3 жертви и двама ранени на пътя само за 2 часа

Трима души загинаха, а двама са ранени при две тежки катастрофи, станали само за 2 часа край Варна и Шабла, съобщиха от МВР.

Обратно в новината

Коментари - 3 жертви и двама ранени на пътя само за 2 часа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е резултата от продаването на шофьорските книжки на тъпи мангали

Da umrete vsi4ki kopeleta selski

Направихме катаджиите, лекарите и даскалите бизнесмени - вЕрвайте - нищо добро не ни очаква !

Без коментар...

ром

Наистина трябват сериозни мерки за предотвратяване на това безумие по пътищата! Повече камери - на служителите на Пътна полиция очевидно не може да се разчита. По-сериозни наказания за хората, които очевидно не искат и не могат да спазват правила. По-сериозни технически прегледи. Една част от автомобилите включително товарните изобщо не трябва да се движат по пътищата. Дори, ако трябва, да има ограничения за автомобили над определена възраст - дали ще е по-висока застраховка, дали ще е по-висок данък или снемане на регистрация дори...

Ако разгледаш статистиката на МВР, ще видиш, че жертвите на ПТП годишно са най-малко за последните 5 години спрямо периода отпреди това, започващ чак от далечната 68-а. Съгласно статистиката през 68-а, 69-а, и така до 90-а в ПТП са загивали над 1000 души годишно. За миналата година жертвите са 708. Пак там пише, че най-малко хора загиват на магистрала, като дори на третокласните пътища има повече жертви, отколкото на магистралата. Изводът е ясен -- не камерите подобряват статистиката, а реконструкцията на конфликтните участъци.

Има едно евтино и ефикасно решение: Премахване на всички неадекватни знаци. Прав и равен път с ограничение 40км/ч. Един кара с 35, друг с 60 трети с 90, четвърти изпреварва, някой друг изнервен и върши глупости. И после защо ставали катастрофи....

проблеми се натрупват в гкавите на хората, толкова повече катастрофи ще стават!Загледайте се в погледите на чакащи на спирката или в автобуса - ще срещнете 80% празни и невиждащи погледи...Седналите в автомобилите не са по-различни, понякога даже по зле, защото мисли и за разходите по автомобила...кахъри много, мозъкът изключва!

са ми интересни с гръмкото:"самоличността на пострадалия (водача) се изяснява?!?" Това ще рече, че водачът сигурно е нямал документи, та да прочетат името му и да сравнят снимката?!Или пък следователят не е сигурен, че нагънатото върху волана тяло е точно на водача - може да е на някой стопаджия...?!!

Нито машините, нито законите са толкова страшни, колкото възпитанието. Родителите са си научили децата, че понеже вече не е комунизъм може всичко - може да не те е грижа за околните, може да не поемаш отговорност, може да ти купят кола без да си прекарал и ден от живота си в работа, може да не се извиняваш... може всичко. И така... В Швейцария има правила за всичко - от това къде и как да си хвърляш боклука, през това какви цветя да си садиш на балкона, до това колко рибки да гледаш в аквариум. И да - за 2 км над допустимото плащаш солена глоба, нищо, че даже не ти ги лови километража. Но не, в България не може да има такива неща, защото вече е демокрация! Да ни е честита тя!

БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ по пътищата може да има ,когато водачите на МПС са от вида ХОМО САПИЕНС, а такива тук в България почти няма.Поне 2/3 от така наречените шофьори са или пияни или с купени свидетелства за управление,от останалите 30-ина процента голяма част са НАШ ЧОВЕК,така че остават нормални около 10%,от които нищо не зависи,а като добавим и липсата на КАТ/разбирайте неработещ/ картинката става меко казано безнадеждна.

в коя категория се поставяш?

През доста дългият си живот не бях забелязал колко тъпо племе сме българите. Ежедневно виждам хора, които качвайки се в автомобил стават велики и недосегаеми. Преди дни направих забележка на познат, че на стоп се спира и видях неразбиращия му поглед...

На стоп се спира, когато е поставен адекватно. Има места, където на включване към по-главен път са поставени два стопа през 3 метра, като ако спреш на който и да е от тях, не можеш да осигуриш предимство, защото нямаш видимост. Та какво би препоръчал на неразсъждаващите и несъобразяващи, но законопослушни граждани? Да спрат на всеки от двата стопа? Основният проблем е, че от КАТ обясняват как ПТП били ставали заради алкохол и превишена скорост, а статистиката им сочи друго -- най-много ПТП стават поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост, следвани от жертвите в графата "блъснат пешеходец".

КАКВО ВИ ПРЕЧИ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ДА СИ ОРГАНИЗИРАТЕ БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА???КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ИЗМИСЛИТЕ,ГО ПРЕКОПИРАЙТЕ НА ГОТОВО!!!

Какво общо имат управляващите с катастрофите? Независимо дали са герб,мерб или бсп? Това, че задкормилните устройства не мислят, не са ни виновни управниците. Мат'риалът е такъв.

Кичо

Имат я иди и виж как карат в Търция същите тез задкормилни устроиства.

Не желаят да въведат ефективен контрол и последващите го неизбежни и неотменими санкции. Това достатъчно ли ти е?

Ако можеха и културата на хората да прекопират, тогава цена нямаше да имат. Обаче в действителност процесът на копиране е бавен.

FuckTheEU

Един колега варненец сподели, че се ужасява от автомобили с "тексаски" номера на пътя. Май има защо.

На калпавия х-й вълната му пречи.

Винаги съм казвал ,че BMV е диагноза.

На такава велика фирма, името трябва да бъде изписвано правилно...Дори и от най-неграмотните..И тя не е виновна, че прави добри автомобили за удоволствие на нормалните хора, а Ганьо Малоумното се избива с тях..Изобщо не е виновна

Кавал смотан , колко години след Mercedes e създадена фирмата BMW и ние с Бенцовете не сме с малки п.шки!

Не не агресията по пътищата: RoadmadnessBulgaria

Съжалявам за загиналите. Дано почиват в мир...

Олигофренията е пълна! Но така е, в чалгарска България не може да е по друг начин! Тия разсипани поколения с чалга, секс и простотия трябва да се изчистят, иначе не става! Жалко, че си отива и суровото покрай сухото!

От както караме на фарове целогодишно катастрофите намаляват ли намаляват.

..и мигачите са пълна измишльотина. Аз лично вярвам само в летните жанти и затъмнените стъкла. Другото е евро-измишльотина да ни тормозят.

Тъпчо, на мен пък много ми помагат вкл. светлини, за да различа кой се движи и кой не :P

Dobromir Dimitrow

Напоследък като че ли се увеличават идиотите, които не включват фарове, дори и при това облачно време?! Дано просто да са ги забравили, то и на мен ми се е случвало (добре че отдавна, вече ми е рефлекс)!!!

Е, ако има такива, които различават по светлините кой се движи и кой не, зрението на народонаселението е закъсала мно-о-о-го. Да не говорим за мозъчните качества.

Това, че пишат за всяка катастрофа в дира, не значи, че се увеличават. От социализма насам неизменно намаляват. И не ми обяснявайте, отблизо познавам малоумието на много от участниците в движението - от шофьори на ТИР-ове до пешеходци и велосипедисти.

Точно. Миналата година са загинали 708 души, което прави грубо по двама дневно. Има дни без ПТП с жертви и такива с повече от средното. Явно от Дира са решили да отразяват всяко ПТП с жертви.

Ако се чака за кола 10 г.(за което трябва да се внасят не повече от1500 коли на година и то само нови) и във всеки вход има по 3-4 коли максимум,а не по 2-3 на апартамент такива работи няма да се случват,или ще са сведени до минимум!

Докато хората не се научат да си стоят вкъщи, все ще си намират начини как да се трепят. Вчера едни не можаха да катастрофират като хората и трябваше да се довършват с ножове и брадви.

Ниски са данъците затова имат по 2-3 коли,и това е направо дискриминация едни да плащат 20 лева,а други 200 само заради това,че са им малко по-мощни и по-нови колите.

Погледни статистиката на КАТ за времето, когато се чакаше 10 г. за кола :) Ще видиш, че от 68-а нататък жертвите са над 1000 годишно. Миналата година са 708, преа 2014-а и 2013-а са дори по-малко.

До това води строежа на пътища. И до нахлуване по тях на бежанци.

Отровни и опасни животни нямаме, но идиоти - дал Господ! Вчера един кретен в една тясна уличка с локви и дупки превърташе гумите на макс, занасяйки се яко и се чудя как не удари някой от паркираните автомобили. На такъв идиот и за една година да му вземеш книжката и 2000 лв глоба пак ще са му малко!

У наше село аналогичен случай. Преди няколко дни един с БМВ комби дрифтеше и въртеше гуми на едно от кръгчетата зад Ринг мола.

Спирайте тее БМВета и Мерцедеси!!! Минете из автоморгите и извадете пак надеждните Москвичи и Шкоди!!?

Това на снимката май е Астра, след като се твърди, че се е врязала в другата кола, защо ударът е отстрани? Може и така да е, ако се е завъртяла и е препречила пътя на другите, или е излизала от пресечка на пътя с ляв завой. При такъв удар и 2 жертви от другата кола май коланите са били за украшение, а Сеатът явно е бил старичък, инаше някой и друг еърбег можеше да е полезен.

Ами например защото пише , че снимката е архив ?!

СамърОф69

Тоест, това е от друго време и място, че за какво тогава се слага произволна снимка, това е направо малоумно. Ако не разполагат със съответната снимка, значи, първо не са медия като хората, второ не слагат някаква друга вместо това и трето - ако пък толкова трябва да има нещо шарено - да се сложи пътен знак А40.

ВЕРОЯТНО С КУПЕНИ КНИЖКЕ, ЩЕ СЕ СБЛЪСКАТ И В ПУСТИНЯТА ! ЗА СОФИЯ - НЕКА КАЗВАТ КОЛКО ОТ КАТАСТРОФИТЕ СА С КОЛИ-ПРОВИНЦИАЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ! АЗ СЪЩО КАРАМ В СОФИЯ И ВИЖДАМ КАКВО ПРАВЯТ ПРОВИНЦИАЛИСТИТЕ ,СЪС САМОЧУВСТВИЕ, ЧЕ СА ДОШЛИ ТУК !!!

Nqkoj si

А вероятно ти си "кух" като водоноска...

Ами тия от прованса са карали преди на 2-3 светофара само и като дойдат тук са като мангустите "у градо".....все със стари бараки които закъсват по пътя и правят задръствания а това страничното огледало го имат за украшение само

Абе виж по-надолу коментара на Guest! Номера "СТ" да не би да е на Стара Загора от прованса?!

Потърсете RoadmadnessBulgaria, ако искате да спрем агресията по пътищата!

ТХ=Тъпи хора!!!

днес на отиване за работа по цариградско баничарка с рег. СТ на някакъв месокомбинат пресичаше лентите както си иска, без мигач естествено... докато на микро ниво не почнат да се спазват правила и да се уважаваме взаимно, то и на макро няма да се променят нещата и ще има неприятни/фатални случаи. не се иска много да пуснеш мигача, няма да те забави :)

Мигачите харчат ток и качват разхода. Затова габровци си ги модифицират да мигат с къси изсветвания и по-дълга пауза между тях.

Ако пуснеш мигача, значи спазваш закона, а това моментално те прави тъпак. За да си готин и за да те уважават, трябва да демострираш максимална простотия, а не да пускаш мигачи.

Къде има надлез край Шабла, моля ? Нещо не си спомням такова съоръжение .

Някакво подобие на надлез има над пътя за гробищата.

Еийййй вие боклуци в парламента! Направете нещо! Умираме

Боко е виновен, защото иска да прави хубави пътища, по които да се кара бързо!