Коментари - Трима младежи загинаха в катастрофа при Кресненското дефиле | Днес.dir.bg

Трима младежи загинаха в катастрофа при Кресненското дефиле

Трима младежи загинаха при катастрофа на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Трима младежи загинаха в катастрофа при Кресненското дефиле | Днес.dir.bg

Коментари

трябва да се промени мисленето на младите хора - те се мислят за безсмъртни, но покрай тях страдат невинни хора ...

Карайте си както до сега. На вас няма да се случи. :)

проблема е комплексен - и в обучението на водачите и в липсата на възпитание от родителите и в липсата на мозък/емоциите надвиват над разума/ и в лошото проектиране на шосетата - например новото кръгово на околовръстното и драгалевското шосе- има ограничение 40 ама ако влезеш с 40 колата подскача нагоре, гумите се отлепят от асфалта и си отсреща в мантинелата! а кръстовището току-що е проектирано? бойко дето спести пари за отчуждаване-сега да не дава господ- ще плащат хората с кръв и това ще важи за всички идиотски кръгови движения

Поредния гъзар с БМВ

Имате право -- на пръв прочит звучи на кретеноидално . ... Ами ако се направи само временно ?! ( Да речем половин година ; После се махне ... и се Провери дали се е нормализирало ; След което -- нов вариант )

Проблемът не се състои в ограничение на скоростта и контрол. Състои се в огромен упадък на културата, логиката и съвестта. Трябва да се опитаме да дадем на обществото да разбере, че подобни действия не водят до добро. Докато "возенето в шикозен автомобил" и "развиването на високи скорости" са теми за хвалба при нас, положението няма да се оправи! Просто този селяндурски манталитет трябва да изчезне.

ТОЧНО НА ТОЗИ ПЪТ КАРАХ ЛЯТОТО С 50КМ.Ч ПОЛИЦАЯ МЕ СПРЯ И МИ КАЗА ПРЕБРОИ КАКВА ОПАШКА СИ НАПРАВИЛ ЗАД ТЕБ И ЕЛА ДА ТИ НАПИША АКТА

Защо да не можем, да се самоунищожим, та ние го правим всеки ден и всяка минута. И защо трябва да унищожаваме всички други живи същества, само защото сме решили, че те ни пречат. Ами може би ние им пречим, те живеят в хармония с природата, а ние я рушим и избиваме. На мен ми се иска да видя същата яростна реакция като към кучетата, защото нали хората са умни и съзнателни същества, значи те убиват всичко живо, в това число и себеподобните, съзнателно, а кучетата не го правят съзнателно. Но няма да прочета такива яростни нападки и заплахи към тези, които ни убиват, дрогират, изнасилват, крадат и т.н. Това е защото българинът е страхлив, злобен и комплексиран човечец и може да се репчи само на по-слабите, в случая кучета, може и на комарите и те ни пречат.

Явно българите под 30 години са изостанали интелектуално в сравнение с мощностите и скоростите при автомобилите. Естествен подбор !!! Тъпотиятя е с летален край!!!

дойде ли петък, събота и неделя и лудите са активизират на макс!

Съболезнования към семействата и близките . Дано пострадалите оцелеят ! ----- И все пак, ако позволите : --Станахме бетер Мексико и Португалия по такива ужасии 1.Къде е Семейството ?!( да възпитава, влияе, коригира) 2.Участъкът е добре-известен като проблемен ( Както и всички други такива .) 2.1.Къде са МТ, Дирекция Пътища и КАТ ?! 2.2.Толкова ли е трудно в такива участъци да се въведат/изградят принудително-намаляващи скороста модули ?! (например гърбици/легнали полицаи, специфична маркировка, груба текстура на повърхноста ... пък дори просто -- подсещащи/стряскащи табели и/или имитации на камери и пътни постове)

Колега извинявай, но ти май имаш гърбица в мозъка. Как си го обясняваш това, с гърбиците извън населено място? Имаш ли представа на колко хиляди места сават катастрофи заради неспазване на правилника? Колкото и да са лоши пътищата, когато се спазват правилата, проблемите ще са много по - малко. Виждал съм десетки хиляди изпреварвания при ограничена видимост, намалена видимост и места за забрана за изпреварване. Може ли навсякъде да стоят полицаи? Проблема по пътищата се намира в главите ни и само в главите ни, никъде другаде.

Точно това се опитах да кажа . ( в т.1. и т.2.1.) Благодаря Ви за доизясняването !

Не се научиха да карат коли нашите водачи!Няма за тях правила и закони....

Има, има - законите на физиката и на кармата важат за всички, независимо дали им харесват или не! Що тях не вземе да наруши някой?

Точно така, манталитета и несъобразявенето с пътните условия са главни фактори за смърт от катастрофи ( карането пиян също)

Добре че са живи хората от буса,другите са си го търсили,тъжно но истина

Кво му е нелепото? Карали са с бясна скорост, в тъмница, през кресненското дефиле, без шофьорски опит, а сигурно са били и превъзбудени.

Предлагам друга идея.Общините навсякъде да направят по една дебела стена и по 2км магистрала дотам и всеки ден лайнарите с адреналин да се засилват срещу стената с колкото им държат колите и 10м преди да се блъснат да удрят спирачки.

Па те в тва кресненско дефиле шумкарите са на всеки километър, не, през 250 метра са скрити шубрака! Що не са ги санкционирали? Сигурно щото всяка втора кола е на колега и не се проверява!

Аз съм склонен да вярвам че умен човек в мощна кола = разумно шофиране (не непременно бавно, а разумно). Възпитанието според мен не помага толкова много. Трябва просто на млад шофьор с под 3 години стаж да му се забрани да вози пътници. Защото именно тогава почват демонстрациите колко е бърза колата и как ще изпреварим тоя. Човек като кара сам рядко прави безумия - няма кой да впечатлява. А и не може млад шофьор дето шофирането му коства 100% от вниманието в първите месеци, да му говориш и да го разпитваш докато кара. Аз и сега докато карам ако някой ми говори а ситуацията е сложна просто го игнорирам за да разполагам с повече от вниманието си за да не стане някоя беля.

Виновниците са мъртви, а невинните с наранявания - добре, че не е обратното. Ако може всички такива нещастни рейсъри да мрат без да нараняват останалите ще е чудесно ! Въобще не ми е жал - даже се радвам, че тези три лайна ги няма - можеше да сгазят невинни хора !

Виновника, а не "виновниците". С какво са виновни момчетата които е возел? А и всеки допуска грешки. Не оправдавам шофьора понеже грешката най-вероятно е била преодолима, но не сме ние тези които можем да ги съдим. Знаем само фактите от журналистите а те както съм забелязал са 50/50 истина и журналистическа измислица. Можем да бъдем сигурни само че има 3 жертви - тези факти ги обичат и затова обикновено са точни.

С това, че не са го озаптили. Не са осъществили "някакъв" контрол. Те са били солидарни с неговото поведение. Това е тяхната вина. Ако бяха непълнолетни - тогава щяха да са невинни жертви.

Преди време ТВ журналист, пита, на ОМВ Бояна, един от " автомобилните състезатели" - защо се събират там и , че може да пострада някой пешеходец, докато си правят гонките? Малоумният отговор беше: " Защото няма къде, ние какво може да направим".........

всеки ги жaли , а никои не си задава въпроса от къде имат такива коли . те нямат представа как се купуват подобни средства. и виновни са бащите им които сега са на 40-45г. ялко,че тая категория хора никога няма да свършат и за съяление ще се увеличават. защото опростачването е жестоко *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имам колега, който сам си купи такава кола а е и по-малък от въпросния шофьор. Отговора е купува се с работа. Моя човек обаче е интелигентно момче и отговорен шофьор. А как разбрахте от тази снимка че това е ново БМВ. От една странична завеса от тия дето ги слагат от 15 години насам ли? Това си изглежда като минимум 10годишно БМВ и я е 316 я 318 (не разбирам просто никой досега не е допуснал че може и да е от най-маломощните по 100 коня)

Голяма трагедия. Но и повечето коментари тук са доста неадекватни - 30 години били малко... глобите били ниски... Напротив. Според мен наистина проблемът е в манталитета, но и в слабата или липса на всякаква подготовка. Шофьорските курсове трябва да отпаднат, а да се въведе специален предмет в средните училища и там да се обучават бъдещите шофьори. Шансовете да научат нещо е по-голям в училище, отколкото при инструкторите, чиято цел е единствено да си приберат парите. Освен това трябва да се вземат мерки да се поизкърпят пътищата. Също така - да се преосмислят голяма част от поставените по пътищата пътни знаци. Големите глоби пък просто пълнят джобовене на едни хора с фуражки.

Какво им е на пътните знаци и кой пълни джобовете на хората с фуражки? Ако оная кикимора на Драгичево и този с БМВ-то спазваха знаците, щеше да има няколко счупени ребра, крака и ръце, но нямаше да има ПЕТИМА загинали.

Моля?- нелепо са пострадали дечицата във Форда, а за тия селски тарикатчета с 120км в час не ми е грам жал.Можеше да убият, ако не беше микробус! УБИЙЦИ НА ПЪТЯ СА ТОВА ВСЕКИ ДЕН! да, има значение- простотията на българина и на пътя и в нета......

Абсолютно съгласен.

Компаниите няма смисъл да правят краш тестове... по нашите пътища има много богат "мат'рял"... Много жалко за поредните млади, които загинаха. Под 30 г. и с BMW! Преди година едвам оцелях от катастрофа: нацепи се зад мен един кретен на 22 г. с Ауди А4 и ме изхвърли с колата на 3 метра разстояние. Не ме бил видял (бях спрял, слънчево време, на права отсечка) и на 50 метра от полицейска кола!!! Джигита имал книжка едва от 6 месеца! На такива трябва да им се дават ВРЕМЕННИ книжки до навършване на 4-5 години стаж зад волана и да се подновяват ЕЖЕГОДНО след полагане на изпит - теория и кормуване.

книжка за младита , неопитни шофиори за 2 години на проба !! при катастрофи с невини жертви, отнемане на книжката за винаги !! обещетения за пострадалите от 20.ооо Евро нагоре и ще влезе ред в Булгаристан !

Глупости. Никоя глоба не може да предотврати отнемането на човешки живот. Не забравяй че самото му отнемане е много по-скъпо за тоя който отнема и за тоя на който е отнет. И хората въпреки това пак не се замислят. Никой не влиза всеки ден с идеята че днес ще утрепе някой. Ако беше така нямаше да се качва на колата въобще.

Каквото потърсили това намерили.

На мен ми направи впечатление, че е имало коли и камиони, които са минали покрай катастрофата, но не са спрели и оказали първа помощ. Докато това не се промени и не разберем, че всеки може да попадне в такава ситуация, то нещата няма да се оправят!

абе саом като видиш монтанска или врачанска регистрация и ти става ясно. Това са антисоциални индивиди родени и израснали без родителски грижи и възпитание, малоумници пълни щели са да убият и другите, добре че не са успели, как се влиза със 120 в завой алоу кой ги е раждал тия наркомани да лежи в затвора

преди згодини си купих място в едно село блисо до софия от едни кочани. и след една година ме среща същия кочан и се ваика, че купил на внука си бмв. и тоя келеш се размазал на третия дем. ялко за парите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Жалко за парите :(

Шофьорите докато навършат стаж 10г да се ограничат до 80 км /час извън града ...

Абе те и след като направят 10 години стаж, пак трябва да се ограничават до 80. В единия случай е безотговорност поради младост, в другия поради вяра че си бога на шофирането. Според статистиката младите шофьори правят много катастрофи (отнесено към броя на младите шофьори), но тези на старите са много по-тежки (средно статистически)

всчико друго сега,впоследствие и отсега нататък ИМА ЗНАЧЕНИЕ,умнико- за да няма повече такива изродщини! и то изродщини,които засягат ЧИТАВИТЕ хора в БГ! НО...няма значение нищо друго,нали- и затова ще продължават изродщините и..до следващия път,нали,умнико??!! какво е значението че едни келеши НОРМАЛНО са се претрепали със 'специалната" им каруца БМВ??

Курбани на малоумието! Имало ги е и ще ги има каквото и да говориме Приказката-Дайте на българите мотори те сами ще се изтрепят е актуализирана. Какво предлагам ли? Да се направят писти за хората с малко умствени способности и да им се разреши да се трепят с каквато си искат скорост. Така поне ше намалеят джигитите по пътищата!!!

Това е една много добра идея

Боко искаше пистата в Божурище за тия джигити, но нещо се разсъхна работата.

няма ли..няма ли??? има значение и най-важното е че няма НЕВИННИ загинали! не са младежи,не са момчета..КЕЛЕШИ са! стигнала им е скоростта от 120км/ч за келешлъка! точно по мярката им е била- и по мярка са им последствията!!

Преди година и нещо, имаше катастрофа с 4-ма убити. Пак млади момчета. Беше тъмно. Спряхме 2 коли по едно и също време, ясно беше, че катастрофата е станала секунди преди нас. Другия шофьор само се огледа и си тръгна. А пътя беше целият в отпломки. Имаше и паднало дърво на половината платно. Нямаше ранени. Имаше само убити момчета. Никой не се беше обадил на 112. Обадих се и 25 мин. чаках, докато дойдат някакви екипи. През това време се опитвахме с шофьор, който също участваше в катастрофата да регулираме "някак" движението. Много коли минаха, само оглеждаха доколкото могат в тъмното и продължаваха. Никой не попита "какво става, имате ли нужда от помощ". А другия шофьор - той човека си беше в шок. Това е нашето племе - сейр да има и ако може - без да поема отговорности.

И как да спра и окажа първа помощ на такъв, дето се е размазал на ваденка, който няма никакъв шанс?! Нали като умре аз ще бъда изкаран виновен?! Спираш и после години те разкарват по съдилища заради някакъв малоумник?! Без мен. При лека катастрофа - да, бих превозил ЛЕКО ранени до болницата, но на лекар не бих се правил никога!

Не рядко трябва много малко, за да оцелее някой. И като го подминаваме го оставяме да умре. И този "някой" може и твой близък да е. Но това са неща, за които само човек с мозък може да се сети. Другите "а... да ме разкарват посъдилища..." - те нямат гражданско самосъзнание, диви егоисти.

Добре е ,че семейството са живи,а лошото е ,че тъпаците никога няма да свършат.

И ти си прав,но когато са в такива автомобили,не се правят на състезатели и едва ли ще натискат газта до дупка.

Говориш за тия със 600 коня нали. Аз специално с такива не съм виждал още катастрофи. Всичките са с малолитражки с ръждясали ламарини изтъркани гуми и потрошени окачвания, както и лоши спирачки. Не казвам че в скъпата кола няма идиоти, просто тя е по добра във всяко едно направление и редуцира риска от загуба на контрол много. Да не говорим че бързата кола ако успееш да я караш една година без инциденти и не си малоумен те учи на отговорност, защото разбираш много бързо как светкавично могат да се осерат нещата и почваш да караш по-кротко и възпитано от дачия.

Донякъде имаш право,че всичко е до възпитанието,но е вярно и, че българина си избива комплексите с тези мощни коли.Ние първо нямаме пътища, където можеш да караш с повече от 120км.без риск да се претрепеш, та дори и да си със съвсем нов и сигурен автомобил.Казваш, че повечето катастрофи са със стари трошки и малолитражки,но аз не съм виждал БМВ-та и Аудита под 100-120к.с.Дори и старите трошки от тези модели са с доста мощни двигатели.За пример ще дам сина на Филип Боков,който миналата година се претрепа с новичко Ауди А5 край Бургас.Карал е с над 150км/ч.Лошото е,че уби и приятелката си.

Не е толкова важен броят на загиналите. Важното е че никой вече не кара без колан, не се престроява неправилно дори при изтрита маркировка, и не излиза на жълто от светофар безнаказано. Ето това е важното и ИСТИНСКОТО ПОСТИЖЕНИЕ на боцко и цецко!

Е точно там пък какъв светофар видя? И Бойко или който и да е - не е персонално отговорен за всеки олигофрен с мощна кола и тежък ляв крак...

е това е то да си глупак! какво общо има Бойко и катастрофата? може би защото още не е построил АМ Струма?

какъв колан бе пич първо трябва да се кара със съобразена скорост спрямо пътя, завои, знаци, дистанция и с колан да беше с 200км нема кой да те спаси. Трябва правоспособност не само на документ- естествено, че и колан се поставя

3 БГ келеша по-малко! важното е другите хорица да не пострадат! БМВ ,а?? то е направено от хора за хора ,бе- не за прости БГкелеши като вас!!как е,накарахте ли се накрая супер,а??

То и сега има скоростни ограничения ама кой ги спазва?Моя син например искара преди една год.книжка и то при мн. строг инструктор познат,ама и той гледа само газта да натиска добре, че за сега няма кола с висока мощност, но то това не е гаранция постоянно се караме за скоростта.Според мен само камерите ще оправят нещата глобите и отнемане на шофьорска книжка.

Права си

Камери да се сложат по домовете на хората!Да се види с какъв генетичен материал правят децата,как ги възпитават през онези първи седем години!камери в детските градини,в училищата и къде ли не! Не камери а възпитание и съзнание!Да ,но от 89г насам само се руши!Ценностна система!Какво беше това!Ботьо Петков,Васил Иванов Кунчев!Кои а са пък тези!Мутро възпитание!Е,какво искате да се случва?

Димитър

Сетих се нещо от последното ти изречение.Преди доста време(за моя кратък живот до сега)гледах един репортаж,но не помня къде и в Карлово репортер пита"Добър ден,търсим Васил Кунчев,знаете ли кой е и къде е"-90 процента казаха "НЕ,не го познавам и не съм чувал"!....Ако някой също го е гледал нека потвърди pls...

- Как си взе книжката? - На промоция!

Мама и тати купили книжка и кола ама от де толкоз мозък ,че да го научат да кара...

Много като него се правят на мъже по пътя . Незнам защо ,но съм замелязал най-наглите шофьори за с беемвета.

А най-бързите с Голф :)

щот БМВ-то е резачка и връткаме задници, дрифтим ... колко такива цървуланчета са щели да ме ударят заради глупостите си с дрифтенията не е истина.

Срещу ежедневната касапница по пътищата явно нищо не помага! Особено в условията на капиталистическото общество, в което човешкият живот не струва пукната пара! Изходът е един: В ИМЕТО НА ЖИВОТА да се въведат следните задължителни скорости: 1. В населени места - до 40 км/час! 2. Извън населени места - до 60 км/час! Нарушенията на тези ограничения да се криминализират, а нарушителите да се наказват безмилостно!

Скоростта човече и ограничаването и не е решение повярвай!Нека са си такива ограниченията,както и глобите(дори са високи за БГ стандарта),решението е КОНТРОЛ И ПАК КОНТРОЛ и убеждението в хората,че ще те хванат и отървия няма.Буквално за 1 год може да се реши проблема,ако има контрол качествен!Гледам ги на запад,няма Порше,БМВ,Ламборджини или М3,М5-пише 60-карат ВСИЧКИ с 60,това е.Преди дни гледам едно Мурселаго бяло(любимата ми кола) и пича го кара извънградско с 70 колкото беше ограничението,тя ръмжи,но това е,той си спазва човека...манталитет.Искам и ние българите да сме така и във всичко да мислим и за другите и да сме по-човечни,а не да сме мили само като има файда!

Пепоръчителните знаци, особенно за скористта, биха намалили драстично мелетата по пътищата!Защото ограничителните се слагат безразбнорно и изнервят шофъорите!

Въобще не ги съжелявам такива джигити , които застрашават живота на останалите.

Коментари - Трима младежи загинаха в катастрофа при Кресненското дефиле | Днес.dir.bg

Трима младежи загинаха в катастрофа при Кресненското дефиле

Трима младежи загинаха при катастрофа на главен път Е-79 в Кресненското дефиле, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Трима младежи загинаха в катастрофа при Кресненското дефиле | Днес.dir.bg

Коментари

трябва да се промени мисленето на младите хора - те се мислят за безсмъртни, но покрай тях страдат невинни хора ...

Карайте си както до сега. На вас няма да се случи. :)

проблема е комплексен - и в обучението на водачите и в липсата на възпитание от родителите и в липсата на мозък/емоциите надвиват над разума/ и в лошото проектиране на шосетата - например новото кръгово на околовръстното и драгалевското шосе- има ограничение 40 ама ако влезеш с 40 колата подскача нагоре, гумите се отлепят от асфалта и си отсреща в мантинелата! а кръстовището току-що е проектирано? бойко дето спести пари за отчуждаване-сега да не дава господ- ще плащат хората с кръв и това ще важи за всички идиотски кръгови движения

Поредния гъзар с БМВ

Имате право -- на пръв прочит звучи на кретеноидално . ... Ами ако се направи само временно ?! ( Да речем половин година ; После се махне ... и се Провери дали се е нормализирало ; След което -- нов вариант )

Проблемът не се състои в ограничение на скоростта и контрол. Състои се в огромен упадък на културата, логиката и съвестта. Трябва да се опитаме да дадем на обществото да разбере, че подобни действия не водят до добро. Докато "возенето в шикозен автомобил" и "развиването на високи скорости" са теми за хвалба при нас, положението няма да се оправи! Просто този селяндурски манталитет трябва да изчезне.

ТОЧНО НА ТОЗИ ПЪТ КАРАХ ЛЯТОТО С 50КМ.Ч ПОЛИЦАЯ МЕ СПРЯ И МИ КАЗА ПРЕБРОИ КАКВА ОПАШКА СИ НАПРАВИЛ ЗАД ТЕБ И ЕЛА ДА ТИ НАПИША АКТА

Защо да не можем, да се самоунищожим, та ние го правим всеки ден и всяка минута. И защо трябва да унищожаваме всички други живи същества, само защото сме решили, че те ни пречат. Ами може би ние им пречим, те живеят в хармония с природата, а ние я рушим и избиваме. На мен ми се иска да видя същата яростна реакция като към кучетата, защото нали хората са умни и съзнателни същества, значи те убиват всичко живо, в това число и себеподобните, съзнателно, а кучетата не го правят съзнателно. Но няма да прочета такива яростни нападки и заплахи към тези, които ни убиват, дрогират, изнасилват, крадат и т.н. Това е защото българинът е страхлив, злобен и комплексиран човечец и може да се репчи само на по-слабите, в случая кучета, може и на комарите и те ни пречат.

Явно българите под 30 години са изостанали интелектуално в сравнение с мощностите и скоростите при автомобилите. Естествен подбор !!! Тъпотиятя е с летален край!!!

дойде ли петък, събота и неделя и лудите са активизират на макс!

Съболезнования към семействата и близките . Дано пострадалите оцелеят ! ----- И все пак, ако позволите : --Станахме бетер Мексико и Португалия по такива ужасии 1.Къде е Семейството ?!( да възпитава, влияе, коригира) 2.Участъкът е добре-известен като проблемен ( Както и всички други такива .) 2.1.Къде са МТ, Дирекция Пътища и КАТ ?! 2.2.Толкова ли е трудно в такива участъци да се въведат/изградят принудително-намаляващи скороста модули ?! (например гърбици/легнали полицаи, специфична маркировка, груба текстура на повърхноста ... пък дори просто -- подсещащи/стряскащи табели и/или имитации на камери и пътни постове)

Колега извинявай, но ти май имаш гърбица в мозъка. Как си го обясняваш това, с гърбиците извън населено място? Имаш ли представа на колко хиляди места сават катастрофи заради неспазване на правилника? Колкото и да са лоши пътищата, когато се спазват правилата, проблемите ще са много по - малко. Виждал съм десетки хиляди изпреварвания при ограничена видимост, намалена видимост и места за забрана за изпреварване. Може ли навсякъде да стоят полицаи? Проблема по пътищата се намира в главите ни и само в главите ни, никъде другаде.

Точно това се опитах да кажа . ( в т.1. и т.2.1.) Благодаря Ви за доизясняването !

Не се научиха да карат коли нашите водачи!Няма за тях правила и закони....

Има, има - законите на физиката и на кармата важат за всички, независимо дали им харесват или не! Що тях не вземе да наруши някой?

Точно така, манталитета и несъобразявенето с пътните условия са главни фактори за смърт от катастрофи ( карането пиян също)

Добре че са живи хората от буса,другите са си го търсили,тъжно но истина

Кво му е нелепото? Карали са с бясна скорост, в тъмница, през кресненското дефиле, без шофьорски опит, а сигурно са били и превъзбудени.

Предлагам друга идея.Общините навсякъде да направят по една дебела стена и по 2км магистрала дотам и всеки ден лайнарите с адреналин да се засилват срещу стената с колкото им държат колите и 10м преди да се блъснат да удрят спирачки.

Па те в тва кресненско дефиле шумкарите са на всеки километър, не, през 250 метра са скрити шубрака! Що не са ги санкционирали? Сигурно щото всяка втора кола е на колега и не се проверява!

Аз съм склонен да вярвам че умен човек в мощна кола = разумно шофиране (не непременно бавно, а разумно). Възпитанието според мен не помага толкова много. Трябва просто на млад шофьор с под 3 години стаж да му се забрани да вози пътници. Защото именно тогава почват демонстрациите колко е бърза колата и как ще изпреварим тоя. Човек като кара сам рядко прави безумия - няма кой да впечатлява. А и не може млад шофьор дето шофирането му коства 100% от вниманието в първите месеци, да му говориш и да го разпитваш докато кара. Аз и сега докато карам ако някой ми говори а ситуацията е сложна просто го игнорирам за да разполагам с повече от вниманието си за да не стане някоя беля.

Виновниците са мъртви, а невинните с наранявания - добре, че не е обратното. Ако може всички такива нещастни рейсъри да мрат без да нараняват останалите ще е чудесно ! Въобще не ми е жал - даже се радвам, че тези три лайна ги няма - можеше да сгазят невинни хора !

Виновника, а не "виновниците". С какво са виновни момчетата които е возел? А и всеки допуска грешки. Не оправдавам шофьора понеже грешката най-вероятно е била преодолима, но не сме ние тези които можем да ги съдим. Знаем само фактите от журналистите а те както съм забелязал са 50/50 истина и журналистическа измислица. Можем да бъдем сигурни само че има 3 жертви - тези факти ги обичат и затова обикновено са точни.

С това, че не са го озаптили. Не са осъществили "някакъв" контрол. Те са били солидарни с неговото поведение. Това е тяхната вина. Ако бяха непълнолетни - тогава щяха да са невинни жертви.

Преди време ТВ журналист, пита, на ОМВ Бояна, един от " автомобилните състезатели" - защо се събират там и , че може да пострада някой пешеходец, докато си правят гонките? Малоумният отговор беше: " Защото няма къде, ние какво може да направим".........

всеки ги жaли , а никои не си задава въпроса от къде имат такива коли . те нямат представа как се купуват подобни средства. и виновни са бащите им които сега са на 40-45г. ялко,че тая категория хора никога няма да свършат и за съяление ще се увеличават. защото опростачването е жестоко *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имам колега, който сам си купи такава кола а е и по-малък от въпросния шофьор. Отговора е купува се с работа. Моя човек обаче е интелигентно момче и отговорен шофьор. А как разбрахте от тази снимка че това е ново БМВ. От една странична завеса от тия дето ги слагат от 15 години насам ли? Това си изглежда като минимум 10годишно БМВ и я е 316 я 318 (не разбирам просто никой досега не е допуснал че може и да е от най-маломощните по 100 коня)

Голяма трагедия. Но и повечето коментари тук са доста неадекватни - 30 години били малко... глобите били ниски... Напротив. Според мен наистина проблемът е в манталитета, но и в слабата или липса на всякаква подготовка. Шофьорските курсове трябва да отпаднат, а да се въведе специален предмет в средните училища и там да се обучават бъдещите шофьори. Шансовете да научат нещо е по-голям в училище, отколкото при инструкторите, чиято цел е единствено да си приберат парите. Освен това трябва да се вземат мерки да се поизкърпят пътищата. Също така - да се преосмислят голяма част от поставените по пътищата пътни знаци. Големите глоби пък просто пълнят джобовене на едни хора с фуражки.

Какво им е на пътните знаци и кой пълни джобовете на хората с фуражки? Ако оная кикимора на Драгичево и този с БМВ-то спазваха знаците, щеше да има няколко счупени ребра, крака и ръце, но нямаше да има ПЕТИМА загинали.

Моля?- нелепо са пострадали дечицата във Форда, а за тия селски тарикатчета с 120км в час не ми е грам жал.Можеше да убият, ако не беше микробус! УБИЙЦИ НА ПЪТЯ СА ТОВА ВСЕКИ ДЕН! да, има значение- простотията на българина и на пътя и в нета......

Абсолютно съгласен.

Компаниите няма смисъл да правят краш тестове... по нашите пътища има много богат "мат'рял"... Много жалко за поредните млади, които загинаха. Под 30 г. и с BMW! Преди година едвам оцелях от катастрофа: нацепи се зад мен един кретен на 22 г. с Ауди А4 и ме изхвърли с колата на 3 метра разстояние. Не ме бил видял (бях спрял, слънчево време, на права отсечка) и на 50 метра от полицейска кола!!! Джигита имал книжка едва от 6 месеца! На такива трябва да им се дават ВРЕМЕННИ книжки до навършване на 4-5 години стаж зад волана и да се подновяват ЕЖЕГОДНО след полагане на изпит - теория и кормуване.

книжка за младита , неопитни шофиори за 2 години на проба !! при катастрофи с невини жертви, отнемане на книжката за винаги !! обещетения за пострадалите от 20.ооо Евро нагоре и ще влезе ред в Булгаристан !

Глупости. Никоя глоба не може да предотврати отнемането на човешки живот. Не забравяй че самото му отнемане е много по-скъпо за тоя който отнема и за тоя на който е отнет. И хората въпреки това пак не се замислят. Никой не влиза всеки ден с идеята че днес ще утрепе някой. Ако беше така нямаше да се качва на колата въобще.

Каквото потърсили това намерили.

На мен ми направи впечатление, че е имало коли и камиони, които са минали покрай катастрофата, но не са спрели и оказали първа помощ. Докато това не се промени и не разберем, че всеки може да попадне в такава ситуация, то нещата няма да се оправят!

абе саом като видиш монтанска или врачанска регистрация и ти става ясно. Това са антисоциални индивиди родени и израснали без родителски грижи и възпитание, малоумници пълни щели са да убият и другите, добре че не са успели, как се влиза със 120 в завой алоу кой ги е раждал тия наркомани да лежи в затвора

преди згодини си купих място в едно село блисо до софия от едни кочани. и след една година ме среща същия кочан и се ваика, че купил на внука си бмв. и тоя келеш се размазал на третия дем. ялко за парите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Жалко за парите :(

Шофьорите докато навършат стаж 10г да се ограничат до 80 км /час извън града ...

Абе те и след като направят 10 години стаж, пак трябва да се ограничават до 80. В единия случай е безотговорност поради младост, в другия поради вяра че си бога на шофирането. Според статистиката младите шофьори правят много катастрофи (отнесено към броя на младите шофьори), но тези на старите са много по-тежки (средно статистически)

всчико друго сега,впоследствие и отсега нататък ИМА ЗНАЧЕНИЕ,умнико- за да няма повече такива изродщини! и то изродщини,които засягат ЧИТАВИТЕ хора в БГ! НО...няма значение нищо друго,нали- и затова ще продължават изродщините и..до следващия път,нали,умнико??!! какво е значението че едни келеши НОРМАЛНО са се претрепали със 'специалната" им каруца БМВ??

Курбани на малоумието! Имало ги е и ще ги има каквото и да говориме Приказката-Дайте на българите мотори те сами ще се изтрепят е актуализирана. Какво предлагам ли? Да се направят писти за хората с малко умствени способности и да им се разреши да се трепят с каквато си искат скорост. Така поне ше намалеят джигитите по пътищата!!!

Това е една много добра идея

Боко искаше пистата в Божурище за тия джигити, но нещо се разсъхна работата.

няма ли..няма ли??? има значение и най-важното е че няма НЕВИННИ загинали! не са младежи,не са момчета..КЕЛЕШИ са! стигнала им е скоростта от 120км/ч за келешлъка! точно по мярката им е била- и по мярка са им последствията!!

Преди година и нещо, имаше катастрофа с 4-ма убити. Пак млади момчета. Беше тъмно. Спряхме 2 коли по едно и също време, ясно беше, че катастрофата е станала секунди преди нас. Другия шофьор само се огледа и си тръгна. А пътя беше целият в отпломки. Имаше и паднало дърво на половината платно. Нямаше ранени. Имаше само убити момчета. Никой не се беше обадил на 112. Обадих се и 25 мин. чаках, докато дойдат някакви екипи. През това време се опитвахме с шофьор, който също участваше в катастрофата да регулираме "някак" движението. Много коли минаха, само оглеждаха доколкото могат в тъмното и продължаваха. Никой не попита "какво става, имате ли нужда от помощ". А другия шофьор - той човека си беше в шок. Това е нашето племе - сейр да има и ако може - без да поема отговорности.

И как да спра и окажа първа помощ на такъв, дето се е размазал на ваденка, който няма никакъв шанс?! Нали като умре аз ще бъда изкаран виновен?! Спираш и после години те разкарват по съдилища заради някакъв малоумник?! Без мен. При лека катастрофа - да, бих превозил ЛЕКО ранени до болницата, но на лекар не бих се правил никога!

Не рядко трябва много малко, за да оцелее някой. И като го подминаваме го оставяме да умре. И този "някой" може и твой близък да е. Но това са неща, за които само човек с мозък може да се сети. Другите "а... да ме разкарват посъдилища..." - те нямат гражданско самосъзнание, диви егоисти.

Добре е ,че семейството са живи,а лошото е ,че тъпаците никога няма да свършат.

И ти си прав,но когато са в такива автомобили,не се правят на състезатели и едва ли ще натискат газта до дупка.

Говориш за тия със 600 коня нали. Аз специално с такива не съм виждал още катастрофи. Всичките са с малолитражки с ръждясали ламарини изтъркани гуми и потрошени окачвания, както и лоши спирачки. Не казвам че в скъпата кола няма идиоти, просто тя е по добра във всяко едно направление и редуцира риска от загуба на контрол много. Да не говорим че бързата кола ако успееш да я караш една година без инциденти и не си малоумен те учи на отговорност, защото разбираш много бързо как светкавично могат да се осерат нещата и почваш да караш по-кротко и възпитано от дачия.

Донякъде имаш право,че всичко е до възпитанието,но е вярно и, че българина си избива комплексите с тези мощни коли.Ние първо нямаме пътища, където можеш да караш с повече от 120км.без риск да се претрепеш, та дори и да си със съвсем нов и сигурен автомобил.Казваш, че повечето катастрофи са със стари трошки и малолитражки,но аз не съм виждал БМВ-та и Аудита под 100-120к.с.Дори и старите трошки от тези модели са с доста мощни двигатели.За пример ще дам сина на Филип Боков,който миналата година се претрепа с новичко Ауди А5 край Бургас.Карал е с над 150км/ч.Лошото е,че уби и приятелката си.

Не е толкова важен броят на загиналите. Важното е че никой вече не кара без колан, не се престроява неправилно дори при изтрита маркировка, и не излиза на жълто от светофар безнаказано. Ето това е важното и ИСТИНСКОТО ПОСТИЖЕНИЕ на боцко и цецко!

Е точно там пък какъв светофар видя? И Бойко или който и да е - не е персонално отговорен за всеки олигофрен с мощна кола и тежък ляв крак...

е това е то да си глупак! какво общо има Бойко и катастрофата? може би защото още не е построил АМ Струма?

какъв колан бе пич първо трябва да се кара със съобразена скорост спрямо пътя, завои, знаци, дистанция и с колан да беше с 200км нема кой да те спаси. Трябва правоспособност не само на документ- естествено, че и колан се поставя

3 БГ келеша по-малко! важното е другите хорица да не пострадат! БМВ ,а?? то е направено от хора за хора ,бе- не за прости БГкелеши като вас!!как е,накарахте ли се накрая супер,а??

То и сега има скоростни ограничения ама кой ги спазва?Моя син например искара преди една год.книжка и то при мн. строг инструктор познат,ама и той гледа само газта да натиска добре, че за сега няма кола с висока мощност, но то това не е гаранция постоянно се караме за скоростта.Според мен само камерите ще оправят нещата глобите и отнемане на шофьорска книжка.

Права си

Камери да се сложат по домовете на хората!Да се види с какъв генетичен материал правят децата,как ги възпитават през онези първи седем години!камери в детските градини,в училищата и къде ли не! Не камери а възпитание и съзнание!Да ,но от 89г насам само се руши!Ценностна система!Какво беше това!Ботьо Петков,Васил Иванов Кунчев!Кои а са пък тези!Мутро възпитание!Е,какво искате да се случва?

Димитър

Сетих се нещо от последното ти изречение.Преди доста време(за моя кратък живот до сега)гледах един репортаж,но не помня къде и в Карлово репортер пита"Добър ден,търсим Васил Кунчев,знаете ли кой е и къде е"-90 процента казаха "НЕ,не го познавам и не съм чувал"!....Ако някой също го е гледал нека потвърди pls...

- Как си взе книжката? - На промоция!

Мама и тати купили книжка и кола ама от де толкоз мозък ,че да го научат да кара...

Много като него се правят на мъже по пътя . Незнам защо ,но съм замелязал най-наглите шофьори за с беемвета.

А най-бързите с Голф :)

щот БМВ-то е резачка и връткаме задници, дрифтим ... колко такива цървуланчета са щели да ме ударят заради глупостите си с дрифтенията не е истина.

Срещу ежедневната касапница по пътищата явно нищо не помага! Особено в условията на капиталистическото общество, в което човешкият живот не струва пукната пара! Изходът е един: В ИМЕТО НА ЖИВОТА да се въведат следните задължителни скорости: 1. В населени места - до 40 км/час! 2. Извън населени места - до 60 км/час! Нарушенията на тези ограничения да се криминализират, а нарушителите да се наказват безмилостно!

Скоростта човече и ограничаването и не е решение повярвай!Нека са си такива ограниченията,както и глобите(дори са високи за БГ стандарта),решението е КОНТРОЛ И ПАК КОНТРОЛ и убеждението в хората,че ще те хванат и отървия няма.Буквално за 1 год може да се реши проблема,ако има контрол качествен!Гледам ги на запад,няма Порше,БМВ,Ламборджини или М3,М5-пише 60-карат ВСИЧКИ с 60,това е.Преди дни гледам едно Мурселаго бяло(любимата ми кола) и пича го кара извънградско с 70 колкото беше ограничението,тя ръмжи,но това е,той си спазва човека...манталитет.Искам и ние българите да сме така и във всичко да мислим и за другите и да сме по-човечни,а не да сме мили само като има файда!

Пепоръчителните знаци, особенно за скористта, биха намалили драстично мелетата по пътищата!Защото ограничителните се слагат безразбнорно и изнервят шофъорите!

Въобще не ги съжелявам такива джигити , които застрашават живота на останалите.