремонта е незавършен и това най -вероятно е причина за катастрофата ???

Продължава изясняването на причините за катастрофата. Има ли некой (освн полицаите) дето да не са му ясни причините само като гледа снимката? А шо не се казват имената и егн-то на Шафиорите?? Сигур щот' тогаз май и съмнения за причините нема да останат..

1 циганче навремето питаше ''колата отива ли'' демек дали върви бързо....явно тоя с опела не е стигнал въпреки спортните надписи ;)

Да, там пътят е оправен, но самият той и терена не предполага висока скорост: а пред този мост има знак за забранено разминаване, така че виновникът е ясен Преди 2 седмици пътувах от Банско към Карлово през този път, и в Родопите се омаях от завои покрай теснолинейката....след редичка македонски тирове, красиво е но е бавно, внимавайте по тези пътища приятели

Тоя селяк защо си е написал опел на колата? Да не я сбърка някой с Москвичл ли?

що не си е в платното опела ? що е в "насрещното" опела ? тъпанар ли го е карал ?

от превишена дива селяния!

карате по макадам или високопланински път нали не очаквате да се движите като по магистрала...интелектът ви подсказва как да карате...или казано по друг начин за всички инциденти е виновен водачът което е в пряка кореспонденция с iq- то му:)

И аз като Димов по- долу се питам, защо ли запалените фарове не са помогнали ? Нали заради това ни глобяват ония лайна с фуражките, ката ден ?!?!?! Или законът за фаровете е измислен ,че тия същитие дебили от КАТ, да могат да си докарват парички и да не мислят колко са бедни, обираните от тях хора?!??! Давам само пример: "Светят две главни КРУШКИ по 65W + четири малки, габаритни КРУШКИ по 5W + лампите, дето осветяват таблото, да ги кажем още 5W. Което е равно на 155 W. И понеже ЕНЕРГО фирмите не са включили и това да им го плащаме, ни си мислим ,че това иде току-така. Да ама не.За да светят тия КРУШКИ, горим гориво,което плащаме на банзиностанцията. Тая светлина излиза от нашият джоб. Отделно от това, нали сме "европейци" и се бием в грдите, че намаляваме ВЪГЛЕРОДНИТЕ емисии? Нали плащаме тъпи "въглеродни" такси ? И какво иде на края ?Просто си плащаме нещо, дето ни карат на сила да го консумираме?!?! Да ти.. и Европата и Америката!

Ето защо сме на дъното ! Все пак резултатът до момента е 15/6 за тия,дето могат да мислят и смятат. Има надежда за нас, все пак !

Основен ремонт на пътя започна Бойко Борисов,но некадърното управление на БСП И ДПС спря проекта за цялостна рехабилитация на отсечката Разлог-Якоруда-Юндола! Преди 2 месеца почина момче на 22 години при катастрофа на тази отсечка.

Само донякъде си прав. Изпълнител на проекта е сдружение Роудс-2009, в което участват австрийската Алпине Бау, Адева ООД, и Пътни строежи АД. Строителните работи започнаха през септември 2011, вероятно търга е бил 2010. Сумата е близо 40 милиона лева. На обекта Разлог-Юндола работеха силно недостатъчен брой машини, а броя на работниците едва ли надвишаваше 30. Машините ги паркираха до басейна на Юндола. През 2012 още се констатира, че сроковете няма да се спазят, качеството на ремонта е ниско - може би за междуселкси път някъде южна България е ОК, но за планински път, често затварян поради снеговалежи е крайно незадоволитен резултата. Водени са няколко пъти разговори да се забърза работата, изпълнителя даваше "честна пионерска" дума и тържествено обещаваше, че ще се вземе в ръце. Дейностите напълно секнаха някъде юли 2013, т.е. само няколко месеца след като генерала хвърли кърпата. Новото правителство тамън се беше заклело, надали има някаква вина в забатачването към онази дата. Дейностите спряха, защото Алпине Бау фалира. Това е сериозен играч от ранга на Щрабак и беше шок дори за австрийците. Фалираха, защото поляците ги порязаха с неустойка 100% по някаква магистрала в Полша, която или не са излълнили в срок, или нещо не е било както трябва, не съм запознат с тамошния случай. Но е показателно, че поляците са ги трснали със 100% неустойка, нещо за което не съм чувал да го има в наши договори с изпълнители. Също е показателно, че ние сме останали с пръст в уста - доста хора останаха да вземат пари, пари назад не сме взели. И път няма.

В помашка Якоруда управлението не може да е друго, освен на комунистите-атеисти /БСП/ и комунистите-мюсюлмани от ДПС. Кафела и ГАЦ /ДС/, те управляват там.

цяла България и която пак я гласят да управлява, такива управляват и по провинцията. Само простите като теб още не са го разбрали.

Поради тоталната липса на нормални 4-лентови пътища с мантинела между лентите, дори между големи населени места и при наличието на супер-мощни и нови коли, много стари, и незнайно как минали тех. преглед стари возила, върволица от огромни ТИР-ове, и в допълнение конски каруци, а и самостойно пресичащи преживни животни ... всеки път, когато пътувам - се кръстя и моля, а когато пристигна - благодаря на Господ. Като се прибави и: изнервени и самоуверени водачи, ентусиасти - пили или дрогирани и други, такива без книжки ... да пътуваш, е все едно да отиваш на война.

кой каза, че пътищата ни не стават ? Първи път....

То на снимката ясно се вижда, че опела не е в правилното платно - като гледам как е нашарен - обикновено такива карат най-дивите селяндури

Все пак сравнително добре се е представил на краш теста. VW малко се е поизложил.

Мостът е на завой. Осовата линия е непрекъсната. Някой е изпреварвал неправилно.

бахти глупаците тези, но като знам какви идиоти минават оттам, въобще не съм изненадан

Не са ли им помогнали запалените фарове, по голема глупост от тая едва ли може да има, щом не помагат фаровете,ПРЕДЛАГАМ всеки водач , да кара със запален фенер на главата си,дано това помогне!!!

трябва да имаме 1 лампичка в съзнанието,че не сме сами на пътя ;)