Двама пострадаха при катастрофа с учебна кола

Мъж и жена пострадаха при катастрофа между два леки автомобила на Околовръстното шосе в София снощи.

Обратно в новината

Коментари - Двама пострадаха при катастрофа с учебна кола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

someone

това не е добре, но учебните коли все някъде трябва да карат, имат права да са на пътя като другите. освен това може да не е по вина на учебната кола, а на другата кола.

К'во стана с безопасната дистанция на която трябва да се кара и с ограниченията на скоростта? Представям си, ако жената в Субарото беше отзад, а учебната кола отпред. Сигурно инструкторът щеше да я смели.

Като знам как карат инструкторите, не се учудвам защо младежите взимат книжки и след това карат, все едно играят GTA.

Преди година ме засича учебна кола от дясна в лява лента при това че автомобилите се бяхме изравнили. Слизам и му казвам на дебелия плужек до обучаващия се, който си говореше по телефона - "Така ли го учиш да кара, утре нали няма да го види някой да набие спирачки и ще го размаже на пътя??". Отговор - "Е, кво бе нали си дава мигач момчето". Как да обясниш на подобно теле, че това не ти дава предимство при престрояване.... А същия боклук учи децата да карат. Докато не вземат лицензите на 99% от школите и докато не се въведе наказателна отговорност за инструкторите за тежки ПТП до 3 години след курса на обучаващите се, никога няма да се спре с продажбата на книжки и пълната некадърност при воденето на курсовете!!!

правилно, но не е постижимо. по-скоро трябва да има редовни "контролни прегледи" и да се взимат книжки и лицензи.

шшшш АЛООО ДИР-ааааа аре като съобщавате нещо - поне да е до край. Първо се съмнявам колата да е управлявана от курсист - какъв е тоя курс в 21.30 ..а ако е поне го напишете... Съдейки по удара...бая здраво се е натресъл, което ме навежда на мисълта че колата е управлявана НЕ от курсист...научете се да пишете бе хора

Тези снимки са от доста късно вечерта, когато си отидохме. Съдя по това, че няма коли. Имаше огромна тапа, почти до кръговото на бул. България, малко след като стана катастрофата - малшанс - на жената в сивата кола и е отказал автоматика и е спряла изведнъж при което инструктора не е видял добре и се е нанизал в нея без спирачки - никакъв спирачен път нямаше.

Ако в учебната кола е имало ученик той никога няма да вземе книжка.Ако е инструктора явно е време да смени професията.

Учебна кола?! Ако е имало ученик, значи инструкторът е блеял и не е забелязал ученикът му какво прави. Ако пък е карал инструктора... леле, мале! И такъв очакваш да те учи да караш? Така, че и в двата случая инструкторът не става.

Колата е била учебна, ама имало ли е ученик в нея?

ученичка е имало с глава надолу, инструктора тъкмо изпънал палците от удоволствие, натиснал рязко педала на газта и станала белята...

:)))) Оправи ми настроението, че ебати кривата сутрин...

Що така бе, колега, дискриминирате? Може да е бил ученик?

Е много бързо оплюхте веднага инструктора, а дали си давате сметка какъв труд полагат най-вече в София. Вие собствените си жени не можете да търпите , а камо ли друг човек да обучаваш. ГОЛЯМА ОМРАЗА, ГОЛЯМО ЧУДО. Плащаш някакви си келеви 500 лв. и вземаш книжка за цял живот и това ви е малко. Неблагодарници. И после инструктора ви е виновен, че карате с 200 в насрещното и изпреварвате без видимост и пиете по 10 бири преди път... нали.

Книжка не се взема за под 1300лв, проверено наскоро... По-скоро сумата клони към 1500лв, че и ги надскача...

Вземат се за около 1500 лв. но не от инструктора! Само държавните такси са ти около 500 лв. нали? Какво ти е виновен инструктора, че такива са правилата в държавата. Може би и той е виновен, че искат поне основно образование и Не искат медицинско ПРЕДИ започването на курса, И СЕ ЗАПИСВАТ РАЗНИ ОТКАЧАЛКИ.

Къде са тези цени бе приятелю ? Да отида там да работя, че тук повече от 500-600 лева, с таксите няма как. проверено дрън-дрън.

Доста части ще има за автоморгата МИ.

да беше изрода от умария та да се оттървем от тоя графитаджия

Голф кабрио учебен.... Да ти имам държавата аз...

Инструкторите в учебните автомобили масово нарушават правилата. Неопитните курсисти се пускат в скоростните ленти и в участъци където скоростта на движение не предполага тяхното присъствие

Не четете новини от този редактор. Отново грешка Няма "Околовръстно шосе" Обектът се казва "Околовръстен път". Никога не проверява за грешки.

По шосето се движат автомобили, а по пътя волски талиги и магарешки каручки.

Ама е факт, че административното име на шосето е "Околовръстен път", мда...

Нали опитният чичко до новобранеца си има комплект педали, защо той не е реагирал овреме? Я не ми разправяйте глупости, и морално, и умствено, и по закон виновен е инструкторът. И тия се уядоха от съкратени курсове и допълнителни часове. Има двама-трима около мен, гледам ги, за нула време си подновиха автопарка с Мерцедеси, Фордове, Кии, Сеати, Аудита и Фолксвагени, повечето нови на лизинг. Да бъдели в крак с времето и изискванията на курсистите /най-вече на курсистките, ха-ха-ха/. "Абе ти знаеш ли, че имаш хубави очи?" /"Дами канят"!!!/

А мина ли ти през празната кратуна, че управляващият учебната кола може да е бил самият инструктор? Малка е вероятността курсист да управлява в 9:30 вечерта, че и по околовръстното...

Jeni

Най-вероятно е бил инструкторът, ударът е бил силен, значи скоростта е била висока, учебните май краха с до 40!

И какво като е учебна колата, това ли е най-важната новина. И тя се кара от хора. Нито е навлязъл в насрещното, нито е спрял на пешеходна пътека и т.н. Най-вероятно оня отпред е набил рязко спирачки. Не го оправдавам, но това е много често срещана ситуация с цел сплашване на задния.

Ами ПИПИ ако беше внимавала в час щеше да знаеш че задния е длъжен да спазва дистанция позволяваща му да спре. Ама вие русокоските си мислите че карането е да се залепиш за предния и да почнеш да му светкаш

А ти , ако беше чел книжката, щеше да знаеш, че Пипи е червенокоса :)

Да, и какво правиш (примерно) в следната стуация (от тази неделя, магистрала Хемус, посока София, след OMV Осиковица): Карам си със 130км/ч (настроен cruise control по GPS) в лявата лента. На 150-200м пред мен има камион и зад него фолкваген пасат комби (параход). Когато съм на 25-30м от парахода, той бавно и величествено се набива пред мен, като кара с точно 70км/ч БЕЗ МИГАЧ. Единствено това, че имам спирачки Brembo ми спаси колата и задницата му. Каква дистанция, кви 5 лева? Кажи ми тоя олигофрен огледала няма ли, не вижда ли, че идва автомобил, който се движи с нормалната за магистралата скорост? Ами ако беше някой идиот да пердаши с 200км/ч? Щяхме пак да четем подобна "новина"...

С други думи... Такива съм ги виждал на софийското околомръсно (карам ежедневно там), че изобщо не бих се изненадал ако субару-то е било в дясна лента и без мигач е отишло в лявата (през средната) в рамките на 30м, да се е набило пред голфа и да е скочил рязко на спирачките, защото колата зад която се е набил не се е движила с очакваната скорост.

" много често срещана ситуация с цел сплашване на задния. " На теб така ли ти изглежда? Ако е така, по-добре е някой да те вози. За твоята собствена безопасност, а и за тази на останалите участници в движението.

Член:20, Пипи, ама не като "оня" член:) Гласи: шом влезеш в задника на движещия се пред теб, направила си го с несъобразена....

Учили са как да се гонят.